Találatok a következő kifejezésre: Miért érzek a méhem (14 db)

Miért van az, hogy nagyobbnak érzem a méhemet? Kb:1 hete érzem, mensikor is, --ami 2 és fél napig tartott--és most hogy elmúlt ilyenkor is?

Ha kiegyenesedem,akkor sokkal jobb.És úgy érzem az alhasamban,mintha kicsit keményebb lenne.Nem vagyok terhes,mert -- lett a tesztem a mensi el?tti napon.

Legjobb válasz: Lehet, hogy gyulladásod van.

Lehet, hogy gyulladásod van.

Miért van az hogy ha lehajolok akkor szúró érzést érzek a méhem "alja"környékén? 31+6 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Velem pont ugyanez van...én már nem hajolgatok, inkább négykézláb mászom ha valamit hajolva kellene csinálni a mosógépbe is pl: most úgy raktam be a ruhákat, hogy leültem elé a lavolra:)Szerintem ez azért lehet, mert nõ a babánk súlya (nekem már bevan fejfekvésûbe fordulva) és nagyonon hat rá a gravitáció -szerintem- vigyázz te is magadra nehogy kinyiljon a méhszáj!Ne hajolgass!!! Boldog babavárást!33 hetes kismami

Velem pont ugyanez van...én már nem hajolgatok, inkább négykézláb mászom ha valamit hajolva kellene csinálni a mosógépbe is pl: most úgy raktam be a ruhákat, hogy leültem elé a lavolra:) Szerintem ez azért lehet, mert nõ a babánk súlya (nekem már bevan fejfekvésûbe fordulva) és nagyonon hat rá a gravitáció -szerintem- vigyázz te is magadra nehogy kinyiljon a méhszáj!Ne hajolgass!!! Boldog babavárást!33 hetes kismami

Ma töltöttem a 12. hetet. Már egy hete fáj a méhem, esténként húzódik és érzem hogy van ott valaki. A derekam és a hátam is fájdogál napok óta. Normális hogy ilyen hamar? MIért?

Azt hogy érzem hogy van bent valaki,olyan érzés mintha befeszülne,vagy hasonló.

Legjobb válasz: A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!

A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!
en 10 hetes vagyok, es mar most erzem neha hogy van odabent valaki pedig meg nagyon pici, megis lyan erzesem van. szerintem is tok fura. a tobbi tunettel kapcsolatban nemtudok mit mondani, de nekem is szokott fajni a mehem, a doki szerint normalis, mert no, es nyulnak a szalagok.
Én 13. hetes vagyok, de nem tudok nomrálisan aludni már kb. két hete a derekam miatt és olyan mintha egy tégla lenne a méhem helyén.. a doki azt mondta , hogy ez normális.


Az utóbbi napokban éjjel arra ébredek, hogy erősebb feszülést érzek a hasamban. Van, hogy teljesen kitapintható a méhem. Ez méhösszehúzódás? És miért csak éjszaka érzem? 18 hkm

Legjobb válasz: A méh állandóan dolgozik, sosincs teljes nyugalomban. Még nem terhes állapotban is rendszeresen összehúzódik, majd elernyed. csak olyankor kicsi, így nem érzed. Ezek a méhösszehúzódások, ha nem járnak fájdalommal, teljesen normálisak. azért érzed éjjel jobban, mert olyankor nincs semmi, ami elterelné róla a figyelmed. Nappal teszel-veszel, dolgozol, rohansz, így fel se tûnnek ilyen dolgok. Épp úgy, mint a fájdalom: a nappal még elviselhetõ fogfájás éjjel iszonyatos tud lenni. ezért, mert ilyenkor nincs ami elterelné a figyelmet, általában az elsõ mozgásokat is este vagy éjjel, fekve érzik meg a kismamák. ha nagyon kellemetlen ez az érzés, szedj magnéziumot, ez ellazítja a simaizmokat!

A méh állandóan dolgozik, sosincs teljes nyugalomban. Még nem terhes állapotban is rendszeresen összehúzódik, majd elernyed. csak olyankor kicsi, így nem érzed. Ezek a méhösszehúzódások, ha nem járnak fájdalommal, teljesen normálisak. azért érzed éjjel jobban, mert olyankor nincs semmi, ami elterelné róla a figyelmed. Nappal teszel-veszel, dolgozol, rohansz, így fel se tûnnek ilyen dolgok. Épp úgy, mint a fájdalom: a nappal még elviselhetõ fogfájás éjjel iszonyatos tud lenni. ezért, mert ilyenkor nincs ami elterelné a figyelmet, általában az elsõ mozgásokat is este vagy éjjel, fekve érzik meg a kismamák. ha nagyon kellemetlen ez az érzés, szedj magnéziumot, ez ellazítja a simaizmokat!
Nem a hátadon fekszel olyankor? Nekem mindig akkor keményedett a pocim. Próbálj oldalt aludni, lehet, hogy megoldja a problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat.Próbálok oldalt feküdni, mert úgy kényelmesebb már.

