Találatok a következő kifejezésre: Miért útálják magyarok (51 db)

Miért utálják a Szlovákok a Magyarokat?

Legjobb válasz: Ez az állítás így nem igaz. Nekem volt 3 szlovák munkatársam is, és semmi gondunk nem volt egymással, nagyon is jól meg voltunk. Maximum azt mondhatjuk el, hogy a nemzeti érzelmûbb szlovákok utálják a magyarokat, és a nemzeti érzelmû magyarok utálják a szlovákokat.

Ez az állítás így nem igaz. Nekem volt 3 szlovák munkatársam is, és semmi gondunk nem volt egymással, nagyon is jól meg voltunk. Maximum azt mondhatjuk el, hogy a nemzeti érzelmûbb szlovákok utálják a magyarokat, és a nemzeti érzelmû magyarok utálják a szlovákokat.
Igen, az elsõvel részben egyetértek. Annyit tennék még hozzá, hogy a szlovákok nem csak a magyarokat nem szeretik, hanem több népcsoportot sem, mint pl. a cseheket, csak éppen olyan függetlenségi érzésbõl, mint amit kb. a magyarok éreztek 1848-ban az osztrákokkal szemben. Ok, Ficó vadember tekintetû miniszterelnök most rá van állva egy kicsit a kettõs állampolgárságra is, de ezt is csak a függetlenség illetve a lokálpatriotizmus jegyében teszi. Nem mondtam, hogy egyetértek vele :) .
Mert félnek :) és általában ez beléjük van nevelve hogy a magyar csak foglalni akar és uralkodni :) de ez már politika .. Amit Slota kezdett el. Normális gondolkodású embereknek itt semmi bajuk egymással

Miért utálják a magyar embereket?

Legjobb válasz: Jó magyar szokás azt gondolni, hogy utálják a magyarokat. Mibõl gondolod? Kik utálják szerinted?

Jó magyar szokás azt gondolni, hogy utálják a magyarokat. Mibõl gondolod? Kik utálják szerinted?
Azt azért nem gondolnám, hogy valaki irigy lenne ránk... de ha így folytatódik lassan csóróbb sem lesz senki nálunk :D Románia és Szlovákia politikai okokból utálnak, de az intelligensebbje ott is, itt is józan gondolkodású, mint ahogyan az egyéb országokra is jellemzõ, szóval...
es ausztriat miert nem irtad ide csak erdelyt szlovakiat es jugot irtad
A primitiv emberek utálnak minket! Románok, szerbek??? Ugyan már!!! Tanulatlan csürhe banda!4 (Cigány is). Nyugaton miért nincs ez???
nagyon buszkek vagytok magatokra es mindenkivel csak ellenseget tudtok szulni mert a szekely az roman cigany nektek a szlovakok es jogok nem tudom mik azok nektek nagy szar emberek vagytok az en szemembe
Minden országban elõfordul idõnként, vagy tartósabban ellenszenv más nép irányába, vagy azért mert odamenve elveszi elõlük a munkát(ld angliában a magyarok), vagy mert odamenve nem tud viselkedni(ld németországban anno ki volt írva magyar ne lopj). Sajnos nekünk is van rossz hírünk, el kell fogadni, igaz hogy kevés alkalom, de azzal a népet bélyegzik.
Szerintem több magyar utálja a külföldieket, mint ahány külföldi a magyarokat...
Nem lehet egy népet jogosan utálni. Ott mindig van valami politikai, vagy egyéb manipuláció, ami miatt bedõlnek az emberek.
Aki azt írta, hogy a horvátok utálnak minket, elég nagy marhaságot írt. Belõlünk élnek. Autópályát csinálnak nekünk, ami 1 év alatt annyit nõ, mint itthon 20 év alatt az egész autópálya infrastruktúra. Minden évben horvátban vagyok lassan egy évtizede. Soha semmilyen negatív jelzést nem kaptam, mert magyar vagyok. Hagyjatok már...
Na és a magyarok miért utálják a cignyokat, meg a románokat, meg a négereket? NA??
Nekem egy rossz tapasztalatom volt 7 évvel ezelõtti osztálykirándulásról. Szlovákiában egy parkolóban üvegekkel megdobáltak minket ill. a buszunkat, és azt kiabálták, hogy takarodjatok magyarok. Azóta sem mentem oda vissza. Viszont más európai országban nem tapasztaltam semmi olyasmit, hogy utálnának minket.
Aki azt írta, hogy a szerbek irigylik a magyarokat, annak üzenem, hogy nagyot téved. A szerbek meg vannak gyõzõdve róla, hogy õk a legfaszább gyerekek a világon, nem irigyelnek másik népet, még véletlenül sem.
CSAK AZOK UTÁLNAK MINKET AKIK IRIGYEK RÁNK ÉS CSOROBBAK ROMÁNIA SZLOVÁKIA YUGO STB NÉZD MEG PL A NÉMETET FRANCIÁT BELGA SVÁJC MIND SZERETNEK MINKET
A kérdező hozzászólása: na és ti mér utájátok a cigányokat?
Ez most valami provokatív kérdés akar lenni? Európában sokan nem szeretik a magyarokat, de ez kb. ugyanolyan butaság, mint itt országon belül ez az állandó cigányozás. Egy közös jellemzõje van: az általánosítás. Kiemelnek bizonyos népcsoportból néhány negatív tulajdonságot, és azt ráhúzzák boldog-boldogtalanra. Én a magam részérõl nagyon unom ezeket az ostoba fajgyûlölõ vitákat.
14 külföldi országban jártam már, és kb. 25-30 különbözõ nemzetiségû emberrel létesítettem verbális kapcsolatot, és egyikük sem utált csak azért mert magyar vagyok.
Nem tom, de fél europa kiírtaná a magyart , ha tehetné-persze nem reklámozzák-, és én is utálom a magyart pedeig magyar vok.
szlovákok, románok, horvátok, szerbek UTÁLJÁK, lenézik, irigylik a magyarokat
egy amerikai emberke úgy fogalmazott, hogy 'nem szeretem a magyarokat.volt egy magyar haverom, de az is olyan volt, hogy amíg kezet fogtál vele, lelopta a gyûrût az ujjadról'. : D
Szerintem nem utálják a magyar embereket! Éltem egy-pár Európai országban. Azt hiszem inkább a tefélédet utálják!
Csak buta ember utál nemzetiségi, vagy bõrszín alapján más embereket.

Miért utálják a cigányok a magyarokat? (többi lent)

Nekem azt mondta az egyik, hogy ?k is annyira utálnak minket mi mi ?ket. Meg, hogy idézem" utálom az összes magyart, mindet be kéne zárni egy kamrába mint annak idején a zsidókat és gázt engedni rájuk" Nem is kell mondanom alig bírtam megállni, hogy ott a helyszínien ne csináljak valami olyat amiért börtön büntetést adnak. De szerencsémre megbírtam állni. Miért viselkedik ilyen módon? De nem csak ez az egy hanem az összes cigány! Tudom, hogy másak a szokásaik, meg tudom milyenek a cigányzenékben is ez a "tbidibidip,, póóó píí pó zsamó" meg ilyenek de nem ezt kéne vinni egész nap! válaszokat várok.

Legjobb válasz: Õszintén? Szerintem ez egy örödgi kör. A magyarok utálják a cigányokat, mert azt látják, hogy azok utálják õket, és fordítva is.

