Találatok a következő kifejezésre: Miért írnak emberek (84 db)

Miért írnak az emberek ilyen oldalakra hülyeségeket?

Legjobb válasz: Van egy-két furcsa beszólás. Egyébként a hülyeség az annyira engem nem zavar. Az, hogy hülyeséget ír valaki az általában a tájékozatlanságból, elírásból is akadhat. Én viszonylag magas százalékban hasznos válaszokat írok, viszont velem is elõfordult már, hogy baromságot írtam mert nem figyeltem. Nyilván vannak olyan teljesen értelmetlen, felesleges írások, amik nyilván az adott embert minõsítik. Ezekkel szinte sose foglalkozom. Na ami viszont baromira tud idegesíteni a felesleges cinikus, kötekedõ kommentek. Egy értelmes hasznos, építõjellegû választ nem ír, csak kritizálja a másikat ész nélkül.

Van egy-két furcsa beszólás. Egyébként a hülyeség az annyira engem nem zavar. Az, hogy hülyeséget ír valaki az általában a tájékozatlanságból, elírásból is akadhat. Én viszonylag magas százalékban hasznos válaszokat írok, viszont velem is elõfordult már, hogy baromságot írtam mert nem figyeltem. Nyilván vannak olyan teljesen értelmetlen, felesleges írások, amik nyilván az adott embert minõsítik. Ezekkel szinte sose foglalkozom. Na ami viszont baromira tud idegesíteni a felesleges cinikus, kötekedõ kommentek. Egy értelmes hasznos, építõjellegû választ nem ír, csak kritizálja a másikat ész nélkül.

Miért írjuk át a saját történelmünket? És miért ferdítünk el dolgokat? Ez kisebbségérzés miatt van? És miért szid sok nemzeti oldalon álló ember olyan hősöket mint Horthy vagy Tisza?

Legjobb válasz: "És miért szid sok nemzeti oldalon álló ember olyan hõsöket mint Horthy vagy Tisza?" Mert az ilyen "nmezeti" emberek németbarátok (tehát hazaárulók) és nem igazán kedvelik Hortyt amiért megpróbált kiszállni a háborúból.

"És miért szid sok nemzeti oldalon álló ember olyan hõsöket mint Horthy vagy Tisza?" Mert az ilyen "nmezeti" emberek németbarátok (tehát hazaárulók) és nem igazán kedvelik Hortyt amiért megpróbált kiszállni a háborúból.
Horthy érdeme, hogy az ország nem fulladt anarchiába. Az nem érdeme viszont, hogy a földkérdést nem rendezte, s a vidéken élõk élete semmit sem javult (summások, kubikusok, földnélküliek), valamint maradt a félfeudalista, tekintélyelvû rendszer. A háborúról annyit, hogy azt kellett tennie, amit a németek mondtak. Az elkerülhetetlent próbálta halasztani úgy, ahogy tudta. Az én szememben se nem pozitív, se nem negatív. Lehetett volna jobb is, rosszabb is.
U.I: a kérdõjel lemaradt, bocsi.
, , hárommillió koldus" mi lenne ha ezt a baromságot nem írogatnád le mindenhová...
ööö hol van átírva a saját történelmünk? Most az ilyen komcsi dolgoktól tekintsünk el, hogy az oroszok felszabadítani jöttek meg hasonló blõdségek.
Reed-nél a pont!!!
Igen, a kisebbségérzet és a frusztráció miatt van. A magyarok egy része még mindig keresi a helyét a világban, pedig már jó 1100 éve nyilvánvaló, hogy hol élünk. Horthyt miért kéne dicsérnünk? A numerus clausus, a hárommillió koldus, a munkásokat, parasztokat verõ csendõrök, vagy a náci érdekekért az oroszok ellen feleslegesen halálba küldött 200 ezer magyar katona miatt?
Nemzeti érzelem az nem abból áll, hogy én felnézek Árpádra vagy Vajkra. Az én nemzeti érzelmem az az alkotmányos monarchia visszaállításáról szól, és hogy végre újra királyság legyen az ország, ergó kb. nm hogy a 22.000 Milliárd államadósság szûnne meg, hanem mi lennénk Európa egyik leggazdagabb országa, ugyanis annyival tartozik nekünk csak Németország (most csak õket említem) hogy tönkre is menne bele és a holokausztért kifizetett pénzek elbújhatnak mellette. Mit gondoltok Orbán miért jár havi 4 szer Német földre? Ha az arisztokrata családok visszakapnák a vagyonokat akkor nem kellene attól tartani, hogy a kizsákmányoló kommunista gyerekek (lásd Fidesz, Jobbik és LMP) és kommunista apák (lásd MSZP) tönkreteszik még jobban az országunkat. Horthy nem hogy nem hõs de egyenesen MOCSKOS BÛNÖS!
Mister ma 13:55-õs. Kifejtenéd nekem bõvebben irományod elsõ felét? Ki lenne a király? Habsburgokra gondolsz vagy megkeresnél egy régen eltûntnek hitt Árpád-házi leszármazottat? Vagy király nélküli királyságot akarsz? Amúgy szerintem egy kicsit erõs az a kijelentés, hogy Horthy egy mocskos bûnös.
Reed. Amúgy Kun Béla tudomásom szerint azért nem írta alá a békét mert amikor [email protected] volt akkor egyszerûen a pereputtyával együtt elhúzta a csíkot ebbõl az országból vagyis a vörös terror, a statáriális bíróság, a parasztok átverése után (ígérete ellenére a nagy föld birtokok kisajátítás után nem osztotta ki a földet a parasztoknak) amikor is a románok miatt szorult a hurok a nyaka körül, gyáva módon elhúzta a csíkot mondván oldja meg az a problémát ki akarja. Bár pozitívum, hogy a csehszlovákokat a Lengyel határig verték vissza és utána a románok ellen indulta a vörös hadsereg. Csak ugye nem kellet volna elhíni amit a nyugat ígért pontosabban Clemenceau. Amúgy nem Horthy írta alá a békét hanem Simonyi Semadam Sándor.
Missis ma 17:12 Hát a Habsburg dinasztia semmi képen de Vilmos herceget szívesen látnám. Ráadásul még igényt is tarthatna a koronára. Erõs? Nem hogy erõs de harmat gyenge kifejezés!
Az elsõnek üzenem hogy nem Hitler kedvéért mentünk az oroszok ellen :)

