Találatok a következő kifejezésre: Miért írnak egy (799 db)

Miért írjuk egybe azt hogy töksötét vagy tökegyenes?

Legjobb válasz: ki mondta azt hogy egybe írjuk ?XD

ki mondta azt hogy egybe írjuk ?XD
Ilyen nincs hogy tökegyenes!
A kérdező hozzászólása: Egy Stephen King könyvben láttam. Lehet hogy nem a tökegyenes volt az a szó de a töksötét az biztos.
mert így kell írni, és kész. a pontos szabályt nem tudom, de így van. azt is egybeírjuk pl., hogy: vaksötét, vakablak, szögegyenes, széplélek, szépirodalom.
a pontos szabály nem tudom, de azért írjuk egybe, mert pl. a "tök" az jelzõje a "sötét"-nek. A jelzõs szerkezeteket általában egybeírjuk.
16:07! A sima jelzõs szerkezetet (melléknév + fõnév) soha nem írjuk egybe kivéve, ha mozgószabály érvényesül!! De itt nem arról van szó. A töksötétet így is le lehet írni illetve tök sötétnek is. Tök sötét = egy jelzõs szerkezet (tök melléknév, sötét fõnév) töksötét = jelentéssûrítõ összetétel, amit mindig egybeírunk.

Eoldalon miért írja egybe a szöveget? Van rá megoldás hogy ne írja egybe?

Úgy értem hogy nem hagy ki helyet a sorok között.

Legjobb válasz: <p>szöveg...</p>

<p>szöveg...</p>
A kérdező hozzászólása: nem vált be!

E-mailben miért írja egy fiú egy lánynak, hogy "kedvesem" (idézőjelben)? Már régen találkoztunk, régen is beszéltünk. Lehet ez irónia is, vagy lenézés?

Legjobb válasz: A fiatalok nem tudnak írni, nem tudhatjuk, miért írta így. Ha jó helyesíró, akkor irónia.

A fiatalok nem tudnak írni, nem tudhatjuk, miért írta így. Ha jó helyesíró, akkor irónia.
Mindkettõ lehet, de inkább lenézés.
nincs tisztában az írásjelekkel.
A kérdező hozzászólása: ezt hogy érted?
esetleg azért tette idézõjelbe, mert nem vagy a kedvese. és nem szó szerinti értelemben akarta használni, csak kedveskedésnek.
A kérdező hozzászólása: A helyesírása az problémás.. nem kicsit.. akkor hogyan értelmezhetõ? Egyébként vonzódunk egymáshoz.. csak az a baj, hogy ritkán találkozunk! Mire véljem akkor ezt a szösszenetet?
Szeretne veled találkozni, és beszélni, de nem vagy a kedvese. Az hogy lehetsz-e az vagy sem ez ebbõl nem derül ki. Csak hogy nem vagy
Lehet, hogy nem gyakran használja a "kedvesem" kifejezést. Vagy lenézés. Vagy csak szimplán hülye :D


Miért ír egy fiú ilyet egy lánynak?

Megkérdezte, hogy majd akarok-e gyereket, aztán később azt írta, hogy elvesz feleségül. Még nem randiztunk, csak neten keresztül beszélgettünk, de már élőben is láttuk egymást. Õ 20 éves. Szerintetek csak viccelt?

Legjobb válasz: lehet hogy bejössz neki és csak poénkodni akart :)

lehet hogy bejössz neki és csak poénkodni akart :)
mivel még nem is találkoztatok, ha jól értem, igen, csak poénkodik, hogy elvesz feleségül.. az, hogy akarsz-e gyereket, egy általános kérdés.. párkeresésnél elõfordul, hogy ezt tisztázzák egymással az emberek
Tetszel neki, ennyi
Szerintem ilyennel nem viccelnek a fiuk. Mar ha normalisak. Ha valami baj van a fejukkel akkor igen. Legy ovatos, nehogy egy pincebe bezarva koss ki :)
A kérdező hozzászólása: Személyesen már találkoztunk, de csak 1-2 szót tudtunk beszélni, mert valamelyikünk mindig sietett valahova.
nem kell komolyan venni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, adtam zöld kezet :)

30+ férfiak, miért írnak egy 21 éves lánynak? Mégis mit gondolnak? Apakomplexusuk van?

