Találatok a következő kifejezésre: Miért érzem mintha be (5 db)

Miért érzem úgy, mintha be lenne gyulladva a hasam?

2 napja számomra eddig ismeretlen alhasi fájdalmaim vannak.Olyan mintha a petefészkem fájna mind a kett?,ami átsugárzik a derekamba vagy a vesémbe.A vizeléssel nincs gondom nem csip és nem is kell sürübben mint eddig.A picikém aktivan mocorog.Szerintetek mi lehet a gond?Aggódom.16 hetes kismami

Legjobb válasz: Szerintem feltétlen futás orvoshoz (nem kell megijedni), akármi is lehet. Ha marad a fájdalom délutánig, hívd fel a dokidat, hidd el, õ tud igazán megnyugtatni. Biztos hogy nincs gond, de a várandósság alatti derékfájást jelenteni kell az orvosnak. Húgyúti fertõzésed lehet akkor is, ha ezt nem érzed. Ne aggódj!

Szerintem feltétlen futás orvoshoz (nem kell megijedni), akármi is lehet. Ha marad a fájdalom délutánig, hívd fel a dokidat, hidd el, õ tud igazán megnyugtatni. Biztos hogy nincs gond, de a várandósság alatti derékfájást jelenteni kell az orvosnak. Húgyúti fertõzésed lehet akkor is, ha ezt nem érzed. Ne aggódj!
Minél hamarabb menj orvoshoz, lehet, hogy ami neked ismeretlen érzés, azt õ egy másodperc alatt megmagyarázza és megnyugtat. És nem árt, ha ki is vizsgálja, ha kell.
Szerintem is doki. A héten szintén ezek a tüneteim voltak és kiderült, hogy gyulladás, pedig én sem gondoltam semmi rosszra.

Van a térdemen egy kb.200 Ft-os nagyságú horzsolt seb, ami be van gennyesedve. Vizeésnél miért érzem úgy, mintha ki akarna szakadni? Nagyon feszít és fáj.

Legjobb válasz: Tegyél rá betandines mull lapot és ragaszd le az ki szívja a gennyet az sem baj ha naponta 2x cseréled! (A mull lapot jól áztasd el betadinnel és úgy rakd rá.)

Tegyél rá betandines mull lapot és ragaszd le az ki szívja a gennyet az sem baj ha naponta 2x cseréled! (A mull lapot jól áztasd el betadinnel és úgy rakd rá.)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Vegyél a DM-ben VERMIX szárítókeveréket, kend be vele naponta többször is és 2-3 nap alatt begyógyul
A kérdező hozzászólása: Köszi, már begyógyult, a napokban keletkezett már rajta új bõrréteg, már nem gennyes.

14 hetes terhesen miért érzem a hasam alját úgy, mintha be lenne gyulladva?

De csak akkor ha megmozdulok. Vagy csak n?, tágul?

Legjobb válasz: Hát a has alja az biztos,hogy no és tágul ijenkor mivel 14 hetessen már kicsit kezd is gombolyodni a poci ,szerintem a nogyogyaszod megtudná mondani a pontos okát, Aranyszabály a terhességnél: ha bármi furcsát észlelsz lehet szo akár egy kis semmiségrol is jobb ha szakemberhez fordulsz! Veszteni semmit sem veszthetsz!

Hát a has alja az biztos, hogy no és tágul ijenkor mivel 14 hetessen már kicsit kezd is gombolyodni a poci , szerintem a nogyogyaszod megtudná mondani a pontos okát, Aranyszabály a terhességnél: ha bármi furcsát észlelsz lehet szo akár egy kis semmiségrol is jobb ha szakemberhez fordulsz! Veszteni semmit sem veszthetsz!
Szerintem húzódik a bõr. De inkább kérdezd meg az orvost, és magyarázd el neki a ontos tüeteket, õ biztos jobban tudja.


Szerintetek teljesen irreális vagy valamilyen szinten jogos ha azt érzem, hogy a mai fiataloknál a beat korszak fõbb vezérelvei mintha meglennének? (Alant kifejtve, miért gondolom így)

Ma már a beatnikek elhallgattak nyomot hagyva maguk után. Az úgynevezett mai fiataloknak fogalma sincs arról, hogy létezett valaha ilyen mozgalom, költészet, mégis ma a lázadás még hatalmasabb méreteket öltött. Tudom kicsit irreális összehasonlítani a mai magyar valóságot az 50-es, 60-as évek Amerikájával, mégis itt részletezném miben látom a hasonlóságot. A mai fiatalok, akik körülvesznek minket ugyanúgy lázadnak a felnõttek világa ellen, nem tudnak beilleszkedni az adott kor társadalmába és normarendszerébe. Egyszerre konformisták és nonkonformisták is. Képtelen elfogadni azt, ami ma itt vagy. Megtagadva politikát, szülõket a saját útjukat próbálják járni. Önkeresõk. Dühöngõ õrültekké válnak, csakúgy mint Alan Silitoe regényalakja vagy John Osborne, Jakc Kerouac figurái. Ez mindenkinél egy önkeresési folyamat. Kallódnak, nem tudják merre tartanak az élet országútján. Belefásulnak szinte ebbe a korba.

