Találatok a következő kifejezésre: Miért írják sokan azt (35 db)

Miért írják sokan azt, hogy az ELTÉ-nek csak a neve nagy? És hogy nem jó a képzés?

Értem én, hogy nem igaz, hogy az ELTE a legjobb, meg csak az a jó, nyilván nem. de azért nem is rossz, mint ahogy mondják, bár még csak egy félévet jártam ide, de eddig tetszik :D és szerintem nagyon nagyon jó tanárok vannak. nyilván máshol is, de az nem zárja ki azt, hogy itt is :D

Legjobb válasz: Minden felsõoktatási intézményen vannak erõs/jó/nívós és kevésbé erõs/jó/nívós szakok. Általában ebbõl szokott félreértés lenni, amikor általánosítanak.

Minden felsõoktatási intézményen vannak erõs/jó/nívós és kevésbé erõs/jó/nívós szakok. Általában ebbõl szokott félreértés lenni, amikor általánosítanak.
Az ELTE TTK, ÁJTK, IT jó (Ezek más-más karok)
Nem kötelezõ odamenni egyébként Lehet menni pl. Szegedre, Debrecenbe, Pécsre is
# 4/4 Idõpont 2014-02-08 20:19 Tudom, hogy másfél éves, de teljes hazugság amit ide benyomtál. Meg se cáfolom tételesen, annyit nem ér. GDF-es diploma jobb mint egy BME-VIK vagy egy ELTE-IK? Nohiszen...

Miért írják sokan a gyerekükről " X hónapos" helyett azt, hogy " X hós"?

A létez? összes szótárban megnéztem, mindenhol a "hónapos" formát tartják helyesnek, a "hós" még csak nem is szerepel opcióként. Akkor mégis miért mondják/írják? Nekem ez nagyon idegenül, magyartalanul hangzik... Ugye, nem csak engem zavar ez?

Legjobb válasz: egy szleng rövidítés, de azért csak megérted ha ezt mondják. mindenkit más zavar, valaki a babuci, pocaklakó, babás szavakra van kiakadva. engem az zavar mikor egy 1 év feletti gyerekre azt mondják pl hogy 23 hónapos. miért nem lehet azt mondani hogy majdnem kettö. oké a dokinak mondja hogy 23 de egy normál embernek mondja évben.

