Találatok a következő kifejezésre: Miért érzek Mi (362 db)

Miért érzem? Mi lehet?

Félidöben vagyok a ciklusomnál.Miért érzek napok ota "mindjárt megjön-t",alhasi görcsökkel????

Legjobb válasz: Nem fáztál fel?

Nem fáztál fel?
A kérdező hozzászólása: nem
A kérdező hozzászólása: 3.napja lent van höm.
Talán most van pé-d?
A kérdező hozzászólása: Igy alakult a görbém... http://ciklus.hu/images/diagramok/c187e5cdd3cb1f76216e0b55c2..

Miért érzem azt, hogy kevesebb vagyok a többieknél? Mit tehetek elenne?

Úgy érzem szánalmas vagyok a többiekhez képest, elveszett és nem vagyok képes a jó tulajdonságaimat el?térbe hozni, pedig tudom, hogy vannak (csak tudnám pontosan hogy mik..), de mindig a rosszakon rágom magam, hogy miért vagyok ilyen. Olyan rossz amikor pár osztálytársam mesél magáról dolgokat vagy hozzá f?zik a véleményüket valamihez és amikor az enyémet is kérdezik, hogy én mit szólok ehhez meg ahhoz, akkor egyszer?en "leblokkolok", nincs véleményem, nem jut eszembe semmi... Legtöbbször azt mondom, "Hát, nem tudom...". Ez engem borzasztóan bánt, hogy nem vagyok képes megnyílni az emberek el?tt.

Legjobb válasz: Egyedül Kinek mondjam el mit érzek? Hogyan tud fájni a nemlét. Ki gyógyítja sebem, ha vérzek? Ha felszakad egy emlék. Ki értheti meg bánatom? Melyet kimondani sem lehet. Eltévedt bennem pár atom, Gyógyszer itt mit sem tehet. Ki segít fel, ha elestem? A hosszú út során. Ki mondja meg mit kerestem? Akkor még, idejekorán. Ki áll mellettem, ha sírok? S könnyeim papírra vetem. Ki fogja kezem, ha írok? Ha van pár jó ötletem. S ki kérdi meg tõlem "Barátom hogy érzed magad?" Ki érdeklõdik felõlem? Ha életem filmje kettészakad.

Egyedül Kinek mondjam el mit érzek? Hogyan tud fájni a nemlét. Ki gyógyítja sebem, ha vérzek? Ha felszakad egy emlék. Ki értheti meg bánatom? Melyet kimondani sem lehet. Eltévedt bennem pár atom, Gyógyszer itt mit sem tehet. Ki segít fel, ha elestem? A hosszú út során. Ki mondja meg mit kerestem? Akkor még, idejekorán. Ki áll mellettem, ha sírok? S könnyeim papírra vetem. Ki fogja kezem, ha írok? Ha van pár jó ötletem. S ki kérdi meg tõlem "Barátom hogy érzed magad?" Ki érdeklõdik felõlem? Ha életem filmje kettészakad.
Bizony, önbizalomra van szükséged! Az nagyon jót tenne, ha megkérdeznéd azoktól, akik szeretnek, hogy mit szeretnek benned, melyek a jó tulajdonságaid!:-)
Nagyjából én is ilyen vagyok. Magamból kiindulva azt mondom, hogy szeretet hiányod van, önbecsülési, önértékelési problémákkal küzdesz és depressziós vagy. Ajánlom egy pszichológus felkeresését.
A kérdező hozzászólása: Na na na! Úgy érzem minden talált csak a depresszió nem. Nem vagyok depressziós! De azt nem tudom, hogy ennyire súlyos lenne e a helyzet, hogy pszichológushoz keljen fordulnom.
Lehet, hogy csak egy számodra fontos emberrel kéne beszélgetned egy kicsit, aki fel tudna dobni. Vagy egy aranyos, tisztességes sráccal megismerkedni.
Offolok, neharagudj. De valamennyire énis ilyen vagyok, segíteni nem tudok sajnos, de végig olvasnám énis, hogy miekt mondanak még az utanám lévõk. Ha nemharagszol. :$
a családod miatt vagy ilyen

A katolikusok miben hisznek? Miért érzem távolabbinak őket a többi keresztény felekezettől? Miért volt reformáció? Miért lettek reformátusok? Miért szakadtak el a katolikus vallástól?

