Találatok a következő kifejezésre: Miért 9 és miért nem (67 db)

Amikor beszelek egy lannyal itt a gykn es megkerdezi, hogy hol lakom, azt felelem, hogy Sarospatakon, akkor 10 bol 9 lany miert nem ir mar vissza soha tobbet?

Annyit vissza lehetne irni, hogy huh az jo messze van, nem kesz.ez igy jo stb. De utana mar egyik sem ir vissza annyit sem, hogy abrakadabra. Nema csend kesz. Lanyok van bennetek erkolcsosseg? Can bennetek egy kis empatia? Van jo magaviseletek? Mert ha lenne, akkor ennyit igazan vissza lehtne irni. Kivetel alig van, ezert altalanositok, teljesen jogosan.

Legjobb válasz: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.

A kérdező hozzászólása: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.
hát hogy gondoljátok ti szakadárok?????:DDDDD báttya ezekbe nem lélek van hanem csapágy!!!!!! XDD hát anyaszült titeket????? :D amúgy túlreagálod :/
Szerintem nem jogosan általánosítasz. Én velem tutira nem leveleztél még, mert engem nem érdekel ki hol lakik. 21/L
Talán azért van ez, mert a legtöbben Budapestrõl, meg annak a környékérõl írnak.Sárospatak meg ugye az ország legvége majdnem.Fel a fejjel.
A kérdező hozzászólása: Igen. Az orszag vege, de annyit vissza lehetne irni, hogy toooooo far. Amugy meg jogos az altalanositas, ha 10 bol 9 lany ilyen, az tob mint a nagytobbseg, az majdnem 100%.
ok de én akkor is kivétel vagyok. Hiába akarod bebeszélni magadnak h minden lány ilyen. 21/L
hazudj

ESET Smart Security™ 5.2.9.12 miért nem enged csatlakozni a hálózathoz?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Köszike a sok jó tanácsot, de Én ezekhez sík vagyok. Úgyhogy fogtam és jó parasztosan az egész ESET-et töröltem és jól kiganyéztam utána. Újrapakoltam. Bejött.

A kérdező hozzászólása: Köszike a sok jó tanácsot, de Én ezekhez sík vagyok. Úgyhogy fogtam és jó parasztosan az egész ESET-et töröltem és jól kiganyéztam utána. Újrapakoltam. Bejött.

Ajánlanátok 9-36-ig autósülést? Melyiket vettétek és miért? (Nem isofixes. ) Kérlek, minél többen írjatok, mert nem tudok választani!

Legjobb válasz: Van esetleg favorit, vagy választék, ami között nem tudsz dönteni? Nekem Nania van, én szeretem. Nem drága, és szerintem jó kis ülés.

Van esetleg favorit, vagy választék, ami között nem tudsz dönteni? Nekem Nania van, én szeretem. Nem drága, és szerintem jó kis ülés.
Nekem nem ajánlotta egy szakértõ ezt az intervallumú ülést. Minél tágabb intervallumú, annál kevésbé biztonságos. Szerintem 9-18 kilósat vegyél. Mi most fogunk ilyet venni, Be Safe-t.
Szerintem sem túl biztonságos egy ilyen ülés, hiszen egy 10 és egy 36 kg-os gyerek között óriási a különbség. Vegyél inkább 9-18 kg-os ülést.
mert szereted??? :)
mert beakadt a lemez...
Mert ez a legerosebb kotelék...:)
Ha igazán szerettél valakit és úgy szakítottatok, 2 hónap után ne várj csodát, ez nem így megy. Még legalább háromszor ennyi idõ lesz, mire nem fog minden nap eszedbe jutni és már egyáltalán nem fog fájni a hiánya.
hát én már 1 éve szakitottunk de még mundig nem felejtettem el :(

Hogy működik a zsebszámológép? Ha beütöm azt, hogy 5+5, akkor az mért 10, és miért nem 11 vagy 9? Honnan tudja ezt a gép?

