Találatok a következő kifejezésre: Miért ünnep olyan (6 db)

Miért ünnep egy olyan nap amiröl az embrek azt sem tudják mi az?

az emberek 80 %-a nem tudja miért ünnep pünkösd, akkor miért ünnepnap? miért munkaszüneti nap?

Legjobb válasz: Tehetetlenségi erõ. Majd szépen lassan meg fog szûnni az ünnep, és lesz helyette más. Lehet, hogy az idõpont marad. Vagy bejön az, amit egy novellában olvastam: a Permanens Ünnep. Minden nap ünnep lesz, amikor vásárolni kell valamit a szeretteinknek.

Tehetetlenségi erõ. Majd szépen lassan meg fog szûnni az ünnep, és lesz helyette más. Lehet, hogy az idõpont marad. Vagy bejön az, amit egy novellában olvastam: a Permanens Ünnep. Minden nap ünnep lesz, amikor vásárolni kell valamit a szeretteinknek.
Régi ünnep a pünkösd. 45-tõl 90-ig nem voltak a vallási ünnepek megtartva - kivétel a Karácsony, és a Húsvét (ezek a legnagyobbak, és nem lehetett csak úgy eltörölni). A 90-es években eltörölték a "szocialista" ünnepeket, visszahoztak néhány régebbit (pl. március 21., április 4./pünkösd, november 7./október 23.) Augusztus 20.-nak csak a neve változott Új kenyér ünnepérõl Szt. Istvánra. A nagyapám a Király utcát ismerte, én meg Majakovszkijnak tanultam, ma megint Királynak hívják!
A kérdező hozzászólása: én arra lennék kiváncsi miért nem tanítják a gyerekeknek az iskolában mit is ünneplünk ilyenkor. csak egy óra alkalmával minden pünkösd elött a tanár elmondhatná mi az. pl karácsonykor még egy szülést is levezetnek az iskolákba máriának, még húsvétnak is elfogadom hogy a tavasz ünnepe ha valaki nem tudja mi is pontosan. de pünkösd az annyira csak vallásos ünnep hogy ezért az emberek 80% nem is tudja miért van. akkor meg minek állami ünnep?
A második válaszoló megfogalmazta a probléma lényegét. Nem az a baj, hogy ünnep a Pünkösd, miközben a legtöbben nem tudják, mit ünneplünk, hanem ott a gond, hogy miért nem tudják. A hárobú elõtt ünnep volt és ezzel senkinek nem volt baja, a nem vallásosaknak sem, mert tudták, hogy a kultúránk a kereszténységhez köthetõ és a kereszténység ilyenkor gyakorlatilag a alapítását ünnepli. Most az a gond, hogy az elmúlt 40 évben felnõtt generáció nem tudja, miért ünnep. Ettõl még ünnep, csak nekik nem mondták meg anno. Szóval szerintem nem az a baj, hogy akkor miért ünnep, hanem inkább el kellene érni, hogy megint tudják az emberek, amit 40 év kitörölt a kultúrájukból.
Az, hogy a magyar ember buta, mint a föld, az nem az ünnepek hibája. Mûveletlenek, felületesek, bulvármédiazabálók lettünk. Ez a szégyen, nem az, hogy vannak kedves és régi hagyományokra épülõ ünnepeink!!!
A kérdező hozzászólása: hát el kell keserítenem az utolsó hozzászolót hogy az emberek nagyon nagy része nem tudja. multi cégnél dolgoztam ahol 20-an voltunk egy re´szeleg és valaki feltette ezt a kérdést mi is aza pünkösd és a 20 emberböl én tudtam egyedül (diplomás emberek nagy részt) ekkor meglepödtem és elkezdtem kérdezgetni a környezetemet és a fiatalok (25-30) évesek között szinte senki nem tudta. esetleg annyit hogy valláshoz van köze. én németországban élek és itt csak egy állami ünnep nap van a többi mind vallásos, de ez attol függ melyik tartomány, mert van amelyik katolikus van amelyik protestáns és így az ünnepek is változóak.
Szerintem kezdünk elmenni rossz irányba, de ez csak megérzés. A pünkösd, a húsvét és egyéb mostanában vallásinak (általában keresztény)tartott ünnepek nem feltétlenül vallási eredetûek. Sokkal inkább köthetõek a természet változásaihoz, pl:Nyári napforduló
Az iskolában tényleg nem tanítják! Legfeljebb hittanórán, ott viszont részletesen. Ha tanítanák annyi azért megmaradna, hogy nem "húsvét után az 50. napot ünnepeljük" mert én kaptam egy ilyen választ is...

Olyan sok vallási ünnep van, miért nem ünnepeljük meg Jézus körülmetélését?

... mondjuk január 3-án

Legjobb válasz: "Ha a katolikusok is elfogadják, hogy nem Decemberben született Jézus, miért ragaszkodnak még mindig ehhez a szokáshoz. " Szeretnek mindenféle kultuszt magukba olvasztani, ez Babilon jellemzõje is.

