Találatok a következő kifejezésre: Miért élnek életet azok, (91 db)

Miért van az hogy a mai fiatalok a Facebook-on élik le az életüket?

13L

Legjobb válasz: #1! azért ez már a nagyon szélsõséges kategória. persze részben igazad van, mert tényleg el vannak kényeztetve a gyerekek (tisztelet a kivételnek!), és ebbõl adódóan biztos van olyan aki nem csinál semmit sem otthon (esetleg nem is tanul). de vannak ellenpéldák is. pl.: itt vagyok én (nem ego! igazság) tulajdonképpen arra használom a gépet, hogy chateljek, megnézzem a mail-jeim, és itt gyk-n válaszolgassak néhanapján Viszont kedves kérdezõ, ez azért van, mert feltalálták a számítógépet, az internetet, és a közösségi portálokat. tulajdonképpen egy virtuális valóságot hoztak létre, ahol olyan vagy, amilyen szeretnél lenni. és ez a legvalószínûbb ok, hogy miért ott élik az életüket. talán nincs is normális életük, csak a virtuális énjük. és még mielõtt itt lepontoznak, meg lehurrognak a többiek, nézzenek magukba, és gondolkodjanak el! Üdvözletem!

#1! azért ez már a nagyon szélsõséges kategória. persze részben igazad van, mert tényleg el vannak kényeztetve a gyerekek (tisztelet a kivételnek!), és ebbõl adódóan biztos van olyan aki nem csinál semmit sem otthon (esetleg nem is tanul). de vannak ellenpéldák is. pl.: itt vagyok én (nem ego! igazság) tulajdonképpen arra használom a gépet, hogy chateljek, megnézzem a mail-jeim, és itt gyk-n válaszolgassak néhanapján Viszont kedves kérdezõ, ez azért van, mert feltalálták a számítógépet, az internetet, és a közösségi portálokat. tulajdonképpen egy virtuális valóságot hoztak létre, ahol olyan vagy, amilyen szeretnél lenni. és ez a legvalószínûbb ok, hogy miért ott élik az életüket. talán nincs is normális életük, csak a virtuális énjük. és még mielõtt itt lepontoznak, meg lehurrognak a többiek, nézzenek magukba, és gondolkodjanak el! Üdvözletem!
Kedves egyes válaszoló! Sajnos egyet kell, hogy értsek veled. Ez már a szomorúbbnál is szomorúbb állapot. Szerencsére azonban vannak kivételek. Az én lányaim is használják a Facebook-ot, de nem ész- és idõkorlát nélkül. Felmennek, körülnéznek, kilépnek. Igaz, olyan is van, hogy az osztálybeli dolgokat ott teszik közzé, ezért kell is nézni napi szinten. Szerencsém van, mert tudják, hogy velem bármirõl lehet beszélni, meg is hallgatom õket és nem vagyok velük szemben kioktató. Rendszeresen összejárnak az osztálytársaikkal sulin kívül is és rengeteget olvasnak. A baj az, hogy már szemtõl szembe sem tudnak normálisan viselkedni egymással, így marad az internet, ahol lehet hazudni, nagyképûsködni, "villogni".
Igaza van Embereknek. A fiatalok a fb-on olyan képet mutatnak magukról, amilyet akarnak. Sokan olyannak látszanak, amilyennek szeretnének. Lásd: photoshop. El tudják hitetni egymással, hogy menõk, gazdagok, jó fejek, népszerûek, és izgalmas életük van. Ismerkednek, böködnek, nézegetik, kivel lehetne összejönni. Élõben ez sokkal nehezebb.
Mert hol éljék? A szülõk nem foglalkoznak velük, annyira nem, hogy a lányok itt kérdezik meg, hogy mi is az a piros dolog a bugyijukban, nem az anyukájuktól, akivel nyilván nincs semmilyen viszonyuk. Sportolni nem járnak mint régen jártak volna, kirándulni lusták, a háztartásban nincs semmi dolguk, mosógép, mosogatógép mos, kaját készen veszik, fõzni sem tudnak, olvasni már nem olvasnak, nem is ismerik a könyvet, mint tárgyat. Tanulni nem kell, így is mindenkinek van valami tanulóviszonya. Szóval, akkor mit csináljanak?

Miért irigykednek a sokgyermekes ismerõseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, õk meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?

Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek. Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?

Legjobb válasz: Kétlem, hogy aki gyereket szül szabad akaratából, az irigykedne rátok, mert nincs gyereketek. Mibõl gondolod egyáltalán, hogy irigykednek ? Élvezzétek az életet gyerek nélkül. Csak úgy mellékesen megjegyezném, nagyon sokan tudják élvezni az életüket akár 2 gyerekkel is. csak nekik mást jelent az élvezet.

