Találatok a következő kifejezésre: Miért a szegényeké a (106 db)

Miért olyan szegény a Békés-megye, és miért olyan rosszindulatúak ott az emberek?

Pl Dévaványa, Körösladány, Szeghalom...stb???

Legjobb válasz: én orosházán éltem egy ideig, ott nem volt baj az emberekkel, pedig az is békés megye.

én orosházán éltem egy ideig, ott nem volt baj az emberekkel, pedig az is békés megye.
2008-09-03 21:23 ekkor válaszoltam neked. ma ismét itt élek, mégis jobb itt.
utálom az általánosítást...jó persze vannak rosszindulatúak de azért nem kell azt gondolni h egész békés megye ilyen...
mi van tán megvert itt valaki vagy mi van?????? egyébként meg kíváncsi vagyok te hova való vagy!!!
én 24 évig éltem ott.akkor fáradtam bele ebbe.a szegénység, a munkanélküliség, a rosszindulat...változtatni akartam.elköltöztem a Balaton mellé.minden tök jó volt.azt éreztem megérte.itt minden jobb.persze nem ismertem senkit.aztán eltelt1-2 év.megismertem embereket, az itteni élet stílust.5 éve élek itt, és á kellett jönnöm:dettó Békés megye.itt se jobb.az emberek itt is olyanok.nem könnyebb a lét semmivel. szóval a kérdésedre a válasz egyszerû:nem rosszabbak ott az emberek mint máshol, csak te õket veszed példának, mert ott élsz õket ismered.amiben nem élsz, arról nem tudhatod, milyen.ha elköltöznél máshová, pár év múlva ugyan ezt gondolnád.ab ember azt tudja véleményezni, amibõl a tapasztalatait meríti.
Szia én is Békés megyei vagyok. Nagyon rosszul ismerted meg ezek szerint. Én imádok itt élni, csupa kedves emberrel találkozom. Hát munka az nem igazán nincs, bagy legalábbis nagy nemzetközi cégekkel nem igazán lehet találkozni. Ez legfõképpen az infrastruktúra hiánya iatt alakult így. A legtöbb nemzetközi cégnek elvárása, hogylegyen autópálya vagy gyorsforgalmi út a közelben. Amúgy számos olyan megye van még kishazánkban, ami kicsit szegényebb a nyugati megyékhez képest (Borsod, Szabolcs), de nem hiszem, hogy az ittélõ emberek ezért kevesebbek lennének. De ha te már így áltál hozzá, hogy szegények, itt laknak ebben a lepukkant megyében, akkor lehet, hogy én sem lennénk kedves hozzád. Miért legyünk azokkal kedvesek, akik lenéznek minket.
Nem hiszem hogy kellene általánosítani hogy azért rosszindulatúak mert szegények! Hogy miért szegények, azt majd egy közgazdász valaki le tudja ide írni. De nincs olyan hogy itt vagy ott az országban rosszabbak az emberek mint amott!! A pestiek sem rosszindulatúak, de komolyan hogy jut ilyen eszetekbe. Nagyon maximum, kicsit MÁSOK az emberek az ország különbözõ részein, és max. nem értjük õket.
ez a kérdés hogy került az elektronika részlegbe? amugy a pestiek, pécsi, kecskemétiek stb.. is ilyenek. a szegénység meg az egész országban megvan/lehet. nincs munkahely ezért van szegénység. ami meg van munka az minimál béres és még azért is 10-12órát kell dolgozni a 8helyet.
Mindenhol élnek roszzindulatú emberek, és jóindulatú emberek, nem hiszem, hogy ezalól Békés-megye kivétel lenne. Sajnos az tény, hogy tanui vagyunk egy bizonyos értékvesztésnek, ami a szomszédi-, baráti-, sõt rokoni kapcsolatokat is kezdi tönkretenni. Egyébként a kérdésedben azt hiszem benne van a válasz: Rosszindulatúak, mert irígyek, irígyek mert szegények. Az a lényeg, ne állj be a sorba, mert jobb az ember lelke, ha segítõkész és jóindulatú.:) )
Ez a kérdés ihlette meg az egyik Békés Megyei Hírlap újságíróját. Egy féloldalnyi cikket írt amiben a kérdés és válaszok egy része is megjelent.

Miért ilyen szegény a Moldovai köztársaság?

Mongólia és a Fülöp-szigetek között van. Hogyan sikerült erre a szintre jutniuk? A szovjet időkben az egész Szu. szinte moldáv konzerveket evett, azaz a konzervipar nagyon mehetett arrafelé. Viszonylag jó termőterületük is van, a Dnyeszter mentén pedig valami pici ipar is. De mitől lett Moldova Európa legszegényebb, és egyetlen afrikai szintű országa? Miért hanyatlott le ennyire? Mert volt Románia része is, meg a Szovjetunió része is. Meg olvastam, h hamarosan egyesülnek Romániával.

Legjobb válasz: Mert õk nem magyarok.

Mert õk nem magyarok.
Moldova román lakosságának jó 80%-a magát moldávnak vallja, és õk független Moldováért kardoskodnak.
Egyesülést 2020 ra akarják megvalósítani..... És oroszok nem akarják mivel látják hogy a román kormányok mindig sovinista megnyílvánulásokkal kampányolnak . De 2020 ban éppenséggel nekünk is lenne dolgunk , 100 éves gyásznapon ne csak az egyesülés legyen a híradókban !!!!!!
Azrt ilyen szegények mert cigányok lakják , ha elmész abba a környezetbe meglátod , papíron alig ír pár% cigányt , de többnyire Olyanok , másrészt pedig a Wikipédia szerint a Románia GDP je 7000 Usd/fõ , Moldovájé 8000 Usd/fõ , Magyarországé 18000 USD/fõ , szóval nemzetéhez képest nem szegény .
A kérdező hozzászólása: Most akkor? Mert a moldovai oroszok is azt mondták, h nekik nem gond az egyesülés, ha lerendezik Transznisztria problémáját, és nem lesznek kisebbségi gondok az oroszokkal, mármint jogilag.
Ezekben a cikkekben azt olvastam, hogy Románia akarja CSAK az egyesülést. A harmadik cikk csak megjegyzi: "A moldovai lakosság mintegy 20 százaléka támogatná ezt az egyesülést, a többség viszont a független Moldovában szeretne élni, legalábbis errõl tanúskodnak a korábbi statisztikai adatok. Chisinauban sokan úgy vélik, hogy a gazdasági hanyatlás következtében a lakosság ma már nagyobb arányban vágyna az egyesülésre."
Már 20 éve emlegetik, hogy egyesülnek Romániával, de szerintem ezután sem fognak.
Hol olvastad, hogy egyesülnek Romániával? Én úgy tudom, hogy Moldovának eszében sincs egyesülni Romániával.
A szovjet idõkben is szegény volt, aztán a szovjet piac összeomlásával még inkább elszegényedett. Keleti, EU-n kívüli, fejletlen periféria ország, így a nyugati piacokra sem tudott betörni. Az agrár szektor még mindig viszonylag jól áll, de a közhiedelemmel ellentétben csak az agráriumra nem lehet alapozni egy fejlett társadalmat, az mellé ipar, szolgáltatások is kellenek. Az egy fõre jutó agrár termelésük csak 35%-kal marad el a magyar értéktõl, az összesített GDP már 82%-kal.
Nagyromániát szeretnék létrehozni, külpolitikailag és katonailag is erõsebb állam lenne, gazdaságilag már nem. De ha egyesülnek azt sem Ukrajna, sem Törökország, sem Bulgária sõt Oroszország sem fogja szó nélkül hagyni..

A megszoritások miért a szegényeket sújtják?

Legjobb válasz: # 4/4! Érdekes a gondolatmenet, végül is lehet benne igazság. Viszont ettõl függetlenül, egy több milliós összegnek meg se kottyanna mondjuk egy 100-200 ezres adó. Az a pofátlanság az egészben, hogy míg õ ezt meg sem érzi, a minimálbéres ugyanannyi lehúzást kap, pedig õ aztán tényleg érzi a különbséget. Azért volt nekünk egy Széchenyink is, aki a saját vagyonából szépítette például a fõvárost. Volt ilyen, most vajon miért nincs...?

# 4/4! Érdekes a gondolatmenet, végül is lehet benne igazság. Viszont ettõl függetlenül, egy több milliós összegnek meg se kottyanna mondjuk egy 100-200 ezres adó. Az a pofátlanság az egészben, hogy míg õ ezt meg sem érzi, a minimálbéres ugyanannyi lehúzást kap, pedig õ aztán tényleg érzi a különbséget. Azért volt nekünk egy Széchenyink is, aki a saját vagyonából szépítette például a fõvárost. Volt ilyen, most vajon miért nincs...?
"Másrészt aki tisztességesen, több évtized alatt tett szert a vagyonra, attól milyen joggal várnád el, hogy odaadja a vagyona felét valami prolinak?" Milyen proli? Ha én gazdag lennék, sokféle jótékonykodásra fel tudnám használni a vagyont, ötletem már van bõven, csak a pénz nincs meg hozzá. :) Egyébként meg minek egy embernek annyi pénz, amennyit élete végéig nem fog tudni felhasználni??? Ez nem azt jelenti, hogy el akarom tõlük venni. :) ) Csak egyszerûen szükségtelen úgy halmozni, amire már nincs szükség.
Azért a szegényeket, mert minden kormány fél szembefordulni a gazdagokkal. A szegényeket meg lehet nyúzni bármikor, bármivel. Az adócsaló kopasz pedig kiröhög az Audijából, õt nem szorítja meg soha senki, még a rendõr sem õt álítja meg. Mondhatnánk azt is, hogy a kormány olyan, mint a rossz pedagógus. A kicsiket veri meg ha dühös, mert a nagyobbakhoz nem mer hozzányúlni.
"Még akkor sem adnál, ha csalással jutnál a vagyonodhoz!" Ez jó! :D Hát igen, a csalók valóban nem az adakozó kedvükrõl híresek. :) ))
Mert egyik politikusban sincs annyi, hogy a felhalmozott vagyonát talán valami hasznosba fektesse. Ahogy azt sem, hogy az õ vagyonából magasabb adót vegyenek le, hiába van nekik több. Hiába, g*ciket farag a túl sok pénz.
Mert pont azok találják ki a megszorításokat, akik a szegényeket beletaszították abba az állapotba, ahol vannak. Aki a pénzistenben hisz, annak a gondolkodását épelméjû (vagyis inkább éplelkû) ember sose fogja megérteni, kár is rajta filózni, ez olyan, mintha azon gondolkodnék, hogy egy kéjgyilkos miért kéjgyilkol. :D
Kérdezõ! Kíváncsi lennék, hogy ha gazdag vagy az átlagnál tehetõsebb lennél, akkor te adnál-e az addig megtakarított pénzedbõl? Ugye hogy nem! Még akkor sem adnál, ha csalással jutnál a vagyonodhoz! Másrészt aki tisztességesen, több évtized alatt tett szert a vagyonra, attól milyen joggal várnád el, hogy odaadja a vagyona felét valami prolinak? Csak gondolkodj a másik oldal fejével is! Neked milyen érzés lenne, ha el akarnák venni a pénzed?
Általánosságban vagdalkoztok, nem lehet tudni, hogy mirõl is beszéltek: -igazságtalan az egykulcsos adórendszer? Szerintem nem, mert akinek több a jövedelme, az így is - arányosan - több adót fizet! -az adóelkerülés, az valóban igazságtalan, de ezt nem biztos, hogy mindjárt a jelenlegi kormány nyakába próbálnám lõcsölni, szerintem semmit sem romlott a helyzat ezen a téren.
Ha nem igazolható, akkor hogy sarcolják meg?
A kérdező hozzászólása: Csak az össze lopott, csalt, nem igazolható vagyonokat kell megsarcolni, abból lehet hogy megoldódna az államadóság. Erre irtam hogy akinek nem inge ne vegye magára.....
A kérdező hozzászólása: Szerintem a felsõ 10000" ha csak a felét vissza tenné annak ahonnan lenyúlta már nem lenne állam adósság, akinek nem inge ne vegye magára de akinek igen ahogy Hofi mondta ötöcködjön már fel !
Nem fogják azok vizsgálni, kinek honnan....elveszik és kész.Aztán mindenki mehet a jó 'istenhez panasznapra.
" mivel nem lenne olcsó munkaerõ és alacsony árak." Miért, a most szegényebbek ugyanúgy dolgoznának, csak normálisabb fizetést kapnának, hogy ne kelljen nyomorogniuk, de ugyanúgy termelnének. A másik meg, hogy viszont a termelt dolgoknak a nagyrésze felesleges. Nem arról van szó, hogy a megnézzük, mik a szükségletek, és ahhoz mérten állítunk elõ dolgokat, ehelyett az van, hogy "egyesek" megnézik, mennyi pénzre van szükségük, és ehhez mérten beszélik bele a közemberbe, hogy mire van szüksége, hogy mit vegyen meg! Ez teljesen természetellenes, és nem kell mindenféle elvekkel megidealizálni a pénzéhes réteg gondolkodását, ugyanis ez egy elferdült, beteg gondolkodás, ezt nem bántóan mondom, csak hogy kritizálja, hanem tényleg így látom. Mint ahogy a szexuális hajlam elferdülése is nagy arányban megtalálható, így az agyuk más területein is több a normálistól való eltérés, miért tabu ezt kimondani? Szóval, mûködhetne másképp is a gazdaság, az egyetemeken sem a 100%-os igazságot tanítják, hanem amit az érdekek megkívánnak, azért tömik a fejekbe, hogy sajnos ezt másképp nem lehet, mert összeomlik a gazdaság. Majd hülyék lesznek olyat tanítani, ami nem az õ malmukra hajtja a vizet.
bocs az elgépelésekért.
Ha van itt igazán gazdag, valami milliárdos, akkor írja már meg, kérem, hogy mire költi a pénzt, és mennyi fog megmaradni, amikor õ már a halálos ágyán fog feküdni. Nem azt sajnálom én, amit elkölt és ami tényleg boldoggá teszi! Menjen, utazzon, lásson világot, meg biztosítsa a szép jövõt a gyerekeinek. Én azt sajnálom, ami eszköz (=pénz) felhasználatlanul megmarad, a megszerzése viszont annál több gondot okozott másoknak (illetve a hiánya onnan, ahol fel tudnák használni). Ugyanis a pénz önmagában nem érték, az lehet érték, amire használjuk.
A kérdező hozzászólása: 10:22 nek, a nem igazolható vagyonokat el lehetne pl kobozni, sok a tisztességtelen jövedelem lenne mit.
Várjátok ki csak a végét.Lehet, hogy Vityáék már bõszen dolgoznak a terven.Fél év múlva Matolcsy barátunk a tévében nyilatkozni fog, hogy sajnos az irreálisan magas magánvagyonokat megfogják cuffolni, akár tetszik akár nem.
"Szerintem a felsõ 10000" ha csak a felét vissza tenné annak ahonnan lenyúlta már nem lenne állam adósság, akinek nem inge ne vegye magára de akinek igen ahogy Hofi mondta ötöcködjön már fel !" Az a pénz jó eséllyel nem országon belül csapódott le.
A megszorításokat a szegényebben mindig jobban megérzik, mert a kevés lesz még kevesebb. Lehet persze szorongatni a jobb módúakat. Emeljük fel megint az SZJA-t 30-40-50 %-ra. Ez mihez vezet. Ha az állam elveszi a tisztességesen megtermelt jövedelmem felét, elgondolkozom azon, hogy érdemes-e tisztességesen dolgoznom és adóznom, vagy válasszam a fekete gazdaságot, és akkor az államnak nem fizetek egy fillért sem. És akkor a szegények megint reklamálnak, hogy miért emelik az ÁFÁ-t meg a jövedéki adót. Azért mert valahonnan bevételt kell biztosítani. Persze a gazdasági bûnözést is vissza lehetne szorítani de az bizonyos rétegek elszegényedéséhez vezetne.
14-es elképzelni sem tudom, hogy ki pontozta le a válaszodat és miért. Semmiféle okot nem látok rá. Szerintem csak rosszindulatból tehette valaki, mert annyira ésszerûtlen. Én meg épen felpontoztam, de lám... széttárom a kezem.
Annak meg aki lepontozott üzenném, hogy ez nem az én véleményem, hanem az objektív valóság, nekem sem tetszik hogy így mûködik a világ, de nem lehet tenni ellene.
Köszi, nem vagyok közgazdász, de fél év mikmak alatt is lehet tanulni valamennyit.
11-es, fején találtad a szöget!!
Ez lehet hogy kellemetlenül hangzik az átlagembernek, de ha a gazdagoktól vennénk el a pénzt, és a szegények jobb helyzetbe kerülhetnének, akkor az a gazdasági rendszer összeomlásához vezetne, mivel nem lenne olcsó munkaerõ és alacsony árak. A világ mindig is így mûködött, amikor meg ezt megpróbálták mesterségesen megszüntetni (kommunizmus), az nem vezetett jóra, mivel ezzel nem lett jobb az átlagember életszínvonala az eddig leírtak miatt, csak a felsõ osztályt húzták le az õ szintjükre, az ilyen egyenlõség pedig senkinek nem volt jó.
Olvassátok el ezt. Benne van a válasz. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lebo&pid=43727&blog_cim=Ta..
mert orbán már választások elött kijelentette, hogy öt a szegények nem érdeklik, hagyja öket a szociknak, csak a vállalkozok a gazdagok számitanak neki/bár sem választáskor, sem utána nem büszkélkedett a kijelentésével, csak alkalmazza/