Legjobb válasz: Nem tudom, de már unom, hogy az összes 40 fölötti pasi engem akar felszedni "szeretõnek". A legutóbb egy 45 éves fickó akart szeretõnek, akinek a fia annyi idõs mint én. :D ... az agyam eldobom!

vén kecskék szeretnék megnyalni a sót illetve mindenki szereti a friss és még nem megrágott pipihusit :D:D
Nem tudom, de már unom, hogy az összes 40 fölötti pasi engem akar felszedni "szeretõnek". A legutóbb egy 45 éves fickó akart szeretõnek, akinek a fia annyi idõs mint én. :D ... az agyam eldobom!
Tisztelet a kivételnek, és neked fõleg. De sok csaj ugrik az ilyen pasik ölébe. Mert a legtöbb férfi testileg egzisztenciálisan 30 évesen van a csúcson. És a fiatal csajok erre buknak. Minek dolgozni és lakást keresni ha simán be lehet költözni a pasi lakásába. A nõkben ráadásul mindig ott van az a tévhit hogy õk érettebbek a koruknál, de fõleg a férfiaknál, így akármilyen korban is vannak a maguknál idõsebb férfiakat jobbnak tartják. Sok férfi nem is képes igazán csajozni amíg nem éri el ezt a kort. A legtöbb nõ úgy 17-30 között éli ki magát, még a férfiak sokszor ilyenkor még sikertelenek, majd jön a váltás és a férfiak lesznek a sikeresebbek. Még sok 30as nõ alig talál partnert magának. És hát ki ne akarna egy fiatal még "zsenge" 20 éves bomba jó csajt ha elég csak megvillantani a kocsikulcsot a lakáskulcsot, és elhitetni velük hogy mekkora férfiak is õk valójában. Ezzel nem a nõket akarom természetesen bántani, sajnos a világ így mûködik, és ez egyre jobban tolódik ki ahogy a társadalmi normák el rugalmasodnak. Mert hát ha megnézed a médiát a legtöbb helyrõl az jön le hogy a 10 év korkülönbség az ideális. Végül is a Nõ 20 évesen van élete csúcsán, még a férfi inkább 30 felett. És csak nagyon kevés olyan van aki még a saját korosztályában néz utána partnernek.
Apakomplexusa maximum a lánynak lehet, amúgy ez a korkülönbség még teljesen rendben van szerintem.
A legtöbb 21 éves lány képeit elnézegetve cseppet sem csodálkozom, ha ráírnak. Egyrészt pont olyan, mint egy prosti hirdetése, másrészt ingyenes a "szolgáltatás". A csajok többsége pedig simán visszaír a 30+ férfiaknak, ha jól néznek ki, jól keresnek, és jó kocsijuk van. Ha a legtöbb ilyen korú lány úgy viselkedik, mint egy olcsó ku.rva, akkor ne csodálkozzatok, ha a legtöbb férfi általánosít. Nem bennük van a hiba...
harmincas férfihoz egy 21 éves lány bõven belefér még a 20 év korkülönbség is elfogadott manapság, bár nem gyakori egy fiatal lány szexuálisan izgató egy idõsebb férfinek is, ez érthetõ
lol :D nem nekik van apakomplexusuk, hanem annak a lánynak aki sokkal idõsebb férfival kezd... egyébként ez a "divat" most a 30+ pasiknál... eddig az összes ismerõsöm 20-25 éves lányokat keresett és engem is sokan megtaláltak... egyébként még a 30 körüliek (pluszminusz 2 év) sztem beleférnek simán, az én párom is pl 9 évvel idõsebb nálam... 23/L
A kérdező hozzászólása: Csak érdekes, hogy õk találnak meg, korombeliek nem igazán vesznek észre. Még ha fiatalabb pár évvel azt is könnyebben elfogadom, de ennyire idõsektõl nincs mit akarnom....
Miért nem írhatnának? Legfeljebb kapnak egy elutasító választ.
:DD igen az van!:D
14:01 gratulálok, neked pasid van vagy egy looser akivel eltartatod magadat?
Ismerek 34 éves férfit, akinek 18 éves barátnõje van. Mondjuk a lány szülei nem tudnak róla. Szóval belefér sok minden.
15:49: Külön kasszán vagyunk. Keményen dolgozom, h független lehessek anyagilag mind tõle, mind a szüleimtõl. Közösen fizetjük a bevásárlásokat, sõt, sokszor fõzök neki csak a saját pénzembõl. Az albérletet/rezsit is felesbe fizetjük. Nyaralásokat, kirándulásokat is ...ki ki állja a maga részét. Ha közösen megyünk el szórakozni meghív egy-egy italra, de az sztem a fent említettek fényében belefér. Úgyhogy ne ítélkezz ismeretlenül.
velem is mostanába ilyen 30-40 feletti palik próbálkoztak.. FUUJ.. én itt vok 22 évesen de ennyi idõsen még a 30 évesel sem jönnék össze... bocs de Én nem erre vok programozva

A kérdezők, miért írnak egy regényt, egyszerűbben, tömören, lényegretörően nem tudnak kérdezni?

