Találatok a következő kifejezésre: Miért úgy meg a (559 db)

Nem tervezünk még babát, de szeretnék tisztázni magamban pár dolgot! Miért úgy írjátok a terhesség idejét hogy pl 23 + 3hét? Suliban úgy tanultuk, h a terhesség 9 hónap, miért beszéltek akkor 40 hétről?

Legjobb válasz: Elõször is: 40 hét=10 holdhónap. Azért így számolják ,mert pontosabb.Ugyanis 1 holdhónap az pont 4 hét(28 nap). A másik példa: 23 hét+3nap, csak a napot nem szoktuk leírni.

Elõször is: 40 hét=10 holdhónap. Azért így számolják , mert pontosabb.Ugyanis 1 holdhónap az pont 4 hét(28 nap). A másik példa: 23 hét+3nap, csak a napot nem szoktuk leírni.
ezt a 23+3 dolgot régen én sem értettem. Hidd el, ha várandós leszel, akaratlanul is így fogsz majd fogalmazni, fõleg azért, mert a magzat szinte napról napra, hétrõl hétre fejlõdik. Mindig fogod tudni, éppen hány hetes és hány napos vagy :) 6+4 hetes km
Azért 40 hetet mondanak az orvosok, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet azért, mert a halál pontos fogantatást nem mindenkinél tudják megállapítani. Pl. nem tudják azt mondani, hogy ha nekem október 5-én volt az utolsó mensim akkor a gyerek október 19-én foganhatott. Ezért a 40 hét. A 23+4 hetes az azt jelenti, hogy 23 hetes és 4 napos terhes valaki. És ugye azt se felejtsük el, hogy nem minden hónap kerek 4 hetes, tehát itt is lehet csúszás! Biológiailag a terhesség 9 hónap. Ennyi idõ alatt fejlõdik ki a magzat teljesen. Ha pedig a fogantatástól (utolsó mensi elsõ napja) számítjuk, akkor 40 hét!!! Ennyi :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már tiszta! Törekszem arra, h mire jöhet a baba, teljesen tiszta legyen minden a fejemben! :)
"halál pontos fogantatását"? micsoda? és ezt még meg is értette a kérdezõ? érdekes!!!
A kérdező hozzászólása: Nem a fogalmazás módja érdekelt, hanem a válasz lényege!

Miért jelenik meg a homlokomon egy karmolás újra és újra, mindig ugyan ott, és ugyan abban a formában?

Az egyes esetek között hónapok telnek el. Mindig utólag veszem észre, amikor már ott van. Maga a karmolás nem olyan mint ami egy kéztől származna, hanem mint egy szeder vagy rózsa ágtól, mert nagyon vékony és a bőr felső rétegét sérti csak. A hossza kb. 1 cm. Rendszerint reggel ébredéskor szoktam észrevenni, tehát alvás közben keletkezhet. Egyáltalán nem lehet érezni, csak szembetűnő, mivel az arcomon van.

Legjobb válasz: szerintem tudtod nélkül karmolod magad álmodban:)

szerintem tudtod nélkül karmolod magad álmodban:)

Mitől van az, hogy kaptak a kutyáim bolha elleni cseppeket és bolha nyakörvet és ugyan úgy vakaróznak? A másik meg a fiú német juhászom, miért eszi meg a kakiját?

Pedig kapnak tápot is Akanát,meg f?tt ételt is kapnak.Mindig kaja után engedem ki ?ket az udvarra és megeszi a székletét!Amúgy már teljesen sebes az oldala a német juhász szukámnak két tenyérnyi fóltban!

Legjobb válasz: Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?

Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?
Sõt, az is lehet hogy allergiás a bolha elleni cseppre vagy a nyakörvre, vagy a 2 együttes hatására. Én nem raknék cseppet is és nyakörvet is (fõleg ilyen esetben), mert az így egy elég nagy méreganyag dömping a kutya szervezetére nézve.
Két tenyérnyi seb van rajta és még nem voltál állatorvosnál?
Ha sebes az oldala lehet rüh is, vagy vm. ételallergia. Vidd orvoshoz, biztos nem bolha.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk orvosnál és a bolha csípésre allergiás, illetve a bolha nyálára, ajánlott egy fürdetõt ami erre való, gyulladás csökkentõ és bõrnyugtató, hatású, egyébként ezt egy nap alatt csinálta magának, mármint rágta ki magának a szõrt és sebesedett ki.Bár én fanyalogtam a fürdetõtõl de a doki szerint nem árthat a kutyának mivel nem nyílt seb és nem nedvedzik már!Bayer termék sokan dicsérik, és írt ki neki allergia elleni cseppeket is amit a kajájába kell bele tenni.Köszönöm a tippeket, de azért is tettem fel a kérdést, mert csak mostanra volt idõpontunk, és hát én nagyon féltettem õt(nagyon szeretem)!
Mielõbbi jobbulást kívánok(-:
Szia! A kiskutyád, azért eszi meg a kakiját, mert perverz étvágya van.Úgy hívjuk ezt a kifejezést.Az én kutyámnak is ilyen problémája volt...Csak õ nem a sajátját ette meg, hanem a csöves emberekét.Sajnos errõl nem tehetnek a kutyák... Vagy ha mondjuk a lakásba/házba kakilt be, akkor azért eszi meg hogy a gazdi ne lássa, és ne kapjon ki... :( Nagyon sajnálom...Elkell vinni orvoshoz, vagy le kell róla szoktatni! AMikor megpróbálja megenni, akkor fussál oda dobbants nagyokat és mondd hogy fúúúj! Nem szabad!!! Rossz vagy! (De persze ettõl nem szabad megutálni, hisz nem tehet róla)
Wikipedia a kakaevésrõl: Kutyák esetében gyakran figyelhetõ meg koprofág viselkedés. Ennek alapos kikutatása még várat magára. Egyelõre annyi sejthetõ, hogy több ok is lehet[1], melyek közül egyelõre az alábbi motivációkat sejthetjük: Egyszerû éhség is lehet a legjellemzõbb ok. A gazdi figyelme felkeltésének szándéka. Aggodalom, stressz, vagy rossz magaviselet miatti büntetés miatt. Korábban ürítés miatt büntetést kaptak, az ismételt büntetéstõl való félelem miatt kísérelnek meg "feltakarítani". Unalomból. Szûk helyen: feltakarítás céljából. A gazdi utánzása: látta, hogy õ is mindig felveszi az ürülékét (mármint a kutyáét). Kiskutyáknál azért, mert õk mindent megkóstolnak, és felfedezhetik, hogy a széklet ehetõ és néha még ízletes is lehet, különösen magas zsírtartalmú diéta után. Anyakutyák megehetik gyermekeik ürülékét abból a célból, hogy megelõzzék a rájuk leselkedõ ragadozókat vonzó illatokat. Mivel a friss ürülék formája és hõmérséklete a visszaöklendezett táplálékhoz hasonló, ez egy mód az anyakutyák számára, hogy kicsinyeiknek szilárd táplálélot juttassanak. (Különösen a macskaszéklet) magas proteintartalma esetén, melynek oka túletetés is lehet, nagy koncentrációjú emésztetlen anyagot jelent a székletben. Különbözõ egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben, úgymint Pancreatitis bélfertõzések Emésztési zavarokhoz vezetõ ételallergiák Húsevõk szokása, hogy megeszik vagy magukra kenik zsákmányaik ürülékét, hogy átvegyék illatukat és elrejtsék a sajátukat. Néhány állatorvos olyan adalékanyagok táplálékba juttatását javasolja, amelyek az ürülék ízét rendkívül rosszá teszik a kutyák számára. Néhány kutyaeledel-gyártó eleve ilyen adalékokkal gyártja a termékét. A kutyák székletükhöz fûzõdõ vonzódásának köszönhetõ az a kínai mondás, hogy "a kutya sem tehet róla, hogy szereti az ürüléket", ami általában olyan rossz szokásokhoz kapcsolódik, amelyeken nehéz változtatni.

Miért változtak meg a gépemen a szinek, szinte csak fekete lila minden. Ugy képek mint minden más, mi a gépen van. Miért "fehér téglalap"-alakban menti le képet? Mit állitottam el? Habár megnyitni igy is megtudom, de ez igy nem ok.

Legjobb válasz: Próbáld meg légyszíves értelmesen összefoglalni a lényeget, és érthetõen leírni, mert így egyszerûen képtelenség segíteni Neked.

Próbáld meg légyszíves értelmesen összefoglalni a lényeget, és érthetõen leírni, mert így egyszerûen képtelenség segíteni Neked.
A legkisebb dologtól hardverhibáig bármi lehet.Elsõnek:jobb egér gomb/tulajdonságok/beállításokat nézd, hátha ott van valami gubanc...ha nem, próbáld még : tölts le és telepíts egy új videókártya drivert, hátha attól jobban lesz.
Valszeg a Windows téma van elálítva valami gyengénlátó változatra. Asztalon jobbklikk tulajdonságok, megjelenítés (appearance az angolban, nem emlékszem a magyarra) és itt állítsd vissza a classic windows theme-t, és alatta a színsémát (color scheme) alapértelmezett-re. Ez XP-n mûködik, remélem sikerül megtalálnod õket. B.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget

MIert dagadt meg a torkom csak ugy?

