Találatok a következő kifejezésre: Miért írnak emberek ékezetek (1 db)

Miért írnak az emberek ékezetek nélkül?

Vagy, ha nem tudjátok beállítani a magyar karaktereket, mértnem kértek segítséget?

Legjobb válasz: En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.

En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.
nekem két külföldi laptopom van :D xÐ van eggy angol meg eggy német :DD magyar OP rendszerrel, de már megjegyeztem minden gombot :D szóval és azért nem írok ékezetek nélkül, régebben énis úgy írtam ékezetek nélkül :D
Sziasztok. KEdves kerdezo. En, szemely szerin egyetlen egy dolog miat irok ekezet nelkul. nagyjabol 10 eve rendszeruzemeltetessel foglalkozok. Programozok, stb. Tudom, hogy a magyar nyelv hasznal ekezeteket, de pontosan amiatt, mert mind a magyar, mind az egyeb (pl. francia, olasz, stb) klavik mas mas kisztast hasznalnak en azt hasznalom, ami allando. Es ne erts felre, fejbol tudom a magyar ekezetes karakterek ASCII kodjat, tudnek itt is ekezettel gepelni, meg ha nincs is feltelepitve. De meg egy aprosag. pl. nalunk vannak olyan kotelezoen hasznalando fontok, amik nem tartalmazzak az adott lokalis karaktereket. csak standard angol. Tudom, h ez is kicsit hihetetlen, de ez van. Emiatt a privat eletem is hozza magaval a szakmait. en nem azert gepelek igy, mert az meno, meg divat, hanem azert, mert nekem egyebirant kotelezo.
Külf.-ön élek, itt vettünk (külf-.i) számítógépet, itt kezdtem el megtanulgatni a kezelését. Ahány oldalat megnyitok, annyiszor kell átállítani, persze csak ha írni akarok. Ennek a lehetõségnek a beállítása azonban egyáltalán nem volt egyszerû, így amatõr szám.techn. ismeretekkel. (Ha már akkor lett volna gyerekünk, biztos sose lenne átállítva, ha ugyanennyi idõbe tellne!)
Amúgy hogy kell átállítani? Pl. magyarról görögre? Nekem az van, hogy én kijöttem Görögországba és hoztam a magyar laptopomat magyar betûkkel és jó lenne ha tudnék görögül írni. :) Csak én meg nem tom hogy kell. Lehet hogy felteszem kérdésnek a számtech. témában.
en Angliabol irok a sulibol, esetleg a konyvtarbol... Kicsit maceras piszkalgatni, igy a konnyebbik veget fogom a dolgoknak: nem hasznalok ekezeteket.
A kérdező hozzászólása: Úgylátszik, hogy te nem tudsz olvasni 3. válaszadó.
A 3. valaszado vagyok!!! De igen is kifogas!En sem M.Orszagon elek, es en sem a magyar bill hasznalom minden nap.Eleg erdekes lenne.... ...Mint mar irtam...mi megtalultunk irni.....ha pedig bantja a szemedet nem kell ilyen oldalakon lenni
én német billentyüzetet használok, mert németo.-ban élek és a párom német, így had ne kelljen neki magyarral írnia. itt pl tudok ó, á, é, ú, í -t írni, de nem tudok hosszú ö, ü -t.
Aussie girl téged meg tudlak érteni. A kérdés azokhoz szólt, akik nem külföldön élnek, és akik mindennap használják az anyanyelvüket.
En azert irok ekezet nelkul mert 7 eve kulfoldon lakom, angol billentyum van amit mindennap hasznalok. Mivel mar h 7 eve anyanyelvem alig hasznalom, igy elszoktam az ekezetes gepelestol. Menne ekezettel is irni ha atallitanam de akkor meg allandoan vissza kell allitani, masreszt a fene sem emleksizk mar hol vannak az ekezetek es minden tripla annyi idobe kerulne, annyi idom meg sajna nincsen es igy is tok jol el lehet olvasni es megerteni mar aki tudja. It is not about who is cool or not. I do not feel myself cool, i am just an aussie girl from the other side of the world. Oh. :-)
A kérdező hozzászólása: Tévedsz, mert nekem is angol billentyûzetem van, magyar sosem volt. Sõt én is angolul tanultam meg a gépelést. Mégis ékezettel írok. Ez nem jó kifogás.
En is azert irok ekezetek nelkul, mert en is angolul tanultam meg!Nekem igy sokkal egyszerubb es gyorsabb.Most mondhatnam azt is , hogy: -mi megtanultunk irni, te meg tanulj meg olvasni. De ahogy látom az olvasással nincsen gond csak épp nem volt mivel kötekedj! És láthatod megy ékezetekkel is, csak lasabban (angol billentyüzeten , ha 1x is kiprobálnád rájönnél, h nem is olyan egyszerü)
A 12. valaszolo vagyok, akkor meg ekezettel. Uj szamitogepet kellett vennünk, es kisgyerekek mellett nem vacakolunk azzal, hogy itt is beallitsuk az ekezetes betük lehetöseget (2 napig [email protected] ezzel a ferjem a regi gepünkön), amit amugy is minden egyes forumon ujra be kellett allitani. Pl. ha egyszerre 2 oldalt nyitottam meg, mind a 2-szer, ha elkattintottam masik oldalra, ujra allitani, ha a ferjem (aki osztrak) jött a gephez, ujra...stb. Egyszerüen ertelmetlen es tul komplikalt. Csodalkozva olvasom, hogy van, aki szerint "menö" igy irni, hogy ilyen is van :) , mindenesetre nekem jol jött, hogy nem vagyok egyedül. Majd ha a gyerekek megnönek, talan ujra beallitjuk. 12.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szakmai nyelv vizsga milyen?