15 hetes terhes vagyok és még nem érzem a baba mozgását, holott nagyon sokan írták, hogy 14-15 hetesen már érezték. Amikor a méhem környékére teszem a kezem, akkor koncentrálok erősen, de nem érzek semmi, miért nem?

tudom, hogy van aki kés?bb érzi meg a mozgolódást. Csak aggódom, hogy én még buborékokat sem érzek.

Legjobb válasz: Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama

Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama
Elsõ babánál a védõnõ is csak 19-20-21 hét körül kérdezgeti hogy érzed-e már, nyugi.Azonkívül függ a lepény helyzetétõl és a testalkattól is.A második babádat fogod hamarabb megérezni :) mert akkor már tuti érzed mit is kell érezni.Nálam "buborék" nem is volt csak kis bökdösések.Elsõmet 20h., kistesót 16h.éreztem elõször.Még egy kis türelem, az aggódást pedik felejtsd el! :) 31h.kismama
Szia! Ne aggódj én is csak a 20. héten kezdtem el érezni elõtte én is "csak" ugyanazt éreztem amit Te is kis "vonulásokat", bekeményedést! Most 21 hetesen érzem teljesen biztosra, hogy Õ az! :) ) Boldog babavárást!
Én elég korán megéreztem, 16hetesen. De általában az elsõ babát mások késõbb szokták. A kezemmel ilyenkor még semmit nem éreztem, csak a finom mocorgást belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezért nem érzek a kezemmel még semmit :) Akkor türelmes leszek tényleg :)
szia! én csak 21 hetesen éreztem elõször, de utána folyamatosan :-) most már itt szuszog az ágyon a kis lurkó, 11 hetes
Nekem elsõ baba, és a 13. heti védõnõi találkozón azt mondta a védõnõ, hogy 3 hét múlva már figyelgethetem a mozgásokat. Be is jött, mert a 16. hét vége óta mocorog a bébim. "Mászkál" ide-oda, mozgolódik ezerrel, naponta többször is. De kívülrõl -a dokim szerint- kb. a 20-21. héttõl lehet majd figyelni.
az elsõ babát késõbb érzi az ember, mint a másodikat, harmadikat, majd a 17-18 hét környékén valószínûbb hogy megérzed a pillangószárnyverdesést:) amúgy van már pocakod?
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Én azt gondoltam, elõbb fogok a kezemmel érezni valamit, mielõtt magától is megérzem a mozgolódásokat. Hát akkor türelmes leszek és várok. És a keményedések, az már lehet a baba helyezkedése?
A kérdező hozzászólása: szia! Akkor én sem vagyok elkésve. Csak már jó lenne érezni. :) )

Miért van az hogy ha sokáig ülök és felállok akkor úgy érzem mintha vmi ki akarna szakadni belőlem a méhem környékén?

18 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ilyet én is szoktam érezni! szerintem ez normális hiszen nõ a méhed és egyre nehezebb. Gondolom én! minden jót grat a babához!!! 21 hetes kismama:)

Szia! Ilyet én is szoktam érezni! szerintem ez normális hiszen nõ a méhed és egyre nehezebb. Gondolom én! minden jót grat a babához!!! 21 hetes kismama:)

Miért van az, hogy a méhem tágul, és a petefészkemben érzek szúrkálódást, illetve nyomásokat? 5 hetes vagyok

Legjobb válasz: Gratula! Mert nõl a méhed, hisz a baba helyezkedik a pocidban. Egyre nagyobb lesz, nekem is fájdogál, szedek rá MagneB6-ot. 6 hetes babás

Gratula! Mert nõl a méhed, hisz a baba helyezkedik a pocidban. Egyre nagyobb lesz, nekem is fájdogál, szedek rá MagneB6-ot. 6 hetes babás
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam! nem csak én, hanem minden kismama
Közben a hormonok is dolgoznának, nem tud megrepedni a tüszõ, mert ugye babásak vagyunk, ez is okozza a szúrkáló érzést.

