Találatok a következő kifejezésre: Miért útálják Magyarok Szerbeket (2 db)

A szerbek miért utálják a magyarokat? ELfelejtették, hogy mi szabadítottuk fel őket a török uralom alól?

Legjobb válasz: A szerbek orosz segítséggel szabadították fel magukat.

A szerbek orosz segítséggel szabadították fel magukat.
Azért röhej lenne, ha mindenféle több száz éves témákat emlegetnénk nemzetközi "hála" alapon...
És azért utálják a magyarokat, amiért a magyarok is utálják a szerbeket. Megvannak a történelmi sérelmek. Az elsõ és második világháborúban is szemben állt egymással a két ország. A Vajdaság, melynek a XX. sz elején 1/3-a magyar volt, vitatott területnek számított. A jugoszláv háborúk idején is Magyarország Horvátországot támogatta Szerbiával szemben. Késõbb az 1999-es háborúban is szembe kerültünk Szerbiával, mivel támogattuk a NATO szerbiai bombázását. A legutóbbi ellenszenves lépésünk, pedig az volt, hogy Magyarország 2009-ben elismerte Koszovo függetlenségét, melyet a szerbek Szerbia részének tartanak.
Mi magyarok már csak ilyenek vagyunk,
A Habsburgok szabadították fel õket, ahogy minket is...
Sok okostojás van ennek ellenére, aki vallja, hogy semmi konfliktust nem tapasztalt addig amíg ott kint élt. Saját tapasztalatomból mondom, hogy amíg ki nem ejtesz bizonyos neveket és eseményeket addig nem zavarja õket, hogy magyar vagy...no de ha igen!
A 20. században háromszor érte õket támadás Magyarország felõl (1914, 1941, 1999). Miért is ne utálnának minket?
Azt javasolnám, próbáld megszerezni Gyurkovics (ha -ts-vel kell irni, elnézést, borzasztó rég volt a kezemben ) Tibor: Hideg napok c. regényét, és itt-ott olvass bele! Ha a kiadás korában kötelezõ demagógiát - un. "vörös farok" - le tudod hántani róla, szerintem megérted (ha ez egyáltalán lehetséges, ebbe a kategóriába sorolva a Tito-partizánok kegyetlenkedéseit, és a szerbek azon kedves szokását is, hogy cseresznyefa botra erõsitett ólomsúllyal verték szét egyesek fejét, csak, mert magyarok voltak). Mindezek alapján én úgy vélem, a baj. mint általában, ott keresendõ, hogy döntési pozicióban lévõ kevesek uszitottak egymásra - a történelem során bármikor - addig ártatlan sokakat, többé-kevésbé aljas céljaik elérése végett!
Itt élek Szerbiában és egyáltalán nem utálják a szerbek a magyarokat és fordítva se. A történelem meg nemnagyon érdekli az új generációkat... ;)
A kérdező hozzászólása: Nem a Balkáni háborúra gondoltam, hanem a Hosszú hadjáratra.
A kérdező hozzászólása: "A szerbek orosz segítséggel szabadították fel magukat." "A szerbek orosz segítséggel szabadították fel magukat." A 7-es hosszú szövegét nem másolom ide A hosszú hadjáratról még nem hallottatok?Magyarország felszabadította Szerbiát és Bulgária nagy részét a török uralom alól.Hunyadi János neve senkinek sem ismerõs? A szerbek már a XX.század elején is utálták a magyarokat.Kb.a Balatonig meg akarták szállni az országot.
Elnézést, azt hiszem, rosszul emlékeztem (irtam, hogy rég volt a kezemben). Nem Gyurkovics, hanem - ha már jól rémlik - Cseres Tibor. Ha mégsem, bocsánat, a cim biztos!
Igazából annyi háború volt a világban hogy szinte mindenkinek igaza van
Igaz Hugyadi hadjárata, nem vitatom. Meg az is, hogy ütközõállamnak használták a Magyar Királysághoz csatolt Szerbia északi részeit. A következõ évszázadokban meg annyi szerb gyerkõcöt vittek el janicsárnak, a kicsit korosabbakat pedig a gályákba, hogy nemigen gondoltak hálálkodásra az ottmaradottak, fõleg ha a kádik kopogtak az adóért.
Érdekes, hogy a szomszédokat sokkal többen utálják, mint az eszkimókat. Vajon miért?

Miért útálják a Magyarok Szerbeket?