Legjobb válasz: Igen, jól érzed.

Igen, jól érzed.
A kérdező hozzászólása: Abban igazat adok az egyik válaszolónak, miszerint a mai fiatalok felcímkézés rossz, degradál. Mindenki mai fiatal és mai lány vagy fiú. Nem lehet egyértelmûen kategorizálni és egy társadalmi jelenségre vagy inkább korcsoportra reflektálni, túláltalánosítani.
Nehezen tudnék véleményt alkotni, mert nem éltem akkoriban. Egyébként nyilván eléggé relatív, hogy mit nevezünk lázadásnak és nem is minden lázadás sikeres. Én személy szerint azt gondolom, hogy az lázadás, ami elvi alapon történik egy adott jelenség ellenében. Ha nem értek egyet egy rendszerrel, akkor nem felelek meg az elvárásainak, vagy akár aktívan teszek valamit a mûködése ellen. Az, hogy szabadidõmben csinálok valami hülyeséget, bántok valakit, hogy kieresszem a gõzt, aztán másnap ugyan gy bemegyek a munkába/iskolába, nem lázadás. Az sem, hogy játszom az agyam, visszabeszélek, "vagány" dolgokat csinálok, mert ezzel csak a rendszer által elém pakolt boxzsákokat csapkodom.
A kérdező hozzászólása: Viszont így akár igazad is lehet, mert valóban kontraproduktív. Mit gondolsz a hatvanas évek lázadásáról? Az is értelmetlen lett volna?
Az, hogy a negatív, destruktív viselkedés visszavezethetõ a társadalmi környezetre még nem egyenlõ az az elleni lázadással. A legtöbb fiatal - illetve mást mondok: a legtöbb ember - igenis beletörõdik a fennálló helyzetbe, annak ellenére, hogy tudja, hogy az szar neki. Emiatt van bennük egy nagy rakás feszültség, amit le kell vezetniük valahogy, ezt pedig többnyire értelmetlen, nemegyszer kontra produktív módon teszik, akár olyanok kárára, akik az õ bajaikról mit sem tehetnek. Ez viszont nem lázadás, mert nem változtat semmin. A melegfelvonulás nem igazán értem, hogyan illeszkedik a gondolatmenetedbe, de jó ellenpélda, az legalább tényleg egy értelmes és mûködõképes módja a lázadásnak.
Kedves kérdezõ! Szó sincs lázadásról. Egyszerûen a legtöbbjük egy bunkó paraszt. Én most 20 éves vagyok, kb még a "fiatalok" kategóriába tartozom. Néha még én is elszégyellem magam amikor látom, hogy mit csinálnak a nálam fiatalabbak. Lázadás akkor lehetne, ha tudatosan csinálnák. Mondok egy példát: Egyszer öcsém haverjaival utaztam a buszon, szállt volna fel egy öreg néni, de az egyik paraszt bevágott elé, majdnem fellökte. Erre én visszahúztam a kapucnijánál fogva, erre megkérdezte hogy miért csináltam. Elmagyaráztam neki, és az volt a válasza, hogy a néni csak elfoglalná elõlünk a helyet. Mondhatnék még egy pár példát, de szerintem ebbõl is látszik hogy mire akarok kilyukadni.
Mármint a másodikkal, elnézést.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elmondom, hol látom a hibát a gondolatmenetedben. A "mai fiatalok" szerintem nem lázadnak, csak nyüszögnek. Igaz, nem tisztelik a tekintélyt (vagyis inkább az idõsebbeket - egymás között hidd el, kiválasztják azokat, akiknek "mindig igazuk van"), drogoznak, buliznak, szenvednek az iskolában. Ez azonban nem nonkonformizmus, mivel a mai társadalom mindezt lehetõvé teszi nekik. A nyugati társadalom mára már valamennyire internalazálta azt az elvet, hogy a fiatalságnak ki kell élnie magát, de csak arra használja, hogy még jobban gúzsba köthesse õket. Igen, élnek a társadalom által nyújtott szelepekkel, de ettõl még elfogadják, hogy húzzák az igát a suliban majd a melóban, aki meg nem, az abba megy bele, hogy félemberi vagy bûnözõi státuszba szorítsák. A huszadik századi eszmék megkövetelték az emberek legalább tettetett egyetértését, míg ma csak annyit várnak, hogy ússz az árral - amíg ezt teszed, senkit nem érdekel, hogy mit morogsz közben a bajszod alatt. Szóval leginkább az elsõ válaszolóval értek egyet: igen, ma mindenki elégedetlen mindennel, a felnõtt korosztályt is beleértve, de az új világ építésétõl olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtõl.