8 hetes terhesen miért érzem azt sokszor egy nap, hogy mintha a méhembe valami buborákolna?

Legjobb válasz: 8 hetesen valószínü,hogy a be´lmozga´sodat érzed.A baba mozgásának érzéséhez,még túl korai. Gratula a babához. 29hetes kismama.

8 hetesen valószínü, hogy a be´lmozga´sodat érzed.A baba mozgásának érzéséhez, még túl korai. Gratula a babához. 29hetes kismama.
A babát nem érezheted még, úgyhogy az valami más lesz.

Miért érzem nagyobbnak a méhemet?

mensi napján barna pecsételés jelentkezett csak,amikor megjön el?tte mindig ugye nagyobb a méhem,utána mindig visszaáll eredetibe,most 2 héttel mindezek után továbbra is nagyobbnak érzem,de a barna pecsételések elmúltakor csináltam tesztet de negatív lett,ez miért van?

Legjobb válasz: Szia..mikor csináltad az utolsó tesztet??

Szia..mikor csináltad az utolsó tesztet??
A kérdező hozzászólása: 3.-án.akkor múlt el a barna pecsételés, azóta nem csináltam.
A kérdező hozzászólása: lehet h semmi köze hozzá de azért leírom milyen tüneteim vannak még.egy hete hasmenésem van, a cicijeim ugyan nem fájnak de a párom szerint nõttek és nagyon kirajzolódnak rajta a kék erek.(hozzáteszem ennyire nem szoktak látszódni)a hõm 36, 6.és 4 napja kijöttek rajtam olyan pattanások amik nagyon fájnak de kinyomni nem lehet :S :( nem szoktak lenni ilyenek sem.most vagy valami hormonproblémám van vagy a meleg vagy nem tudom
Õszintén nem tudom..az igazság az, hogy ha babás valaki akkor több progreszteront termel ami székrekedést okoz és nem hasmenést..persze bizti vannak kivételek is..minden esetre én csinálnék még egy tesztet a helyedben --már csak azért, hogy kiderüljön végre, mert lehet tényleg baba csak késõbb fogant és most lesz pozi a teszt.
Teszt ! Már egészen biztosan kimutatná.

Miért érzem úgy szex közben, hogy fáj a méhem?

Óvatosan szeretkezünk a párommal. Ugy 3-4 hónapja vannak ilyen problémáim. Vagy esetleg mi más fájhat ott nekem?

Legjobb válasz: Nekem is igy van, van amikor fáj van amikor nem! Volt olyan aki azt mondta hogy azért mert nem vagyok felizgulva rendesen, de nem mert nem ott fáj! Menny el nogyogyászhoz, mert nekem azért fáj tobb mint valoszinu mert hpv virusom van. Munka társamnak is az volt és neki is fájt! Nem akarlak megilyeszteni, de inkább mennyél el! Lehet, hogy csak fel vagy fázva vagy egyszeruen érzékenyebb vagy. Vegyél forro furdot és tegyél bele kamilla teát, attol hát ha jobb lesz ha nem mulik mennyél orvoshoz! Remélem rendben jossz minél hamarabb és nincs semmi baj!

Nekem is igy van, van amikor fáj van amikor nem! Volt olyan aki azt mondta hogy azért mert nem vagyok felizgulva rendesen, de nem mert nem ott fáj! Menny el nogyogyászhoz, mert nekem azért fáj tobb mint valoszinu mert hpv virusom van. Munka társamnak is az volt és neki is fájt! Nem akarlak megilyeszteni, de inkább mennyél el! Lehet, hogy csak fel vagy fázva vagy egyszeruen érzékenyebb vagy. Vegyél forro furdot és tegyél bele kamilla teát, attol hát ha jobb lesz ha nem mulik mennyél orvoshoz! Remélem rendben jossz minél hamarabb és nincs semmi baj!
Ha a méhszájad fáj, akkor egyszerûen csak túl mélyre hatol és pont eléri. Ha nem vagy kellõen felizgulva, akkor jelentkezhet ilyen fájdalom. Én legalábbis ezt tapasztaltam magamon.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy nincs semmiféle vírusfertõzésem illetve bármi komolyabb bajom. Elképzelhetõ, hogy nem vagyok annyira felizgulva mert nem minden helyzetben és minden alkalommal fáj. Van amikor egyáltalán viszont van amikor rendesen fáj a hasam alja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!