Miért a szegényeket nyomják tanulásban felfele?

Mindkét szül?mnek van munkája, semmilyen támogatás nem jár nekünk..

Legjobb válasz: Eleve egy bomlott agy torz szüleménye az, hogy plussz pont jár azért, hogy anya apa dolgozik e. Borzasztó, hogy ilyen nálunk elõfordulhat. Meg hogy a kismamáknak is jár. Mintha valami marha nagy teljesítmény vagy kiváltság lenne a gyerekszülés. Amíg birkák vannak ebben az országban minden lehetséges.

Eleve egy bomlott agy torz szüleménye az, hogy plussz pont jár azért, hogy anya apa dolgozik e. Borzasztó, hogy ilyen nálunk elõfordulhat. Meg hogy a kismamáknak is jár. Mintha valami marha nagy teljesítmény vagy kiváltság lenne a gyerekszülés. Amíg birkák vannak ebben az országban minden lehetséges.
Ezért kell megnézni ingatlanokat/egyéb tulajdonban levõ értékeket is, és beszámítani. Bár ezt is ki lehet játszani úgy, h pl. más nevén van.
Már bocs, de relatív ez a nézõpont. Kezdjük ott, hogy mi az a szegény? Én félárva vagyok, anyukám rokkantnyugdíjas, nincs valami sok pénzünk. Nem vagyok cigány, és mindig is jó tanuló voltam, 5-ös érettségivel a város legjobb iskolájában. Akkor kérdem én, egyetemen az a hallgató, akinek anyu-apu keres többszázezret havonta miért is részesül jóval több ösztöndíjban, csak mert "nagycsaládos"? Vagy gimiben is, 3 gyerekes milliomos csaj ingyen kapta a tankönyvet, de én nem, mikor alig tudtuk kifizetni? Aztán szegényke félév közben otthagyta a sulit, mert apucinak köszönhetõen mehetett Ausztráliába tanulni... Itt a bevételt kéne meg a szociális körülményeket nézni, mert ez a mostani minden csak nem igazságos. És ezen elmélet szerint a szegényebbek dögöljenek meg vagy menjenek utcát söpörni?
Kedves utolsó! A felvételi pontok számítása az alábbiak szerint történik: {Az összpontszám számítása (max. 480): Tanulmányi pontok számítása (max. 200 pont) Érettségi pontok számítása (max. 200 pont) Többletpontok (max. 80) Elõnyben részesítés (max. 50 pont ) (...) • A gyermekét gondozó (GYES, GYED stb.) jelentkezõ minden jelentkezési helyén 50 többletpontot kap. } Annyiban van igazad, hogy a gyermekét gondozóknak 2006 óta ANYAGI támogatás (tandíjmentesség) nem jár.
Kedves elsõ te hol élsz ? kismamáknak rég (2006-tól nem jár támogatás)...kicsit mintha le lennél maradva..Legalább nézz utána mielõtt hülyeségeket beszélsz. Amúgy nem hiszem hogy azért vették fel államira mert a szülei nem dolgoznak hanem mert lehet hogy okos. Én a fizetés szakokat marhára lecsökkenteném, hogy anyuci kicsi fiai ne pénz alapján jussanak be a sulikba hanem ha tudnak akkor is !
Én Erdélyben élek és itt sokkal jobban megoldották a dolgokat. A hátrányban levõ diákok csakis pénz segélyt kapnak. A segély igényléséhez viszont szükségeltetik nemtudom mekkora média, meg, hogy nem bukott meg egy tantárgyból sem. Ezáltal van esélye tanulni a szegény embernek is. Ha sík hülye a gyerek akkor másodévben megbukik és nem kap pénzt...nincs pénz nincs nagyvárosi élet meg egyetem...mehet vissza oda ahonnan jött. Szóval nem kap semmi elõnyt a tanulásban, csakis lehetõséget, hogy kiaknázza a benne rejlõ tehetséget.
Arra, hogy valaki cigány vagy mert nem dolgozik az egyik szülõje nem kap automatikusan pluszpontot. Akkor a mai gazdasági helyzetben a jelentkezõk több mint a fele kapna arra pontot, hogy munkanélküli a szülõje. Ha annyira nincs pénze valakinek (most tényleg arra gondolok, ha valaki rászorul) ne sajnáld már tõle azt, amit kap. Van aki szociális helyzetbõl adódó pluszpont nélkül is bejut államilag támogatottra. Mégis hogy kéne feltolni azt, akinek dolgoznak a szülei? Az kapjon plusz pontot? Az olyannak pont van pénze jobban nyelvvizsgára, mint egy szegényebbnek.
utolsónál a pont!
ja, és kifelejtettem hogy végig dolgoztam tanulás mellett hogy eltudjam magam tartani, szóval hagyjuk már ezt az irigykedést, meg hogy jó vagyok-e vagy sem. Magamnak már eleget bizonyítottam.
én abszolút nem vagyok irigy, csak sikerült 434 pontot összekaparnom annak idején, már bocsi. Költséges lettem, de azt is leírtam hogy várom az átsorolásomat, és reménykedek, ugyanis jóval 4 egészes átlag felett teljesítettem. Tudod a kamu pluszpontokat mindenféle papírral meg lehet oldani. És könyörgöm, ne egy cigány kapjon már ösztöndíjat azért, mert bekerült egy egyetemre (mellékes h Á vagy K, és milyen az átlaga) csak azért mert cigány ...
Azért a szegényeket segítik, hogy azoknak is lehetõségük legyen a továbbtanulásra, akiknek nem telik a tandíjra. {A Magyar Köztársaság Alkotmánya 70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a mûvelõdéshez való jogot. (...) ezt a jogot a közmûvelõdés kiterjesztésével és általánossá tételével (...)képességei alapján mindenki számára hozzáférhetõ közép- és felsõfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülõk anyagi támogatásával valósítja meg.} Az más kérdés, hogy a biztosított jogokkal az egyének milyen módon élnek, esetleg élnek vissza. A rendszer szerintem sem jó, a pluszpontokat a "képességei alapján" rész szerint kellene osztogatni, nem az anyagi helyzet alapján, arra való alapvetõen az ösztöndíj, kollégium, szociális támogatás.
ja, és még valami. Egyik ismerõsöm összeszedett mindenféle hülyeségbõl pontokat, valamit ügyeskedtek a papírokkal, hogy kijöjjön az, hogy a szülei keveset keresnek. Kiharcolta így magának a kolit, és mindenféle támogatást. Mellesleg sík buta a fiú, örül hogyha megvan a kettese mindenbõl.
teljesen igazad van, engem fizetõsre vettek fel anno, 3 ponttal csúsztam le .... diákhitelbõl fizettem a 160 ezer ftos tandíjam, a maradék annyira volt elég hogy 2 havi albérletet kifizessek ... kolit természetesen nem kaptam, mert fizetõs vagyok, se ösztöndíjra, semmire sem voltam jogosult... most bízom hogy átsorolnak államilag támogatottra, de szerintem semmi esély, ugyanis a sulinkba keveseket sorolnak át a pénzveszteség végett. Szemétségnek tartom a +80as többletpontot. Ha teljesítesz 2 emelt szintû érettségit, megkapott a max 80at rá, viszont ha mellette van még 5 nyelvvizsgád, azt magyarán le se sz*rják, mert már megvan a többletpontod. Ezekért kéne pontod adni, nem azt nézni hogy a szülõk dolgoznak-e és stb.
mert alapból rossz a rendszer. Van olyan ismerõsöm, akinek megvan a 80 pluszpontja minden hülyeségbõl és így van 360 pontja, ami akár elég lehet egy BME-re is, vagy egyéb normális helyre. Ezzel szemben én végiggürcöltem egy nyelvvizsgát és leérettségiztem normálisan és így jött össze 385 pont, vagyis szerinem nem érte meg 25 pontért ennyit melózni, mivel õ semmit nem tanult és szinte ugyanúgy áll mint én... igazságtalan a rendszer, amiért fõként a szülõk tehetõk felelõssé...
Jól mondod. Azt is ki lehetne játszani, gondolj csak arra, hogy hányan fizettek vagyonadót (amíg el nem törölték) a 100 milliótól drágább ingatlanok után... Hát, akiknek kellett volna, azoknak a kb. a 10%-a vallotta be, de azok is "trükköztek" az összeggel (azaz, hiába fizettek vagyonadót, de nem a valós érték után; pl. az 500 milliós házat 120 milliósra becsülteti). Szóval, a szociális helyzettel mindig is trükköztek, és nem valószínû, hogy ez a jövõben változni fog. A vége mindig az, hogy a becsületes középosztály szív...

