Találatok a következő kifejezésre: Miért érzem, nincs (107 db)

Miért érzem magam depressziósnak, amikor nincs párom, vagy amikor van, de már régóta együtt vagyunk, és miért fásulok be, veszem át a csaj stílusát, ergo elvesztem a férfi tekintélyem?

Félek kapcsolatokba kezdeni, mindig féltem a csalódástól. Depressziósnak érzem magam csomó dolog nem nagyon mozgat, nagyon nehezen megyek ki, bár sokszor szoktam, hogy ne legyek antiszoc, de mindig szorongok meg kényelmetlenül érzem magam. Júniusban összejöttem egy lánnyal, mert már annyira tepert, hogy nem bírtam nemet mondani. Tök jó volt minden, majd amikor fél év után kidobott, ismét tökre rosszul érzem magam, iszonyatl ehangolt és értelmetlennek érzem az életem. Hogy lehet ezen segíteni, és ez milyen betegség lehet?

Legjobb válasz:
Szerintem is depresszió lehet. Az én esetem is hasonló: nagyon sokáig próbálkoztam teljesen hiábavalóan csajoknál, és nemigen voltak sikereim, mert azt hittem, egy lánynak az kell, hogy szerelmet valljanak neki. Futottam a csajok után, úgyhogy nem csoda, hogy nem sikerült. Mostanában belemélyedtem egy kicsit a témába, és megtanultam egy-két dolgot. Tudom, hogy az egész leginkább belsõ játék kérdése, hogy a nõk a sikerhez, dominanciához, titokzatossághoz vonzódnak, hogy magamat is szeretnem kell, és hogy nem szabad érzelmeskedni. De érdekes módon ezzel együtt sem érzem közelebb magam a dologhoz. Nem bírom elfogadni magamat, és engem sem motivál nagyon semmi. Az utóbbi idõben csak olyanba kezdtem bele, ami minimális erõbefektetést igényel; nem versengek, nem rivalizálok, nem törekedem igazán, hogy rám is felfigyeljenek. Azt vettem észre, hogy nem tudok szerelmes lenni. Úgy érzem, megtudtam, hogy mik a sikeres szerelem szabályai, hogy kikhez vonzódnak a lányok, és ezek alapján a szabályok alapján nekem egyszerûen nincs esélyem a játékban. Mintha nevezni akarnál egy olyan versenyre, ahova a fizikai paramétereid alapján nem kerülhetsz be. (Egy kis olvasnivaló: [link] Szóval tökre meg tudlak érteni, mert én is tudom, milyen ez a fajta motiválatlanság. A tanácsom: iskolapszichológus (gondolom, diák vagy).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem is depresszió lehet. Az én esetem is hasonló: nagyon sokáig próbálkoztam teljesen hiábavalóan csajoknál, és nemigen voltak sikereim, mert azt hittem, egy lánynak az kell, hogy szerelmet valljanak neki. Futottam a csajok után, úgyhogy nem csoda, hogy nem sikerült. Mostanában belemélyedtem egy kicsit a témába, és megtanultam egy-két dolgot. Tudom, hogy az egész leginkább belsõ játék kérdése, hogy a nõk a sikerhez, dominanciához, titokzatossághoz vonzódnak, hogy magamat is szeretnem kell, és hogy nem szabad érzelmeskedni. De érdekes módon ezzel együtt sem érzem közelebb magam a dologhoz. Nem bírom elfogadni magamat, és engem sem motivál nagyon semmi. Az utóbbi idõben csak olyanba kezdtem bele, ami minimális erõbefektetést igényel; nem versengek, nem rivalizálok, nem törekedem igazán, hogy rám is felfigyeljenek. Azt vettem észre, hogy nem tudok szerelmes lenni. Úgy érzem, megtudtam, hogy mik a sikeres szerelem szabályai, hogy kikhez vonzódnak a lányok, és ezek alapján a szabályok alapján nekem egyszerûen nincs esélyem a játékban. Mintha nevezni akarnál egy olyan versenyre, ahova a fizikai paramétereid alapján nem kerülhetsz be. (Egy kis olvasnivaló: [link] Szóval tökre meg tudlak érteni, mert én is tudom, milyen ez a fajta motiválatlanság. A tanácsom: iskolapszichológus (gondolom, diák vagy).
mert a kapcsolat okozta változás élményét használod antidepresszánsnak
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek igaza van. Iskolapszichológus nem játszik, felsõoktatásban tanulok már, 21 éves vagyok, de már járok pszichológushoz. Eddig nem sok eredménnyel. Fõleg, hogy ezt ez a kapcsolatom elõtt kellett volna.
Mindenesetre örülj neki, hogy legalább már volt kapcsolatod; van, aki még erre a minimumra se képes. Ez a tény már önmagában javíthat valamit az önbecsüléseden. Egyetem amúgy miért nincs pszichológus? Tudtommal szokott lenni...
mi az a férfi tekintély?
A kérdező hozzászólása: Férfi tekintély, hogy a nõ néz fel rám, nem én õ rá... Egy nõ mindig azt a férfit keresi, akire felnézhet. (Meg akit nehezen tud megkapni/megtartani) Magán fõiskola, tudtommal nincs pszichológus. De utánanézek, hátha.

Miért érzik a drága autó tulajdonodok, hogy nekik mindent lehet: záróvolnak, piroslámpa, index ezekben a kocsikban nincs, mennek mint az állat rájuk nem vonatkozik semmi?

