Találatok a következő kifejezésre: Miért útálják magyarok a (49 db)

A magyarok miért utálják annyira a szlovákokat?

miért én nem értem románokat,szlovákokat,osztrákokat,németeket miért ? A történelem miatt ?

Legjobb válasz: Általánosítasz. Én nem utálom a szlovákokat. A kisebbségi politikájuk gáz volt, és ez felháborító lehet. Attól még az átlag szlovák emberrel semmi bajom sincs. Osztrákokat meg valószínûleg nagyon kevesen utálják. Én még nem találkoztam olyan magyarral, aki osztrákokat szidja égen-földön.

Általánosítasz. Én nem utálom a szlovákokat. A kisebbségi politikájuk gáz volt, és ez felháborító lehet. Attól még az átlag szlovák emberrel semmi bajom sincs. Osztrákokat meg valószínûleg nagyon kevesen utálják. Én még nem találkoztam olyan magyarral, aki osztrákokat szidja égen-földön.
Én nem hiszem, hogy annyira utálnák. A két nép karaktere közt nincs olyan óriási különbség.
én a szerbeket, románokat és szlovákokat utálom. nem elég h a földünkön élõsködnek, de Trianon után úgy bántak a magyarral, mint valami bevándorló korcs néppel. fõleg azokat a nacionalistákat nem szeretem, akik bántják a magyart, pedig mi mindent megtettünk h jó legyen a viszony. tulajdon képen õk arra büszkék h bele tudtak rúgni 1et a sérült farkasba.utána meg csodálkoznak a románok, h az ottani hokicsapatban miért nem éneklik a magyarok a román himnuszt.de a másik kettõ se jobb... a németeket meg az osztrákokat nem utálom.
Ha egy magyar utálja a szlovákokat, az csak azért lehet, mert a szlovákok ellopták a címerünket, nyelvünket területünket, és még sok mást. De még akik utálják, azok sem a szlovákokat utálják, (max a szlovák nacionalistákat) hanem a szlovák államot, és a Benes-dekrétumot. A románokat hasonló okból gyûlöli, aki gyûlöli, az osztrákokat nem gyûlöljük, esetleg azért, mert már 7-bõl egymillió hektár termõföldünk, (egyesek szerint kettõ) osztrák multik kezén van... A szerbeket és németeket nem utáljuk. :D
Személy szerint csak a politikájukat utálom, de azt nagyon. A szerbekkét úgyszintén. Ha módodban áll, nézd vissza valahogyan a Célpont c. mûsor ma esti adását. Akkor majd megérted.
Ez valóban egy ellenreakció a szlovákok sovinizmusára. Jár utána Slota politikájának. 2/3-a a magyarok gyûlöletérõl szól. A Felvidéken rekedt magyarokba ott rúgnak bele, ahol csak tudnak. De még az arra turistázó magyar emberekbe is.
Én nem utálom a szlovákokat, csak szánalmasak. Megpróbáltak a cseheken élõsködni, erre a csehek, azt mondták nekik, hogy jól van, akkor menjetek. Mindenben ilyenek, egyszerûen, ami máshol nem vált be, azt évekkel késõbb átveszik és nagy büszkén mutogatják és amikor nem mûködik, akkor erõbõl tovább akarják csinálni, miközben látványosan gyengék. Ez olyan szürreálisan ostoba viselkedés, ami kevés helyen jellemzõ szerencsére.
Azt hiszem, ez inkább fordítva van. Annak pedig történelmi okai. Ez inkább csak ellen reakció a magyarok részérõl.
és persze ne feledkezzünk meg a franciákról sem!tulajdon képen õk osztották fel Magyarországot.a fõ probléma az, h a románok, szlovákok és a szerbek fölöslegesen bántják a magyart.miért nem tudnak olyanok lenni mint a szlovének v a horvátok?tudtommal, ott nincsenek nemzetiségi viták, jól elélnek egymás mellett az emberek. 7. voltam
A kérdező hozzászólása: köszi
A németeket nem utáljuk sõt a németek , , szeretnek minket'' mert anno a rendszerváltáskor segítettünk kelet-németeknek átjutni Németország felé
Tegnap még azt sem tudtad, hogy valójában ki vagy! Most meg már ócsárolod a magyarokat? Elmégy te a 3, 14csába!
sok ottani politikus magyarellenes politikája miatt, de csak a politikusokat
Trianon miatt utálja a magyar minden olyan országot aki ellopott tõlünk valamit...
Érdekes, mert én inkább a fordítottjával találkozom. Nem magyarok verik a szlovákokat, hanem szlovák nacionalisták verik a magyarokat. Romániában sem a székely veri a románt, hanem fordítva. Szerbiában ugyanígy. Az sem szimpatikus, hogy 90-100% magyar lakta területeken (Kelet-Szlovákiában) minden csak szlovákul van kiírva. Ez nem pont az bizonyítja, hogy a szlovákok utálják a magyarokat?
Szerintem senki nem utálja a szlovákokat. Miért is utálnánk, nem ismerek egyet sem. Viszont a a magyargyûlölõ Slota és a többiek magyarellenes hõbörgései miatt senkinek nem lesznek szimpatikusabbak a szlovákok.
"amúgy ti is utáljátok a cigányokat akkor mért baj ha õk is utálják a kissebséget ?" Azért, mert a cigányokat senki nem hívta ide. A felvidéki magyarok nem önszántukból kerültek határon kívülre.
A kérdező hozzászólása: értem de azért nem kéne utálnotok õket mert rossz a politikájuk törõdnétek a sajátotokkal az még rosszabb
A kérdező hozzászólása: szerbeket kihagytam
A kérdező hozzászólása: ez kérdés te majom

Miért utálják néhányan a magyarságot, meg hogy magyarnak születtek?

Az előbb olvastam egy ilyen kategóriájú kérdést, és írta a válaszoló, hogy ő nagyon utálja a magyarságot, meg az egész hungarista dolgot. Azt még elhiszem, hogy nem hungarista, de hogy utálja az országunkat? Ez olyan, mintha a saját népére mondaná, hogy utálja (gyakorlatilag azt is mondta). Milyenek ezek az emberek?

Legjobb válasz: miért milyenek azok az emberek akik nem képesek kimászni egy szavazásra hogy a külföldön élõ magyarok is magyar állampolgárok lehessenek_?Van rá okunk hogy szeressük õket?

miért milyenek azok az emberek akik nem képesek kimászni egy szavazásra hogy a külföldön élõ magyarok is magyar állampolgárok lehessenek_?Van rá okunk hogy szeressük õket?
Szerintem csalódott bennük, és már neki ég a képe a vezetõink miatt, és nem akar velük közösséget vállalni. Szégyenli miattuk, hogy magyar. Úgy gondolja, hogy õt is az alapján ítélik meg, amit magyarokról közvetít a média kint...
inkább az országot utálják szerintem...
A kérdező hozzászólása: Azt elhiszem. Ez az ország már tényleg el van cseszve.
hát nemkicsit.
Éhes ember mond marhaságokat. Persze ha egyszer végiggondolná becsülettel a kérdéskört, akkor könnyen lehet, hogy tartózkodna még lehangoltan is a hasonló megnyilvánulásoktól. Egyrészt elismerné, hogy mások is könnyen lehetnek ugyanattól feszültebbek, amitõl õ maga is. Másrészt nem feketén és fehéren látná az okokat. A mi hibánk is a helyzet, nyilván. De ha kizárólag rajtunk, hétköznapi embereken múlt volna... Túlnyomórészt jóravaló, jó emberek vagyunk. Csak a sebeink...
Nem vagyok éhes ember, de gusztustalan az egész, és sajnos szégyen magyarnak lenni. A magyar ember is nagyon gáz alapvetõen, neveletlen, bunkó, paraszt, ha külföldön vagyunk, mindig kiszúrom, ki a magyar, általában az, aki a legszánalmasabban viselkedik - igazam is szokott lenni. Szóval ezért. Alig várom, hogy legyen pénzem, és elhúzhassak... vissza sem jövök, nincs miért.
A kérdező hozzászólása: Hát ez van.

Miért utálják annyira a magyarok egymást?

Mondok egy példát :egyes környez? országokban is adtak kett?s állampolgárságot,de ott az anyaországiak ezt egyemberként ,de legalábbis dönt? többségében támogatták,nálunk a népszavazáson csak 52% -ék szavazta meg.

Legjobb válasz: A legtobb ilyen fajta utalat visszamegy a tortenelemre. "Benti" magyarok nem ismerik el a hatarontuli magyarokat, mondvan, "hogy lehet magyar, ha nem is Magyarorszagon el, nem is itt szuleettt?" Most ugy mint soha, szocialis, gazdasagi, penz-munka hiany is kozbejar e fajta utalatnak. En ugy veszem eszre, hogy a magyarok ugy itelik meg, hogy ki a magyar, ki nem, hogy hol szulettek, nem leszarmazok alapjan. A nagy vandorlas elkezdodott a mult szazd vegen, minden orszag, minden nemzet harcol a magaert. Mint egy 1950-es beli ausztral politikus mondta: A multi-kulturizmus nagyon szepen hangzik papiron, de nem praktikus. Sot mitobb, a magyarok soha nem tartottak ossze bent vagy kulfoldon, ha masert nem akkor mert mindig irigysegtol szenvedtek.

