Találatok a következő kifejezésre: Miért 9 és miért nem 10 (7 db)

Amikor beszelek egy lannyal itt a gykn es megkerdezi, hogy hol lakom, azt felelem, hogy Sarospatakon, akkor 10 bol 9 lany miert nem ir mar vissza soha tobbet?

Annyit vissza lehetne irni, hogy huh az jo messze van, nem kesz.ez igy jo stb. De utana mar egyik sem ir vissza annyit sem, hogy abrakadabra. Nema csend kesz. Lanyok van bennetek erkolcsosseg? Can bennetek egy kis empatia? Van jo magaviseletek? Mert ha lenne, akkor ennyit igazan vissza lehtne irni. Kivetel alig van, ezert altalanositok, teljesen jogosan.

Legjobb válasz: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.

A kérdező hozzászólása: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.
hát hogy gondoljátok ti szakadárok?????:DDDDD báttya ezekbe nem lélek van hanem csapágy!!!!!! XDD hát anyaszült titeket????? :D amúgy túlreagálod :/
Szerintem nem jogosan általánosítasz. Én velem tutira nem leveleztél még, mert engem nem érdekel ki hol lakik. 21/L
Talán azért van ez, mert a legtöbben Budapestrõl, meg annak a környékérõl írnak.Sárospatak meg ugye az ország legvége majdnem.Fel a fejjel.
A kérdező hozzászólása: Igen. Az orszag vege, de annyit vissza lehetne irni, hogy toooooo far. Amugy meg jogos az altalanositas, ha 10 bol 9 lany ilyen, az tob mint a nagytobbseg, az majdnem 100%.
ok de én akkor is kivétel vagyok. Hiába akarod bebeszélni magadnak h minden lány ilyen. 21/L
hazudj

Hogy működik a zsebszámológép? Ha beütöm azt, hogy 5+5, akkor az mért 10, és miért nem 11 vagy 9? Honnan tudja ezt a gép?

Legjobb válasz: Ja,csak nagyjából,mert fizika órán emlékszem volt 1-2 alkalom,mikor nagyobb számoknál a számológépek pár számmal eltérõ eredményt adtak...

szedj szét egyet és az a fekete pötty számol. hát nem okos? :D
Ja, csak nagyjából, mert fizika órán emlékszem volt 1-2 alkalom, mikor nagyobb számoknál a számológépek pár számmal eltérõ eredményt adtak...
Nem pötyögik be, de benne van a szorzótábla, vagy a számítási módszere. Ez egy fix huzalozású gép, 1 chipes. Egyszer kellett megtervezni a hálózatot, amit rámaratnak (vagy gõzölnek, mindegy) a chipre. Tulajdonképen egy áramkör az egész. Egy végtelenül lebutított kicsi számítógép.
Még én is hozzászólok. Érdekes kérdés. A kettes számrendszer az alapja mint a számítógépnek. És egy kis érdekesség: A számológép pl úgy számolja ki a 99 + 150-et, hogy 100+150-1 .
Ez egy mini célszámítógép. Kezeli a gombokat, a kijelzõt - és, ha beütöd a számokat, akkor szépen megnézi, hogy mit kell tennie, és nagyjából helyesen elvégzi.
Utolsó válaszadó: az a kerekítés miatt van!
a lányek a kettes számrendszer! 1es vagy nulla , van jel v nincs jel stbstb
De a nem tudományos számológépekkel óvatosan! Ott 5+5*2=20 míg a matematikában ez Csak 15!
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt értem.De hogyan táplálják be a memóriáját?Egyesével "bepötyögik"a szorzótáblát?
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászolónak:kifejtenéd ezt egy kicsit bõvebben?

Miért 9 perc és miért nem 10 perc a legtöbb elektronikus ébresztőnél a szundi funkció, továbbá az autómatikus illatósítónál is miért pont 9 perc és annak többszöröseire lehet beállítani?

