Találatok a következő kifejezésre: Miért a kakil (69 db)

Miért nem kakil a kutyám?

Nemrég találtunk egy kutyát.Beteg volt.1 hónapig tartott mig meggyógyult.Még mindig fél?s, a nagyobb hangoktól összerezzen.Elköltöztünk és úgyvettem észre, hogy nem kakil.Pisilni pisil, jelölget mindent, de nem kakil.Igaz az els? nap is alig evett.Ez a második napja és még mindig semmi.Gondoltunk arra is, hogy nem vettük észre és már kakilt.Amúgy kis virgonc, követi a másik kutyánkat.Megszokta az új helyét.

Legjobb válasz: A mi labink is csak otthon kakíl, ha elmegyünk vhova mikor hazajövünk elmegy a saját "kis"(20négyzetméteres)elkerített L alakú részére és ott elmegy az L-nek a felsõ csúcsába és kakil, tána kijön és megy a játék.

A mi labink is csak otthon kakíl, ha elmegyünk vhova mikor hazajövünk elmegy a saját "kis"(20négyzetméteres)elkerített L alakú részére és ott elmegy az L-nek a felsõ csúcsába és kakil, tána kijön és megy a játék.
Elsõ válaszoló te egy [email protected] vagy... Kérdezõ: Lehet hogy az új hely szokatlan neki. Nekem az egyik kutyám házon kívûl sose szarik. Illetve az udvaron kívûl. :) Elmegyünk vele kiállításra és egésznap se pisi, se kaki. 2 naposon is csinált ilyet xD Szerintem várjatok vele egy kicsit, aztán próbáld meg, hogy adsz neki egy kis étolajat, mert az is lehet, hogy csak szorulása van. Ha az étolajjal sem mûkõdik, akkor mehettek dokihoz, és valószínûleg kipucolás lesz a vége.
Vagy 1 doboz szardiniát adj Neki. :-)
Biztos szorulása van, etessetek meg vele egy kis chipet ami jeleket sugároz, és mikor kijön pontosan betudjátok mérni a szar helyét, aztán kiteheted akár dísznek is a szobádba, azzal a felirattal, hogy: "a kutyám elsõ kakija".
egyetértek a 15.56-ossal, de ha 3 napig nem kakil, akkor irány a doki, nehogy bélelzáródása legyen! még valami: NAGYON JÓ EMBEREK VAGYTOK, hogy segítetek a kutyuson, sok ilyen kellene a világra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Míért nem kakil a kutyám?

Tegnap reggel óta nem kakil a kutyám. Mi lehet ennek az oka? F?tt rizst kapott felvágottal, és grillcsirkével enni. Iszik eleget is. Nem látszik betegnek, ugrál, futkos, és játsszik is. Majdnem 5 hónapos, fajtiszta kölyök labradorról van szó. Nagyon meg vagyok ijedve. Lécci segítsetek. S.O.S.

Legjobb válasz: Szerintem valami zsírosabb akkor nem ártana... ezek elég száraz kaják, de azért kétségbe még ne ess! Csak ha látod, hogy rosszul néz ki, vagy nem olyan, mint máskor; akkor pedig evidens, hogy fordulj orvoshoz.

Szerintem valami zsírosabb akkor nem ártana... ezek elég száraz kaják, de azért kétségbe még ne ess! Csak ha látod, hogy rosszul néz ki, vagy nem olyan, mint máskor; akkor pedig evidens, hogy fordulj orvoshoz.
Feltétlenül vidd el egy állatorvoshoz! Nagyon sok oka lehet. Inkább táppal etessétek, vagy legalább fele-fele arányban. A rizs nagyon meg tudja kötni a székletet, ezért szoktak hasmenéses kutyáknak rizst adni. Ettõl is lehet a szorulás. Állatorvos!!!!! Ha túl sokáig nem tud kakilni akkor beöntéssel szedik ki belõle és az nem túl kellemes.
A kérdező hozzászólása: köszõnöm a hasznos válaszokat.!! :) már megoldódott a probléma.!! ;)

Miert nem kakil a kiskutya?

