Találatok a következő kifejezésre: Miért a fogyok (138 db)

108kg vagyok, szeretnék mielöbb lefogyni. Szertnék kérni egy két jó tanácsot. Volt mikor 2 hónapig nem ettem kenyeret, semmi változás a súlyommal. Amugy se eszek tésztát, rizs, krumplit, és csokit se. Egyserüen miért nem fogyok? Segitsétek!

Legjobb válasz: " Egyserüen miért nem fogyok? " ha nem vagy beteg,akkor azért nem fogysz,mert még mindig viszonylag sok kalóriát puszilsz be, ha csak napi kb 1500-at ennél meg,akkor menthetetlenül lefogynál te is ,

" Egyserüen miért nem fogyok? " ha nem vagy beteg, akkor azért nem fogysz, mert még mindig viszonylag sok kalóriát puszilsz be, ha csak napi kb 1500-at ennél meg, akkor menthetetlenül lefogynál te is ,
Anyukám napi egyszer étkezik és õ attól hízott meg. Elkezdte magát tele tunkolni mindenféle étellel és lefogyott. Szerintem amiket megtiltasz magadtól azokat kéne enned. Remélem tudtam segíteni :)
fogalmam sincs, miért nem fogsz, csak azt akarom mondani, hogy az elsõ válaszolónak nincs igaza. Én 1200-as kalóriabevitel mellett nem tudtam lefogyni. 97kg voltam, amikor ezt próbáltam. Én sem vagyok beteg, pedig Cushingra is szûrtek, mert gyanús volt a dolog. Lehet, hogy nekünk nem 1 évre, hanem egy évtizedre lenne szükségünk, hogy végre leadjunk valamennyit.
Szia! Hülyeség az, hogy mindent ki kell iktatni! Valamennyi szénhidrátra, és cukorra szüksége van a szervezetünknek! Mellette szoktál mozogni? :) Mert jó volna, ha eljárnál tornázni, vagy otthon egy DVD gyakorlatsort lenyomnál, este pedig elmennél egy lightos kocogásra. Ez az 13 napos diéta sokaknak segített már, köztük barátnõmnek is. Ha végigcsináltad, akkor utána pedig térj át az egészséges életmódra, örökre :DD Mert fitten jobb. Hajrá! Kitartást :) )) http://vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap114.htm
105kg voltam fél éve amikor életmodot váltottam, most 83vagyok, de karacsonykor és husvetkor zabáltam mint egy diszno mindent :D de a huort félretéve, szerintem menj akkor dokihoz, pajzsmiriggyel nincs e gond!!

Miért a 20 cm feletti vibrátorokból fogy a teljes forgalom 80%-a, ha a nők szerint a 13 cm-es átlag is elég?

Legjobb válasz: Honnan tudod, mekkorák fogynak és milyen százalékban? Piackutatást végeztél?

