Találatok a következő kifejezésre: Miért 9 és (184 db)

Miért 9 perc és miért nem 10 perc a legtöbb elektronikus ébresztőnél a szundi funkció, továbbá az autómatikus illatósítónál is miért pont 9 perc és annak többszöröseire lehet beállítani?

Legjobb válasz: szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben

szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben
Nem pont 9-18-36 percenként fúj az illatosító, hanem 512-1024-2048 másodpercenként, ami kijön kettes számrendszerben!
A kérdező hozzászólása: Na, ezért írtam, hogy legtöbb :-)
Nekem keerken 10percenként ébreszt a telefonom, plusz csengés... Tehát pl. 6:00, majd ha nem csinálok vele semmit 6:11... A barátomé pedig csengéssel együtt vagy lenyomástól számított 5 percenként. Amúgy az idõt gyakorlatilag 60as számrendszerben számoljuk, csak az bonyolult lenne az embereknek. A gépek azonban tudtommal 2esbõl számolnak át mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeadásos ötlet tényleg hihetõ, de akkor vetõdik fel a kérdés, megintcsak hülyeség a dolog szerintem, mert a csörgésre felébred az ember, és szerintem nagy százalékban tuti lenyomja, ha mást nem a szundi gombot. Márpedig ezután szeretne még 10 percig gondolkodni, ébredezni, de nem tud, mert onnantól számítva csak kilenc perce van. Tehát szerintem jobb lenne, ha csörgés végétõl számolna és nem a kezdetétõl. Azért köszönöm a válaszokat.
Az én telefonomnál 5, 10, 15, 30, 60perc a szundi de lehet egyénileg beállítani akármit, pl 12 percet
nem voltam elég érthetõ:D szóval ha nem állítod le az ébresztpt akkor 1 percig cseng. Aztán 9 perc mulva ujra csengeni fog. Gondolom az illatsítóval is ez a helyzet. Hogy 1 percig illatosít aztán 9 percig nem.
LOL:D Azért mert ha nem állítod le az ébresztõt akkor pont 1 percig cseng utána kikapcsol, és hogy meglegyen az embereken kerek szám a 10 es ezért igy pont ki jön:D 1 +9=10:D
Azt nem tudom hogy miért de az én telefonom is így mûködik :'( Az elektromos kütyük + 2-es számrendszerben müxenek úgyhogy nem tudom mi lehet :(( (: a telefonom biztos nem 3-as számrendszerbe dolgozik :)
Én úgy tudom hogy azért, mert ha 10 percenkért csörögne akkor ha hatszor kinyomod, az már egy óra. így meg csak 54...Nem tudom mennyire van ennek értelme, de egy újságban ezt írták:O.

Miért szélesvásznú minden 16:9 -es film a 16:9 -es tévémen?

A HD tv-ből felvett filmek (pl. WalkingDead) teljes képernyőn jelenik meg, viszont divx, bdrip, fullHD filmeken ott a két csík alul felül. Namármostm ha a tv is és film is 16:9-es akkor mi van ? Az aspect ration ezeknél a filmeknél 2,4 ami jól jeleni meg annak 1,7. Ha ez a gond akkor miért nem 1,7 -esre méretezik a filmeket ? Minek a 16:9 -es nagy képernyős TV, ha s kép 20%-a elveszik ? Minek a 16:9-es TV ha nem adnak ki rá filmeket ? (most a pár TV adástól vonatkoztassunk el ami jól jelenik meg) Hol a hiba ? az én készülékemmel, vagy az egész technológiával ?

Legjobb válasz: A mai TV-ket a HD adásokhoz méretezik, amik 16:9-esek. De a mozifilmek meg 2,35:1 arányúak. Így marad a fekete keret vagy a nyújtás.

A mai TV-ket a HD adásokhoz méretezik, amik 16:9-esek. De a mozifilmek meg 2, 35:1 arányúak. Így marad a fekete keret vagy a nyújtás.

Hányféle lehet egy természetes szám 9-es és 14-es maradéka és miért?

Legjobb válasz: Kilenccel való osztás maradéka 9 féle lehet: 0,1,2,3,4,5,6,7,8. Kilenc nem lehet maradék, mert az már osztható 9-el, így az egész részek értékét növelné eggyel, miközben a maradék 0 lenne. 14-es hasonlóképpen…

Kilenccel való osztás maradéka 9 féle lehet: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Kilenc nem lehet maradék, mert az már osztható 9-el, így az egész részek értékét növelné eggyel, miközben a maradék 0 lenne. 14-es hasonlóképpen…
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, sokat segítettél.