Szombaton kaptam 1 mobsz kiskutyat 2 honapos , sajnos azota nem kakilt , kezdek aggodni. Baj lehet vele v. varjak meg az orvossal? Enni eszik rendesen , dehat semmi se jon ki belole :(.

Legjobb válasz: 2 hónaposan nem hiszem hogy olyan nagyon sok séta kellene neki, majd inkább az oltások után....és bármilyen táp mellet abnormális a széklethiány! ORVOS!

2 hónaposan nem hiszem hogy olyan nagyon sok séta kellene neki, majd inkább az oltások után....és bármilyen táp mellet abnormális a széklethiány! ORVOS!
Szia! Ne várj! Azonnal vidd orvoshoz!
Hát , attól is függ , h mijen ennivalót adsz neki ! Pl.: , pici kutyknak nem tök mind1 , h mit adsz ! Amúgy meg hát jó sokat kell sétáltatni a kutyát ! szóval szerintem vidd el állatorvoshoz !
nekem is van egy 2hónapos mopsz kan kutyám, és rendesen kakil, minden nap többszörés pedigree junior konzervet eszik legtöbbször, és az megindítja a kakit, legalább is nálunk!!próbáld ki, de állatorvoshoz is vidd el mindenképp!! remélem segítettem
Lehet hogy szorulása van...


Miért nem kakil a 4 hónapos kislányom?

Egyik napról a másikra hirtelen nem kakil a kislányom. Eddig minden nap 2-3szor tökéletesen működött a dolog. De most hirtelen semmi. Tegnap előtt kakilt egyszer, tegnap semmi, ma meg eddig még semmi. A babám kb 2 hete erősen elkezdett nyáladzani, ha ez számít valamit és hígabb is lett a kakija. Annyi változás történt, hogy én szájsebészeti műtéten estem át pár napja és antibiotikumot kell szednem (Augmentin + Lactiv probiotikum), amivel egyébként lehetne szoptatni de a biztonság kedvéért inkább csak mélyhűtött tejet adtam neki. (a mellékhatása ennek a gyógyszernek rám egyébként pont az enyhe hasmenés) Szóval amióta csak mélyhűtött tejet kap, azóta nem kakil. Egyébként már visszatértünk a cicire tegnap óta, de még mindig semmi. Masszírozom, tornáztatom, vazelines hőmérővel kicsit próbálok rásegíteni, milyen egyéb ötleteitek vannak? Külföldön vagyunk és csak 3 nap múlva utazunk haza, ha egy mód van rá majd inkább otthon mennénk orvoshoz. A baba hangulata egyébként normális, láza nincs. Köszönöm az ötleteiteket előre is.

Legjobb válasz: Még talán annyi, hogy a pukizás rendben van.

A kérdező hozzászólása: Még talán annyi, hogy a pukizás rendben van.
nyugi ez normális az én kislányom is 4 hónapos de már 3 hónaposan voltak olyan napok hogy nem volt elõször én is megijedtem de akkor a doki mondta hogy ez természetes a felnõtteknek sincs minden nap széklete. :) nálunk is van olyan hogy egyik nap nincs másiknak meg reggel vagy dél környékén már meg van a csomag.

Miért nem kakil a kisfiam?

2éves a kis lurkó és nem hajlandó kakilni!

Legjobb válasz: Minden aldott nap egyen gyumolcsot! Szigoruan adjal neki almat, narancsot, mandarint, amit szeret. Nalunk a banantol volt szorulasa, es a mindennapi almatol pedig mindennap kakija. Gyumolcs, zoldseg nagyon fontos!!!

Minden aldott nap egyen gyumolcsot! Szigoruan adjal neki almat, narancsot, mandarint, amit szeret. Nalunk a banantol volt szorulasa, es a mindennapi almatol pedig mindennap kakija. Gyumolcs, zoldseg nagyon fontos!!!
Csokit pedig egyaltalan ne adjal neki, az megfogja, attol nem lesz neki. Es fozelekeket is egyen.
pszichológiai oka lehet. Vidd el gyermek pszichológushoz. EZ nem normális!
Nekünk is ez volt, de a Leavolac legalább segített, most meg valami más nevût adunk neki minden nap (fél literes üvegben kapható). 3-4 nap után már gáz, de legalább hetente kéne legyen kaki! Gyorsan vigyétek orvoshoz! Ismerõsék kisgyerekének ilyesmi miatt lett szövõdménye és most vastagbélrák gyanús, állandóan az orvoshoz hordják. Semmiképp nem normális a 13-15 nap szünet!!! Mikor mi vittük orvoshoz akkor szintén gáz volt, mert már annyira sírt mert nem bírta kikakilni. A doktornõ nyúlt be és vazelinnel kenegette hogy valahogy kijöjjön, ki is vérzett szegénykémnek belülrõl. Annyira be volt keményedve hogy saját maga nem is tudta volna kinyomni...