Kétlem, hogy aki gyereket szül szabad akaratából, az irigykedne rátok, mert nincs gyereketek. Mibõl gondolod egyáltalán, hogy irigykednek ? Élvezzétek az életet gyerek nélkül. Csak úgy mellékesen megjegyezném, nagyon sokan tudják élvezni az életüket akár 2 gyerekkel is. csak nekik mást jelent az élvezet.
Szerintem ez nem ostobaság kérdése, aki akar gyereket annak legyen, aki nem akar mert inkább mást csinál annak ne legyen. Azt viszont nem értem hogy ha egyébként is rosszul állnak anyagilag, de a nõbõl azért potyog a gyerek.
Sosem értettem az ilyen ostoba emberek, ostoba kérdéseit, amit pl. te itt feltettél most.
2 Tudod miért vagy ostoba? Mert unalmadban irkálsz ki ilyen kérdéseket. A sok gyerekes emberek meg nem foglalkoznak azzal, hogy ki mit csinál, hanem élik az életüket, és ilyen kérdést még véletléenül sem irkálnak ki, és nem kotornak más dolgába. Fõleg egy gyermekvállalási témában. Itt egyes egíyedül te irigykedsz, mert õk biztosan nem a te unalmas életedre.Itt te irigykedsz rájuk(hiszen ordít a kérdésedbõl), õk rád semmiben.
bocs, de én átlag magyar háziasszony vagyok, egy gyerekkel, a barátnõim is átlagosak és egyik sem gondolkodik így, ahogy elírtad.
olyan gondolkodással, amit a 7. kommentben írtál, jobb is, ha nem szülsz. Ezt hívják önzõségnek. A szüleid ha így gondolkodtak volna, most nem lennél, belegondoltál?
Mert a gyerekkel baj van csak, sír, verekszik, rosszúl tanul, zûllik stb + kõlteni kell rá. Ti meg azt tesztek amit akartok
Nem csak gazdag, "vicces" is. Egy fõnyeremény.
A kérdező hozzászólása: valaki kérdezte, 40felé járok már, és a hobbim a sütés fõzés, nálam még nem futott ki a pörkölt, de láttam pár háziasszony ismerõsöm akinél a gáztûzhely szépen nézett ki fõzés után.
jaja , én is azt mondom , méghogy megfõzött... mit fõztél?ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: 123 köszönöm ezt a pozitív megerõsítést, jól esett tõled!
Engem sem húzott fel, sõt kifejezetten jól szórakozom rajta. Egyre jobban kétlem, hogy felnõtt, dolgozó emberrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: 120, 125 van aki meghallgat, nemsokára haza is ér. amúgy ahogy írtam dolgom nincs semmi most, már reggel megfõztem, és nem futott ki! szeretek ezen az oldalon lenni, sok érdekes kategória és ember van itt, ahogy valaki feljebb írta, inkább itt olvasgat, mint tv t nézne, én is így leszek ezzel.
engem nem tudsz felhúzni drága, ma nagyon jó a kedvem:) a való életben tuti nincs aki meghallgatna, szegénykém, már anonim oldalhoz kellett folyamodni...istenem...hát itt se lesz társad :DDDD
A kérdező hozzászólása: 117es és te milyen fajta vagy? tán magyar fajta tarka vagy? ezt a szóviccet muszáj voltam elsütni, a sok elõzõ szép válaszodért:)
A kérdező hozzászólása: nézõ pont kérdése ki minek lát? de maradjunk is inkább a témánál, biztos lesz még pár ember aki hozzá tud szólni...
na most is a háziasszonyokat szekálod?Miért?
Hoppá! Reggel megfõztél? Nem arról volt szó, hogy te vagy a férfi? Otthon ülsz és várod haza az asszonyt? De cuki. Olyan férfias. Még irigyebb vagyok. Kezdesz belebonyolódni a hülyeségeidbe.
A kérdező hozzászólása: még mielõtt valaki megint írja, ma nem dolgozom, szabadságon vagyok. ha nehéz megemészteni, hogy miért vagyok egész nap a gép elõtt. és nekem nem esik nehezemre, pár fogást összeütni, az évek alatt jó kis rutinom lett a fõzés terén.
Nem én vagyok. Mellesleg nekem nem uram van, hanem férjem. Igen, szokott néha fõzni, de nem munkanapon, ugyanis õ akkor dolgozik. Egyébként nem nézlek le, legalábbis nem azért mert fõzöl.
A kérdező hozzászólása: 136os azt hiszem te vagy a 3. aki ilyen értelmes választ írt. köszönöm szépen! azt hittem mindenki ilyeneket fog írni, de hát láthatod, a kínálatból, hogy bizony itt aztán képviselte magát a 8 általánost végzõ lánytól az egyetemig mindenki.
Kedves Kérdezõ! Szeretném leírni neked a kis életem rövid történetét. Nem nagyzolásból és nem nagyképûségbõl írom, de 2010-ben vettünk egy lakást, egy nyaralót, egy kocsit, összeházasodtunk a férjemmel, elmentünk nászútra és ott derült ki, hogy kisbabát várok. Gyógyszert szedtem, soha nem akartam feladni a karrierem és a szabadságom egy gyerek miatt. Mert volt olyan, hogy beültünk a kocsiba a férjemmel és addig mentünk, amíg egy 4 csillagos szállodában nem kaptunk szállást. Akkor ott aludtunk egyet, végigszexeltük az egész éjszakát, wellnessbe jártunk, szoliztunk, 6 méteres mûkörmeim és póthajam volt. A terhességem végigcsináltam, nem találtam benne semmi örömöt, sem bánatot, csak egy állapotnak fogtam fel. Megvettük a legmárkásabb babacuccokat is. A szülést egy nagy nyûgnek fogtam fel és az volt a legfontosabb, hogy mikorra nyerem vissza az alakom. Aztán a kezembe adták a lánykámat. A férjem szemében egy könnycsepp jelent meg, és azt mondta, hogy még életében nem volt ilyen boldog. Azóta a kislányunk a MINDENÜNK, visszük magunkkal mindenhova, csak már gyerekbarát szállodákba megyünk. Pont [email protected], hogy hány millió van a bankszámlámon, hogy a munkahelyem visszavár. Most már én is azt mondom, hogy a gyerek a legfontosabb az életben! Ja, és tervezzük a második babát. Na, és most kapaszkodj meg! Azért most, hogy még 3 évet itthon tudjak maradni! Ja, és rajtam maradt kb. 10 kg felesleg és lóg a mellem és csíkos a hasam is. A férjem mégis kíván és szeret engem. Lassan jönnek az ünnepek, már holnap megyünk Pestre nagybevásárlásra, és a legnagyobb öröm a gyereknek vásárolni. Igaza van a sok hozzászólónak, hogy nehogy késõn gondold meg magad a gyermekvállalás ügyében, mert az biológiai óra ketyeg. Várom a lepontozást! :-D
A kérdező hozzászólása: 74 ha te vagy az akivel délelõtt is irkáltam.mondtam hogy otthon vagyok, semmi dolgom, ezért vagyok ezen az oldalon. de annyian írnak, nem lehet nyomon követni.
messzirõl jött ember... reformkaja
A kérdező hozzászólása: kedves 74es ki bonyolódóik bele. nálad nem fõz az urad? nálam a párom nem tud fõzni én szoktam, alapvetõ dolgokat tud csinálni, de ált az én részem ez. nehogy már ezért lenézzetek.
nem kaptam választ...
A kérdező hozzászólása: babgúlyás, marhapörkölt mellé rizs, uborkával süteménynek rigójancsi volt. ez lesz a vacsija a páromnak is.
A fiamért nem aggódom, de belõled hogy lett ekkora tulok? Pedig téged is felnevelt valaki (szegény, de büszke lehet rád). Ráadásul az a fránya pörkölt is kifutott, amit azóta sem sikerült megemészteni. Hiába, nem lehet minden tökéletes, még a te csodás életedben sem :-)
ne szerencsétlenkedjél már itt, menjél a dolgodra ha egyáltalán van..
Na, és most gondold el ezek után, hogy ezeknek a némbereknek a gyerekei lesznek orvosok, patikusok, benzikutasok, bolti eladók, és még egy csomó helyen ott lesznek, ahová járni fogsz pár év múlva!!!! hm?!
A kérdező hozzászólása: 102 igen igyekszem szépen, kulturáltan fogalmazni, de ahogy látom, sokadjára kértem , mégsem megy némelyiknek ezen az oldalon.
97es neked is nagy gondod lehet, ha gyereknevelés címszóval, ezen az oldalon töltöd a napod. és nem figyeled a százalékot? hm? mégis észrevettél valamit rajta, amúgy az meg sem fordult a búrádban, hogy más is pontoz esetleg? és nyilván ez sem személyeskedés... igen, pontoz más is, gondolom te szórakozol több nickkel.
A kérdező hozzászólása: 100as valami fogalmi tévedésed van. személyeskedés az ha valamit személyed irányában tesznek, írnak, vagy kifejezésre juttatnak. személyem felé ez itt meg is valósult, ahogy néhány ember kivetkõzve irkál itt, de én konkrétan senkivel nem személyeskedek. akkor szerinted ez hogy van? sõt kértem, hogy senki se tegye, ne térjünk el a tárgytól, hanem aki már írt, hagyjon másnak is helyet itt.
"ahogy olvasgatom ki miket ír, úgy látom, hogy szûnnek meg a válaszok és jönnek a mocskolódások és személyeskedések. pár válasszal visszább pont erre kértem azokat akik írnak, hogy ezt kerüljék el, mert én sem teszem, .." Mi lenne, ha személyeskedni akarnál, te jó ég? "de kulturált formában, ahogy én is válaszolok." Tényleg? Nálad ez a kulturált stílus, amit itt használtál? Na, ez volt az év vicce.
A kérdező hozzászólása: 97es neked is nagy gondod lehet, ha gyereknevelés címszóval, ezen az oldalon töltöd a napod. és nem figyeled a százalékot? hm? mégis észrevettél valamit rajta, amúgy az meg sem fordult a búrádban, hogy más is pontoz esetleg?
némelyik fõzõgetõ asszonykának a sorozat közötti reklámok közt nehezen megy a válaszírás. mert ez meg még véletlenül se személyeskedés...
Ez meg milyen a kérdés???De jó, hogy ez a legnagyobb gondod!!!!!!
Ja, és nyugodtan pontozz le, ha úgy jobb a lelkednek, én olvasni járok ide nem a százalékot figyelni!:)
Na lányok kezd bepipulni:DDDDD Imádom ahogy magyarázkodik, ááá :DDDD
A kérdező hozzászólása: ez az egyetlen regisztrációm ezen az oldalon. nem tudom hogy más embernek mennyi van, nem sok közöm van hozzá. a százalékos példát azért írtam, mert önmagadnak mondtál ellent.
Ha ennyire próbálod, miért nem sikerül? Valamit nagyon rosszul csinálsz. Próbáld még jobban, hátha egyszer menni fog. Bár ugye a jó modort már gyerekkorban meg kellett volna tanulni.
A kérdező hozzászólása: 115ös vitához két ember kell, nem? egyedül nem fog menni. légy szíves, olvasd át az elejétõl, és meglátod ki volt az aki elment abba az irányba ahol a válaszírók nagy része még mindig tart. a fakanalas házitündérek:)
akkor ezért nem kell neked gyerek, mostmár érthetõ! elég az ilyen fajtából egy is:DD
A kérdező hozzászólása: megköszönném a fentebbi "értelmes hozzászólásokat" szépen példázza, hogy az ilyen nõkért dolgozik a férj, és mondhatja a magyar társadalom, õk a jövõnk zálogai, mert a fiatal kisembereket õk nevelik. azért remélem az jobban fog menni, mint az ezen az oldalon lévõ megnyilvánulás.
elnézve a dolgokat akit sajnálni kell az te vagy!Itt mindenki egyetért, te kezdtél vitába, mert nem találtál megfelelõ társra!
kérdezõ te egy komplett idióta vagy.....nem is értem most mi a bajod?mindenki úgy él ahogy akar ......neked Õk a szánalmasak Nekünk te vagy az.....ennyi....mit vitatkozol?élj úgy ahogy akarsz kit érdekel, dehogy itt degradálsz másokat akik nem a te sekélyes életed akarják élni , az vérlázító.....még annyit ismét bizonyosságot nyert számomra a az intelligencia , a stílus, és az ész nem vehetõ pénzért
A kérdező hozzászólása: kedves 79es nem magyarázkodom, de ma ráértem és ezen az oldalon szerettem volna eltölteni a napom, pár értelmes választ elolvasva. ha visszább nézegetsz pár oldalt láthatod. na lányok magyarázkodik...! én veled ellentétben aki csak személyeskedik és sérteget próbálok normálisan válaszolni. szép háziasszony lehetsz vagy anyuka ha ilyen ember vagy...sajnálom a párodat és a gyerekedet is.
Én mondtam ellent magamnak? Jézusom, nem tûnt fel, hogy a 97-es meg én nem lehetünk ugyanazok? Liba.
hát kár volt regisztrálni!!
Most ez a kérdés azért lett feltéve, mert tele vagytok pénzzel, nincs semmire gond, gyerekre sem..., hát én azt mondom arra ne is legyen!Az ilyen fajta embereknek jobb az az életmód amit most folytattok. A feleséget is ugyanígy gondolkodik, vagy csak bólogat?? Az, hogy vannak-e még ilyen gondolkodású emberek itt mint Te kérdezõ?Remélem igen találsz ilyen embert.... Lenézõen beszélsz, bocsánat írsz a mai anyákról, asszonyokról.. Magas lóról lehet nagyot esni, majd mikor egyszer esetleg nem fogsz olyan jól élni, élvezni az életet, majd akkor rájössz sok mindenre..... Én is egy háziasszony vagyok, aki ma épp pörköltet fõzött a férjének, és várta hogy délben hazajöjjön a kisgyermekéhez, akiért évekig küzdöttünk...és hát nekünk ez a boldogság...néha igen én is számolgatom a pénzt, hogy, hogy lenne a legjobb, de egészség, boldogság, szeretet van, és ez a lényeg!:) (és ebben vannak sorstársaim)
Nem olvastam el a kommenteket, el tudom képzelni, hogy nagy megosztások lehetnek....szerintem nem általánosíthat senki sem, Minden esetre van példa.Lehet család, ahol kevés a pénz, de békében szépen nõnek fel a gyerekek, persze az ellenkezõje is sok van.Vannak, ahol dõl a pénz, és a gyerekek boldogtalan, frusztrált pszihoszomatikus betegségektõl szenvednek.Vannak, aki gyerekek nélkül szeretnének élni, persze elõfordulhat, hogy egyszer megbánják mikor már késõ, de lehet hogy nem.Van, aki szerényen él, de ennek ellenére szeretettel várják gyermekeiket.Kinek mi a fontos.A lényeg:magánügy
Pattanj már le arról a szerencsétlen pörköltrõl.
Háááááát! Ez a pörköltes duma a mániád lett, pedig te fõztél azt ma :) Nem lehet, hogy nálad történt fõzés közben az az apó kis baleset?
A kérdező hozzászólása: lehet kicsit máshogy gondolkodunk mint az átlag polgár ma itthon. sokféle ember van, sokféle viselkedéssel.nem lehet mindenki egyforma.az hogy bennem egy ilyen kérdés megfogalmazódott, kiírásra került általam, szerintem semmi rossz nincs, vannak még ilyen emberek kis hazánkban is, csak lehet nem ezen az oldalon lógnak, én is inkább valami filmet megnézek az asszonnyal, mert a sok önmagából kivetkõzõ, pörköltet kevergetõ háziasszony kicsit lefárasztott.tisztelet a kivételnek, akikkel pár , normális választ lehetett váltani.
Nem, ugyanis én a gyerekemmel voltam. Picit fontosabbnak érzem õt, mint téged követni, bocs. Na, ettõl függetlenül én azt gondolom, hogy nagyon szomorú, ha egy felnõtt ember ilyen érzelmi szintem reked meg, ahol te. Sajnálom a párodat, sivár élete lehet melletted. Ez az én véleményem, nyugodtan írhatod a szokásos bicskanyitogató válaszodat rá, nem érdekel. Szerintem sem azért nem barátkozik veletek senki, mert nem akartok gyereket, hanem mert az ilyen embereket senki nem szereti.
A kérdező hozzászólása: már voltunk edzõteremben is , és az asszonyka itt pihenget mellettem:) volt itt egy majdnem 3 órás szünetem, míg nem voltam...nem követed a dolgokat?
A kérdező hozzászólása: ahol valami nyomdafestéket sem tûrõ módon két mondatban ír rólam valamit, de a kérdéshez semmi köze nincs, ezek számomra nem voltak értékelhetõ válaszok. de aki kifejtette, hogy errõl mit gondol, vagy esetleg konkrét példán keresztül, ami saját vagy közvetlen környezetébõl vett tapasztalat és ezt leírta, azt hasznosnak véltem. sajnos kevés ilyen ember volt. sajnálom, hogy még egy ilyen kategóriában is ahol elvileg kisgyerekes anyukák vannak, képesek így kivetkõzni magukból, így legalább aki ezt olvasgatja, látja milyenek is igazából az egész országból ide író emberek, többek közt anyukák, mert annak nevezték magukat.
Nem jött még haza az asszonyka, hogy még mindig itt erõlködsz?
(Most lelépek, mert fürödni indulnak a gyerekeim - akik miatt nem éhezünk, de nem is érek rá brazil sorozatokat nézni, ill. nincs szükségem altatóra se -, de majd jövök, ha alszanak már. Várom a válaszod.) - elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: dehogy, én azért ha a konyhában fáradozok, akkor figyelek mindenre, nem szeretem ha az étel odaég, vagy kifut. csak azért írtam, mert sok asszony és nõ ált erre a legbüszkébb , õ fõzi a meleg ételt a család számára, ezért ha nem jól szólunk errõl a témáról, megsértõdhetnek. de itt nem ez volt a célom, remélem nem gondoljátok?
Nagy sláger ez a kérdés, ennyi választ sem láttam még :D
egyébként a gyerekvállalás nem társadalmi elvárás, hanem biológiai...
Azért lesed a válaszokat még, te kis rosszcsont:P Még nõben is rossz az ilyen, nemhogy férfiban, jókat nevetgélek itt :D
A kérdező hozzászólása: Megköszönném mindenkinek a sok választ, fõleg azoknak, akikkel pár gondolatot még tudtam is váltani, eltekintve attól, hogy becsmérlõ vagy pozitív jellegû dolgot írtak.
Nem te vagy irigy azokra akiknek gyereke van véletlenül?Ha lenne gyereked akkor már nem élveznéd az életet?Csak kérdezem, erre lehet normális választ is adni, nem kell körbefonni!
Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de én tényleg kíváncsi vagyok, hogy hová mentek üdülni télen! Válaszolnál nekem? Köszi! A 136-os voltam!
176 :) ezt kérdeztem már reggel én is, de nincs rá válasz :) (Visszajöttem közben, lefektettem a bébiket, de túl sok érdemleges nem történt, úh megyek is.) Nézd, ti így döntöttetek, más meg máshogy. Ezen most kár itt eltémázgatni. Nagyon sokan vagyunk, akik a gyerekvállalást tudatos dolognak tartjuk, nem csak ahogy esik puffan alapon jöttek a gyerekek. Néha irigylem az ilyeneket. Valahol megvan a te igazságod is, de azért nem kell engem (meg a többieket) lehurrogni, mert gyerek(ek)et vállaltunk. Lehetsz te is boldog a saját életetedben, de hidd el, nekünk se rosszabb. Jóéjt.
Egy állatorvostól hallottam, hogy a szukáknak a szülniük kell hogy egészséges felnõtt kutyák lehessenek, mert az valami biológiai változással is jár. Mos elég bután fogalmaztam meg de nem vagyok orvos, de a lényege ez volt. Lehet hogy az embernél is van valami hasonló hatása.
de hogy életében nem fõzött még pörköltet, az is tuti. Látott már valaki pörköltet kifutni rajta kívül?
Jól szórakozik a kérdezõ az tuti
De mi a válasz, amit elfogadhatónak tartasz?
A kérdező hozzászólása: ha jól emlékszem 3-4 ember biztosan volt, akinek talán meg is köszöntem, de az utolsó( aki nagyon jó hozzászólást írt), írt egy szép véleményt annak tuti írtam egy köszönömöt.azt hiszem 80% a volt, de lehet keverem már...
Ki az aki megfelelõ választ adott a kérdésedre? Reggel óta követlek és kíváncsi vagyok. Ja, köszi a választ a korodra. Hááát, kevesebbnek gondoltalak...
A kérdező hozzászólása: 144es elgondolkodtam már sokszor ezen amit írtál. ugye ha valakinek valami baja van, külsõ ember, aki nincs benne a helyzetében, megpróbál segítséget adni, vagy kritizálni... ha építõ jellegû egy hozzászólás, elolvasom, még gondolkodok is rajta, ilyenkor látom értelmét, hogy valaki ezen az oldalon fenn van.
A kérdező hozzászólása: kedves 143as ugyan miért kellene elkullognom? mert olvastál valamirõl, ami éppen nem a te véleményedet tükrözi? és akkor mi a probléma... nem is értelek, nem volt kötelezõ ide írni, de még a kérdésre sem kattintani, de te mégis megtetted, akkor meg mi van veled...hm?
A kérdező hozzászólása: kedves 21 éves fõiskolás nagylány:) De beleesel abba kategóriába, mert mondtam, hogy itt aztán a 8 általánostól, az egyetemig megszólalt mindenki, aminek örülök is, mert így nem csak egy társadalmi réteg nyilvánult meg virtuálisan, hanem sok ember leírta a kérdésre többé kevésbé a válaszát... szóval valakinek sikerült szépen fogalmazni, valakinek meg a viselkedési motívumai valahol megragadtak egy óvódás szintjén. pl egy ilyen 21 éves kislánynak. remélem azért valami jó nevû fõiskolára jársz, és nem büfé szakra, mert sok jövõt ilyen megnyilvánulással nem tudok jósolni a munka világában, max a mcdonalds -os pult, karbantartása, pultos , pénztáros címszóval, ott biztos ezzel a stílussal megállnád a helyed.