Legjobb válasz: ha személyes ügy akkor muszáj regényt írni mert minden körülménytt megpróbálnak belesûríteni de van aki az egyszerût is bonyolultan kérdezi

ha személyes ügy akkor muszáj regényt írni mert minden körülménytt megpróbálnak belesûríteni de van aki az egyszerût is bonyolultan kérdezi
Odáig gondolom még nem jutottál, hogy az oldal anonimitásából adódóan, fõleg a párkapcsolatok témán belül, az emberek itt megnyílnak, érzéseikrõl írnak. Sokan nem éreznék teljesnek a kérdés feltevését, ha korlátozva lenne a fogalmazásuk terjedelme, és ez így is van rendjén. De abból, milyen kritizáló hangnemet tükröz a kérdésed, és hogy három, egymást követõ szinonimát is bedobtál ugyanarra a szóra, te büszke vagy a fogalmazási képességedre, és vegytisztán csak kritizálni akarod azokat, akik az általad képzeld mércével nálad kevésbé jól fogalmaznak.
Bedobni a helyesírás kártyát, ráadásul egy elgépelésre, nem pedig nyelvtani hibára, ritka kötözködõ jellemre vall. Frusztrált vagy és ez érzõdik is az írásodon, ráadásul okoskodva, fitogtatva írsz. Hol van ebben a letisztultság, a jogalap mások írásmódjának megkérdõjelezésére?
A, kérdezõk, miért, használnak, túl, sok, vesszõt, a, kérdéseikben?
A kérdező hozzászólása: A 3 egymást követõ szinonima, csupán nyomatékosítási szándék lapul benne, ha nem vetted volna észre. Nem kritizálom, hanem kérdeztem. A terjedelmét, nem a tartalmát kérdeztem. Nem csak szövegértési problémáid vannak, hanem súlyos fogalomzavarban is szenvedsz.
Én szeretem ezeket a 'regényeket' olvasni, jó így belelátni más életébe.
Mert ha röviden írom le, akkor vagy jelentik, hogy értelmetlen - sok válaszolónak nagyon rövid az agya, és egyszerû mondatoknál többet nem értenek meg -, vagy beszólnak, hogy nem értik, mit akarok kérdezni. Sokszor nem is tudom úgy feltenni a kérdést, ahogy szeretném. Ezért írunk regényeket.

Szerintetek miért ír egyre ritkábban?

Van egy fiú, akivel naponta szoktam levelezni már egy éve tart, cseten beszélek vele és mikor felvetettem neki hogy szeretnék találkozni vele, onnantól kezdve alig ír és nincs fent olyan sokszor, mint azel?tt.

Legjobb válasz: Szerintem nem akar veled találkozni, mert még "gyerek" vagy hozzá képest.

Szerintem nem akar veled találkozni, mert még "gyerek" vagy hozzá képest.
Szerintem is ez lehet az oka, hogy nem ír. Csak akkor nem értem, hogy eddig miért beszélt veled..
A fiú gátlásos. Fél attól, hogy ha találkoznátok, elutasítanád és nem akar mégyegy kudarcot. De inkább a saját helyzeteden gondolkozz el, hogy miért levelezel egy 16 évvel idõsebb férfivel. Miért olyan férvivel kezdesz, aki megmentésre szorul? Mintha csak ebben a szerepedben éreznéd biztonságban magad. Úgyhogy ez a történet nem a hapsiról szól, hanem rólad. Nézz szembe azzal, mit nem szeretsz magadban, miért nem megy a korodbeliekkel a hancúr, miért kell a szerelmet a földi valóságából egy ilyen megfoghatatlan helyzetbe áttenni.
vagy van felesége családja, és nem tud meglógni hogy felhuzzon egy piatal sunát.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek hagyja vele abba a beszélgetést? mert lehet csaló? Mit csináljak?
Nem hinném, hogy csaló. Egyszerûen nincs sok értelme. Problémás fickó lehet. Levelezz vele tovább õszintén.

Barátnőm miért ír egy másik srácnak sms-t?

Hetente, kéthetente találkoznak, évek óta táboroztatnak (barátn?m csak nappali programokat vállal). Szóval a sráccal pár naponta váltanak sms-t. Legutóbb megkérdeztem, hogy kit?l kapta az sms-t, meg is mutatta, a srác volt az. Megkérdeztem, hogy miért ír neki üzeneteket, azt válaszolta, hogy ne izguljak, semmi nem volt, és nem is lesz köztük. Ezt nehezen tudom elképzelni, bár semmi olyan tartalom nem volt az üzenetekben, ami miatt féltékenykednem kellene, mégis furcsa ez nekem. F/19

Legjobb válasz: ha meg is mutatta, akkor nincs gond.

