Találatok a következő kifejezésre: Miért írnak egy mondaton belül (1 db)

Miért írnak páran egy mondaton belül ilyen á betűt és ilyen a' betűt is?

Hiszen ezek szerint van ékezet a billenty?zeten.

Legjobb válasz: Pl a német billentyü`zeten úgy ´rsz hosszú ékezetet, hogy lenyood a fels´ö vessz´öt és utánna rövidékezetes betüt. ìgy hosszú lesz. de ez nem m´üködik az ö-re ü-re, de mondjuk ha gyorsan gépelsz sokszor nem elötte hanem utánna nyomod le a fels´ö vessz´öt, i´gy utánna írja, mert a mássálhangzóhoz vagy space-hez nem tudja hozzá rendelni.

Pl a német billentyü`zeten úgy ´rsz hosszú ékezetet, hogy lenyood a fels´ö vessz´öt és utánna rövidékezetes betüt. ìgy hosszú lesz. de ez nem m´üködik az ö-re ü-re, de mondjuk ha gyorsan gépelsz sokszor nem elötte hanem utánna nyomod le a fels´ö vessz´öt, i´gy utánna írja, mert a mássálhangzóhoz vagy space-hez nem tudja hozzá rendelni.
vagy az is lehet, hogy nincs a billentyuzeten magában "á" betu neki, de kikereste a programok kozott és beillesztette, de mondjuk másodszor már elfelejtkezett rola vagy macerásnak tunt, és csak szokásosan írta az a' betut, amit gyakrabban használ a neten!
Azért is lehet, hogy van olyan online játék hogy ékezettel nemlehet irni, ilynekor hozzászokik a keze az EKEZET NELKULI IRASHOZ :D vagy nemtom nekemis voltm ár ilyen xD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

"Hová tűnik a "t" betű? Ijeszt - ijeszd!

5

Hogy kell leírni a lány szó paraszt változatát? Jány vagy Lyány?

Tudom, hogy valójában nincs ilyen szó, de akkor is hogy kell helyen írni?

7

Hogy kell helyesen leírni a "szkájppal" (Skype) szót?

Skype-al, Skype-pal vagy mi?

7

Egyelőre és az egyenlőre között a különbséget miért nem tudják az emberek?

Ennyire primitívek? Vagy csak én tartom ennyire alap dolognak és krva gáznak, ha valaki rosszul használja.

7

Olyan szavak melyekben "tr" betűk egymás mellet vannak?

Fontos,hogy a szóban más "r" betű ne legyen.
Lehet név is vagy bármilyen más értelmes magyar szó.
Példa: trabant,trollibusz,traffik stb...
Köszönöm

16

Irodalmi szövegben milyen esetben helyénvaló a pontosvessző? Írnátok rá példákat?

1

Miért van az, hogy a többszörösen összetett 6 szótagnál hosszabb szavakat így írjuk: például kerekasztal-konferencia. Viszont a megnemtámadási szerződést miért írjuk külön, elvégre kilenc szótag?

Esetleg melyik helyesírási pontban van benne?

3

Hogy helyes a mondat? "Sok epret leszeletelünk. " vagy "Sok epret felszeletelünk. "

7

Helyesen van-e írva hogy "szűzsült"?

14

Olvasgattam a "sújkol vagy sulykol" kérdésre adott válaszokat és rengetegen nem tudnak helyesen írni! Miért nem lehet tudni, hogy ha valamire lesűjtanak, annak semmi köze a súlyhoz?

A karddal is lesújt a huszár, a ruhára is lesújtottak az asszonyok mosáskor a sújkolófával és ezeknek semmi köze a súlyhoz, tehát nem is "ly"-nal kell írni őket! Vagy a régi ruhákon sem sújtás van, hanem súlytás! Meg kéne tanulni helyesen írni! A Google-nak is!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!