"Ha a katolikusok is elfogadják, hogy nem Decemberben született Jézus, miért ragaszkodnak még mindig ehhez a szokáshoz. " Szeretnek mindenféle kultuszt magukba olvasztani, ez Babilon jellemzõje is.
Sajnos megemlékeznek róla, ez Január 1-e, születése utáni nyolcadnap, ahogy a zsidó törvény parancsolja. Éppígy megvan a december 24-tõl visszafelé a fogantatásnak az ünnepe is. Ez mind a decmeber 24-ébõl indul ki, amit persze a katolikusok is elismernek, hogy nem ezen a napon született, ez a Mithrász napisten napjából átintegrált római vallási nap volt. Ilyen a vasárnap megünneplése is. ("Hála" a konstantinuszi fordulatnak) Ahhoz képest ehhez a naphoz viszonyítják a fogantatás és a körûlmetélés ünnepét is. Üdv: L
Igen. Ezért is mondta konkrétan, hogy NE
A körülmetélkedés jelenleg már nem téma! Csak a Mózesi törvényben volt fontos. Jézus beteljesített a Mózesi törvényt, így már nem volt fontos, hogy a körülmetélkedjenek az emberek.
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj körülmetélkedni, úúú szólhattatok volna hamarabb...
Jézus konkrétan beszélt arról is, hogy NEM KELL KÖRÜLMETÉLKEDNI, a mennybejutásnak ez nem függvénye...
Lukács22, 19 erre a verse szeretnék válaszolni: Igen, ezt a parancsot Jézus hagyta meg a követõinek! A halála estéjén ezt tegyék. Viszont a halálának a megemlékezése nem függ össze a körülmetélkedéssel! Nem ír a biblia arról, hogy ezt megkellet volna tartani. Az igaz, hogy a zsidóknál ez kötelezõ volt, de nem ünnepként tekintettek rá,
A kérdező hozzászólása: Köszi a linkeket, érdekesek
Lukács22, 19: "És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Mikor is? A halálakor?
volt/van ilyen ünnep, még a katolikus egyház is tartotta 1960ig ha tudsz angolul, itt a wiki-cikk róla http://en.wikipedia.org/wiki/Feast_of_the_Circumcision
Ha a katolikusok is elfogadják, hogy nem Decemberben született Jézus, miért ragaszkodnak még mindig ehhez a szokáshoz. Mint ahogy az elõzõ személy irta, pogány eredete van ennek az ünnepnek. És Jézus egyáltalán nem hagyta meg hogy emlékezzünk meg a születésérõl, vagy a körülmetélésérõl vagy akár a fogantatásáról. Ellenben minden igaz kereszténynek azt hagyta meg hogy emlékezzenek meg a haláláról. "Ezt tegyétek továbbra is a rólam való megemlékezésül” (Luk 22:19)
Jézus azt sem mondta hogy a születését ünnepeljék meg, mégis van karácsony. Egyedül a haláláról tett emlitést hogy arra meg kell emlékezni. "És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelenti a testemet, amely értetek adatik. Ezentúl ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül."

Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?

Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a feln?ttek is élvezik.

Legjobb válasz: Busójárás sem tetszik.