A 16:9-es átállás után az RTL Klubunk "összezsugorodott"! Miért van ez? Hogyan lehet átállítani?

Normál tévénk van, még az a "régi" fajta.A képet úgy képz. el,mintha bal és jobb oldalról kicsit összenyomnák. Át lehet kapcsolni a távirányítón, de akkor a többi tévéadón meg a 4:3-as lett összenyomva 16:9é ami elés széthúzott fejeket eredményez...

Legjobb válasz: Új (16:9) tévé, vagy váltogatsz. Ha 16:9 tévéd lesz, akkor a 4:3 csatornák/tartalom miatt lesz fekete sáv, és akkor amiatt lehet majd váltogatni.. Magyarul egy 1 szabványt használó készüléken te nem tudod a 2 különbözõ szabványt kompromisszummegoldások nélkül nézni, valamelyik javára mindig dönteni kell, vagy tûrni a levágást/üres területet. http://www.sorozatjunkie.hu/2011/08/25/aldas-vagy-atok-a-sze.. http://www.sorozatjunkie.hu/2011/08/26/aldas-vagy-atok-a-sze..

Új (16:9) tévé, vagy váltogatsz. Ha 16:9 tévéd lesz, akkor a 4:3 csatornák/tartalom miatt lesz fekete sáv, és akkor amiatt lehet majd váltogatni.. Magyarul egy 1 szabványt használó készüléken te nem tudod a 2 különbözõ szabványt kompromisszummegoldások nélkül nézni, valamelyik javára mindig dönteni kell, vagy tûrni a levágást/üres területet. http://www.sorozatjunkie.hu/2011/08/25/aldas-vagy-atok-a-sze.. http://www.sorozatjunkie.hu/2011/08/26/aldas-vagy-atok-a-sze..
A kérdező hozzászólása: õõ és hogyan lehet vissza állítani? mert ez így elég szar!
A kérdező hozzászólása: és akinek régebbi tévéje van mit csináljon? Nagy átba*ás ez a 16:9!!!!!!
Nem lehet visszaállítani. Bele kell törõdni, nem tudsz vele mit csinálni. Idõvel hozzászoksz.

Miért jó a 16:9 es képarány?

Nekem nem tetszik, van egy ilyenünk és mindig( kivéve foci...párom nem látja a labdát) átállítjuk 4:3 as-ra, mivel zavaró pl. Máté Kriszta szélesben és a felirat sem látszik, csak hát akkor szinte hiába 102 cm-es a képerny?átmér?. Õszintén....ez csak divat.

Legjobb válasz: A mozifilmek 16:9-es képarányben készülnek, ez igazodik a mozikban használatos vászon méretarányaihoz. És mivel a mozifilmek DVD-n is megjelennek, a TV gyártók kénytelenek voltak ezt a funkciót beletenni a TV-kbe, hogy a film szélei is látszódjanak, mert 4:3-ban csak a középsõ rész látszana. Természetesen ez a funkció csak 16:9-es képarányú filmek esetén ad élvezhetõ képet.

A mozifilmek 16:9-es képarányben készülnek, ez igazodik a mozikban használatos vászon méretarányaihoz. És mivel a mozifilmek DVD-n is megjelennek, a TV gyártók kénytelenek voltak ezt a funkciót beletenni a TV-kbe, hogy a film szélei is látszódjanak, mert 4:3-ban csak a középsõ rész látszana. Természetesen ez a funkció csak 16:9-es képarányú filmek esetén ad élvezhetõ képet.
Mert a szemünk vízszintesen könnyebben mozog, mint függõlegesen. Belátható könnyen: mit pihentetõbb nézni: egy naplementét, horizontot, vagy egy tornyot? A 16:9-en "belül" nincs több képarány, mivel ez már egy képarány, a téglalap oldalhosszainak aránya. Amirõl beszélsz, az a 2, 35:1, vagyis még szélesebb, mint a moziban a vászon. Egy 16:9-es kijelzõn ilyenkor alul és felül fekete sáv van, de még mindig keskenyebb, mint egy 4:3-ason lenne.
sajnos a 16:9 en belül is több képarány van , ezért van az hogy egy 16:9 es lcd-n ha dvd-t nézel akkor is lesz alul meg felül fekete csík...
de majd ha az adások 16:9 ben fognak jönni akkor máté krisztina feje normális lesz.