egy szleng rövidítés, de azért csak megérted ha ezt mondják. mindenkit más zavar, valaki a babuci, pocaklakó, babás szavakra van kiakadva. engem az zavar mikor egy 1 év feletti gyerekre azt mondják pl hogy 23 hónapos. miért nem lehet azt mondani hogy majdnem kettö. oké a dokinak mondja hogy 23 de egy normál embernek mondja évben.
Szerintem csak egy rossz berögzültség. Szleng, rövidítés. Tényleg nagyon zavaróak de én a babácskától , babucitól, pocaklakótól is kiakadok:S Mért nem lehet gyereknek vagy simán babának hívni?
albérlõ LOL
Én még nem láttam "hós"-nak írva, de valóban nagyon csúnyán hangzik.. De a "pocaklakó"-tól is a frász kerülget ! :DD
A hós engem is zavar, a pocaklakó kifejezés szerintem aranyos, de persze nem fogom használni minden szövegkörnyezetben, csak ahova tényleg passzol. Mindennek megvan a helye, a szavaknak is, a kifejezéseknek is. 24 éves nõ vagyok, szóval nem feltétlen a 20-as korosztály, megbocsássatok, aki ennyire "elszlengesült"... Bár van egy másik kérdés a kötelezõ olvasmányok olvasásával kapcsolatban, mennyire hasznos, és ahogy olvasom ott, nem trendi olvasni, kár, én szeretek. Lehet, hogy valamire mégis jó az olvasottság? :-)
Szerintem azért, mert van hónap és hó is, ezért a köznyelvben van hónapos és hós is. Vagyis rövidülés ragozása, ami még csak köznyelvben van. Pocaklakó témakör: Próbáltam én is megérteni, hogy miért, de mi mást mondjon? Van egy X hónapos magzatom? Az olyan személytelen. Egy Y hónapos babám/kislányom/kisfiam/gyermekem? Megszületett vagy nem? Nem derül ki. Dr. House után szabadon: élõsködõ :D Én más becenevet adtam neki (és magamnak), míg a hasamban volt, de nem mindenki ad saját maga által alkotott becenevet a gyermekének.
Mindig is voltak akik másképp mondtak szavakat, mint ahogy az helyes lett volna. Szerintem az a leggázabb kismama szleng, mikor megbeszélik a gyerekeik kiválasztó és emésztõ rendszerének a tevékenységeit, és azt is becézgetve.
Ennél már csak az idegesítõbb mikor egy anyuka azt mondja, hogy x hósak vagyunk:S:S:S Miért vagyunk? Õ nem annyi, csak a gyerek....
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: szerintem minden probléma nélkül meg lehet különböztetni ha valaki terhes, illetve ha már megszületett a babája: elõbbi esetben "X hónapos/hetes terhes vagyok", vagy "az X-edik hónapban/hétben járok". Ha pedig megszületett: "van egy X hónapos kislányom/kisfiam". Szerintem egyik sem személytelen. A "hós" kifejezés nem tartozik a köznyelvi normába, lévén egyetlen szótár sem tud róla, hogy ilyen létezne. Természetesen a "hó" szót használjuk, de kizárólag hivatalos közegben, dátumoknál. Ezért nem értem, miért használnak a kismamák egy ilyen régies, speciális alakot.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elütés: nem "akik", hanem "aki" fogja ragozni a létigét. Mielõtt még egy okos ember kioktat. :P
A kérdező hozzászólása: Hát, ha olyan rövidítés, mint a ma a -20-as korosztály körében a vok (avagy wok, hogy még trendibb legyen), a sya, cyja és társaik, akkor ekként is fogom kezelni. Csak sajnálni tudom, hogy manapság olykor már harmincas éveiben járó anyukák sem tudják rendesen használni az anyanyelvüket (pár éven belül talán felnõ az a gengeráció, akik a létigét már vok, voksz, vok, vunk, voktok, voknak-alakban fogja ragozni)... A "babácskától" nekem is feláll a szõr a hátamon, miért nem lehet egyszerûen babának hívni azt a szerencsétlen gyereket? Ugyanezt gondolom a "babás", "pocaklakós", "kismami" szavakról is. Bár alapjában véve pl. a "pocaklakó" szót aranyosnak találom, de ha egy barátnõm úgy jelentené be a terhességét, hogy "Képzeld, pocaklakós vagyok!", lehet, ott helyben szemberöhögném. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszát, megnyugtattatok, hogy nem én vagyok a paraszt, amiért "hónapos"-t mondok "hós" helyett! :)