ha meg is mutatta, akkor nincs gond.
fogadd el, hogy a barátnõd rajtad kívül is ismer pasikat :)
Ne aggódj már! :D Az én barátom edzõ és szinte csak lányokat tanít. Korábban, amíg nem ismertem annyira, ezt mindig úgy képzeltem, hogy egy csomó csinos csajról van szó, akik csak azért járnak hozzá, hogy a pasimban gyönyörködhessenek és valahogy tök büszke voltam, hogy az én pasim ilyen jó pasi. :D Aztán a gyakorlatban kiderült, hogy annyira csúnya lányok ezek és a pasim igazából senkinek se tetszik, csak nekem... :D Csak jó edzõ és ezért szeretik. :D Gondolom õk jól elvannak ezzel a táborozással és nem egymással.
A kérdező hozzászólása: A barátnõm elmondása szerint nem egy Don Juan alkat a srác, nem is néz ki jól. Ki tudja, lehet, hogy csak azért mondja, hogy megnyugtasson. Na mindegy, nem is hozom fel neki a témát, nem akarok veszekedni, csak kicsit rosszul esik a dolog. Igazából megbízom benne, én vagyok csak ilyen paranoiás? :S
A kérdező hozzászólása: Oké, de nem a barátairól van szó. Az tényleg nem zavar. Amúgy nem járnak közös társaságba, csak a táborban találkoznak. Többen vannak ott, de egyiket sem nevezte még a "barátjának". :S
ja istenem, én meg a a fiú barátaimmal minden este msn-ezek, chatelek, mittomén. és nem akarok tõlük semmit! neked is biztos vannak lány barátaid, akikkel sokat beszélsz (igen, igen, tudom, de TE nem ennyit stb...) fogadd el, hogy nagyon jó barátok, ennyi.
tutti hogy cintányér lesz belõle :D
Én azokat az smseket se szoktam mutogatni, amikben semmi sincs... Szerintem nem kell aggódnod. Nekem olyan barátom is van, akinek tetszek és gyakran dicsérget meg bókol. Mégse történik semmi. Nem is fog. Bízz a barátnõdben! :) 20L
ha ez megnyugtat, nekem egy lány az egyik legjobb barátom, neki már lassan 4 éve van barátja és minden hátsó szándék nélkül szoktunk sms-ezni. nincs ebben semmi szerintem.
A kérdező hozzászólása: De nem 1-2 sms-rõl van szó. És gondolom nem is mutatja meg mindet.
A paranoiád ellen már mondtál néhány érvet, most azt is megindokolhatnád, mi gyanús neked ebben.

Lányok, ha rátok ír egy pasi és negatívan ír, mert nem jól érzi magát lelkileg, akkor miért lesztek idegesek és miért kell egyből kioktatni?

Én ezt bírom az egészben, hogyha pozitív vagyok akkor alig írnak rám bezzeg, ha negatívan írok akkor jön a kioktatás.

Legjobb válasz: Én személy szerint azért utálom az ilyet, mert pl ha nekem jó kedvem van, aztán jön egy pasi azzal, hogy negatívan gondolkodik, sajnáltatja magát, akkor azzal az én kedvemet is lehúzza. Persze, ha többször van jó kedve és néha egy-egy ilyen negatív nap is becsúszik azzal nincs semmi gondom, öntse ki a lelkét stb... megpróbálom megvigasztalni. Viszont vannak olyan pasik, akiket egyszerûen ilyen téren nem lehet kibírni(lásd itt az oldalon a 22 éves debreceni srácot), az hogy mindennap jön és elhordja a hülyeségeit kicsit fárasztó és jóhogy ideges leszek tõle, amikor nem lehet tõle semmi mást hallani a panaszkodásain kívül. Ha pozitív vagy és nem írnak rád, akkor meg írjál rájuk te, miért csak kellenek neked a lányok, ha rossz kedved van? Ennyi erõvel, akkor sírjál az anyukádnak/haverjaidnak/nagyanyádnak/kiskutyának/kiscicának, stb...

