Találatok a következő kifejezésre: Miért a a nyomtatásban az egyik alapszín (1 db)

Miért a zöld a nyomtatásban az egyik alapszín?

A három alapszín a piros, a kék és a citromsárga. Ezek a komplementer színek: ha kett?t összekeverünk, megkapjuk azt a színt, ami a harmadikkal pont ellentétes (a színkörön). Pl. kék és sárga -> zöld, ennek a kiegészít? színe a piros. Ezzel elletétben a nyomtatásban a kék és piros mellett nem a sárga, hanem a zöld szerepel. Ez miért van? (És zöldb?l hogyan lesz sárga???)

Legjobb válasz: sehogy. kevered a szezont a fazonnal. a piros-kék-zöld az az összeadó szinkeverés alapszinei. amikor fényeket keversz össze. (a három együtt fehéret ad) a másik az a magenta-sárga-cián a kivonó színkeverés alapszinei. Amikor festékeket keversz össze. (a három együtt feketét ad) A nyomtatásnál ezt még kiegészítik feketével. így lesz a nyomtató négy alapszines.

sehogy. kevered a szezont a fazonnal. a piros-kék-zöld az az összeadó szinkeverés alapszinei. amikor fényeket keversz össze. (a három együtt fehéret ad) a másik az a magenta-sárga-cián a kivonó színkeverés alapszinei. Amikor festékeket keversz össze. (a három együtt feketét ad) A nyomtatásnál ezt még kiegészítik feketével. így lesz a nyomtató négy alapszines.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ. Ezen gondolkodtam évek óta, de érdemben még senki sem tudta elmagyarázni. Most viszont már világos.
az elõzõ változatot úgy hívják hogy RGB, a második a CMYK
Nagyon jó az utolsó leírás. Teljesen igaz. Én anno nyomdaipari suliban azt tanultam, hogy az RGB azaz a vörös-zöld-kék ezek a fényszínek (tehát minden szín kikeveréséhez való fény alapszínek) a CMYK pedig a festékszínek, tehát ha nem fénybõl, hanem festékbõl akarnak minden színt kikeverni tudni. De ezt csak kiegészítésnek szántam, nem okoskodásnak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van vmi jó ötletetek?

magyarból azt kaptuk házinak h egy történetet kell írni, és a legutolsó mondtatnak ez kell h legyen: " Õ meg csak állt ott, azzal az átkozott kék szalaggal a kezében."

2

Milyen összefüggés van x, y, és z között?

http://kepfeltoltes.hu/131011/kis-matek2_www.kepfeltoltes.hu..
Meg tudod oldani?

11

Hogy kell tanulni?

8.-os vagyok.. és hát most van ez a tovább tanulás.. és szorul a hurok. Vagy is, hogy sose mondták, hogy hogy kell tanulni.. Ha valaki, tudja, hogy esetleg, hogy kell jól... úgy, hogy megragadjon tanulni azt megköszönném..

4

Fizikusoknak miért van hosszu cofban logo hajuk?

3

Mehetek e úgy Amerikában rendészetire hogy itt teszem le az érettségit, vagy csak akkor ha ott teszem le?

2

A legkisebb közös többszöröst, hogyan kell kiszámolni?

Valaki eltudná magyarázni? :S

3

Milyen témáról lehetne prezentációt tartani Vidékfejlesztés órán?

Az egyetemen azt a feladatot kaptuk, hogy Vidékfejlesztés órára prezentációt kell készíteni. A témát mi választjuk ki, "amiről szeretnénk". Csakhogy nem igazán van ötletem, miről is lehetne írni. Segítsetek kérlek!

1

Tudtok erről a 2013 TB80 nevű aszteroidáról valamit?

http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_11/Orosz-urkutatok-egy-kilo.. itt olvastam róla, de a címben is szereplő névre rákeresve ugyan ez a cikk egyéb nyelvű fordításait találtam meg:| Ti mit tudtok róla?

1

Az adott anyagoknak a mezője hogyan jön létre?

Mágneses mező a részecskék körül.
Mi az hogy a bozonok közvetítik a kölcsönhatást?
(valószínűleg nem írtam le jól ha kell javítsatok ki és létszíves magyarázátok hogy az pontosan hogyan is van)

0

Nátrium-acetátot gazdaboltban be lehet szerezni?

13 éves vagyok nekem kiadják bárhol is?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!