tényleg milegyen a pocaklakó helyett? nekem teccik haslakó lepénylakó bentlakásos? ÁÁÁÁÁÁ:D
hós? akkor már inkább havas:D
Pl. jol jött h a nagyik fõznek, nem tudtam volna ugyanugy csinálni mindent mint elötte.Fõleg h császáros voltam.
hát én jol megszivtam. a korházba mikor mentünk haza jött a férjemmel a 2 sogornõm. senki se hivta õket, nagy kocsink van de a hordozó mellett mégis szorongtam hátul.aztán otthon volt az aposom meg a sogorom, aki miatt meg kellett állni a tesconál mert õ felságe grill csirkért akart enni. mikor hazaértünk, megtömték a fejüket, babát letette a párom, én meg kezdhettem takaritani mert annyi eszük nem volt hogy 1 adag mosást elinditsanak vagy elmosogassanak. hát mondhatom nagyon jo volt. aztán meg a páromnak kellett pket haza vinni kocsival mert õk nem buszocskáznak. jó mi?ilyenek a rokonjaink.örültem volna ha senkinem jön.
Ha lehet, miért ne használná ki az ember a segítséget. Nekem sem fáj semmim, pedig császároztak, de azért jó volt hogy én babáztam, anyu pedig fõzött sütött takarított, mosott, vasalt. Éjjel mikor csak megnyikkant a gyerek anyu már ugrott, ha sírt 3 órán át ringatta hajnalban! :) Nem adta ide, nekem pihennem kell hogy legyen tejem! :) Vissza kellett menni varratszedésre volt kire hagyni a babám. Neki is nagy öröm volt hogy gondozhatott engem, s ott lehetett az unokájával az elõ naptól kezdve, mert már a kórházba jött aznap, s fogta! Meglehet persze oldani mindent egyedül is, mert párom késõn ér haza én vagyok a babával egész nap egyedü s még este is magam fürdetem, de azért jól jön a segítség .
Én meg azt mondom szerencsétek van, ha elsõ babánál ilyen flottul ment minden, de én bevallom, ha nem lett volna ott anyukám, igen nehezen boldogultam volna. Tehát azért írják, mert nem mindenkinek megy segítség nélkül.
Kinek így jó, kinek úgy.
Nálunk kb. 1 héig volt ott anyukám, utána hármasban voltunk. Mi is elboldogultunk így, bár császároztak, de szerencsére gyorsan felépültem. Mondjuk nekem szerencsém van a férjemmel, mert szó szerint mindent megcsinál a háztartásban, nekem csak a babával kellett foglalkozni. De szerintem ez ember-függõ, van aki jobban igényli ilyenkor a fokozott törõdést, esetleg megijed a feladattól, amit a baba ellátása jelent. Nem vagyunk egyformák.
utolsó vagyok. az kimaradt, h most h hasfájós a baba és egész nap cipelgetni kell, ilyenkor már senki nem kar segíteni
nekem sem hiányzott senki - szerintem az elsõ 1-2 hét nagyon jó volt hármasban :) a nagymamák, nagynénik bár nagyon türelmetlenül, de kivárták az összeszokás idejét, és csak utána jöttek látogatóba
én sem értem miért kell annyi segítség... apuka itthon volt, na persze rá aztán semmit nem lehetett bízni, mert mindenre volt kifogása... így minden rám maradt, ill az jó volt, h anyukám ha jött, hozott kaját, de simán tudtam volna fõzni, pedig császáros voltam... ráadásul szerdai nap hazajöttünk a kórházból, pénteken pedig kettesben is hagytak a lányommal egész hétvégére, és nem volt semmi probléma...
én 6 hétig nem engedtem ide senkit. az anyósom volt az egyetlen, aki képtelen volt felfogni, hogy most ne. õ bepofátlankodott egy héten egyszer, de fél óra után õt is zavartuk haza. olyan jó volt 3asban az elsõ héten :) aztán utána meg kettesben, azóta is ketten vagyunk napközben. :) az elsõ 2 hétben kaptam kaját az apósom párjától (nem egyenlõ az anyósommal), õk nagyon közel laknak, átsétált érte a férjem. az nagyon jól esett, több segítségre nem is volt szükségem.
Utolsó, remélem ez nem nekem szólt 13:46, mert maradjunk annyiban, hogy arról hogy az én napjaim a kórházból hazajõve hogyan teltek, azt csak az tudja aki akkor mellettem volt.
