Találatok a következő kifejezésre: Miért a szegényeké a mennyek (4 db)

Erre mondom: Aki sír, attól el kell venni, aki hallgat, annak oda kell adni!! És ez így van...
Javitok: Aki sír attól el kell venni, aki dicsekszik annak oda kell adni..
Mérõ László ebben a cikkben pont errõl ír: http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&i.. Nagyon tanulságos!:D
Jól mondják az emberek, szegények. Nem is a saját pénzüket költik, hanem a bankét. Ezért is van most válság.
A szegények nem panaszkodnak csak azok akiknek van pénzük. Ez olyan "gazdag szokás".

Miért gazdagok a lelki szegények? -Azon túl, hogy övék a mennyek országa,

Legjobb válasz: mert megvigasztalják õket, nem is akárki és biztos nem is akárhogy. De az hogy vkié a mennyek országa, mi kell attól jobb?

mert megvigasztalják õket, nem is akárki és biztos nem is akárhogy. De az hogy vkié a mennyek országa, mi kell attól jobb?
szerintem a lelki szegénység a vágytalanságra utal, amikor már az egyénben nem dúlnak a vágyak mindenféle dologra, ugyanis a vágy az az ördög eszköze, ha el akarjuk választani a dolgokat, ugyanis a vágy hiányérzeten alapul, és eközben az egyén csak önmagára gondol, azaz önzõ, viszont aki Istennel van, annak biza nincsen hiány...ezért is övék a menny(amúgy mindenkié, csak észre kell venni). :) üdv 26/F LastOne.Left
Pontosabban így hangzik: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Térj meg! Az úgynevezett boldogság-mondások a megtérés folyamatát vetítik elénk. Krisztus elõtt Keresztelõ (vagy Bemerítõ) János ezt 'egyszerûen' így mondta: térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa.
Mert mindig találhatnak nekik való mûsort a tvben.
Lelkileg az a szegény, akinek nincsenek vágyaik. Így õk boldogok, mert nem nehezedik rájuk ez a súly. Így tiszta szívükbõl Isten felé fordulhatnak.(övék a mennyek országa)
Nekünk fizika órán mondta mindig a tanár úr, mert nem voltunk túl zsenik... :D Szerintem azt jelentheti, hogy boldog vagy, mert nem tudod, hogy mennyi mindent nem tudsz, és ezért nem zavar.
Ez nem más mint egy elcsépelt, naív hippi-szerû mondat az elsõ keresztényektõl, akik komolyan ebben hittek, mert szörnyen idealisták voltak. A középkori egyház aztán arra használta fel ezt a mondást, hogy a jobbágyok, szolgák elfogadják szegény sorsukat annak örülvén, hogy a túlvilágon majd jobb lesz, miközben a gazdagabb, rafináltabb emberek és az egyház dõzsölt a vagyonban.
Mert el tudnak szórakozni a saját nyomorukon... Az a baj, hogy ez az iskolában kiterjed rám is, de már az agyfasz környékez a 10 éves szintjüktõl...
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat!
Boldogok az együgyûek, mert a tudás nem tudta megfertõzni õket, ahogy a növényeket és az állatokat sem.

Miért van az hogy a gazdagabbak lenézik a szegényeket / szegényebbeket hogy milyen ruhát vesznek fel vagy hogy mennyi ruhája van vagy hogy hol vásárolja?

A környezetembe egyre többször hallom hogy leszólják a szegényebbeket azért mert turiba vagy kínaiba vásárolnak. Miért gáz ha kínaiba vásárolnak vagy turiba hiszen nem ?k tehetnek arról hogy mennyit keresnek a szüleik és ugyan olyan emberek mint mások. Vagy ha nem ott vásárolnak akkor kevesebb ruhájuk van.

Legjobb válasz: miért lenne ciki? azért mert olyan családban élsz, hogy nincsen pénzed mindenre az ciki lenne? lehet hogy valaki-valakik cikinek gondolják, de nem az. tudod mi a ciki? ha valakinek büdös a szája és a hasonlók, na az a ciki. sokan vannak akik lenézik azokat akiknek olcsó ruháik vannak, de ilyen az élet. el kell fogadni. mert ennyi erõvel megkérdezhetem, hogy a csinos lányok miért nézik le a csúnya lányokat, vagy miért nem álnak szóba az átlagos srácokkal? ez van, el kell fogadni. szerintem amit tehetsz, hogy sza#rsz bele kettõt, mit gondolnak mások. amit ki tudsz hozni abból a pénzbõl amit elkölthetsz kihozod a maximumot és lehet, hogy jobban fogsz kinézni mint aki sokszor annyit költ ruhára. nem az a gáz ha valakinek olcsó dolgai vannak, hanem ha igénytelenül, ízléstelenül öltözik fel, sok pénzbõl. tényleg ne törõdj azzal mit gondolnak, a lényeg, hogy legyél boldog, tanulj jól, dolgozz, hogy te majd mindent meg tudj adni a gyerekeidnek. az utolsó kérdésedre pedig nincs válasz, mert ha ilyen lenne mindenki tuti Gucciba lenne. 22f