Miért mondják hogy a aki szegény az nehezebben tud lefogyni, mert drágák a kalóriaszegény ételek?

Aki szegény az egyen kevesebbet, több pénze is lesz és le is fogy, így teljes ez a logika.

Legjobb válasz: A dolgok azért nem ilyen egyszerûek. Ha eleve tápanyagban szegény, rossz összetételû ételbõl eszel keveset, akkor csak elmélyülnek a hiányjelenségek, plusz opcionálisan energiád se lesz, ideges is leszel, rosszul végzed a munkát, kirúgnak és éhen halsz... Jó, sarkítottam, de tényleg nem megoldás az éhezés. (Más kérdés, hogy a szegények gyakran nem éheznek, s drága dolgokat vesznek az étel vagy annak eladott cucc értékéhez képest. Legalábbis kis hazánkban. Vannak országok, ahol nincs pénz és lehetõség kutyult hülyeségek vételére, esznek magot és nem halnak éhen, de nem is kövérek.) Egy csomó értelmes étel olcsó. Fõleg egyes zöldségek, persze azok kalóriaszegények, amivel nem lehet jóllakni, bár zsírt hozzáadva kicsit jobb a helyzet, persze azzal még nem teljes a kép. Nem kalóriaszegény ételekkel kell fogyni. Ezt sosem értettem, aki fogyni akar, az miért kalóriaszegény ételt akar enni? Mire jó, ha jópár órán át kell fõznöm és sok kiló ételt ennem, hogy bevigyem a szükséges kalóriamennyiséget? Nagy szükség van a kalóriadús ételre, amit véges idõn belül megeszem és pár órára le van tudva az evés. Normális embernek fontos az, hogy mit eszik, úgyhogy ha kevesebb is elég neki, akkor esélyes, hogy a konyhapénzt ugyanúgy elkölti ételre, csak jobbra, egészségesebbre. Persze ha nincs valami eszméletlenül nagy szüksége valami nem ételre, amiért bevállalja a folyamatosan rosszabb életminõséget, amit a rosszabb étel jelent. S még a nem annyira értelmes, okos szegényebb emberek is komolyan költenek ételre, messze a minimálisan szükségesen túl, ez valahogy fontos nekünk, embereknek...

A dolgok azért nem ilyen egyszerûek. Ha eleve tápanyagban szegény, rossz összetételû ételbõl eszel keveset, akkor csak elmélyülnek a hiányjelenségek, plusz opcionálisan energiád se lesz, ideges is leszel, rosszul végzed a munkát, kirúgnak és éhen halsz... Jó, sarkítottam, de tényleg nem megoldás az éhezés. (Más kérdés, hogy a szegények gyakran nem éheznek, s drága dolgokat vesznek az étel vagy annak eladott cucc értékéhez képest. Legalábbis kis hazánkban. Vannak országok, ahol nincs pénz és lehetõség kutyult hülyeségek vételére, esznek magot és nem halnak éhen, de nem is kövérek.) Egy csomó értelmes étel olcsó. Fõleg egyes zöldségek, persze azok kalóriaszegények, amivel nem lehet jóllakni, bár zsírt hozzáadva kicsit jobb a helyzet, persze azzal még nem teljes a kép. Nem kalóriaszegény ételekkel kell fogyni. Ezt sosem értettem, aki fogyni akar, az miért kalóriaszegény ételt akar enni? Mire jó, ha jópár órán át kell fõznöm és sok kiló ételt ennem, hogy bevigyem a szükséges kalóriamennyiséget? Nagy szükség van a kalóriadús ételre, amit véges idõn belül megeszem és pár órára le van tudva az evés. Normális embernek fontos az, hogy mit eszik, úgyhogy ha kevesebb is elég neki, akkor esélyes, hogy a konyhapénzt ugyanúgy elkölti ételre, csak jobbra, egészségesebbre. Persze ha nincs valami eszméletlenül nagy szüksége valami nem ételre, amiért bevállalja a folyamatosan rosszabb életminõséget, amit a rosszabb étel jelent. S még a nem annyira értelmes, okos szegényebb emberek is komolyan költenek ételre, messze a minimálisan szükségesen túl, ez valahogy fontos nekünk, embereknek...
"a szervezet az évezredek során hozzászokott az éhezéshez, " De az más ha nem tudsz enni, majd hozzájutsz normális kajához (vadászol, halászol, gyûjtögetsz), és nem habzsolod be egybõl az egész szarvast, vagy 10 darab halat, és más az ha a hipermarketekbõl veszel 1 kg párizsit 350 Ft-ért és azt eszed egy héten keresztül. Mert ez utóbbi még kutyatápnak is kevés!!!
Téged sem az eszed fog megölni már bocs! Aki szegény az akkor eszik ha tud, és nem engedheti meg magának, hogy napi 5-szõr kisebb adagokat egyen. Mondjuk eszik egy héten keresztül párizsis vagy zsíros zsemlét/kenyeret, nem tud enni zöldséget, gyümölcsöt, fõtt kaját, stb. A karcsúság titka az nem az hogy keveset eszel. Az az alultápláltság.
Azért mert így van. Sokan inkább ennének egészséges ételeket, de nem tudják megfizetni. Az meg hogy egyen kevesebbet nem ilyen egyszerû. Megveszik az olcsó ratyi kaját ami teli van mindennel, a legolcsóbb kenyérben van a legtöbb szénhidrát mivel az a legalja, azt viszont enni kell, mert drága a hús, ha annyit zöldséget és gyümölcsöt vesz hogy az egész családnak jusson 2hét után nincs pénz, amúgy a szegény emberek nem esznek sokat ugyan is NINCS PÉNZ. Nem teljes a logikád hanem ostoba és szánalmas. Éljél te egy hónapig szegénységben és próbáld meg úgy beosztani a pénzt hogy mindenre jusson, utána gyere vissza magyarázni.
Ezt arra értettem hogy nem mindegy hogy az ember teljes kiõrlésût, esetleg magvasat vesz. Kenyér és kenyér között is van különbség. Tudom hogy mirõl beszélek, a családomnak is sok gondja volt vele, de ahogy elköltöztem és megengedhettem magamnak hogy ne a legolcsóbbat vegyem hanem ez egészségesebbet feltûnt a változás.
Normális ételek drágák, az olcsó sz.ar kaja meg nem jó fogyasztásra, elõbb-utóbb betegségeknek, elhízásnak, anyagcsereproblémának ad helyet. Ennyi.
"a legolcsóbb kenyérben van a legtöbb szénhidrát mivel az a legalja" Minden gabonából készült kenyér tele van szénhidráttal. A gabona már csak ilyen. Viszont a sok durván drága kiscsoki is tele van velük...
Volt amikor szarúl éltem hónapokig csak zsíros, vajas, májkrémes, cukros kenyeret ettem, mégis fél év alatt lefogytam majdnem 30kilót pedig az a 3csomag zsír simán elment 1-hét alatt.
Szerintem meg jó a logikája, a szervezet az évezredek során hozzászokott az éhezéshez, csak az utóbbi néhány évtizedben van csak az, hogy általában elegendõ élelmiszer jut mindenkinek...
Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni. A kenyér olcsó és kalóriadús, a sült csirkemell salátával pedig drága és kalóriaszegény. Szerintem ezért mondják. Mert így van. "Aki szegény az egyen kevesebbet..." Jó. Nagyon szép mondat, kedves kérdezõ. Milyen emberi. Aki szegény egyen kevesebbet. Amilyen a munkád annyit érsz. Ha hajléktalan vagy, takarodj aludni a mocsokba. Lehet még mondani ilyen szép és "logikus" dolgokat. Írtam még két mondatot, ami téged minõsít Kérdezõ, de inkább kitöröltem, nehogy kitiltsanak, amiért szívem szerint reagálok megbotránkoztató megnyilvánulásodra.
Olcsó kaja, drága kaja, kb. mindkettõ ugyanaz...itt szoktak összehasonlító mûsorokat csinálni, ahol tesztelik õket és általában kiderül, semmi különbség nincs közöttük, sokszor még a gyártójuk is ugyanaz, csak az egyiken márkatermék-cimke van, a másik ún. noname termék...nem kell mindig ugyanazt enni, vannak hasonló árfekvésû termékek, általában nem is az a baj, hogy ételre nem jut, hanem, hogy elébe helyezik a cigit és a sört...
Amúgy Kedves Kérdezõ hány éves vagy? Saját példám hagy mondjam már el: "egyen kevesebbet" Tudod, én diákként is dolgoztam, rettentõen szegénységben éltünk, a kenyeret mi sütöttük, volt egy kis lábasban zsír és hozzá lilahagyma. Apám nem volt, anyukám rokkant nyugdíjas volt. Én Pestre jártam melózni diákként éjjelente, nappalin tanultam. Amit kerestem az elment a lakásra, tisztákodási szerekre, tanszerre, anyukám gyógyszerére és bérletre. Amit anyukám kapott rokkant nyugdíjat abból meg ment pár db csekk. Egész hónapra mardat 8000ft kettõnkre. Ruhát turkálóban vettünk. Ebbõl kijött liszt, élesztõ, itthon termesztettünk krumplit, hagymát, paradicsomot volt alma fa-de ebbõl a felét eladtuk, hogy legyen lisztre pénz. Élj meg 8000ft-ból!! És amikor éjjel melózol, nappal tanulsz, a vérnyomásod a padló alatt 170cm-hez nyomsz 38-40kg-ot, egész nap szédülsz. dölöngélsz, fáj a fejed, kialvatlan vagy alig bírsz megmozdulni, fáj mindened akkor nem fogsz azon gondolkodni h jaj vajon hízlal egy szelet zsíros kenyér. Van olyan ismerõsöm aki 180cm és 90kg és van hogy egy nap megeszik egy kg kenyeret amit otthon süt. Mert nincs más. Szerinted õ nem enne salátát csmellel? Te egy kis elkényeztetett tojás sárgáját kidobó kis tini pi.csa lehetsz, akinek szülei mindennap salátát csirkemellel, estére pedig túrót varázsolnak az asztalra. Nem kell itt okoskodni, ülj be az iskola padba és örülj hogy nem vagy ilyen helyzteben, mert tudod nem is olyan könnyû az ÉLET! Te mit is tudsz te róla? Neked már az nem élet ha nincs 5 convers táskás és hozzá tornacipõ hanem csak 4.
"Aki szegény az egyen kevesebbet, több pénze is lesz és le is fogy, így teljes ez a logika." Nagyon rossz a logika. Annyira, hogy logikának sem nevezném. Ha szarból eszel keveset akkor igaz, hogy fogysz, DE csak kilóban. A testkompozíciód NEM változik, sõt! Megfelelõ, minõségi (=fehérjében, vitaminokban gazdag) élelmiszer nélkül csak a maradék izmodat adod le, a zsírod megmarad. Ezért van az, hogy a szegények között sokkal több a vékony hájas. Az, aki kilóban normál, de sokkal többnek tûnik, mert nincs megfelelõ izomzata, ami formát adjon. Puha, alaktalan. (A zsírréteg egyébként remekül fût, ami a szegénynek "elõny".)
Gyorsabb és fájdalommentesebb öngyilkossági mód is van, mint olcsó kajából keveset enni. Tápanyaghiány, éhezés.. elveszi az életkedvet.
"akkor az olcsóbb kajából egyenek kevesebbet..." Próbáltad már? Mert én igen. (persze nem jószántamból) Tényleg volt olyan idõ amikor csak párizsis kenyeret tudtam enni egész nap, vagy zsírosat, és nagy ajándék volt egy fél hagyma, vagy 1 kis kanál cukor "nasinak". Tudod ahhoz hogy jól lakj (normálisan, nem amikor túl eszed magad), ahhoz változatosan kell étkezni. Egy kis felvágott, egy kis paradicsom, vagy paprika vagy uborka, vagy ritkán egy szem süti, akkor némi gyümölcs, tej, fõtt kaja, stb. Ha reggel, délben és este hetekig ugyanazt eszed, akkor már a falat fogod kaparni, és megennél mindent ami nem a zsíros vagy párizsis kenyér, nem hogy még azt nézd, hogy most ne 1 szelet hanem csak fél szelet kenyeret egyél!!!!!! Aki ilyen [email protected] helyzetben van, annak TÉNYLEG nincs pénze, és nem azzal fog foglalkozni, hogy most akkor felszedett 20 dekát magára, hanem azzal, hogy másnap is legyen mit ennie, és legyen fedél a feje felett!!!!!!
A kérdező hozzászólása: akkor az olcsóbb kajából egyenek kevesebbet...
tele van vele*
A probléma ott van, hogy nincs olyan étrend, amely 1.) OLCSÓ 2.) EGÉSZSÉGES 3.) FINOM. Ez a három így együtt nem létezik.