Legjobb válasz: Ja,csak nagyjából,mert fizika órán emlékszem volt 1-2 alkalom,mikor nagyobb számoknál a számológépek pár számmal eltérõ eredményt adtak...

szedj szét egyet és az a fekete pötty számol. hát nem okos? :D
Ja, csak nagyjából, mert fizika órán emlékszem volt 1-2 alkalom, mikor nagyobb számoknál a számológépek pár számmal eltérõ eredményt adtak...
Nem pötyögik be, de benne van a szorzótábla, vagy a számítási módszere. Ez egy fix huzalozású gép, 1 chipes. Egyszer kellett megtervezni a hálózatot, amit rámaratnak (vagy gõzölnek, mindegy) a chipre. Tulajdonképen egy áramkör az egész. Egy végtelenül lebutított kicsi számítógép.
Még én is hozzászólok. Érdekes kérdés. A kettes számrendszer az alapja mint a számítógépnek. És egy kis érdekesség: A számológép pl úgy számolja ki a 99 + 150-et, hogy 100+150-1 .
Ez egy mini célszámítógép. Kezeli a gombokat, a kijelzõt - és, ha beütöd a számokat, akkor szépen megnézi, hogy mit kell tennie, és nagyjából helyesen elvégzi.
Utolsó válaszadó: az a kerekítés miatt van!
a lányek a kettes számrendszer! 1es vagy nulla , van jel v nincs jel stbstb
De a nem tudományos számológépekkel óvatosan! Ott 5+5*2=20 míg a matematikában ez Csak 15!
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt értem.De hogyan táplálják be a memóriáját?Egyesével "bepötyögik"a szorzótáblát?
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászolónak:kifejtenéd ezt egy kicsit bõvebben?

Tényleg nem jó, ha egy 10 kilós babának vennék 9-36 kg-ig tartó gyerekülést? És miért? Miben jobb a 9-25 kilós?

Lassan már stabilan ül, 8 hós múlt. A hordozó már kicsi, de még abban utazik a kocsiban. Itt az idő gyerekülést venni. Mi a különbség a 9-36 és 9-25-ös ülések között? Mert azt olvastam, hogy a 36 kilóig lévő ülésbe is max csak 25 kilós baba fér el kényelmesen.

Legjobb válasz: A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.

A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.
Én úgy tudom, hogy a 9-25kgos ülések biztonságosabbak, hisz képzeld el, hogy hogy mekkora hely lehet benne, ha egy 36 kg-os gyerek is belefér. Mi is ekkortájt váltottunk, mert a hordozók sem igaz, hogy 13kgig jók, nekünk 8kg volt a lányunk, mikor már üvöltött, meg én is, mert alig lehetett szegényt belepréselni.:-( Nekünk így 9-25kgos van, de most 12kg a lányom, overálban már alig fér bele:-DDD, tehát az is tuti, hogy 25kg ez sem lesz jó. Viszont, örülök, hogy ezt vettük, mert tényleg igaz lehet, hogy biztonságosabb, ugyanis mikor megvettük, a lányom lötyögött benne, és azon agyaltam, hogy atyavilág hogy pattogna a kis feje a két fejtartó közt, ha vmi gáz lenne...:-( Márpedig pont ez is lenne a cél, hogy stabilan tartsa, mi ezért döntöttünk emellett, de biztos, hogy ha még hízik 3-4kg, csere lesz.
A kérdező hozzászólása: És errõl mi a véleményetek? http://www.grando.hu/kindline-autos-gyerekules-dontheto-valt.. Ezt most találtam, 9-36 kilóig van, és mégis dönthetõ a háttámlája.
Elsõ vagyok Igy dönthetõ a háttámla, de ha be van szerelve az autóba, nem kivitelezhetõ a döntés. Ha a háttámlát döntöd, az ülés részt elõre kellene húzni, de akkor már nem biztonságos. Amig a saját övével kötöd be a gyereket az ülés háttámláját kell az autó biztonsági övével rögzíteni. Itt a háttámla, egy síkban is eldönthetõ, ugyanis mobil, csak ki kell akasztani a háttámlát, és máris van egy ülésmagasítód. Az ülés szûkítõ nem rögzíti annyira a babát, h biztonságos legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Így már kezdem érteni! :)
Hát én ajánlomhogy, a 9-25 i vedd meg.Én körbejártam érdeklödtem elöször is magasan van a kicsi és kilát belöle ami fontos mert különben a kocsi ajtot nézheti ami nem nagy öröm és sirás lene a vége.Másodszor- állithat fektehetö üllés nagyon fontos ilyen kicsiknél, harmadszor-a kicsi jejecskéjét tartsa és nem nyeklik össze vissza.Én a Nagykörösi út.55 be vettem top rider ugyaneben az árban ez egy nagyker minden kérdésedre válaszolnak.ja 18 ker be van.
Nekünk is azt javasolták, de én is láttam, hogy a 9-36os túl nagy kategóriát akar felölelni. Kicsinek túl nagy még oldalt se lát ki nem is dönthetõ nem is elég magas egy pici gyereknek (azért egy 8 hós még kicsi) így mi 9-18 ast vettünk, majd 15-36-ost. Ez se biztos hogy így jó de max.9-25 ös az amit vennék, 9-36 ost semmiképp ilyen kicsi gyereknek. Amúgy a hordi tényleg nem jó szerintem még 10 kilóig se (nekem a 7 hónapos fiam csak 8 kiló de már cipõkanállal hajtogatom be a hordiba egy vastagabb ruhában).
Ha még nem ül stabilan akkor mindenképpen olyat vegyél amit hátrafelé be tudsz kötni. Elvileg 2-3 éves koráig így kéne ülniük a gyerekeknek a kocsiban. Persze a boltokban nem ezt mondják és a szülõk is szeretik hamar megfordítani, de egy ütközésnél ez nagyon veszélyes, fõleg ha még nem ül stabilan a gyerek. Mindegy hány kilótól hány kilóig jó az ülés a lényeg hogy a te babád bele illik-e az ülésbe. MIndenképpen próbáljátok ki.