Legjobb válasz: Gégerák?

Gégerák?

Melyik az az oltás, ami mindenkin úgy meglátszik? Mi ellen kapjuk és milyen idős korban? És miért látszik meg a helye annyira?

Legjobb válasz: Én általános iskola 7. osztályos voltam, amikor az utolsó kötelezõ oltást kaptam (miután középiskolába mentem, akkor vezették be a Hepatitis kötelezõ oltását a 8. osztályosoknak, én már nem kaptam), ezt a vállamba kaptam, 25 éves vagyok és még mindig látszik, a nevét nem tudom, de aki jártas ezekben, biztos meg tudja mondani, melyik lehet.

Én általános iskola 7. osztályos voltam, amikor az utolsó kötelezõ oltást kaptam (miután középiskolába mentem, akkor vezették be a Hepatitis kötelezõ oltását a 8. osztályosoknak, én már nem kaptam), ezt a vállamba kaptam, 25 éves vagyok és még mindig látszik, a nevét nem tudom, de aki jártas ezekben, biztos meg tudja mondani, melyik lehet.
a bcg oltás nem? aminek olyan nagy kerek nyoma lesz. de lehet h nem....nemtom, nekem egyik oltásomnak a helye sem látszik...
sztem is BCG
Valóban a feketehimló elleni oltás járhatott nagy hegképzõdéssel az oltás helyén. A betegséget okozó vírust azonban 1980 körülre sikerült teljesen kiirtani a Földrõl, úgyhogy jópár éve a védõoltást sem adják.

Miért hat úgy az energiaital meg a gyógyszer együtt úgy, mint a drog?

Legjobb válasz: Miért? Úgy hat? Milyen gyógyszer?

Miért? Úgy hat? Milyen gyógyszer?
Hivatalosan az energia ital és a gyógyszer is drog. Azért. Amúgy pontosan milyen drogra is emlékeztet a hatása?

Miért kivételeznek a gazdagabb gyerekekkel az iskolákban, úgy az középiskolákba is, miért különböztetik meg az embereket ennyire, hogy ki milyen? Mit lehet tenni ez ellen?

Legjobb válasz: fura 1 kérdés ez számomra is...a mi sulinkban is kivételeznek...sztem nincs mit tenni, a tanárnak csak nem mondhatod meg, hogy: xy-nal is tessék úgy bánni mint velem :S:|, mer úgy se fog változni a helyzet...

fura 1 kérdés ez számomra is...a mi sulinkban is kivételeznek...sztem nincs mit tenni, a tanárnak csak nem mondhatod meg, hogy: xy-nal is tessék úgy bánni mint velem :S:|, mer úgy se fog változni a helyzet...
Azért, mert több pénzt fizetnek az alapítványba. Szánalmas, h a szülõk vagyona szerint bánnak a gyerekekkel jó pár iskolában!
A kérdező hozzászólása: nondhatjuk sajnos azt hogy M.o-gon minden hol ez van meg milyen a bõröd szine hogy öltözöl meg ilyesmi.Lázadnák én ez ellen de nagyon megmozdítás kellene ez az elitélés ellen itt van egy példa van egy nagyon de nagyon buta csaj aki nem tudja melyik jobb meg a bal keze és egy gimnáziumba fel vették mert apja burkolta az iskolát szóval áhhhhhh.....HELP!!

Az elsõ szex meg volt, véreztem is meg minden, de a második is ugyan ugy fájt mint az elsõ kb. Mi lehet a baj vagy miért van miért fáj még mindig?

Legjobb válasz: Esetleg korán hatol be, túl nagy, és/vagy nem várt pár napot a második elõtt. Igy elsõ tippre. (túl kevés infót irtál!) Egyébként az is fontos lenne, hogy hány évesek vagytok

Esetleg korán hatol be, túl nagy, és/vagy nem várt pár napot a második elõtt. Igy elsõ tippre. (túl kevés infót irtál!) Egyébként az is fontos lenne, hogy hány évesek vagytok
A kérdező hozzászólása: sztem egy hónap el telt utána miután ujra csináltuk én 16éves õ 17
kevés elõjáték
lehet, hogy nem volt elég "csúszós" de egyébként embertõl függ, nekem még a harmadik is ugyanúgy fájt, lehet neked is kell egy kis idõ, hogy minden tökéletes legyen. :) lehet, hogy csak kicsit érzékenyebb vagy...
nincs éles határ h meddig fáj és mikortól nem (lehet h nem izgultál fel eléggé, vmiért nem nedvesedtetek be, vagy a testednek ennyi idõ még kevés volt h hozzászokjon) óvatosan kell csinálni és nem lesz probléma :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!