Miért vam az, hogy a gazdag emberek még jobban sajnálják a pénzt a másik (akár idegen) emberre, mint a szegények?

Tehát pl. Én vagyok X. Nem vagyok gazdag, hogy szépen fogalmazzak. A haverom Y, õ sem. Ha bármelyikünknek kell valami, odaadjuk, ha az egyikünknek van. Viszont, ha Z lenne a barátom, aki gazdag, nem adná oda a cuccait, ha nekem kéne, viszont ha neki kell valamo azonnal megveheti.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a gazdag embernek kellemetlen adni a szegénynek! -hallgass végig -, mert megalázónak tartja a szituációt. Nem azért nem ad, mert irigy, hanem, mert úgy érzi, ezzel megalázza az illetõt, és alá-fölé rendeltségi viszonyt alakítana ki, és ezt õ nem akarja. Több dologtól függ. Aki megteheti, hogy adjon, megkérik, hogy adjon és nem ad, az már tényleg nem szép dolog. Még az is lehet, valaki azt a nem túl szimpatikus elvet vallja, hogy miért jutott koldusbotra a másik ember, miért nem takarékoskodott, vagy miért nem vigyázott jobban az életére.

Lehet, hogy a gazdag embernek kellemetlen adni a szegénynek! -hallgass végig -, mert megalázónak tartja a szituációt. Nem azért nem ad, mert irigy, hanem, mert úgy érzi, ezzel megalázza az illetõt, és alá-fölé rendeltségi viszonyt alakítana ki, és ezt õ nem akarja. Több dologtól függ. Aki megteheti, hogy adjon, megkérik, hogy adjon és nem ad, az már tényleg nem szép dolog. Még az is lehet, valaki azt a nem túl szimpatikus elvet vallja, hogy miért jutott koldusbotra a másik ember, miért nem takarékoskodott, vagy miért nem vigyázott jobban az életére.
Én azért nem adok a hajléktalannak, mert tudom, hogy az esetek 90%-ában mire fogja költeni a pénzt, ahhoz pedig nem asszisztálok. Arról nem is beszélek, hogy az már a jobbik eset, ha õ költi el a pénzt, nem pedig nem végén behajtja rajta valaki a pénz nagyrészét. Adakozni csakis "tárgyilagosan", tehát ha ételre gyûjt, ételt adok. És amúgy általánosítás az egész, mivel elég megnézni Bill Gateséket, J.K ROwlingot, vagy egy rakat milliomost, hogy éppenséggel milyen alapítványt vezetnek, milyen helyekre adakoznak.
Amit kiírtál, inkább azokra igaz, akik beleszületnek a gazdagságba, mivel õk nem tudják mi a nélkülözés. Akik maguk érik el, hogy gazdagok legyenek, õk szerintem az esetek többségében adakoznak.
Attól gazdag, hogy garasoskodik. :-DDDD
Ez duma szaud arabiaban es dubaiban is vannak gazdagok es megsem sajnaljak a penzt a szegenytol, ezzel a cimszoval, hogy megalazo...az a megalazo egy szegenynek, ha levegonek nezed! Oman-ban zsakbol szorjak az apropenzt a szegenyeknek ami egy het alatt osszegyult!!!
Nem mindenki egyforma, attól mert gazdag lesz valaki, nem írtad le minden jellemvonását. De tény, hogy sokuk úgy lett gazdag, hogy a pénz az istenük! És kiadni belõle olyan érzés lehet nekik, mint egy kereszténynek összetörni egy feszületet. Azt mondom, aki sajnálja másra a pénz, annak ellenére, hogy neki magának van, az önzõ elsõsorban, és ezzel jobban körülírod, mint azzal, hogy gazdag, remélem érted, mire célzok.
Dollármilliomos vagyok. Pénzt ritkán adok hajléktalannak. A múltkor sétáltam a Lánchídon, láttam, hogy egy hajléktalan kéreget, elmentem a közeli Sparban, vettem egy egész ételcsomagot és visszavittem neki. Nagyon hálás volt. Amúgy meg adakozom különféle szervezeteken keresztül.
Az igazi gazdagok szoktak adakozni, csak nem hajléktalanoknak, mert õk úgyis cigire és piára költik. Nekik attól nem lesz jobb az életük, hogy többet piálnak. A gazdagok milliós összegeket kínálnak fel alapítványoknak, egyesületeknek, ahol igazán segíteni tudnak embereknek és támogatják õket. Tehát a gazdagok jóval többet adakoznak, mint egy átlagember.
Kar hogy ennek nincs akkora latszatja, foleg az ilyen segelyszervezetek ellopjak a penzt, ezt a sajat szememmel lattam amikor alkalmazottkent dolgoztam nem egynel es nem kettonel, vegyuk csak az angol hasznaltruhat amitbol uzletet csinalnak , pedig azt az egyesult kiralysag adomanyban ingyen adja a raszorulo kelet europai orszagoknak!

A gazdagok miért nézik le a szegényeket?

A gazdagok szerint a kis emberek a hülyék minden esetben,mert ?k nem akartak tanulni,?k biztosan szeretik,hogy egyik napról a másikra élnek. A gazdagok szerint mindenki tudna magának találni 6-7százezres fizetéssel állást,csak nem akarnak. Miért van ez a nézet?(Egy másik kérdés ihletett)

Legjobb válasz: A szegény miért szidhatja jogosan? Most mondjam azt, hogy "Te szemétláda Bill Gates, minek találtál te ki egy ilyen gagyi oprendszert és lettél kõgazdag"? Egyrészt szar*t nem érek vele másrészt mi okom lenne nekem arra, hogy szidjak valakit csak mert gazdag. Azt én is elvetem, ha valaki 'rossz' úton szedi meg magát, de aki magának csinálta meg a szerencséjét azt nem értem miért lehetne joggal szidni a pénze miatt. Én is próbálok olyan életcéllal most éppen egyetemen tanulni, hogy aztán majd a jövõben ne úgy éljek mint a szüleim - hónapról hónapra egy kur*va nagy lakás hitellel - .

A szegény miért szidhatja jogosan? Most mondjam azt, hogy "Te szemétláda Bill Gates, minek találtál te ki egy ilyen gagyi oprendszert és lettél kõgazdag"? Egyrészt szar*t nem érek vele másrészt mi okom lenne nekem arra, hogy szidjak valakit csak mert gazdag. Azt én is elvetem, ha valaki 'rossz' úton szedi meg magát, de aki magának csinálta meg a szerencséjét azt nem értem miért lehetne joggal szidni a pénze miatt. Én is próbálok olyan életcéllal most éppen egyetemen tanulni, hogy aztán majd a jövõben ne úgy éljek mint a szüleim - hónapról hónapra egy kur*va nagy lakás hitellel - .
helyesen írta az elõzõ válaszoló
Én ugyan nem vagyok gazdag, de ha az lennék, tudnám értékelni, mert bizony vannak igényeim, nem is akár milyenek, csak még nem találtam meg azt a fránya, 6-7 százezret fizetõ munkahelyet.Nos, ha a gazdagok szerint mindenki tudna találni ilyen munkahelyet, akkor bizonyára nagyon sok van belõle, csak én vagyok annyira vak és béna, hogy nem találok.Ha valamelyik gazdag lenne szíves ajánlani ilyen jól fizetõ munkahelyet a sok közül, azt megköszönném!
Gress válasza: http://www.youtube.com/watch?v=Yp4fEDdrPXU&feature=BFa&list=.. HétköznaPI CSAlódások a legkirályabb punk zenekar!
a szegények is szidják a gazdagokat
"a szegények is szidják a gazdagokat" A különbség csak az, hogy õk teljesen jogosan teszik.
Én soha nem láttam hogy a gazdag lenézné a szegényt. Szerintem akinek van pénze annak legyen annyi esze is legalább megértõnek és jótékonynak mutatja magát. Õ megteheti.
Arra meg nem tudo mit mondani, hogy az emberek miért hagyják kihasználni magukat. Számomra bûn az, ha valaki ostoba, ha elítéli a fejlõdést, ha önzõ és másnak ártani akar, csak neki jó legyen. Persze megtudod bocsájtani, tudok tolerálni egy bizonyos szinten.
Az a lényeg emberek, hogy minden ember más. Próbáljuk megérteni a másikat. Mindenki gazdag szeretne lenni (az már más kérdés, hogy vannak akik becsülettel és vannak akik ölnének is érte). Azok érdemlenek csaa megvetést szegények közül, akik nem tesznek semmit sem a jövõjükért, de a másiktól elvennék. Gazdagok közül pedig, akiknek minden megvan és a másikat csak a pénze miatt rosszabnak gondolja. Senkinek nem segít, csak magára gondol és másokat bánt.
Aki szídja a másikat, mert gazdag az egy segg, fej, aki szídja a másikat, mert szegény, szintén egy seg, gfej. De én is 2-2 csoportot mondanék. Van a normális gazdag ember és van az önzõ, mindenkit elnyomó, "bûnzözõ" gazdag, . Van a normális szegény és van a koszos, bûnözõ csõcselék. A szegény általában irigységbõl, éhségbõl stb.. hõbõrög, mert nem tudja a szükségleteit megteremteni és kielégíteni. A gazdag pedig azt hiszi, hogy felsõbbrendû, mindent megtehet, közben belül egy nulla, aki semmilyen tiszteletet nem érdemel. Legyünk normálisak és ne nézzünk le mást, legalábbis ne olyan alapon, hogy gazdag, nem gazdag. Bill Gates is egy csomó pénzt ad.
Mert a szegényektõl loptak. És hitvallásuk szerint akitõl lopni lehet az hülye.
Szerintem a kérdés indokoklt, nem oly régen egy politikus mondta nagy nyilvánosság elõtt, hogy mindenki annyit ér amennyi vagyona van, amennyit össze tudott hozni.Szerinte a vagyon egy mérce ami meghatározza az ember értékét.Ezek szerint a szegényember egy nulla, semmit sem ér. Persze az is igaz, hogy a társadalom szempontjából ez igaz mert csak a gazdag ember tudja gazdagítani, gyarapítani az országot.

Miért fogékonyabbak a szegények az összeesküvés elméletekre, a rasszizmusra, a gyűlölködésre, az általánosításra és miért jár együtt ezzel a primitív viselkedés?

Magyarországra értem, azért a magyar politika rovatba írtam.

Legjobb válasz: Talán, mert egy jómódú ember jobb életet él, nem kell a megélhetésért küzdenie. Egy szegény pedig megkeseredik és ezáltal negatívan áll a dolgokhoz.

Talán, mert egy jómódú ember jobb életet él, nem kell a megélhetésért küzdenie. Egy szegény pedig megkeseredik és ezáltal negatívan áll a dolgokhoz.
Így már más. Az ilyen emberek feszültebbek, stresszesebbek, nincs sikerélményük. A gyûlölet pedig segít levezetni plusz sikere is van, hiszen minél hangosabban ordít, annál inkább elismerik a társai.
Fõbb általánosságban azért, mert aki magasabb végzettségû, annak a több a fizetése, kevésbé szegény, és mivel tanultabb, kevésbé hisz el hülyeséget, nehezebb megvezetni.
Én bõven átlag feletti színvonalon élek. Nekem is nagyon rossz véleményem van a cigányokról, csak én nem mondogatom naponta 100x. Olyan környékre sem költöznék soha, ahol sok él belõlük. Sok jobb módú , jó környéken élõ emberrel ellentétben én teljesen tisztában vagyok vele, hogy mi folyik Magyarországon , fõleg egyes vidéki településen.
Mert nincs módjuk tanulni, ezért tudatlanok. És a körülményeket csak meg kell magyarázni valahogy.
Nem tudom mirõl beszélsz!!?? Nekem az összes vállalkozó ismerõsöm ugyan úgy szidja a cigányokat, mint a szegények. Összesesküvés elmélet alatt meg mit értesz???
A radikális jobboldali és a náci/skinhead egész más. Radikális jobboldali, aki erõsebb jobboldalhoz tartozik, jobbra a Fideszrõl meg a jobbközép pártoktól. A valódi nácik, skinheadek pedig elég kevesen vannak.
Én magyar viszonylatban gazdagnak vehetõ vagyok, de a cigányokat utálom.
Az összeesküvés elméletekben egyáltalán nem a szegények hisznek. Gyûlölködni pedig felénk inkább a gazdagok szoktak.
A kérdező hozzászólása: Összeesküvés elmélet alatt az általában annak vett dolgokat értem. A cigányokat mindenki gyûlöli, felesleges megint õket elõvenni. Rengeteg radikális jobboldali a szegények közül kerül ki, pl. a skinheadek (ezalatt a náci szimpatizánsokat értem). Hajlamosak mindenkit utálni. A fehér felsõbbrendûséget hirdetik, utálják a más etnikumú embereket, agresszívak és mind ezt egy hihetetlenül primitív viselkedési formával párosul. Nem azt írtam, hogy csak õk fogékonyak rá, hanem, hogy fogékonyabbak (fontos a kérdés szempontjából).
A kérdező hozzászólása: Nem ezen kell fennakadni, gondolom tudod mire akartam célozni. Azért köszönöm a helyreigazítást.
Szerintem te is nagyon jól tudod a választ a kérdésedre, csak gondolom jól esik egyet nácizni. Ha mégsem tudod, akkor az eddigi válaszokból rájöhettél.
A kérdező hozzászólása: Én mindenkinek az egyéni véleményére vagyok kíváncsi.
Általában a Jobbikot, a radikális jobboldaliakat tartják olyannak, amiket felsoroltál. Én ismerek kifejezetten jómódú embereket, akik Jobbikosok. Régebben a MIÉP - pel szimpatizáltam, ismertem a Rózsadombon lakó gazdag zsidó családot, akik Csurka lelkes hívei voltak. Ez egy tévedés. Biztos hajlamosak egyes leszakadó rétegek a populizmusra, a jobb - , és balodali szélsõségekre, de ez egyáltalán nem kizárólagos. A Jobbik pl. az egyetemisták körében is igen népszerû.