Miért írnak az emberek ékezetek nélkül?

Vagy, ha nem tudjátok beállítani a magyar karaktereket, mértnem kértek segítséget?

Legjobb válasz: En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.

En azert irok ekezet nelkul, mert - most a fonokom gepen irok aki nem magyar es gondolom nem orulne ha allitgatnam a gepet..- nagyon nehezen megy az ekezetes betuk megtalalasa. A gepet is angolul tanultam meg. Hiaba a magyar az anyanyelvem, nem ertem magyarul a szamitogepet...tudom, hogy idetlen! Csak akkor irok ekezetekkel ha forditok vagy hasonlok es mindig inkabb leirom ekezetek nelkul eloszor es utana javitok mert sokkal gyorsabb nekem. Szoval nem vagyok halal cool. Not even a smartass....I'm just a plain old fart.
nekem két külföldi laptopom van :D xÐ van eggy angol meg eggy német :DD magyar OP rendszerrel, de már megjegyeztem minden gombot :D szóval és azért nem írok ékezetek nélkül, régebben énis úgy írtam ékezetek nélkül :D
Sziasztok. KEdves kerdezo. En, szemely szerin egyetlen egy dolog miat irok ekezet nelkul. nagyjabol 10 eve rendszeruzemeltetessel foglalkozok. Programozok, stb. Tudom, hogy a magyar nyelv hasznal ekezeteket, de pontosan amiatt, mert mind a magyar, mind az egyeb (pl. francia, olasz, stb) klavik mas mas kisztast hasznalnak en azt hasznalom, ami allando. Es ne erts felre, fejbol tudom a magyar ekezetes karakterek ASCII kodjat, tudnek itt is ekezettel gepelni, meg ha nincs is feltelepitve. De meg egy aprosag. pl. nalunk vannak olyan kotelezoen hasznalando fontok, amik nem tartalmazzak az adott lokalis karaktereket. csak standard angol. Tudom, h ez is kicsit hihetetlen, de ez van. Emiatt a privat eletem is hozza magaval a szakmait. en nem azert gepelek igy, mert az meno, meg divat, hanem azert, mert nekem egyebirant kotelezo.
Külf.-ön élek, itt vettünk (külf-.i) számítógépet, itt kezdtem el megtanulgatni a kezelését. Ahány oldalat megnyitok, annyiszor kell átállítani, persze csak ha írni akarok. Ennek a lehetõségnek a beállítása azonban egyáltalán nem volt egyszerû, így amatõr szám.techn. ismeretekkel. (Ha már akkor lett volna gyerekünk, biztos sose lenne átállítva, ha ugyanennyi idõbe tellne!)
Amúgy hogy kell átállítani? Pl. magyarról görögre? Nekem az van, hogy én kijöttem Görögországba és hoztam a magyar laptopomat magyar betûkkel és jó lenne ha tudnék görögül írni. :) Csak én meg nem tom hogy kell. Lehet hogy felteszem kérdésnek a számtech. témában.
en Angliabol irok a sulibol, esetleg a konyvtarbol... Kicsit maceras piszkalgatni, igy a konnyebbik veget fogom a dolgoknak: nem hasznalok ekezeteket.
A kérdező hozzászólása: Úgylátszik, hogy te nem tudsz olvasni 3. válaszadó.
A 3. valaszado vagyok!!! De igen is kifogas!En sem M.Orszagon elek, es en sem a magyar bill hasznalom minden nap.Eleg erdekes lenne.... ...Mint mar irtam...mi megtalultunk irni.....ha pedig bantja a szemedet nem kell ilyen oldalakon lenni
én német billentyüzetet használok, mert németo.-ban élek és a párom német, így had ne kelljen neki magyarral írnia. itt pl tudok ó, á, é, ú, í -t írni, de nem tudok hosszú ö, ü -t.
Aussie girl téged meg tudlak érteni. A kérdés azokhoz szólt, akik nem külföldön élnek, és akik mindennap használják az anyanyelvüket.
En azert irok ekezet nelkul mert 7 eve kulfoldon lakom, angol billentyum van amit mindennap hasznalok. Mivel mar h 7 eve anyanyelvem alig hasznalom, igy elszoktam az ekezetes gepelestol. Menne ekezettel is irni ha atallitanam de akkor meg allandoan vissza kell allitani, masreszt a fene sem emleksizk mar hol vannak az ekezetek es minden tripla annyi idobe kerulne, annyi idom meg sajna nincsen es igy is tok jol el lehet olvasni es megerteni mar aki tudja. It is not about who is cool or not. I do not feel myself cool, i am just an aussie girl from the other side of the world. Oh. :-)
A kérdező hozzászólása: Tévedsz, mert nekem is angol billentyûzetem van, magyar sosem volt. Sõt én is angolul tanultam meg a gépelést. Mégis ékezettel írok. Ez nem jó kifogás.
En is azert irok ekezetek nelkul, mert en is angolul tanultam meg!Nekem igy sokkal egyszerubb es gyorsabb.Most mondhatnam azt is , hogy: -mi megtanultunk irni, te meg tanulj meg olvasni. De ahogy látom az olvasással nincsen gond csak épp nem volt mivel kötekedj! És láthatod megy ékezetekkel is, csak lasabban (angol billentyüzeten , ha 1x is kiprobálnád rájönnél, h nem is olyan egyszerü)
A 12. valaszolo vagyok, akkor meg ekezettel. Uj szamitogepet kellett vennünk, es kisgyerekek mellett nem vacakolunk azzal, hogy itt is beallitsuk az ekezetes betük lehetöseget (2 napig [email protected] ezzel a ferjem a regi gepünkön), amit amugy is minden egyes forumon ujra be kellett allitani. Pl. ha egyszerre 2 oldalt nyitottam meg, mind a 2-szer, ha elkattintottam masik oldalra, ujra allitani, ha a ferjem (aki osztrak) jött a gephez, ujra...stb. Egyszerüen ertelmetlen es tul komplikalt. Csodalkozva olvasom, hogy van, aki szerint "menö" igy irni, hogy ilyen is van :) , mindenesetre nekem jol jött, hogy nem vagyok egyedül. Majd ha a gyerekek megnönek, talan ujra beallitjuk. 12.