Miért nem kakil a 4 és fél hónapos tápszeres baba?

Eddig a Milumil HA Startot ettük,most váltottunk át a Milumul HA Start 1-re!Issza a gyümölcsleveket,a pépekkel még barátkozunk! Mit tehetnék,hogy ne csak 2-3 naponta legyen széklete?

Legjobb válasz: Minálunk is ez a tápszer okozta a problémákat.Aztán váltottunk Beba senzitivre és megoldódott a kakigondunk.Valamint én ilyen korában sütõtöklevet adtam neki az mindig meghozta az eredményt:)

Minálunk is ez a tápszer okozta a problémákat.Aztán váltottunk Beba senzitivre és megoldódott a kakigondunk.Valamint én ilyen korában sütõtöklevet adtam neki az mindig meghozta az eredményt:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Én úgy gondolom, hogy a szõlõlétõl meg kellene indulnia a kakinak, remélem eredményes lesz!A sütõtöklevet meg kipróbáljuk!Eddig még nem volt ilyen, hogy 3 napig ne kakilna!Pedig már tornáztattam is, minden evés után jó nagyokat büfizik, hogy nehogy a levegõbuborékok álljanak az útjába a kakinak.nem nyûgös, és nem sír, nem fáj a hasa, csak én aggódom, hogy nehogy legyen valami baj, hogy nincs mindennap kaki!A szélcsövezés ellen vagyok, ha nem muszály nem szeretném kipróbálni...

A vonaton miért a földre pisilünk, kakilunk?

Csak szerintem undorító és gusztustalan hogy ott a lik a véce alján aztán minden megy a földre le, ha meg áll a vonat és valaki pisál vagy fosik az meg felföcsög oda a kocsi oldalára ahol épp szállnak fel az emberek?

Legjobb válasz: Tilos a wc-t használni, míg az állomáson áll a vonat!

Tilos a wc-t használni, míg az állomáson áll a vonat!
Ma már nem lehet olyan vasúti kocsit forgalomba állítani, ahol a földre megy a végtermék. Ez EU-s elõírás. A régiek még ilyenek, de több ilyen már nem lesz.
Így van, tilos használni állomáson, bár ha az ember nem tud errõl, akkor nem tudom, mi gátolhatná meg a cselekedetben. Gondolom amint földet ér az anyag, az úgyis hallatszik/látszik/érzõdik, ekkor rákopognak és büntetik.
Ki van írva egy táblára, hogy állomáson nem használható. Egyébként ez nem elvbõl van így, csak egyszerûen régen nem tudták megoldani az ürülék megfelelõ tárolását. Ma az új vonatokat már vákuum WC-vel gyártják, így nincs ilyen probléma (és állomáson is lehet használni)

Miért nem kakil a cicám pedig nedves vattával masszírozom a popsiját és a hasát is?

Tegnap hozták az anyja nem foglalkozott vele. Még nagyon kicsi a szeme is nemrég nyíllhatott ki mert picit duzzadt volt tegnap a szeme. Ma már tejótló tápszerrel etettük, de a 2 nap alatt még nem kakált és picit aggaszt.valami megoldást ha tudna valaki sokat segítene. el?re is köszi^^

Legjobb válasz: Ez egy kicsit beteges h a cica seggét vattával maszírozod. Fog az majd kakálni ne aggódj. Még szokatlan neki a hely.