Miért lett ekkora szegénység és miért vannak nagyon gazdagok ebben a szegény világban akik BMW-vel meg a legdrágább autókkal járnak, másnak meg alig van egy nap kenyérre valója a mostani rendszer miatt?

Legjobb válasz: Én is észrevettem,hogy teljesen eltûnt a középosztálybeli réteg. Én magam szerencsére a napos oldalon vagyok,de nekem is sokkal nehezebb lett a helyzet,mint 2-3 éve. CSak olyan vállalkozások vannak,amik vagy a szegényeket(élelmiszer,kínai ruha) vagy a gazdagokat szolgálja ki(kaszinó,szálloda). Aki a gazdagokat célozza,nagyobb profitot vesz ki,több marad neki,stb...

Én is észrevettem, hogy teljesen eltûnt a középosztálybeli réteg. Én magam szerencsére a napos oldalon vagyok, de nekem is sokkal nehezebb lett a helyzet, mint 2-3 éve. CSak olyan vállalkozások vannak, amik vagy a szegényeket(élelmiszer, kínai ruha) vagy a gazdagokat szolgálja ki(kaszinó, szálloda). Aki a gazdagokat célozza, nagyobb profitot vesz ki, több marad neki, stb...
elsõ vagyok, elfelejtettem írni, hogy tisztelet a kivételnek, mert vannak akik foglalkoznak a szegényekkel, de sajnos nagyon kevesen
azért mert a politikusok a gazdagoknak kedveznek, a gazdagok meg leszarják más problémáját, csak nekik legyen meg a luxus
Nem biztos hogy aki BMW-vel jár, annak több pénze van mint akinek alig jut kenyérre.
Azt nézd, hogy ez nem CSAK a rendszer miatt van. Én például szegénységben nõttem fel, és azt mondtam, elég volt, nem tépem a számat, ha nem tudom így megoldani a jó életet, akkor változok, és gazdag leszek. Vállalkozásom van, gyerekeim, házam és három kocsink. Ha TE teszel ellene ne mondd már, hogy nem lehet felkerülni a csúcsra, egyszerûen áthárítod a rendszerre azt, hogy nem akarod eléggé. Elég sok olyat ismerek, akik nagy vacsorákat meg hasonlókat csinálnak szinte havonta(60-70 ember minimum meghívva, de a kertben eltûnünk) és õk is azt mondják, rajtad múlik. Talán 3-4 olyan ismerõsöm van, aki a politikai helyzet miatt jutott jóval elõrébb. Nem a világ szegény, csak az emberek lusták. Állítom, hogy aki a legjobbá válik a szakmájában(pl. asztalos barátom havi fél milliót keres) az el tud helyezkedni. Figyelni kell a nevedre, hogy ismerjenek, és hogy minõséget állíts elõ.
Hát mert valamibõl a milliomosnak is kell élõsködni és a szegényebb, kizsákmányolhatóbb emberbõl a legegyszerûbb.Sajnos, mióta világ a világ, így van ez.
Unalmas már, hogy mindenki a világot okolja. Kérdezõ, mit teszel a gazdagságért? Tanultál, keresett szakember vagy, beszélsz nyelveket? Én ismerek valakit, aki egy lakótelepi panelból indult mélyszegénységbõl, programozó lett, 30 évesen már több milliója volt, mint hajszála. Nem segített neki soha senki; megdolgozott a pénzéért. Ti, akik panaszkodtok. mit tettetek le az asztalra? Pótolhatatlanok vagytok a munkahelyeteken, fontosak vagytok annyira a cégnek, hogy minimálbérnél többet fizessenek? Ha nem, akkor nem a rendszerben van a hiba.. Bezzeg azt elvárnátok, hogy aki önerõbõl sikeres lett, az nektek is adjon a pénzébõl, a ti családotokat is eltartsa. Persze, az ember inkább eladja a BMW-jét, és az árát szétosztogatja, minthogy ti tegyetek bármit saját magatokért..
Have you heard about the word "capitalism"?
Ha nincs zsákmánya(ezért sír ugye)akkor hogy lehet kizsákmányolni?Ha meg csak volt zsákmánya, csak kizsákmányolták, akkor most már nem lehet kizsákmányolni, mert már nincs zsákmánya!
ma 08:29 Azt se felejtsük el, hogy amikor egy szegény éhes szenvedõ proli pl. távolsági buszon vagy vonaton utazik, akkor véletlenül sem végigolvassa az utat (az a jobban szituáltakra jellemzõ), hanem VÉGIGTELEFONÁLJA.
A kérdező hozzászólása: "Kérdezõ, te is éhezel? Még szerencse, hogy a földpadlós, villany nélküli putridból, ahol rozskenyéren és kásán tengeted a napjaidat, tudsz internetezni" Nem az éhezésrõl van szó(sajnos van olyan is) itt arról van szó hogy vannak olyanok akiknek van mit a tejbe aprítani és vannak akiknek gyûjteni kell egy bóvli cipõre , illetve meg kell várni a minimálbért, amibõl még adj haza is, fizesd ki a számlát, add meg az adósságot és még sorolhatnám.Itt vagyok érettségivel és 2 szakmával.Unoka testvéremet anno annak idején meg buktatták 2 szer általános suliban, kapta az igazgatói figyelmeztetõket, végül nagy nehezen elvégezte a nyolc osztályt (tanárok nem is bánták csak húzzon onnan el végre, ne bukjon vissza) felkerült közép iskolába a srác, szakmunkás képzõben tanult, onnan meg ki hajintották mert leszarta az iskolát
A kérdező hozzászólása: bocsánat még folytatom, ne írjon senki
De figyelj, addig értelek, hogy szegény vagy és ez fáj. De ez miért a gazdagabbak hibája, és miért hiszed azt, hogy TE nem lehetsz gazdag. Már írtam ide, és valaki írta rá, hogy volt vállalkozása. Igen ám, de én egy szót sem szóltam arról, végig a szakmáról volt szó. Mert ha te vagy a legjobb, akkor téged vesznek fel, ez ilyen. Mindenki gondoljon bele: van egy asztalos állás, ahová tíz ember jelentkezik. Öt alkoholista és bûzlik a cigitõl, nem motivált és valószínûleg alig dolgozna. A négy másik szeretne dolgozni, semmi baj elsõ ránézésre. A tizedik jelentkezõ viszont odamegy mestervizsgával, megnyert versenyekkel, elismerésekkel. Kit vesznek fel?
Kérdezõ tanulj meg jáva platformon porgramozni, ha azzal nem találsz állást én magam alkalmazlak!
A kérdező hozzászólása: Nem igazán értem az utolsó válasz adót
A kérdező hozzászólása: Azt sem tudom mi az amit írsz, ne haragudj most ezért.
rendes fizetést akarsz mondtam mivel érheted el!
Igenis a világ a felelõs mindenért. Ne mond már: A cigány segélybõl él, mégis BMW-vel száguld. Na de mibõl? Mindenrõl az EU tehet. Lásd Zeitgeist Addentum. Nem szeretem, ha az embereket hülyének nézik. De már diszkriminálják a szegényeket, kövéreket, dohányosokat. Egyébként jó hang és megjelenés is kell, hogy megfelelj a munkahelyeden. Hiába tanulsz rádiósnak, ha olyan a hangod, mint a rekedt fazék. Vagy hiába mész manõkennek, ha olyan vagy , mint a 2. vháború. Az EU kezében vannak a bankok. Kérdésre a válasz: A sok hülye adók miatt szenvedünk. Ahelyett, hogy a bûnösöket, akik szétlopták az országot, elkapnák és börtönbe zárnák. Inkább a szegény emberen verik le. Egyébként meg a politikusok csak magukkal törõdnek, nem a néppel. Lásd: Október 23.-Amikor Orbán bácsi elment brüsszelbe, ahelyett, hogy a sztrájkolók bajait meghalgatta volna.
"Igenis a világ a felelõs mindenért. Ne mond már: A cigány segélybõl él, mégis BMW-vel száguld." - Nem, nem száguld. És ha száguld is, a BMW már nem akkora státusz szimbólum, mint 20 éve. 150 ezerért veszel egyet segélybõl is kijön pár év alatt... "Na de mibõl? Mindenrõl az EU tehet. Lásd Zeitgeist Addentum. Nem szeretem, ha az embereket hülyének nézik." Érdekes, te engem nagyon is hülyének nézel! "De már diszkriminálják a szegényeket, kövéreket, dohányosokat." Majd nehogy már én legyek empatikus azzal aki a pofámbafújja a rákkeltõ cigifüstjét... Igen is õ ne dohányozzon a nemdohányzók között. A többi meg demagóg. Hízlaljuk fel a szépségverseny gyõzteseit, hogy a dagik jobban érezzék magukat, mert lusták lefogyni...
Majd nehogy már én legyek empatikus azzal aki a pofámbafújja a rákkeltõ cigifüstjét... Igen is õ ne dohányozzon a nemdohányzók között. A többi meg demagóg. Hízlaljuk fel a szépségverseny gyõzteseit, hogy a dagik jobban érezzék magukat, mert lusták lefogyni... Na ez a diszkrimináció. Nincsenek egyforma emberek, ahogy a világon egyforma bõrszínû emberek sem. Milyen lenne az, ha mindenki sovány lenne és egyforma kinézetû? Nagyon is hat a média propaganda mindenkire.
Majd nehogy már én legyek empatikus azzal aki a pofámbafújja a rákkeltõ cigifüstjét... Igen is õ ne dohányozzon a nemdohányzók között. Na ez a gyûlölet. A dohányzókból gazdagszik meg az állam. Nekem a média ne mondja meg, mikor dohányozzak és hol, és mennyit. Hány cukorral igyam a r*hadt kávét, és hogy sózatlan levest egyek. Én nem követem a világdivatot.
Ne mond már: A cigány segélybõl él, mégis BMW-vel száguld. Mert rajoskodnak, megfenyegetk a magyarokat, akik fizetnek nekik, vagyis zsarolják a mgyarokat. A szegénység az EU miatt van. Görögország, Olaszország bajban van. Nemsoká jön a többi tagállam is, meleértve magyarországot is. Ja és nem tûrik a szegényeket sem az emberek.
Tehát az embereknek szúrja a szemét a dohányos, kövér, szegény, aki pszichológushoz jár, a cigány, a szkinhead, a zsidó. Akkor kit tûrtök meg magatok mellett? Cak a magatok fajtáját. Ha pl: valaki nem úgy öltözködik az utcán vagy táncol a diszkóban, mint a fiatalok, akkor már hülye, vagy jól meg kell verni.
Ez a válasz tökéletesen rámutatott arra, hogy mi is a helyzet!Szerintem most egy páran bambán bámulják otthon a 17"-os(részletre vett)monitort, hogy: EZ MOST RÓLAM ÍRT!
Kérdezõ, te is éhezel? Még szerencse, hogy a földpadlós, villany nélküli putridból, ahol rozskenyéren és kásán tengeted a napjaidat, tudsz internetezni.
10:48 Magyarázd meg nekem légyszives, hogy aki örül ha épp kifutja a havi jövedelmébõl a rezsi és az ennivaló és még hitelt sem akar felvenni az mi a jó fenébõl állítson elõ minõséget, tõke nélkül hogyan vállalkozzon? Erre komolyan kíváncsi vagyok, de sosem kaptam még erre választ azokról, akik állítják, hogy bárki képes önerõbõl, csak úgy meggazdagodni.
"Magyarázd meg nekem légyszives, hogy aki örül ha épp kifutja a havi jövedelmébõl a rezsi és az ennivaló és még hitelt sem akar felvenni az mi a jó fenébõl állítson elõ minõséget, tõke nélkül hogyan vállalkozzon? Erre komolyan kíváncsi vagyok, de sosem kaptam még erre választ azokról, akik állítják, hogy bárki képes önerõbõl, csak úgy meggazdagodni." Ott bizony túl sok felesleges költekezés van!
A kérdező hozzászólása: Miféle felesleges költekezés jó ember?Bár a válaszaid százaléki hasznosságából következtetve nem is csodálkozom hogy ilyen birka gondolkodású vagy.
Nekem sok ismerõsöm tett érte. 10 évig jók mûködõ vállalkozások dõltek be. Errõl ennyit.
Igazságtalan egy világban élünk az szent! Van akinek annyi pénze van, (milliárdosok) hogy ha több élete lenne, akkor sem tudná elkölteni mindet! 1210 dollár milliárdos ember él a Földön, valamint kb. 10 millió ember aki legalább 1 millió dolláros vagyonnal rendelkezik, ami a Föld népességének nagyon, nagyon, de nagyon csekély hányada csak, ezzel szemben a Föld népességének legalább 50%-a, vagyis kb. 3, 5 milliárd(!!!) ember kevesebb mint 2 dollárból kell hogy megéljen naponta, és ez a nagyon szomorú!
Nagyon sokan tényleg tehetnek arról, hogy szegények. Mert aki például nem tanult rendesen, szakmát sem szerzett, nyelvet vagy nyelveket sem tanult az ne csodálkozzon, hogy nincsen a minimálbérnél több nagyobb fizetése. Az pedig egy téves képzet, hogy a gazdagoknak kell kisegíteni a szegényt! Piacgazdaság és kapitalizmus van, mindenki a saját maga életéért a felelõs! Attól, hogy valaki gazdag, attól milyen jogon várják el, hogy a szegénynek adja a pénzét? Azért adja neki, hogy cigire meg piára jusson? Az pedig szintén csak kifogás, hogy nincs pénze valakinek tanulni. Rengeteg lehetõség van a jó képességû, tehetséges, de rászoruló fiataloknak arra, hogy szakmát vagy diplomát szerezzenek. Rengeteg ösztöndíj, kollégium támogatás, stb. Emellett ott van a diákmunka is, amellyel lehet kiegészíteni az ösztöndíjakat és támogatásokat. Sokan csak a kifogásokat keresik és várják, hogy az ölükbe hulljon a manna. Mindenki a maga sikerének a kovácsa. Én magam vállalkozó vagyok, és az eszem megáll, hogy szakképzetlen, nyelveket nem beszélõ, számítástechnikai tudással nem rendelkezõ embereknek micsoda bérigényük van. Elõbb le kell tenni valami az asztalra, aztán lehet magasabb fizetésrõl álmodni.
A vagyon egyenlõtlen eloszlása miatt.
Én is azt mondom, hogy mindenki saját maga felelõs a helyzetéért. Nem a harmadik világban élünk, az oktatás ingyenes. Bárki segíthet magán. Nekem van ismerõsöm, aki úgy vezetett egy kis közértet 20 évig egy Tesco közvetlen közelében, hogy havi 1 millió tiszta haszna volt. Ez már nem a régi rendszer, ahol elõírták, hogy mit lehet csinálni. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. N+1 embert ismerek, aki becsületesen gazdagodott meg. A szegénység pedig relatív. Nagyon sokan vannak, akik felelõtlenül vettek fel hitelt. Azt hitték, hogy nincs kockázat, azt hitték, hogy az ügyintézõ jót akar nekik stb... Minimálbéres fizetésekre vettek fel olyan hiteleket, amin már messzirõl látni, hogy egy gyenge fuvallat, és bedõl. Az õ adósságukat miért azok fizessék, akiknek semmi köze ehhez. Hiszen pont azért csinálták másképp, hogy ne legyen! Ha pedig azzal szembesül valaki naponta, hogy csak azért, mert a tercierben dolgozik, naplopónak, ingyenélõnek, illetve azért, mert neki jól megy, rögtön csalónak bélyegzik, az elég nehezen fog szimpátiát érezni irántuk. Megmondom mi a szegény: egy éhezõ gyerek egy vidéki faluban, vagy egy alultáplált néger család Afrikában. Aki viszont a neten picsong egész nap, és saját magán kívül mindenkit hibáztat, az nem szegény, csak egy lúzer.
Toke nelkul nem lehet vallalkozasba kezdeni. Izraelben a kormany letrehozott "vallalkozasi inkubatorokat". Ez azt jelenti, ha van egy jo otleted, akkor elmehetsz egy ilyen inkubatorba, ott szakertok megvizsgaljak, hogy tenylegjo-e az otlet, meg mi kellhozza, stb. Az allamad indulo penzt. Ha tenyleg bejon a dolog, akkor vissza kell fizetned az indulo toket, ha nem, hat akkor az allam rajta vesztett. Ezert NAGYON alaposan vizsgaljak meg a szakertok az otleted piackepesseget (ingyen, illetve az allam fedezi a vizsgalatok koltseget)
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=RTZJmaJO4GQ Itt az igazság M.O-ról!
Hogy miért? Egyszerû a válasz: Kapitalizmus...
ma 19:41 vigyázz, mit mondasz, engem ugyanezért pontoztak le
"Miért lett ekkora szegénység" Mert régen mekkora volt? Mondjuk 1950-ben 8 ezer magánautó járt az országban (sok közülük BMW volt), és közben a vidéki lakosság fele még döngölt padlós házban lakott. Ahhoz képest szegényedtünk?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszadó nem a szegény csoportba tartozik , semmi kétség :)
Igen kérdezõ bazzz tanulj meg akkor Javaban programozni, tanulj hozzá nyelvet kettõt legalább képezd magad, ha nem leszel gazdag, vagy jómódú akkor lesz_pom saját magamat :D:D Tessék állj neki programozni tanulni én is azt teszem programozni tanulok, egyetemen IS, de inkább magamtól, egyedül manapság a mûszaki ág ér valamit a többit felejtsd el. Készen vagy rá?Bevállalod, hogy a hétvégi sörözés helyett otthon fogsz kódolni?