szerintem felelotlenseg volt ilyen kerdest kiirni...csak szitja az indulatokat. kedves kerdezo, ha onigazolasra van szukseged arrol, hogy te milyen szuperstrapabiro vagy akkor legyszives maskor ne itt tedd, mert ide azert jarunk, higy segitsubk egymasnak kerdeseken keresztul es nem azert hogy azon filozofaljunk, hogy vajon egyeseknek miert kell segitseg ha neked nem kellett.nagyot csalodtam....
09:54es vagyok, én lettem a legjobban lepontozva, mert nem igénylem senki segítségét, és nem is fogom soha, ahhoz túlságosan makacs vagyok. nem szeretek senki terhére lenni, ennyi. ha valakinek ez csípi a szemét, akkor sajnálom. akinek jó, hogy ott van az anyja az elsõ héten, semmi rosszat nem írtam rá, és a kérdésre adtam egy hasznos választ. gyökerek.
Utolsó, itt nem gyökerek vannak, hanem emberek, különbözõ véleménnyel, és hál' Istennek, az életed nem az itt kapott pontszámaidtól fog függni, úgyhogy felesleges sértegetni másokat.
hát szerintem meg elég nagy gyökér az, aki valakit azért néz le, mert nem szorul segítségre. :)
ja, ha apuci nekem is "kinyalná otthonülve a se..em", akkor nekem sem kéne segítség...
A kérdező hozzászólása: Az én férjem reegel 5 töl idáig nem jött haza mert dolgozik, és ez már a gyerek születése ota gy van.Szoval apuci nem nyal, tehát egyedül csinálok mindent egyedül a bevásárlás ami apa dolga.De nem vagyok szuper anya és igen ha élne anyukám biztos elfogadnám néha a segitségét de anyosé nem kéne soha!!!!!!Igy viszont megoldom egyedül és nem panaszkodom énválasztotam és nekem jo igy még ha nehéz is!Mindenki más eztén is tudom, én ilyen vagyok!4!
18:37, a boldogító igen nem kötelezõ mulatság. viszont amit mûvelsz, az irigység ;)
nem vagyok irígy egyetlen bamba gyerekre sem, aki órákig néz egy csörgõt egyedül...... :) )) na, viszlát, megyek errõl a selejt nõi oldalról :D nõk.....
Azért, pl. , mert császárosan, az én ordítós babámmal valószínû, hogy idegösszeroppanást kaptál volna..... ( segítség nélkül csináltam végig friss mûtéttel, és úgy, hogy nem hagytam sírni a nyûgös babámat......)
Igazából nem értem, hogy mért kell ilyen hülye kérdést feltenni, ha meg már felteszi valaki, és megtisztelik Õt a válaszokkal, akkor mért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenki egyforma, és nem mindenkinek ugyanúgy jó. Nem vagy különb senkinél, hidd el nem ettõl leszel jó anya.
Szerintem ez attól is függ, hogy ki mennyire önálló személyiség. Ismerek olyat, aki 2 gyerekes anyukaként( óvodások) még mindig a nagymamától viszi haza az ebédet. Ha valaki mindig az anyukájára támaszkodott, annak szüksége lehet ilyenkor is a tanácsaira. Ha pedig valaki régóta a saját lábán áll, abban fel sem merül, hogy egyedül nem tudja megoldani. Az én férjem 5 hónap munkanélküliség után a terhességem nyolcadik hónapjában kapott állást és a 3 hónap próbaidõt az ország másik felében kellett letöltenie. Így miután kijöttünk a kórházból 3 napig voltunk hármasban, utána 1 hónapig egyedül voltam a babával. Anyukám az elsõ két héten munka után szinte minden nap hozott nekem vacsorát, itt maradt amíg lezuhanyoztam. Én nem kértem, de jól esett, és persze jó volt egy kicsit beszélgetni is valakivel. azt viszont, hogy valaki egész nap ott tegyen-vegyen körülöttünk nem tudtam volna elviselni. Amikor hazajött a férjem direkt furcsa volt, hogy nem csak mi ketten vagyunk a babucival, fõleg éjszakánként.
nekem jolesett a segitseg, nem az, hogy valaki teblaboljon meg a lakasban, hanem hogy fozzon, rendet tegyen, nem kell ugy leszolni ezert, mert minden baba mas es van, akivel/akinek nem olyan egyszeru. szerintem orulj, ha neked jol ment a legelejen is, de aki azt ajanlja, hogy szukseg lehet segitsegre, az is csak joszantabol, segito szandekbol ajanlja szerintem.
en nem vagyok szuperanyu, es a babam is tobbemberes. orulj neki, ha ilyen "remekul" ment minden, lehet sosem lesz szukseged segitsegre, nekem volt es nem szegyenlek segitseget kerni, mert a babamnak is jo ha a mamaja nem hullafaradt es idegroncs. amugy annakidejen en sem az elso hetekben voltam faradt, hanem azutan, ha osszegyulik a kialvatlansag. szoval, nem kellene koran kovetkezteteseket levonnod a gyereknevelest illetoen