Mire jó a blog? Miért írnak az emberek blogot? Mi az értelme? Miről írnak benne?

Legjobb válasz: divat, exhibicionizmus, túl sok idejük van és ez leköti õket.

divat, exhibicionizmus, túl sok idejük van és ez leköti õket.
A fiatalok körében csak divat dolog, ez a trendi, hogy saját magáról írjon valaki. Õket könnyû manipulálni, és pénzbeli hasznot szerezni ezáltal. Hasonló értelmetlenség a twitter is. Ilyenek igazából nincs semmi értelme, csak erre van igény. Az olyan fajta blog viszont jó, amikor valaki egy konkrét témáról ír másoknak hasznos, segítõ jellegû írásokat. Például saját hobbijával kapcsolatos blogot hoz létre. Azért is jó az ilyen témának blogot csinálni, mert ellenben a "saját honlappal" sokkal több ember látja, nem kell külön reklám kampány.
nagyon jók a blogok, fõleg ha ismert emberé! Az én kedvenceim: http://barok.try.hu http//hoze.blog.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, és elõre is köszönöm a következõket! :) Az utóbbi blogok nekem nem tetszenek, pont ez a stílus, amit nem értek, miért... De rendben, attól még sokaknak tetszhetnek :) Közben eszembe jutott, hogy ismerek tulajdonképpen blogokat, csak nem tudtam, hogy ez is blog, mert csak az elejét beírva a google-ba mentem rá eddig. Nekem ez a kedvencem, itt sok hasznos dolgot olvastam, ami nekem fontos: http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/2010/01/will-smith-sike.. A másik a http://www.ujkorklub.hu .

Az Emberek Miért Írnak Minden Szót (Főleg Főnevet, Amelyek Köznevek, Nem Pedig Tulajdonnevek) Nagy Kezdőbetűvel?

Például M?vészeti iskola, a Fogamzásgátló tabletta, stb.

