Találatok a következő kifejezésre: Miért 9 és miért (184 db)

Szerintetek milyen ez a Touragoo 9-36 kg ülés? Miért jó, és miért rossz?

http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/39787?storetype=s..

Legjobb válasz: Szia! Nekünk is Touragoo van, csak a 9-25 kg-ig. Azzal meg vagyunk elégedve, de nem napi szinten használjuk. Ami negatívum benne, hogy a melegbe szakad a víz a kislányomról, nagyon beleizzad :-( Mivel ugyanaz a típus, csak több ideig jó, ez biztos ennél is felmerül.

Szia! Nekünk is Touragoo van, csak a 9-25 kg-ig. Azzal meg vagyunk elégedve, de nem napi szinten használjuk. Ami negatívum benne, hogy a melegbe szakad a víz a kislányomról, nagyon beleizzad :-( Mivel ugyanaz a típus, csak több ideig jó, ez biztos ennél is felmerül.
A fiamnak a Star típus van, az is 9-36 kg jó. Én azzal elégedett vagyok.
Nekem jónak tûnik, de azért egy próba nem árt.

Szeretnék egy Vw ötös Golfot.1, 9 pdtdi VS 2, 0Pdtdi? Melyik jobb seria? Sokan ócsmárolják a 2 ezreseket! De az 1.9 -es miért jobb?

Legjobb válasz: én úgy hallottam hogy a 2.0 pdtdi elektronikája rosszabb mint az 1.9 http://www.vwdepo.hu/index.php?option=com_kunena&func=view&c.. Itt igaz hogy passatról beszélnek de a motor u.a. ócsmárol ??? :)

én úgy hallottam hogy a 2.0 pdtdi elektronikája rosszabb mint az 1.9 http://www.vwdepo.hu/index.php?option=com_kunena&func=view&c.. Itt igaz hogy passatról beszélnek de a motor u.a. ócsmárol ??? :)
A kérdező hozzászólása: Szidják, rosszat mondanak róla:) marad az 1, 9-es...köszii
Az 1, 9-ket már legalább 20 éve gyártják, nagyon sikeres és jól sikerült motor. A 2.0 Pdtdi-vel úgy hallottam, hogy a PD elemek hajlamosabbak a meghibásodásra, és nem valami olcsó a cseréjük, bár szerintem ha vigyáz rá az ember nem lesz semmi baja és jó a 2.0 Tdi is.
az egy dolog hogy 20 éve gyártják az 1.9-es blokkot, de mivel a kérdésben nem 1.9 td, és sima tdi szerepel hanem 1.9 pd tdi, az ugyanugy "pd elemeket" használ, mint a 2 literes újabbak, szerintem pd tdi és pd tdi között nincs nagy különbség mmegbízhatóságban, és szervízköltségben

Szerinted egy 8 colos 4:3-as képarányú tablet jobb vagy egy 7 colos 16:9-es? Miért?

Mondjuk a Concorde Tab Playt vagy a Speedet választanád?

Legjobb válasz: 4:3-at, mert én A4-es PDF-eket olvasok leginkább tableten, annak meg ehhez áll közelebb a képaránya. 16:9-nek meglátásom szerint leginkább filmnézésnél lehet elõnye, de arra meg ott a TV-m.

4:3-at, mert én A4-es PDF-eket olvasok leginkább tableten, annak meg ehhez áll közelebb a képaránya. 16:9-nek meglátásom szerint leginkább filmnézésnél lehet elõnye, de arra meg ott a TV-m.


Ha a baba már kinőtte a 0-13 kg-os hordozót, milyen autósülést javasoltok venni? Melyik a jobb és miért, a 9-18, 9-25 vagy 9-36 kg-os? Tapasztalatokat írjatok kérlek!

Legjobb válasz: Mi a 9-25kg-s mellett döntöttünk, mert a 9-18-ast hamar kinövi, a 9-36-osban pedig szinte elvész egy 1-2 éves gyerek. A 9-25-ös viszont jó, mart abban is van szûkítõ, bár ez nekünk nem sokáig kellett, utána kivettük. Dönthetõ is, mert egy 1-2 éves még sokszor bealszik, fõleg hosszabb úton. Már 3,5 éves a lányom, de még bõven jó neki. Nem bántuk meg egyáltalán, hogy ezt vettük.