A legtobb ilyen fajta utalat visszamegy a tortenelemre. "Benti" magyarok nem ismerik el a hatarontuli magyarokat, mondvan, "hogy lehet magyar, ha nem is Magyarorszagon el, nem is itt szuleettt?" Most ugy mint soha, szocialis, gazdasagi, penz-munka hiany is kozbejar e fajta utalatnak. En ugy veszem eszre, hogy a magyarok ugy itelik meg, hogy ki a magyar, ki nem, hogy hol szulettek, nem leszarmazok alapjan. A nagy vandorlas elkezdodott a mult szazd vegen, minden orszag, minden nemzet harcol a magaert. Mint egy 1950-es beli ausztral politikus mondta: A multi-kulturizmus nagyon szepen hangzik papiron, de nem praktikus. Sot mitobb, a magyarok soha nem tartottak ossze bent vagy kulfoldon, ha masert nem akkor mert mindig irigysegtol szenvedtek.
A durva az, hogy a történelem során is mindig az volt (legalábbis így tanítják), hogy trónharcok voltak a családokon belül, általában volt egy királyfi meg annak egy nagybátyja, és az egyik párti fõurak ezt támogatták, a másik pártiak meg a másikat... szinte mindig volt ürügy a kettéosztódásra. Lehet valami abban a Turáni-átokban...
Én nem utálom, hanem szeretem a magyarokat. Zsidó, cigány fejjel nem tudok gondolkodni, ezért nem tudom a választ. le is lehet szavazni.
Én viszont úgy tudom, hogy most a kettõs állampolgár-kérdésben a parlamentben a sztocialistákat kivéve mindenki egyetértett. Törökországgal és Japánnal is jóban vannak a magyarok, a törökök imádnak minket. Akiket én ismerek, egyikse '"utálja" a határontúliakat. Én is voltam rengetegszer Erdélyben, sok barátom van ott és egyiksem mondta, hogy úgy érezné, hogy az anyaországban lenéznék õket. Sõt, õket kifejezetten a románok utálják, és ha Magyarországra jönnek, örülnek nekik. Aki pedig elítéli a határontúliakat, akkor az otthoniakat is. Az az ember nem szeret magyarnak lenni. Aki hazaszeretõ, az nem tesz különbséget a határontúliak és a magyarországiak között.
17:15-nek Akar a fene.
Azért akarnak ideköltözni, igaz?!
"A magyaroknak csak egy barátja van (Lengyelország)" Meg fogsz lepodni: az izraeliek szeretik a magyarokat. Szerintuk az egyetlen egyenes, uri nep Europaaban.
Igen sajnos a széthúzás a magyarok sajátja. Nézz vissza a történelembe...az Árpád-ház kihalása utány hányszor volt a király MAGYAR??? Már akkor sem volt kohézió a magyar nemesség körében....azóta ez csak progrediált. Pedig ha összetartóak lennének a magyarok, akkor sok ma ismert probléma ismeretlen lenne, ha értitek.... Ráadásul ha lenne közöttünk összetartás még a trianon elötti állapotot is sikerült volna visszaállítani. Egy megbonthatatlan közösséggel-néppel senki nem tud mit kezdeni. Sokaknak van ebben az erejük.
EZ kenyérféltés, elég sokan rekedtek odaátra szerencsétlenebb helyzetbe
A m miértet nem tudom. De ha végignéted a történelmet, a magyarok még a nagybajban sem fogtak össze soha!
A kérdező hozzászólása: 16:32 Igen, sajnos ez is igaz amit mondasz!De inkább ez a jelenség érdekes, tehát az összetartás hiánya, nem a törvény, ezt csak példának mondtam.
mi is innen csak az amerikai nagybácsikat szeretjük:D
Az eddigi kettõnek is igaza volt, hadd meséljek azonban a túloldalról. Éppen tegnap beszéltem egy romániai magyar barátommal (õ csak az iskolában tanult románul, nem is nagyon beszéli a nyelvet). Õ azt mondta, hogy csíkszeredán a magyarok egyöntetûen utálják a kettõs állampolgárságos törvényt, mert egy csomó román aki tud 1-2 szót magyarul is megkapja az állampolgárságot és annak elõnyeit (ez utóbbi nemtom mit takar..). Szóval azt mondja, hogy ott nagyon sokan visszaélnek/visszaélnének a törvénnyel.
A magyarok itthon is utálják egymást. A "dögöljön meg a szomszéd tehene"-effektus mûködik. Rosszindulat, irigység, önzés. Utazz egyszer metrón - mindenki szétterpeszkedik, táskát maga mellé, na nehogy máááá valaki odaüjjön...
Én is rengetegszer veszem ezt észre, de más országokban is elõfordul, pl. németországban is.

A magyarok miért utálják ennyire a négereket?

A kérdésem nem rasszista és nem is provokatív, csupán kíváncsi vagyok és indokolt válaszokat szeretnék. Amikor valahol négerekről van szó mindig mondják, hogy menjenek vissza a fára, gyapotot szedni stb. Itt most legfőképpen azokra a négerekre gondolok akik dolgoznak (orvosok is) és normálisan tanulnak, élnek. Én nem vagyok rasszista de a romákra kifejezetten haragszom. Õk tettek érte, elég kimenni az utcára, főleg itt Borsod megyében. Eszméletlen. Bár jártam már sokszor Pesten és más nagyobb városokban ahol több a néger de még egy olyan esetet sem láttam ami arra utalna, hogy nem tudnak viselkedni. Lehet, hogy más országban, például Amerikában elfogadhatatlanul viselkednek, rabolnak, lopnak, gyilkolnak de nálunk nem. Ja és azon kívül a világ minden táján vannak normálisan élő, dolgozó négerek akikből a legjobb orvosok lesznek, mégis el vannak ítélve. Most megint csak a cigányokat tudom felhozni, hogy nekem is vannak normális cigány ismerőseim, de azért 10-ből 9 lop, csal, hazudik, a maradék 1 meg miattuk szív és akárhogy küzd, talán miattukbnem éri el a nagyobb céljait. Kíváncsi vagyok hány roma orvos van a Földön, nem tartom kizártnak sőt, de még sohasem találkoztam ilyennel, viszont négerrel igen. Mégis őket szólják le és nem az utolsó naplopó, analfabéta, alkoholista semmirekellőjét. Szóval ez nem fér a fejembe, hogy miért bántják őket még olyanok is, akik életükben nem váltottak egy szót sem négerekkel. Főleg a fiúk. Gondolom azért mert a lányok egy része oda van a négerekért, valószínűleg sokan csak azért, mert aztaaa, úristen de különleges, most menő leszek. Vannak ám olyan is aki csak kedveli őket vagy csak egyet. De fiúk, először talán el kellene gondolkozni azon, hogy ennek vajon mi az oka. Az, hogy olyan lányok után szaladtok, akik után nem kellene, a normálisabbakat észre sem veszitek. Persze tisztelet a kivételnek! Mert akad az is! Elmagyarázná valaki, hogy ennek a nagy utálatnak mi értelme van?

