Találatok a következő kifejezésre: Miért a a nyomtatásban az egyik alapszín (1 db)

Miért a zöld a nyomtatásban az egyik alapszín?

A három alapszín a piros, a kék és a citromsárga. Ezek a komplementer színek: ha kett?t összekeverünk, megkapjuk azt a színt, ami a harmadikkal pont ellentétes (a színkörön). Pl. kék és sárga -> zöld, ennek a kiegészít? színe a piros. Ezzel elletétben a nyomtatásban a kék és piros mellett nem a sárga, hanem a zöld szerepel. Ez miért van? (És zöldb?l hogyan lesz sárga???)

Legjobb válasz: sehogy. kevered a szezont a fazonnal. a piros-kék-zöld az az összeadó szinkeverés alapszinei. amikor fényeket keversz össze. (a három együtt fehéret ad) a másik az a magenta-sárga-cián a kivonó színkeverés alapszinei. Amikor festékeket keversz össze. (a három együtt feketét ad) A nyomtatásnál ezt még kiegészítik feketével. így lesz a nyomtató négy alapszines.

sehogy. kevered a szezont a fazonnal. a piros-kék-zöld az az összeadó szinkeverés alapszinei. amikor fényeket keversz össze. (a három együtt fehéret ad) a másik az a magenta-sárga-cián a kivonó színkeverés alapszinei. Amikor festékeket keversz össze. (a három együtt feketét ad) A nyomtatásnál ezt még kiegészítik feketével. így lesz a nyomtató négy alapszines.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ. Ezen gondolkodtam évek óta, de érdemben még senki sem tudta elmagyarázni. Most viszont már világos.
az elõzõ változatot úgy hívják hogy RGB, a második a CMYK
Nagyon jó az utolsó leírás. Teljesen igaz. Én anno nyomdaipari suliban azt tanultam, hogy az RGB azaz a vörös-zöld-kék ezek a fényszínek (tehát minden szín kikeveréséhez való fény alapszínek) a CMYK pedig a festékszínek, tehát ha nem fénybõl, hanem festékbõl akarnak minden színt kikeverni tudni. De ezt csak kiegészítésnek szántam, nem okoskodásnak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak én nem értek egyet ezzel a naprendszeres elmélettel? (lent)

A fizika tanárom azt mondta, hogy soha nem juthat ember a naprendszeren kívülre (szerintem ez nem így van). Szerinte más galaxisokban lehet hasonló élet mint a földi élet (ez szerintem is így van). Az első elméletét azzal magyarázta, hogy nem szabad megismernünk más életet, és 40 éve elindítottak valamilyen szondát ami csak most hagyta el a naprendszert. OK, de azt 40 éve a 40 évvel ezelőtti technikával készítették. Hogy lehet csak úgy kijelenteni, hogy lehetetlen?! 10000 éve még köveket és botokat használtak az ősemberek ma meg leírni se lehetne, hogy mennyi mindent. Ti egyetértetek azzal, hogy soha nem juthat ember a naprendszeren kívülre?

21

Milyen sorrendben érdemes tanulni az angol szavakat? Van esetleg valakinek listája?

3

Mi lehet a baj az "agyammal"?

Az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, h okos vagyok, vagy pedig hülye.

Matekból pl. mindig brutálisan gyenge voltam. Annyira, hogy ötödikes koromban anyám elvitt megvizsgáltatni, hogy diszkalkuliás vagyok-e. Azt mondták, hogy nem vagyok az.

Valami viszont mégis lehet. Anno, gimnázium utolsó évében egyszerre 3(!) külön tanárhoz is jártam matekból. Így is rossz lett a matek érettségim(hármas).
Egyébként kétszer is előfordult, hogy a tanárnak tanév végén "csalnia" kellett, hogy ne bukjak meg(1,79-es átlaggal engedett át, amit elvileg nem lehet). Lényegében matekból az egész gimnáziumot kegyelemkettesekkel csináltam végig. Csak egyszer kaptam egy ötöst, szerencsére egy témazáróra(ezt leszámítva már az is kisebb csodával ért fel, ha hármast kaptam). Persze, szorgalmas nem voltam, de azért annyira lusta sem, tehát az nem indokolja ezt a rossz eredményt.

És mondom, az a furcsa, hogy nagyon gyorsan tudok számolni. Az egyik különtanárom már 30 éve a pályán van, és azt mondja, hogy eddig én voltam a leggyorsabb tanítványa. Mégsem tudott rajtam segíteni.

Annak dacára, hogy matekból katasztrófa voltam, fizikából elég jól álltam. Nagyobb nehézségek nélkül megértettem az anyagot, utolsó évben csak egy hajszálon múlt, hogy nem lettem ötös belőle(na, azt tényleg a lustaságomnak köszönhettem).

Akkor most mi a helyzet?

9

Ezt hogyan csinálják?

http://www.sajti.com/agyteszt.htm

Nekem mindig kitalálja, hogy mire gondoltam. Mi a trükkje a dolognak?

1

Segítene valaki a mozgóképen látható jelenetet elmagyarázni mit öntött mibe?

Nem szeretném megcsinálni csak kíváncsi vagyok.
Link :

2

Az élet keletkezése? Lehetséges?

Lehet, hogy rájöttem az élet eredetére.
Ugyebár van egy olyan részecske amelyik a tömeget löki be a többi atomba? Mi van, ha egy, már talán általunk is ismert atom, vagy eddig ismeretlen, az életet löki bele egy addig élettelen tárgyba? Vagy több atom olyan anyagot, amelyeket eddig nem fedeztünk fel, és egyesülve létrehozzák a lelket? Mit gondoltok, lehetséges? Aztán minden fejlődik az evolúció szerint.

7

Hogyan kell kiszámítani a helyi időt és a zóna időt? EGYSZERŰEN! NAGYON FONTOS!

Légyszíves valaki magyarázza el nagyon egyszerűen és érthetően! Nagyon bele tudok kavarodni! Ezen áll vagy bukik minden!!
Kérlek!!!

12

Ha elvégzem főiskolán a BA-t, utána bármelyik másik egyetemre mehetek MA-ra?

Államilag elismert teológus diplomával pl mehetek a Károlira Családterapeuta szakra?(ami MA-n van, diploma utáni továbbképzés)

1

Októberben reggel 6kor sötét van? (Holnap)

3

Hány évig fűthető a 100m2-es lakásunk a Magyarországon évente eldobott Pack palackból? 1 Pack palack átlag tömege: 48g 1mol metán = 16g és 1 mol metán = 24, 5 dm3

Ez kémiára kellene nekem! Nagyon nagy szükségem lenne a segítségre!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!