Mi a 9-25kg-s mellett döntöttünk, mert a 9-18-ast hamar kinövi, a 9-36-osban pedig szinte elvész egy 1-2 éves gyerek. A 9-25-ös viszont jó, mart abban is van szûkítõ, bár ez nekünk nem sokáig kellett, utána kivettük. Dönthetõ is, mert egy 1-2 éves még sokszor bealszik, fõleg hosszabb úton. Már 3, 5 éves a lányom, de még bõven jó neki. Nem bántuk meg egyáltalán, hogy ezt vettük.
Honnan veszed? Ugyan már...... Én használtat vettem, egy ismerõs anyukától, azért annyira nem süti senki, hogy ne lássa milyen állapotban van a szerkezet, a váz.....normál használat mellett mitõl menne tönkre.....
Utlosó: Na ezeket nem szabad megvenni. Leselejtezett, valószínûleg karambol után kidobott, leinformálhatatlan elõéletû ülések. Bele nem tenném a gyerekemet!
9-18-as kategóriában csak 60 ezer felett találok, 9-36-osban ott van a Cybex Isis-fix (53 ezer Ft).
A kérdező hozzászólása: Uh bocsi, :) 9 hónapos, van isofix és középárkategóriásat szeretnénk.
Mennyi idõs, van-e Isofix az autóban, és mennyit szánsz rá?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, nagyon köszönöm, hogy ennyien ilyen gyorsan és részletesen válaszoltatok. Igen, tényleg kellenek a paraméterek: 9 kg, 77 cm és már ül stabilan 2 hónapja (kúszik, mászik, áll, segítséggel jár), szóval ülni nagyon stabilan tud. És szinte alig alszik útközben, inkább játszik. Én is inkább a 9-25-ös felé hajlok, de azért gondoltam, hátha meg tudtok gyõzni az ellenkezõjérõl.
A következõ dolgoktól függ: - Mekkora a baba? - Tud-e már stabilan ülni? - Van-e Isofix az autóban? - Mennyit szánsz rá? Amúgy én személy szerint a 9-25-ös üléseket nem preferálom, akkor már sokkal inkább egy 9-36-os.
Nem javasolják a tág kg-határos üléseket. Mi hamar 4 hónap alatt kinõttük a hordozót és 0-18-ast vettünk, ha 1 évig használjuk akkor addig, de ezeket be lehet kötni 13 kg-ig háttal a 9-18 asokat nem. Háttal sokkal nagyobb biztonságban van, hiába tud ülni. Azzal nem értek egyet, hogy egyformák az ülések, akkor nem lennének töréstesztek. Mi egy drága ülést vettünk használtan, amelyiken kicseréltük a huzatot, de szerkezetileg tökéletesen ép volt. Újonnan nem telt volna rá. A következõ ülést is így vesszük valószínûleg.
Nekünk is 9-25ig van. Utána már elég magas lesz, hogy elég legyen neki az ülésmagasító :)
24.000 Ft- természetesen......
Elsõvel egyetértek. Mi voltunk olyan buták, hogy 9-18-ast vettünk, de hamar kivégeztük, és a nagynevû minõségi márka semmivel sem jobb, mint az a 24.00 Ft-os Pierre Cardin (9-25 kg), amit a sógornõmék vettek. Az is dönthetõ, mert egy 10-12 kg-os 1-2 éves még azért gyakran elalszik autózás közben.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, 9-18-asat veszünk, de még nem tudom pontosan melyiket. :)

Tényleg nem jó, ha egy 10 kilós babának vennék 9-36 kg-ig tartó gyerekülést? És miért? Miben jobb a 9-25 kilós?

Lassan már stabilan ül, 8 hós múlt. A hordozó már kicsi, de még abban utazik a kocsiban. Itt az idő gyerekülést venni. Mi a különbség a 9-36 és 9-25-ös ülések között? Mert azt olvastam, hogy a 36 kilóig lévő ülésbe is max csak 25 kilós baba fér el kényelmesen.

Legjobb válasz: A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.