Legjobb válasz: Na, nekem az elsõ barátnõm félig néger volt, az apja nigériai, az anyja magyar. Az apja egyébként neki is orvos volt. (Végül nem szakítottunk, hanem az apja ment Nyugatra, vitte a családot és elhidegültünk egymástól). Amit megfigyeltem: 10-bõl hat ember normálisan áll hozzájuk, ugyanolyan emberek, van köztük rossz-jó egyaránt. 10-bõl kettõ imádja, isteníti és keresi a társaságukat. Passz, hogy miért. 10-bõl kettõ pedig utálja õket. Érveket hoznak fel rá, hogy alacsonyabbrendûek, ezeket a hatalmas igazságokat meg a Metapédiáról és a Kurucinfóról szedik. Azért az érveik csuklóból visszadobhatók: A feketék sosem építettek ki civilizációkat. HAZUGSÁG Afrikában négyféle civilizáció is kiépült. Az egyik a keresztény, ez a legkisebb és a legrégebbi. Afrikai kereszténység=Abesszínia (a mai Etiópia). Még a római idõkben keresztelkedtek meg, a kopt kereszténséget vették fel. Európai stílusú egyházat szerveztek, európai stílusú uralkodóházak vezették az országot, kõerõdök, városok épültek. Kereskedni kezdtek, elõbb az arabokkal, majd Bizánccal. Ezer év múlva, a brit gyarmatosítókat is megfutamították, még foglyokat is ejtettek, Benito Musslini elõtt senki nem igázta le õket. A második a muszlim, ez volt a legelteredtebb, gyakorlatilag keresztben a kontinensen a mai Szomáliától, Afrika szarvától, a mai Nigériáig, a Niger folyó torkolatáig. Erõs arab hatás érzõdött rajtuk, írástudók voltak (az arab írást ismerték), oktatás folyott náluk (Korán-iskolák), bíráskodás (kádik, Sáriá bírók által), emellett ezer szálon kötõdtek az arab világhoz, északról arab, délrõl fekete kereskedõk találkoztak "középen", több tízezres metropoliszokban, amiket kiépítettek. A legismertebb Timbuktu, a fénykorában több tízezres nagyváros volt, mecsetekkel, iskolákkal és óriási piactérrel, ahol a tevétõl a kakaóig minden gazdát cserélt. Aki a dologra behatóbban kíváncsi, annak javaslom, hogy mélyedjen el a Szongai (Szongáj) Birodalom történetében, Fekete Afrika valaha fennállt legerõsebb és legfejlettebb (muszlim) birodalmának történetében. A harmadik az, akik talán a legérdekesebbek és a legkevesebbet tudunk róluk, õk a Fekete Afrikai Animista Civilizációk. Az ókor óta léteztek ott civilizációk, viszont sosem tudtak átkelni a Száhel-övezeten, ami még az európaiaknak is nehezére esett-így elvágta õket a mediterrán (keresztény-muszlim) kultúrák fejlõdésétõl). Ez még nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Nkuwu Nzinga, aki a keresztségben a Joao nevet kapta a portugál misszionáriusok által, már 1500 elõtt egy roszágot kormányzott, a mai Kongó területén, fõvárossal és közigazgatási egységekkel, kereskedett a szomszédokkal, hadserege volt. Szváziföld és Burundi története is az európaiak elõtt kezdõdik, kormányuk volt, nemességük, hadseregük, adórenszerük, háborúztak kereskedtek. A helyzetük némileg hasonló a Dél-Amerikai civilizációkhoz (maják, aztékok, inkák, toltékok, olmékok), õket egy óceán választotta el a világ többi részétõl, a feketéket egy sivatag, így teljesen új vonalon indultak el, majd mindketten eltûntek a gyarmatosításban. Ez nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Ezek a képek az európai emberek ELÕTT (!!), a 11. században épült Nagy-Zimbabwe fõvárosának romjairól készültek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Great-Zim.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Conical_t.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Great-Zim.. Ezek után mondja bármelyik neonáci, hogy a fejletlen niggerek nem építettek ki semmit és az európaiak elõtt csak sárkunyhókban éltek. Közkedvelt tévedés, akarom mondani HAZUGSÁG. Ezek több emelet magas kõtornyok és erõdök. Európai elõször a 19. században látta ezeket a romokat, feketék építették õket, külsõ segítség nélkül. A negyedik civilizáció érdekes, Madagaszkáron alakult ki, keletrõl a mai Mozambikból bantu kereskedõk (!) hajóztak át (!!) Madagaszkárra (a primitív niggerek...), keletrõl a mai Indonéziából érkezett hajósok szálltak partra, a sziget másik oldalán. A madagaszkári kultúra is egy fura keveréke az afrikainak és a délkelet-ázsiainak, a madagaszkári nyelv is inkább rokon a malájjal, mint bármelyik afrikaival, õk is építettek sokmindent a történelmükben, szó sincs arról, hogy a "négerek mindenütt csak a sárkunyhókig jutottak", ahogy a múltkor vitáztam egy neonácival. Legalább megtudtam, hogy zsidó vagyok :-) Amik még közkeletû (téves/HAZUG) érvek: "Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire,halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól,hogy segélyezze õket." HAZUGSÁG Az európai ember tömi õket segéllyel, maguktól dolgoznának. Érdemes megnézni, hogy Kína egy jüan, egy fillér segélyt nem vitt Afrikába, viszont rengeteget befektetett, építkezéseket, gyárakat. A lusta niggerek mindenütt nekiálltak dolgozni, ahol a kínaiak teremtettek munkahelyet.Nincs munka, éhezés van, meg AIDS, te mi a [email protected] csinálnál nagyokos? Hozzák az európaiak a segélyt, megzabáljuk. Akarom mondani, az európai segélyek 70-80%-át a helyi vezetõk ELLOPJÁk, el sem ér a szegényekhez. Érdekes, ahol a kínaiak BEFEKTETTEK, ott a helyiek munkába álltak és megindult felfelé az életszínvonal. Nézz utána. Ott van például a Közép-Afrikai Köztársaság, a lakosság közel száz százaléka fekete ("lusta nigger"), a munkanélküliség meg alig nyolc százalék. Ennyire nem akarnak dolgozni. Az más kérdés, hogy a civilizált Európa úgy szétlopta õket, hogy az átlagfizetés 10-20 dollár, a gyerekek jó részének pedig lehetõsége sincs iskolába járni így analfabéta. A másik, hogy imád mindenki Dél-Afrikával példálózni: "Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)" Ez a lehetõ leggusztustalanabb hazugság, amit a neonácik emlegetnek. Attól, hogy én holnap építek egy falat Borsod, Nógrád, Szabolcs és a Nyócker köré, attól nem lesz jobb itthon a közbiztonság, csak szépen besöpröm a gondokat a szõnyeg alá. Az apartheid Bantusztánokba zárta a feketéket, ahonnan csak útlevéllel jöhettek ki és minimális mezõgazdasági munkát végeztek, amihez nem kellett képesítés. A fehérek élték a nagyvilág, Eerópai életüket, miközben tökig eladósodtak, évrõl-évre növelte az apartheid Dél-Afrika az adósságállományát. 1994-ben kinyitották a gettókat, elszegényedett, analfabéta négerek jöttek elõ a patkányfészkekbõl, akik annyit tudtak, hogy a fehérek tehetnek errõl. Közbiztonság lent, szociális állapotok lent, fehérek elleni erõszak az egekben, kit ért ez meglepetésként? Arról már nem szól a fáma, hogy mi van 1994 óta.Az analfabétizmus csökken, a közbiztonság javul, a munkanélküliség csökken. Mondhatnám, hogy még mindig nem éri el az apartheid szintet, csak ez vaskos csúsztatás, ha letakarom az ország legrondább részeit és a nagyvárosi fehérek életét veszem alapul az annyira hiteles, mint a Rózsadomb alapján megállapítani a magyar átlagot. Akár tetszik, akár nem, de Dél-Afrika fejlõdik, tagja a BRICS-nek, Afrika legnagyobb, legerõsebb és leggyorsabban fejlõdõ gazdasága, ki fognak törni. Ja hogy az ottani fehérek? Nekik daloltak. Olyan mint Izrael-Palesztina, vagy Észak-Írország. (Legalább) száz év ellenségeskedés garantált...