Én személy szerint azért utálom az ilyet, mert pl ha nekem jó kedvem van, aztán jön egy pasi azzal, hogy negatívan gondolkodik, sajnáltatja magát, akkor azzal az én kedvemet is lehúzza. Persze, ha többször van jó kedve és néha egy-egy ilyen negatív nap is becsúszik azzal nincs semmi gondom, öntse ki a lelkét stb... megpróbálom megvigasztalni. Viszont vannak olyan pasik, akiket egyszerûen ilyen téren nem lehet kibírni(lásd itt az oldalon a 22 éves debreceni srácot), az hogy mindennap jön és elhordja a hülyeségeit kicsit fárasztó és jóhogy ideges leszek tõle, amikor nem lehet tõle semmi mást hallani a panaszkodásain kívül. Ha pozitív vagy és nem írnak rád, akkor meg írjál rájuk te, miért csak kellenek neked a lányok, ha rossz kedved van? Ennyi erõvel, akkor sírjál az anyukádnak/haverjaidnak/nagyanyádnak/kiskutyának/kiscicának, stb...
!WARNING! általánosító üzemmód ON !WARNING!
Én nagyon utálom, ha rámírnak, mert nagyon nehezen lehet csak lemosni.
Igen, valóban, mert mindig minden lány a világon állandóan és megállás nélkül ezt csinálja.
Én nem szeretnék magam mellé olyan embert, akinek az egész lénye csak és kizárólag tõlem függ. Akkor velem mi lesz? Mindig csak adok a plusszt neki, felhúzom a padlóról? Hogy szeressek bele valaki olyanba akinek csak és kizárólag a negatív oldalát láttam meg elõször? Várjak éveket arra hogy lássak egy kicsit a pozitívból is? Ha nyavajogni akarsz, azt pszichológusnak tedd!
Ha negatívan írnak rám, negatívan válaszolok...
Hát ehhez többet énsem tudok hozzáfûzni, azt hiszem pár szempontból hallhattad kb ugyanezt a véleményt. Rinyálhatsz még egy sort, de itt ígyis-úgyis neked kell változnod. Nézzük csak miket írsz: "Nem lenne könnyebb megpróbálni barátkozni vele"...nem, sokkal egyszerûbb elkerülni az ilyen embereket, mint x ideig vigasztalgatni, mint mondtam a siránkozást még a legjobb barátok is megunják. "múltban nagyon sok rossz dolog érhette"...és?...ha valaki össze akar veled jönni akkor az a jövõre és a jelenre gondol, le fogja sz.rni a múltad. "És én úgy látom hogy radikálisan csak egy lány mellett tudnék változni"...ez a tipikus magányos lúzer szöveg. És ezzel beleesel egy körfotrgásba, mert a folyamatos negatív hozzálállással csak elüldözni fogod az esetleges lehetõségeket is. "csak mindenki olyan szûklátókörû, hogyha ez a pasi negatív akkor negatív is marad"...szeretem ezt a felfogást, hogy nem velem van a baj, hanem mindenki más hülye....röviden: mindenki<->te...itt pont hogy te vagy a szûklátókörû, tekintve hogy véletlenül se gondolkozol el azon hogy megváltozz, hanem csak várod hogy jöjjön "a lány". És én pasiként mondom ezt, volt rinyálós csaj ismerõsöm, lehet hogy jól nézett ki, de a folyamatos rinyálás elüldözi az embereket. Sõt, sztem mindenkinek van ilyen idõszaka, hogy "elgyengül", nekem is volt, énis vártam hogy "legyen egy lány", de a negatív hozzáállással r.hadtul nem kell senkinek az ember. Egyszerûen ez van, a nõk sztem azzal akarnak lenni akik mellett boldogok, és jókedvûek, és meg tudja védeni õket, nem egy olyan mellett aki csak folyton a saját bajairól rinyál. Plusz ezeken a válaszokon nem kell megsértõdni, nem azért valászolunk mert ellened lennénk, hanem azért hogy te is jobban átgondold a dolgokat, és lásd hogy itt neked egyedül kell tenni a változásért.
Szerintem kettõnk közül nem én vagyok szûk látókörû. Nem arra reagálsz amit írtam. Ki mondta, hogy nekem nagy veszteségeim lettek volna? Én azt mondtam, hogy az emberek azt sz.rják le, hogy neked mi a bajod. Ha holnap meghal az egész családom, felrobban a lakásunk, és kirúgnak a munkahelyemrõl, akkor sem lesz kedve senkinek törõdni avval, hogy nekem rossz. Na jó, talán a barátoknak, de idegeneknek semmiképp. Ja, ez ilyen. Az élet brutális és kemény. Bele kell törõdni, mert mint ahogy te is láthatod, hiába rinyálsz, meg nem változik. És nem azért, mert úgy gondolják, hogy te nem lehetsz a késõbbiekben majd vidám. Biztos lehetsz. Csak nem õk akarnak helyrehozni téged. Mert ez idegesítõ, és idegörlõ feladat és mindenképpen energiaigényes. Úgyhogy jobban jársz, ha magad rakod rendbe a lelki világod, vagy szakemberhez fordulsz. Olyan nem lesz, hogy egy bögyös dögös maca majd odaállít eléd, hogy nem mellesleg full empatikus és kedves és csakéskizárólag téged akar és a sirámaidat hallgatni és mond mondd, mert úgy élvezi, hogy reggeltõl estig panaszkodsz és ettõl még szerelembe is esik. Na ilyen max valami kifordult világban van. Aki élvezi, hogy panaszkodsz neki, az õ maga sincs egészen rendben lelkileg.