A kérdező hozzászólása: babgulyáshoz pörkölt, miért ne? mi nem norbi updiet kaját eszünk, meg saláta diéta kúrát csinálunk.
egyébként az, hogy 40 éves létedre így állsz hozzá a családalapításhoz, csak azt jelenti, hogy nem akarod magad lekötni, félsz megállapodni illetve eléggé gyerekes a hozzáállásod is, csak neked lehet igazad, csak neked van véleményed, másnak nem lehet, ha meg vannak, akkor egybõl valami torz lénynek titulálod valamint eléggé nõ gyûlölõ vagy, saját anyádról is így beszélsz? továbbra is a 21 éves fõiskolás leányzó
te béna babgulyáshoz marhapörkölt ez igen , van beletek!ehhez sem értesz:) tényleg iszonyú vagy.....helyedben sunnyogva elkullognék végre
21 éves fiatal fõiskolás lány vagyok :) szóval nem esek bele a te állandóan szajkózott kategóriádba egyenesen gyomorforgató a stílusod és legszívesebben szemen köpnélek :) (ne vedd személyeskedésnek, vagy de...)
babgulyáshoz pörkölt... változatos.
BGF-re járok pénzügy számvitelre, másodéves vagyok nulla csúszással, jó átlaggal, jövõre fogok TDK-ni, nyáron már lesz szakmai gyakorlat, most is egy cégnél dolgozom, szóval hagyjuk ezt a büfé szak dumát :) a házisárkány kategóriára gondoltam, nem a 8 általánostól az egyetemig szerintem 21 évesen már nem számítok kislánynak azt a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy írásaidból erõsen a nõgyûlölet ömlik, vagy legalábbis lenézed õket ismételten felteszem a kérdést: a saját anyádról is így beszélsz?
A kérdező hozzászólása: 150es nem a szülõkrõl volt itt szó ebben a kérdésben, de volt már elõtted ilyen kedves hozzászóló, aki felmenõimet próbálta emlegetni, javasolnám hogy ne térjünk el a kérdés tárgyától, ha már érdemben ehhez nem tudsz mit hozzászólni, akkor más dolgokon ne rágódj!
na erre a hozzászólásra építhetsz:)
Megfigyeltem, hogy sosem válaszolsz konkrétan a kérdésre, csak játszod itt az okost! Te nem??
A kérdező hozzászólása: 158 sokat vagyok gépnél, egyik hobbim a fõzés mellett neten való keresgélés. netrõl nem szabad ismerkedni, nem tudod még, sok ember megszívta már. ezzel csak reagálnék arra amit írtál.
Köszönöm a felajánlásodat, nem élnék vele, bár te biztos vágynál rá, sajna el kell, hogy szomorítsalak. De azért érzõdik az, hogy picikét felhúztad megad nemde?:) Figyu, vannak ennél fontosabb dolgok az életben. Az meg, hogy szerencsétlen vagy arról meg te tehetsz szerintem, szóval pihizzél egy kicsit, mert már sokat ültél a gép elõtt:) Ha tényleg olyan vagy, és az amit mondtál, vagy írtál, akkor ne járasd már le magad! Bár az ilyen még az anyját se nézi semmibe! Ui:várom a válaszod:DD
A kérdező hozzászólása: légy szíves ne poénkodjál.mindenki mást akar tudni az életben én pl erre a kérdésre azt, hogy milyen válaszok jönnek még. lehetõleg normális válaszok, mert a többit törlik, ha olyan, mint amit az elõzõ hölgy írt ide.
Jó ez a kérdés, de rossz helyen van... át kéne tenni a Humor rovatba, mert a kérdezõ kommentjei miatt oda való :)
A kérdező hozzászólása: nem jól értelmezed a kérdést, utolsó. kérlek ne térj el a tárgytól, és amúgy másról ebben a kérdésben nem akarok írni, csak a témáról, mert ez érdekelne.javasolnám az erre való válaszolást is...sokadjára.
szerintem ez nem tér el a témától? a te anyukád is háziasszony (volt?), szóval õt is ilyen áskálódó jóságnak tartod, mert ugyebár ez a magyar átlag, tehát mindenki ilyen
A kérdező hozzászólása: 152, 153 nem tudom meddig lesz ez a szép szó gyûjtemény, ami általad idekerült , itt kinn, de azért reagálnék az általad megfogalmazott szavakra. szóval, hogy milyen vagyok testileg...gyere és ellenõrizd le.
136-os vagyok! Örülök, hogy tetszett a válaszom, remélem, egy kicsit el is gondolkoztat! :-) Hidd el, hogy egy gyerekkel csak kiteljesedik az élet.Ja, még annyi, hogy elhiheted, hogy nem a 25.000 Ft-os GYES miatt vagyok itthon, mert az nem fedezné egy "csak lefutok a boltba" bevásárlásom sem.
Amugy csak hogy tudd, valószínû, h.soha nem lesz olyan meghitt, erõs kapcsolatod a pároddal, mint azoknak, akit közös gyermeknek adtak életet, és vésd az agyadba, h.még ha fizetnél érte se cserélnék veled életet.rengeteget kirándulunk most is meg mikor gyerek voltam fél világot bejártam a szüleimmel, meg a testvéreimmel, de ez csak egy emlék, élmény, ami az idõ múlásával halványodik.de a kicsi lányom szerencsére itt van nekem, hús-vér tömény szeretet és boldogság, és hidd el, lehet különb helyeken jártam, mint te csak az álmodba, de szó nélkül lemondanék az egész eddigi életemrõl a lányomért.Õ többet ér a világ összes aranyánál, és õ nem csak múló boldogság mint a nyaralás, aminek örülsz mikor indulsz, meg ott vagy, szomorú vagy ha vége, hanem õ örök, egyedi és utánozhatatlan.
A kérdező hozzászólása: ha erre negatív válaszok jönnek, akkor biztos igaz volt az amit írtam, csak hát milyenek az emberek és az itt írogató nõk fõleg, hát a kritikát azt nehezen viselik!
A kérdező hozzászólása: tudtam én hogy megszólal itt a háziasszonyok színe java, aki épp kavargatja a kifutott pörköltet, meg egész nap takarít, mondván valamit csinálni , kell, mert ha hazajön az ura, megszidja, hogy egész nap csak a tv elõtt döglik. aztán ha letelt a 3 év, újabb csemete gyártás következik, mert megszokott lett ez az életmód, hogy fél órát otthon takarítok, majd a kanapén álmodozok az épp aktuális mexikói sorozat szépfiújáról, josé luis armandóról, hogy milyen lenne, ha a nem is kicsit narancsbõrös testemet végig kényeztetné a borostás arcával... kb ez a színvonal gondolkodásban, aki itt írt választ, de tisztelet a kivételnek, mert jött pár jó válasz is, de többségében olyan válaszok jöttek, mint azoktól az emberektõl akik a környezetünkben vannak, és csak a gyerek lebeg a szeme elõtt!
Mekkora szánalmas egy farok vagy :D
Hány éves vagy? Hidd el, nem minden otthon lévõ anyuka irigykedik ám rátok. 4 éve itthon vagyok, a kisebbik gyerekünk 1, 5 éves lesz és igencsak jó fizetést hagytam ott. És majd gyesen is leszek, pontosan a fizetésem 10%-áért. (Tudom, hogy mennyi munka vár rám, ha visszamegyek, pont ezért nem is rohanok most bölcsibe adni a kicsit. Majd 3 évesen megy oviba.) És nem irigykedem rátok. Imádom a gyerekeim, tudatosan vállaltuk õket 10 év házasság és sok-sok munka után. Van a házunkon hitel, de tudunk mászkálni, autót venni, nyaralni évente 2x. Miért is kéne téged irigyelni? 10-15 év múlva lehet, hogy te is másként fogsz gondolkodni.
Ja, és ha az irigykedésre abból következtetsz, h.tán nem foglalkozmak veletek, az nem annak tudható be, h.irigyek, hanem annak, h.normális ember kerüli a beképzelt nagyarcú, önimádó idiótákat
Kedves kérdezõ.kétlem, h.irigykednének, ezt csak te szeretnéd hinni.mind szép és jó, h.igy egy hullámhosszon mozogsz a pároddal, de ne feledd, õ is nõbõl van, és elõbb-utóbb eluralkodik az anyai ösztön, és ha te ilyen maradsz, õ lelép.majd ha 50-60körül lesztek, megnnézném egy karácsonyotokau, h.milyen képet vágtok, meg mennyire irigylitek a szomszédokat, h.hozzájuk megy a CSALÁD, együtt ünnepelnek, ti meg max egymásra nyitjátok rá az ajtót.majd akkor beszéjgethettek a nyaralásokról.mennyivel boldogabb lesz, aki a gyerekével meg unokájával ünnepel.nekem egy gyerekem van, nagyon vágyunk a másodikra, és képzeld mellette dolgozom, nyaraltunk, és a kislányunk annyi boldogságot ad, h.ha ketten maradunk párommal, hiába a szerelem, olyan dologból maradtunk volna ki, h.el se tudod képzelni.
Kérdezõ, én egyáltalán nem vagyok irigy rátok. Õszintén úgy gondolom, hogy nincs miért. Én tudom, hogy mekkora örömöt ad egy gyerek, amit Ti soha nem fogtok megtapasztalni ilyen gondolkodásmóddal. Ezt az érzést nem lehet összehasonlítani azzal, hogy heteket nyaralsz vagy a századik új ruhádat veszed stb. Azt pedig kifejezetten szánalmasnak tartom, hogy itt dicsekszel a gazdagságotokkal és várod a megerõsítést, hogy Ti éltek jól. Ez azért komoly problémákat jelez szerintem, nem azt a fene nagy megelégedettséget, amit mindenáron akarsz mutatni.
Szuper èleted van.Gratulàlok hozzà. A jòlét és a gyerek nem zàrja ki egymàst...
Valami nagyon sz.r lehet az életedben, megértelek, valahol le kell vezetni a feszültséget! :)
Hogy fõz az asszony, hogy kifut a pörkölt??? Arra nem válaszoltál, hogy hány éves vagy, érdekelne, komolyan. (35.vagyok)
:D banyek, megmondanád miért irrtál téged ennyire mások élete? HOgy ennyire ki legyél akadva? Az nem lehet hogy inkább nem jött össze az a gyerek és most itt éled ki magad? Egyébként elárulom - bár sok közöd nincs hozzá, hogy a munkahelyemrõl írok... egész jól keresek, és van gyerekem is mindezek ellenére, igaz, csak egy. Ennek ellenére továbbra is szánalmas faroknak tartalak! Én nem nézem le azokat a nõket, családokat, akik igen is több gyermeket vállalnak... miért is tenném? Én elégedett vagyok az életemmel, tehát NEM FOGLALKOZOM A MÁSÉVAL, AZZAL MEG PLÁNE NEM HOGY KI IRIGYKEDIK ÉS KI NEM. Magasról és vastagon... valószínû azért mert én boldog vagyok a bõrömben!
A kérdező hozzászólása: 48as üdv én is pszichológiát tanultam és végeztem is, de egy rokonszakmában dolgozom, szintén emberekkel foglalkozva. nem volt érdekem itt senkit megbántani, csak a vélemények érdekelnek, amúgy megalázás? ha visszaolvasol a válaszok közül, a válaszadók írtak sértegetõ válaszokat, és nem én. én szimplán a véleményem fogalmaztam meg. és a környezetemben lévõ furcsaságokra kerestem a választ egy olyan oldalon, ahol azért az egész országból írnak, hátha nem lokális jellegû a probléma, de ahogy látom, ez egy magyar sajátosság lesz. Amúgy a véleményem fenn tartom, szerintem meg indolkova is meg van, de nem úgy azok, aki csak sértegetést írtak, mert valószínûleg náluk az önkritika eltorzult egy kicsit.
Nem ártana, ha látna orvos...és ezt most rosszindulat, meg bántás nélkül írom.eddig támadtalak, de most rájöttem, h.te beteg vagy.ki irigyelte a válaszolók közül az életed.én százszor elolvasom se látok benne még csak utalást se, h.bárki irigykedne.ez a viselkedés nem egészséges emberé.és itt nem a gyerek miatt mondom, hanem amiatt, ahogyan támadod az embert, és meg se hallod amit a másik mond, mert a saját tökéletesnek vélt világodba gubózol, és csak az a helyes, hibátlan, ha valakinek más a véleménye, akkor azt te "támadásnak" veszed.ami nálad most abban nyilvánul meg, h.úgy érzed, h.mindenkinek a te életed kell, rád irigy.ez késõbb csak súlyosbodni fog.a saját, és a környezeted érdekében szakembert keress fel.minden jót:egy pszichológus anyuka
Figyelj csak! Akinek van gyereke, soha de soha, semmi pénzért nem vágyna gyermektelen életre, de ezt ugye Te nem tudhatod. Nekem felkínálhatnák a lottó ötöst is akár, akkor sem mondanék le a gyerekemrõl, aki számomra sokkal nagyobb boldogság, mint akármennyi pénz. Nekünk pl megvan mindenünk, tehát a kérdésed nem nekem szántad... csak felháborít, hogy hogy lehet valaki ekkora paraszt mint amilyen Te vagy. Miért írtad ki a kérdést? Miért bántasz ismeretlen embereket és alázol meg?
Akkor te most tulajdonképp ezt szeretnéd kb. hallani?: Ó, igen, úgy irigyellek, olyan rossz az életem, mert gyerekem született, ennek következtében én nem tudok nyaralni, de enni is csak száraz kenyér van itthon, a ruháinkat a kukából szedjük ki, de nem szeretek dolgozni, ezért hamarosan újabb babánk lesz, mert hát ez sokkal kellemesebb mégis, mint hogy visszamenjek dolgozni. Neked annyira jó, olyan tökéletes lehet az életed, bárcsak a te életedet élhetném, milyen szerencsés vagy!!! Komolyan kérdezem, mert nem értem mi célod ezzel a kérdéssel? Amúgy szerintem több helyre eljutottam fiatal életem során mint te és nagyobb élményekben volt részem, ja nem várj, a te életednél senkinek nem lehet jobb!
A kérdező hozzászólása: kb ilyen válaszokra számoltam. mondhatni akkor, teljesen jól érzékeltem ezt a dolgot, és várakozásomnak megfelelõen jöttek is a válaszok, amilyenekre számoltam.Úgy is fogalmazhatnék, hogy sokfajtája van annak, hogy egyes emberek a másik életét szeretnék, mert az övékbõl hiányzik valami. De még mindig úgy gondolom, ahogy tegnap írtam, hogy az olyan családok, akik erõn felül vállalnak gyereket, és utána szó szerint nyomorognak, sok az ismerõseim közül is ilyen, pont azok fúrnak hátulról, mert jaj ennek jól megy, de bezzeg nekem van 2-3 gyerekem és az viszi a pénzt, etetni , ruházni kell, és ezért nincs nyaralásra, meg hasonlók. én meg mikor mesélem hol voltam nyaralni, látom a szemükben, hogy legszívesebben a világ végére kívánnának, mert megtehetem.
Dolgozom drága, fõzés meló utánra marad, meg a takarítás is, és képzeld, míly meglepõ lehet számodra, de a kislányunkkal is fogok foglalkozni, nem is keveset, sõt, kapaszkodj meg jól, a páromra is van idõm, és irtó boldogak vagyunk.illetve egy dolog beárnyékolja.az, h.a tesó nehezen akar jönni.de bármennyire hihetetlen egy ANYA, meg egy APA többfunkciós.a mi kapacitásunk nem korlátozódik le a munkára, meg a utazási irodák ajánlataira, mi több dologra is képesek vagyunk.és az elméletem továbbra is fenntartom, csak kérlek, ha bekövetkezik(lehet 1-2 év), akkor emeld ki a kérdést, és legyen vér a pucádba kiírni, h.igazatok volt, párom lelépett, és boldogan él új férjével, és közös gyermekükkel.különben sose mondtam, meg nem is gondoltam még ilyent, de nem is baj, h.így vélekedsz a babáról, mert ilyen embernek nem is kell szaporodnia, mert annak csak az az ártatlan gyermek inná meg a levét.minden jót kívánok
De tényleg érdekelne miért tetted fel ezt a kérdést? Erre vered? :D Vagy mi? :D
Az elõbbi irományaidat nem tudom kritikának venni, mert nem ismersz. Neked van egy elképzelésed, hát, éld annak megfelelõen az életedet. Mi meg úgy a férjemmel, ahogy mi gondoljuk. És ehhez hozzátartozik az, hogy van két gyerekünk én meg jelenleg itthon vagyok velük. (És szétunom magam, ahogy te gondolod, de szívesen látlak hétközben egy napra, kipróbálni, mennyire fáradsz el velük :) ) Nálunk ez most ennek az ideje. Volt kettesben utazgatásé, vasárnap étteremben ebédelõs idõszakunk is volt, meg éjszaka menjünk sétálnié is, de ez most nem az. Ha ti ki akarjátok hagyni a gyerekkérdést az életetekbõl, szíved joga, csak ne fogalmazz meg ennyire sarkos véleményt arról, amit nem ismersz. De szívesen mesélek, ha érdekel.
Hát kérdezõ te aztán szépen kivágtad a rezet:) :) Én egyátalán nem vagyok mindezekért irigy rád, egy kicsit sem....csak azért mert te veszel egy 100dik cipõt , és epret télen?én sajnállak , hogy ennyire sekélyes és felszínes vagy....te dolgod de kérlek ezzel a gondolkodással ne is szülj......jó vagy te így:) még akartam írni, de rájöttem felesleges, úgy élsz ahogy akarsz , aztán vén nyanya korodban beadod magad meg a dugi pénzed egy otthonba és a kutya se nyitja rád az ajtót:) sok sikert és szép tartalmas életet kívánok ....én és a 2csodás gyermekem
Szerintem Neked üldözési mániád van.Ellenben nekünk 3 gyerekünk, tehermentes kertes-családi házunk, mindkettõnknek saját vállalkozása, saját autója(nem is vacak, 5 év alatti VW Passát), a nyáron nyaralni is voltunk(szerencsésre még pont idõben, utána már nem indítottak utakat abba a bizonyos országba), és bizony SENKIRE sem irigykedünk.Csinálja mindenki úgy, ahogy akarja.És nem azért lett az 1. után 2. a 2. után 3 gyerek, hogy még x ideig itthon legyek.Meg sem engedhetném magamnak a vállalkozásom miatt.Mi szimplán SZERETJÜK a gyerekeket.Ennyi
Szerintem senki sem irigykedik rátok, mindenkinek joga van eldönteni akar-e, és ha akar mennyit. Attól, hogy valakinek gyereke van nem törvényszerû, hogy nélkülöz vagy nyomorog, gyerek nélkül is lehet az ember ilyen helyzetben, ahogy gyerek melett is élvezheti az ember az életet, nyaralhat, szórakozhat, jól élhet.
ilyenkor örülök, hogy lelkem van, pénzem nincs. Fordítva rosszabb neked, kérdezõ.
Most képes voltál kiírni egy kérdést azért, hogy vadidegen emberek elõtt dicsekedhess a "jóléteddel"? Ez annyira szánalmas...
Imádom az ilyen felfogású embereket, komolyan mondom. Esetleg nem lehetséges az, hogy a "szomszédok" között ti vagytok a két legirígyebb alak?
Akkor szép pár lehettek.
A kérdező hozzászólása: 11es! Eltaláltad! De a párom is ilyen, nem hiszem hogy ez megváltozik.
Te pasi vagy és látom, elég érzelemszegény is, nem is értem, minek ütöd az orrodat ilyesmibe. Ne szülessél a feleségeddel, azt jól van. Úgyse fogod soha ebben a szerencsétlen életedben megérteni, hogy egy gyerek milyen örömökkel jár, mert le vagy ragadva az anyagias szemléletnél, de nem kis szinten.
A kérdező hozzászólása: 6os én se , és a párom se nem irigykedünk ránk irigyek a szomszédok, mert jól állunk anyagilag a munkánk miatt, függetlenek vagyunk, mentesek minden kötöttségtõl, nincs hitel, meg tartozás, járunk nyaralni, stb... csak nincs és nem is lesz gyerekünk, mert azt mindketten úgy éreznénk, hogy ebbõl a nagy önállóságból visszavetne minket, mert akkor már egy 3. félhez kellene alkalmazkodni, és a szabadidõnket hozzá igazítani, meg kiesne a párom fizuja, ami nagyon is jó most!
A kérdező hozzászólása: jól látod 3as sok ember egy társadalmi nyomásnak vagy inkább kényszernek helyezi magát alá, mert a szüleinek fontos h legyenek unokák, vagy hogy ne kelljen dolgozni, mert nem akar minimálbérezett állást, és inkább marad a kisbaba projekt ahogy sokan nevezik.
A kérdező hozzászólása: na látom kezdõdik...megszólalt a 71 % osból az irigység!
tévedés ne essék, az utolsó 71%-os én voltam, a többi nem, vagyunk jópáran ilyenek. ÉS mire irigykedjek? NEkem életem is van, gyerekem is van, pénzem is van, munkám is van, nyaralni is voltam, eszem is több van nálad.
Szerintem nem kell mindenkinek gyereket vállalni. Olyan emberek, akik nem bírják a kötöttségeket, és fontosabb számukra a szabad szex, utazás, kötetlenség, stb. az ne is vállaljon, nem neki való. Mi családcentrikusak vagyunk, min. 3 gyerekünk lesz, és jó anyagi körülmények között élünk, éppúgy megengedhetünk magunknak dolgokat, mint ti, csak épp úgy érzem, hogy több a vidám nap, szeretet családban, mint egy két fõs kapcsolatban. De kinek-mi a fontos. A szomszédok szerintem nem irigyek rátok, csak szeretnétek azt hinni, mert úgy gondoljátok, hogy a ti döntésetek a helyes, az övék nem. Ahogy másoktól elvárjátok, hogy értsék meg a ti értékrendeteket, úgy nyitni kéne mások felé hogy megértsétek, hogy egy gyerek, családi élet lehet érték, lehet boldogság forrása.
Vajon ha annyira hiper-szuper életed van, hogy mindenki irigy rád, miért van arra szükséged, hogy egy anonim netes oldalon "irigylést" és pozitív visszajelzéseket kapj? Mit akarsz ezzel kompenzálni, ha állítólag tökéletes és mindenki által irigyelt az életed? Te tényleg szánalmas vagy, a kommentjeidbõl úgy tûnik, ha valaki nem simogatja folyton a buksidat, hogy "ügyes vagy, kisfiam, az összes szomszéd kisfiú téged irigyel", már rosszul érzed magad.
