Találatok a következő kifejezésre: Miért ítélik azt a családot (2 db)

Miért ítélik el azt a családot akik sok gyermeket vállalnak, és nem szegények? Én most vállalom az 5. gyermekmet, mindenünk, (mindenük) megvan! A család mégis ki van akadva, hogy ez már sok. Miért, amikor imádjuk őket?

Legjobb válasz: szia.legyél büszke magadra.:)mint én anyosomra,amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.,:)

szia.legyél büszke magadra.:) mint én anyosomra, amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.:)
Szerintem sokan csak rosszmájúak, meg sajna az országnak tényleg van egy olyan rétege, akik azért vállalnak gyereket, hogy abból pénzt csináljanak, majd utána leszarják a kölköket.Az emberek meg hajlamosak általánosítani. Viszont a te helyzeted kicsit más, hiszen nálatok a család ítéli el.Õk meg akkora begyöpösödött hülyék, hogy nem látnak messzebb az orruknál.Vagy csak irigyek, mert 4 gyerekkel is megéltek, és megtehetitek, hogy vállaltok még egyet.Valljuk be, ez ma Magyarországon sajnos nem általános.Én a helyedben nem foglalkoznék velük, hanem büszke lennék, hogy újabb élet van a szívem alatt. Én is kicsit irigykedem, mert ha tehetném szülnék vagy 4et, de egyelõre nem állunk úgy, hogy eltartani is tudjuk õket.
Ne törõdj azzal, aki leszól ezért! Legyél rá büszke! És ne haragudj rám azért, mert irigyellek! :) ) Olyan szívesen vállalnék én is 5 gyereket, vagy akár többet is! Az csak jó, hogy van, aki megteheti anélkül, hogy a gyerekeknek nélkülözni kellene! Kit érdekel, mit mondanak mások! Ti nevelitek, Ti törõdtök vele, Ti lesztek a családja, Ti fogjátok szeretni, ehhez nem kell senki beleegyezése! Még egy dologban biztos vagyok: jó helyre érkezik az 5. baba is!
Ne foglalkozz velük, örülj a családodnak és sok boldogságot!
A páromnak 4 testvére van. Soha nem voltak gazdagok, mármint mindenük megvolt (ruha, étel, fedél a fejük felett, ja és nagy szeretet)de nem dúskálatk semmiben. A lényeg az, hogy én nagyon szeretm õket és ha jönne mégegy (ami technikailag már nemigen lehetséges) annak is örülne az egész család, csak elõször nem. Úgyértem, amikor a kisebbik testvérem született (úgymond véletlen baba volt), akkor a család kiakadt, nagyon haragudtak, aztán ahogíy megszületett persze õ lett a család kedvence, mindenki imádja... Szóval, majd kialakul. Ez a ti életetek, szerintem félnek, hogy a mai világban nem a jövõ a legbiztosabb...:-)

A családon belüli/párkapcsolati erõszakot miért ítélik meg másképp, ha azt nõ teszi?

A videóban az erõszakoskodó férfit egybõl leállítják, de ha ugyanezt nõ teszi (még durvábbul), akkor a férfit kiröhögik.

Legjobb válasz: Gondolom azért, mert az esetek döntõ többségében nem a nõ van erõbeli fõlényben. Így hiába püföl, nagy kárt nem tud tenni, vagy pedig könnyen leállítható.

