Találatok a következő kifejezésre: Miért úgy természet, hogy (3 db)

A természet miért úgy rendelte hogy a nők hangosak az ágyban? Sikoltoznak Nyögnek. Sohajtoznak.

Ez egy antiszemérmesség, amit abból a társadalmi elvárásból - hogy legyenek a nők visszahúzózóak a nemi életben- való kiszabadulás vált ki?

Legjobb válasz: Ha te ezt nem élvezed, olyat dönts ágynak, aki néma... vagy már hulla. (Éljen a morbid humor.)

Ha te ezt nem élvezed, olyat dönts ágynak, aki néma... vagy már hulla. (Éljen a morbid humor.)
A társadalmi elvárásoknak semmi köze a szexuális élethez...szex közben minden játszik, ami jól esik. Ha olyan párom lenne, akivel nem tudunk legalább együttlét alatt mindent kiengedni, ami jól esik, az elég nagy baj lenne...
bár csak sikítoznának közben milyen jó is lenne az... :)
Nõ létemre, már volt 2 olyan párom, aki hangosabban nyögött mint én. Sikoltozni szerintem csak a pornóban szoktak. A nyögés és a sóhajtozás ami hozzátartozik a szexhez, fõleg ha már kifáradtál, futás közben is gyorsabban és hangosabban veszed a levegõt.
Én tudnám élvezni , de akivel eddig lefeküdtem maximum hangosan szuszogott sem mint nyögött :D Egyetlen barátnõm beszélt hangosan szex közben, mondva mit akar! Az nagyon bejött... 24/F
:D:D fogd be a száját.Probléma megoldva.
Azért fontos a mérték. Nekem eddig 2 barátnõm volt, az egyik szinte nem is nyögdösött, az zavart, a másik meg olyan hangos volt, mintha egy pornó filmben lennék. Alig mertem vele szexelni :D
Én magamból indulok ki és úgy gondolom azért hangosabbak, mert az a férfire is jobb hatással van (jobban felizgatja, többet lõ stb.)
lehet hogy a nõknek jobb a szex :)
és azt is a természet rendelte el e mellé, hogy kitépik a hajam közbe? jó nem lázadozom...

Miért úgy alakította természet, hogy fájdalmas legyen a szülés? Vajon milyen evolúciós fajfentartós dolog miatt jó ez a természetnek?

Legjobb válasz: Egy kis tudományos magyarázat: Azzal hogy az ember egyenesen jár,két lábon, a medencecsont beszûkült. A méh mérete is kicsi, a baba teljesen magatehetetlenül "fejletlenül" jön világra. Mivel kicsi a nyílás ezért természetes hogy fáj amikor a baba áthalad rajta,más oka nincs csak az evolúció. Ezért a legideálisabb négykézláb szülni, vagy guggolva ha teheted, úgy van a legtöbb helye a picinek.