Én is császáros voltam, csúnya sebgyulladással, naponta kellett visszamennem a kórházba sebátmosásra és mégis elég volt a férjem segítsége. Meg is õröltem volna, ha anyám vagy anyósom körbeugrál és belekotnyeleskedik az én háztartásomba. Azt nem mondom, hogy könnyû volt, de így volt pont jó. Mégiscsak mi vagyunk egy család, nekünk kell a kezdeti neházségekkel is szembe nézni.
A kérdező hozzászólása: Most már 9, 5 hosababám és eddig még a férjemen kivül nem kellet másnak a segitségét kérnem azokkal értek egyet akik ugy gondolják 3 man vagyunk egy család és nekünk kell megoldani a dolgokat.Én sem birtam birnámelviselni ha anyos itt ugráltvolna/ugrálna körülöttünk, anyukám márnem él de õ sem az a fajta aki körülugrálna és az agyamra menne azal hogy õ segiteni akarna!
Ha császáros lennél, értenéd a másik tábort is... Iszonyúan szar, és nagyon bosszantó dolog, hogy másokra vagy utalva, de ha az illetõ az édesanyád, akkor nagyon jól esik, hogy ott van! Nálunk az elsõ héten minden nap jött. Nem volt itt egész nap, csak ebédet hozott, eltett-vett a konyhában, segített a férjemnek a takarításban, és kicsit babázott, amíg én összeszedtem magam. Aztán délután szép csendesen, mint egy jótündér elillant. Utána újra hármasban voltunk. Nekem nagyon jól esett, hogy itt volt, és se útban nem volt, se nem zavart, se nem éreztem úgy, hogy belemászott a családunkba, hisz õ is a családom része.
Elõzõ vagyok, gondolom, ha Te is szerencsés lennél, és még élne az édesanyád, akkor ment volna segíteni. Nem kell feltétlenül körülugrálni a másikat, a segítség nem ilyen... Csak apróságokkal is lehet segíteni.
szia! az én férjem sajnos alig tudott velünk itthon lenni. hazahozott a kórházból, felhozta a csomagokat és elment dolgozni. én meg egy heti kialvatlanság után csak zokogtam egész nap. jól jött volna, ha valaki ott van, hogy ne érezzem magam annyira egyedül. a babám sokat sírt, pisilni se tudtam kimenni. három hétbe telt míg kiderült, kevés a tejem (fogyni kezdett a manó). aztán hasfájós lett, egész nap cipeltem. túl vagyok rajta, most 9 hónapos, imádom, boldogulunk kettecskén, apa sokszor hiányzik, de ez van. a segítség sokszor nem fizikai, hanem lelki és nem csak a rokonoktól, hanem a barátoktól is várhatjuk. én azért nem lettem depressziós, mert a barátnõmmel nagyon sokat telefonáltunk :)
én szeretem az anyukámat jó volt hogy JÖTT segíteni!! vasárnap jöttünk haza a kórházból, hétfõn reggel jött, fõzött, mosott, felmosott, bevásárolt, stb.... én csak pihentem mert nem engedett semmit csinálni. aranyos volt. mondjuk nekem volt külsõ és belsõ varratom (40 percig varrtak!!9 és fájt is utána 3-4 hétig és jólesett csak pihenni. én hálás voltam az anyukámnak. tavaly szültem májusban és hál Istennek idén is fogok novemberben és jönni fog, már jelezte és örülök neki. minden jót.
Anya felajánlotta nekünk is, de nem éreztem szükségét, pedig az elsõ babám, A-Z-ig varrtak(méhszáj-hüvely-gát)és nem vagyok szuperanyu .Egyetlen dolgot kértem tõle, de még a kórházban, hogy hozzon be kaját.Szombati napon jöttünk haza és bármit kértem a páromtól, megcsinálta(mosogatás és fõzésen kívül).Ha fáradt voltam aludtam de. a gyerekkel, szép lassan mindent csináltam, ha elfáradtam, pihentem, nem erõltettem túl magam.Anya jött az elsõ hétvégén látogatóba, mindenkit beosztottunk és kértük, hogy szóljanak, mikor jönnek.Én örültem hogy jönnek a barátok is, de csak módjával.
nem a gyerekre vagy irigy, hanem azokra a nõkre, akiknek segít a férjük :D nem érted, mi? hogy mire írtam. menj is errõl az oldalról, sõt, el az egész világhálóról, vissza a kertbe, kapálni, fõzni a zuradnak. :)