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik akkor téged nem értek nagy veszteségek, csak max egy pár kicsi. És én úgy látom hogy radikálisan csak egy lány mellett tudnék változni, csak mindenki olyan szûklátókörû, hogyha ez a pasi negatív akkor negatív is marad.
Van egy ismerõsöm (elég távoli), aki már milliószor próbálkozott nálam, de nem érti meg, hogy nem lesz belõle semmi. Ahányszor elutasítom, elkezdi sajnáltatni magát, hogy neki milyen szar, nem kell senkinek, magányos, stb. Egy idõ után rohadtul idegesít, és ne haragudj, de nem akarom azt hallgatni, hogy egy számomra majdhogynem idegen rám zúdítja minden sirámát. Elhiszem, hogy szar neki, de komolyan, mondja el a barátainak, menjen pszichológushoz, vagy szedje össze magát, és akkor lesz barátnõje (most éppen van, és remélem, tartós lesz, mert ha szakít vele a lány, megint hozzám jön siránkozni)!
A kérdező hozzászólása: Akkor azt válaszoljátok meg nekem, hogyha valaki nekem ír rosszat negatívat akkor miért nem szívja el az energiámat, miért nem küldöm el a fenébe? Nem csak bebeszélitek magatoknak azt, hogy "leszívja" az energiátokat?
Azért nem küldöd el a fenébe, mert te is ugyanolyan nyápic, sirákozós vagy mint az illetõ és mélyen legbelül örülsz, hogy nem vagy egyedül. Mellesleg ismerkedésnél nyílván nem fogsz úgy kezdeni, hogy "szia, nekem k.rva szar az életem, meghalt, anyám, apám, de egy rendes csaj mellett megtudnék nyílni" Mégis miért várod el egy tök ismeretlentõl, hogy minden ok nélkül várjon rá két évet, amíg pozitívan fogsz gondolkodni? Te ezalatt a két év alatt mit adsz? Csak sírni fogsz neki? Te csak azt várod el, hogy egy csaj babusgasson téged, amit a szülõktõl nem tudtál megkapni azt a barátnõdtõl szeretnél. Hiába ért annyi rossz, nem tudtál mellette felnõni, mert még mindig tök gyerekesen gondolkodsz és anyukát keresel magad mellé, nem barátnõt.
Szerintem gondolkodj el azon, hogy a jelenlegi viselkedésedben mi olyan van amibe egy lány bele tud szeretni...hamar rájössz hogy semmi olyan nincs benned. Mert ezt generálod magadba....
A kérdező hozzászólása: Ért titeket valami rossz az életetekben vesztettek el olyan embereket akiket szeretettek? Nem? Akkor ne pofázzatok!
igen kérdezõ, képzeld ért engem, és még az emberek kb. 60%-át valami komolyabb és súlyosabb veszteség. ;)Mégsem sajnáltatom érte magam senkinek, pedig az én családom nem is szokványos módon halt meg. És ezzel be is fejeztem, egy nyavalygós hülyével nem tárgyalok..
Képzeld kérdezõ nekem is halt meg családtagom és igen, egy-két hónapig tényleg magam alatt voltam, de tudom, hogy azzal, ha mindenkinek elmondom, hogy xy meghalt nem biztos, hogy sajnálni fognak, lehet nem is érdekli õket... ezért nem fogom mindenkinek azt mesélni, hogy milyen az életem. Ha most hozzád odamegy egy teljesen ismeretlen koldus az utcán és elkezdi mesélni, hogy 20 évvel ezelõtt még volt családja, munkája, aztán szépen lassan elveszített mindenkit meghallgatod? Nem. Ugyanez a te elyzeted is. Orvoshoz kéne fordulnod, mert már betegesen viselkedsz és az ilyen embereket alapból ellöki mindenki magától.
Én nem vitatom, hogy sz.r neki, csak nem érdekel, ezt fogd fel. Senki nem a fájdalmát degradálja, vagy a veszteségét kérdõjelezi meg, egész egyszerûen az emberek 90%-a, MAGAS ÍVBEN sza.rik arra, hogy te szenvedsz és NEM ismétlem NEM akarnak senkinek a lelki szemetesládája lenni. Nem tudom mi olyan felfoghatatlan ebben, a kesergéssel csak leszívják mások energiáit, rájuk ragasztják a rossz érzést, a passzivitást, a keserûséget. Az emberi természet pedig önkéntelenül ahhoz vonzódik, ahhoz hajlik, aki vidám, pozitív, lelkes, és energiát ad neked. Végsõ soron a siránkozó ember is ezt csinálja. Olyasvalakihez húzódik, akitõl energiát nyerhet. Más kérdés, hogy azáltal, hogy a pozitív emberre próbálja áthárítani az összes lelki sz.rságát, ezt meg logikusan senki nem akarja elfogadni, mert nem jó. De fõképp nem egy vadidegen. Ha picsogni szeretnél, hogy az életed sz.r menj el egy pszichológushoz. Azt senkitõl ne várd - illetve várhatod, csak hiába - hogy önként s dalolva hallgassa végig a panaszaidat, mert N-E-M É-R-D-E-K-E-L senkit. Ezt értsd meg.
