Találatok a következő kifejezésre: Miért írnak emberek ékezetek nélkül (1 db)

Miért írnak az emberek ékezetek nélkül?

Vagy, ha nem tudjátok beállítani a magyar karaktereket, mértnem kértek segítséget?

Legjobb válasz: En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.

En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.
nekem két külföldi laptopom van :D xÐ van eggy angol meg eggy német :DD magyar OP rendszerrel, de már megjegyeztem minden gombot :D szóval és azért nem írok ékezetek nélkül, régebben énis úgy írtam ékezetek nélkül :D
Sziasztok. KEdves kerdezo. En, szemely szerin egyetlen egy dolog miat irok ekezet nelkul. nagyjabol 10 eve rendszeruzemeltetessel foglalkozok. Programozok, stb. Tudom, hogy a magyar nyelv hasznal ekezeteket, de pontosan amiatt, mert mind a magyar, mind az egyeb (pl. francia, olasz, stb) klavik mas mas kisztast hasznalnak en azt hasznalom, ami allando. Es ne erts felre, fejbol tudom a magyar ekezetes karakterek ASCII kodjat, tudnek itt is ekezettel gepelni, meg ha nincs is feltelepitve. De meg egy aprosag. pl. nalunk vannak olyan kotelezoen hasznalando fontok, amik nem tartalmazzak az adott lokalis karaktereket. csak standard angol. Tudom, h ez is kicsit hihetetlen, de ez van. Emiatt a privat eletem is hozza magaval a szakmait. en nem azert gepelek igy, mert az meno, meg divat, hanem azert, mert nekem egyebirant kotelezo.
Külf.-ön élek, itt vettünk (külf-.i) számítógépet, itt kezdtem el megtanulgatni a kezelését. Ahány oldalat megnyitok, annyiszor kell átállítani, persze csak ha írni akarok. Ennek a lehetõségnek a beállítása azonban egyáltalán nem volt egyszerû, így amatõr szám.techn. ismeretekkel. (Ha már akkor lett volna gyerekünk, biztos sose lenne átállítva, ha ugyanennyi idõbe tellne!)
Amúgy hogy kell átállítani? Pl. magyarról görögre? Nekem az van, hogy én kijöttem Görögországba és hoztam a magyar laptopomat magyar betûkkel és jó lenne ha tudnék görögül írni. :) Csak én meg nem tom hogy kell. Lehet hogy felteszem kérdésnek a számtech. témában.
en Angliabol irok a sulibol, esetleg a konyvtarbol... Kicsit maceras piszkalgatni, igy a konnyebbik veget fogom a dolgoknak: nem hasznalok ekezeteket.
A kérdező hozzászólása: Úgylátszik, hogy te nem tudsz olvasni 3. válaszadó.
A 3. valaszado vagyok!!! De igen is kifogas!En sem M.Orszagon elek, es en sem a magyar bill hasznalom minden nap.Eleg erdekes lenne.... ...Mint mar irtam...mi megtalultunk irni.....ha pedig bantja a szemedet nem kell ilyen oldalakon lenni
én német billentyüzetet használok, mert németo.-ban élek és a párom német, így had ne kelljen neki magyarral írnia. itt pl tudok ó, á, é, ú, í -t írni, de nem tudok hosszú ö, ü -t.
Aussie girl téged meg tudlak érteni. A kérdés azokhoz szólt, akik nem külföldön élnek, és akik mindennap használják az anyanyelvüket.
En azert irok ekezet nelkul mert 7 eve kulfoldon lakom, angol billentyum van amit mindennap hasznalok. Mivel mar h 7 eve anyanyelvem alig hasznalom, igy elszoktam az ekezetes gepelestol. Menne ekezettel is irni ha atallitanam de akkor meg allandoan vissza kell allitani, masreszt a fene sem emleksizk mar hol vannak az ekezetek es minden tripla annyi idobe kerulne, annyi idom meg sajna nincsen es igy is tok jol el lehet olvasni es megerteni mar aki tudja. It is not about who is cool or not. I do not feel myself cool, i am just an aussie girl from the other side of the world. Oh. :-)
A kérdező hozzászólása: Tévedsz, mert nekem is angol billentyûzetem van, magyar sosem volt. Sõt én is angolul tanultam meg a gépelést. Mégis ékezettel írok. Ez nem jó kifogás.
En is azert irok ekezetek nelkul, mert en is angolul tanultam meg!Nekem igy sokkal egyszerubb es gyorsabb.Most mondhatnam azt is , hogy: -mi megtanultunk irni, te meg tanulj meg olvasni. De ahogy látom az olvasással nincsen gond csak épp nem volt mivel kötekedj! És láthatod megy ékezetekkel is, csak lasabban (angol billentyüzeten , ha 1x is kiprobálnád rájönnél, h nem is olyan egyszerü)
A 12. valaszolo vagyok, akkor meg ekezettel. Uj szamitogepet kellett vennünk, es kisgyerekek mellett nem vacakolunk azzal, hogy itt is beallitsuk az ekezetes betük lehetöseget (2 napig [email protected] ezzel a ferjem a regi gepünkön), amit amugy is minden egyes forumon ujra be kellett allitani. Pl. ha egyszerre 2 oldalt nyitottam meg, mind a 2-szer, ha elkattintottam masik oldalra, ujra allitani, ha a ferjem (aki osztrak) jött a gephez, ujra...stb. Egyszerüen ertelmetlen es tul komplikalt. Csodalkozva olvasom, hogy van, aki szerint "menö" igy irni, hogy ilyen is van :) , mindenesetre nekem jol jött, hogy nem vagyok egyedül. Majd ha a gyerekek megnönek, talan ujra beallitjuk. 12.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki ezt le tudná fordítani angolra nekem?