Hali! Sztem azért, mert õk azt mondják hogy a 13cm-es is jó, de a 20cm-eset szeretik xD
Honnan tudod, mekkorák fogynak és milyen százalékban? Piackutatást végeztél?
Jogos... :DD 22:55-nek igaza van szerintem.
A nagy méret lényege a látvány, ami dominanciát, erõt sugall. Ha épp nincs "kéznél" férfi, akkor ezt az érzést a nõk a nagy vibrátorral pótolják. De egy húsvér, domináns férfinak nem fogják elkezdeni méregetni, hogy most éppen mekkora a farka...
Passz...nem tudom.
Mert meg is kell fogni valahol azt a mûszert. 20cm-egy marok=15, 16 centi:) .
Nem megy a matek tigrisem?15-16 centi megy be, a fennmaradó résznél fogja.
amúgy ha meg jobban belegondolok, 4, xy cmes marka meg egy 7éves kislánynak van.
15 a marok? mi vagy te? kõfejtõ?
Talán mert vibrátort legtöbbször a kiéhezett/nimfomán/r!banc jellegû lányok vesznek, és nekik nem elég a normál :D mondjuk szerintem a 13cm kicsi, de mind1:D A lényeg, hogy az "elég" általában arra vonatkozik, hogyha szerelmes valaki, akkor úgysem azért fogja dobni a srácot, mert kisebb a farka, mint szeretné a csaj...
hát ha a szünet után írja h marok=15, mittoménmennyi, akkor sztem nyelvtanilag a marok méretét írta. :)
ezért írtam, hogy "legtöbbször" :D
Azért vesznek mert sztereotípia...bemegy az adott nõ és kér egy 20 cm eset. Miért? Mert az veszi az átlagnak...hallásból, szóbeszédbõl, beszámolókból. Ez neki az alap mértékegység. Nem akar a saját méretét venni mert vagy nem tudja, vagy nem akar szégyenkezni az eladó elõtt. Elenyészõ az a nõi tábor akinek 20cm és az fölött az igénye. Nekem ne mondja senki, hogy egy közepesen tág hüvelybe olyan jó érzés a 20cm+ os szerszám.... aki meg azt mondja bírja de mégse mehet egészségügyi kaparás, vagy más ilyen "finom" dologra mert méhnyakig nyomja be a vadállat.
Az exemnek 22cm-es van és pocsék volt a sex vele. A férjemnek kb.15cm és vele valami mennybe repítõ az együttlét!Tehát nekem nem jön be a túl hosszú szerszám...
Amúgy valaki már említette, hogy valamivel fogni is kell...:D
Tényleg talán a vizuális látvány miatt lehet. Amúgy én több, mint 3 éve boldog párkapcsolatban élek, mégis van vibrátorom (igaz, nekem 9 cm-es van, és sokszor használjuk a párommal együtt is). Ha valakik nem élnek még együtt, gyakran marad a segédeszköz. Eszembe se jutott volna nagy vibrátort venni. A párom közép méretû pénisze (15 cm) is néha fájdalmat okoz, olyan nagynak érzem, a nagy farkú pasiktól egyenesen irtózom. Vannak ilyen lányok is :D
"Hát bocs de akinek normális párkapcsolata van annak nem kell vibrátor már nem azért :D De egyébként ez a hasonlat teljesen elbaltázott, mert pornót minden pasi néz, vibrátort pedig kevés nõ vesz:) " Normális kapcsolatban a pornó sem kell. Ha a pasik nyugodtam verhetik pornóra, akkor a nõnek akkora vibrátora lehet, amekkorát akar:)
Hmmm, hmm nagyon jót nevettem a válaszokon, õszintén. :D De! a körkerületrõl, még nem beszéltetek, pedig az sokkal fontosabb! Errõl nem írt valamit a statisztika? Páromnak épphogy meg lehet a 13 cm körkerület 6-7 cm lehet (azért írom lehet, mert csak kb-ra mondom, de esküszöm mostmár minden partneremhez vonalzóval megyekXD), és ISTENI vele a szex. (Elõzõ barátomnak nagyobb volt, de pocsék volt a szex és nem a farka miatt, nem is fájt stb, csak egyszerûen nem csinálta jól.)
szerintem akár egy házaspár is használhat vibrátort..nem csak a kiéhezett ribanc lányok..esetleg olyan lán akinek már régebb óta nem volt szexuális kapcsolata ..és egy éjszakásba meg nem megy bele?...velük mi van?
Igaza volt annak aki írta a marok dolgot. Mert az tényleg ha megfogja a csaj a vibrátort elvesz 5-7 centit kb. a 20 centibõl, a 20ast meg úgy sem fogja tudni teljesen benyomni 15öt betol belõle.
Transzik, melegek, stb:) Õk is hímnemûnek számítanak ám.
de ha csaj vagy megvitathatjuk msnen xD
Nekem 16 cm-es van :D
22.55-ösnek Ha csak a kiéhezett ribancok vesznek vibrátort, akkor a pornót nézõ pasik mind töketlen impotensek. Egy nõt sem tudnának kielégíteni, ezért maradnak a virtuális szexnél.
:D Hát bocs de akinek normális párkapcsolata van annak nem kell vibrátor már nem azért :D De egyébként ez a hasonlat teljesen elbaltázott, mert pornót minden pasi néz, vibrátort pedig kevés nõ vesz:)
A kérdező hozzászólása: Aha vibrátort kevés nõ vesz....persze. A statisztikai hivatal adatai között bukkantam rá a számra, mint intim elektromos szórakoztató eszköz. Az alapadat állítólag a vámosoktól származik, mivel minden kínai importot vámoltatni kell. Szóval az elmúlt 5 évben legkevesebb 300000 darabot hoztak be hivatalosan. Azt pedig hogy mekkorát vesznek leginkább, azt a boltban mondta nekem az eladó csaj.
Hát az ha a 2005-ös korfát vesszük a nemileg aktív nõk számának alapjául azt jelentené, hogy minden 8-9. nõnek van vibrátora. De természetesen ez annyival kevesebb amennyit pl a pornóiparban használnak, vagy ami nem fogyott el a boltokból (mert hát azt senki nem mondta, hogy ha egy szexshop rendel 100 db-ot azt mind meg is vették), aztán erotika expokra, meg nyilván nem is örökéletû, tehát cserélni is kell néha, és azt sem listázza senki, ebbõl mennyi amit ilyen célból vettek (tehát nem új személy a birtokosa, hanem olyan, akinek addig is volt). Szóval szerintem az arány inkább minden 10-10en akárhányadik nõ lehet, de az meg egyáltalán nem sok szerintem.
Ja és akkor még nem is számoltuk, hogy nyilván néhány férfinak is van :D
A kérdező hozzászólása: 12:59 te nyilván hülye vagy, nem de? Aztán minek egy férfinek egy vibrátor?
A kérdező hozzászólása: Vagy te nem csináltad jól és neki nem volt kedve sportolni így.