ÕÕÕ, és arra nem gondolsz esetleg, hogy ezen a világon olyan is létezik, bármily meglepõ, hogy valakinek van pénze IS, meg gyereke IS és a kettõ nem zárja ki egymást? Mert szerinted kb. akinek gyereke van az egy utolsó nyomorult, aki nyomorog és még ennie sincs mit. A két dolog nem zárja ki egymást és azért, mert valaki szülõ, még nem kell teljesen lemondania a kikapcsolódásról sem. Én biztos nem lennék rátok irigy, elég szegényes életetek lehet, és ezt nem a pénzre értem...
kérdezõ, veled valami nagyon nincs rendben...
A kérdező hozzászólása: aki nem éri mire irigykednek? többször egy évben pár hétre mindig elmegyünk nyaralni, nagyon jó fajta élelmiszereket veszünk, drága ruhákat tudunk vásárolni, szép autónk van mindkettõnknek. sok ismerõsöm akár a melóhelyen, vagy az életebn szinte nélkülözi mindezt, csak azért hogy elmodhassa, jaja a gyerekem megint beteg, mibõl lesz neki gyógyszer, de kéne új cipõ is, meg lassan itt a tél, kabát is kellene, de már tej sincs otthon, a géza meg olyan keveset keres, a gyes meg semmire sem elég, de jaj annyira lefáraszt a házimunka, meg a szulejmán nézése, hogy lusta vagyok elmenni dolgozni, mert akkor az otthont ki tartja rendben mikor a géza hazaér, és nem elsz meleg kaja az asztalon... na pl ilyenekre gondoltam.
Biztos van aki rátok irigykedik. De mondok jobbat. Több ismerõsöm is van, akinek nem lehet babájuk, pedig nagyon szeretnének. Szerintem õk inkább élnének kevesebb pénzbõl, boldogan gyerekekkel. Amúgy nekem 3 gyerekem van, nem gyestõl gyesig élünk. Kicsi korkülönbség van köztük, úgyhogy csak az egyikre kaptam sokáig ellátást, mert hiába 3 év alatti mind a kettõ, nem járt. Megvan minden amire szükségük van, és nyaralni is voltak. Egyáltalán nem vágyok gyerek nélküli életre, még ha több pénzem maradna akkor sem.
Nekem is van ilyen ismerõsöm, teljesen megvan gyõzõdve róla, hogy irígykedünk rájuk és még sokmindeni rajtunk kívül. Pedig csak szánalommal nézek rájuk. Pont emiatt. Ha nem akar ne legyen gyereke, ez rendjén van, de érzelemszegény életét ne színezze már ilyen [email protected]égekkel, hogy irígykedik rá valaki.
Mondjuk azért az is sok mindent elárul, hogy neki estettek a kérdezõnek. Kérdezõ én bevallom igenis néha irigylem a gyerektelen nõk szabadidejét, ez sem bûn.
és miben nyilvánul meg a nagy irigység? :) azért te sem gondolhatod komolyan, hogy egy x gyermekes pár pont egy gyermektelen párra fog irigykedni? :)
A kérdező hozzászólása: kedves 1. miért ostoba? mert nem azt képviselem én sem meg a párom se, mint az átlag magyar háziasszony gondolkodásban? ennyi erõvel te is lehetsz ostoba, mert így kezded...
Még mindig nem válaszoltál a kérdésre. Hány éves vagy? És mi van a pörkölttel?
A kérdező hozzászólása: az, hogy valaki akinek van véleménye ebben az adott kérdésben, ami bármilyen lehet, az elõfordulhat hogy a véleménykülönbség miatt egy másik embernél okoz egyfajta negatív képzelet társítást, és azt hiszi valaki ismeretlenül is sértegetni akarja, de nem ez a helyzet, elvileg, csak errõl a kérdésrõl beszélgetünk, és pontosan ezért tettem fel, hogy írjanak rá válaszokat. amiket köszönök is még egyszer, attól függetlenül ha hasznos számomra, ha nem! jó étvágyat az ebédhez a sok válaszolgató háziasszonynak! remélem finom lett a pörkölt:)
A kérdező hozzászólása: 79es akkor miért vagy itt? mégis válaszolgatsz? pedig dolgozhatnál is, otthon, gondolom valami nagy kertes házban laktok, lenne mit csinálni... de megválaszolom, azért vagy itt mint pl én is mert szeretsz azért okoskodni, másoknak véleményt írni, ami lehet negatív vagy pozitív is.
Nézd, rám ez annyiban lehet igaz hogy van egy gyermekem és pont. Talán abban hogy számolgatni kell, hogy mikor jöjjön a kistesó... de én jelenleg dolgozom a 2 éves gyermekem mellett... szóval... és egész jó munkám van, tisztességes fizetéssel. Egyszóval, nem igazán illek bele az általad átlag magyar háziasszonynak nevezett kategóriába. Csak felháborít, hogy hogyan tudsz így írni az átlag kisgyermekes anyukákról!
"neked is fontos a vélemény, mert jellemet formál. minden embernek fontos." Igen, azoknak az embereknek a véleménye fontos, akik számítanak nekem. De csak az õ véleményük. Itt a különbség kettõnk között, amit Te nem fogsz fel. Te itt most idegen emberek véleményén húztad úgy fel magad, hogy nevetséges, pitiáner sértegetésbe kezdtél. Ez pedig nem normális, bármennyire is próbálod úgy beállítani. Továbbra is az a véleményem, hogy ilyen emberre nincs miért irigynek lenni. Én elégedett vagyok az életemmel, a férjemmel, a fiammal és a munkámmal, nem is keresek megerõsítést ezen vagy bármilyen oldalon.
A kérdező hozzászólása: 73as ha összeszámolnám, több ilyen ember is lenne. és igen, ha már valamilyen szinte így számolgatja valaki, akkor trükközik, magyarul valami célja van ezzel. nagyon de nagyon sok pártól hallottam ezt az anyuka eldöntötte, hogy akkor így lesz, és a férfi csak bólogatott. ez a legrosszabb dolog, mert lehet a férfi máshogy akarná, de belekényszerül ebbe az egészbe, mert az adott nõvel él együtt, õvele van közös családja, is így a továbbiakban, csak helyeselni tud.
Sógorom és barátnõje 10év után házasodtak. Egyikük sem akart gyereket, amiatt hogy nem akarják feladni luxus életüket, a nyaralást, a márkás ruhákat. Aztán a házasság 8. évében a feleség elkezdett gyerekre vágyni, sógorom nem akart. 9. évben elváltak, majd a csaj szült egy másik férfinek gyereket, akivel mai napig boldogok.
A kérdező hozzászólása: 74es sajnálom ha bekategorizáltnak érzed ami le van írva, de ez csak akkor lehet, ha számodra fellelhetõ benne valami igazság, mert akkor magadra veszed... és akkor van az amit régebben írtam, nem bírják az emberek a kritikát, és az önkritikát gyakorolják nehezen.
A kérdező hozzászólása: 72es neked is fontos a vélemény, mert jellemet formál. minden embernek fontos. te is valószínûleg azért vagy ezen az oldalon, hogy okoskodjál, véleményt írjál, vagy amihez kedved van, olyan válaszokat írsz. ez az oldal célja, különbözõ embereket összehozni akinek kérdése, van, vagy válaszra vár, itt egy egész országot átfogó oldal segít abban, hogy mindenki megtalálja amit keres.
"pedig dolgozhatnál is, otthon, gondolom valami nagy kertes házban laktok, lenne mit csinálni..." Isten mentsen engem a kertes háztól. Mellesleg azért vagyok ezen az oldalon, mert most éppen ráérek, alszik a fiam, ebéd megvolt, köszi szépen finom is lett (egyébként kifutott pörköltet még életemben nem láttam, pedig nem vagyok egy konyhatündér) és ma úgy döntöttem nem tanulok a szakvizsgámra. A brazil sorozatokat nem szeretem, itt sokkal jobbakat lehet olvasni. Te vagy az élõ példa rá.
Nem tudom, hany eves vagy, hogy igy gondolkozol, te dolgod, de majd meg kerdeznelek egy 20-30 ev mulva, hogy hianyzik-e egy gyerek.
Mi egy 3 gyerekes család vagyunk. Én nem vagyok irigy senkire sem. Nekünk sincs hitelünk, járunk nyaralni is. De nagyon nagy boldogságot adnak a gyerekek, fõleg hogy sok olyat látni ahol nem lehet.. Tudod az egyik rokonomnak is ez volt az életszemlélete! Nyaralni, jól élni akarok, költekezni szabadon, sosem kell gyerek. Sok év után változott a véleményük, de most kiderült sosem lehet gyerekük.. Lombiksorozaton is túl vannak, több milló forintért, de nem sikerült! Most örökbefogadnak egy árvát! Szép tõlük, de látod õk megbánták a könnyelmû kijelentésüket. Nekem pedig olyan szép, hogy évek múlva jönnek az unokák. Ti ebbõl is kimaradtok majd. Én nem ítéllek el, ha most tényleg így gondoljátok, addig jobb ha nem is vállaltok gyermeket!
Hiába próbálsz már erõltetetten jófejnek látszani, már bõven kiderült, milyen vagy. Ilyen lenézõen rég láttam anyákról, háziasszonyokról írni valakit. Egy egy gyermekes, nem másik ellátásba szülõ, dolgozó, özvegy, 32 éves anyuka.
kérdezõ annyira nevetséges lettél, pedig az elején csak szimplán szánalmasnak találtalak....ez az én véleményem.....csak nyomod ugyanazt a süket sódert ....unalmas is vagy már.....húzz el valahova nyaralni 23de23 jó hosszú idõre
A bunkóskodás érdemi válasznak számít? Hmm..
A kérdező hozzászólása: 88as válaszíró! az elsõ olyan válasz, amit több kevésbé de nagyon hasznosnak is véltem, sõt egy kis humor is volt benne. ilyen válaszokat vártam volna, nem személyeskedést, ahogy sokan itt tették, és még õk vannak felháborodva, ha valaki érdemben visszaválaszol.
A kérdező hozzászólása: kedves 78 as olvasd végig az elejétõl kielemezve hogy ki mit írt. és meglátod, hogy ki parasztoskodik, ahogy te fogalmaztál. nehogy már, ha valaki ír, ne lehessen válaszolni, és én szépen kulturáltan megfogalmazom a véleményem a hozzád hasonló egyénnek meg sértegetéseket irkálnak. ha nem tudsz hozzászólni érdemben, akkor maradj csendben és olvasgass!
Húúúúú, bakker! Ezt nem bírtam végigolvasni. Az elején még kezdtem neked igazat adni. Igen, sok nõ van, aki, bár szereti a gyerekét, és mindent megtesz érte, mégis egyfajta kötelességbõl szült. Én is ismerek nem egy ilyet, aztán persze nyekereg minden miatt. De nem minden nõ ilyen! Ha nektek ennyire jól megy, és nem vágytok gyerekre, akkor ne legyen gyereketek. Szabadon döntsétek el, mit akartok! Ha valaki irigykedik, akkor azzal beszéld meg ezeket!De az, hogy ilyen stílusban itt, ahol zömmel anyukák vannak, parasztkodsz, az felháborító! Ideje, hogy töröljenek téged a kérdéseddel együtt.
A kérdező hozzászólása: az elõzõ válaszírókkal már leboxoltuk a dolgot, de feltûnt egy újabb háziasszony a színen:) szóval talán a kérdés, vagy annak tartalma, érint téged olyan módon, hogy érzelmi világodat befolyásolja és ezért hajlandó voltál ezt a szép gondolatsort ide le is írni?? hm?
Az ilyen emberektol irtozom, mint te. Eld az eleted, utazz, szorakozz, de ne mondd azt, hogy egy gyerek csak nyug. Lehet valakinek 5 gyereke, es nem szenvednek hianyt semmiben, nyaralnak stb. Es egy haziasszony nem csak foz, mos, takarit es szulejmant nez. Gyerek mellett is lehet elmenni barhova, Geza, ha megerto nem fog hisztit csapni, ha hetente 1-2 alkalommal nincs meleg kaja! Az ilyen emberek pedig, mint te, egy oregek otthonaban fog megoregedni, egyedul, senki le se sz..rja, mert nincs senkije.
Szóval az igen is bántó, ha az átlag kisgyermekes anyukákat bekategorizálod ebbe, amit le is írtál.
Azért mert van 5 ismerõsöd aki ezt csinálja, nem jelenti azt, hogy minden kisgyermekes anyuka aki otthon van a gyerekekkel, és nem telik nyaralásra ilyen lenne. Mondjuk én egy ilyet sem ismerek, mint amilyet leírtál. Az hogy valaki számolgatja hogy mikor jöjjön a tesó, természetes, nyilván aki kis korkülönbséget szeretne a gyerkõcök között, az kiszámolja hogy hogyan és mikor járnának a legjobban, de nyilván nem azért vállal még egy gyereket hogy még három évig otthon tudjon maradni... ezt én elképzelhetetlennek tartom... érdekes ismerõseid vannak... de ez nem az átlag magyar háziasszony!!!
Örülök, hogy csak rám vártál, ettõl máris hasznosabbnak érzem magam :-) Annak, amirõl a kommentedben írtál semmi köze nincs ahhoz, amirõl én írtam. Lehet, hogy azt gondolod, hogy magasröptûnek szánt gondolataidat fel sem fogom, de sajnos melléfogtál. Hiába beszélsz mellé, egyértelmû, hogy neked valami gondod van az életeddel, ha ennyire fontos idegenek véleménye.
A kérdező hozzászólása: 56os neked valami bajod van szerintem. senkit nem sértegetni akarok, hanem véleményeket, indoklásokat várok egy kérdéssel kapcsolatban, ami sok társadalomkutatónak is megfogalmazódott már az agyában... ennyi, ha te máshogy látod, és veszekedni akarsz, ne itt tedd, mert nem jó dolog. én a békét szeretem, az ilyen embereket mint te, messzirõl kerülöm, mert rossz a kisugárzása.
49-es vagyok. Nem így van ahogy gondolod, nem mozgunk olyan társadalmi rétegben, még csak külföldön sem élünk, ahol kevesebben irigyek az ilyesmiért. (hozzáteszem éltünk külföldön is, de nekem ott a legjobb élni ahol születtem, és számunkra ez megoldható). Egy olyan utcában lakunk, ahol átlagos emberek élnek, mindenki normálisan viselkedik velünk, kedves szomszédaink vannak, és nem hallottam még semmilyen összesuttogást, vagy negatív megjegyzést, talán mert mi is átlagos emberként viselkedünk. Nem is szeretek dicsekedni, mint azt már megírtam, de ha már te elkezdted és ezzel kiváltottad is sokak nemtetszését, azért írtam le mindezt. De már elkanyarodtunk a kérdés lényegétõl. Én viszont bármirõl lemondanék, legyen az pénz, nyaralás, kényelem, ha lenne még egy gyerekem, de ezt te sosem fogod megérteni ha így gondolkodsz.
A kérdező hozzászólása: 55ösnek címeztem az utolsót
A kérdező hozzászólása: az nagyon szép lehet akkor utolsó! amúgy ne értsen senki félre, mert szeretem sok ember, azt hiszi hogy nem szeretem a gyerekeket. teljesen jó ha boldogok vagytok egy ilyen nagycsaláddal, de sajnos sok ember nyomorúsága ejt engem kétségbe, hogy nálunk ilyenek az emberek. van itt pár válaszírók, akik jól élnek és van gyerekük, õk álltak most le vitatkozni, de igazából a kérdés nem hozzájuk intézõdött, hanem a szerényebb életkörülményt élõ családosoknak, mert az õ problémájukat nem értem. amúgy köszönöm ezt a sok választ, van köztük egész jó is.
Elõzõ, nem csak itt ég be, égõ az egész stílusa, ahogy fröcsögve, kisarkítva meséli más (általa amúgy nem ismert) életét, és azt hiszi hogy õ különb mindenkitõl... Különb is, tõlem biztosan különbözik, mert én sosem lennék ilyen, hogy másokat (ismeretlen embereket) a földig alázzak, és ezt élvezném.
Én csak azt nem értem, a gyerekvállalás miért lenne egyenlõ a nyomorral? Nekünk 6 kisgyerekünk van, és átlag feletti életszínvonalon élünk, a két dolg nem zárja ki egymást - itt égsz be nem is kicsit kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: 51es én viszont nem akarom tételesen kiírni hogy hol jártam, meg hova megyek most télen, - de látom nálad nagyon kikívánkozik, de a 49 es is ilyen válaszíró lehet, - mert sok háziasszony mérgében a fazekat a földhöz csapná...hogy ezt ma itthon miként engedheti meg magának valaki...
Olyan válaszokat kaptál, amilyen kommenteket adtál "kedves" kérdezõ! "tudtam én hogy megszólal itt a háziasszonyok színe java, aki épp kavargatja a kifutott pörköltet, meg egész nap takarít, mondván valamit csinálni , kell, mert ha hazajön az ura, megszidja, hogy egész nap csak a tv elõtt döglik. aztán ha letelt a 3 év, újabb csemete gyártás következik, mert megszokott lett ez az életmód, hogy fél órát otthon takarítok, majd a kanapén álmodozok az épp aktuális mexikói sorozat szépfiújáról, josé luis armandóról, hogy milyen lenne, ha a nem is kicsit narancsbõrös testemet végig kényeztetné a borostás arcával..."
vedd már észre, a kutyát nem érdekli, hova mész, mert a többség többre tartja a boldogságot, mint a külföldi utakat. ÉS lehet, hogy narancsbõrösek, borostás férjjel, meg kavarni való pörkölttel, de nem olyan szánnivalóan felületesek, mint te vagy. És ezért ezerszer jobb az életük a tiednél. Nekik mindig lesz valaki, akire számíthatnak, míg te majd számolgatod valahol tök egyedül a pénzedet. De ha téged ez tesz boldoggá, tessék. CSak ne itt akarj megerõsítést arra, milyen baromi jó neked, mert a többségnek nem ezek az álmai, mint a tiédek. SZerencsére.
A "veszekedõs 56-os vagyok, akkor bemásolom újra, amit TE ÍRTÁL, kis ártatlan békeszeretõ bárányka: "tudtam én hogy megszólal itt a háziasszonyok színe java, aki épp kavargatja a kifutott pörköltet, meg egész nap takarít, mondván valamit csinálni , kell, mert ha hazajön az ura, megszidja, hogy egész nap csak a tv elõtt döglik. aztán ha letelt a 3 év, újabb csemete gyártás következik, mert megszokott lett ez az életmód, hogy fél órát otthon takarítok, majd a kanapén álmodozok az épp aktuális mexikói sorozat szépfiújáról, josé luis armandóról, hogy milyen lenne, ha a nem is kicsit narancsbõrös testemet végig kényeztetné a borostás arcával..."
A kérdező hozzászólása: de ezt már az elõbb kedveském, bemásolta valaki... és mi ebben a rossz, ez a véleményem, attól még béke legyen. itt csak szerintem te akarsz veszekedni, és ha pszichológus anyuka vagy, ahogy írtad, ki is fejthetném hogy mindez mitõl van, de az már tényleg nem a kérdéshez való lenne. amúgy szép napot neked, és a béke legyen veled!
A kérdező hozzászólása: ha nincs legalább 5 olyan nõi ismerõsöm aki otthon ugyanezt csinálja, és ez csak a szûk környezetem, akkor nem írtam volna... akkor mi lehet ebben az országban... ugyanez! az igazság szerintem nem bántó!
Szerinted a bemásolt szöveg akkor nem bántó???? Ezt ugye nem gondolod komolyan te sem :D
A kérdező hozzászólása: 67 most írom le sokadjára, hogy nem megbántani kívánok én itt senkit, hanem válaszokat és indoklásokat várok, de azok elfogytak és maradtak a sértegetések az 'igazi magyar háziasszonyoktól":)
A kérdező hozzászólása: igen a 74 %os válaszára vártam... szóval az hogy kinek milyen az élete, sok mindentõl függ, milyen viselkedési mintákat láttál otthon, környezetedben, és milyen behatások értek pl a média által. az hogy neked egy általános életed van, ami több kevésbé társadalmilag elfogadott, és egy normális mintának tekintendõ, vagyis legalább ezt szeretnék a társadalomba beültetni, attól még mások, akik egy kicsit máshogy gondolkodnak, élhetnek teljes életet, telesen más viselkedés mintákat követve, ami eltérhet az általad megszokottól.
Akkor minek szívatod a véred? Komolyan? Miért tetted fel a kérdést? Komolyan miért bántod azokat az édesanyákat akik otthon vannak a kisgyerekeikkel? Miért írsz róluk a bemásolt szöveg szerinti stílusban?
Én olyan jót nevettem ezen az erõlködésen, amit itt elõadtál Kérdezõ, hogy elmondani nem tudom. Azt gondolom, hogy amikor valaki igazán elégedett az életével, akkor nem azzal tölti a napját, hogy ismeretleneket próbál meggyõzni róla, hogy mennyivel jobb neki, mint másoknak. Amikor pedig nem esik senki hasra attól, amit itt összehordtál (ami vagy igaz vagy nem), akkor egy óvodás szintjén elkezdesz sértegetni másokat. Te szánalmas vagy nem irigylésre méltó.
A kérdező hozzászólása: bocs, kevertelek egy másik válaszíróval, de annyian vagytok már akik szívják a vérem, hogy érdemben így nehéz válaszolni, mindenkinek.
Egy szóval nem írtam hogy pszichológus vagyok. Ja értem, neked véleményed van, én meg veszekedni akarok :D. Hát persze, így a kényelmes :D.
A kérdező hozzászólása: kedves 49es. akkor te még nem találkoztál azzal a problémával, hogy fúrnak a hátad mögött, vagy kibeszélnek és visszajut hozzád? de mondjuk ha csak egy adott társadalmi rétegbõl van ismerõsötök mondjuk egy lakókörnyezetre értem ezt, akkor kevesebb a valószínûsége, mert gondolom, nem egy szabolcsi kis faluban tengeted az életed.