Sajnos ez tény hogy a büntetéseket ezek az emberek kifizetik és meg sem érzik, de mégis ugyan olyan büdöset [email protected] mint bárni, azért mert gazdagok? Pfuj

Legjobb válasz: Hát záróvonal, piroslámpa szerintem semmilyen autóban nincs. :) És mint az elsõ hozzászóló példája is mutatja, nem csak a drága autók tulajdonosai érzik úgy, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Parasztok mindenféle autóban ülnek. Sajnos itt, magyarisztánban ez az elterjedt hozzáállás a dolgokhoz: a szabályokat mindenki próbálja kikerülni, keresgélik a kiskapukat, megideologizálják, hogy miért nem vonatkozik rájuk a záróvonal, a megállni tilos, stb. Ráadásul magyarisztánban mindenki jobban vezet, mint sumaher, így aztán nem is jelentenek veszélyt sem másokra, sem önmagukra.

Hát záróvonal, piroslámpa szerintem semmilyen autóban nincs. :) És mint az elsõ hozzászóló példája is mutatja, nem csak a drága autók tulajdonosai érzik úgy, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Parasztok mindenféle autóban ülnek. Sajnos itt, magyarisztánban ez az elterjedt hozzáállás a dolgokhoz: a szabályokat mindenki próbálja kikerülni, keresgélik a kiskapukat, megideologizálják, hogy miért nem vonatkozik rájuk a záróvonal, a megállni tilos, stb. Ráadásul magyarisztánban mindenki jobban vezet, mint sumaher, így aztán nem is jelentenek veszélyt sem másokra, sem önmagukra.
A szabálytalankodáshoz nem kell drága autó, sõt még nagy teljesítményû sem... Teljesen átlagos autóm van, de biztonságos határok között én is meg szoktam szegni a határokat. A biztonságos határ azt jelenti, hogy a piroson nem megyek át, de a sebességhatárokat, illetve a felesleges záróvonalakat (mert mondjuk mióta fel lett festve kivágták az erdõsávot) lazábban kezelem. Amíg a sofõr figyel arra, hogy másokban ne tegyen kárt, addig nem kell statárium jelleggel az út mentén fejbe lövetni a rendõrrel minden apróságért.
majd most meg fognak tanulni vezetni. 15 30 50 vagy akár 300 000ft is haza vihetnek majd !ha eddig nem tanult semit.
Köztudottan a 4 millió forint feletti személygépkocsikban "gyárilag nincs beszerelve az irányjelzõ" mert minek? A paraszt aki mögötte ül úgy sem használja (ismeri?) ergó szarnak a biztonságos és szabályos vezetésre...
Sokan vannak, akik úgy érzik, az autójuk egyben a társadalmi státuszukat is meghatározza, de legalábbis jelzi. Így határozzák meg a viszonyulásukat is másokhoz, holott valószínûleg a konszolidáltabb autóban ücsörgõ egyetemi tanár cselekedetei alapján megítélve (de még akár jövedelme szerint is) magasabb státuszú a SUV-ban záróvonalazó vállalkozónál. Ha pedig valaki magasabb státuszúnak állítja be önmagát, mint amilyen valójában, akkor privilégiumokat is magáénak vall. Ilyen privilégium például a szabályok rugalmasabb kezelésének a lehetõsége. Ezen kívül van egy nagyon "szép" emberi tulajdonság, a kivagyiság. Ez is magyarázó tényezõ lehet.
Részben mert simán ki tudja fizetni a büntetést másrészt azért is, mert öntörvényû ember. Persze nem mindegy, mikor milyen körülmények között történik az adott eset.
ez igy nem teljesen igaz, mert nem csak buntetes jar erte hanem pontlevonas is amiota pontrendszer van. Leforditva: nem az az eset hogy szazezer forintert atmehetsz a piroson, mert nehany ilyen huzas utan ugrik a jogositvany.

Miért nem találom a helyem sehol? Miért érzem, hogy senkire nincs szükségem?

17 éves, tizedikes lány vagyok. Egész jól megy a suli, de persze rengeteget is tanulok. Az osztályunk talán az egyik legjobb az iskolában, mindenki "rendes" és jóba van úgy nagyjából mindenkivel, összetartóak és az átlagunk is az egyik egész jó. Mindenki barátkozik a többiekkel.. Én vagyok egyedül, aki valamiért nem viszonozza ezeket a barátságokat, úgy értem valamiért nekem egyikõjük barátsága sem kell. Kiskoromban nem voltak barátaim nagyjából 13-14 éves koromig, egy rész azért mert elég fiús voltam, nem az a barbizós típus, inkább fociztam, másrészt pedig én sem akartam úgy igazán barátkozni. Most annyival másabb a dolog, hogy nem vagyok az a tipikus fiús lány, most úgy megtalálom a magam helyét, de továbbra sem akarok barátkozni másokkal. Vannak "barátaim" de soha nem beszélek meg velük semmilyen bizalmas dolgot, és egyikõjüket se tartom sokra. Mindenkirõl tudom körülöttem, hogy milyen is valójában, és sokan vannak, akik teljesen átlagosak másoknak, de én szó szerint undorodom a közelségüktõl, pedig teljesen átlagosak, némi kis hibával. Mi a baj velem? Miért nem kellenek mások? De valamiért nem akarok senkivel sem beszélgetni. Valmiért nem érzem magam közéjük valónak, de sehol máshol sem. Nem érzem, hogy odatartoznék. Valamiért a hibákat felnagyítom, és aztán a sok kis hibából, jön az undor. Senki nem ismer, hogy igazából milyen vagyok, azt hiszi mindenki, hogy vicces, humoros vagyok, de ez nem igaz. Csak azért próbálok ilyen lenni, mert egyenlõre fogalmam nincs, mit kéne tegyek, így meg kell tartani a "jó kapcsolatokat". Nagyon sokat, úgy értem... Rengetet tanulok. Hazajövök, és van hogy le sem fekszem. Nagyon maximalista vagyok, és így is csak egy 4-5-ös tanuló. Biztos, hogy sokat rátesz a dologra, hogy látom, hogy a sok kínlódásom is alig ér fel másnak egy fél órás tanulásával. Fogalmam nincs mit kéne tegyek.. Egyáltalán nem érzem magam idevalónak. Amióta az eszemet tudom, mindig is hasonló dolgokon filóztam. Sajnos már elsõs koromban át kellett éreznem szüleim helyzetét. Õk megbíztak nagyon bennem, így mindenrõl tudtam, például a pénzügyi dolgokról, stb. Azt hiszem, túl sokat tudtam meg, túl korán, ami teljesen elvette az élettõl a kedvem, és így most 17 éves fejjel kezdek rájönni, hogy fogalmam nincs ki vagyok, vagy hogy mit kellene tennem. Nem érdekel semmi, nincsenek a jövõre céljaim. Mit kéne tegyek? Fogalmam nincs, mihez kezdjek az életemmel. Létezik olyan ember, aki olyan mint én? Vagy tényleg egyedül vagyok? Miért vagyok, ha nem érdekel semmi és senki?