Legjobb válasz: Igaza van 1 hozzászólónak, csak annyit tennék hozzá, hogy azért ez az utálat kölcsönös. (Ebben legalább egyetértünk :D)

Egy tökéletes idézettel zárnám részemrõl a vitát: "Minden nép kigúnyol más népeket, és mindegyiknek igaza is van. " - Arthur Schopenhauer
A magyarok mindenkit utálnak, azért... az összeférhetetlenségrõl pedig árulkodik majdnem minden elõttem levõ hozzászólás. Szerintem a magyarok összeférhetetlenek.
Érdekes, de az nincs kiírva az osztrák boltokban, hogy "Szerbek, ne lopjatok!", az viszont sok helyen, hogy "Magyarok, ne lopjatok!" A szerb focistákat szívesen hívják a világ minden tájáról a klubok, mert hajtós, alázatos és gyõzni akaró emberek. A magyarok focisták ezzel szemben alibijátékosok. Szerbiában a mozgólépcsõn képesek jobbra állni, hogy ne legyen tömeg, tudjon menni, aki siet. Magyarországon minden nyomoronc össze-vissza áll, aztán ciccegnek, meg beszólnak, ha illedelmesen helyet kérek, mert sietek. Van az éremnek másik oldala is... egy magyarnak mondhatod, hogy "Szar a pólód", a többség nem üt, hanem meg fogja kérdezni, hogy miért gondolod ezt. A szerb rögtön megöl. Egyszerûen csak fel kéne fogni, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, mint ahogy más népek sem, olyan nehéz ez? Abból nem élünk meg, hogy 800 éve megnyertünk egy csatát, meg 400 éve is nyertünk egyet, stb.
Nem demográfia adatoktól függ. Egyébként Ausztria is elveszítette a háborút, így semmilyen területi követelése nem lehetett volna, már csak e miatt is. A többit nem is kell említenem, mikor teljes magyarlakta területeket csatoltak el, és vasúti csomópontokat. Most a vízilabdáról annyit, hogy igaz hogy a magyar válogatott kb 1szer nyert a rácok ellen, de nincs tétje. Nem is érdekes. Az olimpián szerepelnek jól és ez számít!
Mindkét oldalról történtek népirtások a történelemben. Azért.
Ez egy baromság mert pl a volt Jugoszlávia államainak többségével semmi gondom, mint pl Szlovénia, Horvátország, a többi viszont összeférhetetlen tetû népség akik folyamatosan irtják a szomszédaikat, mert már nincs Tito aki összefogja õket, ilyenek a szerbek, az albánok a macedónok korrupciójáról ne is beszéljünk.
Így van, örüljünk annak, amit elérünk. Ám nem akkor válik értékessé egy nép, ha nagyra becsüli magát, hanem ha megtanulja a többi népet is becsülni. Rossz felfogás, hogy mi vagyunk a legjobbak, a többiek pedig egyenesen "csicskák". Ha lenne olyan nép, aminek csak erõs tulajdonságai lennének, már rég kiirtotta volna a többi népet. Emberek vagyunk, és hibásak. Szláv is (akikkel sok száz évig vegyültünk, így én egymáshoz tartozónak gondolom magunkat velük), meg magyar is, és a többi is.
Homogén nép a földön nincs! Pl. Argentínoknak kb 95%-a Európai, mégis Argentinnak vallják magukat! Ott vannak az SZU utódállamok, ott is jelentõs kavarodás van. Az USA-ról nem is beszélve. Szóval, lehet ilyet játszani, ki-kivel vegyült! De akkor nagy hülyeség lenne a vége, mert akkor egy nép se maradna a földön! A másik: Ha valamely nemzet büszke magára, nem jelenti azt, hogy lenéz másokat! Ezt egy nagy ember mondta, kit napjainkban bemocskolnak! A.H.
Rossz a kérdés! Miért utálják a szomszédaik a magyarokat, és miért kölcsönös az utálat?
Igaza van 1 hozzászólónak, csak annyit tennék hozzá, hogy azért ez az utálat kölcsönös. (Ebben legalább egyetértünk :D)
"1944 végén, a délvidéki vérengzések során a szerbek megtorlása több mint 3000 magyar és német áldozatot követelt. Az életben hagyottakat (nõk, gyerekek, öregek) a járeki táborba terelték, ahol tovább folytatódott a népirtás. Házaikba 1945 után boszniai kolonistákat telepítettek. Ez évben a katolikus templomot is lerombolták. A túlélõ hozzátartozók minden évben összegyûlnek a helyi egykori sintértelepnél ahova elföldelték a 3000 szerencsétlen ártatlant, hogy elhelyezzék a megemlékezés virágait, amit aztán másnapra szétdobálnak, széttaposnak, jelezve, hogy a magyaroknak még sírjukban sincs nyugtuk." Például ezért.