miért lenne ciki? azért mert olyan családban élsz, hogy nincsen pénzed mindenre az ciki lenne? lehet hogy valaki-valakik cikinek gondolják, de nem az. tudod mi a ciki? ha valakinek büdös a szája és a hasonlók, na az a ciki. sokan vannak akik lenézik azokat akiknek olcsó ruháik vannak, de ilyen az élet. el kell fogadni. mert ennyi erõvel megkérdezhetem, hogy a csinos lányok miért nézik le a csúnya lányokat, vagy miért nem álnak szóba az átlagos srácokkal? ez van, el kell fogadni. szerintem amit tehetsz, hogy sza#rsz bele kettõt, mit gondolnak mások. amit ki tudsz hozni abból a pénzbõl amit elkölthetsz kihozod a maximumot és lehet, hogy jobban fogsz kinézni mint aki sokszor annyit költ ruhára. nem az a gáz ha valakinek olcsó dolgai vannak, hanem ha igénytelenül, ízléstelenül öltözik fel, sok pénzbõl. tényleg ne törõdj azzal mit gondolnak, a lényeg, hogy legyél boldog, tanulj jól, dolgozz, hogy te majd mindent meg tudj adni a gyerekeidnek. az utolsó kérdésedre pedig nincs válasz, mert ha ilyen lenne mindenki tuti Gucciba lenne. 22f
az utolsó válaszában van igazság. egyik ismerõsöm egy nagy multinál dolgozik irodában. na, hogy ott milyen igénytelen emberek fordulnak elõ, a havi 500ezres fizetésükkel, az botrány. az ilyeneken fenn tudok akadni. amúgy az is igaz, hogy ha veszek egy új órát, vagy márkás cipõt és esetleg el újságolom egy szegény-ebb ismerõsnek mert éppen nagyon tetszik, akkor sokan vágnak arcokat. 22f
Csóró vagyok kész. Nem érdekel, kínaiból öltözködöm, bár van turkálós ruhám is de azt csak edzéshez veszem fel. Ha valakinek nem tetszik mondja a szemembe de az tuti, hogy széjjelszaggatom a 300e forintos öltözetét. Egyszer kaptam ilyen miatt megszólást, soha többször. Nem csináltam akkor semmit mert a gyerek laza 30kg volt könnyebb nálam nem lett volna értelme az egésznek. Emellett a kínai ruhák tovább bírják mint a márkásak. Lehet nem nájki csak májki de ez van.
Én nem nézem le azokat akik a szülei pénzén élnek, mert arról tényleg nem õk tehetnek hogy nekik mennyi pénzük van... Azt viszont utálom, amikor egy felnõtt ember, aki jóval átlag felett keres, ócska trampli, piacon vásárolt cuccokban jár, csak mert az olcsó... Meg azt is utálom, hogy a szegény emberek utálják a gazdagokat, és ha mondjuk elújságolom egy szegényebb barátomnak, ismerõsömnek, hogy képzeld vettem egy akármit, amit õ nem engedhet meg magának, akkor rögtön milyen felvágós vagyok, mit kenem az orra alá, egyáltalán minek nekem olyan.. Ez az egyik amiért mostanában már kezdem kerülni a szegényebbek társaságát. Szóval én nem nézem le õket egyáltalán, egyszerûen csak az életkedvem is elmegy néha a társaságukban. 19L
Én nem vagyok gazdag, a cuccaimat kínaiból veszem, és nem érdekel, hogy ki mit mond. Nem a pénz a fontos, engem az sose érdekelt. Sokkal fontosabb a tisztaság és az igényesség, mint a divat és a jó ruhák. Lehet hogy a márkás cuccok szebbek, jól néznek ki, de nem tartanak sokáig. A kínaiból és turiból vásárolt ruhák sokkal tovább tartanak, nem mennek össze. Én sokat mondok, ha azt mondom, egy hónapban egyszer megyek a new yorkerbe vagy a jeans club-ba vásárolni.
Mi sem vagyunk annyira eleresztve hogy megvegyem a 10ezres nadrágokat, felsõket. Régen kínaikban vásároltam de áttértem a turira. a kínai rossz minõség nem tudom elõttem szólóknak h h jobban bírta, mindegy. egyébként hozzáfûzném azt is hogy a márkás ruhák nagyrésze kínából származik hiszen ami nem kínai az hamisítvány:D viccet félretéve, amióta turkálókból szedem össze a ruháimat sokkal többen mondják rám azt hogy mien jó cuccaim vannak, sõt meg is kérdezik honnan van. nem szégyenlem megmondani fõleg meg úgy hogy bershka, zara felsõt, táskát converse cipõt is vettem már fillérekért és egyszerûen már sajnálok 2000ftot is kiadni egy felsõért mikor tudom h megvehetem pár száz forintért jobb minõségben mert az angol nem kínai. azokkal pedig ne foglalkozz akik lenéznek azért mert nincs elég ruhád vagy mert ien helyekrõl vásárolsz. nem te tehetsz arról hogy mien családba születtél. a szegények lenézik a gazdagokat a gazdagok lenézik a szegényeket..tisztelet a kivételeknek.
Én aránylag egy tehetõsebb középosztálybeli fickó vagyok, de csak azért, mert van pénzem, még ugyanúgy megnézem, hogy hova mennyit költök belõle, mintha nagyon kevés lenne. Sõt, ez még egy kicsit sport is, hogy törekszem mindig a jó vételeket megcsípni. Akciós ruha, cipõ, akciósan vettem a laptopomat, kapcsolaton keresztül (220 helyett 160-ért) a mobilomat, sportkocsit használtan stb stb. A házamban amit csak tudok saját kezûleg újítok fel és megnézem, hogy kitõl veszem a hozzávalókat. Sõt, sokszor vásároltam én is kínaiban, ha valami ott tetszett meg. És eszemben sincs senkit megbántani, ha olcsók a cuccai. Amúgy az olcsó öltözködés nem mindig csóróság miatt van. Nem mindenki akar drága holmikat. Sokak megelégednek az (ésszerûség határán belül) olcsóbb dolgokkal is. Pl én is ilyen vagyok. A laptop, a mobil, a kocsi fontos, a ruha, a tv, a dvd lejátszó nem. Ezekbõl olcsóbbakat tartok, mert NEKEM ELEGEK. Jól vásárolhatsz a Takko, C&A, Jeans Club üzletekben újonnan, nem minden esetben kínai cuccokat. Mi is mindig a szezonvégi akciókat lessük, mert ugyanannyiért több cuccot kapunk. Amúgy a Tesco F&F cuccai sem rosszak.
Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag, sõt, és nagyon sokáig zavart, hogy mit gondolnak mások rólam a ruháim alapján, de asszem ezt már kezdem kinõni. Az nem normális, se maga az ember, sem az értékrendje, aki lenézi a másikat azért, mert nem itt vagy ott veszi a ruháit, hanem mondjuk kínaiban vagy turiban (megjegyzem, turiban már többször találtam tényleg szép és márkás ruhákat, talán még a címke is rajtuk volt). Nem jobbak azok az emberek semmivel, akik márkás, drága dolgokban járkálnak és felvágnak vele, mint azok, akiknek nem megy ilyen jól, sõt. Az meg a másik, hogy sok "márkás" cucc szinte ugyanaz, mint amit egy kínaiban megvehetsz. Valamelyik honlapon volt is egy ilyen cikk, hogy egy kínais cipõ talpán még a minta is ugyanolyan volt, mint egy márkásén, semmi sem különbözött, csak az ára, de az nagyon...
Elmondom nektek, hogy vettem a kisfiamnak egy pár sport cipót tegnap elõtt, és 2000 Ft volt a kínaiban. Sétáltunk, amikor egy szinte teljesen ugyan olyat láttam, mint az, de amit mi vettünk, annak a márkajekzése Goll, amit meg láttunk, az meg Adidas. A szabása, a színe, minden ugyanaz, még a szabásban a 3 "csík" is benne van a fûzõ lyuknál, csak a nyelvéban és belül a talpában, illetve kívül a talpán nincs Adidas logo, hanem Goll. És 8 ezerrel olcsóbb! Fel sem tûnt volna, amúgy, hogy hasonlít a mi általunk vett cipõ egy Adidasra, ha nem látom Adidasként a kirakataban.
A gazdagabbak igénytelenségérõl én is tudnék mesélni. Egyszer randiztam egy pasival, aki 30 évesen még mindig a szüleivel élt, mert, hogy olcsóbb. Közben pedig nagyon jól keresett, és én értem, ha valaki nem szeret öltözködni, de amikor egy randin, a tél közepén elmondta, hogy neki csak 5 pulcsija van, mert mire több, az nálam már a sóherség jele volt.
én olyan holmikat hordok amit ti biztos márkásabbnak mondanátok, de nem zavar ha valakin kínait hord vagy ilyesmit, a lényeg hogy ápolt legyen tehát ne legyen koszos stb. másrészt nem is szoktam beszélni arról hogy mit hol vettem, kivéve ha kérdezik. 26/F
mi is gazdagabbak vagyunk de mégse feltünösködöm és veszek rengeteg ruhát annyi van amennyi kell és h változatos legyek. és nem nézem le azokat akiknek mondjuk csak 1-2hétre elegendõ ruhájuk van. ugyanugy emberek és lehet h mivel szegényebbek igy szerényebbek is és igy nem felvágosak divatpi.csák ami nekem sokkal szimpatikusabb. nemgondolom h akinek 1 évre elegendõ ruhája van az jobb ember csak egyszerûen több pénzük van és ennyi. 16l
Én mondhatni gazdagabb szülõkhöz születtem. Sok ruhám van és márkásak is. De nem szóltam le soha senkit szegénysége miatt. Egyedül maximum azért ha büdös volt már és megállt a pulcsi magától. 15/F
18-59-esében, helyesbítek.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a gyors válaszokat
Én a vaterán vagy a teszveszen szoktam márkás cuccokat venni, mert ugyan szeretem õket, de, ha épp nincs árleszállítás az adott boltban, sajnos nem tudom megengedni magamnak. Én nem nézek le senkit, mert szerintem az tesz így, aki ezáltal többnek gondolja magát a másiknál, és erre csak annak van szüksége, aki nincs tisztában önmaga értékével és becsmérlõ szavai mások külsejére tulajdonképpen saját maga belsejérõl szólnak. Nemrég kaptam egy lakást a szüleimtõl, de nem szívesen vallom be, csak ha rákérdeznek, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az emberek azt gondolják, hogy lenézem azokat, akik albérletben laknak. Szóval ez majdnem olyan kellemetlen mintha lenéznének, hogy csóró vagyok, pedig mint fenn írtam az öltözködésben sem tudom magamnak megengdni a márkás cuccokat, csak ha licitálás vagy akciók során:)
Ez a világ a pénzrõl szól! Annyit érsz mások szemében amennyi pénzed van. A csóró, nem tehetõs, szerencsétlen embereket lenézik, megvetik, leköpik, leszarják, vagy éppen elfordítják a fejüket. Ha nincs pénzed, akkor a világ szemében egy senki vagy ez pontosan azt jelenti, hogy nincs értéke az embernek, csak, ha pénze van. A fajtiszta, törzskönyvezett kutya többet ér egy gazdag számára, mint egy csóró koldus. Ilyen világ van. A lényeg, hogy mindenki meghal elõbb vagy utóbb. És reménykedhetünk, hogy a szegényeknek jobb lesz a túlvilágon.