Szegény családból származó fiatalok miért nem járnak egyetemre? A csóróknak miért nincs esélyük a továbbtanulásra? Hosszú lesz de szerintem..

Szóval tegnapi nap folyamán meghívott egyik egyetemista haverom egy egyetemi klubba tartott pókerre.Külön mentünk mivel én munkából mentem.Mivel járok másfelé is pókerezni így megszoktam h vannak nagyarcok.Pókereztem már együtt Vb-t Eb-t nemzetközi kupákat megjárt volt focistával jólmen? vállalkozókkal a Hell energiaital"kitalálójával"stb.Szóval gondoltam h nem lesz egyszer? a dolog.Mint ahogy azt is h én leszek az egyetlen aki nem jár oda arra az egyetemre.Megérkeztem a klubb elé.....Mercik bömbik terepjárók sportkocsik cabriók.Rendesen én éreztem magam szégyenbe h hová is jövök.Bennt a teremben 18-26év közötti arcok tele arannyal.Leültünk az asztalhoz ahol mindenki egységesen kitette a 3 100ezren felüli mobilját ill. a náluk kötegekben lév? 20ezreseket.Kezd?döttt a játék ami közbe akadtak alkalmi spanok is akikt?l megtudtam h ha legközelebb is u.ez a 3 mobil van az illet?knél akkor ?k köcsögök és ki vannak nézve.Az id? el?rehaladtával megtudtam h én vagyok a teremben az egyetlen akinek nincs sem saját lakása sem nyaralója....de a még csak a kocsim sem fiatalabb 5 évesnél.Ezeket a lakás nyaralós dolgokat úgy tudtam meg h nem is kérdeztem senkit?l ?k úgy kiabalgattak át egymásnak persze h az egész klubb hallja.Átlagban 70-80ezret játszottak el a srácok+pocsolták a pultnál az 1550Ft-os viszkit.Persze megtudtam azt is h itt nem az a lényeg h minél kevesebb pénzb?l minél többet nyerj..nem ha ez így van akkor szintén köcsög vagy...itt az a lényeg h a többiek lássák h van pénzed és h minél többet költs.Kb.hajnal 2-kor jöttem el.Kiderült ismerem az osztót az öccse ide jár és megkérte h vigyen már engem haza.El is indultunk de miel?tt kimentünk volna a srác bocsánatot kért h ilyen szarral fog haza vinni de az A6-os amit kapott neki nem jött be...de tudja ajánlani nekem mert jó autó csak neki valamiért nem fexik....és most várja az új Land Rover terepjáróját szóval ne haragudjak h hazavisz ezzel a szarral.....nos az a szar egy 4 éves BÖmbi volt....útközbe beugrottunk a kolisokhoz akik a srác szerint.."beugrunk még a csórókhoz mert van egy kis saruk felém"bementünk a csórókhoz 4ágyas szobák 4 laptoppal aranakkal 2 számítógéppel.Én naiv gondoltam h jönnek majd a kicsit kopottabb ruházatú egyzser?bb emberkék de ez sem így lett...s?t az egyik srácról kiderült h neki 3 lakása is van a városban(amúggy 200kilométerre lakik)de a koli jobban bejön neki alakásai meg jók arra h oda vigye a csajokat.Mikor kiértünk a koli elé rágyújtottam szétnéztem a parkolóba....nos ha van valakinek kedve fogadni velem akkor annyit felajánlok h ahány 10évnél id?sebb kocsit lát én annyiszor adok neki 1000Ft-ot viszon én ahány 5évnél fiatalabbat látok annyiszor csak 500Ft-ot kérek...és nem arulok el titkot azzal h nagyon jól jönnék ki a buliból. Szóval így a hosszú sztori után kérdezném h miért van az h csak gazdagok járnak ma egyetemekre????És ezek az emberek sírtak 2 éve h nem akarnak tandíjat fizetni de egy éjszaka elb.asznak 100ezer ft-okat.Annak aki mély szegénységben él? családba született már nincs is esélye tanulni?????

Legjobb válasz: Akkor légy olyan kedves és írd meg, hogy melyik intézmény hallgatóival buliztál együtt? Ugyanis én is fõiskolára járok, és ugyan azt sem mondom, hogy rosszul élünk, -mert valóban hál' Istennek megvan mindene a családunknak, ami kell (ne luxuscikkekben gondolkodj)-, de azért nem vet fel minket a pénz, nincs audi a6, nincs aranyfuksz, sõt, még laptop sincs :P És ugyanez jellemzõ az évfolyamtársaimra is. Sõt, van egy lány, aki napi 2x80 km-t utazik, mert olcsóbb a bérlet, mintha koliban lakna, mert a családja elég szegény, a szülei munkanélküliek, és ami van kis pénzük, az is a nyári gyümölcsszezonban van (van gyümölcsösük). Szóval én nem azt látom jellemzõnek, amit írsz, és ne haragudj, de nekem erõsen kamu- szagú a dolog....