Õszintén? Szerintem ez egy örödgi kör. A magyarok utálják a cigányokat, mert azt látják, hogy azok utálják õket, és fordítva is.
Egy kultúrálatlan hitvány nép, emberiség korcsa, egyszerûen deportálni kéne õket valami irtó távoli bolygóra, mert képtelenek beilleszkedni bárhová is.
Élt volna Hitler még pár évig :D
Én általánosítani fogok végig, mert a magyarok és a cigányok felén is vannak kivételek (csak ezt most nem említem)... Itt vannak a magyarok már több mint 1000 éve a saját kultúránkkal. Most meg "nemrég" bevándoroltak a cigányok az ÕK kultúrájukkal, és szokásaikkal (zenéltek, mulattak...). Azóta sem bírnak beilleszkedni, és már lopnak, csalnak amikor csak tudnak, igénytelenek (hadd ne mondjak példát), és stb. Idézem Vona Gábort, a Jobbik elnökét az október 17.-es tüntetésen: "Nem mi vagyunk a rasszisták, hanem õk! Õk nem bírnak beilleszkedni!" Azt nem tudom, hogy miért nem képesek a mai napig beilleszkedni, de ez csak egyre ront a helyzeten. Ezért "utálják" a magyarokat, pedig nem tudják, hogy ha nem lennénk, akkor honnan lenne a segélyük. Ki tartaná el az 1, 5 millió cigányt Magyarországon. És ha már Magyarországnál tartok:.. Láttam már olyan Facebook-os bejegyzést, amiben egy cigány rendesen megmondja, hogy mi vagyunk a "csicskásai" a cigányoknak, meg hogy elfoglalják az országot. De ezt ha nem engedjük, MÉG vissza tudjuk õket fogni! 2014-ben a Jobbikra kell szavazni!! Õk (elvileg) helyretesznek mindent az országban, nem úgy mint Orbán, Gyurcsány és társai. Meg kell védenünk ezt az országot, hogy Magyarország tényleg a magyaroké legyen, ne nagyképûsködjön a cigány!
En Romaniaban lakom; itt a ciganyok ugy utaljak a romanokat, mint Magyarorszagon a magyarokat (forditva ez nem igaz; a romanok inkabb felneznek rajuk, mert szamukra peldakep erteku a nem-dolgozom-megis-hummerrel-jarok elet). Ilyenek a ciganyok.
En cigany vagyok es mi ciganyok azert utaljuk a magyarokat mert:-rasszistak vagytok -rasszista oldalkat krealtok -az emberisek tetejenek hiszitek magatokat -nagy a pofatok -a trianonrol ugatok vagy 60-70 -egy kalap ala vesztek mindenkit pl:ha egy cigany elop egy lovat akkor mar minden cigany tolvaj -nagy a pofatok -lealcsottok minden mas nepet -ha kimentek kulfoldre buszkelkedtek azzal hogy ez a ti teruletetek volt -a kedvenc netes oldalatok a kuruc info -mindig mast hibaztatok -ja es a nyelvetekel buszkelkedtek pedig csak egy csomo osszelopkodott szo -igazsagtalanok vagytok pl egy cigany tiz ev bortont kap egy magyar 4-5 -ostobak hulyek vagytok te hala istenek 5 ev mulva kipusztultok mert a nepetek egy gyenge szar
Mert, a cigányság olyan, mint a pestis..meg kell állítanunk ezt is!
Cigány vagyok!Ezért utálunk benneteket mert ilyen véleménnyel vagytok rólunk.Undorító dolgokat írtok szinte minden oldalon. Csak járjatok utána és nézzétek meg mi nem vagyunk ilyen gusztustalanok mint ti!De biztos nem vagytok magyarok csak aszt hiszitek magatokról.Az igazi magyar szereti a cigányt!!!
A kérdező hozzászólása: 17. Igazad van. !
Az összes komment közül egyedül az 1., a rostásé és a 17. volt értelmes.
Há' me' a rasszizmus egy szükséges rossz! :DD Rasszizmus nélkül uncsi lenne a világ. '-' Meg ha az egész világ fehér emberekbõl állna az is uncsi lenne. Ja meg utálat nélkül is. Nem tudnék elviselni egy tökéletes álomvilágot, ahol világbéke van. Bár én nem utálok senkit de mindegy xd
A kérdező hozzászólása: A mostani Magyaroknak akik itt élnek Magyarországon, mert ugye itt élünk, és ezek az undorító cigányok akik ide annak idején bevándoroltak, és most õk utálnak minket na ennek méég így is, hogy most szaporodnak mert kapják a gyerekekért a pénzt, na még így is csak a 13% unkat teszik ki a kölykeikkel együtt. És még minket kéne gázkamrába tenni. Hát az ilyennek nincs esze azt kell hogy mondjam. De még egy ilyen baszólást nem fogok még egyszer megállni..
Az enyém nem tetszett? :o Én nem pártolok senkit, de akkor is szerintem kell a rasszizmus, mert unalmas lenne a világ nélküle. Bár nekem mindegy, én amúgy se tervezek sokáig az országban maradni.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy szerette régen! De ez már megváltozott mert undorítóak lettek.
Magyar vagyok. Nem ismerek egyetlen egy cigányembert sem. Félek tõlük és távol tartom magamtól az ilyen egyéneket. Ha belém kötnek inkább befogom a szám és el somfordálok, nem keresem a bajt. Eddig 5 munkahelyen dolgoztam alkalmazottként. Átlagosan 1-2-3 évet. Ez az 5 cég összesen kb. olyan 100-150 embert alkalmazott. Munkám során soha nem találkoztam cigányokkal. Egyszerûen nem alkalmaztak cigány embert. Ez a mi volt az elõbb a tyúk vagy a tojás esete. Nem alkalmazunk cigányokat, mert utáljuk õket és mert lopnak. Mivel nem adunk nekik munkát ezért lopnak és utálnak minket Magyarokat. Ha cigány lennék és nem kapnék állást, pedig dolgozni akarnék és éveken át elzavarnának az interjúkon a származásom miatt én is utálnám a ...tök mindegy milyen nemzet az ahol élek.
Valakinek csinálnia kéne egy Magyar oldalt amit ismerõsöknek(csak IGAZ Magyaroknak körbeadnák és így össze lehet fogni.)
A kérdező hozzászólása: Nem csak megütni, és megrugdosni kellet volna õket, habár kétlem, hogy így lett volna mert látszik hogy hazudnak.
.¤*¨¨*¤.¸¸...¸ .¤*¨¨*¤. \¸....¤ Hajrá Jobbik! ¤*¨*¤. .\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸ .¤*¨¨*¤. ..\ / .▌ / \ Így kéne tenni: http://www.youtube.com/watch?v=-iGNKKPsVVc
A probléma abban rejlik, hogy a politikusok (khhmm.. zsidók khhmm..) tenyésztik öket! egy cigány, az államnak havi 30-35e. Ft-ba kerül, míg egy magyar embert meggyõzni nem elég pénzzel, nekik bizalom kell. Az elfajzott, kultúrálatlan korcsok felbátorodnak, szaporodnak, és fölemésztik a magyarokat. Régen amikor még 200/5 arányban voltak, meg lehetett csinálni, hogy egy faluban egy cigány mindig mástól lopott(nagymamám ilyen helyen lakott, ott kedveltem is ezt a cigányt, õ tégyleg megélhetésbõl csinálta, nem azért, hogy meglenyen a BMW-re) most viszont, hogy egyes falukban 60 fõs cigányhorda jár 1 védtelen nyagymamát kirabolni, az már tarthatatlan! el hell õket deportálni izraelbe, és a zsidókkal együtt leatomozni az egészet!
A kérdező hozzászólása: az elõzõ betelefonálónak: Szóval ugyan olyan a helyzet mint Magyarországon. De én szerintem jobban utálom õket mint õk engem. Meg már Mi itt vagyunk a kárpátmedencében 1000 éve. Szerintem ki tudnánk még õket innen paterolni, de az nem vezet semmi jóra úgy hogy még tûrjük egy kicsit hátha alakul valami:(
A kérdező hozzászólása: MINDÖRÖKKÉ A JOBBIK !!!!!!
A kérdező hozzászólása: LOL (O
A kérdező hozzászólása: és nem tudják hogy hol a helyük.

A szlovákok miért utálják a magyarokat? Ficót megsütötte a nap?

Jobban mondva Fico bának mi ez az állampolgársággal való visszaélése? Miért nem lehet két állampolgárságú egy szlovákiai magyar, vagy miért szabja meg, hogy csak akkor lehet, ha Magyarországon van bejelentett lakcíme?

Legjobb válasz: Nem a szlovákok utálják a magyarokat, hanem néhány hatalomvágyó politikus ezt jó kártyának tartja. Ott is sok a buta ember, akit ilyesmivel meg lehet vezetni. Ha körülnéztél már ott alaposabban, megtapasztalhatod. Minden ottani károgóról elég hamar kiderül, hogy vagy nagyon buta, vagy jó haszna van belõle. Akárcsak nálunk. Vagy máshol. Persze azért picit belejátszik az a tudat, hogy jó része régen magyar közigazgatás volt. Nem magyar, mert ez csak egyes területekre igaz, más helyekre pedig inkább az, hogy szász, német-ajkú. Az ilyesmit öntudatlan kompenzációnak hívják, és remekül ki lehet használni aljas célokra.