Aki a kétlábon járást írta annak igaza van bizonyos mértékig, mert tényleg könnyebb függõleges helyzetben szülni, mint fekve. De az, hogy könnyebb, nem jelenti azt, hogy úgy nem fáj. (Tapasztalat: végig állva vajúdtam, mert úgy volt jobb, bizony fájt. De feküdni a végén nagyon nem volt jó, csak az orvosoknak kényelmes.) Szóval fáj úgy is, négykézláb is, csak a gát kevésbé feszül, a végén a baba könnyebben kibújik. Arra, hogy mi is a szerepe a fájdalomnak, nem hizsem, hogy van természettudományos válasz. De a vallásos is érdekes (pedig hívõ vagyok!), hiszen az állatoknak is fáj!
Egy kis tudományos magyarázat: Azzal hogy az ember egyenesen jár, két lábon, a medencecsont beszûkült. A méh mérete is kicsi, a baba teljesen magatehetetlenül "fejletlenül" jön világra. Mivel kicsi a nyílás ezért természetes hogy fáj amikor a baba áthalad rajta, más oka nincs csak az evolúció. Ezért a legideálisabb négykézláb szülni, vagy guggolva ha teheted, úgy van a legtöbb helye a picinek.
Valószínûleg azért, hogy ne szüljenek agyba-fõbe utódokat az emberek/állatok.
A vallásos válaszra. Van egy könyv: Gyermekszületés természetfeletti módon. Semmi misztikusra nem kell gondolni, klassz könyv, egy misszionárius pár írta. A csaj nem érzett fájdalmat - mégha hihetetlen is. Éváról meg annyit, hogy igen, bûnbe esett, de aztán jött Jézus és megváltott a bûneink alól (ezt miért felejti el mindenki?:-) )És mostanság az is napvilágra került, hogy a Bibliában amit eddig fájdalomnak fordítottak az tul.képpen azt jelenti fáradtságos munkával. Hát ezen lehet elmélkedni.A könyv érdekes, tudom ajánlani - már annak aki hisz.
Nem kell a szülésnek fájnia. generációk óta paráztatnak anyák, nagyanyák, és ezt várjuk. Ha a kislányomat elvinném egy lakatlan szigetre, ahol egy szintén ott felnõtt fiúval gyermeket nemzenének, nem biztos, h fájna neki. Bár a genetika miatt is lehet, h mégis:) Nekem nagyon fájt 17 órán át...
Attól függ, hogy vallásos vagy e. Én azt HALLOTTAM, (nem kell oltogatni ha rosszul tudom) hogy azrt fáj, meg vannak panaszok, amiért Éva megett az almát, amit nemszabadptt volna.
egyetértek az elöttem válaszolóval:)
Tudod a Biblia.. az Eredendõ bûn :) Gyakorlatilag Éva miatt szenvedünk, elvileg õ adta az almát :F
Hát jo kérdés. Ha már könnyü megcsinálni......
Nyúlért....
Az evolúció nem szándékosan tette fájdalmassá a szülést- ez csak következmény. Azon kívül, amit mások is leírtak, azért fáj, mert nagy a gyerek feje. Az evolúció azt ítélte legfontosabbnak, hogy nagy aggyal születhessen az utód. Ezzel párhuzamosan a gyerek szinte teljesen magatehetetlenül jön világra, fõleg ha az egy-két naposan már ugrándozó csimpánzkölyköket nézzük.
A kérdező hozzászólása: Fáradságos munkával keresi meg a kenyeret? És mi meg csak buliból járunk napi 10 órát dolgozni, hogy beszélgethessünk a ruhákról? Elavult ez a mondat. Mármint, nem amit te írtál, hanem ami ránk maradt. A nõ csak unatkozgat naphosszat és hébe-hóba szül egyet. Megyek is, szólok a fõnökömnek, hogy nem fáradozom tovább....de azért utalja a fizetést, mert a pasik nagy fáradozásából egyedül kevés család él meg. :)
van erre tudományos válasz is!! a felemelkedett járásmód miatt megizmosodott a gátizom és az altesti részek. és ezért fáj ennyire. Az állatok ezért viselik el sokkal könnyebben a szülést. egyébként pedig vallásos vagyok, és a bûneset miatt a nõ büntetése az, h fájdalommal szül+mindig sóvárog a férfi után(aki megalázta, ...és látjuk, tényleg igy van, hányan sóvárognak a szar köcsög pasi után). A férfi büntetése pedig az, h fáradtságos munkával keresi meg kenyerét.