Szerintetek milyen ez a Touragoo 9-36 kg ülés? Miért jó, és miért rossz?

http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/39787?storetype=s..

Legjobb válasz: Szia! Nekünk is Touragoo van, csak a 9-25 kg-ig. Azzal meg vagyunk elégedve, de nem napi szinten használjuk. Ami negatívum benne, hogy a melegbe szakad a víz a kislányomról, nagyon beleizzad :-( Mivel ugyanaz a típus, csak több ideig jó, ez biztos ennél is felmerül.

Szia! Nekünk is Touragoo van, csak a 9-25 kg-ig. Azzal meg vagyunk elégedve, de nem napi szinten használjuk. Ami negatívum benne, hogy a melegbe szakad a víz a kislányomról, nagyon beleizzad :-( Mivel ugyanaz a típus, csak több ideig jó, ez biztos ennél is felmerül.
A fiamnak a Star típus van, az is 9-36 kg jó. Én azzal elégedett vagyok.
Nekem jónak tûnik, de azért egy próba nem árt.

Szeretnék egy Vw ötös Golfot.1, 9 pdtdi VS 2, 0Pdtdi? Melyik jobb seria? Sokan ócsmárolják a 2 ezreseket! De az 1.9 -es miért jobb?

Legjobb válasz: én úgy hallottam hogy a 2.0 pdtdi elektronikája rosszabb mint az 1.9 http://www.vwdepo.hu/index.php?option=com_kunena&func=view&c.. Itt igaz hogy passatról beszélnek de a motor u.a. ócsmárol ??? :)

én úgy hallottam hogy a 2.0 pdtdi elektronikája rosszabb mint az 1.9 http://www.vwdepo.hu/index.php?option=com_kunena&func=view&c.. Itt igaz hogy passatról beszélnek de a motor u.a. ócsmárol ??? :)
A kérdező hozzászólása: Szidják, rosszat mondanak róla:) marad az 1, 9-es...köszii
Az 1, 9-ket már legalább 20 éve gyártják, nagyon sikeres és jól sikerült motor. A 2.0 Pdtdi-vel úgy hallottam, hogy a PD elemek hajlamosabbak a meghibásodásra, és nem valami olcsó a cseréjük, bár szerintem ha vigyáz rá az ember nem lesz semmi baja és jó a 2.0 Tdi is.
az egy dolog hogy 20 éve gyártják az 1.9-es blokkot, de mivel a kérdésben nem 1.9 td, és sima tdi szerepel hanem 1.9 pd tdi, az ugyanugy "pd elemeket" használ, mint a 2 literes újabbak, szerintem pd tdi és pd tdi között nincs nagy különbség mmegbízhatóságban, és szervízköltségben

Szerinted egy 8 colos 4:3-as képarányú tablet jobb vagy egy 7 colos 16:9-es? Miért?

Mondjuk a Concorde Tab Playt vagy a Speedet választanád?

Legjobb válasz: 4:3-at, mert én A4-es PDF-eket olvasok leginkább tableten, annak meg ehhez áll közelebb a képaránya. 16:9-nek meglátásom szerint leginkább filmnézésnél lehet elõnye, de arra meg ott a TV-m.

4:3-at, mert én A4-es PDF-eket olvasok leginkább tableten, annak meg ehhez áll közelebb a képaránya. 16:9-nek meglátásom szerint leginkább filmnézésnél lehet elõnye, de arra meg ott a TV-m.

Az élményindexem win7-alatt 6.9-es volt de persze csak a prociról lenne szó, win8-alatt viszont 4.9 ez miért van?

Elég jó volt az indexem win7 alatt de ez most betett!

Legjobb válasz: Az élményindex-szel tényleg lehet csajozni? Ha nem, akkor meg kit érdekel, hogy mennyi? Parasztvakításra jó csak semmi másra. Fogj egy rendes mérõ programot és azzal mért le a gépedet. Ha eltérés van a neten fellelhetõ referencia értékektõl, akkor kezdj aggódni!