Legjobb válasz: Felsõbbrendûnek érzed magad a többieknél?

Felsõbbrendûnek érzed magad a többieknél?
"Hazajövök, és van hogy le sem fekszem." Ne tedd! Aludj minden nap min.6 órát!! Van egy sejtésem, miért van. Csak tanulsz, csak tanulsz- és nem gyakorolsz SEMMILYEN kifejezésformát. Tehát csak megy befelé a sok tanulnivaló és nincs meg az egészséges egyensúly: kifejezni, azt amit tudsz. Írjál naplót minden nap. Rajzolj, fess, zenélj, énekelj. Mikor énekeltél utoljára?
Majd elmúlik.


Miért nincs életem nélküle? Miért érzem ezt?

A barátommal egy éve vagyunk együtt,minden nap szoktunk találkozni(hétvégén),általában 5-kor és estig együtt vagyunk.Viszont ma a nagyszüleimnél vagyok,csak délel?tt láttam ?t egy kevés ideig.Itt is vannak barátn?im,el tudnám velük tölteni az id?t,de még sincs kedvem senkihez,csak hozza.Úgy érzem senki mással nem érezném jól magam most.

Legjobb válasz: Én meg 3 éve vesztem össze egy lányal, azóta is rendszeresen látjuk egymást, de nem személyeskedésbõl. (vagyis nem beszélgetés és egyebekbõl, hanem kényszerbõl), és mióta összevesztünk, már minden hidegen hagy. 2-3 hetente mindig rámdudál egy autó, meg kikerül az úton, mert majdnem elütött. Nem olyan emós érzés, hiszen nem akarok meghalni, csak úgymond "tökmind1" mi történik, nem haverkodom azóta, eldobtam õket, fogván hogy mindnre azt mondtam "nincs kedvem...", meg ha volt is, hamar hazajöttem, ha dumáltunk akkor se ott volt az agyam, szóval kibontakozni se tudtam a baráti körben, így lassan de szinte mindet eldobtam, vagy nagyon lehalványult a szintünk. Nincsenek terveim a jövõre, és ennyi. Zavar hogy ilyen vagyok, de ez van.

Én meg 3 éve vesztem össze egy lányal, azóta is rendszeresen látjuk egymást, de nem személyeskedésbõl. (vagyis nem beszélgetés és egyebekbõl, hanem kényszerbõl), és mióta összevesztünk, már minden hidegen hagy. 2-3 hetente mindig rámdudál egy autó, meg kikerül az úton, mert majdnem elütött. Nem olyan emós érzés, hiszen nem akarok meghalni, csak úgymond "tökmind1" mi történik, nem haverkodom azóta, eldobtam õket, fogván hogy mindnre azt mondtam "nincs kedvem...", meg ha volt is, hamar hazajöttem, ha dumáltunk akkor se ott volt az agyam, szóval kibontakozni se tudtam a baráti körben, így lassan de szinte mindet eldobtam, vagy nagyon lehalványult a szintünk. Nincsenek terveim a jövõre, és ennyi. Zavar hogy ilyen vagyok, de ez van.
mert még gyerek vagy , vagy elvakít a love!
Talán mert szereted/szerelmes vagy belé?! :) Jó neked hogy van pasid. :P nekem is kellene egy csaj. :D
A kérdező hozzászólása: hát szerelmes vagyok, az biztos.:)
1. Vagy nagyon szerelmes vagy belé, vagy 2. Csak vele tudsz igazán önmagad lenni, miközben mások elõtt (általában az elvárások miatt) mást mutatsz a valóságnál.. Am egy visszkérdés.. Nem akarod klónozni magad és elküldeni ide? :D
jajj de cukiiiiii :)
A kérdező hozzászólása: Igazából mindkettõ. Nagyon szeretem õt, õ a legfontosabb számomra én senki mással nem tudok teljesen önmagam lenni, vele érzem a legjobban magam.
csak nehogy hoppra kerülj...

Miért érzem magányosnak magam mikor nincs is rá okom szinte? Lent.

Úgy értem vannak barátaim, legjobb barátom is van. De esténként még is rám jön, hogy egyedül érzem magam, ha itthon maradok. Már csak ezért is, mindig szervezek valamit, hogy este ne legyek egyedül (kimegyek valakivel a városba).

Legjobb válasz: Dehogy vagy egyedül...,ezt csak úgy érzed!Van akinek se barátjai se legjobb barátja nincs,nah,õk magányosak!

Dehogy vagy egyedül..., ezt csak úgy érzed!Van akinek se barátjai se legjobb barátja nincs, nah, õk magányosak!
MErt nincs barátod/barátnõd...(kapcsolat)
A magányosság érzése táplálkozhat valamilyen érzelmi hiányból (pl: nincs kapcsolatod, de igényed van rá) vagy valamilyen elfojtott problémából ami miatt "érzelmi üresség" alakul ki. Próbáld meg kitalálni hogy mi hiányzik az életedbõl, vagy mivel nem nézel szembe.