Nem a szlovákok utálják a magyarokat, hanem néhány hatalomvágyó politikus ezt jó kártyának tartja. Ott is sok a buta ember, akit ilyesmivel meg lehet vezetni. Ha körülnéztél már ott alaposabban, megtapasztalhatod. Minden ottani károgóról elég hamar kiderül, hogy vagy nagyon buta, vagy jó haszna van belõle. Akárcsak nálunk. Vagy máshol. Persze azért picit belejátszik az a tudat, hogy jó része régen magyar közigazgatás volt. Nem magyar, mert ez csak egyes területekre igaz, más helyekre pedig inkább az, hogy szász, német-ajkú. Az ilyesmit öntudatlan kompenzációnak hívják, és remekül ki lehet használni aljas célokra.
Ugyanaz a baja, mint a Jobbiknak a cigányokkal/zsidókkal: kell egy ellenségkép. Az embereket legjobban a gyûlölet, a közös ellenség utálata tudja összefogni, sajnos. Fico erre kitalálta a magyarokat, õk azok, akik lerohanják az országot, akiktõl félni, akiktõl rettegni kell. Nálunk a cigányok és a zsidók azok, akik pár éven belül polgárháborút robbantanak ki, és elfoglalják az országot. Náluk a magyarok. Az szocializmusban az egész nyugati világ volt, akit utálni kellett, mert pár éven belül világháborút robbantanak ki, és elfoglalják az országot... Nincs jobb összefogó erõ, mint a gyûlölet és rettegés.
Nálunk sem bûnözik kollektíven minden cigány, és pláne nem minden zsidó - mégis õk a bûnösök bizonyos körökben mindenért. Éppen ugyanúgy, ahogy a náciknál a zsidó volt a gyûlölt ellenségkép, ellenük fanatizálták a népet. A szocialisták a kapitalisták utálták, és azok ellen készültek. Az amerikaiak a kommunisták ellen fanatizálták a népet. A szlovákok a magyarok ellen akarnak menni. A franciák a németeket utálták/utálják. A magyarok a zsidókat/cigányokat. Ezzel lehet jól megvezetni a népet, lehet együtt acsarkodni, együtt gyûlölködni - közben meg a vezetõk röhögve elvannak.
Én jártam Szlovákiában és semmiféle atrocitást nem tapasztaltam. Sõt egyszer autóval behajtottam egy természetvédelmi területre és jött a rendõr. Simán megbüntethetett volna, de normálisan elmagyarázta, hogy forduljak meg és hajtsak ki, bírságot se kellett fizetnem. Amikor túráztunk ott volt egy kis pihenõ rész, ott is kulturáltan el tudtunk társalogni velük. Egy átlag szlovák ember nem utálja a magyarokat, csak van pár hülye akinek a politika átmosta az agyát.
A trianoni földosztásnál kaptak egy jó darabot Magyar földbõl. Hát persze hogy féltik a jussukat. Magyarország létezését is tagadnák.
Szóval nálunk a cigányok, zsidók? Miért, tán a kinnt rekedt magyarok is lopnak bûnöznek? Mert akkor megértem.
Szlovákia nem bírja elviselni a közös múltat, A Dél-Szlovákiai Magyar többséget, azt, hogy nekik nincsenek 1000 éves ereklyéik, a Jobbikot, És azt, hogy a magyar "Birodalom ez alatt( Fejedelemség, Monarchia, királyság stb értek) csak nem 1200 évvel a Szlovák függetlenség elõtt létrejött.
A szlovákok annyira nem vészesek.Inkább a szerbekkel van a gond.Na azok primitívek és kulturálatlanok.Azért utálnak minket mert irigyek és tudják hogy az a föld igazából magyar föld lenne.
A kérdező hozzászólása: Akkor ennek nem volt semmi elõzménye, mondjuk politikai? Hogy valamelyik okos miniszterelnökünk valami törvényt vezetett be, ami szúrni kezdte a szlovákok szemét és arra ez volt a válsz?
folyt. És hidd el a szerbek sokkal jobban utálnak minket. Ott már rengetegszer tapasztaltam ezt. Például benzinkútnál látták a magyar rendszámot és bezárták a wc-t. Olyan is volt, hogy meg is mondták magyarokat nem szolgálunk ki stb.
A kérdező hozzászólása: # 4/10 Idõpont tegnap 10:02 ...van Szerb barátom....
Fico kb. ugyanolyan kaliberû idióta, mint mondjuk Orbán, hogy a jelenbõl példálózzak. Tényleg kell neki valaki, akikre sikertelenségek esetén mutogatni lehet, de az átlag szlováknak kb. annyi baja van egy magyarral, mint egy átlag magyarnak egy szlovákkal, tehát semmi. A szélsõjobbosokat és egyebeket ebbõl a gondolatmenetbõl mellõzzük, ne õket vegyétek átlagnak, mert ott más a helyzet.

A magyarok miért utálják a szlovákokat?

Legjobb válasz: A magyarok nem utálják a szlovákokat, csupán újjabban a szlovák politikában nagy teret kapott a magyarellenes szélsõ jobb oldal, plusz elég komoly történelem hamisításokat tanítanak iskolában (pl magyar elnyomás a szlovák nép felett századokon keresztül). A szlovákellenes megnyilvánulások erre kifejtett reakciók. Tíz évvel ezelõtt még senki sem szlovákozott idehaza, csak kb 5-6-7 évvel ezelõtt a szlovák szélsõjobb bejutott a parlamentbe, és azóta olykor jönnek a magyarellenes szlogenek.

A magyarok nem utálják a szlovákokat, csupán újjabban a szlovák politikában nagy teret kapott a magyarellenes szélsõ jobb oldal, plusz elég komoly történelem hamisításokat tanítanak iskolában (pl magyar elnyomás a szlovák nép felett századokon keresztül). A szlovákellenes megnyilvánulások erre kifejtett reakciók. Tíz évvel ezelõtt még senki sem szlovákozott idehaza, csak kb 5-6-7 évvel ezelõtt a szlovák szélsõjobb bejutott a parlamentbe, és azóta olykor jönnek a magyarellenes szlogenek.
Elvették. Abban a rossz helyzetben kényszerítették, hogy aláírják az "egyességet". Olvass utána Trianoni "Béke"szerzõdésnek.
Mert elvették a területünk igen nagy részét! ÉS a szlovákokat utálják, és nem a Szlovákiában élõ MAGYARokat!
Elsõnél a pont.!
olvass egy kis tortenelmet baratom! es megtudod, amugy nem csak a szlovakokat, utaljuk hanem az elszakitott teruletek uj gazdait mind, roman, szlovak, horvath stb. ha magyar vagy es nem tudod ezt akkor szegyeld el magad!
nincs is kurucz.info :D:D Izraelita barátunk kicsit tájékozatlan vagy!
Elvették? Ok, [email protected], ne kurucz.infot olvassatok... Nekik adták, ez más egy kicsit, na mindegy...
Érdekes, én ezt ugyanúgy hallottam lengyelektõl is. "A románok is fehér emberek" A románokról nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy milyen bõrszínük van, mert sokféle népcsoportból álltak össze. Az ország északi és délnyugati részén élõk az elszlávosodás miatt fehérek, a havasalföli, dobrodzsai románok meg sötétebb bõrûek a cigányoknál. Van egy olyan érzésem, hogy nem azok informálódnak a tévébõl, akikhez a kommentedet intézted, hanem te magad. "Triannonról meg kár beszélni, már senkit sem érdekel" Téged nem érdekel. Nagy különbség.