Azért mert valaki rusnya és kapott pár kosarat az életben, miért kezdi el szidni az ellenkező nemet? Miért gondolja, hogy mindenki másban van a hiba, aki elutasítja és nem önmagában?

Legjobb válasz: Mert p*na kellett volna neki, de nem volt semmi különlegesség, meghittség, kémia. Ettõl vesztesnek érzi magát, de valahogy kompenzálni kell. Egyébként csak a gyenge ember hárít folyton, meg keres kifogásokat, az erõs rendben tartja az életét. 17/L

Mert p*na kellett volna neki, de nem volt semmi különlegesség, meghittség, kémia. Ettõl vesztesnek érzi magát, de valahogy kompenzálni kell. Egyébként csak a gyenge ember hárít folyton, meg keres kifogásokat, az erõs rendben tartja az életét. 17/L
Mert azt könnyebb.
Mert nincs jobb dolga, és könnyebb óbégatni, mint önmagában keresni a hibát. Isten hozott a Földön!
Olyan ember nincs hogy rusnya :) A legszebb nõt is megcsalhatják és a legcsúnyábbnak is lesz életre szóló társa. Nem lehetsz mondjuk te mindenkinek a legszebb én meg a legcsúnyább (szerencsére :) )
Mert könnyebb, ez az igazság. Könnyebb másokat hibáztatni, nem önmagukba nézni, és mindent a külsejük számlájára írni. Gyenge emberek, akik nem képesek felállni.
Én elismerem, hogy bennem IS van hiba, sõt ha ugy vesszük önmagában a csunyaság is egy hiba, és mivel a mõknek a tökkéletes kell, a hibátlan, ezért nem tudok mást tenni, mint leszólni õket. 22f
A kérdező hozzászólása: #5 Igazad van! Azért használtam ezt a szót, hogy "rusnya" mert általában ilyeneket mondanak magukra az itt nyavalygó egyének. Plusz mert gondolom a nagy átlag szemében, tényleg nem rendelkeznek ideális külsõvel.
#5 Te is tudod, h ez nem igaz. Aki senkinek sem tetszik (és vagyunk ilyenek jó páran), az igenis rusnya.
Fodrász vagyok! Olyan ember nincs hogy rusnya!!!! Elõnytelen választások vannak! Minden korrigálható! vannak lófarkas nõk akiknek kuglifejük lesz a copftól és mégis szarnak levágatni a hajukat mert féltik mert az a nõiességük jelképe... Holott egy felnyírt vagány haj sokkal jobban állhatna nekik... Van aki ragaszkodik a szõke/barna/vörös hajszínhez és a leges legjobban lelakott csöves is jobban néz ki... Voltam 124 kiló terhesen. Soha senki nem látta rajtam ezt a súlyt, Párom se hitte el hogy annyi vagyok. Nem zsákokba jártam, hanem elõnyös ruhákba. Láttam, hogy a hosszúhaj már nem áll jól megfogtam és levágattam... Voltam fekete hajú is (szoliztam rendszeresen) és mikor már nem szoliztam kifehéredett a bõröm kegyetlenül állt... Nincs csúnya nõ/férfi... Elõnytelen választás viszont igen... Volt egy nõ erõs 50nek nézett ki mikor bejött. Undorító vörös haj kegyetlen szemöldök stb. Bekentem neki barnára egy szép szõke tincset húztam neki ferde frufruba kozmetikus kiszaggat a bajszát a szemöldökét befestette, kiszedte helyre kaptuk és bõven le tudott tagadni egy tízest a korából... Lehet lepontozni. De álljon mindenki a tükör elé és döntse el hogy jó választás volt-e azt felvenni amit felvett? A hajszín a fazon úgy jó-e ahogy van? Az arcát sok sminkkel/smink nélkül/kevés sminkkel mi emeli ki? stb... Át kell nézni magunkat és lesznek változások! Én 100 kiló felett vagyok, de örülök, hogy bókolnak hogy megnéznek. A legrondább, legkövérebb nõnek is van párja! Valakinek úgyis szép leszel, valakinek meg nem... Ez ilyen. Vannak molett szépségversenyek 100-150 kilós nõk indulnak és gyönyörûek! És azért gyönyörûek mert szeretik és elfogadják magukat. Ha egy nõ nincs kibékülve magával és nem boldog bármit tehet... Lehet akár Jennifer lopez is akkor is kifogják b.szni a szûrét....