Miért 9 perc és miért nem 10 perc a legtöbb elektronikus ébresztőnél a szundi funkció, továbbá az autómatikus illatósítónál is miért pont 9 perc és annak többszöröseire lehet beállítani?

Legjobb válasz: szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben

szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben
Nem pont 9-18-36 percenként fúj az illatosító, hanem 512-1024-2048 másodpercenként, ami kijön kettes számrendszerben!
A kérdező hozzászólása: Na, ezért írtam, hogy legtöbb :-)
Nekem keerken 10percenként ébreszt a telefonom, plusz csengés... Tehát pl. 6:00, majd ha nem csinálok vele semmit 6:11... A barátomé pedig csengéssel együtt vagy lenyomástól számított 5 percenként. Amúgy az idõt gyakorlatilag 60as számrendszerben számoljuk, csak az bonyolult lenne az embereknek. A gépek azonban tudtommal 2esbõl számolnak át mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeadásos ötlet tényleg hihetõ, de akkor vetõdik fel a kérdés, megintcsak hülyeség a dolog szerintem, mert a csörgésre felébred az ember, és szerintem nagy százalékban tuti lenyomja, ha mást nem a szundi gombot. Márpedig ezután szeretne még 10 percig gondolkodni, ébredezni, de nem tud, mert onnantól számítva csak kilenc perce van. Tehát szerintem jobb lenne, ha csörgés végétõl számolna és nem a kezdetétõl. Azért köszönöm a válaszokat.
Az én telefonomnál 5, 10, 15, 30, 60perc a szundi de lehet egyénileg beállítani akármit, pl 12 percet
nem voltam elég érthetõ:D szóval ha nem állítod le az ébresztpt akkor 1 percig cseng. Aztán 9 perc mulva ujra csengeni fog. Gondolom az illatsítóval is ez a helyzet. Hogy 1 percig illatosít aztán 9 percig nem.
LOL:D Azért mert ha nem állítod le az ébresztõt akkor pont 1 percig cseng utána kikapcsol, és hogy meglegyen az embereken kerek szám a 10 es ezért igy pont ki jön:D 1 +9=10:D
Azt nem tudom hogy miért de az én telefonom is így mûködik :'( Az elektromos kütyük + 2-es számrendszerben müxenek úgyhogy nem tudom mi lehet :(( (: a telefonom biztos nem 3-as számrendszerbe dolgozik :)
Én úgy tudom hogy azért, mert ha 10 percenkért csörögne akkor ha hatszor kinyomod, az már egy óra. így meg csak 54...Nem tudom mennyire van ennek értelme, de egy újságban ezt írták:O.

Miért nem jó a 16:9-es képarány a tv-n?