Ez egy kicsit beteges h a cica seggét vattával maszírozod. Fog az majd kakálni ne aggódj. Még szokatlan neki a hely.
Igen a kismacska nem tud magától kakilni óvatosan maszírozni kell azthiszem a végbelét.
Igen a végbelét kell maszírozni óvatosan. Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy ne okoskodjon!
Kedves elsõ válaszoló! Ha nem értesz a kölykökhöz, legalább ne tájékoztatsd félre a kérdezõt. Egyáltalán nem beteges dolog, amit írt, ugyanis a kölykök nem tudnak maguktól üríteni, az anyjuk segítségére szorulnak ebben is (mindaddig, amíg szilárd táplálékot nem kezdenek el fogyasztani, ezzel kb. egy idõben elkezdenek maguktól kakilni, pisilni). Az anyaállat az, aki nyalogatja a kicsik hasát, végbélnyílását, ezzel segíti az emésztést és az ürítést, bármennyire is nem gusztusos ez nekünk, embereknek. Ha a kérdezõ ezt nem teszi meg, bizony a kiscica elpusztulhat. A kérdezõ helyesen járt el! Kedves kérdezõ! Szerintem konzultálj állatorvossal, a legbiztosabb tanácsot õ fogja adni.
az elsõ válaszadó nem is tud semmit. a hasát masszirozd és ki fog jönni. nekem is kiscicám van 8hetes, két napja van itt, tegnap éjszaka kakilt elsõnek. massziroztam a hasikáját, plusz megvacsorázott.
A mi macskánk se ment kakilni az elsõ két napban, valószinüleg meg volt ilyedve.
A kérdező hozzászólása: azóta már hálistennek orvosolódott a probléma:D köszi a válaszokat:D

Miért nem kakilt két napja a kislányom?

tegnap elött kapott f?tt krumplit tápszerrel higítva nem hiszem hogy attól lehet,mert elötte is kóstoltattam vele ételeket,és nem volt baj.vasárnap óta új tápszerünk van,eddig beba ha start aktív volt,most beba ha.lehet attól?azért próbáltunk neki másik tápit mert el?z?t?l sokat hízott és kértem az orvost próbáljunk ki másikat,hátha a tápszer miatt hízik ennyit.de nem mondta hogy esetleg megfoghatja a székletét.

Legjobb válasz: Pedig a krumpli az megfogja a hasat. Gondolj csak bele, ha gyomorrontásod van, megy a hasad, akkor mit szabad enni? Fõtt krumplit, második nap már fõtt rizst is.

Pedig a krumpli az megfogja a hasat. Gondolj csak bele, ha gyomorrontásod van, megy a hasad, akkor mit szabad enni? Fõtt krumplit, második nap már fõtt rizst is.
A kérdező hozzászólása: pedig a védõnõ mondta adhatom neki, máskülönben nem adtam volna.félre érthettem valamit?!akkor most mit csináljak?tegnap nem adtam neki.adjak ma almát?mikor azt próbáltam magába attól meg híg volt a széklete.azért hagytuk abba, csak magát az almát
Ha az alma nálatok ilyen hatással van, akkor megpróbálhatod azt adni neki most, legalább kakil egy jót. Utána pedig keverheted az almát krumplival, így se nem híg, se nem kemény lesz a kaksija.
ha fõtt krumplit adsz neki akkor ne csodálkozz, hogy megfogta a hasát!
Nekünk is fog a krumpli, meg az alma, de azt csinálom, hogy minden nap itatok vele egy kis gyümilét. Babarostost, õsziset, vagy sárgabarisat.nem sokat 10-20-milit, hogy lazább legyen a kaki.délelötti nasi ként.próbáld ki!Sok sikert!

Miért nem kakil már a 10 hónapos babám?

4-5 napja lassan! mit tegyek?

Legjobb válasz: A szilva, a barack enyhén hashajtó, ebben a korban mindkettõ adható. És fincsi is. Tuti használ.

A szilva, a barack enyhén hashajtó, ebben a korban mindkettõ adható. És fincsi is. Tuti használ.
Nálunk a natúr joghurt segített, kétnaponta kapja, akkor van kaki is. Aztán jók még a paradicsomos kaják és a fent írt barack és szilva is. Germicid kúp, Laevolac szirup is szóba jöhet, de én elõször mindenképpen az ételeket próbálnám meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!