Legjobb válasz: én pl mindent kisbetüvel irok, azt is ami nagybetü lenne

én pl mindent kisbetüvel irok, azt is ami nagybetü lenne
Mûvészeti iskola: szerintem azért, mert ez az iskola neve, és ugye a neveket nagy kezdõbetûvel írjuk. És emellett egy intézmény is, az intézmények nevét pedig nagy betûvel írjuk. Fogamzásgátló tabletta: szerintem ezt azért írják nagy betûvel, mert ez a tabletta neve (fõ név - a többi csak a márka), és ugye szintén "a neveket nagy kezdõbetûvel írjuk" szabály érvényesül. Szigorúan SZERINTEM! Bár akkor minden fõnevet nagy betûvel kéne írjunk, ahogyan a németek is. Az iskolánál szerintem tuti azért, mert egy intézmény, és a többinél szerintem mert 'kivételek', vagy nem is tudom. :) Remélem más tudja a pontos választ és hogy ennyivel is segítettem!
Germanizmus. Ott a fõnevek nagybetûsek.
A kérdező hozzászólása: Ezeket a példákat mind errõl az oldalról vettem..a Mûvészeti iskola nem az intézmény nevét jelölte, hanem így hangzott a kérdés: Milyen Mûvészeti iskolák vannak? Azt tudom, hogy a németben naggyal kell írni a fõneveket, de akkor szerintetek ezek az emberek ebbõl gondolhatják, hogy magyarul is naggyal kell írni, vagy csak szuperintelligensnek akarnak tûnni a kérdés feltevésekor és nem bíznak semmit a véletrenre?
én egy szót amit nem kéne, azért irok nagybetüvel, mert a mondandómban nagyon fontos ezért így emelem ki. persze nem mindig. :P
Én Általában Dalszövegeknél Szoktam Ezzel Találkozni, Ezért Végig Se Olvasom Az Ilyeneket, Mert A Szemem Könnyezik Bele. Õket Kéne Megkérdezni.
A német mobiltelefonomon a betûátállításnál van egy ilyen helyesírásellenõrzõ funkció, mivel ott a fõnevek nagybetûsek, lehet a computeren is van ilyen.

Iwiwen és MyVipen miért írja sok ember a neve elé hogy : AAAA meg 00aaaa? Azért hogy elöl legyenek? Annak mi értelme?

Legjobb válasz: szerintem is azért h elõl legyenek. Az meg azért jó, mert többen fognak rákattintani, mert az elsõ oldalon van az ismerõs listán. olyan szánalmas mikor az emberek arra mennek vipen is, h hányan nézték meg képeit, mintha ez jelentene vmit. engem nem érdekel, v betûvel kezdõdik a nevem, szal a végén vagyok a listának, mégsem halok bele

szerintem is azért h elõl legyenek. Az meg azért jó, mert többen fognak rákattintani, mert az elsõ oldalon van az ismerõs listán. olyan szánalmas mikor az emberek arra mennek vipen is, h hányan nézték meg képeit, mintha ez jelentene vmit. engem nem érdekel, v betûvel kezdõdik a nevem, szal a végén vagyok a listának, mégsem halok bele

Ha Isten képmására vagyunk teremtve, akkor eleve mi is tudtuk, hogy mi a jó, és mi a rossz, de akkor miért írja a Biblia, hogy "Íme az ember, olyanná lett mint közülünk egy;Tudja mi a jó, és mi a rossz"?

És akkor Isten még problémázik is miatta,meg megbünteti az embert,ez teljesen értelmetlen.Õ akarta olyannak az embert,amilyen lett.

Legjobb válasz: Na kezdjük azzal, hogy ki az aki tudta, hogy mi a jó és mi a rossz? Isten vagy a Sátán? Mert ugye ha a Sátán nem tudta, akkor az gáz... Ha pedig a Sátán tudta, akkor Isten nem tudta, hogy mi az a rossz? Itt nem a tudásról van szó valószínûleg. Hanem a rossznak az elsajátításáról. Valaki/valami befogadta a rosszat, elfogadta és használni, benne élni akar. Persze ez már eléggé csavarás. De nem voltunk ott. Nem tudjuk, hogy mi miért történt. Ezt a történetet ezer féle képpen lehet értelmezni. Annyi a lényeg, hogy bízzatok a szeretõ, teremtõ atyánkban és kerüljétek a bûnt:)

Na kezdjük azzal, hogy ki az aki tudta, hogy mi a jó és mi a rossz? Isten vagy a Sátán? Mert ugye ha a Sátán nem tudta, akkor az gáz... Ha pedig a Sátán tudta, akkor Isten nem tudta, hogy mi az a rossz? Itt nem a tudásról van szó valószínûleg. Hanem a rossznak az elsajátításáról. Valaki/valami befogadta a rosszat, elfogadta és használni, benne élni akar. Persze ez már eléggé csavarás. De nem voltunk ott. Nem tudjuk, hogy mi miért történt. Ezt a történetet ezer féle képpen lehet értelmezni. Annyi a lényeg, hogy bízzatok a szeretõ, teremtõ atyánkban és kerüljétek a bûnt:)
Egyetértek veled Kedves Kérdezõ! Másrészt miért beszél többes számban? "Olyanná lett, mint KÖZÜLÜNK egy: ..." Hát hány isten van, volt? Nemcsak egy?
azért beszél többes számban mert isten a nõ is meg a férfi is, és egyszerre a kettõ együtt érvényesül. egyébként nem Isten képmására vagyunk teremtve, mi vagyunk Isten, a gondolataink, az elménk az érzéseink. Isten nem problémázik semmin, Isten maga a tudat, a szeretet, és a lét.
ja még a kérdéshez tartozik minden ember eredendõen tudja születésétõl fogva hogy mi a jó és a rossz, nem kell neki megtanítani viszont amit a társadalom tanít neki, az már lehet egy rossz példa, amit átvesz, de igazából õ is tudja hogy amit csinál az rossz... mert belül, mélyen mindig is tudta mi a helyes.
Persze 2-es! De ha megnézed a Bibliában a teremtés-történetet, akkor, amikor Isten ezt mondta, még nem volt "készen" csak Ádám, az oldalbordát (a nõt) csak azok után készítette el. :) )) (Egyébként a további magyarázatoddal max. egyetértek, itt csak "jólesik" egy kicsit "gonoszkodnom") :) )))
Leírja az író, hogy Isten képmása az ember. Mózes I 1.27 Teremté tehát az Isten az embert az Õ képére, Isten képére teremté õt :férfiuvá és asszonnyá teremté õket. A késõbbiek folyamán leírja, hogy elégedett volt a munkájával amit teremtve szerzett. Igen jó. A KÖVETKEZÕBEN írja , hogy csak Ádám volt és nem volt társa. NEKEM ÚGY TÛNIK MINTHA KÉT TEREMTÉS TÖRTÉNET LENNE LEÍRVA.
Nem tudtuk eleve, mert csak kinézetre vagyunk hasonlatosak, (pl két ikernek is lehet másmilyen személyisége). A bûnbeesés elõtt az ember tusta mi a jó, azóta azt is tudja mi a rossz, Isten pedig hogy "olyanná lett mint közülünk egy" kicsit gúnyosan érti, mert a sátán úgy csábította Ádámot és Évát hogy "legyetek olyanok mint az Isten" és erre válaszol úgymond hogy "tessék most 'olyan' lettél mint én." De korán sem lettünk olyanok, mert Isten tudja mi a jó, és mi a rossz, és a rossztól mélyen elhatárolódik, de az ember (kíváncsiságából kifolyólag) ha tudja a rosszról hogy 'Nahát van ilyen!' akkor ki is próbálja. Lásd manapság: gyilkolászások, lopások, és mindenki hazudozik ösznye visznya...