Legjobb válasz: Kedves Ismeretlen utolsó hozzászóló! (Nem tudom, csak nekem tûnt-e fel, de a legnagyobb "Bibliaismerõknek" még nicknevük sincs! Talán szégyenlik?) Köszönöm Neked, hogy megmutattad, hogy hogyan is kell igazán megélni a Jézusi szeretetet! Azt nem tudtam még eldönteni, hogy az utcán is használjam-e a tõled tanult üdvözlõ formulát: Te ostoba fajankó! Azt mondtad, hogy nema saját véleményedet adod közre. Én ezt kézséggel elhiszem! Én ki merem jelenteni, hogy én igenis, nem bemagolt szövegeket adok közre, hanem azt mondom, ami az én véleményem, ami azután alakut ki, hogy a kérdést alaposan körbejártam. Azt mondod, hogy te csak az igazságot hirdeted, hogy az igazság szerint értelmezett Bibliát hirdeted. Ezt viszont már kevésbé hiszem el! Ugyanis az, aki a feltételes módban írt szavaimat a reakciójában kijelentõ módúnak állítja be, attól kissé kételkedve fogadom el, hogy a Bibliaértelmezése helyes lehet! Megvethetsz ezért, de én pl egy olyan villanyszerelõre, aki nem tud úgy kicserélni egy villanyégõt, hogy az világítson; arra igencsak kételkedve fogom rábízni egy atomerõmû teljes villanyhuzalozását! Valóban igazad llehet, hogy ostoba vagyok (ahogy szeretettel oly sokszor felemlegetted) de aki egy ekkora szöveget nem tud rendesen értelmezni, attól kételkedve fogadom el, hogy a példabeszédekkel, allegóriákkal teli Bibliát valóban, elfogadhatóan fogja értelmezni! Ha pedig, erre értetted a "nem saját véleményed" kifelyezést, akkor viszont elismerted, hogy nem vagy más, mint egy papagáj, akinek fogalma sincs, hogy mirõl beszél! De ugyanezt mondhatnám az elsõ hozzászólónak is! Elhiszem Neked, hogy nem hiszed, hogy pl az elsõáldozás, a bérmálás nem Biblikus, csak furcsálom, hogy bevallod, hogy fogalmad nincs róla, hogy azok mik. De ha nem tudod, hogy azok mik, akkor hogy mersz róluk bármit is állítani? Erre szoktam azt mondani, hogy "na ehhez már pofa kell!". Teszem azt, én sem mondom, hogy a kagyló ehetetlen vacak; mivel még nem volt szerencsém megkóstolni, így nem nyilatkozom róla! Vagy (a Te logikádat követve) azt kellene mondanom, hogy ugyan fogalmam sincs, hogy milyen a kagyló, de biztos ehetetlen, mert pl a franciák élvezettel eszik? Igaza lehet, noname barátunknak, ostoba lehetek, de nagyon! Valamint: katolikus képzés Mohamednek, hogy arab seregekkel lehessen elfoglani a szentföldet?!?!?!?!!!!!! Ennél rosszabb viccet még épetemben nem hallottam!!! Ha most (szerinted ugyebár) a muzulmánok a keresztényekkel EGYÜTT harcoltak a szentföldért, akkor ki ellen is harcoltak? #7! Tisztában vagyok az itt jelenlévõ protestánsok elvakultságával és agrassziójával. Nem is azért írok válaaszokat a mocskolódásaikra, mert akár csak remélhetném is, hogy kialakul bennük a belátás képessége. Én inkább a katolikus testvérek miatt írok, hogy lássák: ki lehet állni a viharba! Ha csak egy is közülük hajlandó lesz megvallani hitét a gúnyolódás és a lejárató kampány ellenére: már nnem volt hiábavaló az írásra fordított idõ!