Miért, szerinted valaha is visszafogják adni Magyarország elszakitott részeit?Hahahahaha..de kis naiv vagy. Csak ugy megsugom a világban mindenki magasról leszarja Magyarországot (és ugy általában az összes kis országot, ami nem nagyhatalom). Szinte nincs olyan ország, amelyikbõl ne szakitottak le volna valamennyit a történelem során, ezzel az erõvel mindenki kiabálhatna, hogy miért nem kapják vissza az elvett területeket? Elég primitiv dolog azért utálni egy NEMZETET, mert annak idején ez meg az az ország megkapott bizonyos részt Magyarországból. Szóval a kiskertjében kapálgató szlovák XY néni is részt vett Trianonban, ezért gyülölni kell, igaz? Nem kéne ennyire ostobának lenni, és szét kéne tudni választani a politikát a magánélettõl. Fogadni mernék rá, hogy a szloválellenességrõl ugatók nagy része még életében nem találkozott egyetlen szlovákkal sem.
Bukta, én Gútáról származom.
Pedig a kérdés nem a politika témakörben van, hanem a kultúra és KÖZÖSSÉGben. Innentõl kezdve teljesen értelmetlen és fölösleges a válaszod. Egyébként meg manapság már teljesen más a politika, mint amilyen 1900-ban volt. Akár tetszik, akár nem, már más idõket élünk. Nehogy azt hidd, hogy antimagyar vagyok, engem is bánt, hogy ekkora területet lecsatoltak, de fröcsögéssel, rosszindulattal soha nem fog ez az ország továbblépni.
Ez nem politika, az az élet...
Egyetértek 15:16-ossal. A kedves XY néni is függ a szlovák néptõl. Ha XY néni, aki a kertben kapál, éli az életét, függetlenül a nemzettõl, a nemzet döntéseitõl, akkor sem nyeri el a szimpátiámat, csak akkor, ha megismerem. De aki támogatja ezt a diktátumot, az vagy tudatlan, vagy ellenszenves. Inkább legyen tudatlan, nézzen utána, és döntsön. Egy nemzet sorsát úgy vélem, nem egy irattal kellene megszabni. Elvették az értékes bányáink nagyrészét. Azoknak is ezt mondanád, hogy ne a politikával foglalkozzanak, hanem a magánélettel, akik megverték az a magyar lányt, aki magyarul mert beszélni?
Szerintem azt a lányt, akit megvertek, azt nem szlovákok verték meg, hanem szlovák cigányok. Annyira nem a fehér emberre jellemzõ ez a mentalitás, ez csak egy jó politikai fogás volt. Ezzel az erõvel a román politikusok is kihasználhatták volna a Cozma-ügyet, hogy a büdös magyarok megöltek egy románt.Pedig nem magyarok tették, hanem cigányok. Már egyszer leirtam, a Tv-bõl ne higgyetek el semmit, azért remélem a Teletabbikban még nem hisztek. Rengeteg szlovák barátom van, soha nem merült fel bennük semmi ellenségeskedés, azért mert magyar vagyok.
Egy ideje már nem tv-bõl informálódok. És arra a bizonyos nyelvtörvényre mit mondanál? Az is csak egy politikai fogás volt? Az bunkóság és nagyképûség. Jól jöttek ki nekik a dolgok, övék a terület. De azért egy ember beszélhessen már a saját anyanyelvén hivatalos helyeken...
"A kedves XY néni is függ a szlovák néptõl. Ha XY néni, aki a kertben kapál, éli az életét, függetlenül a nemzettõl, a nemzet döntéseitõl, akkor sem nyeri el a szimpátiámat, csak akkor, ha megismerem." Hát épp ezaz.. Nincs azzal baj, hogy ismeretlenül nem nyeri el a szimpátiádat, de akkor az lenne a normális, ha a másik oldalról is ugyanez lenne a helyzet.Vagyis a gyülöletedet sem kéne "elnyernie", csak azért mert szlovák.
A " lengyel-magyar 2 jó barát " szöveget csak a magyarok hangoztatják. A szlovákok ugyanolyan rendes emberek, mint a magyarok, sõt... Ennyire csõlátásuak vagytok?! nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben hazudnak. Ne értem minek kell cigányozni. Amikor az (igazi) c*gányok kinyirták Marian Cozmát, akkor senki sem mondta, hogy büdös ROMÁN cigányok. A románok is fehér emberek, csak ugyanugy rengeteg a c*gány köztük, pont, mint nálunk. Nem vagyok rasszista, nekem nics bajom se a feketékkel, se a románokkal, se a szlovákokkal.Egyetlen náció van, amit képtelen vagyok tolerálni: azok a c*gányok. Triannonról meg kár beszélni, már senkit sem érdekel. Ahelyett, hogy a fehér embereket (románokat, szlovákokat) cseszegetitek, inkább a c*gányok ellen kéne összefogni.
Még annyit, hogy a Lengyelek segítettek, nekik hasonló a történelmük. "Lengyel-Magyar két jóbarát, együtt harcol, s issza borát."
Ha a fejedhez pisztolyt szorítanak, és azt mondják, hogy írd alá, mit tennél? Ne a kamuszöveget mondd, hogy "inkább meghaltam volna". Egy elfáradt ország, akinek SENKI sem segített a történelemben szemben áll egy egész világgal. Csak a magyar ember tudja átérezni ezt a súlyt. A németek a II.Világháborús tetteikért mit kaptak? Egy rohadt falat. Az amerikaiak Hiroshimáért, Nagaszakiért? Oroszok, a szovjet gulágokért? Megszállásokért? Egykor a Németek tapostak Magyar földre, ezt felváltották az Oroszok, most az Amerikaiaktól, Izraelitáktól, éshát mondjuk ki, zsidóktól függünk.
A kérdező hozzászólása: Mikor vették el? De nem a románok vették el Erdélyt?
A kérdező hozzászólása: De a Trianonál hány részre szakadt az ország?
Én nem utálom a szlovákokat és a horvátokat sem, hasonló mentalitásúak, mint mi. A románok már inkább cigány-szerûek, a szerbek szintúgy.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm a válaszokat!
A horvátokat azért nem utáljuk, mert õk sose tettek nekünk keresztbe, leszámítva pár alkalmat. A szlovák nyelv is a 16. század tájékán alakult ki a csehbõl. Nézz meg pl. egy sampon hátoldalát, ahol mindkettõ rajta van. 1-2 szó, illetve betû eltérés. A csehekbõl és lengyelekbõl alakultak ki, de így olyan, mintha valaki hozzámenne egy franciához, aztán máris a Napkirály rokonának tartaná magát...
Hogy a lengyel kollégámat idézzem: "A magyarok földjén laknak, a csehek nyelvét beszélik - ezek csak cigányok lehetnek". Amúgy a kérdezõ hány éves? Se a földrajzi, se történelmi ismeretek nem csillognak a hozzászólásaiból...
A kérdező hozzászólása: Hehe:D Romániában élek és itt másképp tanítják a törit és természetesen románul.Ezért 1.nem is értem 2.szerintük Erdély mindig is az õvék volt és akkor csak visszakapták. Tehát ezért vagyok összezavarodva!
Ne tegyél már úgy, mintha más forrás nem is létezne a mûvelõdésre, mint az iskolai "tankönyv", már ha azt tankönyvnek lehet nevezni. A másik, hogy mi köze a szlovákoknak Erdélyhez? Nem egészen világos, hogy hogy jön ez ide...
A kérdező hozzászólása: A szlovákok csak érdekeltek. A románok meg úgy, hogy még arra is kíváncsi voltam. Nem teszek úgy, de lusta vagyok utána nézni, hogy ha itt leírják akkor miért ne...
Teljesen igazad van, de már megint a politikáról beszélsz.Ez a kérdés viszont nem arról szól.