Megkaptatok e a valaszokat, velemenyem szerint az elet legfontosabb kerdeseire? 1.2. Miert elunk? Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?

Kerdeseimre, megkernelek, hogy emberi szavakal valaszoljatok ! Nincs szuksegem " predikaciok " lemasolasara es ide beirasara, mert a " predikaciokat " en is el tudom olvasni az internetrol ! Sajat gondolatok erdekelnek ! Nem masoknak a " megragot " es azutan atvett es " lenyelt " gondolatokra vagyok kivancsi ! Szeretnem tudni, hogy tik, sajat eszmetek / sajat gondolkozasotok alapjan, hogy valaszoltok a fent feltett kerdesekre ? Elore kosszonom szepen valaszotokat !

Legjobb válasz: AZért élünk mert még nem haltunk meg és mert szüleink védekezés nélkül szexeltek. Az élet célja maga az élet. HA örökké élnénk nem tudnánk értékelni van aki kap 2 nap szabit és már azt se tudja mihez kezdjen magával. MEg különben is ha örökké élnénk a legjobb dolgokat mint evés, szex ,alvás nem csinálnánk. Mert ezeket csak az élet fenntartása miatt csináljuk. Azért halunk meg nehogy itt nyomorogjunk 20 milliárdan.

AZért élünk mert még nem haltunk meg és mert szüleink védekezés nélkül szexeltek. Az élet célja maga az élet. HA örökké élnénk nem tudnánk értékelni van aki kap 2 nap szabit és már azt se tudja mihez kezdjen magával. MEg különben is ha örökké élnénk a legjobb dolgokat mint evés, szex , alvás nem csinálnánk. Mert ezeket csak az élet fenntartása miatt csináljuk. Azért halunk meg nehogy itt nyomorogjunk 20 milliárdan.
1. Mert megszülettünk. 2. ?????? 3. Mert megszülettünk.
"Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is ! Meg a filmek altalaban fikciok / elkepzelesek !" Nagyon sok filmnek valós alapja van, ha nem is a történet az, hanem a téma ötlete. Az, hogy sokszor - eladhatósági szempontok miatt - hülyeséget hoznak ki belõle, hogy jobban eladható legyen, már egy másik kérdés. Üdv! Leftlegged Player :)
A kérdező hozzászólása: # 22/25 - nek, "Semmi bizonyitek nincs hogy atvaltoznank !" Az nincs (nem is lehet, hogyan lehetne?), de beszámoló az van, többszázezer. " Akkor, miert hinnek benne ? mert masok mondjak ? "Hol van az a masik letforma ?" Szintén nem tudjuk, valószínûleg egy másik dimenzióban vagy hullámon. Ezt valószínûleg nem is tudnánk megérteni a mai, materiális alapú koncepcióinkkal. " Vagyis, meg egy ismeretlen ! Hogy is hihetnek el akkor ilyesmiket. Mind teoremak / temak, erdekesek, ennyi . "Vagyis, egy masik elet ? amibben itelkezni foggnak rajtunk ? ez a pokol - vallasi magyarazata !" Nem, nem a pokol. (Szerintem olyan nincs is.) Ítélkezni a saját felettes éned ítélkezik állítólag, a másik életben pedig szeretet és elfogadás van, nem büntetés. Saját magad ítéled el a hibáidat, és még õk vígasztalnak meg! A bûnök egyébként eltûnnek végül, bár az valószínû, hogy átmenetileg lelki szenvedéssel járnak, mert át kell élni lelki síkon, ami jót vagy rosszat okoztál másoknak a Földön. Üdv! Leftlegged Player :) " Ezt, most is megcsinalom, sajat magamat sokszor elitelem .....emiatt , nem kell mas dimenzioban elnem ! Mi a bûn ? hogy tunhet el ? udv . !
"12/16 nak, emberi gondolat / magyarazatott kernek ! nem Biblia verset ! Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt" Elõször is sorozatban téveszted el a hozzászólások számát, nem tudni sokszor, hogy kinek kommentálsz. A 13-ashoz szóltál hozzá, és nem a 12-eshez. Mit nem értesz az alatt, hogy szabadító? Az Isten tud megszabadítani. A kígyó azt mondta, hogy olyanok lesztek, mint az Isten, ez a humanizmus. Ez Isten teremtõ és fenntartó eszmélyének ellensége. Ha megalázkodva elfogadod a teremtõ és szabadító Istent, minden a javaddá válik. Bármit, amit kérsz, megteszi, mert Atyád lesz õ, és fia leszel néki. Ezt én mondom, mert én tudom. Én magam teszek errõl bizonyságot. Ne idézzek a Bibliából? Akkor idézek Malakiástól, hogy megtudd, hogy miért idézek a Bibliából: "Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelõi, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték õ elõtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az õ nevét."
Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyûlködjünk. A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!
Én tudom ám a helyes válaszokat! 1. Miért élünk? Azért, mert Jehova megteremtett minket. 2. Van-e az életnek célja? Igen, hogy imádjuk Jehovát! 3. Miért halunk meg?, Hû ha! Azt hiszem tévedtem. Errõl mit tanít az õrtorony? A Jézusba vetett hit reményt ad.
A kérdező hozzászólása: # 26/31 tegnap 13:18 "Nem elég? Vagy mindenki más alapból hazudik szerinted? Ráadásul meglehetõsen egybecsengõen? " Nem szeretem alltalaban a tobbseg - teoria elfogadasat, vagyis, ha a tobbseg mongya, igaznak is kell legyen ! sokszor a nagy tobbseg tevedet es teved a mai nap is. Vagyis, e tobbseg, nem egy skala nekem, hogy elfoggadjak valamit ! Nem okvetlenul hazudik ! de nincs jol informalva vagy el volt amitva, becsapva, stb "Halálodig ismeretlen is marad a teljes valójában. " ez is igy van, az ember egy eleten keresztul tanul es csak butan hall meg !..... "Nem érted... most nem tudod 100%-ig megítélni a valós hibáidat, mert nem mérheted fel, kinek mit okoztál vele. A jótetteiddel ugyanez a helyzet. Ott ráadásul át is éled majd, mind a jót, mind a rosszat, meglehetõsen intenzíven. Ha sok rosszat tettél, az az idõ neked egy szubjektív pokol lesz számodra, amíg azokat átéled. " Hallotam en mar errol a teoremarol tema rol, tobb valtozata is van ! Most, hogy megirtad a te valtozatodat, biztosra mondom ujra, hogy 100 % nem kerek belole ! Miert is elnem at ujra eletemet ? csak idovesztes lenne, velemenyem szerint legalabbis, es nem latok semmi logikat sem benne ! Egyeseknek tetszik mindez ! elfogadnak szivesen gondolom teoremadat / tema dat, mert sokat megvaltoztatnanak eletukben, ha ujra fiatalok lennenek ....mongyak , de, nem en is, en nem akkarok semmit megvaltoztatni eletembol ! hibaztam sokszor, a jovobben, remelem nem ismetlem meg hibamat es akkor jo lesz .... "Aranyszabály: ne tedd mással, amit nem szeretnéd, ha veled tennének. Egyébként nem könnyû felmérni (állítólag földi létben nem is lehet teljesen), ezért mindig lesznek hibáid, legjobb szándékaid ellenére. A legnagyobb bûnök (szándékos gonoszság) természetesen nem relatív. Minden bûn el fog tûnni, ha átélted, és megértetted, miért volt negatív a tetted. A legfontosabb, amiért az egészet átéled, hogy teljes képet kapj arról, hogy használtad ki az életedet, mit tanultál belõle. " Igy is tanultam sokkat masok es sajat hibaimbol ! Mindezert mindahogy mar irtam , nem kell ujra eljem oket ! A szimpla ateles, nem hiszem, hogy megalitana, hogy ne meg vetkezek ! vagyis, gondolom, ha el is tunenek buneim, csinalnak majd mas bunoket / hibakat, amitt eddig nem csinaltam ! nem igy igaz ? udv . Eliza
A kérdező hozzászólása: A kerdes nem jelent meg jol ! Javitok : 1.Miert elunk? 2.Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?
A kérdező hozzászólása: 28/33 tegnap 15:07 Privát üzenet Hasznos számodra ez a válasz? Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyûlködjünk. A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!" ****** nem erdemelte ki, hogy valaszoljak ! Akkarhogy, ezt mar megmagyaraztam masnak is, nyilvanosan !aki joindulatbol kerdezet ! ha epp oly kivancsi, kerese meg valaszomat ! legyen boldog ! ha tudd ...
Teljesen összezavartál. Tényleg annyira igyekeztem, hogy ötöst kapjak, és tessék, még ezek sem a jó válaszok. Meg írnád te, mi a kérdéseidre a helyes válasz? És igazán nem szoktam foglalkozni azzal, Jehova tanúi mit tanítanak. Egyszer kérdezek meg valamit, és arra se válaszolsz. Ez már csak azért sem tisztességes tõled, mert állandóan kérdéseket írsz ki, hogy mi keresztyének mit vallunk errõl vagy arról. És mi nem azt válaszoljuk, hogy olvasd el a kiadványainkat. Nagyon-nagyon morcos vagyok! A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves Eliza***! (ha valóságos hölgy vagy, ha nem akkor csak simán Eliza***) Ha a valláskritikában tetted fel a kérdést, akkor gondolom, hogy a Bibliai idézetekkel alátámasztott "okfejtést" el tudod fogadni: 1. Miért élünk: Isten megalkotta a Föld nevû bolygót (esetleg a naprendszert), elkészítette rajta az embert és környezetét. Az emberbe a saját leheletét - lelkét táplálta be ("kölcsön kaptuk"). Adott egy meghatározott idejû életet, amely amikor kevesen éltünk elérte a 700 - 969 évet is. Amikor többen lettünk ez lecsökkent maximum 120 évre - ma is így van. Többször szövetséget kötött az emberrel és mindig azt parancsolta, hogy sokasodjon és szaporodjon, lásd Mózes I. 1.28, 8.17, 17.2, 22.17 és Mózes II.1.20. 2. Életünk célja: Saját elképzelésem, hogy a sokasodás és szaporodás a célhoz vezetõ út kiindulási pontja. Az isteni leheletet - lelket szaporítjuk azzal, hogy gyermekeket nemzünk (ha elfogadom akkor két emberbõl ma közel hét milliárd lett). Ezt a leheletet -lelket saját testünkben az életünk folyamán finomítjuk, desztilláljuk és amikor "beérik", mint a gyümölcs, akkor a... végsõ cél: a halál! (ebben a küzdelemben az gyõz, aki a leglassabb és az válik a leghosszabb életûvé) Emellett Isten ad egy korlátozott Földi életet, akaratot (a Paradicsomi bûnbeesés miatt) és a végén felcsillantja a Mennyországot. 3. Miért halunk meg: Amikor testünkben "lefinomodik" az isteni lehelet - lélek, akkor megöregszünk, elfogy a földi élethez szükséges energiánk és végünk lesz. Ugyanis az Isten a kölcsön adott leheletét - lelkét csak úgy tudja a testünkbõl vissza "kérni", ha a test porrá lesz, azaz meghalunk. (ha megnézed Mózes I. 3.22. akkor tudnod kell, hogy Isten nem is akart örök életet adni az embernek!) A pap is úgy búcsúztatja temetéskor a halottat, hogy "lelkét visszaadta teremtõjének". Konklúzió: Isten a Föld nevû bolygón létrehozta lélek termelõ és finomító "kolóniáját". Ha a lelked finomítás után megfelel az isteni követelményeknek, akkor tovább tudja hasznosítani és ez lehet a Mennyország. Ha nem felel meg, akkor marad két lehetõség: vagy újból leszületsz és akkor ez a reinkarnáció, a másik, hogy megtisztítják és ez a Pokolban történik. Tudom, hogy fantasztikusnak tûnik, de a túlvilágról még senki nem jött vissza és akkor ez lehet, valóság is (Jézus is csak feltámadt, de a Földre még nem tért vissza). (Tudom, hogy nem itt éltél, van ékezetes billentyûzeted és elhihetnéd, hogy ha azzal írnál, sokkal könnyebben lehetne értelmezni kérdéseidet és válaszaidat - ez csak tanács.)
Az életnek nincs konkrét célja, csak az amit te adsz neki! Azért élünk mert az élet kialakult és azért halunk meg mert semmi sem tart örökké! =)
Kedves Eliza***! "..mivel tobben is itten, ugylatszik, hogy csak akkor akarnak elfoggadni magyarnak, ha asszimilalnak, hasonlo akkarnak, hogy legyek hozzajuk ! ...hat, megmakacsoltam magam ! ..." Az erdélyi magyarság tudatod nagyon szép dolog és tartsd is meg otthon sokáig - szülõföldön élni magyarnak, mikor sokszor "megaláztatásban" is volt részetek, az az igazi kiállás. Aki ez elõl szülõföldjét feladta és más országba költözött, az megfutamodott. Azonban a szép magyar beszéd megõrzése és itt ezeken az oldalakon a "leírása" szorosan összefügg. Ezért tanácsoltam neked az írásaidhoz az ékezetes billentyûzeted használatát. Te tudod a legjobban, hogy vannak szavaink, amelyrõl ha lemarad az ékezet teljesen mást jelentenek. (Csak zárójelben jegyzem meg, mikor az ismerõsömet meghívták "Csíkszeredába" én lepõdtem meg legjobban a feledésbe merült ragozáson.) Ne makacsold meg magad, nem érdemes, mert sokat veszítesz a szép magyar írás gyakorlásának elhagyásával. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Kosszonom ! Nem ertet meg ! Sok sikert es boldogsagot !
A kérdező hozzászólása: 18/21 ma 09:08.... Van, aki ezután is visszavágyik, és úgy várja a halált, mint megváltást, de tudja, hogy nem õ dönt arról, az mikor következik be. ...." Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is ! Meg a filmek altalaban fikciok / elkebzelesek ! Nem talaltam korulotem EGY embert sem, aki BOLDOGAN ! varna a hallalt ! udv en is
"EGYET semm talaltam eddig ! aki igyekezet volna a tulvilagra !" Aki mély halálközeli élményt él át, általában csalódott, mikor újraélesztik, és megérti, hogy még éveket itt kell töltenie! Megdöbbentõ, de így van! Azok az emberek hihetetlenül visszavágynak oda, ugyanakkor olyan mélyen megértik életük lényegét, hogy teljesen megváltoznak, más értékek válnak számukra fontossá (statisztikailag igazolt "személyiségváltozás" következik be). Van, aki ezután is visszavágyik, és úgy várja a halált, mint megváltást, de tudja, hogy nem õ dönt arról, az mikor következik be. Üdv! Leftlegged Player :)
A kérdező hozzászólása: 12/16 nak, emberi gondolat / magyarazatott kernek ! nem Biblia verset ! Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt
A kérdező hozzászólása: KOsszzzzzz ha ha ha
A válaszomat NEM viccnek gondoltam!!!!
A kérdező hozzászólása: BOCS ! ebben az esetben, akkor nem ertem ! mi van avval, hogy megszuletunk ? az allatok is megszuletnek ! ez lenne az elet CEL ja, hogy megszuletunk es ezert kell eljunk ? hat ez, egy eleg " szomoru " CEL, ha, nevezhetem e cel nek ! ? ennyi lenne minden ? megszuletunk ! kell elnunk ! ? nekem, ez nem eleg ! nem szeretem e vilagot es nem akkarom elfoggadni, hogy ennyi lenne csak, az elet celja ! remelem, tobb ennyinel !
z emberek semmiben sme különböznek az állatoktól, ugyanúgy megszületnek és meghalnak, közben meg élnek, szaporodnak. Ha igy érted, akkor semmi célja sincs az életnek, az esetleges cél az egyén számára lehet csak cél, egyetemesen értve semmi célja sem lehet az emberiségnek.
1, Mert a világ teremtõje és ura életet ad nekem. Minden tõle van és csodálatos ez nekem! 2, Az élet célja Isten akarata szerint élve örök élet elfogadása által az örökkön örökké élõvel örökké élni, amit ajándékba ad az Úr. 3, Éppúgy, ahogy a halál is, mint az özönvíz vagy Sodoma esetében Istenben egybe van az általunk felfoghatatlan szeretet és az igazság egyben. Õ ítél is, még ha ez az embernek sok esetben elfogadhatatlan. Õ a világ tulajdonosa, ura, ki teremtett mindent. Joga van ítéletét végrehajtani, legfõképpen miután meg is ígérte ezt. A halállal látom ígéretének beteljesülését, mert a bûn zsoldja a halál. De aki hisz az õ egyszülött fiának nevében, ha meg is hal, él.
A kérdező hozzászólása: 6 / 8 nak, Megertetetm, Isten adja az eletet. Mi a csoda e eletben ? a nyomorgas ? es a nyomorgas utan a hallal ? Mindenkinek Orok eletett ad az Ur ? Vagy, mit kell tennie egy embernek , hogy Orok elettet kapjon ? Nem ertem az elet cel jat vizsgalva, mi koze van mindehez, az Isten iteletenek ? A hallal, Isten beteljesedes lenne e ? Azert teremtett a SZERETETT / Teremto , hogy majd meghaljak ? ez lenne e az Isten akkarata ? Mit jelent hinni a Fia neveben ? en, hiszek Istenben, Atyamban, Teremtomben, de mit jelent, hinni Jezus neveben ?
Figyelj a Kereszténység meg néhány másik vallás szerint az élet célja, hogy a túlvilágba kerüljünk. És mi van ha a túlvilágon is kialakult egy vallás ami az örök pátyolgatás értelmét fitogtatja, mert annak sincs túl sok értelme, hogy ott vagyunk mind a mennyországba és nem csinálunk semmit mert ugye ott nincs testünk(egyes magyarázatok szerint) csak egy lélekgolyó. Nincs olyan, hogy egyetemes cél van aki, 1. emberiség jobbá tétele a cél 2. van aki tönkre akarja tenni, hogy az 1.-nek legyen mit csinálnia 3. van aki csak szeret (túl)élni és a saját dolgaival foglalkozni 4. és vannak a vallásos hülyék akik már szinte várják a halált, hogy jobb legyen nekik a túlvilágon
A kérdező hozzászólása: Nemvagyok válasza nak, Ha, igy nezuk az eletett, valojaban, semmi ertelme az eletnek ! Ebben az esetben, inkabb holnap meghalnak ! Legalabb tobb elelem marad a tobbi embereknek ! Nekem, az elelem, nem csak az elet fentartasahoz jo, hannem finom izu es kellemes a szemre is ! A sexeles is, nekem nem csak szaporodas ! hannem egy csodalatos " titok", mikkor 2 igazi szereto " EGY TESTE " / egy egyene valik, kellemes erzesek, a szeretet kifejezese, ket ember gyumolcse is : gyermek Igaza van, sokkan, mar ugy latszik, nem tudnak elni, nem tudnak EMBEREKE lenni ! 2 napi szabacsagal, lehet nincs mitt tenni DE, nekem eddigi eletem, majdnem egyenlo a SEMMIVEL ! oly sokk dolgokat szeretnek megtudni, tanulmanyozni az alalatok eletet peldaul , stb et, szeretnem az URT vizsgalni, megmindezekhez, a mostani 70 - 80 elet, biztos, hogy nem elegg ! en, igazabol, nem unatkoznak egy Orok eleten keresztul !Mikkor befejeznem a fold eleolenyeinek a tanulmanyozasat ( ami gondolom ezer eveket venne fel ) , csak azutan, KEZDENEM az Universzum vizsgalasat ! Meg a tej - galaxis nagy, de meg vannakkkkkk Ugyhogy , ezer meg ezer evre van szuksegem ! hogy mindent megismerjek, ami korulvesz !
Hinni Jézus nevében: Mt 1, 21 Szûl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert õ szabadítja meg az õ népét annak bûneibõl. Jehósua jelentése "az Úr a szabadulás, a menekülés, az üdvösség".
"Miert hallunk meg?" Mert van fülünk. :D Bocsi, nem tudtam kihagyni, tudom, csak melléütés volt. A kérdésre: én nem kaptam meg, pedig sokat gondolkodom rajta. Néha úgy érzem, elõrébb visz ez a gondolkodás, néha meg úgy, hogy teljesen fölösleges. Szóval nem tudom.
Te mondod ezer év kéne neked. Megismered az univerzumot. Mi lesz utána? Van akinek már akkor szép az élet, ha van sok barátja akikkel hülyül, barátnõ/barát, esetleg gyerek, van aki már ennyitõl teljesnek érzi az életét, vagy legalábbis ennek elérését is tekintheted célnak. Egyébként a sex csak azért élvezetes, hogy ösztönözzön a szaporodásra. Ha kézfogással szaporodnánk akkor az lenne élvezetes és a szép kézre izgulnánk fel és közszemérem sértés lenne ha nem takarnánk el.
A kérdező hozzászólása: Nemvagyok válasza ra, Valojaban, remenyseguk a tulvilag, DE, ISMERIK E A TULVILAGOT, hogy a tulvilag a remenyseguk ? senki nem ismeri a tulvilagot, akkor, miert vajon vagyodnak egy olyan helyre, amit nem ismernek ! ? Mit is keresen az ember a mennyeknek orszagaban ? Mit is csinalnak vajon ottan ? Gondolom, ottan igazabol nem ereznem otthon magam ! Mert ugy erzem, hogy nem egy mennyei eletre voltam Teremtve ! Nem egyetemes cel rol kerdeztem ! hannem szemelyes emberi ELET - CEL erdekel 1. Hogy is tudnak jobba tenni valamit, ha sajat magamnak sokszor nem tudom mi is a jo ! ? 2. es az ilyenek, erdemesek, hogy eljenek ? masok nyomorusagan dolgozniuk ? 3. mi lehet az, ami sajat dolgunk lehetne ? 4. EGYET semm talaltam eddig ! aki igyekezet volna a tulvilagra ! alatalaban, orvoshoz szaladnak es mindent elkovetnek ! hogy minnel tobbet eljenek itten a foldon ! erdekes mindez, mert az ok " szep " remenyseguk a tulvilag, akkor, vajon miert nem igyekeznek a tulvilagra jutni ! ?
"1.Miert elunk?" Mert megszülettünk. Távolabbról: mert a szüleink megszülettek, és találkoztak, stb. "2.Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az?" Nincs. "3. Miert hallunk meg?" Mert megöregszünk, egyre gyengül a szervezetünk és egy idõ után elkapunk valami betegséget, amibe belehalunk. Ha az ember nem tudna megbetegedni, akkor is meghalna, legkésõbb akkor, amikor a Nap 3 mrd. év múlva felfúvódik és megsüti a Földet.