Busójárás sem tetszik.
Leírtad a választ. "az angolszász kultúrát képviseli." Kérdezz meg pár angolszászt, hogy miért nem ünneplik október 23-át. Azt fogják mondani, hogy "mert minek? Mi közünk van hozzá? Semmi." Na ugyanez az indok a Halloween-nel kapcsolatban is. Nem a mi ünnepünk. Ha a média nem terjesztette volna el, senki sem ismerné itt. Illetve kérdezõ, te miért nem ünnepled például aaa....mondjuk a Hanukát?
Szerintem idétlen, meg undorító is.De ez csak egy ember véleménye.
Teljes egyetértek veled, kérdezõ, én is szeretem a Halloweent, jópofa szokás :) És mivel nálunk hivatalosan nincs ilyen ünnep, legalább mindenkinek megmarad a szabad választási joga, hogy szeretné-e megünnepelni vagy sem, nem tudom, miért kell ezen az oldalon minden egyes Halloweennel kapcsolatos kérdéshez beszólni valamit... Ez az állandó ellenségeskedés vet inkább rossz fényt a magyarságra, nem az, hogy ki milyen ünnepet tart meg...
Nem értem mi bajotok, olyan szépen ki lehet díszíteni tökfejekkel az udvart, meg a házat. nem kell depresszióba esni mindenkinek, és sírni egész nap. Emozással már nem hozzuk vissza a halottakat. Aki inkább ünnepelne, azt hagyni kéne kibontakozni:D Legalább így kreatyvabbak lesznek az emberek. Kérdezõ, ne foglalkozz velük, ilyen a legtöbb magyar ember, nem képes elfogadni csak a saját rögeszméit.
Mert egy kereskedelmi ünnep. Mondjuk most már a karácsony is egyre inkább az, de karácsony eddig is volt, halloween meg csak néhány éve. Divatba hozták ezt a baromságot, hogy megint tök fölöslegesen legomboljanak rólad pár ezrest és még tapsolj is hozzá.
"Miért van nálunk hagyománya a locsolkodásnak mikor nem vagyunk németek? Vagy miért mondjuk néha azt hogy hótziher vagy speiz amikor nem vagyunk németek?" Mert talán baromi sok német lett betelepítve az országba? Illetve mert a közelségbõl adódóan többet érintkeztünk a németekkel, osztrákokkal, mint az angolokkal, amerikaiakkal?
Nekem csupán azért ellenszenves, mert Halottak Napján a halottakra emlékezünk, és ez fájdalmas és nem értem mi keresnivalója van ilyenkor bármiféle mulatságnak, vagy vidám ünnepnek. Másrészt meg keresztény vagyok, és Mindenszentek ünnepe sem a buliról szól. Abban igazad van, hogy ír hagyomány, azonban pogány ír hagyomány, mert valójában Halloween egy beavatási mágikus rítus volt...aminek mára teljesen elveszett a jelentése és a tartalma...ezért tartalomnélküli üresség..... Meg van rengeteg kihalt magyar néphagyomány, azokat kellene feltámasztani, nem ír/angol akármiket átvenni... Szerintem.... Nem hinném, hogy olyan nagyon rosszmájú lennék...
A kérdést olvasva eszembe jutott ez a zene: Rammstein - We're all living in Amerika http://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34
Én úgy vagyok ezzel, hogy megértem, ha valakinek nem tetszik, nem szimpatikus neki ez az "ünnep" (inkább bulinak mondanám, végül is mai értelmezésében fõleg arról szól), azt viszont egyáltalán nem értem, és igazából nem is vagyok nagyon hajlandó megérteni, hogy miért kell másokat leszólni, vagy az orruk alá dörgölni, hogy ehelyett mit KELLENE ünnepelniük. Én megtartom azokat az ünnepeket, amiket gyerekkorom óta megtartottak a szüleim is, vagy ami nekem felnõttként fontos lett, ezek mellett szerintem csak nyerek vele, ha mást is be tudok illeszteni az életembe. Egy jó buli meg mindig belefér :) Halottak napja meg egyébként sem azon a napon van, miért kéne nekem már napokkal elõtte depressziósnak lenni?
Zsizsik666, nem kreatyv (krea»v) hanem kreatív ☺. Szlovák suliba jártál te is? ☻
Mert az elhunyt rokonainkról, hozzátartozóinkról, ismerõseinkrõl, polgártársainkról illik tisztelettel megemlékezni, ha lehet elmenni a sírjukhoz de nem feltétlenül, lehet otthon is, de nem csinálunk belõlûk kísértõ bohócokat vagy rémeket, kísérteteket. Nem hiszem, hogy nagymamád visszajárna azért hogy téged ijesztgessen. Még ha tehetné, akkor sem MERT SZERETETT TÉGED. Tiszteld meg holtában is azzal, hogy szerettel emlékezel rá. Ha boszorkányos, babonás ünnepet akarsz ott van a mi hagyományainkban a Luca napunk.
"Egy jó buli meg mindig belefér :) " Majd anyádék temetésén is táncolni meg bulizni fogsz gondolom.....a tipikus modern ember hülye mentalitása
Azért néha elmehetnél abba a temetõbe. Siralmas látvány látni az elhanyagolt sírt, amelyhez soha senki nem megy. nem kell feltétlenül gyertyát gyújtani, vagy virágot vinni, elég ha letakarítod róla a ráhult koszt. Ha pedig hagyományod úgy mondja, tehetsz rá akár egy kavicsot is.
"Majd anyádék temetésén is táncolni meg bulizni fogsz gondolom.....a tipikus modern ember hülye mentalitása" Látom mások szavainak kiforgatása nagyon megy neked. Ne is haragudj, de ha semmi okom nincs rá, hogy éppen szomorkodjak, akkor miért is baj neked, ha jól érzem magam és a barátaimmal szórakozom? Tudod a tiéd meg a tipikus begyöpösödött ember hülye mentalitása, akinek mindenáron bele kell abba szólnia, hogy mások mit csináljanak és hogy éljék az életüket.