Ha a rizs szerepel a tömegnövelő étrendben és mindenki, aki tömeget akar növelni azt eszi akkor miért írják sokan hogy a rizstől nem lehet hízni?

Lehet hülye kérdés, de annyi helyen olvasom hogy a japánok azért nem híznak el mert rizst esznek és idézek.. " és hát a rizstől nem lehet elhízni" akkor tömegnövelésnél miért kell azt enni? A ch ja majdnem azonos a kenyérével. Bocsi, de tényleg nem értem hogy most azok eszik akik diétáznak és fogyni akarnak vagy akik tömeget akarnak növelni.

Legjobb válasz: Akik tömeget akarnak növelni. Amugy meg a rizs semmire sem jó.Keményítõ,ugyanugy mint a burgonya.

Akik tömeget akarnak növelni. Amugy meg a rizs semmire sem jó.Keményítõ, ugyanugy mint a burgonya.
SEMMILYEN ételtöl NEM lehet elhizni, ha normális mennyiségben fogyasztod, viszont MINDENTÖL el lehet hízni, ha túl sokat eszel belöle. Az ember akkor hizik, ha több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit elhasznál.
A kérdező hozzászólása: hát én bármitõl nem tudok elhízni. Egy évig majdhogynem minden este egy egész pizza volt a vacsorám, vagy hamburger. 1 dekát nem híztam. köszönöm a válaszokat.
hol hallottad ezt a hülyeséget? a rizs nagyon sok szénhidrátot tartalmaz és igen is lehet tõle hízni + tömegnövelésre is alkalmas.. a japánok azért nem kövérek, mert 1. alapból ilyen a genetikájuk, 2. gyakran esznek- kis adagokban.. akkor érdemes rizzsel diétázni, ha valami emésztõrendszeri problémája van az embernek
Félinformációk és tévinformációk. Mégis ki a hitelesebb, a testépítõ aki 1 év alatt nem kevés izmot és zsírt felpakol magára rengeteg rizsevéssel, vagy egy majdnem megfoghatatlan példálózás a keleti emberekkel, akikrõl valljuk már be, baromi keveset tudunk. Merthogy az elhízás nem csak a rizsevéssel függ össze, hanem egyéb életmódbeli tényezõkkel is, na már most akik a japánok rizsevési szokásaival példálóznak azok nem biztos hogy tisztában vannak az 'egyéb' tényezõkkel. De meg lehet kérdezni egy japó szumóst rizsrõl, hízásról. Gondolom nem lenne értelmetlen beszélgetés :D
A kérdező hozzászólása: Én tényleg csak azért kérdeztem meg, meg egyszerûen annyi ellentmondásos kommentet olvastam. Nem csak gyik-en, más cikkekben is. Egyszer azt írják hogy így meg úgy a rizs, egyed nyugodtan, nem hízlal egyáltalán, közben meg ott a kalóriatáblázat, meg lehet nézni mennyi ch van benne + igen, a tömegnövelõ étrend is.. Köszönöm a válaszokat még egyszer!
Nem keményítõevéshez szokott a testünk. Sosem fog mindenki elhízni keményítõevéstõl, illetve fiatalokra nem annyira jellemzõ az elhízás.. eleve nem mindegy hogy az ember tud-e mértéket tartani a keményítõfogyasztással. De alapvetõen nem kellene rizst ennünk. Van jobb, vannak zöldségeink mindenféle vitamintartalommal, sok vízoldékony rosttal. Jelenleg elérhetõk húsok, gyümölcsök.. keleten jóval több ember él, kényszermegoldás csupán a rizs. Nekünk eleve nincs értelme sokat szórakozni vele. Jó, jól kell lakni de egy jó áron beszerzett hússal/belsõséggel, különbözõ zöldségekkel értelmesebb jóllakni mint rizzsel kitömni a gyomrot.

Miért irják sokan, hogy az alcatel rossz? Valóban nem jó?

csak olyanok irjanak, akiknek alcatelük, és tapasztalatuk van;) köszönöm!

Legjobb válasz: Erre én is várnám a választ! :)

Erre én is várnám a választ! :)
nekem egy OT-995 van és meg vagyok vele elégedve gyors akadás mentes netre tökéletes nagy kijelzõje miatt vettem és nem bántam meg lassan egy fél éve megvan és még semmi baja nem volt. ugyhogy nem rosszak csak nem egy nagy márka de haveromnak van egy LG L7 ami 90e Ft értékben. vett és szaggat és nem szereti.. tehát jó választás én csak ajánlani tudom
nem igaz. az alcatel OT 995 egy tökéletes telefon azoknak akik szeretika nagyobbbfelületû cuccokat és az akadás mentes netet. én most is ilyenrõl írok nincsen panaszom semmi, akik kritizálják ezt azok nem ismerik az alcatelt... nem egy híres márka de nekem speciel ez a kedvencem :'D
A kérdező hozzászólása: értem , köszönöm! egyébként milyen minõségû képeket csinál?
5 mpxl...
türhetõ képeket csinál de nem a legjobb de ne fénykéképezésre vedd a telefont
A kérdező hozzászólása: nem is csak fényképezésre venném, csak majd szeretnék Instagramot és azért jó lenne ha normális képeket csinálna..

