Találatok a következő kifejezésre: Miért a héten (1212 db)

Szombat és vasárnap, miért a hét vége? És miért nem az eleje?

Ha szombattal, vasárnappal indulna hét mindenki tök boldog lehetne.

Legjobb válasz: "Ha szombattal, vasárnappal indulna hét mindenki tök boldog lehetne." Épp ezért ! Ki akar már boldog lenni ebben az országban?!

"Ha szombattal, vasárnappal indulna hét mindenki tök boldog lehetne." Épp ezért ! Ki akar már boldog lenni ebben az országban?!
attól még péntek lenne elõtte és hétfõ utána, semmi sem változna

Miért a 8. héten a leggyakoribb a vetélés vagy ikreknél az egyik felszívódása? 7. hétbe léptem, ikrekkel, van-e félnivalóm, ha eddig minden rendben?

Addig minden rendben zajlik általában és a vetélést vagy a felszívódást leggyakrabban a 8. hétre írják az édesanyák. Vajon miért?

Legjobb válasz: ez nem igaz a legangyobb esléy a vetélésre 6. hétig van, utána 8. hét utén megint csökken az esélye és 12. hét után uygebár már szinte biztos hogy megmarad. 7-8 hetes magzat már nem is szokott felszivodni mivel már nagy ahhoz ennyi idösen már szibnte biztos a mütéti befejezés. a felszivodás elöbb a 6. hétig gyakori.

ez nem igaz a legangyobb esléy a vetélésre 6. hétig van, utána 8. hét utén megint csökken az esélye és 12. hét után uygebár már szinte biztos hogy megmarad. 7-8 hetes magzat már nem is szokott felszivodni mivel már nagy ahhoz ennyi idösen már szibnte biztos a mütéti befejezés. a felszivodás elöbb a 6. hétig gyakori.
Elsõ vetélésemmel üres petezsákot hordtam a szívem alatt a 12 hetes koromig, második vetéléssel ikrek lettek volna, 7 és 6 hetesnek mondták õket, mikor 8+3 hetesen voltam uh-on. Akkor már nem éltek. És nem szívódtak fel.
Èn s 20-ikhèten vetèltem el! Ok nem volt.. Nem hiszem hogy ez a 8-as szám büvös lenne...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és sajnálom, hogy így alakult. Azért kockázatosabb az ikerterhesség, akárhogy is nézem, izgulok is rendesen.
A statisztika semmit sem ér! Az is hülyeség, hogy a 12. hét után meg lehet nyugodni. 24 hetesen kellett halott magzatot szülnöm egy felszálló fertõzés miatt.
Legyél pozitív és minden renden lesz! A 21 hósaim még alszanak a szobájukban, ki se akartak jönni, mikor császárom volt 38+5 hetesen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó nagyon nehéz volt az ikerterhesség? Nehéz egyszerre kettõvel? Egyszerre szopiztak, aludtak? Esetleg jó tanács terhesség vagy babagondozás terén? Minden jó tanács érdekel! Köszönöm!

Miért van az, hogy az angolszász országokban nem hétfővel, hanem vasárnappal kezdődik a hét?

Valamint a 'weekend' szót ett?l függetlenül a szombat-vasárnapra használják?

Legjobb válasz: Azért, mert az angolok nagyon konzervatívak, ezért megtartották a régi rendszert ebben is (a 220 voltos áram és a baloldali közlekedés mellett.) Régen ugyanis mindenhol vasárnap volt a hét elsõ napja és szombat az utolsó. Azt hogy miért tették át a legtöbb helyen a vasárnapot a hét utolsó napjára, azt ne kérdezd, mert nem tudom.