Kedves Ismeretlen utolsó hozzászóló! (Nem tudom, csak nekem tûnt-e fel, de a legnagyobb "Bibliaismerõknek" még nicknevük sincs! Talán szégyenlik?) Köszönöm Neked, hogy megmutattad, hogy hogyan is kell igazán megélni a Jézusi szeretetet! Azt nem tudtam még eldönteni, hogy az utcán is használjam-e a tõled tanult üdvözlõ formulát: Te ostoba fajankó! Azt mondtad, hogy nema saját véleményedet adod közre. Én ezt kézséggel elhiszem! Én ki merem jelenteni, hogy én igenis, nem bemagolt szövegeket adok közre, hanem azt mondom, ami az én véleményem, ami azután alakut ki, hogy a kérdést alaposan körbejártam. Azt mondod, hogy te csak az igazságot hirdeted, hogy az igazság szerint értelmezett Bibliát hirdeted. Ezt viszont már kevésbé hiszem el! Ugyanis az, aki a feltételes módban írt szavaimat a reakciójában kijelentõ módúnak állítja be, attól kissé kételkedve fogadom el, hogy a Bibliaértelmezése helyes lehet! Megvethetsz ezért, de én pl egy olyan villanyszerelõre, aki nem tud úgy kicserélni egy villanyégõt, hogy az világítson; arra igencsak kételkedve fogom rábízni egy atomerõmû teljes villanyhuzalozását! Valóban igazad llehet, hogy ostoba vagyok (ahogy szeretettel oly sokszor felemlegetted) de aki egy ekkora szöveget nem tud rendesen értelmezni, attól kételkedve fogadom el, hogy a példabeszédekkel, allegóriákkal teli Bibliát valóban, elfogadhatóan fogja értelmezni! Ha pedig, erre értetted a "nem saját véleményed" kifelyezést, akkor viszont elismerted, hogy nem vagy más, mint egy papagáj, akinek fogalma sincs, hogy mirõl beszél! De ugyanezt mondhatnám az elsõ hozzászólónak is! Elhiszem Neked, hogy nem hiszed, hogy pl az elsõáldozás, a bérmálás nem Biblikus, csak furcsálom, hogy bevallod, hogy fogalmad nincs róla, hogy azok mik. De ha nem tudod, hogy azok mik, akkor hogy mersz róluk bármit is állítani? Erre szoktam azt mondani, hogy "na ehhez már pofa kell!". Teszem azt, én sem mondom, hogy a kagyló ehetetlen vacak; mivel még nem volt szerencsém megkóstolni, így nem nyilatkozom róla! Vagy (a Te logikádat követve) azt kellene mondanom, hogy ugyan fogalmam sincs, hogy milyen a kagyló, de biztos ehetetlen, mert pl a franciák élvezettel eszik? Igaza lehet, noname barátunknak, ostoba lehetek, de nagyon! Valamint: katolikus képzés Mohamednek, hogy arab seregekkel lehessen elfoglani a szentföldet?!?!?!?!!!!!! Ennél rosszabb viccet még épetemben nem hallottam!!! Ha most (szerinted ugyebár) a muzulmánok a keresztényekkel EGYÜTT harcoltak a szentföldért, akkor ki ellen is harcoltak? #7! Tisztában vagyok az itt jelenlévõ protestánsok elvakultságával és agrassziójával. Nem is azért írok válaaszokat a mocskolódásaikra, mert akár csak remélhetném is, hogy kialakul bennük a belátás képessége. Én inkább a katolikus testvérek miatt írok, hogy lássák: ki lehet állni a viharba! Ha csak egy is közülük hajlandó lesz megvallani hitét a gúnyolódás és a lejárató kampány ellenére: már nnem volt hiábavaló az írásra fordított idõ!
Ece homo! Pontosan leírtad, 5. azt, amit mondtam korábban! Igazad van! Mi a tízparancsolatot így tanítjuk gyermekeinknek: 1! Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! 2! Isten nevét hiába ne vedd! 3! Az Úr napját szenteld meg! Vagyis csaltunk! Ez igaz! Illetve … Hoppla! Most látok egy apróságot! A gyerekkori hittankönyv van a kezemben, nem a Biblia! És minõ igazságod van, kedves #5! Ott van az, amit te bemásoltál. Szó szerint ott van a Bibliában! De akkor most mi van? Ja, hogy téged az zavar, hogy nem követeljük meg egy gyerektõl, hogy az egész Bibliát szó szerint tudja? Ebben nagyon igazad van! Hatalmas bûn, hogy nálunk nem születik mindenki zseninek. Hogy mi, katolikusok EMBEREK számára próbáljuk áttadni Isten üzenetét! Lehet, hogy ti elvárjátok, hogy egy gyermek, mikor még be sem tölti a 7. életévét, már fejbõl tudja elmondani a Biblia felét; hivatkozásokkal, és kereszthivatkozásokkal, vers, sor, és könyvszámokkal együtt. Mi, inkább jobb néven vesszük, ha az a gyerek csak annyit tud elmondani, hogy Isten elsõ parancsa az, hogy Uradat istenedet szolgáld, és csak neki szolgálj! Abban is igazad van, hogy Jézus az egyetlen közbenjáró! Tökéletesen igazad van ebben is, ha … az Istened egy skizofrén! Jézus megmondta: az Atya és Õ egy és ugyanaz a személy! Vagyis Jézus maga Isten! Az viszont, hogy valaki SAJÁT MAGÁNÁL járjon közbe, az csak egy skizofrénnel fordulhat elõ :-) Remélem (ha már ennyire okos vagy) küldtél valami jó gyógyszert az Istenednek! Az enyém köszöni szépen, jól elvan, skizó panaszok nélkül :-) Szóval ki magyaráz félre mit? Ki logikátlan? Vagy csakszimplán kényelmesebb volt áttírni a szavak jelentését, mint elismerni pár dolgot? Amúgy, nem tudom ki vette észre, hogy kedves barátom #5. nekem írta a cáfolatot, de semmit sem írt arra, amit mondtam. Ezt hívják "bemagolt szöveg szajkózásának" Ehhez értesz kedves #5! De ha gondolkodnál is, észrevennéd, hogy az a hittétel, amit most annyira tudsz szajkózni, az nem más, mint pusztán, emberi zsebek megtömése és az emberi gõg miatti szófacsarások!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a magyarázatot! Én is katolikus vagyok vagyis megkereszteltek csecsemõkoromban engem is, de nem ettõl érzem magam kereszténynek hanem pont attól, hogy érdeklõdöm más keresztény felekezetek felõl. DE... Ha bele gondolunk, elõször csak katolikusok voltak. A Biblia tanít minket arra, hogy fogadjuk el a felsõbb hatalmat. Na már most Kálvin János vagyis a reformátusok végülis lázadtak azzal, hogy külön váltak. Nem? Tehát vagy a katolikusok a bûnösök mert félre vezették a népet vagy a reformátusok Isten akaratával szálltak szembe amikor tagadták a katolikusokat? Nem tudom...