Miért irják sok helyen azt hogy: "szilvásbuktát mert azt szeretem"?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=wTfdxU1JoEY :):) Mert azt szeretem!!:)

http://www.youtube.com/watch?v=wTfdxU1JoEY :) :) Mert azt szeretem!!:)
A szilvásbuktoidok miatt, õk terjesztették el ezt itt a Földön.
Én is szeretem a szilvás buktát, nem Chuck Norris.
Mert Chuck Norris is szereti.
Néhányszor még elmegy, de egy idõ után olyan, mint aki mindenre a Chuck Norris-t írja. Azt gondolják, hogy ez száz évig vicces. Pedig nem az.
Szilvásbuktát mert azt szeretem! :-)
A kérdező hozzászólása: thx:D
Chuck Norris es Vin Diesel is szilvasbuktat esznek, mert azt szeretik!
Szilvásbuktát azért szeretem, mert jó vegyi fegyver lesz a reptoidok ellen! :)
mert szeretik a szilvásbuktát!

Miért írják sokan, hogy ez a zene megváltoztatta az életüket?

http://www.youtube.com/watch?v=lPLvBO_2Gn0&feature=relmfu

Legjobb válasz: Azert, mert trendi szoveg meg ku.rva nagy egyenisegek(nek hiszik maguk) Ez kb olyan h itt gyk-n egyesek azzal probaljak magukat ertelmiseginek bemutatni, h ok nem reggeltek facebookra. Mindegyiket egy jo nagy szivlapattal kellene nyakonbaszni.

Azert, mert trendi szoveg meg ku.rva nagy egyenisegek(nek hiszik maguk) Ez kb olyan h itt gyk-n egyesek azzal probaljak magukat ertelmiseginek bemutatni, h ok nem reggeltek facebookra. Mindegyiket egy jo nagy szivlapattal kellene nyakonbaszni.
kábé az elõttem válaszolókkal értek egyet... Nem tudom, igazából a szöveg lehet... Mondjuk én ezt a számot ismerem, de nem tetszik, sz'al most így kapásból nem tom megmondani, mert meg se hallgattam mégegyszer, sz'al a szöveget így most nem tom. Nem is tudom, a Green Day micsoda... Divatrock, vagy mi?? Mert két szám van, amit szeretek tõlük, de azoknál sem érzem se õket se így hirtelen magamat olyan marha nagy rockernek... Pedig én amúgy rocker vagyok, de az õ zenéjük... Ááhht, na jó, mindegy, a leggyakoribb eset, amivel találkoztam, valami diszkós hülyegyerek meghallgatja, tetszik neki, és azt hiszi, stílust változtatott és ettõl más lett a gondolkodása... Persze rohadtul nem, de õk ezt abszolút nem veszik észre... Jaa, meg olyan nagyon értelmesnek és érzelmesnek hiszik magukat egy olyan szövegtõl, mint az, hogy megváltoztatta az életüket egy szám, és jó ilyet írni, mert azt hiszik, húû de nagynak tûnnek vele a többi ember elõtt, hát nem? Ja, csak az a nagy helyzet, hogy van, akinek tényleg meg tudja változtatni az életét egy zene, de nem hiszem, hogy ez olyan lenne... ;)
A kérdező hozzászólása: Lehet, jobb lett volna a klipet linkelni: 'Rövid' : http://www.youtube.com/watch?v=FNKPYhXmzoE&ob=av2e Hosszabb változat: http://www.youtube.com/watch?v=SA8v3B1SxR0 Én eredetileg valami olyanra gondoltam, hogy jó irányba terelte õket stb.
Úristen, ez a kedvenc számom :) Az életemet nem változtatta meg, de nagyon tetszik a szövege és mivel nagyon jól ismerem ezt a zenekart, úgy értem sokat olvastam róla nagyon régóta hallgatom, tudom, hogy ez róluk is szól az õ életükrõl.Szerintem nagyon szép szövege van fõleg a vége felé tetszik nagyon!Egyébként egy történetet mond el az egész album.Ebbõl az egy számból nem fogod megérteni az egész mondanivalóját!De itt le van írva magyarul: http://www.youtube.com/watch?v=SuQxTY6Z4_s És nincsen szar életem és nem piálok...

Miért írják sokan hogy nem fáj a foghúzás? ! Ennyire eltérő lenne a fájdalomküszöb vagy az orvos más?

Nekem húzták már és iszonyatosan fájt,akkor a doki volt szar?

Legjobb válasz: Ha normálisan érzéstelenítenek, akkor nem szabad, hogy iszonyatosan fájjon. Valószínûleg az orvossal volt gond.