Ha egy mondat így kezdõdik "A mai fiatalok..." , akkor a mondat további részét már meg sem kell hallgatni, mert nulla az igazságtartalma. És ez így volt mindig, és mindig így is lesz.
Ez mind igaz és a kérdezõ is megpendít valamit, de az mindig is megvolt, a fiatalság jellemzõje, amit sejt, de nem jól látja, mert nem ismeri, mi is a lázadás. Talán azt gondolja, nekünk nem volt ez annak idején ugyanígy meg, hogy akkor lelkesen ment robotolni egy fiatal? Persze, ha már családja van és kell a pénz, vagy volt már munka nélkül egy idõre, akkor megváltozik az ember, örül, ha van pénzkereseti lehetõsége és kialakul a felelõsségérzet, beletörik a munkába, legalább is a többség. Azért lehet itt nyerni is, ha valakinek olyan a munkája, amit szeret csinálni, akkor az egész élete jól fog eltelni, tisztára szórakozás a munka ilyenkor. Próbálja a lehetõségein belül ezt megkeresni, ha sikerül, akkor nagyot nyerhet vele.
Én teljesen máshogy látom. Az, hogy sok a bunkó, és nem szeretnek tanulni, az nem lázadás. Konformizmus a korszellemnek megfelelõen. Nincs mi ellen lázadni... a hippik már mindent lebontottak. Manapság már mindent lehet. Akkor lehetne lázadni, ha a társadalom felkínálna valamiféle keretet, amiben meg kell maradni: csináld ezt-csináld azt, élj így vagy úgy. De nincs semmi keret, semmilyen jövõkép, pláne Magyarországon nincs olyan model, ami ellen lázadni lehetne. Ha már nonkonformizmus, és lázadás, akkor talán a szélsõjobb, fiatalok körében tapasztalt elõtörését mondanám. Ez valamennyire ellenemegy a korszellemnek és keretek lebontása ellen keretek építésével lázad. A hippik a rend ellen lázadnak, a szélsõjobberek a rendért lázadnak.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Válaszolók! Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Az alábbiakban részletezném kicsit hosszabb lére eresztve a felvetettekkel kapcsolatos észrevételeimet. A mai fiatalok tökéletesen konformisták? Miközben a buszokon alázzák az idõsebbeket, nem tisztelik a szüleiket, tanárikat, lázadnak az iskola rendje ellen. Nem egy helyrõl hallok vissza olyat, hogy a tanárokat is porig alázzák az órán. Amikor nem bírják elviselni, hogy bent kell ülniük az órán. Új világot akarnának építeni, mivel nem tetszik nekik, amelyben élnek. Eljárnak bulizni és füveznek, isznak, hogy kimenekedjenek a társadalomból. Az általad írott ellentmondás pedig abban mutatkozik meg, hogy követik a csorda szellemet divatban, zenében, média õrületben ugyanakkor õk maguk sem érzik ebben jól magukat. Azaz a konformizmusuk ellen lázadnak. A társadalom rájuk kényszerít, aminek engedelmeskednek ugyan, de maguk is tudják belülrõl ez nem jó és itt jön be a frusztráltság, ami agresszióhoz vezet szerintem. Ám mindezen eszmefuttatás (ha lehet ezt annak minõsíteni) csak egy ember gondolatai, amivel nyugodtan lehet vitatkozni.
A mai fiatalok nem lázadnak semmi ellen. Tökéletesen konformisták (elenyészõ kivételtõl eltekintve). Persze a kérdésedben van egy nagy ellentmondás, mert attól, hogy valaki konformista és nem lázad, attól még belefásulhat, kallódhat jövõkép nélkül mint a felhozott példáid.
Dehogy lázadnak. Csak mert sokan úgy akarnak élni, mint a filmekben, és semmi nem jó neki, ezért szidnak mindent, semmi nem jó nekik, piálnak, buliznak stb. aztán ha eljön az idõ, tehát dolgozni kell, õk is beállnak a sorba és ennyi. Ma már sokkal inkább a menõzésrõl és a keménykedésrõl szól az egész, mint lázadni, és hûek lenni az elvekhez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!