Miért érzem azt, hogy nincs érzékem a nyelvtanuláshoz, bár elég jól beszélem az adott idegen nyelvet? Veletek is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Vannak akiknek tényleg nincs nyelvérzékük. Azok képtelenek is nyelveket tanulni. nekem sincs nyelvérzékem.Képtelen vagyok nyelveket tanulni. Én például lassan 3 éve élek Angliában,és épp hogy alapszinten tudok angolul.Egyszerûen nem megy a nyelvtanulás,így az eleji keserû tapasztalataim miatt,már bele sem kezdek a tanulásba. Én úgy vagyok vele,hogyha a nyelvtanulás lelkesedését kiveszik az emberbõl akkor az illetõ már nem is igazán fog megtenni mindent hogy tudjon idegen nyelven beszélni.Feladja.. Én is feladtam.Pedig angolok között dolgozom,angol beszédet hallok amikor dolgozom.De a többi idõben hazamegyek,és otthon bezárkózom.

Vannak akiknek tényleg nincs nyelvérzékük. Azok képtelenek is nyelveket tanulni. nekem sincs nyelvérzékem.Képtelen vagyok nyelveket tanulni. Én például lassan 3 éve élek Angliában, és épp hogy alapszinten tudok angolul.Egyszerûen nem megy a nyelvtanulás, így az eleji keserû tapasztalataim miatt, már bele sem kezdek a tanulásba. Én úgy vagyok vele, hogyha a nyelvtanulás lelkesedését kiveszik az emberbõl akkor az illetõ már nem is igazán fog megtenni mindent hogy tudjon idegen nyelven beszélni.Feladja.. Én is feladtam.Pedig angolok között dolgozom, angol beszédet hallok amikor dolgozom.De a többi idõben hazamegyek, és otthon bezárkózom.
A nyelvtanuláshoz egy dolog kell: szorgalom. Különösebb nyelvérzék nélkül is meg lehet tanulni egy nyelvet, csak rá kell fordítani az idõt és az energiát. Kedves angolok között élõ, te mennyi idõt töltesz az aktív nyelvtanulással? Amikor szavakat magolsz és nyelvtani teszteket oldasz meg, vagy újságcikket fordítasz? Az, hogy ülsz közöttük és nem ragad, nem kifogás. Másnak se ragad, a nyelvet tanulni kell.
Egyetértek az elõttem szólóval: A nyelvtanuláshoz SZORGALOM és KITARTÁS kell! Õrült unlamas és idõigényes dolog szavakat tanulni, idegen szövegeket fordigatni és a nyelvtannal ismerkedni de ez az egyetlen mód. Egy jó középszint elérése a nulláról így is legalább 1 év!

Miért érzem magam kellemetlenül ha átkell mennem a párom annyáékhoz? Lehetséges azért mert nem beszélget velem? Valahogy azt érzem nincs kölcsönös szimpátia és nem tud elfogadni amilyen vagyok ugy érzem

3 éve eggyütt járok a fiával sőt már eggyütt is lakunk de ez nállam és az annya közt örökös probléma hogy szurkál és az az arc ahogy rámnéz

Legjobb válasz: Nálam kb. ugyanilyen a helyzet, pedig már házasok vagyunk, és van egy kisfiunk is! Szerintem ez nagyon nem is fog változni! Nem is találkozunk túl sokat...Pedig azért én sajnálom,hogy nem máshogy alakult a kapcsolatom vele.. Ha Te változtatni szeretnél ezen, talán beszéld meg vele, vajon õ is ugyanígy érez -e, és érdekli-e egyáltalán, vagy ha nem fontos, akkor meg ne járj oda.

Nálam kb. ugyanilyen a helyzet, pedig már házasok vagyunk, és van egy kisfiunk is! Szerintem ez nagyon nem is fog változni! Nem is találkozunk túl sokat...Pedig azért én sajnálom, hogy nem máshogy alakult a kapcsolatom vele.. Ha Te változtatni szeretnél ezen, talán beszéld meg vele, vajon õ is ugyanígy érez -e, és érdekli-e egyáltalán, vagy ha nem fontos, akkor meg ne járj oda.
Lehet, hogy nem tetszik neki a helyesírásod. Ha az én arcomat láttad volna, miközben olvastam... Amúgy pedig senki nem érzi magát jól, ha olyannal kell lennie, aki piszkálja meg pofákat vág rá. Nem egyedi eset.
Hány évesen írsz ilyen borzasztóan?

Segítség, nincsen semmi életcélom, úgy érzem nincs miért élnem. Miért van ez? :S

Legjobb válasz: Gondolkozz el azon, mit szeretsz csinálni pl írni, rajzolni, vmit sportolni, és próbálj abból mindig jobb és jobb lenni, engem legalábbis remekül le tud foglalni:) 17/L

