Találatok a következő kifejezésre: Miért ítélik az edát (1 db)

Miért ítélik sokan az edát?

Sokszor olvasok, hallok olyanokat, hogy lenézik, elítélik az olyan kismamát, aki élni szeretne az edával. Miért? Az én véleményem, hogy mindenki maga döntse el, hogy bírja a fájdalmat és él-e a fájdalomcsillapítás valamilyen eszközével. Én már most tudom, hogy edával szeretnék vajúdni.

Legjobb válasz: Az en velemenyem tokeletesen ugyanez :) Es kinyilik a bicska a zsebemben, ha azt hallom, hogy lenezoen nyilatkoznak az eda-t nem kerok az edat kerokrol. Ha nem keri, o dolga. Ha en kerem, en dolgom. Nyugodtam kerd, en biztos nem nezlek le :)

Az en velemenyem tokeletesen ugyanez :) Es kinyilik a bicska a zsebemben, ha azt hallom, hogy lenezoen nyilatkoznak az eda-t nem kerok az edat kerokrol. Ha nem keri, o dolga. Ha en kerem, en dolgom. Nyugodtam kerd, en biztos nem nezlek le :)
En is kerni fogok. Az en orvosom is azt mondta, hogy nem jut be a baba (KULONBEN NE MADNAK). En hiszek neki, aki meg hoskodni akar, hoskodjon, de csondben, es ne verje a mellet, es ne szolja le azt, aki mashogy gondolkodik (perszem mindenkinek az a helyes, amit o gondol)
Én biztos kérni fogok ha nem is eda-t valami mást!!De ha tehetném még azt is megengedném hogy a kismama döntse el hogyan akar szülni!Császárral vagy simán edával vagy anélkül!!Én nagyon félek a szüléstõl vagyis magától a fájdalomtól!!!
Én csak furcsállom, mert a baba tuti kap belõle. Én 17 órát kibírtam nélküle...
És hogy csinálják pontosan ezt az érzéstelenitést?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bevallom ezektõl sokkal "elítélõbbekre" is számítottam. :) Utolsó hozzászólónak mondanám, hogy az én dokim meg éppen azt mondta, hogy ez a babába nem jut be, ráadásul neki is könnyebbség, mert meggyorsítja a vajúdást. Tehát ilyen alapon akkor ki tudja mi az igaz? :)
Szerintem meg elsõsorban a baba érdekeit kell szem elõtt tartani.Persze a szülés lefolyása sem mindegy, hogy hogyan halad.Én úgy tudom, vagyis nekem azt mondta az orvos, hogy ha bírom a babának sokkal jobb nélküle.Onnét már nem volt kérdés nekem hogy lenne könnyebb.Természetesen a babáim voltak a legfontosabbak.De persze egy elhúzódó szülésnél mérlegelni kell mi a jobb. Ha nem feltétlen muszáj, jobb nem élni semmilyen szerrel.
Én egyáltalán nem ítélem el sem a szert, sem az anyát. Így van, mindenkinek joba van dönteni. Én jobban félek tõle, minthogy bevállaljam, meg célom megpróbálni fájdalomcsillapító nélkül, és meglátjuk mi les belõle:-) De ne foglalkozz ilyenekkel, ha igénybe lehet venni, és szeretnéd, akkor bûntudat nélkül tedd!!.-)
Szia.Én Baján szültem és mikor mondtam hogy adjanak valami fájdalom csillapítót mert kipurcanok, akkor a szülésznõ azt mondta: "ez nem az a kórház"!!!Szóval muszály volt eda nélkülszülni pedig tuti jót tett volna mivel 30órát szenvedtem.most 2éves a lányom de még most is azt mondom, akinek lehetõsége van , kérjen nyugottan.
Szia. Szerintem nem néznek le, hanem szeretnek okosak lenni. 17 óra még hagyja´n.Nekem a szülésem januárban 38 órás volt.Èn sem akartam semmit.Már a szülésznök is mondták, a férjem, az orvosom is.(sajnos nem tágultam)Végül a 32.órában borzasztó volt már a fájdalom, nem bi´rtam tova´bb.Nagyon ki is merültem alvás nélkül a fájásokkal. Végül kértem. Hát bár elöbb kértem volna, akkor a babám sem kinlódott volna ennyire meg.Egészséges, gyönyörü baba. Próald meg nélküle, és ha nem fogod bírni, akkor élj az érzéstelenítövel. Könnyü szülést kívánok. 11hetes kislány anyuka´ja.
Én nem szeretnék eda-t, de egyébként teljesen igazad van. Mindenki maga döntse el (az orvosával), hogy hogyan szeretne szülni.
Mikor szólsz, hogy neked kell EDA, akkor bekötnek egy adag sóoldatot infúzióba. Ha az lemegy, akkor fertõtlenítik a gerinced egy részén a bõrt, beszúrják a helyi érzéstelenítõt, majd egy picit vastagabb üreges tût. Ebbe tesznek bele egy nagyon vékony kis mûanyag csövecskét, amit benn is hagynak a szülés végéig. A tût kihúzzák a kis mûanyag csõ ott marad. Ezen keresztül adagolják másfél óránként a gyógyszert, ami az érzõ idegeket bénítja, azaz a fájdalomérzet, azaz maga az ingerület nem jut el az agyba, ergo nem érzel fájdalmat. A mozgató idegeket nem érinti, ha jól adják be, és nem fut bele a gyógyszer a spinális térbe, csak az epidurálisba, ugyanis ha mégis befut, akkor nem fogsz tudni mozogni. Ha jól sikerül (az esetek 90%-a), akkor felállhatsz, mozoghatsz, ettõl SÉTÁLÓ EDA, nem a mûtétekhez alkalmazott spinális érzéstelenítés! Ne aggódj, nem fáj.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Betöltöttem a 40. hetet, 2 napja darabokban távozik a nyákdugó, 1 ujjnyira nyitva vagyok, ki mit tippel?