Én ismerek egy félig néger (félig magyar) srácot, a barátnõje 100% fekete. Együtt költöztek ide, a csaj alig tudott magyarul. Azóta jól megtanult, most egy fordító cégnél dolgozik, a srác meg szobafestõ-mázoló. Elég jól keresnek, jól élnek. A srác elég jó barátom, gyakran hívjuk meg párommal, és õk is sokszor meghívnak minket. Semmi problémám nincs velük. Amúgy sem a színük alapján ítélem meg az embereket.
Na, nekem az elsõ barátnõm félig néger volt, az apja nigériai, az anyja magyar. Az apja egyébként neki is orvos volt. (Végül nem szakítottunk, hanem az apja ment Nyugatra, vitte a családot és elhidegültünk egymástól). Amit megfigyeltem: 10-bõl hat ember normálisan áll hozzájuk, ugyanolyan emberek, van köztük rossz-jó egyaránt. 10-bõl kettõ imádja, isteníti és keresi a társaságukat. Passz, hogy miért. 10-bõl kettõ pedig utálja õket. Érveket hoznak fel rá, hogy alacsonyabbrendûek, ezeket a hatalmas igazságokat meg a Metapédiáról és a Kurucinfóról szedik. Azért az érveik csuklóból visszadobhatók: A feketék sosem építettek ki civilizációkat. HAZUGSÁG Afrikában négyféle civilizáció is kiépült. Az egyik a keresztény, ez a legkisebb és a legrégebbi. Afrikai kereszténység=Abesszínia (a mai Etiópia). Még a római idõkben keresztelkedtek meg, a kopt kereszténséget vették fel. Európai stílusú egyházat szerveztek, európai stílusú uralkodóházak vezették az országot, kõerõdök, városok épültek. Kereskedni kezdtek, elõbb az arabokkal, majd Bizánccal. Ezer év múlva, a brit gyarmatosítókat is megfutamították, még foglyokat is ejtettek, Benito Musslini elõtt senki nem igázta le õket. A második a muszlim, ez volt a legelteredtebb, gyakorlatilag keresztben a kontinensen a mai Szomáliától, Afrika szarvától, a mai Nigériáig, a Niger folyó torkolatáig. Erõs arab hatás érzõdött rajtuk, írástudók voltak (az arab írást ismerték), oktatás folyott náluk (Korán-iskolák), bíráskodás (kádik, Sáriá bírók által), emellett ezer szálon kötõdtek az arab világhoz, északról arab, délrõl fekete kereskedõk találkoztak "középen", több tízezres metropoliszokban, amiket kiépítettek. A legismertebb Timbuktu, a fénykorában több tízezres nagyváros volt, mecsetekkel, iskolákkal és óriási piactérrel, ahol a tevétõl a kakaóig minden gazdát cserélt. Aki a dologra behatóbban kíváncsi, annak javaslom, hogy mélyedjen el a Szongai (Szongáj) Birodalom történetében, Fekete Afrika valaha fennállt legerõsebb és legfejlettebb (muszlim) birodalmának történetében. A harmadik az, akik talán a legérdekesebbek és a legkevesebbet tudunk róluk, õk a Fekete Afrikai Animista Civilizációk. Az ókor óta léteztek ott civilizációk, viszont sosem tudtak átkelni a Száhel-övezeten, ami még az európaiaknak is nehezére esett-így elvágta õket a mediterrán (keresztény-muszlim) kultúrák fejlõdésétõl). Ez még nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Nkuwu Nzinga, aki a keresztségben a Joao nevet kapta a portugál misszionáriusok által, már 1500 elõtt egy roszágot kormányzott, a mai Kongó területén, fõvárossal és közigazgatási egységekkel, kereskedett a szomszédokkal, hadserege volt. Szváziföld és Burundi története is az európaiak elõtt kezdõdik, kormányuk volt, nemességük, hadseregük, adórenszerük, háborúztak kereskedtek. A helyzetük némileg hasonló a Dél-Amerikai civilizációkhoz (maják, aztékok, inkák, toltékok, olmékok), õket egy óceán választotta el a világ többi részétõl, a feketéket egy sivatag, így teljesen új vonalon indultak el, majd mindketten eltûntek a gyarmatosításban. Ez nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Ezek a képek az európai emberek ELÕTT (!!), a 11. században épült Nagy-Zimbabwe fõvárosának romjairól készültek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Great-Zim.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Conical_t.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Great-Zim.. Ezek után mondja bármelyik neonáci, hogy a fejletlen niggerek nem építettek ki semmit és az európaiak elõtt csak sárkunyhókban éltek. Közkedvelt tévedés, akarom mondani HAZUGSÁG. Ezek több emelet magas kõtornyok és erõdök. Európai elõször a 19. században látta ezeket a romokat, feketék építették õket, külsõ segítség nélkül. A negyedik civilizáció érdekes, Madagaszkáron alakult ki, keletrõl a mai Mozambikból bantu kereskedõk (!) hajóztak át (!!) Madagaszkárra (a primitív niggerek...), keletrõl a mai Indonéziából érkezett hajósok szálltak partra, a sziget másik oldalán. A madagaszkári kultúra is egy fura keveréke az afrikainak és a délkelet-ázsiainak, a madagaszkári nyelv is inkább rokon a malájjal, mint bármelyik afrikaival, õk is építettek sokmindent a történelmükben, szó sincs arról, hogy a "négerek mindenütt csak a sárkunyhókig jutottak", ahogy a múltkor vitáztam egy neonácival. Legalább megtudtam, hogy zsidó vagyok :-) Amik még közkeletû (téves/HAZUG) érvek: "Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire, halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól, hogy segélyezze õket." HAZUGSÁG Az európai ember tömi õket segéllyel, maguktól dolgoznának. Érdemes megnézni, hogy Kína egy jüan, egy fillér segélyt nem vitt Afrikába, viszont rengeteget befektetett, építkezéseket, gyárakat. A lusta niggerek mindenütt nekiálltak dolgozni, ahol a kínaiak teremtettek munkahelyet.Nincs munka, éhezés van, meg AIDS, te mi a [email protected] csinálnál nagyokos? Hozzák az európaiak a segélyt, megzabáljuk. Akarom mondani, az európai segélyek 70-80%-át a helyi vezetõk ELLOPJÁk, el sem ér a szegényekhez. Érdekes, ahol a kínaiak BEFEKTETTEK, ott a helyiek munkába álltak és megindult felfelé az életszínvonal. Nézz utána. Ott van például a Közép-Afrikai Köztársaság, a lakosság közel száz százaléka fekete ("lusta nigger"), a munkanélküliség meg alig nyolc százalék. Ennyire nem akarnak dolgozni. Az más kérdés, hogy a civilizált Európa úgy szétlopta õket, hogy az átlagfizetés 10-20 dollár, a gyerekek jó részének pedig lehetõsége sincs iskolába járni így analfabéta. A másik, hogy imád mindenki Dél-Afrikával példálózni: "Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)" Ez a lehetõ leggusztustalanabb hazugság, amit a neonácik emlegetnek. Attól, hogy én holnap építek egy falat Borsod, Nógrád, Szabolcs és a Nyócker köré, attól nem lesz jobb itthon a közbiztonság, csak szépen besöpröm a gondokat a szõnyeg alá. Az apartheid Bantusztánokba zárta a feketéket, ahonnan csak útlevéllel jöhettek ki és minimális mezõgazdasági munkát végeztek, amihez nem kellett képesítés. A fehérek élték a nagyvilág, Eerópai életüket, miközben tökig eladósodtak, évrõl-évre növelte az apartheid Dél-Afrika az adósságállományát. 1994-ben kinyitották a gettókat, elszegényedett, analfabéta négerek jöttek elõ a patkányfészkekbõl, akik annyit tudtak, hogy a fehérek tehetnek errõl. Közbiztonság lent, szociális állapotok lent, fehérek elleni erõszak az egekben, kit ért ez meglepetésként? Arról már nem szól a fáma, hogy mi van 1994 óta.Az analfabétizmus csökken, a közbiztonság javul, a munkanélküliség csökken. Mondhatnám, hogy még mindig nem éri el az apartheid szintet, csak ez vaskos csúsztatás, ha letakarom az ország legrondább részeit és a nagyvárosi fehérek életét veszem alapul az annyira hiteles, mint a Rózsadomb alapján megállapítani a magyar átlagot. Akár tetszik, akár nem, de Dél-Afrika fejlõdik, tagja a BRICS-nek, Afrika legnagyobb, legerõsebb és leggyorsabban fejlõdõ gazdasága, ki fognak törni. Ja hogy az ottani fehérek? Nekik daloltak. Olyan mint Izrael-Palesztina, vagy Észak-Írország. (Legalább) száz év ellenségeskedés garantált...
Még nem vettem észre, hogy utálná(n)k õket.
Én többször jártam már a Karib-szigeteken, ahol ugye négerek laknak... Mentem a helyiek közé a "gettóba", de nem volt velük semmi gond, nagyon lazák és rendesek :) Bár mondjuk nem a munkamorál tükrözõdött róluk, meg elég szexmániások... :) ) Egyébként ahogy a fehérekhez viszonyulnak, két változat van: 1. hát belõlük élünk, meg amúgy is, a fehér az fehér, jónak kell mutatkozni elõtte ás rendesnek lenni vele.. 2. hülye gyarmattartók elnyomtak minket évszázadokig, menjenek a fenébe (ez a ritkábbik!!)
Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)
Mert a magyarok hajlamosak mindent utálni ami nem megszokott, átlagos, unalmas.
Elõször is tisztázzuk: nem vagyok rasszista, se nacionalista. Bár büszke vagyok magyarságomra, mint oly sokan, hiszen intellektuális nép vagyunk, világszerte híres feltalálóinkkal, tudósainkkal, sportolóinkkal, stb. Bár számos, különféle népet szerte a világban érdekesnek, vonzónak találok. Évszázadok óta a magyarok nem enyhén keveredtek két bizonyos néppel -más népekkel kisebb arányban, pedig az nem lett volna különösebb gond-, ezért ilyen alattomosak, klikkesedõk, kiközösítõek. Szlávokkal nem tudom, milyen arányban keveredett a magyar, de általában véve semmiféle különösebb negatív tendenciát nem látok a szláv népekben, sõt, elég különfélék maguk a szláv népek is. Azért említem most a szlávokat, mivel velük keveredett a magyar, az utóbbi évszázadokban, de fõleg két másikkal: németekkel és cigányokkal. El kéne végre gondolkodni, hogy néhány évszázada idetelepedtek a német pirospozsgás parasztok, más néven svábok. Nagy részt ez az alattomosságra, kiközösítésre hajlamos agresszív faj, ami rontja évszázadok óta a magyar gént. Persze mivel a többség sváb-magyar, hazánkban, így "én leszek a rossz", h ki mertem nyitni a számat, mint MAGYAR KISEBBSÉG A SAJÁT HAZÁMBAN. Már bocsánat... (Mert hogy pár évszázada már több a sváb-magyar keverék Magyarországon, sajnos, mint aki legalább 75-80%-ban magyar, sváb gén nélkül.) Még a cigányok is elviselhetõek számomra, pedig találkoztam már balhés cigányokkal , de rendesekkel is. ! Itt jegyzem meg: számos normális német ember akad -vannak külföldi német haverjaim is, és pici koromtól szeretek német zenéket is-, sõt, zsenik is vannak ezen "mérnök-nép" köreiben, de Magyarországon amelyik sváb esetleg zseni is, avval együtt sajnos -az esetleg zseni és a nem zseni- sváb: KÉPMUTATÓ, KÉTSZÍNÛ, AKÁR ALAP NÉLKÜL IS REJTETTEN AGRESSZÍV, ALATTOMOS, KIKÖZÖSÍTÕ, MÉRNÖKIEN SZÁMÍTÓ. Itt az ideje szembenézni magatokkal, német parasztok, akik ilyen hajlamokat örököltetek, közben meg jár a szátok a háttérben: zsidóztok, cigányoztok, szlovákoztok stb, közben meg rontjátok a magyar nép hitelét, hiszen lassan már-már a nem sváb magyar is kezdi elhinni magáról: "hjah... a magyar nép már csak ilyen utálkozó, kiközösítõ lett :( ...." Neeem, nem, kérem szépen.. nem a magyar ilyen... a sváb ilyen!!! És van itt elég belõlük... még ha papíron magyar állampolgár is és magyarul beszél is. ! TISZTELET A KIVÉTELESEN RENDES, MÉGPEDIG LÉLEKBEN(!) RENDES sváboknak - mert ugye a LÁTSZATOT, na aaazt, azt nagyon megadja a képmutató sváb "übermensch", akinek titokban BEKÉPZELTEN hiszi önmagát... (Tényleg ritka a rendes közöttük.) Én kérek elnézést! (Még ha nincs is rá okom.) Ráadásul a sváb összefog a képzelt ellenség ellen, de nem elég, hogy paranoiások és önmagukra végtelenül vakok, beképzeltek, de még egymás ellen is pszichés hadviselést folytatnak, ha épp nincs más ellenségképük.... Négerek? Nem tudom, mi a baj velük. Magyarországon nem látok semmiféle jellegzetes antiszocialitást négerekbõl, ha egészében gondolok rájuk. AZ USA-ban mindig is el voltak nyomva, persze h a gettókban kemény csávókká-csajokká kellett edzõdniük. De ebbe épp úgy nincs igazán belelátásom, mint legtöbbünknek, hiszen szinte csak hollywood-i filmekben látunk négereket.
Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire, halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól, hogy segélyezze õket.
Én nem utálom a négereket. Sõt egyik másik tisztességesebb mint egy magyar. Ismerek egy négert , elég jóban vagyunk és lány létemre nem vágok fel ezzel. Szerethetõ gyerek.:) A városomba csak õ néger és egy vele nem rokonságban élõ néger család. Õk is elég tisztességesek, jómódúak, semmi baj nincs velük. Nagyobb bajom van a cigányokkal...és egy kicsit a kinaiakkal. :(
Kiegészítés: nem véletlen hajlamosak -többnyire titokban- ERÕS rasszizmusra (és részrehajlásra) a svábok: egyrészt mert übermensch-nek képzelik magukat, de a fõ ok: ELTERELNI SAJÁT HIBÁIKRÓL A FIGYELMET. Mint látható, TENDENCIÁKRÓL írok, nem determinálok egy népet se, még a svábokat se, magyarságomat se.