#15/31 a farsang tavaszköszöntõ.. -.- Én a kérdezõvel teljesen egyet értek :)
Amúgy a Halloween 31.-én van. Hallottak napja meg-1-2 akkor nem értem miért nem lehetne kikapcsolodni?
Arra még mindig nem kaptam értelmes választ, hogy miért olyan szörnyû dolog pont október 31-én szórakozni, de azért a lepontozás nagyon megy.
26 nem, hanem siettem, gyorsan írom, és nem szoktam kijavítasni
Holnap lesz az utolsó, ne te mondd meg mikor legyen! ERgyébként ma beszéljük msn-en, és közbe igeeeeen, ráérek:P
"Ilyen baromságot már, hogy 100 Ft-os sütõtököt nem lehet megfalni nyugodtan csoportosan, mert beszóltok!:S" Ki kérte, hogy 7 percenként idegyere és nézd, ki mit írogat? :) Ha ennyire ráérsz, akkor miért nem a barátaiddal vagy és varrsz jelmezt, ahogy a kommentben írod? ;)
A kérdező hozzászólása: Igen , értem vannak akiknek nem tetszik. Szerintem pedig a búsó járás undorító.Édesanyámék olyan helyen laktak ahol ez hagyomány volt.A beöltözött maszkos emberek erõszakosak , ittasak voltak voltak akik az autóba menekültek elõlük és ezek az állatok betörték a szélvédõt meg hasonló finomságok. A halloween legalább nem erõszakos és család illetve gyermek központú.
A kérdező hozzászólása: Nem értek egyet. Miért van nálunk hagyománya a locsolkodásnak mikor nem vagyunk németek? Vagy miért mondjuk néha azt hogy hótziher vagy speiz amikor nem vagyunk németek? A halloween nem egy nemzeti ünnep.Logikus hogy az angolok vagy amerikaiak nem ünneplik október 23-at mi pedig nem ünnepeljük július 4-et ez így logikus. Úgy vélem hogy a halloweent simán be tudnánk fogadni és "honosítani"
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem mondtam hogy legyünk amerikaiak.Amint mondtam a falu 80 százaléka ment bele.Aki benne van az kirak egy faragott tököt a kapura , jól látható helyre.Senkire nincs ráerõltetve , szabad a választás.Akár hiszed akár nem , több idõs ember is élvezi és tetszik neki.
Németeknél is ki vannak rakva a tökök, és már náluk is elfogadott, ha ünneplik a Halloweent. Inkább mentalitást tanulhatnánk tõlük, mert ezért sem fikázzák le egymást, ki hogy ünnepel, meg mit csinál akkor.
Engem nem zavar, hogy a kiskölykök beöltöznek és ijesztgetik egymást, meg töklámpást faragnak. Gyerekeknek jó buli. Én már kinõttem abból, hogy jelmezt öltsek, de aki szeretne, az hadd tegye. Nem fáj az senkinek.
Mi is tartottunk Halloweent baráti társasággal. (16-18 éves korosztály meg pár fiatalabb) Együtt faragtuk ki a tököket, díszítettük fel a garázst és válogattunk össze némi jelmeznek valót. Nem az számít hogy honnan jött, hanem az, hogy együtt voltunk és jól éreztük magunkat. :)
Miért kéne Halloween? Ha már ennyire bele akarjuk ezt olvasztani a kultúránkba, hálaadást miért nem ünneplünk? Érdekes módon az nincs fölkapva ennyire. Kíváncsi vagyok, akik a halloween mellett vannak, azok mit tudnának erre mondani. Az pedig, hogy a gyerekek beöltözhetnek, és kapnak cukorkát, csokit...emberek, szerintetek a farsang mire való? Ennek a ténynek a tudatában szerintem a Halloween tényleg csak pénzlehúzás, ahogy az egyik válaszoló írta. Ugyanolyan értelem nélküli, kommersz ünnep, mint a Valentin-nap.
Szia! Te mit ünnepelsz Halloweenkor? Mert, ha nem azt aminek rendelve volt a hagyomány szerint, akkor gyakorivalasz2 válasza játszik és ezzel csak egy újabb fogyasztói társadalom ünnepet éltetsz!
Miért fogyasztói társadalom? Dísztök magyarországon is megterem, enni-inni az is fog ezen a napon, aki a temetõben tölti! Jelmezt lehet otthoni ruhákból, fejleszti a kreativitást. Nem 1 millió forint, hanem kijön olcsón. Akkor ennyi erõvel, se szülinap, se kari ne legyen, mert fogyasztói társadalom, meg ne menjünk ki a kertbe szalonnát sütni sem. Dolgozzatok akkor, és ne ünnepeljetek semmit! Lehetõleg ne is egyetek semmit, utána szóljatok be :)
Mert keresztényként nem ünneplem a halált, még "vicces" formában sem. Egyébként a temetõbe sem megyek ki, hogy ott sírjak (mielõtt megkérded). Inkább az élõkkel, az élettel foglalkozom.
Ilyen baromságot már, hogy 100 Ft-os sütõtököt nem lehet megfalni nyugodtan csoportosan, mert beszóltok!:S
18: tedd azt nyugodtan, nekem nem fáj. Úgy csinálod ahogy akarod, nem vagyok ellene, csak azoknak szól, akik lefikázzák a másikat, mert õk másképp csinálják.
" a farsang tavaszköszöntõ.. -.- Én a kérdezõvel teljesen egyet értek :) " Köszönöm mélyenszántó gondolatodat, láthatóan sikerült totálisan nem megérteni, amit írtam. Egy szóval sem említettem, még csak nem is arról volt szó, hogy mirõl szól a farsang. Esetleg próbáld meg még egyszer elolvasni, ha nem megy, akkor másodszorra is, de ha sikerült felfogni, majd akkor írjál legközelebb. Köszönöm!