A 9-36 kg, nem dönthetõ, 18-kg ig saját övvel, utána az autó övével kell bekötni. A késõbbiekben ülésmagasítóvá alakítható, így gyakorlatilag nem kell mást venni. A fiam 3 és fél évesen kapott ilyet, amikor kinõtte a 9-25 kg, és a húga belenõtt. A 9-25 kg szerintem nem kerülheted ki, ez legtöbb esetben 3 pozícióban dönthetõ, és pár hónapos kortól 3-4 éves korig használható. 18 kg fölött itt is az autó övével kell bekötni a gyereket, mert úgy biztonságosabb. De ha bármelyik típusú gyerekülés jellemzõit elolvasod, magad is meggyõzõdhetsz róla.
Én úgy tudom, hogy a 9-25kgos ülések biztonságosabbak, hisz képzeld el, hogy hogy mekkora hely lehet benne, ha egy 36 kg-os gyerek is belefér. Mi is ekkortájt váltottunk, mert a hordozók sem igaz, hogy 13kgig jók, nekünk 8kg volt a lányunk, mikor már üvöltött, meg én is, mert alig lehetett szegényt belepréselni.:-( Nekünk így 9-25kgos van, de most 12kg a lányom, overálban már alig fér bele:-DDD, tehát az is tuti, hogy 25kg ez sem lesz jó. Viszont, örülök, hogy ezt vettük, mert tényleg igaz lehet, hogy biztonságosabb, ugyanis mikor megvettük, a lányom lötyögött benne, és azon agyaltam, hogy atyavilág hogy pattogna a kis feje a két fejtartó közt, ha vmi gáz lenne...:-( Márpedig pont ez is lenne a cél, hogy stabilan tartsa, mi ezért döntöttünk emellett, de biztos, hogy ha még hízik 3-4kg, csere lesz.
A kérdező hozzászólása: És errõl mi a véleményetek? http://www.grando.hu/kindline-autos-gyerekules-dontheto-valt.. Ezt most találtam, 9-36 kilóig van, és mégis dönthetõ a háttámlája.
Elsõ vagyok Igy dönthetõ a háttámla, de ha be van szerelve az autóba, nem kivitelezhetõ a döntés. Ha a háttámlát döntöd, az ülés részt elõre kellene húzni, de akkor már nem biztonságos. Amig a saját övével kötöd be a gyereket az ülés háttámláját kell az autó biztonsági övével rögzíteni. Itt a háttámla, egy síkban is eldönthetõ, ugyanis mobil, csak ki kell akasztani a háttámlát, és máris van egy ülésmagasítód. Az ülés szûkítõ nem rögzíti annyira a babát, h biztonságos legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Így már kezdem érteni! :)
Hát én ajánlomhogy, a 9-25 i vedd meg.Én körbejártam érdeklödtem elöször is magasan van a kicsi és kilát belöle ami fontos mert különben a kocsi ajtot nézheti ami nem nagy öröm és sirás lene a vége.Másodszor- állithat fektehetö üllés nagyon fontos ilyen kicsiknél, harmadszor-a kicsi jejecskéjét tartsa és nem nyeklik össze vissza.Én a Nagykörösi út.55 be vettem top rider ugyaneben az árban ez egy nagyker minden kérdésedre válaszolnak.ja 18 ker be van.
Nekünk is azt javasolták, de én is láttam, hogy a 9-36os túl nagy kategóriát akar felölelni. Kicsinek túl nagy még oldalt se lát ki nem is dönthetõ nem is elég magas egy pici gyereknek (azért egy 8 hós még kicsi) így mi 9-18 ast vettünk, majd 15-36-ost. Ez se biztos hogy így jó de max.9-25 ös az amit vennék, 9-36 ost semmiképp ilyen kicsi gyereknek. Amúgy a hordi tényleg nem jó szerintem még 10 kilóig se (nekem a 7 hónapos fiam csak 8 kiló de már cipõkanállal hajtogatom be a hordiba egy vastagabb ruhában).
Ha még nem ül stabilan akkor mindenképpen olyat vegyél amit hátrafelé be tudsz kötni. Elvileg 2-3 éves koráig így kéne ülniük a gyerekeknek a kocsiban. Persze a boltokban nem ezt mondják és a szülõk is szeretik hamar megfordítani, de egy ütközésnél ez nagyon veszélyes, fõleg ha még nem ül stabilan a gyerek. Mindegy hány kilótól hány kilóig jó az ülés a lényeg hogy a te babád bele illik-e az ülésbe. MIndenképpen próbáljátok ki.

Melyik a jobb autós ülés és miért? A 9-25 vagy 9-36? 6 éves gyereknek kellene.

Ha lehet, már nem szeretnék még egy ülést venni pár év múlva, csak a magasítót.