Akkor légy olyan kedves és írd meg, hogy melyik intézmény hallgatóival buliztál együtt? Ugyanis én is fõiskolára járok, és ugyan azt sem mondom, hogy rosszul élünk, -mert valóban hál' Istennek megvan mindene a családunknak, ami kell (ne luxuscikkekben gondolkodj)-, de azért nem vet fel minket a pénz, nincs audi a6, nincs aranyfuksz, sõt, még laptop sincs :P És ugyanez jellemzõ az évfolyamtársaimra is. Sõt, van egy lány, aki napi 2x80 km-t utazik, mert olcsóbb a bérlet, mintha koliban lakna, mert a családja elég szegény, a szülei munkanélküliek, és ami van kis pénzük, az is a nyári gyümölcsszezonban van (van gyümölcsösük). Szóval én nem azt látom jellemzõnek, amit írsz, és ne haragudj, de nekem erõsen kamu- szagú a dolog....
Biztos van ilyen is, de rendkívül alacsony elõfordulással. Egyébként engem is érdekelne, hogy melyik ez a suli :) Mellesleg, aki "szegény" az is járhat egyetemre, csak jó tanulónak kell lenni már az elején!
Én is államin tanulok, nálunk ciki ha valakit csak ktg térítésesre vesznek fel.Igaz albérletben vagyok, de mellette melózom is.
Szerintem az a nagy helyzet, hogy aki szegény egyetemista az nem jár pókerozni a gazdag, mercis fiúkkal, hanem mondjuk megiszik pár sört a helyi kocsmában. Való igaz, hogy akik tényleg nagyon szegény családból származnak nem járnak egyetemre, mert a szülõket kell támogatni, hogy egyátalán legyen kaja, melegvíz, stb. (bár hallottam már szorgalmas, tehetséges, elszánt, de nagyon szegény egyetemistáról is) Az átlag családok gyerekei azért el tudnak menni egyetemre. Járnak busszal, vagy vonattal, laknak koleszban, 20ezeres mobiljuk van. De szerintem a legtöbb egyetemista a középosztályból kerül ki. Én is.:) Persze vannak ilyenek is biztos, akikrõl te írtál, bár én még elég kevés ilyennel találkoztam, én sem mozgom pókeres körökben.:D De ha belegondolsz miért nem járnának õk is egyetemre, pénzre gondjuk nincs, legalább meglesz a diploma.
engem is érdekelne, h ez melyik egyetem, ugyanis én államilag támogatott képzésen vagyok, és a tanulmányaimat, utiköltségemet, kaját, könyveket, szállást, és még a bulizást is pusztán diákhitelbõl és tanulmányi ösztöndíjból fizetem, amit még a legcsóróbb is igényelhet...ugyanis én is olyan csóró vagyok, hogy nem tudnak a szüleim segíteni, és körülöttem, a csoporttársaim nagy része is kb állandóan pénzhiányban küszködik, volt már, h hatan dobtuk össze a pénzt egyetlen doboz cigire... 20/L
Én szegényebb családból vagyok és mégis egyetemre járok. Megkérdezhetem hogy ezt melyik városban tapasztaltad?
amúgy a cím alapján rögtön az ugrott be, hogy unokatesóm is nyavalygott, hogy neki nincs pénze egyetemre menni...hát mert lusta azért.csessze meg, nekünk sincs semmi mégis melózok, levelezõn tanulok oszt csá...és államin
, , Én igazat adok a kedves kérdezõnek 100 %ig! Aki valóban csóró családból származik nem fogják eltartani 23-25 éves koráig!, , Tényleg nem fogják... Engem sem, ezért kell melóznom suli mellett már jó pár éve. Otthonról egy deka pénzt nem kapok....
ma 11:32 vagyok továbbra is! Én ne hallottam volna diákmunkáról? Pff hogyne hallottam volna, még csináltam is csókolom! Tudod a diákmunka legtöbb esetben árufeltöltésrõl és hostess munkáról szól amibõl a diákmunka közvetitõ levonja a pénzed nagy részét és kapsz 3000 Ft-ot amiért jol kicsicskáztatnak! Éjszakára mentem el a barátaimmal és másnap ugy mentünk iskolába hogy a padon aludtunk! Ugyhogy én tudom nagyon jól hogy mirõl szól! De az egyetemen nem fognak a te kedved szerint tartani órákat, és nem mentesülsz fel azalól hogy 340 oldalt tanulj meg 3 nap alatt... ez egy kedves jogi szakos tanulótól példa akit ismerek! De ha neked ez igy müködik akkor gratulálok! lehet te kivétel vagy igy nem is bántalak téged! Deviszont! Ahol én voltam diákmunkán nem szemüveges kis egyetemista fiúcskák voltak, hanem középiskolások, mert a 99 % tul értelmesnek tartja magát ahhoz hogy megemeljen egy doboz füszert, és lenézik ezt a munkát! Akinek nem inge....
hallottál már diákmunkáról és egyéni tanrendrõl nagyokos?
jaja ez igy igaz itt a szó, nekem se magyarázza be senki hogy nappali tagozat mellett õ még eljár munkába. Esetleg hétvégére elmegy árufeltöltönek vagy hostesskedni a Tescoba nevetséges 3000 Ft-ért amivel kitörölheti a sza.ros seggét! Én csak egy 3 szobás panelba élek szüleimmel, de havonta -panelprogram 20 ezer -rezsi télen akár 50-60 ezer -kaja 4-ünknek akár 80-100ezer mert ugyebár(hetente egy 20as tutti elmegy) Ezek mellett én még tartassam el magam az idõsödõ szüleimmel 25 éves koromig? Vannak akik megtehetik de én nem! Sõõõt bulizni se tudom hogy a jó p*icsába tudtok elmenni minden hétvégen, ugye ide minimum egy 5000-es kell! Most jöhettek azzal a szöveggel hogy ti nem mentek el minden hétvégén vagy ehhez hasonlók de én az egyetem mellett lakok és velük van tele a szórakozóhely! Nem kell ide a puder, akik televannak pénzzel, vagy éppen anyucinak a kisfia és jajj nahogy már elmenjen dolgozni a kis kezecskéjével még megemeli magát a végén, azok csak egyetemre járnak, pénzelve vannak és kivan nyalva a fenekük!
A kérdező hozzászólása: És még csak annyit szeretnék kérdezni az itt hozzászólóktól h melyikõtök a csóró szegény családból származó???Ja h egyikõtök sem az. Nekem ennyi elég is.Csak így nem eléggé hihetõ a hozzászólásotok.Mert mindenki csak azzal jön h én ismerek olyat aki ismer szegényt meg hogy biztos vannak szegények is.De ti válaszolók sem vagytok azok.1 olyan válaszadó nem volt aki azt mondta volna h mi nagyon szegények vagyunk én még is egyetemree járok. És nekem ez valahogy elég válasznak.A többi meg csak mellébeszéd.
A kérdező hozzászólása: Tegnap 23:38 Azt mondod h nappalin is ment volna pénz nélkül.Nos nekem ebben csak annyi az érdekes h kiket én ismerek azoknak soxor reggel 8tól este 6ig vannak óráik.Te ilyen idõbeosztás mellett tudtál volna dolgozni.Na ezt azért te sem várod el h elhiszem.De ha igen akkor h csináltad volna?Reggel8-ra bemész 6-kor kijössz utána meg minden este jársz éjszakásba?????Mert ez elég hihetetlenül hangzik.A mai munkanélküli világba meg ne akard nekem bemesélni h van olyan munkahely ami hozzád igazodik.h jajj szegény xy egyetemre jár és hozzánk akkor jön be dolgozni amikor õ akar.Mert én 7évi munka után mondom neked h ilyen cég nincs.Olyan cég vn h kihajtják a beled sõt sok helyen még az ebédidõt is bedolgoztatják veled.De ha te dolgozol akkor neked ezt tudni kéne.Szóval most vagy nem dolgoztál még soha az életbe vagy nem jársz egyetemre és dolgozol. Szóval ha mondjuk 8-6ig vannak az óráid akkor te mikor és hol dolgozol??????
Na áááácsi.Nappalin is ment volna pénz nélkül.akkor is melóztam volna, azért ennyire ne nézz le.
szerintem már jócskán túlmentünk a provokatív határon, szóval zárjuk ezt le mert már [email protected] a biztosítékot
kedves kérdezõ, bizonyára láthatatlan az írásom, hogy már kétszer is írtam neked: de mi szegények vagyunk... nincs autónk(az egész családnak)nekem meg pláne nincs, mert még a jogsit sem tudom kifizetni, egy tv-nk van...ez a legértékesebb cucc a házunkban, anyámék egy fillért nem adnak nekem 18 éves korom óta, semmire...mégis egyetemre járok... diákhitel 40 ezer ft, plusz kapok 8000 ft tanulmányi ösztöndíjat... az ösztöndíjból kijön a kolidíj, a többibõl eszek és még bulizni is marad egy kevés (ami nem 5000 ft alkalmanként, hanem 2 üveg sör, ami nekem elég egész estére, ami 500 ft).... tudjátok, mi a ti bajotok? olyan gyökerek vagytok, h titeket nem vesznek fel sehová, és ez annyira bssza a csõrötöket, hogy megpróbáljátok ezzel a marhasággal vígasztalni magatokat....hát el kell hogy keserítselek titeket: akinek van esze, szorgalma és akarata hozzá, az igenis tud egyetemre járni... ha annyira zavar, h ti bénák vagytok hozzá, kezdjetek el tanulni, vagy ha nem, akkor ne itt éljétek ki a kisebbségi komplexusotokat...mert tudod krvára zavar, hogy anyám azért bõg minden este mert nem tud enni adni a testvéremnek, és mégis fullgazdag nagyképû elkényeztetett majomnak állítanak pusztán azért, mert tanulok olyan jól, hogy egyetemre járhassak! 20/L
jól mondtad utolsó_)
Azért bírom az ilyen embereket, mit a kérdezõ: fingja sincs az egyetemekrõl meg az egyetemi életrõl, de õ tudja mert egyszer bekerült valami újgazdag bunkók csapatába akik úgymond "megveszik" a diplomájukat és semmi tudás nincs mögötte. Kérdés ki számít gazdagnak? A legtöbben középszerûen élünk panel, társasház, vagy kis családi ház, persze vannak pénzesek, akik kacsalábon forgó palotába élnek, meg luxus lakásban, de nekik se a szoc.támból van rá pénzük (persze vannak akik jogtalanul igénylik, de mégis megtehetik, de az más téma). Szegénynek is mi számít? Vannak olyanok is az egyetemen, akik félárvák, vagy önellátóak, akik diákhitel és diákmunkák segítségével tartják el magukat, illetve a családi kasszába is besegítenek, és azért gürizik, hogy ne haljon éhen. Attól, hogy te még csak gazdag egyetemistát láttál, nem jelenti azt, hogy nincs szegény!
mi se vagyunk túl gazdagok, én magunkat a közepesnél szegényebbnek gondolom, és a szüleim (mind2en) felsõoktatási intézményt végeztek, és tõlem is elvárják, de jól tanulok aki meg nem tanul jól, mert pl. sétálgat az utcán vagy ül a parkban, az ne csodálkozzon, hogy hülye am meg Orbán Viktor bevezette a diákhitelt, ami épp Neked van kitalálva (mmint a szegényebbeknek), de akkor tanulnod is kell, h jól kiképezd magadat, mert a jó munkásra nagyobb a szükség, és akk lesz munkád, amibõl vissza tod fizetni... meg azt mondják h ingyenes, csak fizesd ki a tankönyvet, a koleszt, a kaját, az utazást, meg hát egy kis sörözés, miegyéb...
Én csak annyit fûznék hozzá amit a saját környezetemben látok: rengeteg egyetemista ismerõsöm van. Következõképp élnek: van saját kocsijuk, és nem régi kocsik. Mindnek van a szobájában plazma tv, hi-fi torony hatalmas hangfalakkal, drága korszerû notebook, modern telefonok, kivétel nélkül mind járt már több országban is, minden évben mennek külföldre nyaralni, utána a Balatonra is lenéznek utú nyaralásképp, 20-30 ezres csukákban járnak, mert azt hiszik, hogy abba nem izzad bele a lábuk, pedig de, (saját orrommal éreztem), költséges hobbijuk van, (pl.: e gitár, drága márka+hangrendszer), mindnek a szüleik fizette a jogsit, a nyelvvizsgát, van aki külföldön szerzett felsõfokút, minden hét végén eljárnak szórakozni, pl.: koncert, mozi, éttermek, pizzázók, stb. Elképesztõen jól élnek. Akkor matekozzunk: 1.: A legtöbb egyetemista ismerõsöm, fizetõs képzésben részesül. A tandíj 200 ezertõl 1 millióig terjed/félév. 