Van itt olyan aki egyedül tölti az ünnepeket? Miért?

Kérdésem célja..nem is tudom.Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik egyedül élnek, nincs senkijük, hátha sikerülne kicsit felvidítani ?ket, kicsit segíteni egymáson már csak a közelg? ünnep hangulata miatt is.Számomra ez az ünnep nem csak a tárgyi ajándékokról szól, hanem arról is, h odafigyelünk egymásra és segítünk ahol tudunk. Nekem van egy férjem és két szép kisfiam, más rokonom nincs.Viszont szeretem ?ket és ha valakinek tudnánk segíteni akár azzal, hogy meghallgatjuk, akár ha úgy alakul, hogy meghívjuk karácsonyozni az illet?t boldoggá tenne minket.Persze ez több mindenen is múlik,de ha bárki úgy érzi jól esne neki egy kis segítség, jó szó, társaság vagy bármi akkor írjon.Kellemes ünnepeket mindenkinek.

Legjobb válasz: Ritka jó fejek vagytok, boldog karácsonyt nektek!

Szia! A környéketeken vannak hajléktalanok? Akit esetleg ismersz is, és tudod, hogy nem egy alkoholista. Tudom, kevés ilyen ember van, de talán te pont összefutnál eggyel :)
Ritka jó fejek vagytok, boldog karácsonyt nektek!
Én nem egyedül karácsonyozok, nekem is van családom, 3 gyerekünk. Az idén édesanyám is velünk lesz, teljes lesz az ünnep, de muszály elismerésemet küldjem neked hogy gondolsz az elhagyatottakra, egyedül ünneplökre, ez nagyon emberséges. Ugyanis nekem is megesik a szivem föleg az idöseken akikkel már senki nem törödik, sajnálom öket :( Jó pár éve egyedül töltöttem a karácsonyt, távol a családomtól , külföldön, depressziósan. Azt a karácsonyt soha nem felejtem el, és ha lett volna akkor egy olyan mint te, kaptam volna az alkalmon. Sajnos az emberiség nagyrésze nem ilyen de örülök hogy vannak még hozzám hasonlók, akár csak te. Boldog karácsonyt kívánok nektek!
NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT NEKED ÉS A CSALÁDODNAK!!!!!!
mark86 Tipikus magyar kérdés: Szerinted egy megtört, magányos, csalódott ember beveszi ezt a dumát, és elhiszi, hogy önzetlenül szeretnétek ezt megtenni??? Termékbemutató, jehova tanúi, vagy burkolt szexuális felhívás...erre gondol mindenki...és megértem...ebben a tetûfészek országban. (persze ne vedd magadra) Boldog Karácsonyt mindenkinek!!! ;)
Szia, Na igen, tipikus magyar választ kaptál. Emberek, hahó itt egy kedves család, aki az év egyik legszebb ünnepén vendégül látna egy nénit vagy bácsit, szeretettel!Hahó, ébresztõ. Tessék bátran jelentkezni! Hátha... Elismerésem az ötletedért, igazán jó ember vagy.
A kérdező hozzászólása: Na igen, én sem az egész világot akarom megmenteni, nem vagyok szuperhõs:) ))De ha már egy embernek õszinte mosolyt csalhatok az arcára, megérte felkelnem:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszönöm.Írtam neki privát levelet, remélem sikerrel járok és jól fogjuk magunkat érezni:)
Én úgy gondolom, hogy nem kell egy egész világot megmenteni. Mindössze egy ember életét, pár órára boldoggá tenni, is óriási dolog. Hiszen megváltozhat az álláspontja az életben. Pont az édesapám mondta nekem tegnap, mikor mondtam, hogy milyen rosszak, irigyek és gonoszak az emberek, hogy van sok jó ember kislányom. Õ 82 éves meg ért pár rossz dolgot, háborút stb. Igenis kell az embereknek remény. Nem véletlen, hogy ebben az érzelmes idõszakban, megnõ az öngyilkosok száma. Talán egyet te megmentesz.
Örülnék :) Én voltam ott egyébként az a válaszoló, aki azt írta, hogy gondolni fogok rájuk. Asszem utolsó válaszoló voltam a kérdésében.
Esetleg ha még szükséged van ötletre: van pest megyében egy idõsek otthona, sajnos minimális a látogató, biztos találnál olyan idõs embert, akinek lenne kedve egy kicsit kikapcsolódni. Egyszerû, gyermeki lelkû, szeretetéhes emberek. Ha érdekel írok részleteket. És gratulálok, hogy te is azok közé tartozol, akikbõl még nem öltek ki minden emberséget.:)
Én egyedül leszek, és néhány jó szó valóban jól esne, mert már egy hónapja attól félek, hogy manifesztálódnak a látens suicid hajlamaim azokon a napokon. Nem szeretnék senkire sem "ráköltözni" vagy ilyesmi, csak olyan jó volna, ha valakinek kibõghetném magamat.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó:írtam neked privátot!
Hol laksz?
Bár már jó páran leírták elõttem, de muszáj nekem is elmondanom, hogy mennyire kedves és tiszteletreméltó, hogy segítesz azokon, akik egyedül töltenék az ünnepeket. Sajnos én is egyedül karácsonyozom, de már megszoktam valamilyen szinten a magányt (16 éves korom óta, tehát 2 éve teljesen egyedül élek). Tiszta szívbõl kívánok Neked és a családodnak kellemes karácsonyi ünnepeket.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Írtam neked privátot, még ma felhívlak ha elküldöd a számod vagy te is felhívhatsz azon amit megadtam privátban.hívhatsz bármikor nyugodtan, szívesen vesszük ha csatlakozol hozzánk!(A többieknek is köszönöm)
A kérdező hozzászólása: Valaki kérdezte, Budapesten lakom.
Na, hogy sikerült a karácsony? Meg lehet valamit tudni róla?
A kérdező hozzászólása: Hát amit akartam sajnos nem jött össze.Akik itt írtak, felvettem velük a kapcsolatot, de vagy meggondolták magukat, vagy nem jeleztek vissza.Mindenesetre én megtettem amit tudtam.A családdal karácsonyoztam így és jó volt nagyon.A jócselekedetemet pedig kiéltem abban, hogy több zsák ruhát és megunt játékot juttattam a rászorulóknak.A semminél ez is több.:)