Miért utálják a szlovákok a magyarokat? és fordítva?

Legjobb válasz: 20 éves koromig éltem "szlovákiában",és mondhatom úgy utál minket a szlovákok kb.90%-a ,mint a sz**t.Elsõsorban a történelem miatt,ez mindig is így volt,és nem elsõsorban nem a politikusok gerjesztik ezt...a szlovákok egyszerûen magyargyûlölõk,ezért szidják a szlovák politikusok a magyarokat,tudják ,hogy ezzel lehet bevágódni a lakosságnál(szlota.....)Ilyen környezetben természetes ,hogy mi(a felvidéki magyarok) is utáljuk õket,még ha ez értelmetlen is.Viszont Mo-n jóval kevésbé utálják a szlovákokat,mint a szlovákok minket.

20 éves koromig éltem "szlovákiában", és mondhatom úgy utál minket a szlovákok kb.90%-a , mint a sz**t.Elsõsorban a történelem miatt, ez mindig is így volt, és nem elsõsorban nem a politikusok gerjesztik ezt...a szlovákok egyszerûen magyargyûlölõk, ezért szidják a szlovák politikusok a magyarokat, tudják , hogy ezzel lehet bevágódni a lakosságnál(szlota.....)Ilyen környezetben természetes , hogy mi(a felvidéki magyarok) is utáljuk õket, még ha ez értelmetlen is.Viszont Mo-n jóval kevésbé utálják a szlovákokat, mint a szlovákok minket.
Te nem tanultál történelmet? A magyarok azért utálják a szlovákokat, mert úgy viselkednek, mintha õk mindig is külön entitás lettek volna, holott 1920 elõtt az a fogalom, hogy Szlovákia, nem is létezett és 1939 elõtt Szlovákia állam még tervben sem volt. Azért utálják a magyarok a szlovákokat, mert területeket "vettek el" tõlünk és úgy viselkednek, mintha ezt jogosan "foglalták volna vissza" tõlünk, mint kegyetlen hódítóktól. Semmibe veszik a nemzetiségi jogokat a magyar kisebbséggel szemben és folyamatosan fenyegetõznek. A szlovákok pedig azért utálják a magyarokat, mert félnek, hogy összekapjuk magunkat és megszálljuk egész Szlovákiát. Az ötödik lovas
Mert szlovákia régen magyarország volt, és , mert verik a magyarokat, és büszkék a 17 éves országukra.
Mert faszopok elvetek tolumnk a fel magyarorszagot (trianon)

A magyarok miért utálják annyira a szlovákokat?

miért én nem értem románokat,szlovákokat,osztrákokat,németeket miért ? A történelem miatt ?

Legjobb válasz: Általánosítasz. Én nem utálom a szlovákokat. A kisebbségi politikájuk gáz volt, és ez felháborító lehet. Attól még az átlag szlovák emberrel semmi bajom sincs. Osztrákokat meg valószínûleg nagyon kevesen utálják. Én még nem találkoztam olyan magyarral, aki osztrákokat szidja égen-földön.