Tudom, hogy ebbõl 0% lesz, de nem érdekel! Azért a katolikusok állnak a legtávolabb a többi, magát kereszténynek mondó felekezettõl, mert egyedül róluk nam szólt Jézus, mikor az utolsó idõkrõl beszélt. Arra gondolok, ahol azt emlegeti fel, hogy sokan lesznek, akik azt állítják majd magukról, hogy õk a Krisztus igazi követõi. Ha ezt az igét végiggondolod, máris találsz egy érdekességet: tudniillik azt, hogy ugye a katolikus egyház áll egymással háborúzó, magukat egyedülinek beállító felekezetekbõl? Azért is furcsáknak tûnhetünk, mi katolikusok, mert pl mi nem csak mondjuk azt, hogy hisszük az örök életet; hanem valóban hisszük. Ahogy azt Jézus tanította! Hisszük a poklot és a mennnyországot, valamint azt, hogy a földrõl távozott testvéreink (itteni életük szerint) a menyországban várják a feltámadást, vagy a pokolban szenvednek az utolsó napig, és tovább. És, amit a reformációban áttírtak, de ebbõl adódik: azt, hogy akik a menyországban vannak Isten színe elõtt, azok hallhatják azt, ha hozzájuk fordulunk, és Isten is szívesen meghallgatja, és teljesíti kérésüket. Õket nevezzük szenteknek. De logikusan belegondolva: mi hagy több pénzt a zsebedben? Az, ha idõnként, de viszonylag rendszeresen adományt kérnek tõled, arra, hogy egy szentet megtisztelhessen a közösség; vagy az, hogy azt mondod, a szentek ötlete is ostobaság, és az adománynak menõ pénz a zsebedben marad? Furák vagyunk mi katolikusok. Például azért is, mert mi hajlandóak vagyunk feladni emberi méltóságunkat, és olyan "praktikákat" csinállunk, hogy Isten elõtt megalázkodunk, és letérdelünk! Szemben azokkal, akik az "Istennek sem térdelnek le". Furák vagyunk azért is, mert mi elhisszük, megvalljuk, és cselekedjük azt, amit Jézus mondott az utolsó vacsorán: "… ez az én testem …, ez az én vérem …". Ugyanis emiatt tartjuk annyira fontosnak a szentáldozást, és emiatt hajtunk térdet az Oltáriszentség elõtt; hiszen az Krisztus élõ teste, és Krisztus és az Atya egy, így maga a Jóisten elõtt hajtunk térdet, ami szerintünk megilleti Teremtõnket és Éltetõnket! Egyszerûen összefoglalva: A katolikusok nem a pénz és az egó hamis bálványát helyezik az elõtérbe, hanem az élõ Istent; szemben a pénzsóvárgással és az emberi gõggel!
Prókátor, hiába írsz bármit is, ezek az emberek 500 évvel vannak lemaradva a mától, és gyûlölik a katolikusokat. Az õ hitük a tagadás, és élvezik, ha másokat megszólhatnak.
Az alábbi cikk sok kérdésedre elég kimerítõ választ ad - hithû katolikus szemszögbõl. Nem árt tisztában lenni a protestantizmus elterjedésének kezdeteivel, mert nagyon sok mítoszt eloszlat a reformációval kapcsolatban. http://www.katolikus-honlap.hu/0807/bilkei.htm
No akkor bemásolom a cikkbõl a legfontosabb részeket: "MIK VOLTAK A KATOLIKUS EGYHÁZ HIBÁI A PROTESTANTIZMUS ELÕTT? A katolikus egyház Nagy Konstantin után 1200 esztendõn keresztül szabadon fejlõdött. Ereje és hatalma hihetetlen módon megnõtt. Fölötte állott a királyoknak és országoknak. A pápa adta a koronákat, s ha egy király eltért a törvényes úttól, a pápa felmentette népét a hûségeskü alól. (Ez történt pl. II. Endre magyar királyunkkal, amikor az adószedést, zsidókra és izmaelitákra bízta.) A gazdag Egyház A hatalommal együtt járt a gazdagság. Mivel a papság vezetése mellett épültek a templomok, iskolák, kórházak, szegényházak, a katolikus vallás vezetett az építészetben, mûvészetben, irodalomban, népnevelésben, sõt óriási befolyása volt a hadvezetésre (pl. a keresztes hadjáratokat, a törökök elleni háborúkat a pápa szervezte és támogatta) igen sokan igen nagy vagyonokat bíztak az Egyházra. Ha ez az óriási vagyon és hatalom kizárólag csak arra a célra fordíttatott volna, amire az alapítók szánták, nem lett volna baj. Azonban a papok is emberek voltak. A nagy hatalommal és gazdagsággal együtt járt, hogy nem egy egyházi férfiú is kezdett fényûzõ, kényelmes életet élni, úgy mint a világi magyarok. A nagy birtokkal együtt járt az ország védelmének kötelezettsége, a hadviselés. Így a papok lelki hivataluk mellett katonáik vezérei is lettek. A hatalmas, elõkelõ családok papokká nevelték gyermekeiket, hogy a hatalmas papi birtokokba beleülhessenek. Sõt a századok folyama alatt lassankint arra törekedtek, hogy az elõkelõ papi állásokba õk maguk nevezzék ki a maguk embereit, rokonaikat vagy velük egyetértõ jóbarátaikat. Sok fõpap nem elégedett meg egy állással, hanem több püspökséget, apátságot stb. is kezelt, természetesen nem a velejáró kötelességért, hanem a jövedelemért. (Mátyás király a 7 éves Estei Hyppolitot tette meg a pápa ellenére esztergomi érseknek.) A fejedelmek még a pápai szék betöltésébe is döntõ befolyást akartak gyakorolni. Ezek miatt volt a nagy összeütközés a világi hatalom és VII. Gergely pápa (1073-1085) között, aki az Egyház lelki erejét nem akarta kiszolgáltatni a világi uraknak. Az ö mélyreható újításai századokon keresztül éreztették is tisztító hatásukat. Proletár papság A fõpapok mellett gazdagok lettek maguk a templomok is. Sok ember tett alapítványokat azért, hogy a lelke üdvösségéért szentmiséket mondjanak. Mivel sok ilyen misealapítvány volt, sok pap is kellett. Mivel a jobbágy gyermekébõl is lehetett pap, természetesen sok szegényember fia ment a papi pályára. Így lett egyes helyeken túlságosan nagy a papok száma. Pl. Kölnben 5000 volt a papok és apácák száma. Straßburgban a székesegyház szolgálatában volt 36 kanonok, 38 káplán és 65 olyan pap, akinek csak a misemondás volt a kötelessége. Az alapítványok eleinte tisztességesen eltartották a papokat, késõbb, mikor a pénz elértéktelenedett, az alsó papság közül sokan nyomorogtak. Tehát a fõpapság nagyon gazdag, az alsó papság pedig igen szegény volt. Ezek lettek a proletár papok, akik tele voltak elégedetlenséggel, panasszal, sõt a