Miért ír itt minden második ember primitív, igénytelen módon?

Miért van az, hogy egyesek teljesen figyelmen kívül hagyják a magyar nyelv szabályait? Se vessz?, se pont, még a mondatkezd? nagybet?t sem használják, hogy a központozásról már ne is beszéljek. A leggyakrabban azt a kifogást hallom a primitív stílusra, hogy ez nem kultúroldal - és akkor mi van? A második leggyakoribb, hogy így gyorsabban lehet írni - hogy spórol valaki pl. a nagybet?n, ha a Shiftet úgyis egyszerre kell lenyomni a másik billenty?vel? Vagy ilyen sokan nem jártak be irodalomórára? Még csak nem is kötözködni akarok, csak valami elképeszt?en rossz nézni, hogy megnyitok egy kérdést és azt látom, hogy egy mondat körülbelül tíz sor ömlesztve. Tömör, írásjelek nélküli szöveg - és az illet? még el is várja, hogy egy például egy filozófiai kérdésnél komolyan vegyük, amikor az általános m?veltségét csillogtatja... Azon túl, hogy ez "divat", szerintetek tényleg olyan rettent?en nehéz néhány mondatot normálisan leírni?

Legjobb válasz: Ez mind semmi, de ha netán veszed a bátorságot és hangot adsz a megbotránkozásodnak, amikor 3 mondatban 10 helyesírási hibát is vétett, akkor még a kérdezô/kommentelô van felháborodva. Kedvenc válaszaim ilyen esetekben: -diszlexiás vagyok -nem helyesen írni jöttem ide -külföldi vagyok -siettem -miért nem csináltok magatoknak egy helyesírási fórumot Tulajdonképpen valamennyire elismerésre méltó, hogy milyen "kreatívan" ki tudják magyarázni magukat, ahelyett, hogy elismernék, egyszerûen csak buták és lusták még a saját anyanyelvük legalapvetôbb szabályainak az elsajátításához is.