Azért, mert az angolok nagyon konzervatívak, ezért megtartották a régi rendszert ebben is (a 220 voltos áram és a baloldali közlekedés mellett.) Régen ugyanis mindenhol vasárnap volt a hét elsõ napja és szombat az utolsó. Azt hogy miért tették át a legtöbb helyen a vasárnapot a hét utolsó napjára, azt ne kérdezd, mert nem tudom.
Rákóczi korában még nálunk is Vasárnap volt a hét elsõ napja
mert ez ott valami hagyomány megszokás mint pl az hogy az út bal oldalán közlekednek
Én úgy tudom azért tették át, mert mikor a Római birodalomban Nagy Konstantin császár 313 ban engedélyezte a kereszténységet, akkor döntöttek úgy hogy mivel húsvét napján, vasárnap támadt fel Jézus, le jött a földre és neki is ezvolt az utolsó földön töltött napja, ezért rakták a hét utolsó napjának.
Mert a Biblia szerint a hét hetedik napja szombat, amin az Úr megpihent.
A Biblia azt mondja, hogy a hetedik napon megpihent (Isten). De arról egy szó sincs benne, hogy az a nap a szombat lett volna. Ezt már csak a zsidók tették hozzá. L
Kedves elõbbi, ha már egyszer nem olvastad a Bibliát, ne mondd, hogy ez nincs benne, nem mellesleg a Teremtés könyve amiben az Úr a hetedik napon(szombaton)megpihen is zsidó:Mózes elsõ könyve. Idézet, ahol szó van hogy a hetedik nap melyik:Mózes II.(Kivonulás).31/15;Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap:valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék.Egyébként sokáig nálunk is szombat volt a hetedik nap, a pihenõnap hiszen vasárnap a vásár napja volt.De a német nyelv is õrzi:Mittwoch a szerda szó szerint hét közepét jelenti, ami úgy lehet, ha elõtte és utána 3-3 nap van, és így a hetedik szombat.

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

61-éves vagyok és azt szeretném meg tudni hogy a kor osztályombeli hölgyek miért nem kívánják gyakrabban a szexet? És miért kötik a hét bizonyos napjához? Miért heti egy alkalommal csak?

Legjobb válasz: Ez puszta biológia, kedves uram:) Szóval nyilván a hormonháztartás már régen nem olyan, mint fiatalkorban, így a libidóra ható hormonok(ösztrogén, progeszteron, sárgatest serkentõ hormon) termelõdése is nagyon lecsökken, magyarán szólva nem lesz akkora a szexuális étvágy. Ugyanez a helyzet a férfiak hormonszintjeivel is(fõleg a tesztoszteron befolyásol itt). Illetve még az is visszaveheti a korosztályabelieket, hogy esetleg öregnek, csúnyának látják magukat.

Ez puszta biológia, kedves uram:) Szóval nyilván a hormonháztartás már régen nem olyan, mint fiatalkorban, így a libidóra ható hormonok(ösztrogén, progeszteron, sárgatest serkentõ hormon) termelõdése is nagyon lecsökken, magyarán szólva nem lesz akkora a szexuális étvágy. Ugyanez a helyzet a férfiak hormonszintjeivel is(fõleg a tesztoszteron befolyásol itt). Illetve még az is visszaveheti a korosztályabelieket, hogy esetleg öregnek, csúnyának látják magukat.
Heti 1 alkalom nem is olyan rossz. 18 f/karpatalja
Szerintem 61 nem is olyan öreg, én most eddzettem egy 80 éves bácsival, testépitö, komolyan full fiatalos a testalkata, s a viselkedése. Szerintem egyszerüen 60 körül a hölgyek nem tartják karban magukat és ezért ugy gondolják, már nem "illik" szexelni. Szerintem csak hozzáállás kérdése (meg egészség) :D Üdv van Hollandia Noord Amsterdam :-)
Második! Ne légy bunkó, Te is megfogsz öregedni egyszer. 22/L
Elõzõ, nem lehet, hogy azért látják magukat öregnek és csúnyának, mert valóban azok?:-)
Nézdd mááá a VÉN CSÕDÖRT még mindig Kefélhetne XD 18/f UKRAJNA:P:P

Ez miért van? Lehet köze hozzá annak hogy a héten jött meg?

A héten elkezdtem a fogyókúrámat, azóta közel 4 kg-ot híztam... az étrendemen annyit változtattam hogy kenyeret nem eszem, ha mégis akkor csak teljes ki?rlés?t, édességet,zsíros kaját, cukrozott cuccokat elhagytam, este 6-7 után nem eszek, 10 körül fekszem.. minden nap aerobicozok egyenl?re 30 percet, többet még nem nagyon bírok, de ebbe rendesen beleizzadok.. hagyjam abba vagy el fogok kezdeni fogyni... ? 2 éve nyáron másfél hónap alatt így fogytam 1 kg-ot... még egy kiló és elérem azt a súlyt amit soha nem akartam... :S:S