Szerintetek mikor indul meg a baba? A fent felsoroltakon kívül nincs más jele, hogy ki szeretne jönni. Nincs jósló, keményedés, semmi. Legalább tippeljetek, azzal is telik az időm, és játékosabban fogom fel így, mintha csak várok várok és várok. :)

8

Éjszakai görcsölések? 35+1hetes vagyok, már kb a 32hét óta vannak jóslóim, de most 2éjszaka is arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam alja. Elég erősek voltak, de elmúltak.

Tapasztalt valaki ilyet?Ezek is jóslók?Nem tartott sokáig,de elég ilyesztő volt.Ugye még nem akar a baba megszületni?Legalább egy hetet minimum bent maradhatna még.

1

S. O. S. Letezik, hogy kemenyedesekkel indul a szulesem? Fajasok nelkul? Folyamatos kb 6 percenkent kemenyedik.

2 napja "egyfolytaban" kemenyedik a pocakom. 36+2 vagyok.
Egy feloraja merem milyen idokozonkent es azt tapasztalom, hogy kb 6 percenket jelentkezik es kb 45 mpig tart. 2 ilyen kemenyedes kozott mozog a babam. Alapbol kemenynek erzem a pocim szal eleg nehez eszre venni a kemenyedest, olyankor kellemetlen es nem mozdul a baba.
VAn akinek igy indult be a szulese?
Egyebkent langyos furdot vettem mar de semmi sem valtozott. Nem tudom mi tevo legyek... tapasztalatlan vagyok... elso baba.
Akinek van ilyesfele tapasztalata kerem irjon!

10

Van olyan, aki szeret vagy van kedve szülni?

És, ha igen akkor miért?:)

14

Szült valaki mostanában a Jahn Ferenc dél-pesti kórházban?

Tapasztalatok érdekelnének. Dr. Bárány Jánosnál fogok szülni, egy ágyas szobában leszek.

3

Nem akarok vissza menni dolgozni. Megoldható?

Anyagiokokból sajnos 2-éves kislányom melöll vissza kellet mennem dolgozni,3-műszakba ezek az anyagi gondok megoldódni látszanak hála az égnek!!Mivel anyukámék a szomszéd faluba laknak kislányom ellátását úgy oldottuk meg hétköznap a mamáék,hétvégén az anyáék.Akinek van gyereke,el tudja gondolni 1-hét nélküle,úgy hogy az a hét mindig újra indul.Egy rémálom,rettenetesen nehéz!!Mesébe illően indult a történet vissza mentem dolgozni,közbe férjem is kapott egy jól fizető állást,terhes lettem 1-hónapon belül.Kicsilány újra velünk,kicsit lelkileg sérülve,de újra van apa és anya nem csak hétvégén.Hát sajnos ez a mese ott végetért,hogy elvetéltem! :( Közel fél éve itthon vagyok,mert gondok voltak a műtét után.De most vége a jó világnak letelt a 6-hét mennem kellene vissza dolgozni.De nem akarom a kislányomat megint kitenni annak,hogy hol itthon,de többnyire a mamáékkal van,akármennyire is szeretik azok akkor is csak a mamáék.Felmondani nem akarok,mert persze amint lehet szeretnénk babát,és ha felmondok nem kapok gyedet.Esetleg ötletetek hogyn húzhatnám még itthon ki ezt az 1-2 hónapot?Pozitívan gondolkodom és remélem sikerül hamar teherbe esnem!!Kislányom elött volt egy vetélésem és akkor is 3-hónapjára terhes lettem újra,így remélem most is így lesz.

13

A szülőszobán lehet nálam telefon? Egyáltalán mi lehet nálam? És minek érdemes?

11

Ti már hallottatok olyat hogy valaki náthásan, torok fájással ment szülni, esetleg lázzal? Szerintetek betegen is képes megszülni természetes úton? Mondjuk ha láza van, inkább császár gondolom.

6

Szülés után milyen betétet kell venni tenából? Én csak inkontinencia betéttel találkoztam. Azt kell?

Sima libresse éjszakai elég esetleg?

7

Ha megszületett a kisfiam, kocsival hazahozhatom (a babakocsihoz tartozó) mózeskosárban? Vagy csak és kizárólag a hordozó az engedélyezett?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!