Ez mind semmi, de ha netán veszed a bátorságot és hangot adsz a megbotránkozásodnak, amikor 3 mondatban 10 helyesírási hibát is vétett, akkor még a kérdezô/kommentelô van felháborodva. Kedvenc válaszaim ilyen esetekben: -diszlexiás vagyok -nem helyesen írni jöttem ide -külföldi vagyok -siettem -miért nem csináltok magatoknak egy helyesírási fórumot Tulajdonképpen valamennyire elismerésre méltó, hogy milyen "kreatívan" ki tudják magyarázni magukat, ahelyett, hogy elismernék, egyszerûen csak buták és lusták még a saját anyanyelvük legalapvetôbb szabályainak az elsajátításához is.
A kérdező hozzászólása: Arra azért kíváncsi lennék, hogy igénytelenül író ember olvassa-e ezt a kérdést és a válaszokat, illetve hogy elgondolkodik-e egyáltalán a tartamán?
Én odafigyelek a helyesírásra, szerencsére soha nem volt problémám vele, általánosban megtanultam, azóta használom. :D 1-2 elütésem persze van, fõleg, ha gyorsan írok, de mostanában azt vettem észre, hogy ha ide írok kommentet, akkor a mondatot nem mindig kezdem nagybetûvel... ez csak 1-2 hónapja van, de rájöttem, hogy az msn lehet az oka. nem hiszem, hogy mindenki buta lenne, meg igénytelen aki ilyen hibákat vét, én se érzem magam egyiknek sem, egyszerûen figyelmetlenség és az msn miatti megszokásból írok így.
igen, a kedvencem a mien, ien, oan. szerintem azért írják így, mert annyira gyökerek, h nem tudják, hogy ly-nal kell írni, így próbálják magukat megkímélni az égéstõl. igénytelenek. engem is bosszant, többnyire ki is javítom az ilyeneket. persze jön a sértõdés meg a gyorsan írtam. a kedvencem a szar a billentyûzet válasz :D
A kérdező hozzászólása: 21:16 Nos, te sem adtál sokat magadra a kis kezdõbetûiddel ;)
Mekkora primitív barmok vagytok ti!! És az mért baj, ha így írnak? Tényleg, sokkal gyorsabb, és akinek ehhez nincsen türelme, akkor lehet, hogy van az élethez semmi köze nincs a gépeléshez! Benne van a szabályzatba, hogy tisztelni kell a Magyar anyanyelvet, meg õ az Isten, a Teremtõ?... Ez akkora nagy baromság, nem tudom mi a bajod/bajotok. Ha valakinek sietnie kell valahova, és gyorsan ír egy választ, akkor csak nem fog nyugoodtaan, széépeeen, laassaan írni! Nemm gondolod? El kéne gondolkozni ezen, nincsen megírva a Nagykönyvben !!! ui:Én helyesen írok, de akkor sem szeretem ezt a beszédet, hogy "igénytelen". Azt nem egí írásra mondják, hanem RÁD!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! :) Mondtuk már: a kisbetûkkel, meg helytelen írásmóddal senki nem spórol idõt, max. nem lehet majd kibogozni mit akar írni, tehát ez nem jó érv. Furcsa, ln is gyorsan írok, és szembe sem jut, hogy minden szabály nélkül ontsam egymást után. A baj ott kezdõdik, amikor valakinek a helyesíráshoz lassúságra és sok idõre van szüksége - eszerint nem nevelték bele az iskolában, sem otthon.
Attól még, hogy itt nem ír helyesen, az iskolában írhat úgy, lehet valaki azt sem tudja még, hogy, hogy lehet írni nagybetût.^^ És az is, ha valaki 2.-os pl. (annak is lehet ilyen oldala) az nem tudja , hogy hova kell rakni a vesszõt...
a nagy betûre nem figyelek (mondatkezdõ), mert sokszor írok fél kézzel és a pontból egyértelmû, hogy utána új mondat következik. de a helyesírásra igyekszem odafigyelni. az idióta rövidítések, kiejtés szerint írott szavak, a banális hibák engem is idegesítenek. néha szólok is érte
pl., hogy a mindig szót írják már röviddel. volt, hogy visszaírtak, hogy én tudom rosszul. de égés!! mármint neki.
10:37-es vagyok: Értem én, csak mondtam, hogy vannak ennél komolyabb problémák is.De azért ne idegeskedjetek annyit ezen, nem tesz jót az egészségnek! :) )