Legjobb válasz: szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben

szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben
Nem pont 9-18-36 percenként fúj az illatosító, hanem 512-1024-2048 másodpercenként, ami kijön kettes számrendszerben!
A kérdező hozzászólása: Na, ezért írtam, hogy legtöbb :-)
Nekem keerken 10percenként ébreszt a telefonom, plusz csengés... Tehát pl. 6:00, majd ha nem csinálok vele semmit 6:11... A barátomé pedig csengéssel együtt vagy lenyomástól számított 5 percenként. Amúgy az idõt gyakorlatilag 60as számrendszerben számoljuk, csak az bonyolult lenne az embereknek. A gépek azonban tudtommal 2esbõl számolnak át mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeadásos ötlet tényleg hihetõ, de akkor vetõdik fel a kérdés, megintcsak hülyeség a dolog szerintem, mert a csörgésre felébred az ember, és szerintem nagy százalékban tuti lenyomja, ha mást nem a szundi gombot. Márpedig ezután szeretne még 10 percig gondolkodni, ébredezni, de nem tud, mert onnantól számítva csak kilenc perce van. Tehát szerintem jobb lenne, ha csörgés végétõl számolna és nem a kezdetétõl. Azért köszönöm a válaszokat.
Az én telefonomnál 5, 10, 15, 30, 60perc a szundi de lehet egyénileg beállítani akármit, pl 12 percet
nem voltam elég érthetõ:D szóval ha nem állítod le az ébresztpt akkor 1 percig cseng. Aztán 9 perc mulva ujra csengeni fog. Gondolom az illatsítóval is ez a helyzet. Hogy 1 percig illatosít aztán 9 percig nem.
LOL:D Azért mert ha nem állítod le az ébresztõt akkor pont 1 percig cseng utána kikapcsol, és hogy meglegyen az embereken kerek szám a 10 es ezért igy pont ki jön:D 1 +9=10:D
Azt nem tudom hogy miért de az én telefonom is így mûködik :'( Az elektromos kütyük + 2-es számrendszerben müxenek úgyhogy nem tudom mi lehet :(( (: a telefonom biztos nem 3-as számrendszerbe dolgozik :)
Én úgy tudom hogy azért, mert ha 10 percenkért csörögne akkor ha hatszor kinyomod, az már egy óra. így meg csak 54...Nem tudom mennyire van ennek értelme, de egy újságban ezt írták:O.

Tényleg nem jó, ha egy 10 kilós babának vennék 9-36 kg-ig tartó gyerekülést? És miért? Miben jobb a 9-25 kilós?

Lassan már stabilan ül, 8 hós múlt. A hordozó már kicsi, de még abban utazik a kocsiban. Itt az idő gyerekülést venni. Mi a különbség a 9-36 és 9-25-ös ülések között? Mert azt olvastam, hogy a 36 kilóig lévő ülésbe is max csak 25 kilós baba fér el kényelmesen.

Legjobb válasz: A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.