Legjobb válasz: 6 évesnek már veheted a 9-36-osat. Az én lányom májusban lesz majd 3,5 éves. Neki most 9-25-ös ülése van, de én már nézegetem neki a 36kg-os ülést, tavasszal lecseréljük neki. Én úgy látom, hogy már bõven jó lenne neki a 9-36-os ülés, pedig még csak 15,5kg.

6 évesnek már veheted a 9-36-osat. Az én lányom májusban lesz majd 3, 5 éves. Neki most 9-25-ös ülése van, de én már nézegetem neki a 36kg-os ülést, tavasszal lecseréljük neki. Én úgy látom, hogy már bõven jó lenne neki a 9-36-os ülés, pedig még csak 15, 5kg.
6 évesnek 15-36 kg-os gyerekülést vennék, amit ülésmagasítóvá is lehet alakítani. Barátnõm kislánya 8 éves, de tavaly is már csak ülésmagasítót használt neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! 15-36-ost azért nem akarok venni, mert van egy 3, 5 évesem is és szeretném õt is beleültetni, ha véletlenül nincs bent az õ ülése az autóban. Szóval mindketten tudják használni.
Általában 135-150 cm között szoktak már csak ülésmagasítót használni. Mivel õt már az autó biztonsági övével kell bekötni, elég a 15-36 kg-os ülés. Már csak azért is ezt venném, mert 10 ezer forinttal olcsóbb mint a 9-36 kg-os általában.
Akkor 9-36 kg-os gyerekülést vegyél, az tuti jó mind a kettõnek, ráadásul végig lehet használni, 150 cm-ig. Bár, ha egyszerre viszed a 2 gyereket valahova, akkor kettõ ülés kell, de ha a nagyfiad eléri a 135 cm-t, akkor most is használhatsz nála ülésmagasítót.
15-36-os jó a 3, 5 évesnek. enyém 3 éves, 17 kiló, 106cm és nyáron már az autó saját öve lesz mert kinõtte az ülés övét, csak még húzzuk. szóval mindkettõnek bõven jó ez a kategória ha nem annyira alacsony, vékony a 3, 5 évesed :) 6 évesesnek meg tényleg nem kell olyan ülés aminek van öve, gondolom már bõven van 105cm, tehát nem is igen tudnád bekötni :)
A kérdező hozzászólása: Biztos én vagyok fusztrált, de olyan érzésem van, hogy ha az autós ülés övével van bektve, az biztonságosabb mint a kocsi saját öve. Igazából magas mind a kettõ, csak súlyra kicsik. A nagy most 18-19 kg, a kicsi pedig 15.
"Biztos én vagyok fusztrált, de olyan érzésem van, hogy ha az autós ülés övével van bektve, az biztonságosabb mint a kocsi saját öve." Ez így nem feltétlenül igaz. Nem csak a rögzítés módját, hanem az egész ülést biztonságosságát, egyben kell vizsgálni. Amúgy nagy általánosságban a legbiztonságosabb kombináció, ha az ülés Isofix-szel van rögzítve, a gyereket meg az autó öve tartja.
Ne haragudj, de egy 6 éves gyereket ne az ülés övével kapcsold már be légyszíves, nagyon kényelmetlen lehet neki, akkor is, ha csak 19 kg. De ha ilyen vékonyka lehet nem, de akkor is. Nem biztonságosabb, mint az autó biztonsági öve. Na mindegy te érzed. Egy 15-36 kg-os ülés és mindig bent kell hagyni mind a 2 ülést az autóban. Vagy amelyiket nem használod kitenni. Amúgy pénzkidobás lenne a 9-36 kg-os gyerekülés, fõleg a 9-25 kg-os.

Miért 9 perc és miért nem 10 perc a legtöbb elektronikus ébresztőnél a szundi funkció, továbbá az autómatikus illatósítónál is miért pont 9 perc és annak többszöröseire lehet beállítani?