X és Y rappelt a színpadon.
Igazából a rappelés kifejezést nem tudom múlt időben,mert a "rapped" mást jelent.

3

Hogyan kell ejteni a Leroy nevet?

4

Valaki lefordítaná nekem magyarra?

Unterkunft gegen Bezahlung von monatlich 138,00 Euro
zur Verfügung gestellt. Für den Beschäftigten entsteht daraus keinerlei Rechtsanspruch!

3

Hogy mondják angolul, hogy "fontos, hogy őszinte legyen, hogy megtudjak bízni benne"?

2

Hogy van pontosan németül?

Hogyan kell mondani németül az alábbi a mondatot?
"Szeretnék a számlámra tenni 10 euró készpénzt, és átutalni erre a bankszámlaszámra."

Köszönöm a segítséget?

2

Mit jelent ez a szó? (leírásban)

Mors praematura

1

Valaki segítene lefordítani ezt Magyar nyelvre?

Előre köszönöm aki segít és időt szán rá.
'Time-out' Princes boost gap year travel.

More youngsters than ever will decide to delay their higher education this summer as 50,000 school leavers begin a 'gap year' between A-levels and university. Students take a year out to travel the world or to work to pay for their studies. Some observers suggest that the trend has been caused by the 'princes' effect. Prince Harry is among school leavers taking a year out to australia. He follows in the footsteps of his brother William, who travelled to Africa and Chile.
Tom Griffiths,the founder of gapyear.com, which specialises in gap year planning,said: 'three of the most popular activities for a gap year are: earning money for university, work experience and helping out in the community.'
For those who do not have anything to do during the year, he has started website service similar to the one matching students to university places. They can find out about what opportunities exist worldwide. The list of options includes such activities ad ' Wild West', a one-month 775$ course in learning to ride horses in Montana in the USA. Those who take a year out spend an average of four months abroad, and typically spend 3000:$.Six out of ten are young women.

0

Hogy mondják ezt angolul / spanyolul / franciául?

Ha csak az angolt tudod, azért is hálása lennék:

1, sziklamászás

2, sziklamászó sportegyesület

?? köszi!!

14

Le tudná valaki ezeket a verseket fordítani nekem? (nem tudom, jó a téma)

WOLF-First Wild Dog
by Charles W. Russell - 1997

Howling high on a mountain top,
Sending shivers up my spine,
Stands a lonely sentinel
Calling to others of his kind.

The last of a vanishing breed.
His crime -- the need to eat.
His mate has a liter waiting,
For Dad to bring home some meat.

Ranchers say he's a threat
To the little ones in their herd.
But to hunt him to extinction
Is meaningless and absurd.

A way has to be found for all
God's creatures to coexist.
To bring harmony and justice
To Wolves, and Gorillas in the mist.

So, before you condemn him,
Or shoot him -- even worse
Remember the Wolf, like Indians
Inhabited this land first.

The Wolf-King's Lament
by Francisco de Borja Roca - 1999

An old, grey-maned King am I,
Barking my gruff orders under Orion's sky
And, beneath my throne of dew and stone
My people, all sinew and bone,
Flashing fangs and eyes of smold'ring coals,
Haunched on brawny hinds they do attend me.

Ah, my soul is gnarled, like gnarled the tree
I nightly choose for blessed sleep;
Aye, the Hunt has tired me-
'Tis only Time's matter
Till a brash whelp's challenge
Brings me 'neath the turf of my shady fief.

Yet I was strong once, if still it matters;
Aye, my quarters taut, my shadow lean and gaunt
Yet brimm'd with power- unlike now, so much more tame,
My ribs a bony rigging
For my ragg餬 scar-creased frame.

They have called me Heather-Sceptered, Oak-Garbed,
Star-Crowned Ruler of the Hunt.

Yet look ye now... where is this night-caped regnant?
Nothing but a weak, starving bag
Holding the bones of former days am I,
Howling former glories to the Moon and stars-
At times I think the Moon howls back,
The white-skinned, tight-snouted bitch all mock'ry and jest
Upon my old age, as I curl upon my back for wanted rest
Under the shade of my gnarled oak-tree.

The time is come- can you not hear the howling?

The Hunt is called again...

this time without me.

0

CS-vel keződdik RI a vége 9 betű, magyar szó, a csücsöri, és egyébhez hasonló lehet. Tehát Cs*****ri?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!