A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.
Én úgy tudom, hogy a 9-25kgos ülések biztonságosabbak, hisz képzeld el, hogy hogy mekkora hely lehet benne, ha egy 36 kg-os gyerek is belefér. Mi is ekkortájt váltottunk, mert a hordozók sem igaz, hogy 13kgig jók, nekünk 8kg volt a lányunk, mikor már üvöltött, meg én is, mert alig lehetett szegényt belepréselni.:-( Nekünk így 9-25kgos van, de most 12kg a lányom, overálban már alig fér bele:-DDD, tehát az is tuti, hogy 25kg ez sem lesz jó. Viszont, örülök, hogy ezt vettük, mert tényleg igaz lehet, hogy biztonságosabb, ugyanis mikor megvettük, a lányom lötyögött benne, és azon agyaltam, hogy atyavilág hogy pattogna a kis feje a két fejtartó közt, ha vmi gáz lenne...:-( Márpedig pont ez is lenne a cél, hogy stabilan tartsa, mi ezért döntöttünk emellett, de biztos, hogy ha még hízik 3-4kg, csere lesz.
A kérdező hozzászólása: És errõl mi a véleményetek? http://www.grando.hu/kindline-autos-gyerekules-dontheto-valt.. Ezt most találtam, 9-36 kilóig van, és mégis dönthetõ a háttámlája.
Elsõ vagyok Igy dönthetõ a háttámla, de ha be van szerelve az autóba, nem kivitelezhetõ a döntés. Ha a háttámlát döntöd, az ülés részt elõre kellene húzni, de akkor már nem biztonságos. Amig a saját övével kötöd be a gyereket az ülés háttámláját kell az autó biztonsági övével rögzíteni. Itt a háttámla, egy síkban is eldönthetõ, ugyanis mobil, csak ki kell akasztani a háttámlát, és máris van egy ülésmagasítód. Az ülés szûkítõ nem rögzíti annyira a babát, h biztonságos legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Így már kezdem érteni! :)
Hát én ajánlomhogy, a 9-25 i vedd meg.Én körbejártam érdeklödtem elöször is magasan van a kicsi és kilát belöle ami fontos mert különben a kocsi ajtot nézheti ami nem nagy öröm és sirás lene a vége.Másodszor- állithat fektehetö üllés nagyon fontos ilyen kicsiknél, harmadszor-a kicsi jejecskéjét tartsa és nem nyeklik össze vissza.Én a Nagykörösi út.55 be vettem top rider ugyaneben az árban ez egy nagyker minden kérdésedre válaszolnak.ja 18 ker be van.
Nekünk is azt javasolták, de én is láttam, hogy a 9-36os túl nagy kategóriát akar felölelni. Kicsinek túl nagy még oldalt se lát ki nem is dönthetõ nem is elég magas egy pici gyereknek (azért egy 8 hós még kicsi) így mi 9-18 ast vettünk, majd 15-36-ost. Ez se biztos hogy így jó de max.9-25 ös az amit vennék, 9-36 ost semmiképp ilyen kicsi gyereknek. Amúgy a hordi tényleg nem jó szerintem még 10 kilóig se (nekem a 7 hónapos fiam csak 8 kiló de már cipõkanállal hajtogatom be a hordiba egy vastagabb ruhában).
Ha még nem ül stabilan akkor mindenképpen olyat vegyél amit hátrafelé be tudsz kötni. Elvileg 2-3 éves koráig így kéne ülniük a gyerekeknek a kocsiban. Persze a boltokban nem ezt mondják és a szülõk is szeretik hamar megfordítani, de egy ütközésnél ez nagyon veszélyes, fõleg ha még nem ül stabilan a gyerek. Mindegy hány kilótól hány kilóig jó az ülés a lényeg hogy a te babád bele illik-e az ülésbe. MIndenképpen próbáljátok ki.
"Én nem hiszek ebben a szubjektív dologban." Én meg nem hiszek a gravitációban.
A kérdező hozzászólása: Ezt a kommentet máshonnan másoltam, de igaznak hiszem: , , az azonos nemûek mondják ezt de ha egy csajra 10 fiúból 9 azt mondja hogy szép akkor az szép és a 10 csaj meg azért r.ibancozza le mert szebb náluk. A szépség nem szubjektív. ellenkezõ nemnél is igy mûködik. A válasz 32%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad."
A kérdező hozzászólása: Vagy ez: , , A szépség szubjektív, de van egy általánosan kialakult kép a megfelelõ nõi egyedrõl, így a legtöbb "ideál" hasonló. És persze vannak tipikus vonások, amiket biológiai szempontból tudat alatt keres az ember, szóval szubjektív, de bizonyos szempontból tudat alatt azt keresed, aki megfelelõ lesz utód képzésre, és hasonó..."