A románok meg a szlovákok miért utálják annyira a magyarokat, hogy még azt is megtiltják nekik, hogy magyarul beszéljenek az országukban? Szerintem ez hatalmas parasztság. [LENT]

Hallottátok annak a szegény n?nek az esetét, akit kolozsváron két 30 év körüli sportos alkatú ember neki lökték a falnak, csak azért mert magyarul telefonált? Az ilyeneket l?ném tarkón, vagy zárnám ?ket be egy sötét cellába, örök id?re.. Mégis hogy lehet ilyet csinálni?!! >:(

Legjobb válasz: Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.

Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.
Ez nem parasztság, hanem nácizmus. Csak mivel magyar az áldozat, nincs belõle világméretû (vagy akár csak országos) botrány. Ahogy a golfütõvel megvert nagyváradi, a megkéselt kolozsvári, a megvert zentai és temerini magyarok sem érik el az ingerküszöböt. Csak összehasonlításképp: a közelmúltban Schweitzer József nyugalmazott fõrabbinak valaki beszólt az utcán, és megszólalt a kormány és az ellenzék, az államfõ, és az eset hír volt a sajtóban.
Én , Kolozsváron élek és , 14/F vagyok , és éjjel nappal kinnt vagyok a parkban , és hát bizony fajult már a rasszizmus verekedéssé mind2 félen , bár mi csak akkor verekszunk ha belenk kotnek, kerültem már én is korházba ilyen eset miatt és õk is .De a legszomorubb hogy a románok sokkal összetartóbbak :( mi meg nem . Meg a legszomorubb amikor néhány magyar a románok felén verexik mondjuk van forditott eset is szerencsére :) kb , ennzit kolozsvár nyóckerjérõl a Györgyfalvi kerületrõl .
Szerintem azért, ugyanigy viselkednek a románokkal én Erdélyben élek és egy osztálytársam mesélte hogy amikor Magyaro.-ra mentek a határõrök azt mondták nekik hogy menjenek vissza büdös románok.
Latom jol le lettem pontozva, csak mert olyanok allatsagokat irtam, hogy a romanok sosem orroltak ram magyar voltom miatt. :D A fentieket (3. hozzaszolas) azzal is kiegeszitenem, hogy sem suliban, sem egyetemen, sem munkahelyeken nem volt senkinek baja azzal, hogy magyar vagyok. Sem Erdelyben, sem Bukarestben. Gondolom most megint kapok egy nagy lepontozast... a zold kezecskekert olyasmit kell irni, hogy "jaj, engem minden nap agyonvernek a csunya szorostalpu romanok" :D
En romaniaban elek es nekem ezalatt a 16 ev alatt sosem szolt be senki pedig a suliban is a haromnegyede roman tanulo, abba a nobe nem csak azert kotottek bele mert magyar volt, sztem volt annak mas oka is!
Parasztság? Nem értem hogy jönnek õk most ehhez a témához!
5-ös, láttam a dokumentumfilmet a balassagyarmati ellenállásról, minden tiszteletem az ottaniaknak, akik helyt álltak egyszerû emberekként, viszont az már nem ma vagy tegnap volt.
'A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.' Õket nagyon csúfosan vertük ki Balassagyarmatnál.
A szégyenérzetük miatt.
Van par nemzetiszocialista bunko allat, de azok a nepesseg 1%-at se teszik ki, csak persze az ilyen eseteket felfujjak. En Bukarestben lakok, utcan, buszon stb allandoan magyarul beszelek csaladdal, haverokkal, telefonon. 30 ev alatt me'g senki se szolt be. Nem kell mindent keszpenznek venni, amit a kurucinfo es hasonlo ir.
A 90-es évek elején Romániában eléggé nacionalista politikát folytattak, sokakban még ez maradt meg. A válság miatt is mást kell okolni, még ha nem is tehet róla. Amúgy is már nagyon régóta vannak konfliktusok a magyarok és a románok/szlovákok között. A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.
Meeszaaros: Nem kéne beszólni sem, persze cserébe jó lenne ha a zsidók is kicsit meghúznák magukat, mert amúgy õk is megérik a pénzüket. Mindkét fél jól járna.

Miert utaljak sokan a Romaniaban elo magyarokat?

Legjobb válasz: Ezt gondold át még egyszer. A "Románia" és a "történelmi hagyomány" eleve egymást kizáró fogalmak.