Legjobb válasz: szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben

szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben
Nem pont 9-18-36 percenként fúj az illatosító, hanem 512-1024-2048 másodpercenként, ami kijön kettes számrendszerben!
A kérdező hozzászólása: Na, ezért írtam, hogy legtöbb :-)
Nekem keerken 10percenként ébreszt a telefonom, plusz csengés... Tehát pl. 6:00, majd ha nem csinálok vele semmit 6:11... A barátomé pedig csengéssel együtt vagy lenyomástól számított 5 percenként. Amúgy az idõt gyakorlatilag 60as számrendszerben számoljuk, csak az bonyolult lenne az embereknek. A gépek azonban tudtommal 2esbõl számolnak át mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeadásos ötlet tényleg hihetõ, de akkor vetõdik fel a kérdés, megintcsak hülyeség a dolog szerintem, mert a csörgésre felébred az ember, és szerintem nagy százalékban tuti lenyomja, ha mást nem a szundi gombot. Márpedig ezután szeretne még 10 percig gondolkodni, ébredezni, de nem tud, mert onnantól számítva csak kilenc perce van. Tehát szerintem jobb lenne, ha csörgés végétõl számolna és nem a kezdetétõl. Azért köszönöm a válaszokat.
Az én telefonomnál 5, 10, 15, 30, 60perc a szundi de lehet egyénileg beállítani akármit, pl 12 percet
nem voltam elég érthetõ:D szóval ha nem állítod le az ébresztpt akkor 1 percig cseng. Aztán 9 perc mulva ujra csengeni fog. Gondolom az illatsítóval is ez a helyzet. Hogy 1 percig illatosít aztán 9 percig nem.
LOL:D Azért mert ha nem állítod le az ébresztõt akkor pont 1 percig cseng utána kikapcsol, és hogy meglegyen az embereken kerek szám a 10 es ezért igy pont ki jön:D 1 +9=10:D
Azt nem tudom hogy miért de az én telefonom is így mûködik :'( Az elektromos kütyük + 2-es számrendszerben müxenek úgyhogy nem tudom mi lehet :(( (: a telefonom biztos nem 3-as számrendszerbe dolgozik :)
Én úgy tudom hogy azért, mert ha 10 percenkért csörögne akkor ha hatszor kinyomod, az már egy óra. így meg csak 54...Nem tudom mennyire van ennek értelme, de egy újságban ezt írták:O.

Miért szélesvásznú minden 16:9 -es film a 16:9 -es tévémen?

A HD tv-ből felvett filmek (pl. WalkingDead) teljes képernyőn jelenik meg, viszont divx, bdrip, fullHD filmeken ott a két csík alul felül. Namármostm ha a tv is és film is 16:9-es akkor mi van ? Az aspect ration ezeknél a filmeknél 2,4 ami jól jeleni meg annak 1,7. Ha ez a gond akkor miért nem 1,7 -esre méretezik a filmeket ? Minek a 16:9 -es nagy képernyős TV, ha s kép 20%-a elveszik ? Minek a 16:9-es TV ha nem adnak ki rá filmeket ? (most a pár TV adástól vonatkoztassunk el ami jól jelenik meg) Hol a hiba ? az én készülékemmel, vagy az egész technológiával ?

Legjobb válasz: A mai TV-ket a HD adásokhoz méretezik, amik 16:9-esek. De a mozifilmek meg 2,35:1 arányúak. Így marad a fekete keret vagy a nyújtás.

A mai TV-ket a HD adásokhoz méretezik, amik 16:9-esek. De a mozifilmek meg 2, 35:1 arányúak. Így marad a fekete keret vagy a nyújtás.

Hányféle lehet egy természetes szám 9-es és 14-es maradéka és miért?

Legjobb válasz: Kilenccel való osztás maradéka 9 féle lehet: 0,1,2,3,4,5,6,7,8. Kilenc nem lehet maradék, mert az már osztható 9-el, így az egész részek értékét növelné eggyel, miközben a maradék 0 lenne. 14-es hasonlóképpen…

Kilenccel való osztás maradéka 9 féle lehet: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Kilenc nem lehet maradék, mert az már osztható 9-el, így az egész részek értékét növelné eggyel, miközben a maradék 0 lenne. 14-es hasonlóképpen…
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, sokat segítettél.

Ezt az egyenletet: 16/a=a/9 hogyan és miért úgy kell kiszámítani ahogyan kellene?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: 16/a=a/9 kikötés: a≠0 beszorzunk a-val és 9-cel: 144=a^2 gyökvonás után: 12=|a| -> nagyon fontos, hogy a jobb oldalon nem sima "a" van, hanem "a abszolútértékben" 12=|a| -> ebbõl pedig a=12 vagy a=-12

16/a=a/9 kikötés: a≠0 beszorzunk a-val és 9-cel: 144=a^2 gyökvonás után: 12=|a| -> nagyon fontos, hogy a jobb oldalon nem sima "a" van, hanem "a abszolútértékben" 12=|a| -> ebbõl pedig a=12 vagy a=-12


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!