lázadás szellemével, s ha a sors úgy hozta, szívesen állottak azok mellé, akik jobb megélhetést ígértek nekik. Csak vezér kellett s õk szívesen tódultak a zászlaja alá. A pogány irodalom A régi görög és római pogány világnak nagyszerû mûvészete és irodalma volt. A reformáció elõtt divatba jöttek ezek a pogány költõk és mûvészek. A királyok, fejedelmek fölkutatták a régi költeményeket és mûtárgyakat. Természetes, hogy a fõpapság sem maradt mögöttük, hiszen ha valaki, az Egyház mindig támogatója volt az irodalomnak és mûvészeteknek. A kolostorokban nemcsak a szentírást és a szentatyák mûveit másolták, hanem a pogány írók mûveit is. Ezzel együtt járt, hogy a pogány szellem megrontotta a kereszténység tiszta gondolatvilágát. Az erkölcsök hanyatlása Mindezekbõl következett az erkölcsök hanyatlása. A pogánysággal, háborúskodással, katonáskodással foglalkozó papság nem élte azt a tiszta életet, amelyet Krisztus és az Egyház szelleme tõle követelt. A romlottság még a pápai udvarban is felütötte a fejét és fõleg VI. Sándor alatt sötét példát adott. VI. Sándor mint nõs és gyermekes családapa ment a papi pályára. Kitûnõ politikai tehetség volt, azonban ezt elhomályosította az a körülmény, hogy nagyon szerette gyermekeit, akik botrányos életet folytattak, sõt a mérgezések, orgyilkosságok sem hiányoztak az életükbõl. Mennél elõkelõbb volt a pápa állása, annál nagyobb árnyékot vetettek rá ezek a botrányok. Igaz, hogy az Egyház ellenségei sok mindenfélével meg is toldották ezeket a szomorú dolgokat, azonban VI. Sándor pápa uralkodása (1492-1503) a katolikus Egyház legsötétebb lapjaira tartozik."
AZ EGYHÁZ TANÍTÁSA VOLT-E AZ OKA A REFORMÁCIÓ ELÕTTI BAJOKNAK? Nem! Az Egyház Krisztus evangéliumát tanította, azt az evangéliumot, amelyet ma is használ, s amelyet a protestánsok is használnak. Voltak visszaélések, hibák, bûnök, amelyeket az emberek követtek el. A pogány írók és mûvészek divatja sem katolikus tanítás volt, az erkölcsök hanyatlása miatt eleget panaszkodtak és siránkoztak az Egyház jobbérzésû vezetõi. Sokan jósolgatták is a vihar közeledését, azonban sem a pápai széken, sem a püspökök közt nem volt olyan egyén, aki a kor lefelé gördülõ szekerét meg tudta volna állítani. MEGÁLLÍTOTTA-E EZT A PROTESTANTIZMUS? Reformálta-e az erkölcsöket? Kiirtotta-e a babonát, a boszorkányhitet? Megszüntette-e a pogány irodalom káros befolyását? Visszavezette-e az embereket a mezítlábas, vértanúságot szenvedõ apostolok õsi kereszténységébe, vagy ahogyan Lévay Lajos ígéri: „a kereszténységnek abba az eredeti formájába, amilyen az apostolok idejében volt?” Lutherról írta Rotterdami Erasmus 1538-ban: „Te oly felzúdulást idéztél elõ a mise ellen, hogy az sok helyen megszûnt. Azonban adtál-e helyette valami szentebbet? A templomaitokba nem jártam, de láttam a templomból kijövõ hallgatóitokat: olyanok voltak, mintha az ördög szállta volna meg õket. Az arcuk eltorzult a dühtõl és méregtõl. Úgy jöttek ki a templomból, mint a harcosok, akiket a hadvezér szónoklata rohamra lelkesített. Hol idéztek elõ a ti prédikációitok bûnbánatot és töredelmet? Nem a papság ócsárlásával foglalkoztok-e legtöbbször? A lázadás szellemét ébresztitek-e vagy a jámborságét? Ritkák-e az evangélikusok közt a lázadások? Nem erõszakoskodnak-e leghitványabb okok miatt?” Usíngen Bertalan ezt írta 1530-ban: „Erfurtban 300 kilépett szerzetes tartózkodik s az utcákon lépten-nyomon csatangoló apácákkal kell találkozni. A városokban az utcákon csoportosulnak a kilépett papok, akik szégyenfoltjai az új vallásnak. Ha beszélnek, nem tesznek egyebet, mint a régieket gyalázzák. A szószékekrõl állandóan durva gyalázkodás hallik, folyton a papság bûneirõl van szó, akiket évszázadokon tiszteltek. A Szentírás azt parancsolja a szónoknak, hogy tárja hallgatói elé azoknak bûneit és intse õket, hogy térjenek jobb életre. Az új tanítók azonban nem a hallgatók bûneirõl beszélnek, hanem a papságéról. Így a hallgató elfeledkezik a saját bûneirõl s mikor a templomból kilép, rosszabb lesz, mint mikor oda belépett. Hallgatóitok unják már a folytonos gyalázkodást. Azelõtt az evangéliumot magyarázták, most csúfondároskodást hallanak. Az ilyen gyalázkodás azelõtt legfeljebb a vásári kikiáltóknál volt szokásban, most a templomban csinálják. [...] Íme látjuk már a ti prédikációtok gyümölcsét, a mindenkit megbotránkoztató kicsapongásokat. Minek fékezzék magukat az emberek, amikor folyton azt hallják, hogy egyedül a hit által minden bûnük eltöröltetik és hogy a gyónásra szükség nincs. Szörnyû módon elszaporodtak a házasságtörések, a paráznaságok, a tolvajlások, Isten-gyalázások, a rágalmazások. Prédikálóitok által elértétek azt, hogy az emberek nem gyakorolják többé az irgalmasság cselekedeteit s a szegények hangos szóval panaszolják, hogy a gazdagok nem törõdnek többé a szegényekkel, hiszen folyton azt halljuk, hogy a jócselekedeteknek nincs értékük. A papság, amely eddig bõven ellátta alamizsnával a szegényeket, nem folytathatja tovább a jótékonykodást, mert jövedelmei a ti támadásaitok folytán elfogyatkoztak.” A protestantizmus jóformán teljesen elhagyta elsõ vezetõinek alapvetõ tanításait (az ember teljesen romlott, a jóra képtelen – egyedül a hit üdvözít – a jócselekedetek az üdvösségre szükségtelenek – a törvényt megtartani nem lehet, tehát megtartani nem kell – a predestináció). Megmaradt azonban egy: a biblia szabad magyarázata. Ez aztán megszámlálhatatlan részekre szakította szét a protestánsokat. [...] Az azután még érdekesebb, hogy a sok ezer protestáns felekezet mind magamagát tartja Krisztus igazi vallásának, „aki megtisztította az evangéliumot, visszaállította a régit, az igazit és megszabadította a híveket a katolicizmus sötét igájából”.