Miért nem fogyok a paleolit étrendtől? És egyáltalán, miért nem tapasztalom számos pozitív élettani hatását? (pl. a menstruációs görcseim se szűnnek)

Majdnem egy éve folytatom a paleolit "diétát", aszalt gyümölcsöt szinte soha, paleo kenyereket és sütiket pedig átlag kéthavonta fogyasztok, sajtból szinte csak kecskesajtot heti párszor. Nem sportolok sokat, de állítólag az ember emellett egyébként is, és nem a sporttól fogy. Szóval én miért nem?

Legjobb válasz: Írd le miket eszel pontosan.

Írd le miket eszel pontosan.
A kalóriabevitel, ezen belül is a CH mennyisége akkor is számít, ha paleo étrenden vagy. Spontán nem fog senki fogyni, akkor sem, ha paleózik. Az tény, hogy hízni sokkal nehezebben hízik az ember paleo étrenddel. Írd le, miket eszel és mennyit! Mennyit és mit sportolsz?
Írd le egy napi étkezésedet. Kevés annyi adat alapján bármit is mondani, hogy " paleolit étrend ". Konkrétumok kellenek.
Ki mondta hogy lehet tõle fogyni? Tiszta agyrém az egész kõkorszaki étkezés. Most ez lett felkapva, mindig van valami. Meddig is élt általában az õsember??? kb. 20 évig...Ahogy szélesedett az ehetõ dolgok skálája, ott kezdett kitolódni az életév....Errõl ennyit. Jó sok beteg ember lesz a paleótól...pl. mivel viszitek be a calciumot, ha tejet se isztok? Ca tablettával??? A krumpliban is rengeteg nélkülözhetetlen anyag van, de nem is sorolom tovább...dehát ti tudjátok.
Megspórolnánk egy csomó felesleges irkálást, ha megosztanád kedves kérdezõ még azt, hogy milyen nemû, hány centi és hány kilogramm vagy.
A kérdező hozzászólása: Kb. 168 cm, legutóbb 65 kg (télen volt még 63-64). Nõ. Igen, a sport, ezt igyekszem nyáron. Viszont egyetem alatt nem tudom, ez milyen rendszerességgel fér bele. Az étel mennyiségével nem lehet gond (különösen, hogy azért fõként húson és salátán élek). Köszi a tippeket! Megpróbálom az edzéssel kombinálni. Amúgy meg, de nagyon különbözõek vagyunk, és ez nyilván valamelyest a genetika függvénye. Ismerek olyat bõven, aki egész nap édességgel, csipsszel tömi magát, nem sportol, és olyan vékony, mint az ujjam. Szóval ennyit errõl. És ismerek madárétkû embereket, akik edzenek is, és mégsem fogynak látványosan a 20 kg feleslegükbõl. Bad luck. C'est la vie. De azért én küzdök ;)! (amúgy pajzsmirigyem egészséges, tehát nincs alulmûködés)
A kérdező hozzászólása: ok köszi az értelmes válaszokat és nem adom fel :)
formálódsz de igazából fogysz is csak erõsebbekk lettek a csontjaid ezért nem látod a mérlegen hogy csökken a kiló
azert mert tul sokat eszel. nem tudom igaz hany kilo vagy, ha mar eleve nincs rajtad felesleg akkor ugye egyertelmu miert nem fogysz. ha van rajtad tobb kilo is, akkor tul sokat eszel. szamold a kaloriakat. neten talalsz rola szamtalan leirast h hogy kell
A súlyod azért nem mozdulhat, mert a megszerzett izmoknak is van tömegük. Viszont cserébe kisebb a térfogatuk, így tényleg vékonyabbnak, formásabbnak látszol :) Nyugi, ne add fel!
Az izom nehezebb a zsírnál, azért nem csökken olyan gyorsan a súlyod. De ez egyáltalán nem baj :)

Miért nem fogyok? Mi lehet a baj?

