Találatok a következő kifejezésre: Miért ítélik az edát (1 db)

Miért ítélik sokan az edát?

Sokszor olvasok, hallok olyanokat, hogy lenézik, elítélik az olyan kismamát, aki élni szeretne az edával. Miért? Az én véleményem, hogy mindenki maga döntse el, hogy bírja a fájdalmat és él-e a fájdalomcsillapítás valamilyen eszközével. Én már most tudom, hogy edával szeretnék vajúdni.

Legjobb válasz: Az en velemenyem tokeletesen ugyanez :) Es kinyilik a bicska a zsebemben, ha azt hallom, hogy lenezoen nyilatkoznak az eda-t nem kerok az edat kerokrol. Ha nem keri, o dolga. Ha en kerem, en dolgom. Nyugodtam kerd, en biztos nem nezlek le :)

Az en velemenyem tokeletesen ugyanez :) Es kinyilik a bicska a zsebemben, ha azt hallom, hogy lenezoen nyilatkoznak az eda-t nem kerok az edat kerokrol. Ha nem keri, o dolga. Ha en kerem, en dolgom. Nyugodtam kerd, en biztos nem nezlek le :)
En is kerni fogok. Az en orvosom is azt mondta, hogy nem jut be a baba (KULONBEN NE MADNAK). En hiszek neki, aki meg hoskodni akar, hoskodjon, de csondben, es ne verje a mellet, es ne szolja le azt, aki mashogy gondolkodik (perszem mindenkinek az a helyes, amit o gondol)
Én biztos kérni fogok ha nem is eda-t valami mást!!De ha tehetném még azt is megengedném hogy a kismama döntse el hogyan akar szülni!Császárral vagy simán edával vagy anélkül!!Én nagyon félek a szüléstõl vagyis magától a fájdalomtól!!!
Én csak furcsállom, mert a baba tuti kap belõle. Én 17 órát kibírtam nélküle...
És hogy csinálják pontosan ezt az érzéstelenitést?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bevallom ezektõl sokkal "elítélõbbekre" is számítottam. :) Utolsó hozzászólónak mondanám, hogy az én dokim meg éppen azt mondta, hogy ez a babába nem jut be, ráadásul neki is könnyebbség, mert meggyorsítja a vajúdást. Tehát ilyen alapon akkor ki tudja mi az igaz? :)
Szerintem meg elsõsorban a baba érdekeit kell szem elõtt tartani.Persze a szülés lefolyása sem mindegy, hogy hogyan halad.Én úgy tudom, vagyis nekem azt mondta az orvos, hogy ha bírom a babának sokkal jobb nélküle.Onnét már nem volt kérdés nekem hogy lenne könnyebb.Természetesen a babáim voltak a legfontosabbak.De persze egy elhúzódó szülésnél mérlegelni kell mi a jobb. Ha nem feltétlen muszáj, jobb nem élni semmilyen szerrel.
Én egyáltalán nem ítélem el sem a szert, sem az anyát. Így van, mindenkinek joba van dönteni. Én jobban félek tõle, minthogy bevállaljam, meg célom megpróbálni fájdalomcsillapító nélkül, és meglátjuk mi les belõle:-) De ne foglalkozz ilyenekkel, ha igénybe lehet venni, és szeretnéd, akkor bûntudat nélkül tedd!!.-)
Szia.Én Baján szültem és mikor mondtam hogy adjanak valami fájdalom csillapítót mert kipurcanok, akkor a szülésznõ azt mondta: "ez nem az a kórház"!!!Szóval muszály volt eda nélkülszülni pedig tuti jót tett volna mivel 30órát szenvedtem.most 2éves a lányom de még most is azt mondom, akinek lehetõsége van , kérjen nyugottan.
Szia. Szerintem nem néznek le, hanem szeretnek okosak lenni. 17 óra még hagyja´n.Nekem a szülésem januárban 38 órás volt.Èn sem akartam semmit.Már a szülésznök is mondták, a férjem, az orvosom is.(sajnos nem tágultam)Végül a 32.órában borzasztó volt már a fájdalom, nem bi´rtam tova´bb.Nagyon ki is merültem alvás nélkül a fájásokkal. Végül kértem. Hát bár elöbb kértem volna, akkor a babám sem kinlódott volna ennyire meg.Egészséges, gyönyörü baba. Próald meg nélküle, és ha nem fogod bírni, akkor élj az érzéstelenítövel. Könnyü szülést kívánok. 11hetes kislány anyuka´ja.
Én nem szeretnék eda-t, de egyébként teljesen igazad van. Mindenki maga döntse el (az orvosával), hogy hogyan szeretne szülni.
Mikor szólsz, hogy neked kell EDA, akkor bekötnek egy adag sóoldatot infúzióba. Ha az lemegy, akkor fertõtlenítik a gerinced egy részén a bõrt, beszúrják a helyi érzéstelenítõt, majd egy picit vastagabb üreges tût. Ebbe tesznek bele egy nagyon vékony kis mûanyag csövecskét, amit benn is hagynak a szülés végéig. A tût kihúzzák a kis mûanyag csõ ott marad. Ezen keresztül adagolják másfél óránként a gyógyszert, ami az érzõ idegeket bénítja, azaz a fájdalomérzet, azaz maga az ingerület nem jut el az agyba, ergo nem érzel fájdalmat. A mozgató idegeket nem érinti, ha jól adják be, és nem fut bele a gyógyszer a spinális térbe, csak az epidurálisba, ugyanis ha mégis befut, akkor nem fogsz tudni mozogni. Ha jól sikerül (az esetek 90%-a), akkor felállhatsz, mozoghatsz, ettõl SÉTÁLÓ EDA, nem a mûtétekhez alkalmazott spinális érzéstelenítés! Ne aggódj, nem fáj.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülés után miért ájul el az ember?