Gondolom azért, mert az esetek döntõ többségében nem a nõ van erõbeli fõlényben. Így hiába püföl, nagy kárt nem tud tenni, vagy pedig könnyen leállítható.
Mindkét eset elítélendõ, DE: még mindig a nõk ellen elkövetett erõszak a gyakoribb és a súlyosabb. Azok a férfiak, akik odáig süllyednek hogy nõt vernek, nevelõ célzattal teszik, tudatosan kihasználva az erõfölényüket, úgy gondolják, joguk van ezzel nyomatékosítani a véleményüket és érvényt szerezni az akaratuknak. Úgy gondolják, ez a tekintély mércéje, a nõ pedig valami alacsonyabb rendû lény, akit az õ feladatuk a helyes útra pofozni, szó szerint. Elenyészõ az, amikor azért üt a férfi, mert a nõ tényleg megérdemli. Ilyen is van, ismerek olyan kimondottan gonosz, aljas nõket, akik könyörögnek a verésért, de ebben az esetben sem azért üt az ember, mert nõ és mert mint ilyen, alárendelt, hanem mert egyszerûen emberileg selejt és ebben a minõségében rohadtul lényegtelen a neme. A nõk nagy része viszont kétségbeesésbõl üt, megközelítõleg sem olyat és akkorát, mint amire egy átlag férfi képes. Irritáló, amikor a nõ ész nélkül csapkod meg pofozkodik, de olyankor le lehet fogni, ott lehet hagyni. Védekezni joga van a férfinak, ezt senki sem vitatja. Azért nem az az általános, hogy egy 110 kilós nõ fizikailag és lelkileg is terrorban tartja élete párját. A lelki terrorra meg mindkét nem igen szép mértékben képes, ebben nem tudok és nem vagyok hajlandó különbséget tenni. Apám verte anyámat, nagyapám nagyanyámat, 17 évesen engem is megvert az elsõ barátom, de olyat még nem tapasztaltam, hogy bármelyik férfi ismerõsömet ütötte volna az asszony, és félt volna hazamenni emiatt. Mindenre van példa, de ne jussunk oda, ahová ez az egész mizéria tart, hogy a nõk elleni erõszakot lassan elbagatelizálják azzal, hogy a 10% (hasamra ütöttem) férfiak elleni erõszakot lengetik be folyamatosan.
Ezt az "óóóóh, de hát a törékeny kis nõ nem tud nagy kárt tenni" érvelést azért nem értem, mert fordított esetben már ha a férfi ingerülten, veszekedés tesz egy bunkóbb megjegyzést, azt is bántalmazésnak veszik, mert szegény asszonynak tönkreteszi az önbecsülését. Akkor?
Semmi nem indokolja a kinevetést. De azt sem, amikor azt mondják, hogy a nõt azért verik, mert megérdemli; biztos nem tudta, mikor kell befogni a száját; csak azt lehet verni, aki hagyja magát; aki hülye, haljon meg, stb.
A társadalom nõpárti? De jó lenne! Azért ítélik el jobban a férfiakat, mert általában õk csinálják a balhét. Ez van. Kinek nem inge...
milyen kinevetést? ez csak egy tény megálapitás a nõk is lehetnek erõszakosak de a férfiak nagyrésze tudatosan él vissza a testi elõnyével ez a nagy külömbség
A kérdező hozzászólása: "mert egy 40 kilós nõ nem tud akorát ütni mint egy 90 kilós férfi" És mi indokolja a kinevetést?
Egyáltalán nem ítélem meg másképp. Ugyanolyan súlyos károkat okoz, mint a nõk ellen elkövetett erõszak: -minimálisra csökken a férfi önbecsülése -lelki, fizikai sérülések -ráadásul sokkkal nehezebben jönneki ki ezekbõl a helyzetekbõl a férfiak, mint a nõk, mert még kevésbé mertnek róla beszélni, mert egyszerûen "cikinek" érzik Aki úgy gondolja, hogy ez nem olyan súlyos probléma, ott gondok vannak. Sajnos ezt teszi velünk a média.
Nõ vagyok, ha választanom kéne, hogy egy átlagos nõ vagy egy átlagos férfi keverjen le nekem egy pofont, a nõt választom.
mert egy 40 kilós nõ nem tud akorát ütni mint egy 90 kilós férfi
Szerintem politikai okai vannak, különös irányba megy, viszik a társadalmat. Egyébként ha egy nõ verni kezd egy férfit az semmiben nem kölönbözik attól mintha egy férfi verne egy nõt, és sajnos a nõk egyre agresszívabbak lesznek, fõleg az õket a férfiak fölé helyezõ törvényhozók miatt, ez egy furcsa tendencia.
Én a nõt is ugyanúgy megszóltam volna. De egyébként egy nõ tényleg nehezebben csavarja ki egy pasi kezét mint fordítva ezáltal a férfiakat senki sem védi annyira. Egy nõt simán lefog egy pasi ha kezet emelnének rá, de ha a férfi akarja megverni a lányt háát...
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal tisztában vagyok, hogy nõpárti, de a több évtizedes CSBE lobbi eredményeként hogyan állhat elõ az a helyzet ma, hogy miközben a férfiak legkisebb rezdülését is erõszaknak nyilvánítják, addig a nõi erõszakot egyre jobban TÛRNI KELL. Az "erõszakra nincs mentség" kampány éppen ez ellen küzd, a nõkre akkor ez miért nem hatott, miért nem alkalmazzák náluk is, ha ennyire elterjedt megítélés ez?
"Ezt ugye nem gondolod komolyan?" Már ne haragudj, de azt kérdezted, hogy "szerintünk miért ítélik meg másképpen"! Szerintem ezért! Ezt gondolja a többség! Nem azt kérdezted, hogy "szerintünk ugyanúgy ítélendõ-e meg"! Még mielõtt meglincselnél...
A kérdező hozzászólása: "Így hiába püföl, nagy kárt nem tud tenni, " Ezt ugye nem gondolod komolyan? A testi erõfölénytõl teljesen független, hogy ki mekkora sérülést tud okozni, mivel az maximum a végkimenetelt dönti el, de nem azt, hogy tud-e fizikai fájdalmat okozni a másiknak. "Nagy kárt"? A csapból is az folyik, hogy az erõszak legkisebb formája sem elfogadható, nincs mentség rá, tehát még ha igaz is lenne a fenti állítás, akkor is elítélendõ a nõi erõszak (ami egyébként is a videóban nagyobb a férfi erõszakánál). Másrészt, abból hogy "nem okozhat kárt" még nem következne a gúnyos hozzáállás. De ehhez képest kinevetik, lenézik, megmosolyogják.
Elsõ: te még nem láttál nõt, aki klopfolóval vagy sodrófával ütötte a férjét. Én igen. A kérdésre : azért, mert6 a társadalom többsége nõpárti.
Az hogy 33%-ra lepontoztak mert szerintem ugyanolyansúlyos mindkét eset megintcsak azt mutatja mennyire illenteligens emberek fórumoznak itt. Sajnos még ez a felfogás nem szûnik meg ne csodálkozzatok ha férfi vagy nõ létetekre is jól elvernek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!