Január elejétől a T...diétával 2 hét alatt lement 3 kg. Azóta fogyókúrázom,hogy nem eszek szénhidrátot,sütit,stb.Tornázok és semmi.Szinte hízok inkább:( Van valakinek valami tanácsa,ötlete,étrendje esetleg? Bevált praktikák? Köszi

Legjobb válasz: Igen, nézd meg Tom Hanks Számkivetett címû filmjét. Te is annyit egyél, mint õ. Menni fog.

Igen, nézd meg Tom Hanks Számkivetett címû filmjét. Te is annyit egyél, mint õ. Menni fog.
T. diétákkal ne is próbálkozz... Mit eszel pontosan?
túl kevés energiabevitel mellett lelassul az anyagcsere. ergó szinte nem fogsz fogyni, csak ha koplalni kezdesz. jézusom.. ez amúgy táplálkozás/fogyás 1. leckéi közötti ismeretanyag.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek üzenem, lehet, ha te ennyit ennél mint én, már ropi lennél.Gondolod, h sokat eszek és meg lennék lepõdve??? A másodiknak:-reggeli vagy joghurt kis müzlivel vagy szénhidrát csökkentett lisztbõl kenyér, sonka, valami kis zöldség. Ebéd szintén szénhidrátmentes, ha pl vmi fõzelék, abban nincs liszt, saját magával van besûrítve, vagy sali... Vacsora vagy gyümi, vagy hamlett... Nem tudom már mit (t)egyek...Minden másnak tornázok is...

Ha a szervezet átmegy raktározó üzemmódba, akkor miért nem fogy az ember?

Tudom, buta kérdés, de nem tudom sajnos.

Legjobb válasz: Tényleg buta kérdés. Pontosanmit nem értessz ezen? Ha nem kap elegendõ tápanyagot, vagy nemkap rendszeresen, raktároz.