Általánosítasz. Én nem utálom a szlovákokat. A kisebbségi politikájuk gáz volt, és ez felháborító lehet. Attól még az átlag szlovák emberrel semmi bajom sincs. Osztrákokat meg valószínûleg nagyon kevesen utálják. Én még nem találkoztam olyan magyarral, aki osztrákokat szidja égen-földön.
Én nem hiszem, hogy annyira utálnák. A két nép karaktere közt nincs olyan óriási különbség.
én a szerbeket, románokat és szlovákokat utálom. nem elég h a földünkön élõsködnek, de Trianon után úgy bántak a magyarral, mint valami bevándorló korcs néppel. fõleg azokat a nacionalistákat nem szeretem, akik bántják a magyart, pedig mi mindent megtettünk h jó legyen a viszony. tulajdon képen õk arra büszkék h bele tudtak rúgni 1et a sérült farkasba.utána meg csodálkoznak a románok, h az ottani hokicsapatban miért nem éneklik a magyarok a román himnuszt.de a másik kettõ se jobb... a németeket meg az osztrákokat nem utálom.
Ha egy magyar utálja a szlovákokat, az csak azért lehet, mert a szlovákok ellopták a címerünket, nyelvünket területünket, és még sok mást. De még akik utálják, azok sem a szlovákokat utálják, (max a szlovák nacionalistákat) hanem a szlovák államot, és a Benes-dekrétumot. A románokat hasonló okból gyûlöli, aki gyûlöli, az osztrákokat nem gyûlöljük, esetleg azért, mert már 7-bõl egymillió hektár termõföldünk, (egyesek szerint kettõ) osztrák multik kezén van... A szerbeket és németeket nem utáljuk. :D
Személy szerint csak a politikájukat utálom, de azt nagyon. A szerbekkét úgyszintén. Ha módodban áll, nézd vissza valahogyan a Célpont c. mûsor ma esti adását. Akkor majd megérted.
Ez valóban egy ellenreakció a szlovákok sovinizmusára. Jár utána Slota politikájának. 2/3-a a magyarok gyûlöletérõl szól. A Felvidéken rekedt magyarokba ott rúgnak bele, ahol csak tudnak. De még az arra turistázó magyar emberekbe is.
Én nem utálom a szlovákokat, csak szánalmasak. Megpróbáltak a cseheken élõsködni, erre a csehek, azt mondták nekik, hogy jól van, akkor menjetek. Mindenben ilyenek, egyszerûen, ami máshol nem vált be, azt évekkel késõbb átveszik és nagy büszkén mutogatják és amikor nem mûködik, akkor erõbõl tovább akarják csinálni, miközben látványosan gyengék. Ez olyan szürreálisan ostoba viselkedés, ami kevés helyen jellemzõ szerencsére.
Azt hiszem, ez inkább fordítva van. Annak pedig történelmi okai. Ez inkább csak ellen reakció a magyarok részérõl.
és persze ne feledkezzünk meg a franciákról sem!tulajdon képen õk osztották fel Magyarországot.a fõ probléma az, h a románok, szlovákok és a szerbek fölöslegesen bántják a magyart.miért nem tudnak olyanok lenni mint a szlovének v a horvátok?tudtommal, ott nincsenek nemzetiségi viták, jól elélnek egymás mellett az emberek. 7. voltam
A kérdező hozzászólása: köszi
A németeket nem utáljuk sõt a németek , , szeretnek minket'' mert anno a rendszerváltáskor segítettünk kelet-németeknek átjutni Németország felé
Tegnap még azt sem tudtad, hogy valójában ki vagy! Most meg már ócsárolod a magyarokat? Elmégy te a 3, 14csába!
sok ottani politikus magyarellenes politikája miatt, de csak a politikusokat
Trianon miatt utálja a magyar minden olyan országot aki ellopott tõlünk valamit...
Érdekes, mert én inkább a fordítottjával találkozom. Nem magyarok verik a szlovákokat, hanem szlovák nacionalisták verik a magyarokat. Romániában sem a székely veri a románt, hanem fordítva. Szerbiában ugyanígy. Az sem szimpatikus, hogy 90-100% magyar lakta területeken (Kelet-Szlovákiában) minden csak szlovákul van kiírva. Ez nem pont az bizonyítja, hogy a szlovákok utálják a magyarokat?
Szerintem senki nem utálja a szlovákokat. Miért is utálnánk, nem ismerek egyet sem. Viszont a a magyargyûlölõ Slota és a többiek magyarellenes hõbörgései miatt senkinek nem lesznek szimpatikusabbak a szlovákok.
"amúgy ti is utáljátok a cigányokat akkor mért baj ha õk is utálják a kissebséget ?" Azért, mert a cigányokat senki nem hívta ide. A felvidéki magyarok nem önszántukból kerültek határon kívülre.
A kérdező hozzászólása: értem de azért nem kéne utálnotok õket mert rossz a politikájuk törõdnétek a sajátotokkal az még rosszabb
A kérdező hozzászólása: szerbeket kihagytam
A kérdező hozzászólása: ez kérdés te majom

Miért útálják a magyarok a szlovákokat?

Legjobb válasz: Szerintem a Szlovákok utálják a Magyarokat... Én nem utálom õket!!!

Szerintem a Szlovákok utálják a Magyarokat... Én nem utálom õket!!!
A kérdés helyesen: Miért utálnak a Szlovákok szinte mindenkit ? xD
Én nem utálom õket, voltam már Szlovákiában, és szerintem jó hely.
Na arra én nagyon kiváncsi leszek arra a békülésre =D, nekem semmi bajom senkivel, de itt élek Szlovákiában és hát ezek a tótok /szlovákok/ nem épp ugy néznek ki már amelyik, hoyg ki akarna békülni
15:47-es válaszolónak: Igazad, van, vannak itt is jók/rosszak, meg ott is. Elõször én is nagy , , szlovák-ellenes" voltam, de utána rájöttem, hogy mi sem vagyunk jobbak, és olvastam is, hogy a szláv népek már jóval elõttünk itt voltak mint mi... De szerintem már ideje lenne kibékülni!!!
Mert bunkó kommunista "nép".
Miért, utálják ? Én magyar vagyok, és nem utálok senkit, csupán azért, mert máshova született! Azt is elvárom, hogy engem sem a származásom szerint ítáljenek meg! Mindenütt található szeretetreméltó ember, és utálatos is.
am biztos azért mert ien kicsi föld jutott nekik.. nekünk meg nagyobb...magyarázzák meg miért utálnak minekt...mer senki nem érti XD
A kérdező hozzászólása: Tényleg??? Azt azért meg lehet nézni , hogy a szlovákok államadóssága töredéke a magyarokénak. És mer néhány rohadék péolitikus mindenfélét beszél, azzal az országy -fõleg a déli rész egyáltalán nem ért egyet.
Igen tényleg a tótok dobálják mindenkire a szaroslepedõt, a baromi nagy kissebbségi komplexusuk miatt, de ezeket mindenki utálja akinek valaha dolga volt velük a történelem során, a csehekkel sincsenek jóban, azok meg csak lenézik õket mint egy szikkadó szardarabot az utcán ugyan mit foglalkozzanak ezekkel a korcsokkal, javaslom tegyük mi is õket a megilletõ helyükre mivel egyebet úgysem tudnak velünk tenni mint a vélt sérelmeiket kántálják mindenkivel szemben. Tulajdonképpen ezek olyan kisebbség mint a kokerók csak önálló országgal amit 100%-ban tõlünk loptak! Még a nyomorult fõvárosuk is magyar koronázási város!
lehet, hogy ez a dolog még trianonra vezet vissza
azért mert a szlovákok utálják a magyarokat :D ök kezdték :D :D
A szlávok elõttünk itt voltak?Baromság!Hallottál már a Kárpát Medencei magyar rovásírásos leletekrõl?Van köztük 20000 éves is!

Miért utálják a magyarországi magyarok a külföldi magyarokat?

Gondolok itt a vajdasági, felvidéki, kárpátaljai stb magyarokra.

Legjobb válasz: "Mert bizony igaz" Attól függ ki szemszögébõl nézve, Én aki kedvesen barátságosan ugyanúgy tekintek rájuk mintha itteniek lennének, annak mi értelme lenne hogy haragszom rájuk, egyáltalán miért? Ha elhiszed ha nem, vannak itt nálunk olyanok akik egykalap alá veszik az ottani magyarokat a szlovákokkal szerbekkel, románokkal és meggyõzõdésük hogy Ti vagytok a bérenceik. Szóval ne hidd egy percig sem hogy minden magyar utál benneteket! 21F

"Mert bizony igaz" Attól függ ki szemszögébõl nézve, Én aki kedvesen barátságosan ugyanúgy tekintek rájuk mintha itteniek lennének, annak mi értelme lenne hogy haragszom rájuk, egyáltalán miért? Ha elhiszed ha nem, vannak itt nálunk olyanok akik egykalap alá veszik az ottani magyarokat a szlovákokkal szerbekkel, románokkal és meggyõzõdésük hogy Ti vagytok a bérenceik. Szóval ne hidd egy percig sem hogy minden magyar utál benneteket! 21F
Általánosítani nem szabad...
9.vagyok, nemtom, írták-e már, van egy elméletem: Csak a hülyék utálják egymást zsigerbõl ezt szögezzük le. Na és ez lehet, hogy így alakult ki: A kint élõ magyarok közül néhányan gondolták, hogy a Mo-n belüli magyarok utálják meg lenézik õket, ezért el kezdték õket utálni; és aki meg utálja õket, az visszautál. Ja és mert talán néhányan a kintiek közül azt hiszik lehet, hogy pl a szavazás, hogy lehet vannak, akik azt hiszik, a bentiek azért nem akarják, hogy szavazzanak itt is, mert hogy utálják meg lenézik õket, különben meg nem. Szóval aki zsigerbõl lenézi a másikat, az mindkét részrõl bekap6ja:P
Én külföldi magyar vagyok de sohasem éreztem, hogy a magyarországi magyarok utáltak volna.
Ez hazugság! Nem igaz! Én magyar vagyok és nem utálok senkit csak azért mert határon túl született, vagy ott él, sok ilyen barátom van és ismerõsi körömben sem hallottam senkitõl ezt. Még a liberálisok is azt mondták, milyen jó ott kint a magyar testvérek között, mert köztük is sok a liberális. Viszont arra kérlek, mivel feltételezem, hogy elsõdlegesen saját magadból indultál ki, oszd meg velünk, hogy Te miért érzel így?
A kérdező hozzászólása: Itt egy példa: [link] Ez mivel magyarázható?
Na most van esetleg két bunkó aki leköpte?Különben is, lehet, hogy nem a vajdaságára irányult, hanem a személyét nem csípik. Innentõl kezdve a kérdés tárgytalan, viszont tény, hogy nem illik a másikat leköpni.
*rosszul fogalmaztam asszem, de a lényeget vágod:D
Szerintem a vajdaságiaknál nincsen gerinctelenebb és kétszínû ember a földön.Tudom mert már 4 éve dolgozom velük (Magyarországon), ráadásul az ex-barátom is az volt.Szóval semmi pozítiv véleményem nincs róluk.
A 90'-es években rengeteg romániai magyar vendégmunkás lepte el az országot, akik az itthoni bérek feléért is hajlandóak voltak dolgozni. Ehhez persze nem rendelkeztek valódi szakképzettséggel a legtöbb esetben. Ezek az emberek kitúrták a magyarországi magyarokat a munkahelyükrõl. (az építõiparban ma is szitokszó a "román", és alacsony színvonalon dolgozó embert jelöl) Ezek az emberek mára már odébb álltak, most Németországban, Angliában próbálnak érvényesülni. Hát, például ezért.
Én nem utálom õket, de nem is érdekelnek egyáltalán. Ott élnek már száz éve lassan, nekem semmi közöm nincs hozzájuk, nem is ismerek egyet sem.
Nem utálják. Akik utálják õket, azok nem magyarok.
Ez hülyeség, én nem ismerek senkit, aki utálná a határon túli magyarokat. Egy-két balliberális agyhalott véleményére meg nem kell adni. De mondhatnál konkrét példákat is, hogy hol találkoztál olyannal, aki utálja a határon túliakat.
Általában azokkal jönnek hogy "aki nem itt van ne szavazzon", meg egy idõben be lettek ijesztve az emberek azzal hogy "ha állampolgárságot adsz nekik, átjön elvenni a munkád"...De mondjuk az ilyen emberek pont ugyanúgy utálják azt aki dolgozik, azt ami nem, azt aki tanul, azt aki nyugdíjas.
A magyarok még a belföldi magyarokat és a külföldi nemmagyarokat is utálják, szóval úgy igazából mindenkit utálnak, aminek következtében értelmetlen a kérdésed.
Mert elveszik a munkát.
Csak a balliberálisok utálják. Szerintük nem is léteznek külhoni magyarok, hanem azok is románok/szlovákok...stb Tudod internacionalizmus, a múltat végképp eltörölni...stb...stb
Csak a balliberálisok gyûlölik õket. Mentségükre szóljon, hogy nem azért mert határon túliak, hanem mert magyarok. Egyformán utálnak minden magyart.
Akik utálják, azok az itthoniakat is utálják, meg is mondták, hogy el lehet menni.
Nem utálják.
Miért volnák én gerictelen ? Azért mert elszakított területre születtem? Attól hogy minden országban vannak rossz emberek, nem kell álltalánosítani.