Nem úgy írják a gépen élõ mai generációk (akiket kedven mondatuk után;le se szarom, generációnak hívok), hogy ojan hanem úgy , hogy oan. A hogy-ot szoktam , h -ra rövidíteni és ha összetett mondatokat írok és írok, többnyire kiteszem a vesszõt. Kedves kérdezõ mit is vársz ezektõl a gyk -soktól? Itt a tradicionális értékrendet úgy ahogy van megvetik és különbözõ magyarázatokkal pótolják.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:3 Nem ez a legnagyobb gondunk, de mivel a kultúra kategóriában vagyunk, számomra nem túl meglepõ, ha nem a "mi legyen a kutyám neve" ötvenezredszer feltett kérdésrõl társalgunk!
A kérdező hozzászólása: Épp ezért írtam, hogy nem kötözködni akarok. :) Ugyanis amikor egy-két alkalommal megkérdeztem, hogy miért ne lehetne kissé emberibb formába önteni azokat a mondatokat, ugyanezeket a válaszokat kaptam... sõt, én voltam a bunkó.
A diszlexia valóban nagy baj a helyesírásnál. A férjem is az, és a mai napig nem tud helyesen írni, és cserélgeti is a betûket. Olvasni is csak kínkeservvel olvas. Általában én írok-olvasok neki mindent. Nem akarok védeni senkit, mert a kirívó eseteknél nálam is "kinyílik a bicska a zsebemben" , csak egyszerûen nem érdemes vele foglalkozni. Amúgy velem is elõfordult már olyan, hogy sietve gépeltem, és melléütöttem, vagy kimaradt 1-1 betû. És mire észrevettem volna, már elment a szöveg.
A kérdező hozzászólása: Nem az egy-két elütésen van a hangsúly, az mindenkivel megesik. De 500 betûbõl 250-et elütni már más dolog... és nem hiszem, hogy a GYK-ra csupa diszlexiás jár.
Mert egyre inkább terjed az igénytelenség. Sem a családban, sem az oktatásban nincs egy elfogadható igényszint a helyes nyelvhasználatra. (Tisztelet a kivételnek.) Az "ez nem egy kultúroldal" érv bizonyítja, hogy aki erre hivatkozik, az egyáltalán nem érti a dolog lényeget. Hogy így gyorsabban lehet írni? Minek? Ez nem lóverseny, - gyenge érv. A feltûnõen rossz helyesírás, a csapnivaló nyelvhasználat nemcsak önmagában jellemzi az illetõt, de figyeld csak meg, az ilyen irományok többsége gondolatilag is rendezetlen, legtöbbször értelmetlen. Sokszor hosszú idõbe telik, mire az ember valamit ki tud hámozni a zavaros írásokból. A tökéletes helyesírás és nyelvhasználat nagyon ritka, de nem is errõl van szó. Kellene egy elfogadható minimumszint, de ettõl sokan nagyon messze vannak. Akár tetszik, akár nem, az embert nagyon is jellemzi a helyesírása, a nyelvhasználata.
A kérdező hozzászólása: 10:05 Épp errõl van szó: hogy az ember jellemzi a nyelvhasználata. Hogy várja valaki, hogy komolyan vegyék a véleményét, amikor még megfogalmazni sem tudja azt?
szia! Nem tudom, miért nem figyelnek oda. Pl. szerintem nem sokan köszönnek válaszadás elõtt, de én szoktam. Meg amúgy is, most mennyibe tart helyesen leírni? Nem hiszem, hogy annyival lassabban menne. Akinek ehhez sincs türelme, hogy lesz türelme az élethez?
Ezt a problémát(igénytelen írás) , is nagyon egyszerûen meglehetne oldani ezen az oldalon ha akarnák : simán törölniük kéne az ilyen kérdéseket a modiknak. Máris tudna mindenki normálisan kérdést írni.
Mien ilyesztõ, amikor ojan vok hogy muszály lenne hejesen írni! A fenti mondatban összeollóztam a kedvenc csemegéimet. Amúgy igaza van a kérdezõnek.
Én csak annyit mondok, hogy ez legyen a legnagyobb gondotok!:) (egy általában helyesen író, de van, hogy siet;) )
-mert ez a "divat" -mert azt hiszik, hogy ez menõ (holott épp ellenkezõleg) -mert nem tudnak helyesen írni, fogalmuk sincs az olyan alapszabályokról, mint pl. az egybeírás-különírás szabályai -mert nem értenek a szövegszerkesztéshez még olyan alapszinten sem, hogy tudják, hogy az írásjelek után szóközt teszünk De száz szónak is egy a vége, azért, mert nem olvasnak igényes szépirodalmi mûveket, amelyekbõl megtanulhatnának kulturált, emberi módon írni, fogalmazni, gépelni, kifejezni magukat.