Tényleg buta kérdés. Pontosanmit nem értessz ezen? Ha nem kap elegendõ tápanyagot, vagy nemkap rendszeresen, raktároz.
az utolsónak igaza van. sajnos a legtöbb buta koplalós kislány azzal nincs tisztában, hogy mi van a koplalás után..mert ugye két lehetõség van, vagy addig koplal míg meg nem hal, vagy elkezd enni. namár ha elkezd enni, akkor még a minimális kalóriabeviteltõl is zsírba fog hízni. tehát míg én aki sporttal és életmódváltással fogytam nyugodtan megehetek napi 1800-2000 kalóriát és szép vékony maradok, egy koplalós csaj már 1000 kalóriától is hízni fog. :) nézzétek meg sok bombajó tinicsajból mi lesz 30 éves korára!!! egy elhízott nõ. és ez a jövõjea mostani koplalós csajoknak.
Leginkább az a baj, hogy ha valaki abbahagyja a koplalást, utána RAKTÁROZ mindent a szervezete, hogy zsírréteget képezve felkészüljön a következõ koplalásra. Ezért van az, hogy 2000 kalóriával simán lehet súlyt tartani, de ha valaki koplalt egy hetet, 1000-1200 kalóriával, akkor már képes hízni 1500-tól is, holott korábban 2000-tõl nem hízott.
hízni koplalástól senki sem fog csak zsírosodni, ha tovább koplal, akkor a bõr alatti zsírrétegeket kell felhasználja a szervezet, közben a csontvelõ õssejtjei zsírsejtekké alakulnak, ha elfogy a zsír, akkor meg feldobja a pacskert az illetõ...vagy már egy hét koplalás után, ha peche van, akkor a szíve beadja a kulcsot...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát :) Üdv.
sztem ha valaki koplal akkor az fogyni is fog nincs olyan h raktározz és nem fogy, elõbb utóbb felhasználja és fog fogyni
Hiába megy át a szervezet raktározó módba, a fogyás akkor is tovább folytatódik. Mindaddig amíg a napi kalória bevitel nem éri el a minimális szintet , azaz amíg kb 1500 alatt marad .
08:05 most már ráadásul ott tartunk, hogy aki koplal és raktároz, az hízik is? hmmm....hát érdekes, mindenestre.
azért, mert ilyenkor a szervezet minden tápanyagból, amit beviszel zsírt akar elõállítani, hogy tartalékoljon és felkészüljön a jövõre, hiszen, ha most nincs kaja, a jövõben se lesz....viszont mivel a kajádból zsír lesz, mint a legjobb energiaraktár ezért a többi tápanyagot az izmaid bontásából fogja fedezni...ezért is veszélyes koplalni, mivel a bontandó izmok közt a szívizom is szerepel ;)
A kérdező hozzászólása: Ok, kösz :)
szerintem nem buta kérdés. azok buták, akik állandóan azt szajkózzák, hogy jaaaaj, hát persze, hogy nem fogysz te igen hülye, hát koplalsz és raktároz a szervezeted, így sose fogsz lefogyni. ja, persze. nyilvánvaló, hogy akkor is fogy az ember, ha eleinte elkezd raktározni, csak esetleg pár héttel tovább tart, amíg rájön a szervezet, hogy jaja, tényleg nincs kaja, úgyhogy jobb lesz valamibõl energiát csinálni.
most ezt nem értem. ennyi erõvel kérdezhetted volna azt is, hogy ha hízunk, miért nem fogyunk (?).
A kérdező hozzászólása: Köszi még egyszer az összes választ :) .
Hány cm vagy illetve hány kg? Mikor én elkezdtem az elsõ héten fogytam 3 kg-ot..
Nem hiába 90 napos fogyókúra a hossza. Minél hosszabb, annál lassabb a fogyás, hiszen kevésbé terheled meg a szervezetedet. Lassu fogyásnál a szervezetednek több ideje marad a tartalékait felélni.Ha rövidebb és zsírégetõbb ételeket eszel, és mellé egy keveset mozogsz is sokkal látványosabban megindul a várva várt fogyás. Bûnözést meg felejtsd el teljesen, mert felborítod az egész fogyókúrádat vele. El kell döntened hogy most tényleg akarsz fogyni, vagy nem. Próbáld ki a káposztát, és már két nap múlva le fog menni rólad egy kg.Ezzel nem fogsz éhezni! Ezt garantálom! De semmi nasi!!!
szia. ne aggódj amiért nem fogysz, ritka aki az elsõ 2 hétben egybõl fogyni kezd ... az elsõ 2 hétben nem szabad méretkõzni , mert csak csalódik az ember.. ekkor a szervezet feléli a tartalékait, majd a 3.-4.hétben megindul a fogyás. De ha tényleg csinálni akarod ezt a diétát, akkor vigyázz ezekkel a kis "bûnözésekkel", minél inkább betartod annál látványosabb eredményt érsz el.
Az elõbb elfelejtettem még mondani, sokat igyál, az nagyon fontos! Sok sikert mégegyszer!
Szia, szerintem sokkal hatásosabb és gyorsabb fogyást érhetsz el a káposzta leves kúrával. Te magad is elkészítheted otthon, könnyû és olcsó. Ja csak akarat az egész, annyit ehetsz belõle amennyit akarsz, mellette lehet gyümölcs, vagy zöldség. De van olyan nap mikor marhahúst ehetsz. Hét napról van szó és kb 3-5kg-ot fogyhatsz vele ha betartasz mindent. Én nekem bejött, két gyerek után ezzel fogytam vissza. Igaz én csak 3-4 napig bírtam káposztát enni, de 3kg lement. Aztán pár hét elteltével újra elkezdtem, és megint 3kg-tól szabadultam meg. Sok sikert, és kitartást!
Ezt a 90napoosat én is elakartam kezdeni csak nemigazán tudom a szabályokat. Letudnátok nekem írni hogy is van ez a diéta?
talán nem kamuszarokkal kéne diétázni, ha ugyanazt a szemetet eszed csak máshogy nem ugyanaz?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de még mindig nem tom hogy miért nem fogyok könyörgöm valaki mondja meg
A kérdező hozzászólása: 168 cm 69.5 kg

Miért nem fogyk a szopi alatt, amikor nem "zabálok"?