Gondolkozz el azon, mit szeretsz csinálni pl írni, rajzolni, vmit sportolni, és próbálj abból mindig jobb és jobb lenni, engem legalábbis remekül le tud foglalni:) 17/L
Kamasz vagy... kitartás. Ha túl vagy ezen, akkor már jobb lesz. :D :D :D
hallgass brian tracy-t
Naponta 2x1 Liticarb, 2x1 rexetin, este 1 Remeron. Orvos írhatja fel, fordulj pszichiaterhez.
Vagy egyszerre 50 darab, az is megoldhatja a gondot.
Minden kérdésre létezik válasz. A mi életünkre pedig Isten a válasz. Õ teremtett minket, és neki mindannyiunk életére van egy terve, amit elhívásnak is neveznek. Ezt kell megtalálnod. Keresd meg Istent. Úgy gondolom, a Bibliában rátalálsz, mert azt írja, hogy Õ az õt szeretõket szereti, és akik Õt szorgalmasan keresik megtalálják. Legalább járj ennek az egész Isten dolognak a végére. Veszítenivalód nincs. Én nem csalódtam. :)
A kérdező hozzászólása: okee koszi.amugy 15 eves vagyok.
A kérdező hozzászólása: irjatook meeg olyan jo volt olvasni:)
Hali! Ne ezt a hülye kérdést tedd fel, hanem azt, hogy: -Mi az amire én tudok megoldást? Ha mégis a "hüje kérdés" lesz az elsõ, akkor próbáld meg összerakni -mondjuk- Apád válaszát! Ha nem igazán megy, kérdezd Tõle, hogy Õ hogy válaszolna saját magának. Ha kialakítottál egy képet a jövõdrõl és az életedrõl, akkor pedig "követeld" a véleményét! Hasonlítsátok össze a két gondolatsort, morogjatok a nem tetszõ szavak közti különbségeken! Valahogy csak össze lehet rakni egy egészséges ÖTLETet... Nekem meg Apunak sikerült! ..Persze azért dühöngtem is néha, de annyit megér... SOK SIKERT ÉS POÉNOS ÉLETET NEKED! (Ha van olyan, ami nem megy, akkor ott az elsõ idõtöltés... VALAHOGY CSAK MEGY!!! >:( MUSZÁJ!!! ( Nyugi! Nem vagyok "cihijáter"! ) üdv: Áfonya, a vagány
A kérdező hozzászólása: nincs bajom a pszichiáterekkel.
Én az életem értelmét a kislányomban, férjemben, az igazán nagy családomban, a barátaimban látom. Plusz abban, hogy igyekszem hasznossá tenni magam.
Csinálj valami életveszélyeset, és akkor rájössz, hogy milyen szép ajándék is az életed.
Érdekes amit írtál gyakran én is ezt érzem, annyira monoton az élet csak dolgozol én még plusz nevelem a fiam ami nem egyszerû.néha úgy érzem mikor felkelek"minek"nagyon nehéz kikeveredni belõle
Attól függ hány éves vagy.? Amúgy az élet nem egy semmis dolog aminek véget lehet vetni mert "nem megy". Keress értelmet, kösd le a figyelmed amíg ez tart. Ha fiú vagy akkor sportolj, dolgozz valamit, valahol amiben van sikered és megfizetnek. Nincs "Carpe diem". Nem arra vagyunk tervezve hogy rövid és céltalan legyen az életünk! A lényeg: Ne Ad Fel amíg van kiért jót tenned.!
Kell-e egyáltalán életcél? Én ezen nem is szoktam gondolkozni. Élem az életet és örülök, amíg tehetem. A mostani világban már úgysem lehet elõre tervezni: azt sem tudhatod, mi fog történni egy hét múlva...
menj el önkénteskedni! gondolj arra, hogy amit teszel az jó, és ha már csinálod egy ideje, akkor meg érzed azt, hogy tényleg szükség van rád. ez független a munkádtól vagy az iskolától, és jó érzés, tapasztalatból mondom (17/L)
Én is túlestem ezen. Gondold végig, kik a szeretteid, mennyire szereted õket és õk mennyire szeretnek téged.
Ez nem csak a fiatalok gondja. Nagyon sok felnõtt is úgy érzi, nincs értelme az életének, a munkája érdektelen, a házassága romokban, nincs hova menni, nincs kivel beszélni, nincs miért küzdeni...Könnyû lenne azt mondani, hogy menj el egy pszichológushoz, de a megoldást én sem tudom:-(
ha 12-14 éves vagy akkor pont ezért:D én 14 vagyok és túl vagyokezen most épp a "minden délután bulizzunk wazee" korszakomat élem. 14/L
én is ezt érzem, végiggondoltam és nem látom az élet értelmét...életcélom sincs komolyabb 14/L
Nyugi, ez teljesen természetes 1 bizonyos idõszakban, de csak egyetlen módon akadályozhatod, meg szerintem: ha elhiszed, hogy milyen fontos vagy az emberek számára, hogy mennyi jó tulajdonságod van, és észreveszed, hogy mennyien szeretnek. Még 1 jó tanács, ne azt nézd, hogy milyen rossz tulajdonságod van, hanem azt, hogy milyen jó. Ne azt nézd, hogy mennyien nem bírnak, hanem azt, hogy mennyien bírnak stb... Remélem tudtam segíteni!

Szerintetek a diplomások/leendő diplomások miért nézik le azokat akiknek nincs? És miért érzik magukat többnak annál akinek nincs? Bővebben.

Párom egyetemre jár.Én szakmunkás vagyok.Köztünnk minden rendben mi még az el?tt együtt voltunk h elkezdte volna a sulit.Szóval az van h vannak neki ezek az új barátai.Õk már úgy véleményt alkottak rólam h nem is ismernek nem istalálkoztunk.Ha muszályból elmegyek egy egyetemist összejövetelre ott folyamatosan éreztetik velem h én nem vayok közéjük való.Ill. konkrétan ha én meg akarok szólalni vagy belkezdek egy mondandómba azonnal belevágnak.Pedig 100x annyi élettapasztalatom van mint ekik lasssan 8éve magamat tartom el.És mégsem én számítok embrenek hanem ezek a 18évesen kocsival lakással rendelkez? nyálgépek.Akik úgy állítják be h az az övék és azt ?k elérték az életbe.Páromat többen is azzal traktálják tömik a fejét h hagyjon el negem mert hát ugye én nem vagyok diplomás nem is leszek és h enki innen az egyetemr?l kellene össszeszednie valakit.