A kérdező hozzászólása: Abba nem gondoltok bele, hogy a múltban nagyon sok rossz dolog érhette, és a szüleit akiket nagyon szeretett õket is elvesztette? Miért nem tudtok az ilyen emberekkel barátságosabbak lenni? Abba nem gondoltok bele, hogy mellettetek megváltozhat pozitívan?
Mert krva unalmasak a síró önfájdalmas férfiak, sajnáljuk!
NÕK : egy betûs állotok N (ejtsõ Nõ) :D :D ez van õk ilyeneket szeretni kell nem érteni õket : D
A kérdező hozzászólása: bolondok mind
A kérdező hozzászólása: Vagy kérdeztem úgy is, hogy ha való életben vagyok negatív.
A kérdező hozzászólása: *kérdezhetem
Dani, te vagy az?? :D
Szerintem, ez nem csak a nõkre igaz, hanem úgy általánosságban bárkire. Mindenkinek megvan a maga dolga, baja, nekik is, és odamegy valaki nyavalyogni, meg kiadni a világfájdalmát. Engem pasiként is zavar az hogy pl FB-on rámírkálnak emberek hogy "szia, unatkozom", meg csajok/férfiak ontják rám a világfájdalmukat, és ez fõleg azoknál zavaró, aki a jót nem veled osztja meg. Ezeket aa dolgokat max azok tûrik el akik közel állnak hozzád, de azok sem sokáig.
Engem ez idegenektõl zavar. Elvagyok, békésen, vidáman, majd jön egy random idegen és elkezd nekem a világfájdalmáról keseregni. Ki õ nekem? Senkim. Érdekel mi baja? Nem, k.urvára nem... Sírjon a barátainak, ne nekem. Természetesen baráttól meghallgatom, ha van valami problémája, de egy idegennek nem érdekel az energiavámpíros, nyomasztó szövege... Amúgy a legtöbb ember alapvetõen lesza.rja a többi ember problémáit. Még ha komolyak is. Egész egyszerûen senki sem szeret a sz.r dolgokkal foglalkozni, egy vidám, optimista ember sokkal jobban bevonzza a közönségét.
A kérdező hozzászólása: És arra nem gondoltok, hogy az illetõnek nincs sok ismerõse és szeretne ismerkedni? Elõbb írtam le, ha pozitívan nyitok felétek akkor leszarjátok. És ilyenkor hogy várjátok el, hogy végig pozitív legyen?
Mint mondtam a rinyálás még a haveroknál is felejtõs, ha egy idegennek kezded el ismerkedés gyanánt az régen rossz.
nekem is van pár ismerõsöm facebookon (srác) akit alig ismerek de rámír és bunkó, rámzúdítja minden nyomorát, néha még sérteget is... most mit csináljak vele, ha alig ismerem?
A kérdező hozzászólása: Nem lenne könnyebb megpróbálni barátkozni vele, és akkor nem lenne ilyen rossz kedvû?
Sztem az emberek nem szívesen barátkoznak egy "szar az élet" felfogású emberrel. Én is ki tudnám adni néha magamból, mégsem teszem, mert tudom h senkit nem érdekel, fordított esetben engem sem érdekelne ahogy egy számomra ismeretlen személy nyavalyog. Barátnõm is úgy van, hogy elsõ perctõl full jókedvûen beszéltünk egymással, és valszeg õ is másképp állna hozzám, ha nem férfiként viselkednék, hanem egy nyavalygós kisbabaként. Fõleg ha a nõket nézzük, õk férfit akarnak, aki megnevetteti õket, és biztonságban érezhetik magukat mellette (gondolom én, nem értek ehhez). És hogy támaszkodhatna egy nõ egy olyan pasira, aki rögtön azzal indít hogy nyavalyog és a padlóról kell felszedni érzelmileg...fordított esetben én sem szeretnék olyan embert magam mellett tudni, aki csak rám zúdítja a bajait. És tényleg, van mindenkinek elég baja a tied nélkül is, szal semmiképp ne ezzel indíts, fõleg ismerkedésnél. Barátkozni is szívesebben barátkozok olyan emberrel aki jókedvû, jót lehet vele dumálni, mint egy olyannal aki folyton rinyál. Van pedig ilyen ismerõsöm, kb havonta egyszer ha összefutok vele, de akkor rögtön jön a búslakodása hogy nincs munka, nincs pénz, messze az asszony, szar az élet...igen az, és? 1-2-szer meghallgatja az ember, de már sokadjára full unalmas még nekem is, pedig én ismerem õt, bezzeg régen mindig egy laza srác volt, és ha beszéltél vele jó kedved lett, de a folyamatos rinyálása már fárasztó. Szal, sztem ne várd el azt hogy bárki vigasztalgasson csak úgy, sokkal többre mész azzal ha jó kedved van, és veled mosolyognak az emberek.
Azt hiszed, hogy te vagy az egyetlen ember a Földön, akinek meghaltak a szülei? Vagy rossz érte? Ki kéne néha mozdulni, nem egész nap a gép elõtt ülni és kockulni meg sírni, hogy milyen fos az életed. Mellesleg kérdésedre már réges rég válaszoltak és eddig senki nem értett veled egyet, pedig elég sokan írtak. Nem gondolod, hogy nem bennünk van a hiba, hanem benned?

