Találatok a következő kifejezésre: Miért a szegényeké a mennyek országa (2 db)

Miért gazdagok a lelki szegények? -Azon túl, hogy övék a mennyek országa,

Legjobb válasz: mert megvigasztalják õket, nem is akárki és biztos nem is akárhogy. De az hogy vkié a mennyek országa, mi kell attól jobb?

mert megvigasztalják õket, nem is akárki és biztos nem is akárhogy. De az hogy vkié a mennyek országa, mi kell attól jobb?
szerintem a lelki szegénység a vágytalanságra utal, amikor már az egyénben nem dúlnak a vágyak mindenféle dologra, ugyanis a vágy az az ördög eszköze, ha el akarjuk választani a dolgokat, ugyanis a vágy hiányérzeten alapul, és eközben az egyén csak önmagára gondol, azaz önzõ, viszont aki Istennel van, annak biza nincsen hiány...ezért is övék a menny(amúgy mindenkié, csak észre kell venni). :) üdv 26/F LastOne.Left
Pontosabban így hangzik: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Térj meg! Az úgynevezett boldogság-mondások a megtérés folyamatát vetítik elénk. Krisztus elõtt Keresztelõ (vagy Bemerítõ) János ezt 'egyszerûen' így mondta: térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa.
Mert mindig találhatnak nekik való mûsort a tvben.
Lelkileg az a szegény, akinek nincsenek vágyaik. Így õk boldogok, mert nem nehezedik rájuk ez a súly. Így tiszta szívükbõl Isten felé fordulhatnak.(övék a mennyek országa)
Nekünk fizika órán mondta mindig a tanár úr, mert nem voltunk túl zsenik... :D Szerintem azt jelentheti, hogy boldog vagy, mert nem tudod, hogy mennyi mindent nem tudsz, és ezért nem zavar.
Ez nem más mint egy elcsépelt, naív hippi-szerû mondat az elsõ keresztényektõl, akik komolyan ebben hittek, mert szörnyen idealisták voltak. A középkori egyház aztán arra használta fel ezt a mondást, hogy a jobbágyok, szolgák elfogadják szegény sorsukat annak örülvén, hogy a túlvilágon majd jobb lesz, miközben a gazdagabb, rafináltabb emberek és az egyház dõzsölt a vagyonban.
Mert el tudnak szórakozni a saját nyomorukon... Az a baj, hogy ez az iskolában kiterjed rám is, de már az agyfasz környékez a 10 éves szintjüktõl...
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat!
Boldogok az együgyûek, mert a tudás nem tudta megfertõzni õket, ahogy a növényeket és az állatokat sem.

Miért a lelki szegényeké a mennyek országa?

Legjobb válasz: Idézek abból a szövegbõl, ami megjelenik a kérdés beírásakor, és te nem olvastad el: "# Ugye ellenõrizted, hogy ezt még senki nem kérdezte meg elõtted, amit tudni szeretnél? Ha nem, bal oldalt, a menüpontok alatt, írd be a keresõboxba a kérdéseddel kapcsolatos kulcsszavakat, hátha így is megtalálod kérdésedre a választ!"

Idézek abból a szövegbõl, ami megjelenik a kérdés beírásakor, és te nem olvastad el: "# Ugye ellenõrizted, hogy ezt még senki nem kérdezte meg elõtted, amit tudni szeretnél? Ha nem, bal oldalt, a menüpontok alatt, írd be a keresõboxba a kérdéseddel kapcsolatos kulcsszavakat, hátha így is megtalálod kérdésedre a választ!"
Én úgy tudom, hogy az eredeti szöveg szerint: "Boldogok LELKIEKBEN a szegények..." szóval a fordítással van a gond...:)
Na de a beidézett kérdés nem ugyanez volt, így a kérdésnek helye van az oldalon.
Igen, ez a kérdés nem ugyanaz, mint a másik, de a másik kérdésre adott válaszok helyre teszik ezt is. A kérdés nagyon jó! Tehát, mint a másik helyen írták (én is), a lelki alázatról van itt szó, mert aki nem alázatos nehezen tanítható. De hangsúlyoznám, hogy Jézus nem csak a mennyek országáról beszélt a Hegyi Beszédben, hanem a földi paradicsomról is.
"Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, mivel övék az egek királysága." -egy másik fordítás szerint. Akik tudatában vannak a szellemi szükségleteiknek, ki is elégítik, olyan kérdésekre adva választ :’Miért vagyok itt?’ és ’Merre tart ez a világ — és merre az én életem?’ A megbízható válasz a Bibliában van s Istentõl jön, aki az örök élet reményét kész és képes kielégíteni Királyság kormányzata alatt. Akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, taníthatók Isten útjaira, majd cselekszik akaratát. A Biblia mondja"aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!