Legjobb válasz: Ja, ez elég ciki, a kölcsönös tiszteletnek fent kéne állnia, az értelmiséginek tisztelnie kéne a kétkezi munkást, a kemény melóért, a munkásnak pedig az értelmiségit, a tudásért. Persze megkérdõjelezhetõ az, h értelmiséginek nevezhetõk azok az egyetemisták akik feszt csak isznak, és nem tudnak úgy elmondani egy mondatot, h azokból nyomdafestéket csak a kötõszavak tûrnek meg. Persze a munkásoknak sem szabad lenézni az egyetemistát, ha az megy közéjük mert az nem melózik már évek ota napi 8ban mondjuk. Egy BME-s fizikushallgató

Ja, ez elég ciki, a kölcsönös tiszteletnek fent kéne állnia, az értelmiséginek tisztelnie kéne a kétkezi munkást, a kemény melóért, a munkásnak pedig az értelmiségit, a tudásért. Persze megkérdõjelezhetõ az, h értelmiséginek nevezhetõk azok az egyetemisták akik feszt csak isznak, és nem tudnak úgy elmondani egy mondatot, h azokból nyomdafestéket csak a kötõszavak tûrnek meg. Persze a munkásoknak sem szabad lenézni az egyetemistát, ha az megy közéjük mert az nem melózik már évek ota napi 8ban mondjuk. Egy BME-s fizikushallgató
Én nem emlékszem, hogy valaha lett volna olyan óra, amin ezt a viselkedést oktatták volna. Bár olyanra sem, hogy tanították volna módszeresen az emberséget. Nem az egyetemtõl olyanok amilyenek, bár azért kapnak egy oltást ott a diákok a továbbtanulás hasznáról és értékérõl - amit éppen félre is lehet érteni - az igaz. Attól függ inkább, hogy eleve milyen jellemmel és értelemmel érkeznek oda az emberek.
15:15 -ös, igen, ilyen suttyó, felületes emberekrõl van szó, mint te.
Én nem nézem le õket...nekem is van szakmám is diplomám meg hamarosan.Egy ember nem a diplomától lesz ember:) Viszont én is észre vettem, h lenézik az embert.Volt o.társam rögtön érettségi után ment fõsulira és amikor mondtam, h 2 ponttal lecsúsztam a kommunikáció szakról és most még idegenvezetõre járok, csak fintorgott.Többet sem mentem azzal a busszal amivel õ. Suttyó paraszt minden ilyen ^^ Te meg kakáljátok le õket:)
Ez emberi butaság az ilyenek nem értelmiségiek hanem pökhendi fajankók. A nagyképû emberrõl hamar kiderül hogy nem is akkora talentum a tanult szakában mint amennyire nagyképû.Nem kell az ilyenekkel szóbaállni.Az meg aki az anyagi javakért semmit nem tett csak az ölébe hullt jobb ha magába száll majd ha ténylegesen dolgoznia kellene a pénzért nem lenne nagyképû.
mert ezek az emberek rettenetesen felületesek (mármint a párod ismerõsei) de azért ez nem minden diplomásra igaz. én is ismerek olyat aki azt hiszi, hogy na õ valaki mert diplomája van közben meg olyan buta , hogy jobban teszi ha nem szólal meg. de olyat is ismerek akinek 4 diplomája de szerény. Mondjuk szerintem az értelmi szintet is tükrözi ha valaki aszerint ítéli meg az embereket hogy van diplomájuk vagy nincs.
Mondjuk megtanulhatnál írni, és akkor nem néznének le. Egyrészt. Másrészt pedig nem 'suli' meg 'iskola', hanem egyetem. Tudod, ez már nem a szakmunkásképzõ...
A kérdező hozzászólása: És tudod amikor páromat bevittem az én körömbe(suttyó bunkók közé ugye)ott õt mindenki barátilag fogadta beszélgettek vele jókat nevetgéltekÉs egyébként már ott tartunk h jobban szeret velem jönni az én haverjaimhoz mint az övéihez akikról kiderült h annyira nem is haverok. De abba gondolj bele h neki olyan ismerõsei voltak h feljöttek a mi albérletünkbe és amikor bejöttek nem sziasztokkal köszöntek hanem kimondottan csak a páromnak hogy Szia......Amikor elmentek szintén csakneki.A fiúk nem jöttek oda velem kezet fogni.Meg ilyen alap dolgok.De mostanába is akár mikor bemegyek vele az egyetemre ott m1ünk kézenfogva és rendszeresen csak neki köszönnek.Errõl is biztos én tehetek.Igaz??????
"jobban szeret velem jönni az én haverjaimhoz mint az övéihez akikról kiderült h annyira nem is haverok" - Ennyi a lényeg. Ennek semmi köze a diplomához.
A kérdező hozzászólása: De van köze.Mondjuk ha bemész egy sima kocsmába ami 7végén a fiataloké.Ot valószínû h összespanolsz pár emberrel.Ha ugyanezt egy olyan helyen teszed meg ahol kimondottan egyetemista fiatalok vannak akkor ott senkivel se haverkodsz össze. Mert ha nem így lenne akkor nem lenne a különcködés.És nem lenne meg minden egyetemmel rendelkezõ városbana "tipikus"egyetemist kocsma.De ugye mindenhol megvan.Mi ez ha nem különcködés?mi egyszerû fiatalok nem vagyunk annnyira emberek h bejárjanak közénk?És nekik ezért kell külön kocsma?
Azt azért szeretném megkérdezni, hogy te konkrétan melyik egyetemrõl is beszélsz kedves kérdezõ??? Mert az sem mindegy! És ugye azt is kell tudni, hogy az ország nyugati és keleti részén élõ emberek között is igen sok eltérés van fõként ugye a pénzügyi helyzet miatt.(legalábbis én ezt tapasztalom!) Na a pestiekrõl meg már nem is beszéljünk, mert az egy külön állatfaj, a többsége persze, s tisztelet a kivételnek. Szóval melyik egyetem?
A kérdező hozzászólása: Ez Miskolc city.
"A fiúk nem jöttek oda velem kezet fogni." Ez szimpla taplóság, nem végzettséghez kötött. Nálunk pl. én egyetemista vagyok, barátom szakmunkás, nekem soha nem köszönnek , mikor együtt vagyunk... Ennyi. 19/L
A kérdező hozzászólása: Lehet azért mert tudják h te is az vagy és beskattulyáznak.A fenntebb már említett dolgok miatt. Ezt a többinek köszönheted.Mert ugye azt te sem gondolod h nem a diplomások nézik le a másikat hanem fordítva. Komolyan lassan olyan orzágban fogunk élni ahol ha a 2kezeddel keresed a pénzt és nem manager vagy vagy sütemény stylist akkor annit se érsz mint 1 csótány. Sajnos nagyon kezdünk erre felé menni.Mert ugye nálunk ma csak az az ember aki a sz.gép elõtt ül vagy nem csinál semmit a milliókér.Akinek a munkájának látszata is van és a 2kezével végzi az a többi szerint nem ember.
Ez az utolsó hozzászólásod nagyon úgy hangzott, mintha aki a gép elõtt ülne, az nem csinálna semmit...fogalmazd át magadban. Bocs, ha taplónak tûnt, nem akart az lenni, csak tényleg úgy tûnt az írásodból, hogy ezt gondolod. Azért a tudásért nagyon sokat kellett tanulni.
Pedig pontosan azt írta, nincs ezen mit szépíteni..
A kérdező hozzászólása: Szerinted ha valaki nem ismeri a másikat.Az életben nem látta nem beszélt vele.De még cak a helyesírását se ellenõrizte le.Akkor az miért ítéli meg? Merrt velem ez történt.Konkrétan tömték párom fejét úgy h még nem is láttak.Nekik csak elég volt annyi h én nem járok oda az egyetemre.Akkor ezt is biztos magamnak köszönhetem.H már úgy meg vagyok ítélve h konkrétan elképzelésük sincs h milyen is lehetek.Bár mondjuk egy másik kérdés kapcsán 1 hölgy már leírta h neki érettségivel rendelkezett a párja de szakított vele mert neki égõ volt h a pali nem beszél semmilyen nyelvet.Na jó 1et igen de azt azért illik. :-)))))Érted bakker azért szakított vele mert nem beszél nyelveket.