Ezt gondold át még egyszer. A "Románia" és a "történelmi hagyomány" eleve egymást kizáró fogalmak.
A románok azért, mert magyarok... A magyarok meg azért, mert egy rendkívül káros rendszerben erre lettek nevelve. Én anyámmal például a mai napig hangosan vitatkozva össze szoktam veszni azon, hogy 56-ban forradalom vagy ellenforradalom volt-e. Mert õ az iskolában még ellenforradalomnak tanulta. Azzal karöltve, hogy trianonban békét kötöttünk, nem pedig békediktátumot róttak ki ránk stb-stb. A rendszert ki kellett szolgálniuk. De hála Istennek egyre ritkább az ilyesfajta gondolkodás!
Azért, mert eddig ahány romániai magyarral találkoztam, mind számító bunkó volt, aki az ember képébe mosolyog, majd ha elfordul, a hátába döfné a kést ha neki az hasznosabb. Sajnos ez a tapasztalatom velük kapcsolatban.
Mert a bolsevik megosztó politika erre nevelte õket.
A szerbek , szlovákok , románok , ukránok azért utálnak mert tudják hogy az országuk egy része magyar föld.És mindegyik irigy, azért is mert Magyarország fejlettebb és gazdagabb mint az õ országuk.
„Úgy tudom a romániai magyaroknak van román állampolgárságuk, nem számítanak másodrendû állampolgároknak, mint például az orosz lakosság a balti államokban.” Melyik balti államról van szó?
#11., nálad mindenképp nagyobbak.
Már a rendszerváltás elõtt igyekeztek kihasználni az itthoni rokonságot. Idejöttek, gyakorlatilag pénz nélkül, néhány csergével és két hétig élõsködtek. Aztán még nekik nem tetszett, hogy kidobták õket a rokonok, mondván, nincsen erre pénzük.
Több erdélyi ismerõsöm van, de hasonló esetrõl nem tudok beszámolni. Ellenben van egy régen áttelepült jó ismerõsöm, egy alkalommal több napot töltöttünk kint, a szülei házában láttak vendégül, számukra teljesen ismeretlenül, mégis úgy, mintha a családhoz tartoznék. Ezek az emberek több generáció óta akaratuk ellenére egy idegen ország állampolgárai, és megõrizték az identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat, úgy, hogy ebben nemhogy támogatva, de gátolva voltak. Én mélyen tisztelem õket ezért.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso, halat adok az Urnak, hogy meg leteznek ilyen gondolkodasu emberek is:)
Többen vannak, mint gondolnád.
Én nagyon is szeretem õket :) Sok erdélyi barátom van, õk is ugyan olyan magyarok mint a magyarországiak! Sõt én sokkal inkább közelebb állónak érzek magamhoz egy erdélyi magyart, mivel õk a román elnyomás ellenére maradtak meg magyarnak!
A kérdező hozzászólása: Ebben igazad van, gyerekkorunk ota ezt neveltek belenk, a tortenelmen meg valtoztatni ugysem lehet, szoval a megoldas csak annyi, hogy kispolgarkent igyekszunk egy becsuletes eletet elni, aki meg eliten a nemzetisegunk miatt vagy csupan mer kicsit keletebre szulettunk az sajat magara vessen:)
Valóban, nem ti vagytok a hibásak. Viszont a határokon innen élõ magyarok sem, és nem kéne beállítani, hogy igen. Nagyon sok elvakult történelem és magyar tanár már általános iskolában elkezdi mosni a gyerekek agyát, hogy szegény erdélyi magyarok, az egész világ ellenük van, pedig õk az igazi magyarok, és hogy lehetünk ilyen gonoszak, hogy nem fogadjuk be õket. Úgy tudom a romániai magyaroknak van román állampolgárságuk, nem számítanak másodrendû állampolgároknak, mint például az orosz lakosság a balti államokban.
A kérdező hozzászólása: Elobb megkene gondolni, hogy kit pofatlanozol le. Senki nem akar itt nagyobb magyar lenni mint te! Talan mi vagyunk a hibasak, hogy epp Romaniaban szulettunk?..
Mert pofátlanok, azt hiszik ha õk román állampolgárként sírva éneklik a magyar himnusznak nevezett gyászindulót, akkor õk sokkal nagyobb magyarok mint a magyarországi magyarok.
nem mindenki utálja õket. vannak a románok között is józan emberek. de tényleg undorító az itthoni magyarságtól, hogy a külhoni magyarokat pl romániaiakat lerománozzák... a történelmi hagyományról meg annyit, hogy azért nekik is van. egy nép se fekete vagy fehér tisztán...nem bõrszínre :D
A kérdező hozzászólása: Az ilyen kérdesek felmerülését a történelmen kívül a tapasztalatok szülik meg. Sok ismerösömnek csúnyan beszólogattak már Magyarorszagon amint kiderült, hogy Romaniaból valok. Romaniában meg leorditják az ember fejet ha megszólalsz magyarul, velem ez tobbszor megtörtent.
a kérdés a Romániában ÉLÕ magyarokról szól és nem a sima románokról (persze a romániai magyarok is román állampolgárok). én nem tudok róla, hogy sokan utálják itthon õket.
Mert félnek, hogy jobbra fognak szavazni.
történelmi hagyomány. mise szeretjük õket túlságosan.
Tehetségkutatók: elõnyben vagy, ha határontúli vagy! Választások: a határontúliak fogják meghatározni, ki legyen a MI kormányunk és parlamentünk, miközben ÕK csak kibicek? Megyek én is Romániába, romáén képviselõkre szavazni. Aztán az se tetszik, hogy az 1962-ben(!) kötött egyezmény szerint a határontúli nyugdijasok ingyen orvosi ellátásra és ingyen utazásra jogosultak, miközben itt soha nem fizettek se TB-t, se nyugdij járadékot. Nekünk pedig MINDENÉRT fizetni kell. Másodosztályúak lettünk a saját hazánkban! És ez az ami miatt megy a "románozás", plusz a nem napon barnult feketemunkások miatt, akik lopni és rabolni járnak éjszaka. Ez a gond.

A nemzeti érzelmű vidékiek miért utalják Budapestet, a magyar civilizáció központját?

Hamár nemzeti érzelm?ek, akkor gondolom fontos nekik Magyarország és a magyar civilizáció.

Legjobb válasz: Én azt nem nevezném "mûveltebb" helynek, mint Budapest, ahol X meg Y dolgot kell kényszerbõl csinálni, "mert különben a falu megszól érte."

"A nemzeti érzelmû vidékiek miért utalják Budapestet, a magyar civilizáció központját?" Nem utáljuk, csak kimondjuk a véleményünket (meg az igazságot).A magyar kultúra vidékrõl származik inkább. "Ez a magyar civilizáció történetesen nem egy fel-alá rohangáló barbár törzs civilizációja, hanem egy letelepedett, európai, országgal rendelkezõ nemzet civilizációja, " Budapestben kb annyi az európai hogy területileg Európában van és a régi épületek kinézete. Annyira modern, hogy hatalmas a szmog, tele van hulladékkal, cigánnyal, kínaival stb. A budapesti kultúra tipikus zsidó-liberális amit érthetõen páran nem szívlelnek.
Mert, túristáknak csak repülõvel szabad belépni az országba? Egyébként való igaz, általában pont a vidékrõl felköltözött bunkóknak ilyen a hozzállás, de megjegyzem, nem csak nekik. Ez ember kérdés, hülyék mindenhol vannak, legyen az pest vagy vidék. Az meg egyszerûen baromság, hogy pest a kultura központja. Már hogy lenne könyörgöm, egy fõváros, erõs nemzetközi befolyással? Pont hogy vidéken, elszigeteltebb helyen maradnak meg a szokások, ahol nincs tesco meg egyéb ilyen külföldi befolyás. És ez egyrészt tény, másrészt bárhol a világon máshol így van. Ha a népszokásokra vagy kiváncsi, azt sosem a fõvárosokban találod.
A kérdező hozzászólása: Én azt nem nevezném "mûveltebb" helynek, mint Budapest, ahol X meg Y dolgot kell kényszerbõl csinálni, "mert különben a falu megszól érte."
vidéki vagyok és szeretem pestet
Én nemzeti érzelmû vagyok, vidéken élek, de nem utálom Budapestet. Tehát amit írsz, az nem igaz. Nekem csak a fõvárosiak egy bizonyos rétegével van bajom.
Tudod szerintem itt senki sem Budapestet utálja, hanem a pesti embereket... Ne kérd, hogy hasonlítsak...
17:34-es, egyetértek!
Budapest utálatának semmi köze a nemzeti érzelemhez! Budapest nem modern, csak a pestiek hiszik annak. Nem a magyar kúltúra legjava van ott! A valódi magyar kultúra vidéken van, ahol még õrzik a népszokásokat! Pesten ennek nyoma sincs. Koszos, büdös a város. A városban járva vigyáznom kell az értékeimre, hogy a sok zsebtolvaj ne lopjon meg., A pestiek kényelmét : BKV, Metró, fürdõk, színházak stb. a vidékiek fizeti meg. Budapest az ország vízfeje! Sok pesti pedig, mint te is beképzelt, és lenézi a vidékieket. Pedig a vidék sokkal mûveltebb és élhetõbb, mint Budapest! És vidékre is sok külföldi túrista jár.
Én meg nem. Pont a vidékrõl beköltözõk nem tudnak viselkedni és nézik le a vidékieket.
Tényleg sokan mehetnek vidékre túristák, fõleg, hogy Budapest környékén vannak a legnagyobb repülõterek. Egyéb okos hozzászólás?
Azt én sem értem, mert a vándorlási hullámnak köszönhetõen állítom, hogy a lakosság 70 %-a vidéki és a Budapest környéki lakosság legalább 40 %-a kiköltözött egykori budapesti. Szerintem pont a Budapestre beköltözõ vidékieket utálja a többi vidéki.
x õk nem tudnak viselkedni.
Szerintem ez alapvetõen egy macsak-egér játék.A városi ember nem szerti a falusit, és fordítva, a a pestinek baja van a vidékiekkel.Ez így nagyon primitív példa, de van igazság alapja. De, hogy kitérjek egy kicsit a "nemzeti érzelmû" témára...Tisztázzuk, mi az hogy nemzeti érzelmû?Jobbikosok nemzeti érzelmûek??Ez a kérdés így számomra nem tiszta, de leírom a véleményem. Számomra itt a GYK-en a nemzeti érzelmûek a szélsõjobboldali szimpatizánsok.Az ilyen berkeken belül az az alap, hogy utálni kell valakit. Szerintem, ha egy ember annyi energiát öl a gyülöletbe mint õk, oly mértékben elhetalmasodik rajta, hogy lassan mindenkit utál.Az ilyen emberek mindig a hibát keresik másokban. Sok vidéki szélsõséges(Szabolcs megyei vagyok)szídja Pestet, és hallottam már olyat, hogy Budapest mérgezte meg az országot a liberalizmussal..stb.De mit várunk az ilyenektõl?! Nem ismerik el Budapest jelentõségét, de megfigyelhetjük az is, hogy a híres magyar tudósokról, elismert emberekrõl akik zsidó származásúak voltak nem ugyanolyan piszkos zsidó, mint a többi...Ez az õ mentalitásuk
Szerintem jobb ha letisztázzuk a dolgokat. Tény hogy vannak ocsmány városok és falvak, de az hogy Magyarország elsõ számú települése így néz ki az elég cink. Voltam 5 napot a nyáron Budapesten maga a város szerintem egy szarfészek, mindenhol szemét, kosz és a koldusok. Az egyik utcasarkon csatorna szag a másikban meg szesz. Kopott büdös BKV buszok járnak mindenfelé, még a jegyemet sem tudtam kilyukasztani, mert a csekkoló rossz volt. Úgy tûnt az egész hely velejéig romlott. Ha rajtam múlna az egész várost a földig rombolnám, és újraépíteném, új emberekkel raknám tele mert kifordult a gyomrom. (azért hozzátennem a Parlament környéke tetszett, és a Budai oldalon a libegõ és a János-hegyi kilátó, de a lényegen nem változtat)
Nekem a fõ bajom a magyar fõvárossal, hogy nagyon központosítva van az ország. Minden értelemben. A másik pedig az, hogy a legkülsõ kerületben is, ahonnan már több, mint egy óra a városközpont, mindenki azt hiszi, õ több csak azért, mert "pesti". Pedig hol van õ attól... Nem jól használják a ragokat, furcsán beszélnek ( ban, ben - ba, be keveredése a médiában is pl, nem csak a köznapi beszédben, az okoz-szerez felcserélése, stb.) De a lényeg az, hogy attól , hogy valaki Budapesten lakik, csak erre a tényre még ne legyen annyira büszke, ne nézze le a vidéki embert, mert az is CSAK EGY VÁROS.
Cicilizáció... Az. Meg központja. Az pláne. Kedvenc mondásommal élve: szép nem vagy, hülye ne legyél!
Én nem utálom a pestieket, pedig vidéki vagyok...vannak pesti rokonaim is. Az viszont tény, hogy, ha rokonok ismerõseivel találkozom, v bárkivel, aki pesti, rögtön felismerhetõ, a beszédrõl. Mindenki olyan úriasnak akar látszani, beképzelt, és lenézõ.
A kérdező hozzászólása: "zsidó-liberális" Látom már a vidék is tele van "divatnácikkal"... Méghogy azért jobb a vidéki kultúra, mert jobban el van zárva a "mainstream"-tõl, és ott jobban megõrzik a hagyományokat... Úgytûnik a divatnácizmus ott is futótûzként terjed. Budapest liberális város, de miért kell a liberalizmust egybõl a zsidókkal összehozni? Sokkal kevesebb Pesten a zsidó, mint mondjuk Londonban. Akkor London már "Tel Aviv 2" vagy mi?
Nem utálják, csak nem értik õket:D http://www.youtube.com/watch?v=BeHACk_lZCs