Ha normálisan érzéstelenítenek, akkor nem szabad, hogy iszonyatosan fájjon. Valószínûleg az orvossal volt gond.
Ha nem gyulladt a fog és jól adják be az injekciót, rendesen elzsibbad, akkor a foghúzás nem fáj, csak kellemetlen, tompa nyomó érzés érezhetõ. Nekem volt fogmûtétem is, aminél semmit nem éreztem, pedig elõtte mások azt mondták, hogy szörnyen fog fájni, szerintem nagyon sok múlik a fogdokin.
Még annyit, hogy így van ez az injekcióval is, az SZTK-ban úgy adták be, hogy majd be tojtam a fájdalomtól, a magándokinál meg sem éreztem a szúrást.
A kérdező hozzászólása: Akkor a XV.kerületi SZTK-ba ne menjen senki szájsebészetre!:)
Nem kellene, hogy fájjon, de nem csak a doki lehet a hibás, ha mégis. A fájdalomcsillapítóra, mint sok másra is reagálhatunk különbözõ képpen.
nekem három fogamat húzták, mind a hármat szájsebész, fájdalom egynél volt de az már nagyon gyulladt volt, és akkor is minimálisan fájt. én inkább a hangot nem birom.
Attól is fájhat, ha a fog gyökere rendellenesen nõtt. Normál esetben nem szokott fájni, de ezer oka lehet annak, hogy nálad fájdalmas volt. Lehet, hogy egy másik fognál te sem éreznél semmit.
ha érzéstelenítõvel húzzák nem fáj csak az mikor adják , de csak egy nagyon kicsit.nekem 2 fogam húzták ki, az egyik még mozgott azt érzéstelenítõ nélkül, de az fájt nem is kicsit

Miért írják sokan a szám címe helyett azt, hogy "XY legújabb száma"?

Õszintén mondom, sokszor van olyan, hogy valaki kiír kérdést, hogy pl. hogy tetszik valaki legújabb száma, és bár hiába ismerem az el?adót és esetleg a számot is, ez alapján fogalmam sincs, hogy melyikr?l van szó. Nem lenne egyszer?bb címet írni? Az más, ha keres egy zenét és kéri, mondjuk meg, mi a címe, de ha tudja a címet, mi a fenéért nem írja ki?

Legjobb válasz: Mert e legtobb kis p*csanak meg az is nehez, hogy megjegyezze a szam cimet...

Mert e legtobb kis p*csanak meg az is nehez, hogy megjegyezze a szam cimet...

Miért írják sokan a pénzt úgy, hogy pl.100k? Mi az a k? Nem jó már a Ft?

Minek a rövidítése az a k? Pl ezt egy 100 ezresnél láttam,hogy 100k,de nem inkább úgy kellett volna,hogy 100e vagy 100e Ft? Mostanában terjed ez a hülyeség.

Legjobb válasz: Az viszont nagyon dühít, amik kk-znak. Gyá. Idegesítõ. Nincs kilokilo, Mega van.

Az viszont nagyon dühít, amik kk-znak. Gyá. Idegesítõ. Nincs kilokilo, Mega van.
Ez nem hülyeség, csak te vagy buta!
Metin2 ben is el van terjedve 10k az 10.000 nah meiket könnyebb leirni??vagy ugyis hogy 100kk ami 10 millio :D
Mondjuk 100 kiló 20 ezrest el tudnék fogadni. :) Tény, hogy a kilo- elõtag ezerszerest jelent, viszont a pénz esetében általánosan nem így használjuk. Nincs kiloforint vagy dekaforint (egyébként egész jól hangzik). Elírással sem lehetne gond, mert ha valaki a régen is használt E vagy e betût teszi utána, talán még könnyebben kitalálható, hogy mit is takar.
Fiam, te nem tanultál fizikát? SI prefixumok nem mondanak semmit?
pokerben is a k jelzést használják (WSOP versenyeken is).
Meg pontosabb, mert biztosan nem ütöd el a nullákat (legalábbis kisebb eséllyel :) )
Sõt, a milliót is rövidítik M-nek is. Egyszerûbb, gyorsabb kiírni, mint 6 db 0-át.
A k a kilo rövidítése, jelntése ezer.
Az online játékoktól ered, azok pedig külföldrõl... és nemzetközibb a k=kilo rövidítés használata.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!