Bocsánat, kedves Kérdezõ. Visszavonom, amit írtam, mert próbáltam általánosítani. Ha így viselkedsz másokkal is, akkor megértem, ha lenéznek. Neked az önértékeléseddel van baj, nem a környezetedben élõ emberekkel. Azt nem tudom, hogy alapvetõen ilyen sértõdékeny vagy, vagy csak ezzel a témával kapcsolatban.. NEM belekötöttem a helyesírásodba. Csupán megemlítettem, hogy ha hasonlóval szembesülnek az emberek, akkor lenézik a másikat függetlenül végzettségtõl, hiszen nincs ráírva az emberre, hogy hol végezte a tanulmányait. Általánosságban írtam ezt, és éppen ezt a példát hoztam, mert Te is elkövetted, de sokan mások is megteszik. Ez pedig egyfajta stigma, mint pl. a "suksükölés". De ha ezt nem érted meg, akkor sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Igen prbálnék megtanulni írni.Ha nem kûlföldön lennék.És a billentyûkrõl nem leene lekopva az egyébként is árazócetlivel átragasztott cyill(orosz)betû. Kösi a kioktatást próbáld meg 1x te is így.
A kérdező hozzászólása: Igen konkrétan az ilynekre gondoltam. :-)))))) De többségében ezek azok aki 8év alatt sem végeznek.
A barátod lenéz? Ha így általánosítasz, akkor rá is igaznak kell lennie annak, amit mondasz. Én diplomás vagyok, de nem nézek le senkit sem a végzettsége miatt. Viszont vannak olyan apróságok, mitn pl. a muszály ly-nal, amit sokszor a mûveletlenséggel kapcsolnak össze.
Tudod 15:15-ös egy jó szakmunkás többet használ az országnak mint egy semmit nem tudó mérnök.És a diplomázók 60 %-a gyenge pont a tanult szakmájából csak a kettessel összekapart papírját tudja mutogatni.Tudod én a világ leghíresebb oktatási intézményétõl nem messze levõ iskolában végeztem és a H.-osok nem nézték le a T.-osokat. Az iskola az ahol tanulnak diákok.
Aki szegény, tisztességes családból ment egyetemre, soha nem fogja elfelejteni honnan jött. Nem kéne általánosítani, hogy minden egyetemista ilyen! Igen vannak ilyenek, az tény. De olyanok is, akiknek nincs diplomájuk, s így is nagyképûek. Én is egyetemre járok, nagyon sok jellemtelen senki jár oda, akik felvágnak a pénzükkel.Soha nem tudnék ilyen emberek mellett élni. Ha a párod el akar hagyni, úgysem ezért fog, mert nincs diplomád. De szerintem ne foglalkozz vele hogy lenéznek. Lelkiekben annyira szegények ezek az emberek!!! Semmit nem érnek emberileg, hidd el! Az meg mit számít hogy mit gondolnak rólad, kiny.alhatják a sza.ros fen.eked mert te még a jég hátán is megélnél. Nem úgy mint õk, akik a szülõk pénze nélkül egy senkik.
Mondotok valamit. Tényleg sok ilyen paraszt van, de nem csak ilyenek. Sõt mitöbb, van olyan, akinek van esze, és úgy képes paraszt lenni...na az a legszarabb szerintem, azzal szerintem nehéz mit kezdeni. Ez az utolsó kategória egyébként tapasztalataim szerint ritkább, és általában nem kellett tenniük semmit azért, hogy legyenek valakik, csak nem b*szták el a pénzüket feleslegesen. Ettõl függetlenül is tudnak viszont jó nagy parasztok lenni. Szerintem velük a legnehezebb. Egy egyetemista
A kérdező hozzászólása: 15:46-os írta:Nem nézlek le. De azért kioktatlak helyesírásból. Tudod az h ha a másik valamit rosszul csinál(jelen esetben ír és tényleg erren nem mentség az sem h milyen billentyûvel dolgozom)Tudod az intelligens ember ezt megtartja magában.De te ezzel azért csak villogtatni akartad h te mekkora penge is vagy valójában.
Én most mondok valamit ami sokaknk nem fog tetszeni. Állandóan megy a rinya, hogy miért nézik le az egyetemisták azt aki nem az, közbe meg az van, hogy nekem szólnak be úton útfélen mert egyetemre merek járni. És mindezt úgy, hogy én sosem éreztettem senkivel hogy én ettõl különb lennék. Én eddig azt vettem észre, hogy nem az egyetmisták nézik le a többieket, hanem ha valahol meghallják hogy egyetemista vagyok, akkor beindul egy reakció, társítanak már gondolatban mindenféle képet, hogy "na ez is biztos nagyképû", "tücsökszak" és már eleve úgy viszonyulnak hozzám. Bocsi, de ti szólogattok be állandóan, holott én le sem sz*rom hogy kinek mi a végzettsége. De állandóan rám sütik hogy így meg úgy. Nem kéne abbahagyni? Már a kérdés is közhely. Igen, közhely. Sztereotípia. Általánosítás. Ha nektek így könyebb akkor rendben, csak így tovább...
A kérdező hozzászólása: tudod én nem nézem le még a wc pcoltó sem.De az itteni hozzászólások közül is volt olyan ami kitûnt.Nézd meg pl 15:46-ot már belekötött a helyesírásomba.Ami ok mert szarvashiba.De szerinted pl. õ még soha nem írt el semmit?Vagy nem rontott el semmit:De valószínû mivel mi emberek ugye hibázunk.Tökéletes nincs.Én is látok ezen az oldalon sok hozzászólásban hibát.Mégsem kezdem el õket oktatni ill.nagyképûsködni.Szóval ez tényleg egyénfüggõ.De elhiheted h sokkal nehezebben fogad be egy egyetemista brigád mint mondjuk egy szakmunkás/szakközepes.És tudod miért mert mi mint 1szerû átlagemberek nem azt nézzük h van-e nyelvvizsgája.Hanem azt h jó fej-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Nem mondom azt h nem csinál semmit.Meg tudodm h kell érte tanulni.De egy kõmvesnek festõnek ugyanúgy kell tenúlni.És ezek az emberk még sincsenek elismerve.Pedig ha belegondolsz akõmûves építi azt a házat amibe laksz(fogsz)vagy a festõ festi ki szépre.De õk még sem emberek.A diplomások szemébe annyit nem érnek mint az a darab s.ar amit reggel a wc-be rakott.Ha megfigyeled a médiában is mi megy?Kik kerülnek be mûsorokba?Kiket szólaltatnak meg az utcán tv-k újságok?Diplomásokat vagy egyetemistákat.Kivéve a máúnikát.Szóval nagyon arra felé megy az orzág h csak a diplomás az ember.És ezen kár is vitatkozni.Csak kicsit szét kell nézni.De nyitott szemmel és nem csak azt észrevenni amit akarunk. Múlt héten mentem el a Mûv.palotája elõtt.Ahol is jól szituált emberkék(beszédbõl ítélve értelmiségiek)azt magasztalták h mekkora koponya lehet aki ezt megtervezte.Ok elismerem nagyon szép.Nekem is megvan a gépemen több fotón is.De.Azt miért nem emelték ki h milyn ügyes lehet az aki a szobrokat kifaragtak vagy aki nyáron tûzõ napon a 40fokba ott dolgozott?Vagy télen a -20-ba ott fagyot szét h elkészûljön az épület.Ha nincsenek ezek az emberek(én is ott dolgoztam amikor épült)akkor nincs aki megépítse.Érted mire gondolok?iért