A terheség alatt híztam 30kilót. Miel?tt jönne az, hogy magam tehetek róla, mert tohonya vagyok: végig feküdtem a terhesség legelejét?l és mindent kihánytam csak a kakóscsigát és a fehérkenyeret nem, ezért kizárólag szénhidráton éltem jóformán. Ez+a mozgáshiány okozta. Most a szopi alatt sem fogyok. Vmicske ment le 4 hó alatt, de nem számottev?. Anyagcsere betegségem sincs. Miért lehet ez? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Sokat eszel ilyen egyszerû ,Ne haragudj de magad tehetsz róla ha állandóan finomitott szénhidrátot eszel jó hogy meghízol.Mindenki ezt mondja én nem is eszem sokat mégis hizom,számold ki hány kalóriát eszel és ez ne legyen több 2000nél /mindent tessék beleszámolni üditõ kávé /

Sokat eszel ilyen egyszerû , Ne haragudj de magad tehetsz róla ha állandóan finomitott szénhidrátot eszel jó hogy meghízol.Mindenki ezt mondja én nem is eszem sokat mégis hizom, számold ki hány kalóriát eszel és ez ne legyen több 2000nél /mindent tessék beleszámolni üditõ kávé /
A kérdező hozzászólása: A terhesség alatt azt ettem, ami bennem maradt. Vagy ki az, aki direkt evett volna olyan dolgokat, amit ez elõzõ napokban már kihányt maradéktalanul? Én kihánytam a levestõl kezdve a krumplifõzelékig, aztán át a kefírig mindent, még a csokit is és a saláta-gyümi se kerülhetett szóba. Könnyen mondja az, hogy gyenge vagyok vagy én tehetek róla olyan, akivel nem történt ilyen és nem a wc fölé térdepelve töltött egy nap több órát. Ki kellett tapasztaljam, hogy mi az, ami bennem marad és gyorsan felszívja a savam, hogy jól legyünk.
Elõször is nyugodj meg, és azzal tõrõdj csak, hogy jól legyetek mindketten:-) Legyen elég tejcsid, ehhez viszont enni, és inni kell. Nem mindenki fogy, sõt, nekem csak olyan ismerõsöm van, aki hízhott szoptatás alatt, van aki többet is, mint terhesség alatt. A szoptatás igénybe veszi a szervezetet, kell a tápanyag. Majd lemegy a plusz kiló is, hidd el, csak ne görcsölj rajta. Majd elindul a pici, rohanhatsz utána, elmegy bölcsibe, oviba, akkor lesz idõd mozogni rendesen. Próbálj rendszert tartani az életedben, többször egyél keveset, igyál sokat, ha módodban áll mozogj. Legkésõbb ha visszamész dolgozni, lemegy. Most meg az a fontos, hogy jól legyetek!! :-)
Én is 30 kilót híztam, a 158 centimhez. Most már csak 3 kiló van rajtam, fél éve szoptatok. Semmit nem tettem, a szervezetem magától vissza akart állni. Lelkileg kell elsõsorban rendbejönni és akkor lemegy. Fogyókúrával hosszútávon nem lehet fogyni. Életmódváltás kell. Fehérliszt, fehércukor, álltai dolgok nem túl jók, de ezeket sem lehet egyik napról a másikra megvonni. Elõszõr magaddal kell foglalkoznod, ha egyedül nem megy, kérj segítséget!
állati...bocs
Szia, ugy látom, hasonlo cipoben járunk..En kb 25 kg-t hiztam, ugy, hogy a 7. hónapig dolgoztam, és talpon voltam egész nap. Szoptatok, es szerintem egy dekát sem fogytam. Most megprobalom rendszerezni a napomat, a szoptatás után meg jon a fogyi..Sokan mondjak ismeroseim kozul is, hogy a szoptatás alatt csak ugy potyogtak a kilók. Szerintem ez alkati kérdés is.Sok sikert!

Miért nem fogyok? 6 hónapja szoptatok, higgyétek el, hogy nem falok és nem eszem estére, mégsem mennek lefelé a kilók. Miért nem indul be a fogyás?

