Találatok a következő kifejezésre: Miért írja ezt a gépem bekapcsoláskor: (5 db)

Miért írja ki ezt a gépem bekapcsoláskor: "Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát"? Mit lehet tenni, hogy ne írja ki?

Legjobb válasz: Ha egyszer hagyod lefutni, akkor nem jelenik meg újra és újra. Egyébként valószínûleg rosszul lett leállítva a géped, és maradt néhány adatrészlet ott, ahol nem kéne lennie, vagy vmi hasonló. Ha idõnként jelentkezik csak, akkor nincs baj. Ha mindig megjelenik, akkor lehet gond, de ezt majd a nálam okosabbak (remélhetõleg) leírják.

Ha egyszer hagyod lefutni, akkor nem jelenik meg újra és újra. Egyébként valószínûleg rosszul lett leállítva a géped, és maradt néhány adatrészlet ott, ahol nem kéne lennie, vagy vmi hasonló. Ha idõnként jelentkezik csak, akkor nincs baj. Ha mindig megjelenik, akkor lehet gond, de ezt majd a nálam okosabbak (remélhetõleg) leírják.
A kérdező hozzászólása: hát nekem mindig ott van ez a kiirás nemtudom miért
Hagyd egyszer, hogy végig csinálja a mûveletet. Ha utána is jelentkezik a hiba akkor scandisk és defrag futtatás szükséges, idõigényes mûvelet, türelemmel végig kell várni. És ha még ezután is jeletkezik a hiba akkor sajnos lehet valami fizikai baja a meghajtódnak. Amúgy mennyi szabad hely van azon a meghajtón? Ha túl kevés (a max kapacitás 10%-a alatt) akkor ez is lehet baj, ugyanis akkor nem tudja végigcsinálni a hibajavítást a gép.
A kérdező hozzászólása: szerintem tuti vmi baja van a meghajtónak, hiszen lassan olyan hangja lesz a gépnek mint valami porszívó, tehát elég hangos a gép... pedig nem poros meg semmi, ventilátor is oké
Csapágyas a vinyó, azonnali adatmentés, mert ki fog könyökölni. Remélem nem lesz igazam.
Nekem most szállt el az egyik két éves Maxtor vinyóm, pár napig zakatolt, zörgött iszonyatosan, a konzisztenciát is elvégezte párszor a gép-hibát ugyan nem talált-, aztán tegnap végképp meghalt, kiírta a rendszer hogy HARD ERROR! oszt kaput!Az összes minkám rajta volt az elmult évekbõl, most próbálja egy cég menteni, ami menthetõ-30.000-ért, plusz 25.000 az uj vinyó. Úgyhogy; adatmentés, de mánis!!!!!!

Az everest a számítógép/érzékelő -nél ír egy "MCP" -t ami a gép bekapcsolása után is 65-70 C fok között van. Mi ez az MCP? És miért ilyen meleg?

Legjobb válasz: Alaplapi chipset. Vagy nagyon rossz a géped hûtése, vagy pedig az érzékelõ nem mér jól (vagy nincs bekötve)

Alaplapi chipset. Vagy nagyon rossz a géped hûtése, vagy pedig az érzékelõ nem mér jól (vagy nincs bekötve)
Másnak is annyi, elvileg ez normális érték, és 100 fokig a gyártó szerint nem lehet gond. Üdv

Ez miért csinálja a gépem? Bekapcsolás után megjelenik pár másodpercre egy fekete képernyő és azt irja ki hogy érvénytelen a Boot.ini fájl betöltés a következő mappából: C:/windows ezek után kb. 10-20 percenként újraindul.

mi lehet a baj? meg tudom otthon javítani valami programmal?

Legjobb válasz: Tedd be a meghajtóba a Windows telepítõ CD-t, bootolj be róla, amikor odaér, hogy telepítés vagy javítás, válaszd a javítást (J), itt a parancssorban fixboot, majd indítsd újra. Az újraindulás nem tudom, hogy miért van.

Tedd be a meghajtóba a Windows telepítõ CD-t, bootolj be róla, amikor odaér, hogy telepítés vagy javítás, válaszd a javítást (J), itt a parancssorban fixboot, majd indítsd újra. Az újraindulás nem tudom, hogy miért van.
Amennyiben xp-rõl van szó, akkor csináld azt, amit az elsõ válszoló írt. De a fixboot parancs után futtasd le a fixmbr-t is. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi, és akkor nem törlõdnek az adatok a winchesterrõl? meg nem kell újratelepíteni a hangkártyát meg ilyeneket? mert azoknak a telepítõje a szrvizben maradt, nem adtak oda semmit így valószínû oda kell vinnem hogy telepítsék újra :(


Miért írja ezt ki? Bekapcsoláskor a gépem kiírja: válassza ki az indítani kívánt op. Rendszert.

Az egyik ami telepítve van rá, a másik lehet?ség egy telepít? cd, amivel nem sikerült a rendszert frissítenem. Azóta ezt írja ki. Ki lehet ezt kapcsolni valahogy?

Legjobb válasz: Kiválasztod, hagyod, hogy fusson az a félkész telepítés, és amikor lehetõség van rá, cancel/mégse gomb, bezárás (X) gomb stb. Ha az adott telepítést normálisan megszakítod, akkor kitakarít maga után. Másik lehetõség XP alatt a boot.ini szerkesztése, Vista/7 alatt meg a BCD szerkesztése (bcdedit).

Kiválasztod, hagyod, hogy fusson az a félkész telepítés, és amikor lehetõség van rá, cancel/mégse gomb, bezárás (X) gomb stb. Ha az adott telepítést normálisan megszakítod, akkor kitakarít maga után. Másik lehetõség XP alatt a boot.ini szerkesztése, Vista/7 alatt meg a BCD szerkesztése (bcdedit).
A kérdező hozzászólása: Nem engedi futtatni, azt írja hogy próbáljam újra telepíteni. Az eredetivel indul, de miért kell mindig kiválasztani?
Azért csinálja ezt, mert másodszorra nem leformázott partícióra telepítetted a rendszert.

Összeraktam egy új gépet és bekapcsolás után ezt írja ki Intel CPU uCODE loading error, press F1 to continue. Lenyomom az F1 et minden megy is tökéletesen. Csak nem értem ezt miért írja ki? Frissítettem a bios-t azóta csak néha írja ki.

Intel Celeron D 3.06 ghz-s procim van és ASUS P5GD2 alaplapom.

Legjobb válasz: nézz utána hogy az alaplap támogassa e azt a proceszort. mert az nem teccik neki. Kb hogy nincs támogatás. neten után kell nézi hogy vane támogatás ahooz a proceszorhoz ha nincs cseréld ki mert hanem az alaplap vagy a proci megadja magát.

nézz utána hogy az alaplap támogassa e azt a proceszort. mert az nem teccik neki. Kb hogy nincs támogatás. neten után kell nézi hogy vane támogatás ahooz a proceszorhoz ha nincs cseréld ki mert hanem az alaplap vagy a proci megadja magát.
Nálam is volt ilyen, egy BIOS frissítés megoldja.
A kérdező hozzászólása: Jaja rájöttem :D Mire elolvastam a válaszokat már jó lett. Tettem rá egy bios frissítést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!