Mióta az rtl klub meg a többi csatornák átálltak a 16:9-es képarányra egyszer?en nézhetetlenek a m?sorok. Panasonic márkájú LCD tv-m van, és akármire állítjuk a kép nem jó rajta. Vagy megnyújta vagy széthúzza, bárhogyan próbálkozom sehogy sem jó. Most szét húzza a képet, pontosan annyira hogy az RTL jele egy cseppet sem látszik. Nagyon bosszató meg képcsöves tv-ken semmi baja, meg van egy kicsi monitor tv-nk azon is jó és még csak állítani sem kellett. Szerintetek mit csináljak vele? annyira idegesít már:S

Legjobb válasz: Ha van beltéri egységed, elõszõr azon kell beállítani a 16:9-et, majd utána a tv-n ugyanezt az arányt. Nekünk is Panánk van és semmi gond nincs. De a tv-t állíthatod automatára, akkor is jónak kell lennie!

Ha van beltéri egységed, elõszõr azon kell beállítani a 16:9-et, majd utána a tv-n ugyanezt az arányt. Nekünk is Panánk van és semmi gond nincs. De a tv-t állíthatod automatára, akkor is jónak kell lennie!
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom akkor a beltéri egységet is állítani, eddig csak a tv-vel próbálkoztunk, volt automatikus is, de akkor meg össze-vissza ugrál a kép. Nyújtha-húzza de jóra sose áll be :) Na de hátha a beltéri :)
Hiába 16:9-es, ha nem anamorf, hanem letterboxos, szóval ez sosem lesz valódi szélesvásznú, amíg ilyen marad. Nálam a széles nagyítás az aktív és olyankor széthúzza magasságban a képet, így a helyes képarányt látom. Ugyanakkor annyira nem nézem a retekklubbot, hogy pont [email protected], milyen a képaránya.
A kérdező hozzászólása: Hát de nálunk nem csak az rtl klub ilyen [email protected], hanem a tv2 meg gyakorlatilag a mesecsatronákon kívül bármi. És elég zavaró h egy 200 E ft-os LCD tv ennyire képes :S
Ez nem a tévé hibája, hanem annak, hogy letterboxos szélesvászonban sugározzák a csatornák képeit. Ez viszont független a tévéd árától, mert a képarány a nem megfelelõ. Ugyanilyen lenne 650e Ft-os tévén, és ugyanilyen 50e-esen. A letterboxos szélesvászon azt jelenti, hogy a kép valójában 4:3-as, de alul-felül fekete csíkok láthatóak, tehát a képarány nem igazi 16:9-es, csak a látványé. http://www.jeremymoore.com/AdobePremiere/PAR_Displays/16x9_L.. http://hkfanatic.com/widescreen/letterbox/images/letterbox_e..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Megpróbáltam nem-e a beltéri egység van elállítva és ott volt a hiba :D Most már minden jó:D
Ugye mondtam én! :-) Ezt sokan elfelejtik.

Miért nem 16:9-es? (lent)

A digitv miért nem 16:9-ben adja le a m?sorokat mármint az m1 az már ilyen és még mindig 4:3-as ként jelenik meg.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy a tv-den kéne átállítani valamit? Bár TV-t ritkán nézek, de nekem 16:9-be megy kb minden, m1 is asszem.

Nem lehet hogy a tv-den kéne átállítani valamit? Bár TV-t ritkán nézek, de nekem 16:9-be megy kb minden, m1 is asszem.

Én most leszek szeptembertől 9-edikes és kolis leszek. Milyen a kolis élet? Szeretitek? Ha igen miért és ha nem miért?

Hogyan zajlik le egy középiskolai kolis beköltözés?? (Ezt nagyon részletesen) Mi az előnye és hátránya ha autóval visznek beköltöztetni? És ugyan ez, hogy mi az előnye és hátránya, ha busszal költözöl be a koliba???

Legjobb válasz: köszönöm szépen, hogy megosztottad velem ezt a rengeteg tapasztalatodat, és remélem ez én kolim is ilyen lesz. Még egyszer köszii a választ.

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, hogy megosztottad velem ezt a rengeteg tapasztalatodat, és remélem ez én kolim is ilyen lesz. Még egyszer köszii a választ.
A kérdező hozzászólása: ja am lány vagyok :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!