Ha elkezdek sportolni állítólag megváltozik a tejcsi íze, plusz félek, hogy végleg el is apad. Szerintetek hogy kezdjem el a fogyókúrát? Szeretném még legalább 1 éves koráig szoptatni a picimet. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha még szoptatni akarsz akkor ne fogyókúrázz! Sajnos nem egyedi az eseted, olyan is van aki hízik még szoptatás alatt. Ez attól van, hogy mindenkinek másképpen reagál a szervezete a hormonális változásokra. Ha már nem akarsz majd szoptatni, akkor vágj bele a fogyókúrába! A sport részérõl nem tudok nyilatkozni mert nem kóstoltam meg soha a tejemet, én meg tápszeres baba voltam annakidején és egyébként sem sportolt soha anyukám.

Ha még szoptatni akarsz akkor ne fogyókúrázz! Sajnos nem egyedi az eseted, olyan is van aki hízik még szoptatás alatt. Ez attól van, hogy mindenkinek másképpen reagál a szervezete a hormonális változásokra. Ha már nem akarsz majd szoptatni, akkor vágj bele a fogyókúrába! A sport részérõl nem tudok nyilatkozni mert nem kóstoltam meg soha a tejemet, én meg tápszeres baba voltam annakidején és egyébként sem sportolt soha anyukám.
Nem apad el a tej ha fokozatosan és ésszel sportolsz. Szoptatás után közvetlen kezd el. Fokozatosan, hogy ne legyen izomlázad, mert akkor az izmok tejsavat termelnek és attól változhat a tejleadás. Szoptatás elõtt 2 órával már ne sportolj.
Én nem fogyóztam, csak normálisan ettem, 13 hónapig szoptattam, nem jutottam el a reggeli futásig sem... Fogyózni nem szabad egyébként, de pl. a sok szénhidrátot és a fehér lisztet érdemes minimálisra csökkenteni. Amúgy megkérdeztem védõnõt, gyerekorvost, szülészt, nõgyógyászt és mind azt mondta, hogy mértékletesen, izomlázzal nem -nagyon- járó mozgás mehet. Az úszást nagyon ajánlották, a futást, lovaglást csak akkor, ha csúcs erõs melltartót veszek, különben elnyúlnak a szalagok...
Én is híztam mind a háromszor.A kicsivel nehezen indult el afogyás is.6 hónapig tudtam szoptatni, végig híztam.Mikor befejeztem 73kg voltam.Egybõl lejött 3(eltûntek a melleim, ezt nagyon sajnálom).70kilóról hónapokig nem mozdultam.Egyre jobban idegesítettem magam, úgyhogy mérleg elzárva.10 hónapja nem szoptatok 62-64 kg vagyok.Az álmom az 58.Úgy örülök, amikor a nadrágomat bõnek találom.Az étkezésemen, a mozgásomon sem változtattam, én ilyen alkat vagyok.Idõ kell, hogy fogyjak.
Ezen az oldalon azt olvastam, hogy aki nem fogy a szoptatás alatt, annak célszerû orvoshoz mennie, mert a hormonháztartással problémák lehetnek. Nekem fokozatosan ment le a plusz közel 9 hó alatt.
A kérdező hozzászólása: Akkor adok még egy kis idõt magamnak, bár már nagyon unom ezt a "bálnanõséget". Alig várom, hogy leteljen a maradék 6 hónap. Köszönöm szépen a válaszaitokat! Azért aki érintett az írjon még a tapasztalatairól!
Röviden: terhesség elõtt 7 kg, terhesség vége 75 kg, szülés után 68 kg, hat hónapja szoptatok, nem zabálok, másfél órát tolom a babakocsit naponta úgy, hogy szakad rólam a víz 78kg vagyok, EZEK A HORMONOK. ( Ja, és szõrösödök, mint egy gorilla. )
mindkét babámnál híztam, mint a malac szoptatás közben, pedig ugyanannyit ettem, mint elõtte.
Kicsit nyugodtan tornázhatsz szerintem. Másrészrõl alkati kérdés, kinek hogy megy le a felszedett súly. Általában a vékony típusúak azok, akikrõl tényleg leolvad szoptatáskor. Van akinek kemény diéta kell. És van akinek, lemegy, de nem rögtön. Én pl 5 hónapig tartottam azt a súlyt, amivel kijöttem a kórházból. Aztán nem tudom, mi indította be, csak elkezdtek lemenni a kilók, és nem egész 3 hónap alatt visszafogytam a szülés elõtti súlyomra (72-rõl 65 kg vagyok most) és semmit nem csináltam, pont ugyanúgy éltem-ettem. Nem tudom. Azt mondják, ami 9 hónap alatt jött fel, az 9 hónap alatt megy le. Lehet veled is így lesz. Nekem most 8 hós a lányom, és a melleimet leszámítva (amik a szoptatás miatt óriásiak :D) a régi vagyok!