Az emberek miért nem akarják az életet eljuttatni a Földrõl máshova? Tényleg azt hiszik, hogy saját erõbõl meg fogják tudni oldani azokat a problémákat amik elõbb-utóbb elérnek minket? Mitõl félnek?

Legjobb válasz: Elõszöris nem látom tisztán az összefüggést a két kérdés között. Mert ha eljuttatnánk az életet máshova, akkor nem fenyegetnének azok az állítólagos problémák? De ha arra gondolsz, hogy telepeseket kéne küldeni más bolygókra, akkor van egy jó és egy rossz hírem: Komolyan fontolgatnak ilyen küldetéseket, de halvány fogalmunk sincs róla, hogy lehetne egy bolygót praktikusan terraformálni, továbbá találni kéne egy helyet, ahol meglennének legalább azok a források, amikre nagy mennyiségben szükségünk van. Ezenfelül nincs annyi pénz, amivel finanszírozni lehet egy ilyen projektet. Ha van, akkor meg vannak fontosabb dolgok, amikre költeni lehetne.

Elõszöris nem látom tisztán az összefüggést a két kérdés között. Mert ha eljuttatnánk az életet máshova, akkor nem fenyegetnének azok az állítólagos problémák? De ha arra gondolsz, hogy telepeseket kéne küldeni más bolygókra, akkor van egy jó és egy rossz hírem: Komolyan fontolgatnak ilyen küldetéseket, de halvány fogalmunk sincs róla, hogy lehetne egy bolygót praktikusan terraformálni, továbbá találni kéne egy helyet, ahol meglennének legalább azok a források, amikre nagy mennyiségben szükségünk van. Ezenfelül nincs annyi pénz, amivel finanszírozni lehet egy ilyen projektet. Ha van, akkor meg vannak fontosabb dolgok, amikre költeni lehetne.
A kérdező hozzászólása: arra gondolok hogy egy fejlettebb "civilizáció" esetleg meg tudná oldani azokat a gondokat ha meg nem, vagy ki akar írtani minket akkor sem vesztettünk semmit, max pár száz, ezer évvel hamarabb pusztulunk ki
Azért mert még a földi problémákat se tudják megoldani!És mi a legfejlettebb élõlény?A vírus, a baci stb..azok túl élnek mindent!Mi a nagyhatatalmú evolúció csúcsa vagyunk, minden egyes ember szerint, fõleg a pszihokütyük részérõl:) !Ne parázz az emberiség saját magát nyírja ki, amíg léteznek fegyverek.Az, hogy mitõl félnek:hát a kudarctól!Ott a Mars jégsapkái, telebombáznád atommal felolvadna és a hó hatására esõ is lenne, csak hát azt a bolygót nem védik a napkitörések, lehet valamikor volt élet, sõt!!!de az ózon réteget lesöpörte a napszél!Minket véd a föld mágnesessége.Na meg a nagyobb bolygók, amik eltérítik a pályájukról a kisebb "bolygókat"!

Miért élik az életüket a facebookon a 18-25 körüli fiatalok?

Mi van a facebookban ami arra készteti az embereket hogy mindent kiírjanak az üzen?falra? Olyan dolgokat is amik nem igazán érdemesek büszkélkedésre. Pl: karamboloztam és elvették a jogosítványom, hétvégén úgy berúgtam hogy nem találtam haza, stb...