De amúgy ki nem szarja le a pontozást?! Te a világ összes nõjének meg akarsz felelni? Nem teljesen mindegy, hogy kit hány pontra értékelnek? Lehet, hogy amúgy megszólalni se tud, és a normálisabb nõk menekülnek tõle... Inkább MAGADDAL foglalkozz, és sokkal sikeresebb leszel!
Mert jó a kisugárzása, ennyi. Ugyanez a pasi kevésbé mosolygósan, kevésbé belõtt hajjal, görnyedt testtartással, divatjamúlt ruhákban 2 pontos lenne.
Azt hiszel amit akarsz, de a szépség szubjektív, pont.
Jo pasi. De meg se kene. Olyan "mümajer" tipus. 22L
Nekem egyáltalán nem jön be :D
Pont ilyen arcom van csak kék a szemem. Akkor úgy látszik elég, ha kisportolom magam, szolizok, veszek pár izommutogatós ruhát, lebarnulok és máris megvan a 10-es külsõre! :) Szerintetek menni fog ez jövõ nyárra nekem? Most 188 cm és 70 kiló vagyok.
És kit érdekel?! Nekem akkor sem jönne be, ha rajtam kívül mindenkinek tetszene.
A kérdező hozzászólása: Kb a 44 kommentbõl 35 8 pontra vagy annál többre taksálja. Ez pedig azért elég nagy többség.
Akkor én a 10%-ba tartozom, de nekem tényleg nem jön be. A fiú aki tetszik, kicsit sem sportos, nem jár divatos ruhákban, nem vigyorog ilyen hülyén, nincsen ilyen "de menõnek hiszem magam" kisugárzása, kb. ennek a csávónak pont az ellentéte. De õ bejön. Ez a valaki a képen meg nem.
Nálam ez a pasi max. 5-ös. Nem az esetem.
Szóval válogassuk ki a neked tetszõ kommenteket, és az alapján ítéljük meg. Mondjuk már a legelején is volt, aki leb*zizta, szó se róla. Meg kapott 5-6 pontokat is. Ha nem lenne szubjektív dolog, akkor hogy kaphatott volna 5 pontot? Ha nem lenne szubjektív dolog, akkor nem a 90%-uknak jönne be, hanem 100%-nak. (Bár a 90% felõl vannak kétségeim.) Látod, ez jelenti azt, hogy szubjektív. A te gondolatmeneted viszont objektíve torz.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ezt hagyjuk, mert ilyenkor már nem jönnek releváns válaszok, hanem ilyen vigasztaló típusúak, hogy áá, nekem nem jön be. Pedig kizártnak tartom, hogy valamilyen szinten ne jöjjön be ez a pasi a 20 on éves lányok 80-90%ának.
Ettõl még lehet szubjektív. A szubjektivitás nem azt jelenti, hogy nem tetszhet soknak, meg nem is azt, hogy akkor legalább ugyanannyinak nem tetszik, mint amennyinek tetszik. Attól szubjektív, hogy ahogy látod itt is, van, aki csak 5 pontot ad neki a 10-bõl, mint látod, van, aki 2-t, és van, aki egyenesen leb*zizza. Nyilván õk, meg akik 2 pontot adnának neki, kicsit sem találják szépnek.
A kérdező hozzászólása: Én sajna nem hiszem. Ha egy pasi nem sportos nem helyes, akkor akármilyen szinten is boldog, mosolygós, fullos ruhákat hord, akkor sem kap 5-6 pontnál többet. Míg egy ilyen pasi, ha kissé le is van amortizálódva, akkor is 5 pont felett fog kapni szinte mindig. Én nem hiszek ebben a szubjektív dologban. A mai huszonéves lányok 90% ilyen beütésû vagy valamilyen szinte hasonló srácokkal látom. Lehet megkövezni. A szörnyû meg az, hogy ha mondod itt azt, hogy mindig elutasítanak a csajok, akkor az ehhez hasonló fiúk kiosztanak téged, hogy veled van a hiba, nem jól közeledsz stb. Holott szerintem ép és rendes eszû pasi intelligens módon közelít a csajokhoz, de kizárt, hogy azzal is ugyanolyan nagy számban lenne sikere náluk, mint az ilyesmi fickóknak. Pedig ezek sem tettek le többet az asztalra, az az 1-2 év konditerem az nem több. De vonzónak születtek, és azt látom, hogy ezu pokolian nagy hendikepp, akkor is, mikor ezt itt a gykn 10 bõl 9 lány állítja, hogy nem az.
Én így is kettõ pontot adnék neki, egyáltalán nem jön be, inkább taszító...
Ez egy jó pasi és ennyi.