Miért utálják a magyar embereket?

Legjobb válasz: Jó magyar szokás azt gondolni, hogy utálják a magyarokat. Mibõl gondolod? Kik utálják szerinted?

Jó magyar szokás azt gondolni, hogy utálják a magyarokat. Mibõl gondolod? Kik utálják szerinted?
Azt azért nem gondolnám, hogy valaki irigy lenne ránk... de ha így folytatódik lassan csóróbb sem lesz senki nálunk :D Románia és Szlovákia politikai okokból utálnak, de az intelligensebbje ott is, itt is józan gondolkodású, mint ahogyan az egyéb országokra is jellemzõ, szóval...
es ausztriat miert nem irtad ide csak erdelyt szlovakiat es jugot irtad
A primitiv emberek utálnak minket! Románok, szerbek??? Ugyan már!!! Tanulatlan csürhe banda!4 (Cigány is). Nyugaton miért nincs ez???
nagyon buszkek vagytok magatokra es mindenkivel csak ellenseget tudtok szulni mert a szekely az roman cigany nektek a szlovakok es jogok nem tudom mik azok nektek nagy szar emberek vagytok az en szemembe
Minden országban elõfordul idõnként, vagy tartósabban ellenszenv más nép irányába, vagy azért mert odamenve elveszi elõlük a munkát(ld angliában a magyarok), vagy mert odamenve nem tud viselkedni(ld németországban anno ki volt írva magyar ne lopj). Sajnos nekünk is van rossz hírünk, el kell fogadni, igaz hogy kevés alkalom, de azzal a népet bélyegzik.
Szerintem több magyar utálja a külföldieket, mint ahány külföldi a magyarokat...
Nem lehet egy népet jogosan utálni. Ott mindig van valami politikai, vagy egyéb manipuláció, ami miatt bedõlnek az emberek.
Aki azt írta, hogy a horvátok utálnak minket, elég nagy marhaságot írt. Belõlünk élnek. Autópályát csinálnak nekünk, ami 1 év alatt annyit nõ, mint itthon 20 év alatt az egész autópálya infrastruktúra. Minden évben horvátban vagyok lassan egy évtizede. Soha semmilyen negatív jelzést nem kaptam, mert magyar vagyok. Hagyjatok már...
Na és a magyarok miért utálják a cignyokat, meg a románokat, meg a négereket? NA??
Nekem egy rossz tapasztalatom volt 7 évvel ezelõtti osztálykirándulásról. Szlovákiában egy parkolóban üvegekkel megdobáltak minket ill. a buszunkat, és azt kiabálták, hogy takarodjatok magyarok. Azóta sem mentem oda vissza. Viszont más európai országban nem tapasztaltam semmi olyasmit, hogy utálnának minket.
Aki azt írta, hogy a szerbek irigylik a magyarokat, annak üzenem, hogy nagyot téved. A szerbek meg vannak gyõzõdve róla, hogy õk a legfaszább gyerekek a világon, nem irigyelnek másik népet, még véletlenül sem.
CSAK AZOK UTÁLNAK MINKET AKIK IRIGYEK RÁNK ÉS CSOROBBAK ROMÁNIA SZLOVÁKIA YUGO STB NÉZD MEG PL A NÉMETET FRANCIÁT BELGA SVÁJC MIND SZERETNEK MINKET
A kérdező hozzászólása: na és ti mér utájátok a cigányokat?
Ez most valami provokatív kérdés akar lenni? Európában sokan nem szeretik a magyarokat, de ez kb. ugyanolyan butaság, mint itt országon belül ez az állandó cigányozás. Egy közös jellemzõje van: az általánosítás. Kiemelnek bizonyos népcsoportból néhány negatív tulajdonságot, és azt ráhúzzák boldog-boldogtalanra. Én a magam részérõl nagyon unom ezeket az ostoba fajgyûlölõ vitákat.
14 külföldi országban jártam már, és kb. 25-30 különbözõ nemzetiségû emberrel létesítettem verbális kapcsolatot, és egyikük sem utált csak azért mert magyar vagyok.
Nem tom, de fél europa kiírtaná a magyart , ha tehetné-persze nem reklámozzák-, és én is utálom a magyart pedeig magyar vok.
szlovákok, románok, horvátok, szerbek UTÁLJÁK, lenézik, irigylik a magyarokat
egy amerikai emberke úgy fogalmazott, hogy 'nem szeretem a magyarokat.volt egy magyar haverom, de az is olyan volt, hogy amíg kezet fogtál vele, lelopta a gyûrût az ujjadról'. : D
Szerintem nem utálják a magyar embereket! Éltem egy-pár Európai országban. Azt hiszem inkább a tefélédet utálják!
Csak buta ember utál nemzetiségi, vagy bõrszín alapján más embereket.

Miért utálják a Szlovákok a Magyarokat?

Legjobb válasz: Ez az állítás így nem igaz. Nekem volt 3 szlovák munkatársam is, és semmi gondunk nem volt egymással, nagyon is jól meg voltunk. Maximum azt mondhatjuk el, hogy a nemzeti érzelmûbb szlovákok utálják a magyarokat, és a nemzeti érzelmû magyarok utálják a szlovákokat.

Ez az állítás így nem igaz. Nekem volt 3 szlovák munkatársam is, és semmi gondunk nem volt egymással, nagyon is jól meg voltunk. Maximum azt mondhatjuk el, hogy a nemzeti érzelmûbb szlovákok utálják a magyarokat, és a nemzeti érzelmû magyarok utálják a szlovákokat.
Igen, az elsõvel részben egyetértek. Annyit tennék még hozzá, hogy a szlovákok nem csak a magyarokat nem szeretik, hanem több népcsoportot sem, mint pl. a cseheket, csak éppen olyan függetlenségi érzésbõl, mint amit kb. a magyarok éreztek 1848-ban az osztrákokkal szemben. Ok, Ficó vadember tekintetû miniszterelnök most rá van állva egy kicsit a kettõs állampolgárságra is, de ezt is csak a függetlenség illetve a lokálpatriotizmus jegyében teszi. Nem mondtam, hogy egyetértek vele :) .
Mert félnek :) és általában ez beléjük van nevelve hogy a magyar csak foglalni akar és uralkodni :) de ez már politika .. Amit Slota kezdett el. Normális gondolkodású embereknek itt semmi bajuk egymással

Miért utálják a cigányok a magyarokat? (többi lent)

Nekem azt mondta az egyik, hogy ?k is annyira utálnak minket mi mi ?ket. Meg, hogy idézem" utálom az összes magyart, mindet be kéne zárni egy kamrába mint annak idején a zsidókat és gázt engedni rájuk" Nem is kell mondanom alig bírtam megállni, hogy ott a helyszínien ne csináljak valami olyat amiért börtön büntetést adnak. De szerencsémre megbírtam állni. Miért viselkedik ilyen módon? De nem csak ez az egy hanem az összes cigány! Tudom, hogy másak a szokásaik, meg tudom milyenek a cigányzenékben is ez a "tbidibidip,, póóó píí pó zsamó" meg ilyenek de nem ezt kéne vinni egész nap! válaszokat várok.