Miért ír mindenki olyan rémisztő dolgot: "hogy nem túl szerencsés, ha a melső falon van a placenta"? Nekem is ott van, de miért kell rémisztgetni az ember lányát?

Egy 18 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a doki, hogy mellsõ falon mélyen tapadt meg.Kérdeztem is rögtön,hogy akkor ez gond-e, vagy jár-e valami problémával, de azt mondta ne aggódjak nincs semmi baj.Úgy is tettem, de itt én csak rosszat olvastam róla. Írták, hogy sokat kell pihenni, meg ilyenek. Én nem tettem, mert a doki nem mondta. Most rákérdeztem újra, de szerencsémre, ahogy növekedett a méhem szépen a lepény is feljebb ment. Ne izgulj,nem lesz gond! 27 hetes boldog kismama

Nekem is azt mondta a doki, hogy mellsõ falon mélyen tapadt meg.Kérdeztem is rögtön, hogy akkor ez gond-e, vagy jár-e valami problémával, de azt mondta ne aggódjak nincs semmi baj.Úgy is tettem, de itt én csak rosszat olvastam róla. Írták, hogy sokat kell pihenni, meg ilyenek. Én nem tettem, mert a doki nem mondta. Most rákérdeztem újra, de szerencsémre, ahogy növekedett a méhem szépen a lepény is feljebb ment. Ne izgulj, nem lesz gond! 27 hetes boldog kismama
Nem értem...nekem is a melsõ falon tapad, nekem a doki azt mondta, hogy az kifejezetten jó...Hetente kétszer sportolok, rengeteget mozgok, 36. hetet átlépve még mindig dolgozom, a babám pedig szép nagy....Mi is a hátránya a melsõ fali placentának???
Sziasztok! Nos, az egyáltalán nem mindegy, hogy mélyen van-e vagy sem. Ha mélyen van, közel a méhszájhoz, akkor arra kicsit jobban kell ügyelni. De az, hogy a melsõ falon van semmi rosszat nem jelent, nagyon jó helyen van ott! Nem tudom az illetõ hol hallotta azt, hogy nem túl szerencsés...
Na jaa. De te ne aggódj, nem kell senkivel foglalkozni, a placenta ott van, a baba pedig így is úgy is jól érzi magát és egészséges. Minden rendben lesz, nem kell ilyen apróságon kiakadni :) Én is mindenen aggódtam, terhességi diabéteszem volt, hát hallgattam, h majd milyen bajai lesznek a babámnak, és láss csodát, fent csucsul az ágyikójában egy csodaszép és egészséges hercegnõ, aki épp holnap lesz két hónapos és problémamenntesen szültünk a kiírt idõpontban. Úgyhogy szarni mindenkire, csak a magad és környezeted boldogságával foglalkozz :) Sok boldogságot!
Lányok, az az igazság, orvosa válogatja, ki mit tart kicsit rizikósabbnak, és mit nem. Van, akit mellsõ-alsó tapadásúval fektetnek, van, akinek nem is szólnak, hogy kímélni kéne magát. Sok mással is ez a helyzet, az én dokim minden trimeszterben nézet toxot, van, akinek az elsõt is kérni kell, mert nem tartja a doki kockázatnak. Az, ha megosztjuk egymással ezeket a tapasztalatokat, inkább segítség, mint ijesztgetés. De ez persze csak az én véleményem.
Szia, en irtam, h nem tul szerencses, de nem ijesztgeteskepp, csak a placenta altalaban a hatso falon tapad, oda van "tervezve". ennnyi :) Sogornom is babas, neki is mellso falon van, kicsit lennt, es en csak azt ideztem, amit neki mondott a doki: h nem tul szerencses helyen van. Ez nem ijesztgetes, hanem egyszeru teny, az ember ilyenkor jo, ha tudja, mire kell figyelni, tobb kimeles, keves nehez emelgetes, stb stb! Minden jot! 27 hetes kismami (Ja, mikor az alacsony AFP-mre tettem fe lkerdest, volt, aki azt irta, 0.7-nel biztos beteg a baba... Na, az az ijesztgetes!)
Én még életemben ilyen marhaságot nem olvastam, hogy a "placenta a hátsó falravan teremtve", ott van jó helyen, kedves 2. válaszoló. 3 gyermekemnél volt a mellsõ falon, semmi rizikó... Most a fundusban van, na az sem jó hely?????!!!!! Kérlek, ha nem vagy valamivel tisztában, vagy csak félmûveltséged van a témában, inkább ne válaszolj.
Akkor nem szerencsés, ha lent tapad, nem elõl. Ha hátul és lent, az sem "szerencsés". Nõvéremnek hátul volt lent, és épúgy feküdnie kellett. amikor én voltam terhes, nekem is itt sokan mondták, hogy a mellsõ fali nem jó, meg császároznak vele stb. Megkérdeztem az orvosom, és azt mondta hogy ez hülyeség. Én a 38. hétig dolgoztam és egy egészséges kislányt szültem természetes úton a 42. héten 4350 grammal :) . egy 5 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, nem is gondoltam, hogy éjfélkor ennyien válaszoltok...;)
Sziasztok! Biztos, hogy a második válaszoló sem ijesztegetésnke szánta, csak kicsit alul van informálva. Úgy van, ahogy páran leírták: teljesen mindegy, hol tapad a placenta, elöl vagy hátul, akkor nehezebb talán a szülés, ha "mellsõ falon tapadó, elöl fekvõ', tehát érinti vagy eltakarja a méhszájat. DE: mindenhol azt olvastam, hogy a méh növekdésével vándorol a méhlepény! Nekem is mellsõ falon tapad és így rákérdeztem a sok rémhír miatt. Amúgy én is tornászom, és csak akkor pihenek többet, ha úgy érzem, kell. 22 hetes kismama

Miért írja ki egyre több ember facebook állapotnak, hogy "örökbe fogadok egy majmot? "

facebook

Legjobb válasz: Mert egyedul erzik magukat es szeretnenek egy olyan tarsat akikkel egy szintuen kepesek kommunikalni... erre hasznaljak fel a sujosan ertelmi fogyatekosok a majmokat :)

Mert egyedul erzik magukat es szeretnenek egy olyan tarsat akikkel egy szintuen kepesek kommunikalni... erre hasznaljak fel a sujosan ertelmi fogyatekosok a majmokat :)
A kérdező hozzászólása: van aki azt írja ki, hogy "terhes vagyok" ... megõrültek a népek?xD
nõk írják? mert szoktam kapni én is ilyen körleveleket, hogy ma van a mellrák világnapja és írd ki a születési éved napod.. de hónapra napra meg van adva ilyenkor mi mit jelent (és persze csak mi nõk értjük! :D) vagy hogy kapcsolatban vagy vagy szingli vagy eljegyezve... erre is megvannak a megfelelõ kifejezések... lehet épp gyerekes meg most... terhes= van gyereke, majom=szeretne gyereket (nem biztos de ilyesmik szoktak lenni.... )
A kérdező hozzászólása: Igen, nõk és lány létemre sosem kapok ilyet és mindig le vagyok maradva :( :D
A kérdező hozzászólása: A fiúk meg azt írogatják hogy "egy egér átfutott a lábamon" wtf???:DDDDD
lehet csak hülyéskednek... hogy elhitessék a nõkkel nekik is vannak ilyen körüzeneteik :D ne csüggedj.. miattam küldözgethetnek ilyeneket nekem... én sose írtam ki semmit.. és tovább se küldtem :) )) megvagyok nélküle :) ) de ha érdekel mi mit jelent, kérd meg az ismerõsödet küldje át neked is hogy megtudd mi mit jelent :) "3"
Sok ember teljesen abban a hitben van, hogy a Facebookon mekkora jó laza arc, közben a itt lehet a legjobban látni, hogy ki mekkora igénytelen, buta primitív.Ki foglalkozik ilyen baromságokkal, mint ez a "majmos" téma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!