Gondolom új nyelvtani szerkezet nincs benne, csak új szavak?
És kb hány szó?

0

Mi a különbség az I just found a book és az I have just found a book mondatok között?

11

AZ angolban ez, hibának számít?

sweetie/sweety és érdekelne, hogy a köznyelvben mit is jelent

3

Az angolban miért van ilyen rengeteg szó ugyanarra a fogalomra?

Egy filozófiai szöveget olvasok, és, bár jól tudok angolul, már 2 olyan szót találtam a "megerősít"-re, amit eddig nem ismertem. Amiket ismertem: prove, confirm, affairm, verify, underpin, de lehet, hogy van még, csak nem jut eszembe. Most a következőket találtam: to aver, to corroborate. Már régóta feltűnt, hogy főleg az elvont fogalmakra rengeteg szavuk van. Minek ennyi szó egy dologra?

2

Fordítás? Két latin idézethez szeretnék segítséget kérni, ami tetováláshoz lenne.

,,Ne álmodd az életet, hanem éld az álmodat"
,, Tanulj a tegnapból, élj a mának,(és) reménykedj a holnapban."

2

Valaki segítene németből és angolból? Nagyon fontos!

Német:

Fordítás németre:
Az én iskolám neve xy.
x tanuló jár az iskolába.
x tanuló jár az osztáyba.

Angol:

Ha ránagyíttok akkor olvashatóbb a kép.
Reggelre kellene.

3

Valaki segítene ezt a mondatot lefordítani?

We are ready to use any instrument, including another LTRO if needed, to maintain the short-term money markets on the level that is warranted by our assessment of inflation in the medium term.

Sehogy nem boldogulok vele:/ Csak a második része kéne, onnan, hogy to maintain!
Köszönöm !

2

Mit jelent, hogy "und dass so was von so was kommt"?

5

Valaki segítene, hogy ez így helyes-e? (Német tétel)

A tanárnőnek már nem tudtam oda adni a tételem,hogy javítsa ki :ss és nem tudom,hogy helyesen írtam-e a tételem.Fontos lenne mert keddre helyesen be kell adni..
ez lenne a tételem:
Meine LieblingsFest ist Silvester.Silvester ist am December 31. Auf Silvester folgt mit dem Neujahrstag der 1. Januar des folgenden Jahres. Die Leute trinken Sekt und feuerweken. Ich und Meine Mutti backen Brezel.Die Leute feiern den Silvesterabend am 31. Dezember. Es ist der letzte Tag des Jahres. Es ist ein lustiges Fest. Wir essen Linsen, Wurst uns Schweinebraten. Wir trinken Sekt um Mitternacht. Wir stoßen mit einem Glas Sekt auf Neujahr an.Im Allgemeinen machen die Leute eine Party oder sie gehen in die Disco.
Vor Silvester ist Weihnacten.Weihnachten ist am December 24.Die Leute richten einen Weihnactbaum am Weihnachten.Am Weihnacten machen noch den Lebkuchen.Die Kinder bekommen das Geschenk,und die Parentel machen weinachstessen.Daraufhin geht das Schenken.
Die Menschen kochen, backen und braten viel. Am Abend legen sie die Geschenke unter dem Baum. Danach singen sie neben dem Baum verschiedene Weihnachtslieder.

Ostern wird nicht an einem bestimmten Tag gefeiert, es fällt auf den ersten Sonntag nach dem Frühjahrsvollmond, meistens Ende März oder am Anfang April. Zu Ostern feiern wir die Auferstehung Christi. Ostern besteht aus zwei Feiertagen: aus dem Osternsonntag und dem Osternmontag. Am Sonntag bringt der Osterhase den Kindern kleinere Geschenke. Dazu müssen die Kinder aus Gras ein Nest bauen und der Hase legt Schokoeier und die anderen Geschenke in dieses Nest. Schinken, gekochte Eier und Kuchen kommen auf den Tisch.

Es ist schon eine lange Tradition, dass die Jungen die Mädchen am Montagmorgen begießen, damit sie nicht verwelken.
Dabei werden lustige Verse vorgetragen. Normalerweise werden die Mädchen mit fein duftendem Kölnischwasser bespritzt, aber in den Dörfern macht man es oft mit kaltem Brunnenwasser. Für die Begießung und für die guten Wünsche bekommen die Jungen. Man gibt meistens Ostereier, also farbige, manchmal künstlerisch bemalte Eier und Geld.
Die Leute gehen in den Festtagen in eine Schule oder auf einen Arbeitsplatz nicht.

7

Mit jelent ez a kifejezés oroszul?

Ciril betűkkel nem tudok írni ezért előre is elnézést kérek. Igazából egy német nyelv kurzuson van egykét orosz osztálytársam és egyszer hallottam hogy az "idinahoj"
az valami nagyon csúnyát jelent mert az egyik oroszul beszélő egyébként angol osztálytársam azt mondta hogy szerinte ez angol megfelelője a "fuck you"-nak.
de az orosz illető állította hogy roszabb

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!