A magyarok miért utálják ennyire a négereket?

A kérdésem nem rasszista és nem is provokatív, csupán kíváncsi vagyok és indokolt válaszokat szeretnék. Amikor valahol négerekről van szó mindig mondják, hogy menjenek vissza a fára, gyapotot szedni stb. Itt most legfőképpen azokra a négerekre gondolok akik dolgoznak (orvosok is) és normálisan tanulnak, élnek. Én nem vagyok rasszista de a romákra kifejezetten haragszom. Õk tettek érte, elég kimenni az utcára, főleg itt Borsod megyében. Eszméletlen. Bár jártam már sokszor Pesten és más nagyobb városokban ahol több a néger de még egy olyan esetet sem láttam ami arra utalna, hogy nem tudnak viselkedni. Lehet, hogy más országban, például Amerikában elfogadhatatlanul viselkednek, rabolnak, lopnak, gyilkolnak de nálunk nem. Ja és azon kívül a világ minden táján vannak normálisan élő, dolgozó négerek akikből a legjobb orvosok lesznek, mégis el vannak ítélve. Most megint csak a cigányokat tudom felhozni, hogy nekem is vannak normális cigány ismerőseim, de azért 10-ből 9 lop, csal, hazudik, a maradék 1 meg miattuk szív és akárhogy küzd, talán miattukbnem éri el a nagyobb céljait. Kíváncsi vagyok hány roma orvos van a Földön, nem tartom kizártnak sőt, de még sohasem találkoztam ilyennel, viszont négerrel igen. Mégis őket szólják le és nem az utolsó naplopó, analfabéta, alkoholista semmirekellőjét. Szóval ez nem fér a fejembe, hogy miért bántják őket még olyanok is, akik életükben nem váltottak egy szót sem négerekkel. Főleg a fiúk. Gondolom azért mert a lányok egy része oda van a négerekért, valószínűleg sokan csak azért, mert aztaaa, úristen de különleges, most menő leszek. Vannak ám olyan is aki csak kedveli őket vagy csak egyet. De fiúk, először talán el kellene gondolkozni azon, hogy ennek vajon mi az oka. Az, hogy olyan lányok után szaladtok, akik után nem kellene, a normálisabbakat észre sem veszitek. Persze tisztelet a kivételnek! Mert akad az is! Elmagyarázná valaki, hogy ennek a nagy utálatnak mi értelme van?

Legjobb válasz: Na, nekem az elsõ barátnõm félig néger volt, az apja nigériai, az anyja magyar. Az apja egyébként neki is orvos volt. (Végül nem szakítottunk, hanem az apja ment Nyugatra, vitte a családot és elhidegültünk egymástól). Amit megfigyeltem: 10-bõl hat ember normálisan áll hozzájuk, ugyanolyan emberek, van köztük rossz-jó egyaránt. 10-bõl kettõ imádja, isteníti és keresi a társaságukat. Passz, hogy miért. 10-bõl kettõ pedig utálja õket. Érveket hoznak fel rá, hogy alacsonyabbrendûek, ezeket a hatalmas igazságokat meg a Metapédiáról és a Kurucinfóról szedik. Azért az érveik csuklóból visszadobhatók: A feketék sosem építettek ki civilizációkat. HAZUGSÁG Afrikában négyféle civilizáció is kiépült. Az egyik a keresztény, ez a legkisebb és a legrégebbi. Afrikai kereszténység=Abesszínia (a mai Etiópia). Még a római idõkben keresztelkedtek meg, a kopt kereszténséget vették fel. Európai stílusú egyházat szerveztek, európai stílusú uralkodóházak vezették az országot, kõerõdök, városok épültek. Kereskedni kezdtek, elõbb az arabokkal, majd Bizánccal. Ezer év múlva, a brit gyarmatosítókat is megfutamították, még foglyokat is ejtettek, Benito Musslini elõtt senki nem igázta le õket. A második a muszlim, ez volt a legelteredtebb, gyakorlatilag keresztben a kontinensen a mai Szomáliától, Afrika szarvától, a mai Nigériáig, a Niger folyó torkolatáig. Erõs arab hatás érzõdött rajtuk, írástudók voltak (az arab írást ismerték), oktatás folyott náluk (Korán-iskolák), bíráskodás (kádik, Sáriá bírók által), emellett ezer szálon kötõdtek az arab világhoz, északról arab, délrõl fekete kereskedõk találkoztak "középen", több tízezres metropoliszokban, amiket kiépítettek. A legismertebb Timbuktu, a fénykorában több tízezres nagyváros volt, mecsetekkel, iskolákkal és óriási piactérrel, ahol a tevétõl a kakaóig minden gazdát cserélt. Aki a dologra behatóbban kíváncsi, annak javaslom, hogy mélyedjen el a Szongai (Szongáj) Birodalom történetében, Fekete Afrika valaha fennállt legerõsebb és legfejlettebb (muszlim) birodalmának történetében. A harmadik az, akik talán a legérdekesebbek és a legkevesebbet tudunk róluk, õk a Fekete Afrikai Animista Civilizációk. Az ókor óta léteztek ott civilizációk, viszont sosem tudtak átkelni a Száhel-övezeten, ami még az európaiaknak is nehezére esett-így elvágta õket a mediterrán (keresztény-muszlim) kultúrák fejlõdésétõl). Ez még nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Nkuwu Nzinga, aki a keresztségben a Joao nevet kapta a portugál misszionáriusok által, már 1500 elõtt egy roszágot kormányzott, a mai Kongó területén, fõvárossal és közigazgatási egységekkel, kereskedett a szomszédokkal, hadserege volt. Szváziföld és Burundi története is az európaiak elõtt kezdõdik, kormányuk volt, nemességük, hadseregük, adórenszerük, háborúztak kereskedtek. A helyzetük némileg hasonló a Dél-Amerikai civilizációkhoz (maják, aztékok, inkák, toltékok, olmékok), õket egy óceán választotta el a világ többi részétõl, a feketéket egy sivatag, így teljesen új vonalon indultak el, majd mindketten eltûntek a gyarmatosításban. Ez nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Ezek a képek az európai emberek ELÕTT (!!), a 11. században épült Nagy-Zimbabwe fõvárosának romjairól készültek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Great-Zim.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Conical_t.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Great-Zim.. Ezek után mondja bármelyik neonáci, hogy a fejletlen niggerek nem építettek ki semmit és az európaiak elõtt csak sárkunyhókban éltek. Közkedvelt tévedés, akarom mondani HAZUGSÁG. Ezek több emelet magas kõtornyok és erõdök. Európai elõször a 19. században látta ezeket a romokat, feketék építették õket, külsõ segítség nélkül. A negyedik civilizáció érdekes, Madagaszkáron alakult ki, keletrõl a mai Mozambikból bantu kereskedõk (!) hajóztak át (!!) Madagaszkárra (a primitív niggerek...), keletrõl a mai Indonéziából érkezett hajósok szálltak partra, a sziget másik oldalán. A madagaszkári kultúra is egy fura keveréke az afrikainak és a délkelet-ázsiainak, a madagaszkári nyelv is inkább rokon a malájjal, mint bármelyik afrikaival, õk is építettek sokmindent a történelmükben, szó sincs arról, hogy a "négerek mindenütt csak a sárkunyhókig jutottak", ahogy a múltkor vitáztam egy neonácival. Legalább megtudtam, hogy zsidó vagyok :-) Amik még közkeletû (téves/HAZUG) érvek: "Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire,halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól,hogy segélyezze õket." HAZUGSÁG Az európai ember tömi õket segéllyel, maguktól dolgoznának. Érdemes megnézni, hogy Kína egy jüan, egy fillér segélyt nem vitt Afrikába, viszont rengeteget befektetett, építkezéseket, gyárakat. A lusta niggerek mindenütt nekiálltak dolgozni, ahol a kínaiak teremtettek munkahelyet.Nincs munka, éhezés van, meg AIDS, te mi a [email protected] csinálnál nagyokos? Hozzák az európaiak a segélyt, megzabáljuk. Akarom mondani, az európai segélyek 70-80%-át a helyi vezetõk ELLOPJÁk, el sem ér a szegényekhez. Érdekes, ahol a kínaiak BEFEKTETTEK, ott a helyiek munkába álltak és megindult felfelé az életszínvonal. Nézz utána. Ott van például a Közép-Afrikai Köztársaság, a lakosság közel száz százaléka fekete ("lusta nigger"), a munkanélküliség meg alig nyolc százalék. Ennyire nem akarnak dolgozni. Az más kérdés, hogy a civilizált Európa úgy szétlopta õket, hogy az átlagfizetés 10-20 dollár, a gyerekek jó részének pedig lehetõsége sincs iskolába járni így analfabéta. A másik, hogy imád mindenki Dél-Afrikával példálózni: "Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)" Ez a lehetõ leggusztustalanabb hazugság, amit a neonácik emlegetnek. Attól, hogy én holnap építek egy falat Borsod, Nógrád, Szabolcs és a Nyócker köré, attól nem lesz jobb itthon a közbiztonság, csak szépen besöpröm a gondokat a szõnyeg alá. Az apartheid Bantusztánokba zárta a feketéket, ahonnan csak útlevéllel jöhettek ki és minimális mezõgazdasági munkát végeztek, amihez nem kellett képesítés. A fehérek élték a nagyvilág, Eerópai életüket, miközben tökig eladósodtak, évrõl-évre növelte az apartheid Dél-Afrika az adósságállományát. 1994-ben kinyitották a gettókat, elszegényedett, analfabéta négerek jöttek elõ a patkányfészkekbõl, akik annyit tudtak, hogy a fehérek tehetnek errõl. Közbiztonság lent, szociális állapotok lent, fehérek elleni erõszak az egekben, kit ért ez meglepetésként? Arról már nem szól a fáma, hogy mi van 1994 óta.Az analfabétizmus csökken, a közbiztonság javul, a munkanélküliség csökken. Mondhatnám, hogy még mindig nem éri el az apartheid szintet, csak ez vaskos csúsztatás, ha letakarom az ország legrondább részeit és a nagyvárosi fehérek életét veszem alapul az annyira hiteles, mint a Rózsadomb alapján megállapítani a magyar átlagot. Akár tetszik, akár nem, de Dél-Afrika fejlõdik, tagja a BRICS-nek, Afrika legnagyobb, legerõsebb és leggyorsabban fejlõdõ gazdasága, ki fognak törni. Ja hogy az ottani fehérek? Nekik daloltak. Olyan mint Izrael-Palesztina, vagy Észak-Írország. (Legalább) száz év ellenségeskedés garantált...