Szerintem a természet nem tudta fájdalommentessé alakítani, de az, hogy a szervezeten belül fejlõdik a magzat, annyi elõnnyel jár, hogy még így is "megérte" az evolúciónak. Viszont ha már fájdalmas a szülés, az evolúció úgy alakította, hogy az agyban olyan kémiai folyamatok induljanak, amelyek utólag "kitörlik" ezt a fájdalmat, távolivá teszik, hiszen ha ez nem történne meg, akkor nem szülne egyik egyed sem egy utódnál többet. Csodálatos az evolúció, nemde? :)
Nem pontoztam senkit, nem az én kérdésem. Majomtól származós kérdés viszont van, az tuti.
17. válaszoló vagyok.nem megsértõdni kell a kijavításon, hanem megtanulni.ja, és fõleg nem OFFolni, mert sztem van, aki hülyeséget írt, õt bezzeg nem pontozod le.
Valóban, nem a majomtól, hanem az ember és a majom közös õsétõl származunk. de ez OFF
Bocs, de nagy tévedés, hogy a majomtól származunk!
Nem minden tulajdonságunk olyan, mert úgy evolúciósan jobb. A szülés nem azért fáj, mert az milyen szuper, hanem mert egyszerûen nem alakult ki és nem terjedt el olyan varáns, aminek nem fájt. Magyarézatként egy kis evolúcuió egyszerûsítve. Ha van egy faj, és az egyik példánynak megjelenik egy jobb tulajdonsága, pl jobban lát, akkor ennek a példánynak több utódja lesz (pl mert a jobb látása miatt több kaja jut és kevésbé kapják el a ragadozók). A jobb látás elõnyt jelent neki és az utódainak, akik szintén jobb látók (és ezért szintén több utódjuk lesz), és elõbb-utóbb lenyomják a kevésbé jól látókat, és már csak jól látó egyedekbõl áll a faj. Nagyon fontos, hogy a tulajdonság akkor terjed el hatékonyan, ha nagy elõnyt biztosít. Ha csak kicsit lát jobban, akkor az elterjedése sokkal lassabb, vagyis sokkal tovább élnek együtt a jobb és rosszabb látók. Na most vegyünk egy példát, hogy megjelenik a fájdalommentes szülés mint tulajdonság. Az állatok eleve nem gondolkodnak elõre, tehát majom õsünk nem töprengett azon, hogy majd fájni fog a szülés. Amikor szólítanak a hormonok, akkor szül és kész. Hiába fáj, jövõre ismét szül, mert szaporodni akar, mert ilyenek az ösztönei. Éppen ezért egy ilyen fájdalommentes szülés nem jelent evolúciós elõnyt, nem lesz több utódja annak, akinek nem fáj a szülés. Szóval ha meg is jelenik, akkor sem fog elterjedni a fajban.
Teljesen egyértelmûen a felegyenesedés (a lábak közelebb kerültek - de a férfiaknál még jobban, mert õk megtehetik) - és a baba óriási feje az ok. Az ember a létezésének a határa körül van. Most már elég nehezen változk tovább - akármilyen irányba, természetes úton. Aki meg itt vallásos válaszokat írt, az gondolkozzon már el, hogy az állatoknak miért fáj? Igaz, az embernek sokkal jobban és tovább - de akkor is! Miféle bûnt követtek õk el? Méghozzá minden állatfaj másféle (súlyú) bûnt???
Szia! Talán a felegyenesedés és a kétlábon járás tette ilyen nehézzé a szülést. Egyébként a babának nem 9 hónapra kellene megszületnie, hanem 12 hónapra, csakhát akkor már nem is férne ki. (nat.geog.)
Én már válaszoltam, úgyhogy kommentálnám ezt. A gyermek iránt érzett szeretetet, nem hinném, hogy befolyásolja a vajúdás hossza, pedig írtam, h nekem 17 óra volt és nagyon fájt. Lehet, h kamasz koromban az volt az érdekes pasi, akit nem lehetett vagy csak nehezen megkapni, de ugye egyikük iránt sem éreztem tiszta szeretetet. Úgyhogy szerintem nem ezért fáj:) Viszont a kérdezõnek gratulálok!;))
Szerintem a kötõdés miatt is van szerepe, hiszen amit könnyen megkap az ember, azt nem is értékeli annyira...
Meg egy erdekessek: az emlosok kozott az ember lanyanak a legfajdalmasabb a szulese. A teraranytalansag miatt, a no-gyermek parositasnal a legrosszabb az aranya a "kijaratnak" es a baba fejenek. Allatoknak ez az arany sokkal jobb.
elavult mondat...a villág nagyobb részén a nõnek még mindig "csak" annyi a dolga h az otthoni teendõket elvégezze és gyereket szüljön. Amúgy meg a nõk vívták ki maguknak az egyenjogúságot...hát tessék akkor learatni a gyümölcseit...