Az Ausztriához csatolt területeken pedig a magyarság aránya nem érte el a teljes népesség negyedét se. Messze nem érte el... miért is tartozzon hozzánk az a terület?
"Érdekes, de az nincs kiírva az osztrák boltokban, hogy "Szerbek, ne lopjatok!", " Cigányok lopnak, akik magyar állampolgárok hülyegyerek! Melyik az a sok bolt? Ausztriában szokás párat kitenni pedig az osztrákok loptak el jó 7-8ezer km2 területet. Na kis lopott? " A szerb focistákat szívesen hívják a világ minden tájáról a klubok, mert hajtós, alázatos és gyõzni akaró emberek. A magyarok focisták ezzel szemben alibijátékosok. " Azért ezek az alpibabajátékosok szereztek olimpiai aranyat kb 40évvel ezelõtt. Igaz, hogy rég volt, de ezt a csicska rácok nem tudják felmutatni. Ugyanezt mondhatnánk az olimpiai aranyérmekre. A szerbek nagy vízilabdások ugye... (õk szerintük) És hány olimpiai aranyuk van? Egy se! Most biztos a VB-vel jönnének a mélyszerbek, de azért egy olimpia meg egy VB.... "Szerbiában a mozgólépcsõn képesek jobbra állni, hogy ne legyen tömeg, tudjon menni, aki siet. Magyarországon minden nyomoronc össze-vissza áll, aztán ciccegnek, meg beszólnak, ha illedelmesen helyet kérek, mert sietek. Van az éremnek másik oldala is... egy magyarnak mondhatod, hogy "Szar a pólód", a többség nem üt, hanem meg fogja kérdezni, hogy miért gondolod ezt. A szerb rögtön megöl. Egyszerûen csak fel kéne fogni, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, mint ahogy más népek sem, olyan nehéz ez? " "Abból nem élünk meg, hogy 800 éve megnyertünk egy csatát, meg 400 éve is nyertünk egyet, stb." Ha 8 általánosnál többed lenne, nem írnál ilyen hülyeséget!
Ki nem útállja a szerbeket?:) pár-tíz év alatt 3 ország vállt külön szerbiától, ez már csak jelent valamit :)
Mélymagyarok akiket bánt hogy Délvidéken Tito partizánjai 50 ezer magyar civilt mészároltak le a legkegyetlenebb eszközökkel, amit a szerbek hivatalosan sem ismernek el, illetve hogy verik a magyarokat? Hogy a szerbek senkivel nem tudnak együtt élni? Na azért utáljuk ezt a primitív balkáni csürhét!
Nekem nagyon sok szerb ismerõsöm van. Nagyon életvidámak és közvetlenek! Tudunk a másik kulturájáról beszélgetni, tanítgatjuk a másikat. Tudom, ez csak pár ember, de ha megnézed, akkor a legtöbb idegengyûlölõ utcai suhanc! Én 17 éves vagyok, nyitott, büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, mégis érdekelnek mind a szomszédos népek, mind a többi, európai, dél-amerikai, kis-ázsiai, stb. Egyszerûen az idegesít a legjobban, hogy vannak nagyszájú mélymagyarok (nem sértem azokat, akik komolyan gondolják, hiszen mindenkinek kell hinni valamiben, és küzdeni valamiért), akik elmennek ilyen motoros találkozókra, meg csoportosan kántálják, hogy más népek mekkora suttyók, stb. Az ilyenek felháborítanak!
Az olyan idióták miatt, mint az elõttem szóló, van népek közötti utálat -.-
Én nem útálom õket. ÉN KIFEJEZETTEN GYÛLÖLÖM A KIB*SZOTT RÁC POFÁJUKAT! ÉS LEGSZIVESEBBEN MINDET EGYSZERRE KINOZNÁM HALÁLRA! HOGY MIÉÉÉÉRTTT?????? MERT ÕK NEM TUDNAK MINKET ELFOGADNI! NEKEM IS MINDIG BESZÓLNAK ÉS CSAK AZÉRT MERT MAGYAR VAGYOK!!! NA, AKKOR EZ IGY ELFOGADHATÓ? HÁT NEM ÉPP AZ! HA NEM LENNE ILYEN NAGY POFÁJUK MEG TOLERÁNSAK LENNÉNEK AKKOR SEMMI BAJOM NEM LENNE VELÜK!!!!! persze vannak kivétel szerbek is, de az nagyon kevés!
Én is magyar vagyok de a magyar ember sajnos már kezd elcigányosulni...Nem csodálom, hogy nem szeretnek a szomszédaink.
Szerintem a szerbek jobban utálják a magyarok mint fordítva. "Szerbverés"-rõl pl. én még nem hallottam, magyarverésekrõl igen.
Vegyél elõ egy történelemkönyvet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!