Legjobb válasz: Õszintén? Szerintem ez egy örödgi kör. A magyarok utálják a cigányokat, mert azt látják, hogy azok utálják õket, és fordítva is.

Õszintén? Szerintem ez egy örödgi kör. A magyarok utálják a cigányokat, mert azt látják, hogy azok utálják õket, és fordítva is.
Egy kultúrálatlan hitvány nép, emberiség korcsa, egyszerûen deportálni kéne õket valami irtó távoli bolygóra, mert képtelenek beilleszkedni bárhová is.
Élt volna Hitler még pár évig :D
Én általánosítani fogok végig, mert a magyarok és a cigányok felén is vannak kivételek (csak ezt most nem említem)... Itt vannak a magyarok már több mint 1000 éve a saját kultúránkkal. Most meg "nemrég" bevándoroltak a cigányok az ÕK kultúrájukkal, és szokásaikkal (zenéltek, mulattak...). Azóta sem bírnak beilleszkedni, és már lopnak, csalnak amikor csak tudnak, igénytelenek (hadd ne mondjak példát), és stb. Idézem Vona Gábort, a Jobbik elnökét az október 17.-es tüntetésen: "Nem mi vagyunk a rasszisták, hanem õk! Õk nem bírnak beilleszkedni!" Azt nem tudom, hogy miért nem képesek a mai napig beilleszkedni, de ez csak egyre ront a helyzeten. Ezért "utálják" a magyarokat, pedig nem tudják, hogy ha nem lennénk, akkor honnan lenne a segélyük. Ki tartaná el az 1, 5 millió cigányt Magyarországon. És ha már Magyarországnál tartok:.. Láttam már olyan Facebook-os bejegyzést, amiben egy cigány rendesen megmondja, hogy mi vagyunk a "csicskásai" a cigányoknak, meg hogy elfoglalják az országot. De ezt ha nem engedjük, MÉG vissza tudjuk õket fogni! 2014-ben a Jobbikra kell szavazni!! Õk (elvileg) helyretesznek mindent az országban, nem úgy mint Orbán, Gyurcsány és társai. Meg kell védenünk ezt az országot, hogy Magyarország tényleg a magyaroké legyen, ne nagyképûsködjön a cigány!
En Romaniaban lakom; itt a ciganyok ugy utaljak a romanokat, mint Magyarorszagon a magyarokat (forditva ez nem igaz; a romanok inkabb felneznek rajuk, mert szamukra peldakep erteku a nem-dolgozom-megis-hummerrel-jarok elet). Ilyenek a ciganyok.
En cigany vagyok es mi ciganyok azert utaljuk a magyarokat mert:-rasszistak vagytok -rasszista oldalkat krealtok -az emberisek tetejenek hiszitek magatokat -nagy a pofatok -a trianonrol ugatok vagy 60-70 -egy kalap ala vesztek mindenkit pl:ha egy cigany elop egy lovat akkor mar minden cigany tolvaj -nagy a pofatok -lealcsottok minden mas nepet -ha kimentek kulfoldre buszkelkedtek azzal hogy ez a ti teruletetek volt -a kedvenc netes oldalatok a kuruc info -mindig mast hibaztatok -ja es a nyelvetekel buszkelkedtek pedig csak egy csomo osszelopkodott szo -igazsagtalanok vagytok pl egy cigany tiz ev bortont kap egy magyar 4-5 -ostobak hulyek vagytok te hala istenek 5 ev mulva kipusztultok mert a nepetek egy gyenge szar
Mert, a cigányság olyan, mint a pestis..meg kell állítanunk ezt is!
Cigány vagyok!Ezért utálunk benneteket mert ilyen véleménnyel vagytok rólunk.Undorító dolgokat írtok szinte minden oldalon. Csak járjatok utána és nézzétek meg mi nem vagyunk ilyen gusztustalanok mint ti!De biztos nem vagytok magyarok csak aszt hiszitek magatokról.Az igazi magyar szereti a cigányt!!!
A kérdező hozzászólása: 17. Igazad van. !
Az összes komment közül egyedül az 1., a rostásé és a 17. volt értelmes.
Há' me' a rasszizmus egy szükséges rossz! :DD Rasszizmus nélkül uncsi lenne a világ. '-' Meg ha az egész világ fehér emberekbõl állna az is uncsi lenne. Ja meg utálat nélkül is. Nem tudnék elviselni egy tökéletes álomvilágot, ahol világbéke van. Bár én nem utálok senkit de mindegy xd
A kérdező hozzászólása: A mostani Magyaroknak akik itt élnek Magyarországon, mert ugye itt élünk, és ezek az undorító cigányok akik ide annak idején bevándoroltak, és most õk utálnak minket na ennek méég így is, hogy most szaporodnak mert kapják a gyerekekért a pénzt, na még így is csak a 13% unkat teszik ki a kölykeikkel együtt. És még minket kéne gázkamrába tenni. Hát az ilyennek nincs esze azt kell hogy mondjam. De még egy ilyen baszólást nem fogok még egyszer megállni..
Az enyém nem tetszett? :o Én nem pártolok senkit, de akkor is szerintem kell a rasszizmus, mert unalmas lenne a világ nélküle. Bár nekem mindegy, én amúgy se tervezek sokáig az országban maradni.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy szerette régen! De ez már megváltozott mert undorítóak lettek.
Magyar vagyok. Nem ismerek egyetlen egy cigányembert sem. Félek tõlük és távol tartom magamtól az ilyen egyéneket. Ha belém kötnek inkább befogom a szám és el somfordálok, nem keresem a bajt. Eddig 5 munkahelyen dolgoztam alkalmazottként. Átlagosan 1-2-3 évet. Ez az 5 cég összesen kb. olyan 100-150 embert alkalmazott. Munkám során soha nem találkoztam cigányokkal. Egyszerûen nem alkalmaztak cigány embert. Ez a mi volt az elõbb a tyúk vagy a tojás esete. Nem alkalmazunk cigányokat, mert utáljuk õket és mert lopnak. Mivel nem adunk nekik munkát ezért lopnak és utálnak minket Magyarokat. Ha cigány lennék és nem kapnék állást, pedig dolgozni akarnék és éveken át elzavarnának az interjúkon a származásom miatt én is utálnám a ...tök mindegy milyen nemzet az ahol élek.
Valakinek csinálnia kéne egy Magyar oldalt amit ismerõsöknek(csak IGAZ Magyaroknak körbeadnák és így össze lehet fogni.)
A kérdező hozzászólása: Nem csak megütni, és megrugdosni kellet volna õket, habár kétlem, hogy így lett volna mert látszik hogy hazudnak.
.¤*¨¨*¤.¸¸...¸ .¤*¨¨*¤. \¸....¤ Hajrá Jobbik! ¤*¨*¤. .\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸ .¤*¨¨*¤. ..\ / .▌ / \ Így kéne tenni: http://www.youtube.com/watch?v=-iGNKKPsVVc
A probléma abban rejlik, hogy a politikusok (khhmm.. zsidók khhmm..) tenyésztik öket! egy cigány, az államnak havi 30-35e. Ft-ba kerül, míg egy magyar embert meggyõzni nem elég pénzzel, nekik bizalom kell. Az elfajzott, kultúrálatlan korcsok felbátorodnak, szaporodnak, és fölemésztik a magyarokat. Régen amikor még 200/5 arányban voltak, meg lehetett csinálni, hogy egy faluban egy cigány mindig mástól lopott(nagymamám ilyen helyen lakott, ott kedveltem is ezt a cigányt, õ tégyleg megélhetésbõl csinálta, nem azért, hogy meglenyen a BMW-re) most viszont, hogy egyes falukban 60 fõs cigányhorda jár 1 védtelen nyagymamát kirabolni, az már tarthatatlan! el hell õket deportálni izraelbe, és a zsidókkal együtt leatomozni az egészet!
A kérdező hozzászólása: az elõzõ betelefonálónak: Szóval ugyan olyan a helyzet mint Magyarországon. De én szerintem jobban utálom õket mint õk engem. Meg már Mi itt vagyunk a kárpátmedencében 1000 éve. Szerintem ki tudnánk még õket innen paterolni, de az nem vezet semmi jóra úgy hogy még tûrjük egy kicsit hátha alakul valami:(
A kérdező hozzászólása: MINDÖRÖKKÉ A JOBBIK !!!!!!
A kérdező hozzászólása: LOL (O
A kérdező hozzászólása: és nem tudják hogy hol a helyük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!