Mi a baj velem miért nem tudok tanulni? Miért érzem magam egyedül?

Sok-Sok barátom van, akik közül néhány talán életreszolo lesz, barátnöm akivel több mint 8 honapja együtt vagyok, szeretjük egymást, a szexuális életünk is aktiv, jo anyagi háttere van a családomnak, a szüleim elválltak, anyukáméknak sok, apukáméknak is ugyahogy van pénzük, okosnak tartom magam, szinte mindenki annak tart, már egy párszavas beszélgetésböl is ezt szürik le, de az iskolában mégsem teljesitek jol, több mint 4 böl bukok, 9.es vagyok az ország egyik legjobb gimnáziumába.. és sokszor egyedül érzem magam, és az térzem h nem szeretnek, és hogy majd semmi nem lesz belölem.

Legjobb válasz: Velem is ez volt.Egyszerûen elmegy az ember életkedve,ugy érzed nincsen kedved semmihez. Szerintem ilyenkor a motivációval lehet probléma

Velem is ez volt.Egyszerûen elmegy az ember életkedve, ugy érzed nincsen kedved semmihez. Szerintem ilyenkor a motivációval lehet probléma
A kérdező hozzászólása: És neked hogyalakult az életesd a suliba? amigy még az az én bajom h lusta vagyok, de az életkedv hiány miatt, nemlehet annyira lusta, lassan egy éve edzek terembe, 2x akkor vagyok mint a vele korabeliek, pedig 55 kilo se voltam, ehez pedig kell akarat, de mégis annyira üresen érzem magam. : /
Én is ilyen vagyok.
Motivaciora es sikerelmenyre van szukseged.
Próbáld ki gondolatban azt a "szerepjátékot", hogy nincs mögötted egy anyagilag jó hátterû család. Tehát csak arra számíthatsz, amit magadtól érsz el, mert senki nem fog a feneked alá tolni semmit. A motivációd hiánya az, hogy pontosan tudod, akármi történik veled, mindig lesz aki kihúzzon a bajból. Anyagilag fõként...
Sok dologban magamra ismerek, én 25 vagyok én is jó gimnáziumba jártam, én sem találtam mindig magamat. Szerintem a legfontosabb azt meglátni, hogy neked kell irányítani a dolgaidat. PL nekem is most tanulnom kéne a holnapi órámra, mégis folyton rányomok egy random kérdésre itt :-D Oszd be az idõdet, kb tippeld be, hogy 3-ra hazaérsz, egy óra kaja meg lötyögés, stb, 4-tõl 6-ig meg KELL csinálod eztmegeztmegezt a házidat, ha nem lesz kész, akkor megvonod magadtól (te és nem más!) a szabad estét, ha kész és okés, akkor engedélyezed magadnak, hogy a barátnõddel találkozz stb. Keress a barátok között olyat, akivel lehet együtt tanulni. Állati motiváló, ha azt látod, hogy valaki izzad melletted szintén és tudtok kérdezni egymástól. Itt is fontos az önfegyelem, de együtt könnyebb. Nekem mai napig az a problémám, hogy nagyon egyedül vagyok a tanulással, a problémáimmal. Saját esetemben tudom, hogy ez annak köszönhetõ, hogy az édesanyám -bár nem volt soha kifejezetten depressziós, beteg, de- nem tudott soha igazán sok szeretetet adni. Nálad ez valószínûleg a válással van kapcsolatban. Az mindenképpen segít, ha te is teszel azért, hogy a szüleiddel legyen kapcsolatod, tehát ha van olyan, amikor egyikükkel csak kettesben csináltok valamit együtt és beszélgettek olyan dolgokról, amik tényleg számítanak. Nem biztos, hogy mindig egyet fogtok érteni, (sõt) de legalább megosztjátok egymással az idõtöket és mutatjátok, hogy törõdtök egymással. Sajnos a napi hajtásban nem mindig van erre idõ és lehet, hogy õk le is mondtak errõl, mert tinédzser vagy, de adhatsz jelzéseket, hogy szeretnél ilyet. Hidd el, nagyon sokat jelent.
Szerintem egyszerre több mint 45 percet tanulsz. Igaz az a dolog, hogy az ember csak 45 percig tud figyelni. 10 perc pihenõket tattsál!