"Az élet csak pillanatnyi kiélések sorozata, de nincs valós értelme" miért érzek így?

Van aki hasonlóan érez? Ez milyen mentális betegség? Túlságosan racionálisan és szakszerûen tekintek az univerzumra? Pedig nagyon érzelmes huszonéves srác vok, csak egyszerûen nem tud normális életet élni emiatt (pl. ezért van szociális fóbia, nem tudok lánnyal összejönni, az emberek többsége amit mûvel, azt mind sablonos és betanított életmódnak tartom...).

Legjobb válasz: az, hogy nincs értelme az életnek(vagy legalábbis nem tudhatjuk, hogy van e) az bizonyos értelemben tény. de ettõl még az életidõdön belük azt csinálsz amit akarsz. az emberi kapcsolataidat is alakíthatod. létrehozhatsz belõlük dolgokat. és másokra ne neheztelj, ha valahogy élnek. egyszerûen te ne élj úgy. de az nem lesz rossz amit õk csinálnak. lehet pont mert nem találtak semmit aminek értelme lenne követik az évezredek óta bevált utakat. de ebben nincs megvetendõ.

az, hogy nincs értelme az életnek(vagy legalábbis nem tudhatjuk, hogy van e) az bizonyos értelemben tény. de ettõl még az életidõdön belük azt csinálsz amit akarsz. az emberi kapcsolataidat is alakíthatod. létrehozhatsz belõlük dolgokat. és másokra ne neheztelj, ha valahogy élnek. egyszerûen te ne élj úgy. de az nem lesz rossz amit õk csinálnak. lehet pont mert nem találtak semmit aminek értelme lenne követik az évezredek óta bevált utakat. de ebben nincs megvetendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!