A természet miért rendezte úgy, hogy kicsi babák éjszaka is táplálkoznak?

Az ember kihordja a babát - ez nagyon nagy energiaigény. Megszüli - erről ne is beszéljünk. Gyermekágy - szintén hatalmas erőbefektetés a szervezet részéről. És emellé jön az éjszakázás. Nekem ez természetellenesnek tűnik. Tehát mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Sajnos most nem találom a cikket, de Czeizel Endre szerint azért, mert valójában mindannyian "koraszülöttek" vagyunk, mivel az embercsecsemõ a többi emlõshöz képest sokkal fejletlenebbül jön világra. Sokkal tovább szorul gondozásra, mint bármilyen állatkölyök. Nyilván ebbe illeszthetõ az éjszakai táplálkozás is, bár nem vagyok biztos benne, hogy az állatok nem szoptatnak éjjel, nem értek hozzá.

Sajnos most nem találom a cikket, de Czeizel Endre szerint azért, mert valójában mindannyian "koraszülöttek" vagyunk, mivel az embercsecsemõ a többi emlõshöz képest sokkal fejletlenebbül jön világra. Sokkal tovább szorul gondozásra, mint bármilyen állatkölyök. Nyilván ebbe illeszthetõ az éjszakai táplálkozás is, bár nem vagyok biztos benne, hogy az állatok nem szoptatnak éjjel, nem értek hozzá.
Fogalmam sincs, talán azért, hogy ne szüljenek a nõk 10-20 gyereket :)
Le lehet pontozni fiam 3 hónapos koráig egyszer kelt éjjel 11kor egyszer meg hajnali 3-4 között, aztán 3 hónapos korától egyetlen egyszer kelt csupán hajnali 5-6 között és ennyi, 3 óránként evett így volt éhes, errõl ennyit.
3 hónapos koráig anyatejes volt, és akkor is egyszer kelt éjjel egyszer hajnalban
Ne aggódj normális esetben 3-4 hónap és leszoknak arról, hogy felkeljenek enni éjjel max hajnalba kelnek, szoktatás kérdése is.
Butaság hogy laktatóbb a tápszer.Lányom vacsira azt kapott és 7hetes korától átaludta.Hugom születésétõl átaludta szinte és anyatejes volt.Ismerõs babája is csak anyatejes és régóta átalussza az éjjelt, persze alkalmanként mindegyik baba volt hogy felkelt enni.
Utolsó válaszával abszolút egyetértek. Még egy kis kiegészítésként annyi: hogy szüksége van a közelségedre, a bõröd érintésére, az illatodra, ez õt megnyugtatja. És hát ugye nem utolsó sorban pedig éhes. Az én kisfiammal is nehéz volt az elsõ 3 hónap. 3 óránként szigorúan evett, éjjel csak úgy aludt ha mellettem volt és bármikor amikor csak szüksége volt azonnal tudott cicizni. Én persze teljesen le voltam fáradva. De aztán 3 hónaposan mindig kicsit tovább aludt. Mígnem egyszer csak azt vettem észre hogy egész éjjel aludt. Én meg mint egy gyalogkakukk folyton futkároztam oda hozzá hogy még mindig alszik.. hát mindig alszik.. hát még mindig alszik. Ugye a szervezetem már beállt az "alig alvásra", és szinte óramû pontossággal ébredtem meg hogy na most ébred mindjárt etetés lesz. De elmaradt... Azóta átalussza az éjszakát, de nem azért mert valaki írta hogy tápszert kap azért. Nem! Az én fiam 7 hónapos de a mai napig nem kapott tápszert. Reggel és este még mindig szoptatom. Sõt!!! Van hogy annyira elájul este a cicin hogy csak 70-100 ml. körül eszik, mégsem ébred fel egész éjszaka. Kitartás!
Kicsi a gyomruk. A tej gyorsan felszívódik, ráadásul ugye folyadék. A kis test gyors alapanyagcseréjének köszönhetõen gyorsan égeti a bevitt táplálékot. Minden arra utal, hogy sajnos amíg nem nõ meg egy kicsit nagyobbra, bizony éjjel is kelni fog.
Mármint utolsó elõtti, közben írtak.
Igen, kedves utolsó, de a te fiad tápszeres volt, köztudott, hogy õk hamarabb átalusszák az éjjelt, mert a tápszer laktatóbb. Az anyatejes babák hamarabb éheznek meg általában.
Az én fiamhoz egy éves koráig minden éjszaka keltem 3-zor szoptatni. Már nagyon ki voltam én is. Aztán egyszer csak abbahagyta a szopit. A végén amugy is már csak le ellenörizte, hogy meg vagyok-e. Szerintem. Most 16 hónapos. Napközben nem eszik valami jol így hajnaltájt már nagyon éhes így van, hogy 2-kor van , hogy 4-körül felkel enni. És én sem birok rá jönni miért kell felkelni neki! :)
Szerintem a pici pocijukból az anyatej hamar kiürül és megéheznek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást :) :) :) De komolyan, vajon miért alakult ez ilyen nehézre?
Mikor megszületik, az 1 korty elõtejjel jóllakik, állítólag akkora a gyomra, mint egy cseresznyemag. A kalóriaszükséglete viszont több 3 cseresznyemagnál (reggeli-ebéd-vacsora). Késõbb is kb. 1 deci tejjel kell jóllaknia, max. 2-vel. Próbáld ki, hogy reggel-délben-este iszol 1-1 dl tejet, mást nem. Milyen érzés? Hányszor ébredtél fel éjszaka, hogy baromi éhes vagy? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!