Miért érzek igy mikor nekem is van?

Van egy 1,5 és 4,5 éves fiam. De ha az ismer?seim közt baba születik, olyan érzéseim jönnek mint aki féltékeny.

Legjobb válasz: nem tudom miért lehet, de ha vígasztal én is ugyanígy érzek...

nem tudom miért lehet, de ha vígasztal én is ugyanígy érzek...
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy nem vagyok egyedül, de néha teljessen hülyének érzem magam ez miatt
bennem is van ilyen, 1 babám van, de 4t szeretnénk. Néha az az érzésem, ez csak akkor fog elmúlni, ha beteljesülnek a vágyaink, és már meglesz az a 4 gyermek. :) azt hiszem, normális, egy bizonyos mértékig! egyre több ilyen anyukát tudok, legalábbis akik mernek beszélni róla.
Szerintem ez csak egy kis nosztalgia, nem irigység. Én legalábbis már abszolút nem szeretnék szülni, van három gyerekem, de ha valakinek születik a környezetemben, napokig eszemben van, gondolkodom rajta, hogy vajon milyen lesz nekik a gyereknevelés, mit éreznek, hogy vannak:)
Van egy egy éves kislányom és én is így vagyok. Ha elfog az érzés nagyon tudom magam szégyelni saját magam elõtt.
Hát nekem 13 évig volt ilyen érzésem.A 2. és 3. gyerekem között 15.5 év van.Amikor baba született valamelyik barátnõmnél, kollégámnál mindig mentem pesztrálni.Hál Isten mindig örömmel fogadtak, mert ilyenkor elmentek fodrászhoz, boltba, stb....Én meg babázhattam.Aztán jött a CSODÁM!2 éves múlt.Már nem érzem, ha a környezetemben baba születik, hogy ott legyek, nem érzem, hogy féltékeny lennék.Megnézem, eldajkálom, de már nem forgolódom éjszaka, hogy neki milyen jó.
A kérdező hozzászólása: Ha belegondolok nekem is az az érzés jön ahogy elnézem öket, hogy milyen jó volt terhesnek lenni és milyen volt a babám mikor megszületett. Hamar elment az idö.

Miért érzem így, mi történt velem?

Néhány hete úgy érzem mintha minden megváltozott volna. Nem érzem magam jól, bármi történik. Gyakran megy át rajtam az a gondolat, hogy már mindegy, hogy a suliban hogy teljesítek, mert hamarosan meghalok. De tudom, hogy nem így van, mégis tudatalatt ez van benne. Már nagyon zavar. És azt is tudom, hogy nem vagyok elmebeteg. Teljesen kiegyensúlyozott életet élek, mint el?tte, és mégis gyakran jut eszembe a halál.. Bocsi ha kicsit zavarosan fogalmaztam:S

Legjobb válasz: Nem tudom, miért van, de én is így érzek, szóval nem vagy egyedül. Hány éves vagy?

Nem tudom, miért van, de én is így érzek, szóval nem vagy egyedül. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 16 éves lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: Te?
15 éves lány.
Amikor ma a villamoson rálépett a lábamra egy dagadt tehén, hát én is úgy éreztem, hogy most mindjárt meghalok. Pedig nem vagyok elmebeteg. De komoly!

Mi a fontosabb egy kapcsolatban? Mennyire fontos nektek férfiaknak az, hogy gyorsan megkapjatok egy nőt? Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?

Legjobb válasz: "Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?" Kérdésben a válasz. :D Egy párkapcsolathoz hozzátartozik a szex is.

"Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?" Kérdésben a válasz. :D Egy párkapcsolathoz hozzátartozik a szex is.
Elsõ nagyon jó. Ha már megvan. Na de mi ez a kérdés istenem. Nekem mindig a lány mondta hogy mostmár vigyek gumit legközelebb. Sose én kezdeményeztem a szexet.
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy egyszerû kérdés volt.. sosem viselkedtem még így, mint most. Biztos megszállt valami. :)
Mi a fontosabb??... a szex, a jó szeretkezés alapja a kapcsolatnak...na de nem kell azonnal ágyba bújni! Hagyd, hogy meghódítson! Magamból kiindulva, amelyik lányt hamar megkaptam, nem is kellett másra! Kell egy kis rózsaszín köd, ha komoly kapcsolatot akarsz! Személy szerint értélkelem, ha egy nõ nem adja könnyen magát...mármint ha épp nem disznó hangulatban vagyok!:)
18:10 Én sem írhattam volna jobban :D
"ha egy nõ nem adja könnyen magát...mármint ha épp nem disznó hangulatban vagyok!:) " mintha én írtam volna:)
nekem minden csajomra várni kellett egy hónapot az effektív dugásig. na persze, addig cumiztak rendesen, mint a kisangyalok, úgyhogy nem bántam. :D
A kérdező hozzászólása: Ha semmi nem lett volna, akkor el is hagyod?? Ennyire nem vagytok képesek várni? :)

Miért van az, hogy nem érzem mikor a pasim elmegy bennem?