Sziasztok.Én 6hónapja szûltem keveset alszom, igaz nem diétázok, és nem fogyok 1kicsit sem sajnos.
Mitõl fogyna el? :)
A kérdező hozzászólása: És ha alkoholt égetünk az mennyire tiszta láng? Mondjuk 96%-os ipari alkoholt.
Az azért eléggé.
A kérdező hozzászólása: Eléggé tiszta vagy elégetné mert eléggé savas?
Tisztán ég. Én pl denaturált szesszel szoktam néha forrasztani nagyobb tömegû dolgokat, ahol a 100W-os páka sem elég. És lehet vele forrasztani. Nem kormoz, nem füstöl, nem büdös. Egyedül vízpárát szoktam néha tapasztalni (persze a széndioxid mellett). Szóval elég tisztán ég.
De ha biztosra akarsz menni, akkor nikkeleztetheted a lángolni kívánt tárgyakat. A nikkel erõsen korrózióálló és gátló. És olcsó is (a krómozással ellentétben).
A kérdező hozzászólása: és a hõvezetésen az mennyire ront?
Kb semennyit. Néhány száz mikron vastag réteget visznek fel. Ennek alig van hõellenállása, illetve hõkapacitása. Ráadásul tiszta nikkelbõl van. A nikkel tudtommal jobb hõvezetõ, mint a réz-oxid. Vagyis még javít is a dolgon.
A kérdező hozzászólása: és alá nem szorul levegõ?
Nem, mert galvanikus úton viszik föl. Annak meg feltétele a fizikai kontaktus.
Meg azért az sem mindegy, milyen lángban ég. A savas gõzök, füstök hamar kikezdik. A gáz viszont majdnem tökéletesen ég. Lehet, fa lángjában hamarabb elfogyna. Csak érdekességként: a forrasztó páka hegyek rézbõl vannak. (persze befuttatják nikkellel, pont az oxidáció elleni védelem érdekében, de ez sokszor lejön idõvel) A ónozatlanul (csupasz vörösréz hegy) csak megfeketedik. Ónozva pedig elkezd fogyni, párologni. Mégpedig szerintem az elégett gyanta valószínûleg savas kémhatása miatt.
Itt válogathatsz: http://www.houzz.com/copper-fireplace Egyébként szerintem az öntöttvas jobb hõtároló képessége az ok a tûzterek anyagának.
Mert réz. A hõ nagyját elvezeti, tehát nem melegszik túl, párolgása, oxidálódása meg minimális. A réz ezért jól bevált kazánanyag több mint száz éve. Csak Q drága.
A kérdező hozzászólása: Egyes a vas például úgy tudom elfogy a lángban. Kettes jól tudom? S akkor egy vörösréz kályhát nem kellene évente samottozni? Ha ez igaz akkor hosszútávon visszahozná az árát idõben is de pénzben is. Gábor Áron rézkályhája...
Hát, miután kb. 20X annyiba kerül, nem biztos. :D
A kérdező hozzászólása: Lássuk, 50 kilós kályha. vas árban 3-5000 Ft réz: 100 000 Ft samottozás évente 2000 Ft nyersanyag. Igazad van 50 év alatt térülne meg:) )) ha 2000 munkadíjat is hozzáadunk akkor 25. Zárójelben megjegyzem ez már összemérhetõ a napelemek megtérülési díjával. Lehet nem csak a gázon kéne így spórolnunk de a samotton is.
Még adj hozzá egy picit, mert ugyanaz a térfogat-mennyiség réz kb 9:7 arányban nehezebb a vasnál. :)
A kérdező hozzászólása: ez belefér abba a durva becslésbe amilyen durva becslés volt a 100 000 Ft
Azért ne feledd, a vas 1500 fok felett olvad, a réz már 1000 fokon. Elég izmos bedurrantás kell hozzá, az biztos. :D Én inkább kazántartálynak ajánlanám, mint sima kályhának.
A kérdező hozzászólása: Aki ezer fokon fût az meg is érdemli ha elolvad a kályhája:) ))
http://www.expressz.hu/antik-vorosrez-furdoszobakalyha-32874.. Érdekes, itt is csak a víztér réz, a tûztér öntöttvas.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor ez nagyon jó megoldás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!