Az élményindex-szel tényleg lehet csajozni? Ha nem, akkor meg kit érdekel, hogy mennyi? Parasztvakításra jó csak semmi másra. Fogj egy rendes mérõ programot és azzal mért le a gépedet. Ha eltérés van a neten fellelhetõ referencia értékektõl, akkor kezdj aggódni!
Nekem be kellett állitanom BIOS-ban, hogy a proci ne csak egy bizonyos GHz-en menjen, meg persze Win7 óta jöttek jobb procik és ahoz méri a Win8.
A kérdező hozzászólása: Nem csajozni akartam vele és nem is keménykedni csak szerettem volna választ kapni a kérdésemre hogy akkor a teljesítménye is változott e a gépnek ha már ezt írja ki de látom itt nagyon segítõkész emberek vannak! Második válaszoló: Köszönöm a választ ;)
Azért kapsz más értéket, mert más értékeket vesz alapul. Gondolj csak bele, hogy ami win7 idejében új cucc volt, mára az egy sokéves majdnem elavult cucc. Mellesleg a ponthatárok is változtak. De ha nem vagy elégedett a kapott pontszámmal, akkor http://logout.hu/bejegyzes/skydragon/windows_7_elmenyindex_t..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az utolsó kommentelõnek fõképp ;)
Érdekes én ugyanolyan értékelést kaptam win 8-ra mint 7-re. Rejtélyes nálad ez miért más.... http://kepfeltoltes.hu/130601/828727549K_pkiv_g_s_www.kepfel..
Hát nekem új videokártya esetén (Sapphire HD7850 OC) elõször 7, 8 pontot adott Win7 alatt, aztán kiszereltem mindent a gépbõl, normálisan elrendeztem a kábeleket, lefuttattam újra a mérést és hirtelen 7, 9 lett az értékelés. Szóval ennyire jelent sokat.:D

Miért nem jó a 16:9-es képarány a tv-n?

Mióta az rtl klub meg a többi csatornák átálltak a 16:9-es képarányra egyszer?en nézhetetlenek a m?sorok. Panasonic márkájú LCD tv-m van, és akármire állítjuk a kép nem jó rajta. Vagy megnyújta vagy széthúzza, bárhogyan próbálkozom sehogy sem jó. Most szét húzza a képet, pontosan annyira hogy az RTL jele egy cseppet sem látszik. Nagyon bosszató meg képcsöves tv-ken semmi baja, meg van egy kicsi monitor tv-nk azon is jó és még csak állítani sem kellett. Szerintetek mit csináljak vele? annyira idegesít már:S

Legjobb válasz: Ha van beltéri egységed, elõszõr azon kell beállítani a 16:9-et, majd utána a tv-n ugyanezt az arányt. Nekünk is Panánk van és semmi gond nincs. De a tv-t állíthatod automatára, akkor is jónak kell lennie!

Ha van beltéri egységed, elõszõr azon kell beállítani a 16:9-et, majd utána a tv-n ugyanezt az arányt. Nekünk is Panánk van és semmi gond nincs. De a tv-t állíthatod automatára, akkor is jónak kell lennie!
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom akkor a beltéri egységet is állítani, eddig csak a tv-vel próbálkoztunk, volt automatikus is, de akkor meg össze-vissza ugrál a kép. Nyújtha-húzza de jóra sose áll be :) Na de hátha a beltéri :)
Hiába 16:9-es, ha nem anamorf, hanem letterboxos, szóval ez sosem lesz valódi szélesvásznú, amíg ilyen marad. Nálam a széles nagyítás az aktív és olyankor széthúzza magasságban a képet, így a helyes képarányt látom. Ugyanakkor annyira nem nézem a retekklubbot, hogy pont [email protected], milyen a képaránya.
A kérdező hozzászólása: Hát de nálunk nem csak az rtl klub ilyen [email protected], hanem a tv2 meg gyakorlatilag a mesecsatronákon kívül bármi. És elég zavaró h egy 200 E ft-os LCD tv ennyire képes :S
Ez nem a tévé hibája, hanem annak, hogy letterboxos szélesvászonban sugározzák a csatornák képeit. Ez viszont független a tévéd árától, mert a képarány a nem megfelelõ. Ugyanilyen lenne 650e Ft-os tévén, és ugyanilyen 50e-esen. A letterboxos szélesvászon azt jelenti, hogy a kép valójában 4:3-as, de alul-felül fekete csíkok láthatóak, tehát a képarány nem igazi 16:9-es, csak a látványé. http://www.jeremymoore.com/AdobePremiere/PAR_Displays/16x9_L.. http://hkfanatic.com/widescreen/letterbox/images/letterbox_e..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Megpróbáltam nem-e a beltéri egység van elállítva és ott volt a hiba :D Most már minden jó:D
Ugye mondtam én! :-) Ezt sokan elfelejtik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!