Legjobb válasz: Nem mindig lehet érezni. Attól függ, milyen erõs a férfi kilövellése. Nekem volt olyan párom, akinél éreztem, mikor kilövell, mert igen erõs volt. De volt olyan is, mikor épp csak kifolyik a férfi péniszébõl az ondó, azt persze, hogy nem érzed. Inkább tudni lehet, párod reakicóiból, hogy mikor van orgazmusa, érezni szeritnem ritkábban.

Nem mindig lehet érezni. Attól függ, milyen erõs a férfi kilövellése. Nekem volt olyan párom, akinél éreztem, mikor kilövell, mert igen erõs volt. De volt olyan is, mikor épp csak kifolyik a férfi péniszébõl az ondó, azt persze, hogy nem érzed. Inkább tudni lehet, párod reakicóiból, hogy mikor van orgazmusa, érezni szeritnem ritkábban.
Én sem mindig érzem, csak azt folyik ki belõlem az anyag. Az elõzõ válaszolónak csak annyit: Mindeki magából indul ki...!
gondolom az a "mert szar vagy"megjegyzés vmi hülye kisgyerektõl származik akinek nincs jobb dolga mint ilyeneket irkálni.ne figyelj rá bár sztem nem is teszed:D.amúgy biztos hogy nem a te hibád, ne aggódj
mert szar vagy bazdmeg...

Miért érzek így? Mi ennek az oka? Mi itt a baj? Mit érzek én valójában?

Van 1lány, jártam vele tavaly, amég bizonytalnvolt a helyzet addig szerelmes voltam,de utána elmúlt, és 8-9hónapig csak smároltunk, de abba volt érzelem,de nem jártunk. Összejött 1havromml, de megcsalta velem, jártunk 1hetet, és hiába próbáltam nem tudtam úgyanúgy beleszeretni,szeretem de nem szerelemb?l. Tegnap szakítottam vele, és ? elkezdett sírni,én azt hittem h. neis szeret engem, h. sak úgy jó neki velem, nem tudtam h. ennyire fáj neki. Ez 1 buliba volt és féltem h. vmi kárt tesz magába, engem akkor felpofozott,mert ínomba nevettem, és utána végig vele voltam, és fájt h. így kellett látnom..de ezaz ésszer?,mert még fiatalok vagyunk ?16én 18,és tudom h. nagyon bánni fogom. Utána amikor megnyugodott, elkezdtem simogatni,és nagyon kívántam, de ? nem hagyta, és nekem ez tetett, és egyre jobban érdekelt..nem tudommért van ez,mert ha megadja magát akkor nem érdekel,de ha harcolni kell érte akkor érdekel. Utána még csókolóztunk..és jó vele, de nem érem ezt az érzést..Mert próbáltam mindent,de nem volt olyan mint régen..

Legjobb válasz: Sajnos az életbe a csalódálok is beletartoznak, és ezt annak a lánynak is túlkell sajnos élnie. Te a vonzódást szerintem azért érezhetted, amikor nemhagyta magát, mert megközelíthetettlen. Ez mindenkiben bennevan egy kicsit. A kikötözõs sex is azért izgató sokmindenkinek, mert akkor kiszolgáltattott sok ember, és "magáévá" teheti. Szerintem szép csendben váljatok el, ha tényleg nemérzel semmit. Beszéljétek meg, hogy nem éri meg egy érzelmek nélküli kapcsolat.

Sajnos az életbe a csalódálok is beletartoznak, és ezt annak a lánynak is túlkell sajnos élnie. Te a vonzódást szerintem azért érezhetted, amikor nemhagyta magát, mert megközelíthetettlen. Ez mindenkiben bennevan egy kicsit. A kikötözõs sex is azért izgató sokmindenkinek, mert akkor kiszolgáltattott sok ember, és "magáévá" teheti. Szerintem szép csendben váljatok el, ha tényleg nemérzel semmit. Beszéljétek meg, hogy nem éri meg egy érzelmek nélküli kapcsolat.

Miért érzem úgy mintha éhes lennék? Ha eszem vagy iszom akkor pár percig nem érzem ezt a rossz érzést. Nem vagyok éhes, inkább olyan mintha gyomron vágtak volna. Mitõl van ez?

Legjobb válasz: Lehet, hogy sok a savad. Ha a gyomorszájadnál fájdalmat érzel, akkor valószínû. Fõleg, ha reflux is van. Ha így van, akkor lúgosítani kell. És sok mozgás.

Lehet, hogy sok a savad. Ha a gyomorszájadnál fájdalmat érzel, akkor valószínû. Fõleg, ha reflux is van. Ha így van, akkor lúgosítani kell. És sok mozgás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!