Miért nem írt minden apostol evangéliumot? Máté és Márk miért írt? Miért vették bele a Bibliába mind a négyet, miért nem csak egy maradt benne?

Legjobb válasz: Idõben az elsõ írás: Márk evangéliuma. Több evangélium is van, hosszas egyházi viták után ez a 4 lett kanonizálva. A többit is el tudod olvasni, egyházi kiadásban megjelentek. Apokrif evangéliumok címen. Azok maradtak így ki, amiknél a viták során úgy gondolták, félreérthetõ vagy nehezen érthetõ. A legkedvesebb, legbensõségesebb tanítványa Jézusnak: János evangélista, nagy kegyelem, hogy Õ is írt. János evangéliuma színtiszta metafizika, ahogy azt már az elõszóban láthatjuk. Tanúbizonysága mindenek feletti. És végtelen a kegyelem, hogy a Jelenések Könyvét is megírhatta Pathmosz szigetén.

Idõben az elsõ írás: Márk evangéliuma. Több evangélium is van, hosszas egyházi viták után ez a 4 lett kanonizálva. A többit is el tudod olvasni, egyházi kiadásban megjelentek. Apokrif evangéliumok címen. Azok maradtak így ki, amiknél a viták során úgy gondolták, félreérthetõ vagy nehezen érthetõ. A legkedvesebb, legbensõségesebb tanítványa Jézusnak: János evangélista, nagy kegyelem, hogy Õ is írt. János evangéliuma színtiszta metafizika, ahogy azt már az elõszóban láthatjuk. Tanúbizonysága mindenek feletti. És végtelen a kegyelem, hogy a Jelenések Könyvét is megírhatta Pathmosz szigetén.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy mind a négynek más a szemszöge, de ettõl még fura, hogy négy is bekerült. Nem hallottam még más könyvrõl - akár más vallások szent könyveirõl - , amikben egy eseménysor négyszer volt rögzítve, ugyanúgy meg nyiván nem tudták volna megírni.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, azt akartam írni, Márk és Lukács miért írt, miért nem a legközvetlenebb tanítványok írtak inkább ?
Én azt tapasztaltam, hogy jó ha összevetjük a különbözõ evangéliumok ugyanarról az eseményrõl szóló részeit, és jobban megérthetjük így Isten munkáját. Egyébként érdekes, hogy míg Máté 2 gadarai megszállottról ír , Lukácsnál csak 1 van. Ennek oka, hogy Lukács utólag járt utána a dolgoknak, és olyan dolgokat nem írt bele, amit nem bírt igazolni elég tanú(abban a kultúrában ennek nagy szerepe volt).
Azért ez a két apostol írt evangéliumot, mert Isten õket használta fel erre. Azért maradt meg mind a négy, mert más és más szemszögbõl írják le az eseményeket, pl Lukács orvos volt, õ ebbõl a szempontból olyan gondolatokat is lejegyzett melyet más nem. Szóval a lényeg, hogy jogos az, hogy négy evangélium van, és ennél többre nem is volt szükség.
A „János szerint” megírt Jóhír legnagyobbrészt kiegészítõ jellegû, mivel 92 százalékban új anyagot tartalmaz, amely a másik három evangéliumban nem szerepel. János mégis ezekkel a szavakkal zárja evangéliumát: „Valójában van sok egyéb is, amit Jézus cselekedett, s amit ha valaha teljes részletességgel megírnának, maga a világ sem lenne képes befogadni a megírt tekercseket” (21:25).
A legrövidebb Evangélium összeállítását ennek a Márknak tulajdonítják. Márk Jézus apostolainak volt a munkatársa, és egyike azoknak, akik életüket a Jóhír szolgálatába állították. Azonban nem tartozott a 12 apostol közé, és nem volt Jézus közvetlen társa. Honnan ismerte akkor azokat a pontos részleteket, amelyek Jézus szolgálatáról szóló beszámolóját kezdetétõl a végéig oly elevenné teszik? Papias, Irenaeus, Origenész és Tertullianus legrégibb hagyománya szerint minden bizonnyal Pétertõl, akivel Márk szoros kapcsolatban állt. Vajon nem „fiam”-nak szólította-e Péter Márkot? (1Pét 5:13). Péter gyakorlatilag szemtanúja volt mindannak, amit Márk feljegyzett. Így Márk sok olyan dologról kaphatott pontos leírást Pétertõl, amit más Evangéliumok nem említenek. Például Márk beszél azokról a „bérelt emberekrõl”, akik Zebedeusnál dolgoztak; a leprásról, aki Jézust „térden állva” kérlelte; a démontól megszállt emberrõl, aki „magát kövekkel hasogatta”; és hogy Jézus, miközben ’az Emberfia hatalommal és dicsõséggel való eljövetelérõl’ jövendölt, az Olajfák hegyén ült, „a templommal szemben” (Márk 1:20,  40; 5:5; 13:3,  26).
Pál apostol is írt nem is négyet, sokkal többet.14-et De Õ Jézus halála után csatlakozott választott edényként a keresztényekhez, addig meg üldözte õket! Ezeket pedig leveleknek nevezzük, nem evangéliumoknak. Az evangélium a Jó hírrõl szól a megváltóról annak munkájáról, a haláláig. Pál levele pedig embereknek, gyülekezeteknek szól, miként kell folytatni a keresztény életet és a munkát melyet Jézus a követõire hagyott.
A kérdező hozzászólása: És Pál miért nem írt evangéliumot ?
Egyébként sokat segít, hogy -mivel az evangéliumírók más szemszögbõl látták a dolgokat- összevethetõek és így kiegészülve esetleges nehezen érthetõ dolgok is világossá válhatnak. Persze a Bibliaolvasáshoz ajánlom a fokozott figyelmet és megérteni vágyást. Nekem - amikor nem figyelek eléggé - könnyen elsiklanak a szemem elõtt fontos dolgok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!