A Call of Duty 2, Vista Business alatt, miért ír ki DirectX 9 problémát? Ugye a Vista 10-es, akkor meg miért nem indul? Mit tegyek?

Szeretnék Multiplayer-en Cod 2-ni Vistán. Segítség kéne, mert nem indul sajna. Halottam már, hogy Vistán Cod 2-ztek, akkor nekem miért nem megy? "DirectX encountered an unrecoverable error" ,.. Ezt írja ki:S El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: a Cod 2 minden újabb Windows-on fut, XP, Vista, 7. Mindegy hogy 32 vagy 64 bitesek. A Vistánál hiba lehet, ha nincs bedugva a játék alatt mikrofon a gépbe. A másik, hogy frissítsed a directX-et, töltsd le és telepítsd.

a Cod 2 minden újabb Windows-on fut, XP, Vista, 7. Mindegy hogy 32 vagy 64 bitesek. A Vistánál hiba lehet, ha nincs bedugva a játék alatt mikrofon a gépbe. A másik, hogy frissítsed a directX-et, töltsd le és telepítsd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. De a Vistán hogy frissítem a DirectX-et, amikor azon már alapból 10-es van?!.. Mikrofon miért kéne hozzá? nem értem..
a cod2 mp.exe-re menj a tulajdonságira és ott keresd meg a kompatibilitásnál a windows xp módot vagy 98 vagy ami van. talán menni fog
Azért ír ki, mert a Windows Vista egy hordó fos. A szemetesvödör a legjobb hely annak a számítástechnikai hulladéknak.
A kérdező hozzászólása: Már azóta Win7-em van, ezen se megy, mind1....Xp alatt ment, de azt meg azért hogy cod-ozzak nem teszem vissza.
HANG HANG HANG! kell mikrofon a gépbe különben a rákér nem fog elindulni a cod2. Babráld, állítsd be és menni fog. írd meg h jó lett-e

Miért nem tudok letölteni 9.10-es Ubuntuhoz semmit?

Se a Synaptic, se semmivel nem lehet letölteni semmit... Még a nyelvet sem tudom rendesen föltelepíteni... Fele magyar, a másik meg angol... Asus EEE 4G laptop... A legújabb ver. nem fér rá és nem is tetszik, ezért ha lehetne maradnék ennél a réginél...

Legjobb válasz: nekem is ez volt, törölték a szerverrõl, javaslom a linux mintet vagy a lubuntut

nekem is ez volt, törölték a szerverrõl, javaslom a linux mintet vagy a lubuntut
A kérdező hozzászólása: 4GB a merevlemeze, olvasgattam, hogy az új Linuxok mennyi helyet foglalnak és nem igazán férnek rá, úh. lehet marad az XP. Az asus oldán van vmi 1.2Gb-os cucc: http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?product=20.. Nem tudom hogy ez mire jó... Másik: firefoxal letöltöm a GChrome-ot és azt se telepíti... Soma
lubuntunak nem kell sok hely, vagy ott van még a jolicloud is
Vannak még kisebb Linuxok, például a Slitaz, a DSL, vagy a Puppy.
Azért nem tudsz hozzá letölteni semmit, mert ez a verzió már nem támogatott. Rakj fel újabbat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!