Köszi, hogy írtál! Azért ennek nem így kellett volna történnie... Remélem ettõl nem veszted el a kedved az ehhez hasonló jócselekedetekhez.:)
Ez kedves dolog, engem érdekelne, mert egyedül leszek.
mark86 A Karácsony A CSALÁDRÓL szól! Nem segíthetsz mindenkin, aki egyedül tölti, az sem véletlen, oldja meg õ. Az emberek nem védtelen báránykák!!, ha valakivel nem áll szóba egy családtagja sem, annak is meg van az oka...annak is, ha nincs családja, de még barátai sem. Én azt a figyelmet és törõdést, amit egy "idegen" kapna, inkább a gyerekemre fordítom. Igazából nem is konkrétan az ünnepekrõl, hanem az egész életrõl beszélek. (ez nem önzõség, de sajnálni nem lehet az egész világot) Az más lenne, ha van egy barátotok, ismerõsötök aki ilyen helyzetbe kerül.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a karácsonyt nem lehet ellopni és nem az a lényege, hogy a család együtt legyen, hanem a szeretet, hogy senki ne legyen egyedül és jól érezzük magunkat.Nem arról szól, hogy az egyik (pl aki társul egy családhoz) az ki lenne szolgáltatva nekik hanem, hogy senki ne legyen egyedül:)
Illetve nem is egyedül töltöm, mert itthon lesz a két lakótársam, két pakisztáni pasi, akik nem ünneplik a karácsonyt. :D Ha meg addig munkahelyet váltok, akkor dolgozni fogok, újdonsült kollégáimmal leszek, + a vendégekkel. :D (vendéglátóipar)
A kérdező hozzászólása: Ó, ilyen kommentre nem számítottam:) Kedves tõled, köszönöm.Neked is viszont kívánom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Bár a dicsérettel nem igazán tudok mit kezdeni, ritkán kapok, ettõl függetlenül jól esik:) Nem csak nénire vagy bácsira gondoltunk, lehet fiatal, idõs, fiú, lány, gyerek, bárki.Bárki akit boldoggá tenne ha velünk tölthetné az ünnepeket.Még így, egyelõre ismeretlenül is. Biztos vannak, akiknek örömet tudnánk szerezni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen.Valószínûleg nem egy önzetlen felajánlásnak veszik sokan.Hisz ez Magyarország.Én viszont hiszek benne, hogy van aki komolyan veszi a felajánlásomat és van akin segíteni is tudunk.Mindenféle hátsó szándék nélkül.
A kérdező hozzászólása: Ahol lakok megmondom õszintén nem találkoztam egyel sem még. De nem rossz az ötlet!
A reszkessetek betörõkrõl jutott eszembe, igaz ott nem hajléktalan van, hanem egy bácsi, aki elvileg egyedül töltötte volna a karácsonyt, de kibékült a fiával :)
A kérdező hozzászólása: A film végét a mai napig megkönnyezem:)
Bevallom én is, pedig én aztán nem vagyok egy érzelgõs nõ :)
Vagy nincs olyan a szomszédságodban, aki özvegy és a gyerekei, rokonai nem jönnek el karácsonykor? Vagy esetleg szociális otthonban élõ ismerõs, akinek már senkije sincs?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom.Olyan furán nézne ki ha végigkopognám a szomszédok ajtajait a kérdéssel:"Elnézést, Ön egyedül karácsonyozik?Ha igen, szeretettel várjuk hozzánk!". (Kb egy éve lakunk itt és bár sok embert ismerünk, azért ennyire mélyen nem ismerek senkit, h tudnám ki az akit boldoggá tenne egy ilyen lehetõség)
És esetleg nincs egy régebb óta ott lakó barátod, aki ismeri a többieket és el tudná mondani ki tölti egyedül a karácsonyt?
A kérdező hozzászólása: Sajna nincs.Senkit nem ismertünk a környéken mikor ideköltöztünk.Persze érdeklõdök az ismerõseim körében is, de sokan vannak szerintem akikhez másképp nem jutna el egy ilyen lehetõség híre mint így, a neten és jól esne neki.
Hasonló kérdést tettem fel, az enyémet törölték formai okokra hivatkozva. Igaz, abban én ajánlottam volna fel, hogy elmegyek bárkihez karácsonykor, aki egyedül érzi magát, természetesen elõzetes találkozással. Nem vagyok se aberrált, se tolvaj, se térítõ. Csak segítenék. De már lemondtam róla.
Egybõl valami horror ugrott be. Olyan embert keresel, akinek nincs senkije, tehát senki nem fogja keresni, ha eltûnik. Félelmetes. Nekem.
A kérdező hozzászólása: Basszus, hihetetlen.Ennyire szar világban élünk, hogy az emberi figyelmesség is ilyeneket juttat egyesek eszébe?Nem csoda, hogy itt tartunk, ahol.Nem olyat keresek akinek egyáltalán senkije nincs, hogy ne kereshessék, hanem aki nem tudja kivel tölteni az ünnepeket.Attól még lehetnek rokonai, stb, csak valamiért nem tudnak vagy nem akarnak együtt ünnepelni.Vagy gondolod karácsonyi ajándéknak szánom a gyerekeimnek h a fa alatt lesz egy idegen akit majd feláldozunk?Van még addig idõ személyesen is megismerkedni, nem akarok én sem egy vadidegent beengedni a házunkba akit sose láttam elõtte.De látom hülyeség volt feltenni a kérdést.Csak gondoltam lesz akinek örömet szerzek vele...
Nagyon kedves, jólelkû család lehettek! :) Én nem gondoltam semmi rosszra, hátsó szándékra. Én is egyedül karácsonyozom, külföldön, lehet, hogy munkával telik, még nem tudom. De ha otthon lennék, és tegyük fel nem lenne kivel eltöltenem az ünnepeket, akkor sem hiszem, hogy jelentkeznék, mert engem zavarnak, hogy ott vagyok valaki másnak az otthonában, ahol ráadásul egy család él. Pl. barátnõmékhez, akinek férje van szívesen átmennék, ha hívnának, bár ott is fõleg 25-én vagy utána, nem szentestére, de ha lenne már gyerekük, nem hiszem, hogy mennék. Betolakodónak érezném magam, ilyen nem tudnék lenni, hogy ellopom az ünnepet (24-ét) egy másik családtól, inkább lennék egyedül, és csak karácsony másnapján látogatnám meg õket.
Ja most látom, hogy tavalyi kérdés...