Én ismerek egy félig néger (félig magyar) srácot, a barátnõje 100% fekete. Együtt költöztek ide, a csaj alig tudott magyarul. Azóta jól megtanult, most egy fordító cégnél dolgozik, a srác meg szobafestõ-mázoló. Elég jól keresnek, jól élnek. A srác elég jó barátom, gyakran hívjuk meg párommal, és õk is sokszor meghívnak minket. Semmi problémám nincs velük. Amúgy sem a színük alapján ítélem meg az embereket.
Na, nekem az elsõ barátnõm félig néger volt, az apja nigériai, az anyja magyar. Az apja egyébként neki is orvos volt. (Végül nem szakítottunk, hanem az apja ment Nyugatra, vitte a családot és elhidegültünk egymástól). Amit megfigyeltem: 10-bõl hat ember normálisan áll hozzájuk, ugyanolyan emberek, van köztük rossz-jó egyaránt. 10-bõl kettõ imádja, isteníti és keresi a társaságukat. Passz, hogy miért. 10-bõl kettõ pedig utálja õket. Érveket hoznak fel rá, hogy alacsonyabbrendûek, ezeket a hatalmas igazságokat meg a Metapédiáról és a Kurucinfóról szedik. Azért az érveik csuklóból visszadobhatók: A feketék sosem építettek ki civilizációkat. HAZUGSÁG Afrikában négyféle civilizáció is kiépült. Az egyik a keresztény, ez a legkisebb és a legrégebbi. Afrikai kereszténység=Abesszínia (a mai Etiópia). Még a római idõkben keresztelkedtek meg, a kopt kereszténséget vették fel. Európai stílusú egyházat szerveztek, európai stílusú uralkodóházak vezették az országot, kõerõdök, városok épültek. Kereskedni kezdtek, elõbb az arabokkal, majd Bizánccal. Ezer év múlva, a brit gyarmatosítókat is megfutamították, még foglyokat is ejtettek, Benito Musslini elõtt senki nem igázta le õket. A második a muszlim, ez volt a legelteredtebb, gyakorlatilag keresztben a kontinensen a mai Szomáliától, Afrika szarvától, a mai Nigériáig, a Niger folyó torkolatáig. Erõs arab hatás érzõdött rajtuk, írástudók voltak (az arab írást ismerték), oktatás folyott náluk (Korán-iskolák), bíráskodás (kádik, Sáriá bírók által), emellett ezer szálon kötõdtek az arab világhoz, északról arab, délrõl fekete kereskedõk találkoztak "középen", több tízezres metropoliszokban, amiket kiépítettek. A legismertebb Timbuktu, a fénykorában több tízezres nagyváros volt, mecsetekkel, iskolákkal és óriási piactérrel, ahol a tevétõl a kakaóig minden gazdát cserélt. Aki a dologra behatóbban kíváncsi, annak javaslom, hogy mélyedjen el a Szongai (Szongáj) Birodalom történetében, Fekete Afrika valaha fennállt legerõsebb és legfejlettebb (muszlim) birodalmának történetében. A harmadik az, akik talán a legérdekesebbek és a legkevesebbet tudunk róluk, õk a Fekete Afrikai Animista Civilizációk. Az ókor óta léteztek ott civilizációk, viszont sosem tudtak átkelni a Száhel-övezeten, ami még az európaiaknak is nehezére esett-így elvágta õket a mediterrán (keresztény-muszlim) kultúrák fejlõdésétõl). Ez még nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Nkuwu Nzinga, aki a keresztségben a Joao nevet kapta a portugál misszionáriusok által, már 1500 elõtt egy roszágot kormányzott, a mai Kongó területén, fõvárossal és közigazgatási egységekkel, kereskedett a szomszédokkal, hadserege volt. Szváziföld és Burundi története is az európaiak elõtt kezdõdik, kormányuk volt, nemességük, hadseregük, adórenszerük, háborúztak kereskedtek. A helyzetük némileg hasonló a Dél-Amerikai civilizációkhoz (maják, aztékok, inkák, toltékok, olmékok), õket egy óceán választotta el a világ többi részétõl, a feketéket egy sivatag, így teljesen új vonalon indultak el, majd mindketten eltûntek a gyarmatosításban. Ez nem jelenti azt, hogy fejletlenek lettek volna! Ezek a képek az európai emberek ELÕTT (!!), a 11. században épült Nagy-Zimbabwe fõvárosának romjairól készültek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Great-Zim.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Conical_t.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Great-Zim.. Ezek után mondja bármelyik neonáci, hogy a fejletlen niggerek nem építettek ki semmit és az európaiak elõtt csak sárkunyhókban éltek. Közkedvelt tévedés, akarom mondani HAZUGSÁG. Ezek több emelet magas kõtornyok és erõdök. Európai elõször a 19. században látta ezeket a romokat, feketék építették õket, külsõ segítség nélkül. A negyedik civilizáció érdekes, Madagaszkáron alakult ki, keletrõl a mai Mozambikból bantu kereskedõk (!) hajóztak át (!!) Madagaszkárra (a primitív niggerek...), keletrõl a mai Indonéziából érkezett hajósok szálltak partra, a sziget másik oldalán. A madagaszkári kultúra is egy fura keveréke az afrikainak és a délkelet-ázsiainak, a madagaszkári nyelv is inkább rokon a malájjal, mint bármelyik afrikaival, õk is építettek sokmindent a történelmükben, szó sincs arról, hogy a "négerek mindenütt csak a sárkunyhókig jutottak", ahogy a múltkor vitáztam egy neonácival. Legalább megtudtam, hogy zsidó vagyok :-) Amik még közkeletû (téves/HAZUG) érvek: "Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire, halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól, hogy segélyezze õket." HAZUGSÁG Az európai ember tömi õket segéllyel, maguktól dolgoznának. Érdemes megnézni, hogy Kína egy jüan, egy fillér segélyt nem vitt Afrikába, viszont rengeteget befektetett, építkezéseket, gyárakat. A lusta niggerek mindenütt nekiálltak dolgozni, ahol a kínaiak teremtettek munkahelyet.Nincs munka, éhezés van, meg AIDS, te mi a [email protected] csinálnál nagyokos? Hozzák az európaiak a segélyt, megzabáljuk. Akarom mondani, az európai segélyek 70-80%-át a helyi vezetõk ELLOPJÁk, el sem ér a szegényekhez. Érdekes, ahol a kínaiak BEFEKTETTEK, ott a helyiek munkába álltak és megindult felfelé az életszínvonal. Nézz utána. Ott van például a Közép-Afrikai Köztársaság, a lakosság közel száz százaléka fekete ("lusta nigger"), a munkanélküliség meg alig nyolc százalék. Ennyire nem akarnak dolgozni. Az más kérdés, hogy a civilizált Európa úgy szétlopta õket, hogy az átlagfizetés 10-20 dollár, a gyerekek jó részének pedig lehetõsége sincs iskolába járni így analfabéta. A másik, hogy imád mindenki Dél-Afrikával példálózni: "Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)" Ez a lehetõ leggusztustalanabb hazugság, amit a neonácik emlegetnek. Attól, hogy én holnap építek egy falat Borsod, Nógrád, Szabolcs és a Nyócker köré, attól nem lesz jobb itthon a közbiztonság, csak szépen besöpröm a gondokat a szõnyeg alá. Az apartheid Bantusztánokba zárta a feketéket, ahonnan csak útlevéllel jöhettek ki és minimális mezõgazdasági munkát végeztek, amihez nem kellett képesítés. A fehérek élték a nagyvilág, Eerópai életüket, miközben tökig eladósodtak, évrõl-évre növelte az apartheid Dél-Afrika az adósságállományát. 1994-ben kinyitották a gettókat, elszegényedett, analfabéta négerek jöttek elõ a patkányfészkekbõl, akik annyit tudtak, hogy a fehérek tehetnek errõl. Közbiztonság lent, szociális állapotok lent, fehérek elleni erõszak az egekben, kit ért ez meglepetésként? Arról már nem szól a fáma, hogy mi van 1994 óta.Az analfabétizmus csökken, a közbiztonság javul, a munkanélküliség csökken. Mondhatnám, hogy még mindig nem éri el az apartheid szintet, csak ez vaskos csúsztatás, ha letakarom az ország legrondább részeit és a nagyvárosi fehérek életét veszem alapul az annyira hiteles, mint a Rózsadomb alapján megállapítani a magyar átlagot. Akár tetszik, akár nem, de Dél-Afrika fejlõdik, tagja a BRICS-nek, Afrika legnagyobb, legerõsebb és leggyorsabban fejlõdõ gazdasága, ki fognak törni. Ja hogy az ottani fehérek? Nekik daloltak. Olyan mint Izrael-Palesztina, vagy Észak-Írország. (Legalább) száz év ellenségeskedés garantált...
Még nem vettem észre, hogy utálná(n)k õket.
Én többször jártam már a Karib-szigeteken, ahol ugye négerek laknak... Mentem a helyiek közé a "gettóba", de nem volt velük semmi gond, nagyon lazák és rendesek :) Bár mondjuk nem a munkamorál tükrözõdött róluk, meg elég szexmániások... :) ) Egyébként ahogy a fehérekhez viszonyulnak, két változat van: 1. hát belõlük élünk, meg amúgy is, a fehér az fehér, jónak kell mutatkozni elõtte ás rendesnek lenni vele.. 2. hülye gyarmattartók elnyomtak minket évszázadokig, menjenek a fenébe (ez a ritkábbik!!)
Miután a Dél-Afrikai köztársaságban megszûnt az apartheid és a gonosz fehér ember elment, az uralmat meg átvették a négerek, alig 20 év alatt az ország színvonala lecsökkent a Svájchoz közelirõl egy rendes afrikai országéra. Úgyhogy szerintem ez épp elég bizonyíték arra, hogy olyanok, mint a romák (magyarul van köztük rendes, de valahogy mintha az lenne a kivétel.)
Mert a magyarok hajlamosak mindent utálni ami nem megszokott, átlagos, unalmas.
Elõször is tisztázzuk: nem vagyok rasszista, se nacionalista. Bár büszke vagyok magyarságomra, mint oly sokan, hiszen intellektuális nép vagyunk, világszerte híres feltalálóinkkal, tudósainkkal, sportolóinkkal, stb. Bár számos, különféle népet szerte a világban érdekesnek, vonzónak találok. Évszázadok óta a magyarok nem enyhén keveredtek két bizonyos néppel -más népekkel kisebb arányban, pedig az nem lett volna különösebb gond-, ezért ilyen alattomosak, klikkesedõk, kiközösítõek. Szlávokkal nem tudom, milyen arányban keveredett a magyar, de általában véve semmiféle különösebb negatív tendenciát nem látok a szláv népekben, sõt, elég különfélék maguk a szláv népek is. Azért említem most a szlávokat, mivel velük keveredett a magyar, az utóbbi évszázadokban, de fõleg két másikkal: németekkel és cigányokkal. El kéne végre gondolkodni, hogy néhány évszázada idetelepedtek a német pirospozsgás parasztok, más néven svábok. Nagy részt ez az alattomosságra, kiközösítésre hajlamos agresszív faj, ami rontja évszázadok óta a magyar gént. Persze mivel a többség sváb-magyar, hazánkban, így "én leszek a rossz", h ki mertem nyitni a számat, mint MAGYAR KISEBBSÉG A SAJÁT HAZÁMBAN. Már bocsánat... (Mert hogy pár évszázada már több a sváb-magyar keverék Magyarországon, sajnos, mint aki legalább 75-80%-ban magyar, sváb gén nélkül.) Még a cigányok is elviselhetõek számomra, pedig találkoztam már balhés cigányokkal , de rendesekkel is. ! Itt jegyzem meg: számos normális német ember akad -vannak külföldi német haverjaim is, és pici koromtól szeretek német zenéket is-, sõt, zsenik is vannak ezen "mérnök-nép" köreiben, de Magyarországon amelyik sváb esetleg zseni is, avval együtt sajnos -az esetleg zseni és a nem zseni- sváb: KÉPMUTATÓ, KÉTSZÍNÛ, AKÁR ALAP NÉLKÜL IS REJTETTEN AGRESSZÍV, ALATTOMOS, KIKÖZÖSÍTÕ, MÉRNÖKIEN SZÁMÍTÓ. Itt az ideje szembenézni magatokkal, német parasztok, akik ilyen hajlamokat örököltetek, közben meg jár a szátok a háttérben: zsidóztok, cigányoztok, szlovákoztok stb, közben meg rontjátok a magyar nép hitelét, hiszen lassan már-már a nem sváb magyar is kezdi elhinni magáról: "hjah... a magyar nép már csak ilyen utálkozó, kiközösítõ lett :( ...." Neeem, nem, kérem szépen.. nem a magyar ilyen... a sváb ilyen!!! És van itt elég belõlük... még ha papíron magyar állampolgár is és magyarul beszél is. ! TISZTELET A KIVÉTELESEN RENDES, MÉGPEDIG LÉLEKBEN(!) RENDES sváboknak - mert ugye a LÁTSZATOT, na aaazt, azt nagyon megadja a képmutató sváb "übermensch", akinek titokban BEKÉPZELTEN hiszi önmagát... (Tényleg ritka a rendes közöttük.) Én kérek elnézést! (Még ha nincs is rá okom.) Ráadásul a sváb összefog a képzelt ellenség ellen, de nem elég, hogy paranoiások és önmagukra végtelenül vakok, beképzeltek, de még egymás ellen is pszichés hadviselést folytatnak, ha épp nincs más ellenségképük.... Négerek? Nem tudom, mi a baj velük. Magyarországon nem látok semmiféle jellegzetes antiszocialitást négerekbõl, ha egészében gondolok rájuk. AZ USA-ban mindig is el voltak nyomva, persze h a gettókban kemény csávókká-csajokká kellett edzõdniük. De ebbe épp úgy nincs igazán belelátásom, mint legtöbbünknek, hiszen szinte csak hollywood-i filmekben látunk négereket.
Szerinted mit csinálnak otthon?Szülik a sok gyereket a semmire, halálra éheztetik egymást és elvárják a világtól, hogy segélyezze õket.
Én nem utálom a négereket. Sõt egyik másik tisztességesebb mint egy magyar. Ismerek egy négert , elég jóban vagyunk és lány létemre nem vágok fel ezzel. Szerethetõ gyerek.:) A városomba csak õ néger és egy vele nem rokonságban élõ néger család. Õk is elég tisztességesek, jómódúak, semmi baj nincs velük. Nagyobb bajom van a cigányokkal...és egy kicsit a kinaiakkal. :(
Kiegészítés: nem véletlen hajlamosak -többnyire titokban- ERÕS rasszizmusra (és részrehajlásra) a svábok: egyrészt mert übermensch-nek képzelik magukat, de a fõ ok: ELTERELNI SAJÁT HIBÁIKRÓL A FIGYELMET. Mint látható, TENDENCIÁKRÓL írok, nem determinálok egy népet se, még a svábokat se, magyarságomat se.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!