Legjobb válasz: Ne hagyd abba, mert akkor sosem lesz eredménye! Lehet hozzá köze, hogy akkor jött meg neked. Súlyt mérni mindig az utána lévõ napokban, reggel, minél kevesebb ruhában ajánlott mérni! Ha idõd engedi, akkor az aerobic mellett próbálj erõsíteni, ha elõtte csinálsz 5-10 perc kardió bemelegítést, akkor még hatékonyabb lesz. Ne felejtsd el, hogy hetekig is eltarthat, hogy eredményt láss, de ha egyszer beindul, nincs megállás, szóval ne add fel! :)

Ne hagyd abba, mert akkor sosem lesz eredménye! Lehet hozzá köze, hogy akkor jött meg neked. Súlyt mérni mindig az utána lévõ napokban, reggel, minél kevesebb ruhában ajánlott mérni! Ha idõd engedi, akkor az aerobic mellett próbálj erõsíteni, ha elõtte csinálsz 5-10 perc kardió bemelegítést, akkor még hatékonyabb lesz. Ne felejtsd el, hogy hetekig is eltarthat, hogy eredményt láss, de ha egyszer beindul, nincs megállás, szóval ne add fel! :)
szia már elértél azota vmi pozitív hatást?ugyanis nekem is ugyanez a problémam.miota fogyozom hiztam 2 kilot és egyszeruen nemértam.betege vagyok.irj légyszi

Négy hete fogyózom, és ahogy telnek a hetek, egyre éhesebb vagyok, Egyre jobban ehetnékem van, stb, Miért van ez? És mit tegyek hogy legyőzzem ezt a folyamatos éhségérzetet, még ha közvetlen ebéd után, is van, ?

15/L

Legjobb válasz: Szerintem azért van, mert koplalsz. Én is pont négy hete fogyózom, de egyáltalán nem éhezem, csak nem eszem lisztes, cukros, zsíros dolgokat. Hogy csinálod a diétát?

Szerintem azért van, mert koplalsz. Én is pont négy hete fogyózom, de egyáltalán nem éhezem, csak nem eszem lisztes, cukros, zsíros dolgokat. Hogy csinálod a diétát?
A kérdező hozzászólása: Hár reggelire eszek rendesen, suliban csak valamennyike gyümöcls, és ebédre : Lazac, zöldség spenót, stb ( Ilyesi light-os kaják, és aztán délutáni orákban max 1-2 alma 4 hét alatt fogytam 4 kg, és még 6 van hára :( NAgyonnn éhes vagyok, pedig most ettem. Rengeteget
Szerintem az lehet a gond, hogy nem eszel délután. Akkor is kell! Vacsorázni is kell. A gyümölcstõl ( pl. alma, naracs) csak éhes leszel, mert savasak, étvágyat csinálnak. gyümit inkább délelõtt, max. kora délután egyél. Délután egyé sovány felvégottakak, sonkákat, sovány húsokat, nyers zöldségeket, sovány túrót, kõrözöttet, sovány sajtokat, tojást. (Én ilyesmiket eszem.)
mert ez így egyáltalán nincs jól összeállítva. mi az hogy délután már nem eszel rendesen? ez a legnagyobb baromság. egyél naponta többször keveset, ne sanyargasd magad. valószínû amit eddig leadtál az sem zsír volt. egyél naponta 5x, és sportolj.
Ki van éheztetve a szervezeted, alacsonyabb a cukrod, az pedig kajáért kiált. Az elõttem szóló jó tanácsot adott, fogadd meg!
tudod a probléma gyökere az az h rendkivül buta vagy, eleve ha nekiállsz fogyozni a szervezet elöször a fehérjét bontja, a zsirok teljesen a végszükség eset esetén, de elöbb fogja a májadbol bontani a cuccot mint a zsirt, a ketontestek is elszapaorodnak a véredben, jo dolog a fogyokura föleg 15 évesen, csináld jo sokáig, 20 évesen meg eltemetnek:) sok sikert

10 hetes terhes vagyok, egy hete küldött el a doki vérvételre. Azt mondta azzal az eredménnyel menjek a védőnőhöz, ami 3-4 nap alatt megvan. A laborban viszont két hetet mondtak. Miért? A másik : vajon 12 hetesen is elküldenek vérvételre megint?