Miért nem forgatnak manapság olyan filmeket amiket akár több mint 40 év múlva is leadhatnának ünnepekkor? (pl:Az ördög jobb s bal keze és hasonlók)

Mert itt van az Avatar amir?l még autó szériát is gyártottak, de már senki sem emlékszik rá, viszon a Nevem senki 5. megnézése után is megnézed még akárhányszor.

Legjobb válasz: Ilyen film még a reszkessetek betörõk is.

Ilyen film még a reszkessetek betörõk is.
A kérdező hozzászólása: az 1. talán.Aztán már elég idegesítõ...Az utolsó meg már bosszantó
Ezen én is szoktam agyalni, de oda jutottam, hogy manapság túl sok impulzus ér minket és könnyebb olyan filmet gyártani, ami látványos, de nem mond semmit sem! Régebben hetente(!) jártam moziba, most meg évente(!).

Az olyan eseményeken, ami nem nemzeti ünnep, de eljátszák rajta a Himnuszt, miért nem játszák el az EU himnuszát is?

Szerintem a magyar nemzettudaton kívül az EU-s nemzettudatot is er?síteni kéne. Másképp az utca embere sohasem fogja magát az EU tagjának érezni.

Legjobb válasz: ha a magyar gazdák kiöntik a tejet a csatornába az osztrákoknak meg megéri elutaztatni ide és még olcsóbban eladni a boltban akkor, azt mondod támogassuk a gazdag osztrákokat hiszen ez a lényege a gazdasági közösségnek? és a magyar termékeket ki veszi meg a külföldiek közül hasonló logikával? hát senki, máshol nem is kérdés hogy csak a sajátjukat támogatják és ha valamibõl hiány van akkor behozzák a külföldit, és akokr õk rossz eu polgárnak érzik magukat? nem hinném.