2.: A jogsi 100-150E, nyelvvizsga 100-150E (tanfolyam, magántanár, vizsgadíj) 3.: Egy mai egyetemistának elengedhetetlen egy notebook. Kb: 150-200E. Ha, olcsó ruhákban vagy, ki fognak nézni. Ez tény. Ez megy már középiskolában is. 4.: Szórakozásra alkalmanként 10E/fõ, nyaralások több száz ezer. Kapnak kocsit 1-2Mill. 5.: Egyik sem dolgozik, nincs szükség, hogy dolgozzanak: a szüleik mindent fizetnek helyettük. (Ami egyáltalán nem baj egy bizonyos határig) Én csak azt szeretném tudni, hogy, miért nem láttam még olyan egyetemistát, akinek a szülei olyan szegények, hogy a közüzemi számlákat sem tudják fizetni? OK, van aki dolgozik egyetem mellett. Igen. Egy 190 centi magas, 90 kiló állat, nagy büdös 48-as lábbal megteheti, hogy napi 4 órát elszöszmötöl, fõleg, ha az illetõ bölcsészre jár. De, ha 175 centi vagy 55 kilóval nõi méretû lábbal, és Te nem büfé szakra mennél, hanem valami hasznosabbra, pl: orvos, ügyvéd, akkor Te ilyen szakok mellett nem fogsz tudni dolgozni. Hogy lehet, hogy még nem láttam szegény egyetemistát, akinek a szülei segélyért állnak sorban és a végrehajtó fenyegeti õket? Hogyhogy csak olyat látok, akinek ott a notebook, a drága ruhák, stb. Továbbá mi ingyenes az állam által finanszírozottba??? Mit kell itt félre vezetni? Az, hogy tandíjat nem kell fizetni attól még egy halom egyéb kiadás van: kötelezõ nyelvvizsga, csak azért van ennyi nyelvvizsga most, mert fizetik a magántanárt. Aztán úgy tudom kötelezõ az öltöny vizsgákra. Egy legolcsóbb komplett öltöny 50 ezer. És ugyan abban már nem mehetsz másodjára! Lakhatás, könyvek, notebook, öltöny, jó ruhák, mert akármiben nem mehetsz egyetemre, nyelvvizsga, stb, stb. Ez ki nem fogja tudni fizetni az, akinek a szüle minimálbéren vannak, ha meg még csonka családban nõtt fel, alkoholista apa mellett akkor meg még inkább nem. A diákhitel sincs ingyen, úgyhogy avval sem kéne vagdalkozni, azt vissza is kell fizetni, de, ha egyetem után egybõl munkanélkülire megy, mert nem tud elhelyezkedni? A hitelt is a szülõk fizetik, ha van mibõl. Ha nem tudják, nincs hitel, ez ilyen egyszerû. van egyetemista barátom is, és õ elmond ezt-azt... Arról van itt szó, hogy aki úgy istenesen szegény, ugyan nem zseni, de okosnak mondható, az nem fog felsõoktatásban tanulni, ha nincs pénze rá, ha meg nem bírja a fizikai munkát, melózni sem fog a tanulás mellett. És a lényeg: nem az a baj, hogy sokan csak a pénz miatt járatnak, hanem, hogy letagadják és úgy állítsák be, hogy õk nem gazdagok. A gazdag egyetemista ismerõsöm ilyen, azt mondja hülye gazdagok. Blee. Közbe bepattan a kocsijába és megy is az egyetemre, hona alatt a notebookkal. Dolgozni meg nem is tudna, látom mit kell tanulnia. Én még nem láttam olyan egyetemistát, akinek ne volna notebookja, több öltönye, drága telefonja, vagy akár dolgozna. Persze biztos van aki valóban dolgozik, hogy tudja fizetni a kiadásokat, de õ legfeljebb egy tanárképzõre vagy egyéb ilyen büfészakra jár. Orvos, jogász, antropológus, állatorvos, hogy csak párat mondjak, nem fog reggel kukákat rángatni napi 4 órában 40 ezerért, amellett az egyetemen is helyt állni. Nem baj, ha valaki csak azért tud tanulni akár 28 éves koráig is, mert van mibõl, de ne beszéljünk már mellé. Van aki egy OKJ-ra sem mehet, mert az is 100-200-300E, állam bácsi is csak egy OKJ-t áll ingyen. "F I N Ggal nem lehet tojást festeni."
utolsó, te valami nagyon elit egyetemi kört ismerhetsz...nálunk pl nem kötelezõ az öltöny, én farmerban meg pólóban járok vizsgázni, a nyelvvizsgát meg csak egyszer kell kifizetni és van rá 3 évem, hogy gyûjtögessek rá, magántanár meg annak kell, aki nem tud normálisan tanulni, én nekem pl nincs rá szükségem, felveszem az adott nyelvet ingyenes tanítási órában és kész...egyébként csak azok élnek ilyen jó, akik fizetõsök, akik állímin vannak, épp a másik véglet és hidd el õk vannak többen, több mint a fele... és sokat számít, mert így ha kiveszem a könyvtárból a tankönyveket, akkor csak a koli a kiadásom, ami 9000 ft/hó, és nincs semmi luxus, 3an vagyunk egy szobában, van egy sima tv meg bevezetve mindenhol a net, amiért nem kell pluszba fizetni... az érettségi után vettem egy 60 rugós laptopot, azóta is azt használom(4 éve)...kocsim nincs, vonattal járok haza, ami alkalmanént diákkal 1000 ft(haza plusz vissza)...akkor számold ki, mennyi fölösleges pénzem marad a diákhitelbõl kajára meg bulizni, simán meg lehet csinálni, arról nem is beszélve ha olyan jól tanulok, hogy még tanulmányi ösztöndíjat is kapok...
mondjuk az igaz, h ilyenkor nyáron majd megõrülök mert még strandra sem tudok elmenni :( ilyenkor nem jár a diákhitel
ÁÁ utálom az ilyen zsidókat -.-" mozgás auswitzbe és külömben is nem kell mindenkinek egyetemre járni . kellenek melosok is -.-"
Túláltalánosítasz. Az elõttem szólók leírták a lényeget, úgyhogy mást nem fûzök hozzá.
Nem értem miért kell kiforgatni a válaszolók szavait. Mi még nem találkoztunk egyszerre ilyen sok gazdag egyetemistával mint te, de mindehol vannak gazdagok ezt senki sem vitatja. Aki gazdag annak minden könnyebb. De a szegényebbek elõtt is nyitva áll a felsõoktatás. Az átlag magyar sem nevezhetõ éppen gazdagnak, még is sok(talán a legtöbb)ilyen családból származó jár egyetemre. Akik meg létminimum alatt él az dolgozni akar, pénzt akar szerezni a családjának. Késõbb levelezõn is lehet tanulni, ha szeretné. De mint már mondottam a gazdagoknak minden könnyebb.
A kérdező hozzászólása: Ja és még a dologhoz hozzátenném h van több egyetemista haverom is akik szintén nem csórók...Konkrétan egy szegény egyetemistát sem ismerek..de azok a haverjaim akik oda járnak évek óta õk sem egyet sem.És ez a szomorú számomra.h ha valaki szegény családba születik még a tanulás esélyét is elveszik tõle.
A kérdező hozzászólása: Ez a dolog ez nem kamu azért is írtm ilyen hosszan h próbáljam éreztetni a dolgokat.Maradjunk annyiban h a város egy nagyváros 100ezer feletti lakossal dunától keletre.Szóval ha jól tudom akkor 3 lehetõség van.Ha környékbeli és érdekli a dolog a fogadásom komolyan fennt áll.Menjünk ki számolgassunk a parkolóban akár hajnalba.És ott tuti h csak kolisok kocsija lehet mivel más nem állhat be max csak ha egyetemista és akkor is csak h felmutatja a diákot. A válaszadóktól meg csak annyit kérdeznék h ok nem mindenki annyira gazdag de full csóró akkor sincs.Ilyen meg h ismerek egy szegényt aki...én is ismertem egy srácot egyetemistát mindenki azt hitte h szegény mert kajára sajnálta magától a pénzt ha bulizni ment is vitt otthonról hp-t soha nem kért semmit.A azt hittük h szegény és azért nem szóval kéregettük neki is mi de úgy haverilag jó szívvel.Aztán véletlenül 3 év után kiderült h kelet Mo-legnagyobb kamionos cége 50%-ban az övék.Csak annyira sz.arrágó sóher a gyerek h ennyire nem ad magára. Ezt csak arra értettem h ez az i
A kérdező hozzászólása: De ez a kérdés nem a levelezõrõl szól az tényleg más kategória.De ha megfigyeled ahoz az kell h te dolgozz és legyen pénzed h tudd csinálni.És gondolom azért csinálod így mert nappalin nem ment volna pénz nélkül.
17.8-as vagyok. Jó, te, ott azon a helyen ezt látod általánosnak, tegyük fel, hogy így is van. (Sajna Bp. közlében lakom, úgyhogy fogadni nem tudok veled...) Viszont már számtalan választ kaptál átlagos, és átlagon aluli családból származóktól. Az, hogy "ismerek valakit"....nincs okom feltételezni, hogy az a lány, akirõl írtam, valójában kõgazdag.. Tényleg szomorú, hogy te azt látod, amit, pedig nagyon nem ez a jellemzõ más helyeken, hidd el!
A kérdező hozzászólása: Jó lehet van 1-2 kivétel aki ténykleg nem annyira gazdag.De konkrét szegény az nincs!!!!!És azért az utolsó hozzászólással már kezdünk kicsit átesni a ló másik oldalára azért azt ne kezdjük már el bizonygatni h oda csak 1-2gazdag jár és a többség az szegény mert ez így elég vicces lenne.
Hát te nagyon elit helyen járhattál.... Csak hogy tudd az egyetemisták többsége egyáltalán nem kõgazdag, ahogy te láttad. Többség diákhitelt kénytelen felvenni, illetve mindenféle támogatásokat kell megpályázniuk, hogy végig csinálják azt a 3-5 évet. Én is egyetemista vagyok, nincs se saját lakásom se autóm a szüleimmel élek, és a suli parkolója sincs tele bömbivel meg mindenféle csodajárgánnyal. A hallgatók nagy százaléka albiba, koliban vagy a szüleivel él, és nem túl fényûzõ életet (a buliknak megvan a böjtje). Eléggé rossz képet kaptál az egyetemistákról, ha azt hiszed ilyen gazdagok vagyunk....
" A csóróknak miért nincs esélyük a továbbtanulásra? " Van esélyük, pont annyi mint a többinek! Jól tanul, felveszik államira, ösztöndíjból meg fizeti a kolit, ennyi. Egyébként a kérdésednek és a magyarázatodnak köze nincs egymáshoz! Sokkal inkább fellengzés, mint sem magyarázat.
18.10es vagyok. Én gyõrben lakom, és itt is tanulok, ezért nem vagyok koleszos, de akiket ismerek egyetemistákat egyik sem kõgazdag, ilyen mercis, aranyfukszos módon legalábbis biztosan nem. Akik meg kifejezetten szegények, ott még mindig sokkal nagyobb érték a munka, és a pénz, mint a tudás. És meg is értem õket. A következõ diplomámat én is levelezõn akarom megszerezni, mert már cikinek érezném hogy a totál átlag keresetû szüleim nyakán élõsködjek. Sokan vannak aki azért járnak levelezõre mert fontosnak tartják a tanulást, de már kicsit a maguk lábán akarnak állni. Igaz manapság nem divat dolgozni, ahogy észrevettem. Mert olyan egyetemistát sokat ismerek, akik tanulnak valamit aminek nem sok értelme van, csak úgy "szórakozásból". Én olyat választottam aminek legalább értelmét látom. Nem a semmiért tartatom el magam. Persze ha adódik valami dolgozom is közben.
vicces történet, ne tûnik igaznak. az osztó is ilyen gazdag egyetemista volt? ha igen, akkor miért osztott, miért nem játszott a többiekkel? ok, mondjuk at mondod, hogy õ is kõgazdag, de utál pókerezni, õ osztani szeret, mert ugye egy szimpla osztó nem engedhetne meg magának ilyen kocsikat. és te mennyire vagy kõgazdag, hogy elnézést kérnek tõled egy négy éves bömzi miatt? lol.
mi az hogy full csóró nincs? hisz írtam, h nekem minden bevételem a diákhitel meg az ösztöndíj...ennyi pedig még a legfullcsóróbbaknak is jár, hiszen megigényelhetik... nekem ezenkívül semmim sincs, csak egy 60 ezer forintos laptopom, amit négy évig gyûjtögettem a gimiben... ilyenek, hogy kocsi :D hát a jogsit se tudom megcsinálni bszki...
A kérdező hozzászólása: Azért jó hogy eljutottunk ide is.Tehát az egyetemekre ma Magyarországon a szegények járnak.És többségében õk vannak. Ez komolyan tetszik.Felvidított estére. :-))))) Köszi.Még hogy az egyetemekre többségében. csórók.Tetszik nagyon tetszik. Ja mondjuk igen.Ismerek egy lányt kb.1500fõs faluból jött a faluba van 3 bolt 2 kocsma.Na ez az övék.Konkrétan õk látják el a falut.Van az egyetemen Demján Sándor ösztöndíj.Ez a hátrányos helyzetûeknek kéne h járjon.És láss csodát ez a lány aki a város legmenõbb fitnessz termébe jár szolizik kozmetikus mûköröm hajfestés.Ez a lány ezt a z ösztöndíjat megkapta.Hogy miért??Ja kérem szépen õ papíron csóró õs is meg a családja is.Persze lakás kocsi bejátszik nála. Na és tényleg befejeztem.Mert még el akarjátok mjd velem hitetni azt h az egyetemekre csórók járnak. A srác testvére pedig azért osztott mert részben övéké is a hely és az osztás mellett õ is játszott.Csak bevállalta h õ oszt is mellette.És a sztori nem kamu.De nem kell elhinni.Gondolom...na mind1.Tudjátok mit gazdagok nem is járnak még cdsak az egyetemek környékére sem.Oda csak és kimondottan szegény családok sarjai járnak.Így jó lesz?
A kérdező hozzászólása: A bömbi miatt meg arcoskodásból kért tõlem elnézést.Mivel levágták póker közben hogy nekem sem 3 mobil sem lakás sem nyaraló. :-((((De még csak az 1550Ft-os viszkit sem pocsoltam.És mint mondtam ennek semmi köze a pokerhez mert a város többi pókerklubbjaiba olyan átlagos anyagi helyzetûek is eljönnek mint én.Neke azért volt meglepõ h itt mindenki kõgazdag volt.
Ha kialakult véleményed van, mi a jó életnek kérdeztél? Te, aki még az egyetemnek a közelében sem voltál, csak vannak pénzes egyetemista haverjaid... Valóban, marha nagy belátásod van, hogy milyen egy felsõoktatási intézményben az összetétel. Senki nem mondta, hogy fõsulira, egyetemre nem járnak gazdagok, mert igenis, járnak. Pl. a polgármesterünk fia és lánya is jár, igaz költségtérítésesre. DE! Azért, mert eddig te csak ilyenekkel találkoztál, még nem mindenki milliomos....
Én igazat adok a kedves kérdezõnek 100 %ig! Aki valóban csóró családból származik nem fogják eltartani 23-25 éves koráig!
A kérdező hozzászólása: De errõl beszélek én is.Ismerek több családot is ahol a ngy gyerek azért halasztja a tanulmányait h otthonra betudjon segíteni mert az apja meghal és rajta kívül van még 2 testvére.
Szia. Privátba eltudnád küldeni hogy ez melyik egyetem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!