Oké, nem mindenki. De én pl soha életemben nem ájultam még el,viszont mikor szülés után zuhanyoznom kellett, ketten kaptak el. Ennyire kimerülünk,vagy vérveszteség..?

11

Vajúdás alatti rosszulétet hányingert mivel lehet csillapítani? Mitől van hányinger? Ha kap valaki epidurális érzéstelenítőt akkor nem lesz rosszul?

12

Volt-e szülés alatt tér-idő kapu élményed?

Hogy a szülés legeslegvégén az idő és térkapu megnyílik. Sötét van, és mint egy csuzdában lecsúszol, ahogy kicsúszik a gyerek belőled. Ilyenkor a valóságot nem látod és beszélni sem tudsz. Ezt egy ismerősöm mesélte. De olvastam bábás könyvben amit most reklámoznak. A kérdésem, hogy megéltétek ezt ti is, ill. hogy mennyire gyakori, hogy ezt megélik a kismamák és hogy csak azért nem beszéltek róla, nehogy bolondnak nézzenek? 36 éves gyermektelen nő

12

Mennyi idő lehet még a szülésig?

38 hetes vagyok vannak jóslóim valamikor elég sűrűn a hátam szinte folyamatosan fáj a hasam is sürűn keményedik és 1ujjnyira vagyok nyitva

3

Más is fél (t) attól, hogy nem veszi észre, hogy folyik a magzatvize? Én nagyon aggódom emiatt.

Van vizesebb folyásom, sokszor nézegetem, hogy nem-e magzatvíz.
37 hkm

8

Már közeledhet a szülés? 40 hetes kismama

Tegnaptól észre vettem, hogy kevesebbet mozog a babám mint eddig, és sokat bugyog a pocakom. Hasmenéssel fekszem, hasmenéssel ébredek :( Valamit érzek is folyni, de nem hiszem hogy magzatvíz, inkább hüvelyi folyásnak néz ki... Más is volt így ezzel?

9

Szülés után 8 héttel ragacsos, barnás-pirosas folyás mi lehet? Meg fog jönni?

Volt valakinek ilyen?
Császáros voltam.

2

Mit jelent az alábbi 2 mondat?

Nyílvarrat: harántban
Vezérpont: kiskutacs

4

Mennyi ideig kell dolgozni ahhoz, hogy az ember GYED-et kapjon?

Valahol 180 napot olvastam, máshol meg egy évet írnak. Végül is ezt hogyan számolják, pontosan hány nap kell?
Mi a különbség a TYGÁS és a GYED között?

7

Szülés után az önkielégítéssel is várni kell 6 hetet?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!