Legjobb válasz: Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.

Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.
A toxoplazma van meg ebbõl sokára, a többi tényleg meglesz 3-4 nap alatt! Engem pl a védõnõ küldött csak erre a laborra! 12 hetesen uh van: megnézik a tarkóredõt, végignézik a babát, fejét, testét, gerincét, arcocskát! Én akkor láttam elõször a szívdobogást is! Nagyon nagy élmény volt látni így egészében, meg hogy integetett! Nem volt labor már, de ha a kórház, ahol a vizsgálatot végzik le van szerzõdve a sejtbankkal, kombinált teszthez vehetnek vért! Csak egy ampulla volt, és nem éhgyomori! Aztán 16 hetesen lesz AFP miatt vérvétel, akkor lehet, hogy mást is szûrnek mindjárt!

Miért a 12-13. héten tudják a legpontosabban megmondani, hogy hány hetes terhes vagy?

Legjobb válasz: A vélt 10-12 hétben/hétig, és ha jól tudom azért, mert addig az idõpontig minden magzat ugyan úgy fejlõdik, ugyan annyi nap alatt alakulnak ki a szerv kezdemények stb... Viszont a 12. hét után már jobban érvényesül a genetika, tehát a magzat el kezd a maga ütemében fejlõdni, és elõ fordul, hogy épp kisebb vagy nagyobb mint a vele egy idõs átlag...

A vélt 10-12 hétben/hétig, és ha jól tudom azért, mert addig az idõpontig minden magzat ugyan úgy fejlõdik, ugyan annyi nap alatt alakulnak ki a szerv kezdemények stb... Viszont a 12. hét után már jobban érvényesül a genetika, tehát a magzat el kezd a maga ütemében fejlõdni, és elõ fordul, hogy épp kisebb vagy nagyobb mint a vele egy idõs átlag...

Miért fáj a pete érése? és miért egy héttel hamarabb kezd el fájni?

Szinte minden hónapban majd meg vadulok a fájdalomtól. A n?doki szerint örüljek neki. Hát nem tudom. Ha neki kéne átélni minden hónapban...? Szó szerint rosszabb mint egy rendes, er?s mensi.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy normális-e, de nekem terhesség, szülés utáni elsõ mensitõl ilyen a peteérésem. Nem tudok lehajolni, mert annyira fáj az alhasam, és onnantól kezdve a mensiig fájdogál folyamatosan. A mensi tûrhetõ. Havonta kb 2 hetem van, mikor minden oké. Terhesség elõtt meg se a peteérést se a mensit nem éreztem soha.

Azt nem tudom, hogy normális-e, de nekem terhesség, szülés utáni elsõ mensitõl ilyen a peteérésem. Nem tudok lehajolni, mert annyira fáj az alhasam, és onnantól kezdve a mensiig fájdogál folyamatosan. A mensi tûrhetõ. Havonta kb 2 hetem van, mikor minden oké. Terhesség elõtt meg se a peteérést se a mensit nem éreztem soha.
Normális, sajna..vagy hála:) ) elsõ gyerekem azért jött össze olyan sokára mert annyira fájt a peteérés, már pár nappal a tüszõrepi elõtt, hogy nem bírtam még szexelni sem..görcsölt azon az oldalon ahol a peteérés volt..azt hittem szétszakad az alhasam..csak erõs fájdalomcsillapítókkal lett enyhébb..és ez megy azóta is napokig..két gyereket szültem azóta és megfigyeltem, hogy mindkettõ jobb oldali tüszõbõl lett...balból sose:) )
Szia! Én is mindig megéreztem, miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Az elsõ babám születése után nagyon rossz lett, jobban fájt, mint a menstruáció... Nekem is kb. 1 héttel az ovuláció elõtt kezdõdött, aztán 2-3 nappal elõtte szörnyû lett, nem is tudom, hogy hoztuk össze a 2. babát, mert olyankor a szeretkezés is eléggé megviselt... :( Kiváncsian várom a folytatást. Beszéltem olyannal, akinek ez a szülés után elmúlt... Na, talán majd most...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szerintetek ma van PÉ-m? Annyira fáj ma, hogy a levegõt is félve veszem. Szerintetek akkor ma lehet? (ennyire nem szokott fájni). Már egy hete érzem, de ma a legerõsebb. Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!