Miért a lelki szegényeké a mennyek országa?

Legjobb válasz: Idézek abból a szövegbõl, ami megjelenik a kérdés beírásakor, és te nem olvastad el: "# Ugye ellenõrizted, hogy ezt még senki nem kérdezte meg elõtted, amit tudni szeretnél? Ha nem, bal oldalt, a menüpontok alatt, írd be a keresõboxba a kérdéseddel kapcsolatos kulcsszavakat, hátha így is megtalálod kérdésedre a választ!"

Idézek abból a szövegbõl, ami megjelenik a kérdés beírásakor, és te nem olvastad el: "# Ugye ellenõrizted, hogy ezt még senki nem kérdezte meg elõtted, amit tudni szeretnél? Ha nem, bal oldalt, a menüpontok alatt, írd be a keresõboxba a kérdéseddel kapcsolatos kulcsszavakat, hátha így is megtalálod kérdésedre a választ!"
Én úgy tudom, hogy az eredeti szöveg szerint: "Boldogok LELKIEKBEN a szegények..." szóval a fordítással van a gond...:)
Na de a beidézett kérdés nem ugyanez volt, így a kérdésnek helye van az oldalon.
Igen, ez a kérdés nem ugyanaz, mint a másik, de a másik kérdésre adott válaszok helyre teszik ezt is. A kérdés nagyon jó! Tehát, mint a másik helyen írták (én is), a lelki alázatról van itt szó, mert aki nem alázatos nehezen tanítható. De hangsúlyoznám, hogy Jézus nem csak a mennyek országáról beszélt a Hegyi Beszédben, hanem a földi paradicsomról is.
"Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, mivel övék az egek királysága." -egy másik fordítás szerint. Akik tudatában vannak a szellemi szükségleteiknek, ki is elégítik, olyan kérdésekre adva választ :’Miért vagyok itt?’ és ’Merre tart ez a világ — és merre az én életem?’ A megbízható válasz a Bibliában van s Istentõl jön, aki az örök élet reményét kész és képes kielégíteni Királyság kormányzata alatt. Akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, taníthatók Isten útjaira, majd cselekszik akaratát. A Biblia mondja"aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!