ha a magyar gazdák kiöntik a tejet a csatornába az osztrákoknak meg megéri elutaztatni ide és még olcsóbban eladni a boltban akkor, azt mondod támogassuk a gazdag osztrákokat hiszen ez a lényege a gazdasági közösségnek? és a magyar termékeket ki veszi meg a külföldiek közül hasonló logikával? hát senki, máshol nem is kérdés hogy csak a sajátjukat támogatják és ha valamibõl hiány van akkor behozzák a külföldit, és akokr õk rossz eu polgárnak érzik magukat? nem hinném.
Sehol (egy országban, egy rendezvényen) sem játszák el az eu himnuszát, csak eu-s rendezvényen. (és a zeneakadémián)
EU-s nemzettudat? Neked sem kell ma már többet innod. Az EU nem nemzet, innentõl fogva nincs szükség nemzettudatra sem. Az EU eredetileg gazdasági együttmûködés céljából indult, aztán ahogy a tagállamok sora bõvült, úgy a funkciói is. Remélem, odáig sosem jutunk el, hogy az EU-ból Európai Egyesült Államok legyenek.
Engem nem érdekel az EU himnusza. Nem is akarom magam az EU polgárának érezni magam. Nem tudom miért kell rám erõltetni.
14:14, hidd el, aki nem nézi, hogy magyart vesz-e, az azt se nézi, hogy eu-s terméket vesz-e. Szép dolog a magyar protekcionizmus, csak azt is ésszel kell. Vagy ha nem ésszel, akkor meg fel kell adni a kapcsolatot az EU-val, és teljesen önálló gazdaságot kell kialakítani. Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek, aki bele mer vágni.
Ki az a megveszekedett vadbarom aki EU állampolgárnak akarja érezni magát? Épeszû ember örülne leszednék ezt a koloncot a nyakáról nemhogy még ilyen szarnak tisztelegjen.
Érdekes, amit írsz. Részben azért, mert szerintem ez nálunk lassan kezd hagyománnyá válni, hogy mindenféle külsõségekkel akarjuk önmagunkban erõsíteni, és önmagunknak bizonyítani a hovatartozásunkat. Szerintem aki EU állampolgárnak érzi magát, az himnusz nélkül is annak érzi magát, ugyanígy van ez a "magyarsággal" is. Viszont abból a szempontból meg valóban igazad van, hogy addig, amíg az EU-n belül nem lesz egy egységes közösségi tudat, addig nehéz lesz mélyebb integrációs szintet elérni. Bár sokan úgy tartják, hogy a mélyebb integráció majd magával hozza az egységes tudatot is. Érdekes kérdés.
Mert most eljátszák az eu himnuszt nem sokminden változna, szerintem az utca emberének nem kell magát európainak éreznie, a közösség gazdasági szinten fontos közös piac kereskedelem, a kisemberek csak elmennek dolgozni meg hazamennek nem sok beleszólásuk van a dolgokba, és igenis a magyarságot kell erõsíteni már eléggé függõk vagyunk ígyis a külföldtõl nem kell még jobban erõsíteni ezt, inkább a magyar termékeket kéne megnézni a boltban pl. és nem azt hogy ezegy külföldi eu országból származik és akor majd milyen jó lesz hogy támogatjuk az eu mûködését
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen csak más dologgal kéne foglalkozni. Ha az élelmiszertermelés nem megy, vegyünk részt valamilyen más iparágban, amibõl nyeresége lesz az országnak. Ez most olyan, mintha egy videójátékban, ha egyik irányba úszol, állandóan megesz a cápa, de megse próbálsz más irányba menni, hanem újra és újra a cápa fogai közé mész.
A kérdező hozzászólása: "Mert most eljátszák az eu himnuszt nem sokminden változna, szerintem az utca emberének nem kell magát európainak éreznie, a közösség gazdasági szinten fontos közös piac kereskedelem, a kisemberek csak elmennek dolgozni meg hazamennek nem sok beleszólásuk van a dolgokba, és igenis a magyarságot kell erõsíteni már eléggé függõk vagyunk ígyis a külföldtõl nem kell még jobban erõsíteni ezt, inkább a magyar termékeket kéne megnézni a boltban pl. és nem azt hogy ezegy külföldi eu országból származik és akor majd milyen jó lesz hogy támogatjuk az eu mûködését Hasznos volt számodra ez a válasz?" Tipikus kelet-európai eu-bomlasztó logika
14:44, tévedsz. Az EU gazdasági együttmûködése csak az elsõ lépés, egy eszköz lett volna egy európai egység megvalósításához. Az alapintézménynek tekintett ESZAK tagjainak célja az Európai Egyesül Államok megvalósítása lett volna.
"Tipikus kelet-európai eu-bomlasztó logika" Tipikus egyfelõl tájékozódó agy! Nem kötelezõ belépni sehol! Vannak olyan országok akiknek jól megy nélkülük is a sora! Ne gyertek azzal, hogy "de nálunk nincsenek meg hozzá a feltételek stb" Orbán nagy Nemzeti Eggyüttmûködés Rednszere odáig ment, hogy amint hazajött Brüsszelbõl azonnal kénytelen volt lekötni azt a kb 40 milliárdot! Grat EU! Grat Orbán! -.- AZONNAL KILÉPNI ebbõl a viccközösségbõl, mert ha nem lépünk ki minket is magával ránt a szószba!
A himnuszunk a balsorsról szól. Jó ez nekem? Szerencsétlenek vagyunk, és úgy tûnik nehéz kilábalnunk a bajból.Valamelyik nap olvastam itt, a nyugati ember pénzt csinál. A magyar meg keresi a pénzt.Jobb helyeken Pl. ha felhizlalnak disznókat, feldolgozzák.Úgy adják el az üzletben. Nálunk várják a felvásárlót. Ami a tulajdonképpeni érték a hízóban, a termelõ átadja másoknak. Hadd hízzon anyagílag a felvásárló, feldolgozó, kereskedõ.
még véletlenül se játsszák be. amikor én meghallottam például egy bálon, mindenki boldog volt ez meg az, nekem pedig beugrott hogy ennek az "új világrend a vége"... és vhogy nem szívesen hallgattam végig...
Eu-s nemzettudat szerencsére nincs.Nem hiányzik nekünk hogy ellenségeink himnuszát halhassuk.
Az EU remélem minnél hamarabb felbomlik.Európának nacionalista egymással politikai és gazdasági szövetségben lévõ nemzetállamokra van szüksége, nem EU-ra. Pláne, az nem tetszik az EUban, ahogy a bevándorlási hullámokra reagál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!