Legjobb válasz: Jó kérdés, mert magam is 20 éves vagyok (lassan 21) és hiába vagyok regizve fészbúkra, se 5353434 "ismerõsõm" nincs, se nem ott élem az életem. A lényeg az, hogy Mi tudjuk, ez egy nagy baromság amit Õk csinálnak. A többi nem számít. :)

Jó kérdés, mert magam is 20 éves vagyok (lassan 21) és hiába vagyok regizve fészbúkra, se 5353434 "ismerõsõm" nincs, se nem ott élem az életem. A lényeg az, hogy Mi tudjuk, ez egy nagy baromság amit Õk csinálnak. A többi nem számít. :)
A kérdező hozzászólása: Én januárban leszek 21. ezért nem értem hogy miért csinálják ezt. most vagy az én életem nagyon király vagy az övéké nagyon unalmas.
És mind olyan, hogy énikeevagyokjelölj, meg Imii. Az ilyeneket nemszeretem. Nameg a mangarajongó száj csücsörítõsök.
21 vagyok, Facebookozom, egyre kevesebbet, mert sok idióta értelmetlen dologgal van teli, ami már szánalmas. Nem tudom, miért unatkoznak ennyire az emberek. És ha már unatkoznak, kitehetnének valami közérdekû dolgot, valami értelmesebb dolgot, nem megosztani kb azt is, hogy éppen WC-re mentem, meg ide költözök ennyi hónapra (tudom, mi az, de ilyen baromságot). Jah, hogy miért büszkék arra, amiket te is felsoroltál? Mert vagány dolognak, kalandnak gondolják szerintem. Pedig inkább szégyellniük kellene ezeket. A Facebookkal alapjában semmi gond nincs, azokkal van, akik használják. Mert amúgy marha jó kis közösségi oldal lenne, dehát...
@ 21:08 A 15:38-as vagyok és manga rajongó, még sem égetem magam ilyen baromságokkal a neten. Szóval nem tudom, hogy hoztad a mangát (=japán képregény) összefüggésbe a Facebook-al. A Facebook odalam szolid, egyszerû, nincs telerakva mindenfélével, nem jelölök be 23233 embert és nem írom ki az üzenõfalra, ha épp trónolni megyek. Sajnos azt kell mondanom, hogy a jelenlegi generációban túl sok a degenerált ösztönlény. Ennyi. Az emberekkel van a baj. A FB, iWiW, MyVIP is a hasonló oldalak tökéletes talaj azoknak, akik ki akarják mutatni, mennyire gyökerek. A leg gázabb az egészben az, hogy õk közben nagy arcnak hiszik magukat. Szomorú, de ez van.
nekem a sok szerelmes üzenetbõl van elegem amit az üzenõfalra raknak ki páran.az ilyen miért nem üzenetet küld miért irja hogy½ hiányzol½(cimzett nélkül) meg ½nem sokára megyek½
persze tudom kinek szánták de mi közöm nekem ehez

Miért él szexuális életet a sok KISGYEREK, amikor fogalmuk sincs semmiről? Se az erotikáról, se a védekezésről, se a felelősségtudatról. Miért verik a mellüket, hogy ők bizony megértek rá?

Akkor miért jönnek olyan kérdésekkel, hogy gyógyszert szedek, belém élvezett, lehetek terhes? Hogyan mondjam el, hogy le akarok vele feküdni? Szerintetek korai lefeküdnünk? Unalmas a szex, mit csináljak? Hogy mondjam el anyuka, hogy már nem vagyok sz?z? Teherbe estem, de anyukám nem tudja, hogy már nem vagyok sz?z, hogyan vetethetném el a gyereket? És ehhez hasonlóak...

Legjobb válasz: Érdekes amit mondasz,és engem is nagyon zavar. Nem azt mondom,h én a házasságomig õrizgettem a szüzességemet,és nem is voltam valami egyszerû kamasz,de amiket látok és hallok...A hajam égnek áll.A húgom 15 éves,így édesanyáméktól egyenesbe kapom az infókat.Van olyan osztálytársa,akinek élettársa van,15évesen.Ez volt a legmegdöbbentõbb.De az sem volt semmi,h a 15 éves tanítványom összejött a 34 éves angol tanárjával,és bizony bõ fél évig kamatyoltak.Itt persze a tanár is hibás. Szerintem nagy hiba van ezeknek a fiataloknak a nevelésében.Nem azt mondom,h lakat alatt kell õket tartani,mert azzal csak ellenkezõ hatást érünk el,de a szülõknek le kellene velük ülni,és el kellene magyarázni a nemi mûködést,a fogamzásgátlást stb,h ne legyenek fehér foltok.De sokan azért is csinálnak hülyeségeket,mert nem mernek leülni legalább a velük azonos nemû szülõjükkel,h errõl beszélgessenek,mert 1, a szülõk érzik cikinek,és kicsinek a gyereküket,ami jogos is,mert bizony,ha az én 14-15 éves lányom állna elém ezzel,akkor bizony megnyúlna az arcom. 2, a gyerekek sem mernek ilyen õszintén közeledni,mert korábban nem alakult ki ez a bizalmi kapcsolat. 3, nincs idõ rá.Mindenki rohan,és nem akarnak a kényesebb témákra idõt fordítani,hiszen az úgy kényelmes.Meg ugye sokan úgy gondolják,h a szexuális felvilágosítás az iskola dolga... Szóval szerintem ezért.

Én 15 éves lány vagyok... fél éve élek szexuális életet és nem bántam meg hogy lefeküdtem életem elsõ szerelmével 4 hónap után. nagyon szeretjük egymást és már 1 éve együtt vagyunk. mielõtt lefeküdtünk volna mindketten még utánanéztünk mindennek ami ehez kapcsolódó. védekeztünk minden alkalommal. nagyon idegesít hogy így általánosítanak. sokan tényleg azért csinálják mert "menõ" meg dicsekedni vele haveroknak, de vannak olyanok akik tényleg tudják hogy mit csinálnak. nem neveltetéstõl függ. anyummal mindent meg tudok beszélni és idõben elmondott nekem mindent de mindig mondta hogy várjam meg mikor úgy érzem hogy tényleg õ az aki kell nekem és tényleg szeretem. nem is közösségfüggõ. 1-7. osztályig mindig tele volt az iskola ien hülye p*csákkal akiken végigment a fél iskola. és 8. ban új suliba kellett mennem mert a régi bezárt és ott az összes lány osztálytársam ien volt. és mégse mentem ebbe az irányba, én mindig is elítéltem õket. ha tényleg, szívbõl szeretünk akkor miért ne? byebye
1, ezt nyomja a média, ezt látják mindenhol. 2, menõzni kell a haverok elött, hogy nekik már megvolt 3, olyan, mint a cigizés, ettöl nagynak érzik magukat. és a legfontosabb persze hogy a szülõk nem világosítják fel kellö képpen a csemetéket vagy egyáltalán nem, ugy vannak vele hogy majd biologia orán, ennek persze megvan a következménye...
nem vagyok benne biztos, hogy a neveltetéstõl függ. szerintem sokkal inkább a közösségtõl. ezt csak magamon látom, mert engem úgy neveltek, hogy házasságig nincs szex. mégis 15 évesen lefeküdtem az akkori barátommal, és benne voltam abban az 5-6 lányban, akik a suli ribancai voltak. tévedés ne essék, nem vagyok rá büszke, de ez van. viszont bekerültem középiskolába, teljesen megváltoztam, egyáltalán nem úgy viselkedtem, mint elõtte, mégpedig azért, mert körülöttem senki nem viselkedett úgy. teljesen közösség függõ.
Érdekes amit mondasz, és engem is nagyon zavar. Nem azt mondom, h én a házasságomig õrizgettem a szüzességemet, és nem is voltam valami egyszerû kamasz, de amiket látok és hallok...A hajam égnek áll.A húgom 15 éves, így édesanyáméktól egyenesbe kapom az infókat.Van olyan osztálytársa, akinek élettársa van, 15évesen.Ez volt a legmegdöbbentõbb.De az sem volt semmi, h a 15 éves tanítványom összejött a 34 éves angol tanárjával, és bizony bõ fél évig kamatyoltak.Itt persze a tanár is hibás. Szerintem nagy hiba van ezeknek a fiataloknak a nevelésében.Nem azt mondom, h lakat alatt kell õket tartani, mert azzal csak ellenkezõ hatást érünk el, de a szülõknek le kellene velük ülni, és el kellene magyarázni a nemi mûködést, a fogamzásgátlást stb, h ne legyenek fehér foltok.De sokan azért is csinálnak hülyeségeket, mert nem mernek leülni legalább a velük azonos nemû szülõjükkel, h errõl beszélgessenek, mert 1, a szülõk érzik cikinek, és kicsinek a gyereküket, ami jogos is, mert bizony, ha az én 14-15 éves lányom állna elém ezzel, akkor bizony megnyúlna az arcom. 2, a gyerekek sem mernek ilyen õszintén közeledni, mert korábban nem alakult ki ez a bizalmi kapcsolat. 3, nincs idõ rá.Mindenki rohan, és nem akarnak a kényesebb témákra idõt fordítani, hiszen az úgy kényelmes.Meg ugye sokan úgy gondolják, h a szexuális felvilágosítás az iskola dolga... Szóval szerintem ezért.
üdv mindenkinek! nem fogtok velem egyet érteni, de szeretném egyszer, és utoljára leírni a véleményemet a témáról. a szüleim engem nem neveltek nagyvilági dolgokra sehogy. amikor eljutottak odáig, hogy felvilágosítsanak, elolvastam mindent biológiakönyvekbõl, könyvtárban, nem pedig interneten. a szüleim nagyon erõsen korlátoztak. nagyon sokáig nem mehettem iskola után sehova, még gimnáziumban sem. anyám az összes barátnõmet/haveromat szidta, és neki csak az volt a fontos, hogy jól tanuljak. folyamatosan szidva voltam, az önbizalmamat a porba tiporták, és lek*rváztak már akkor is, amikor még nem volt senkim, csak 1-2 jó fiú barátom. ezek mondjuk inkább anyámra voltak jellemzõek. eredményképp: szexuális és lélektani téren semmilyen nevelést nem kaptam. anyám sokat dolgozott, alig voltunk együtt, apám éjszakás volt. délelõtt-délután bölcsõdében, óvodában voltam, majd napközik. kezdettõl fogva arra voltam utalva, hogy a környezetem milyen, csak bennük bízhattam. na most. épp az én csodás neveltetésem miatt, ha annyira minden a neveltetésen múlna, akkor én is a r*bancosodó osztálytársaim közé álltam volt, hogy mint oly sok más dologban ne legyek egy leigázott idegroncs, amilyenné anyám nevelt. amikor általános iskola felsõs lettem, addigra megszûnt az a "fúúúúj fiú" hozzáállás az osztályban. és igen, lettek páran, akiken végigment a fél iskola olyan 14 éves kor körül. rajtam nem. hogy miért? nem a neveltetésem miatt. egyszerûen elítéltem õket. nekem fontosabb volt, hogy tanuljak, és utána egy jó gimnáziumba mehessek, meg egyébként sem engedtek a szüleim sehova, még barátnõimmel lenni is alig tudtam. aztán átkerültem gimnáziumba, ahol ugyanilyen közeggel találkoztam, ehhez sem csatlakoztam. neten ismerkedtem, úgy gondoltam, jobb szeretném, ha valaki a belsõm alapján akarna összeismerkedni velem élõben is. és teltek az évek. leírom, most hogy vagyok: 14 évesen összeismerkedtem egy sráccal. nagyon jó barátok voltunk egy évig, csak ritkán találkoztunk, de rengeteget beszéltünk. 15 és fél évesen beleszerettem. senki nem ismerte õt az ismerõseim vagy osztálytársaim közül, ugyanis egy akkor 20 éves srácról van szó. összejöttünk. a kapcsolat azóta is tart, 1-2 hónap múlva lesz két éve. most 17 vagyok, õ 22. a 16. születésnapom után egy héttel lefeküdtem vele. akkor már fél éve együtt voltunk. nem bántam meg, és még most is vele vagyok, és nem gy tûnik, hogy egyhamar vége lenne. szeretem. és õ is engem. szüleimnek én sem mertem elmondani, hogy lefeküdtünk. egy idõ után rájöttem. védekeztünk mindig. most kezdtem fogamzásgátlót szedni. tettem fel itt én is kérdést, volt, amivel nem voltam egészen tisztában. a 15 évi gátlást egy év után sem sikerült teljesen levetnem, még mindig rajtam van anyám nevelésének és ócsárlásának a nyoma. ezekután kérdem én. a nevelés számít, vagy a környezet? esetleg egyik sem? ne ítélkezzünk addig mások felett, amíg nem tudjuk a hátteret. én ribanc lennék mert 16 évesen elvesztettem a szûzességem a szerelmemmel? ne legyen már ekkora arcunk... a kérdés kiírója is hallhat még újdonságot, mint ahogy mindenki. nem a környezet, és nem a nevelés számít, és nem gyenge jellemû, aki beolvad, vagy menõzik. mindenkinek a saját jelleme, akarata, és erkölcsei számítanak. ami nem is nevelés kérdése, legalábbis nálam nem az volt, és nem hinném, hogy én lennék az egyetlen. van, aki az egyetlen vélt szeretetet kapja meg a fiúktól, és észre sem veszi, mi lett belõle, mert annyira igényli a figyelmet, amit sehol máshol nem kap meg. ismertem ilyet. köszöntem annak, aki elolvasta, no meg a lehetõséget is.
Elég nagy általánosítás. Mert nem minden 16 éves ilyen. Sõt idõsebbek közül is van néhány annyira tudatlan, hogy nem igaz. És mégis szexel. Valószínû az élvezetért, teszik, de biztos van olyan is akit a környezet befolyásol. 12 évesen egyenesen tiltanám, de pl. 15-16 évesen , ha komolyabb kapcsolatban van, akkor szerintem semmi baj vele. A "hogyan mondjam el, hogy le akarok vele feküdni?" idõsebb korosztályúaknál is lehet probléma. Mint az is, hogy unalmas a szex."Hogyan mondjam el anyunak, hogy már nem vagyok szûz" Ezt megértem. Van akinek a szülei még akkor is kiakadnak, ha gyerekük már 18-19 éves. A többi kérdéssel egyetértek, de ezekkel nemigazán. Persze van igazság abban amit írtál, csak ezzel a nagy általánosítással nem értek egyet.
:D van ilyen kerdes boven, azonban azt hiszem igazan valaszt nem kaunp ra. LEhet azt mondani, hogy nem a szulo a hibas, meg lehet struccosat jatszani, es dughatjuk fejunket a homokba, a lenyeg a lenyeg: neveltetes kerdese az egesz! jo, hogy a csapbol is az erotika folyik manapsag, de erdekes, hogy akiket ugy nevelnek az nem kurvul el ido nap elott! csoda! egyszeruen nem ertem, hogy egy gyerek miert erzi szukseget annak, hogy megtegye, amikor a szex az egy kulonleges dolog kene legyen, tele szenvedellyel, lelki dolgokkal, szeretettel (sajnos ez meg sokszor az idosebbekbol is hianyzik, nemhogy ekkoraknal!) Engem nagyon fogtak a szuleim, 17 evesen volt eloszor baratom, komolyabb (amit igy utolag nagyon is koszonok nekik). A baratomat is hasonloan neveltek, es kepzeljetek nem jutottunk az agyig 2-3 honap utan! es megis elek! mostmar 19 eves vagyok, es mindig ezzel a sraccal vagyok, es tokeletes a kapcsolatunk (persze teli vitakkal, meg mindennel, de egyetertesben, osszhangban es szenvedellyel teli)... Aki azt mondja, hogy 12-16 eves is hu de erett a dolgokra, tanuljon egy kis lelektant, lapozzon at par szexualpszicho konyvet, vagy egyszeruen csak nezzen kicsit oszinten magaba! Nem is tudom mit irhatnek meg. Hogy miert verik a melluket, hogy mennyire felnottek? igazabol nemtudom, mert ma az a meno, vagy Isten tudja...fogalmam nincs. En a 19 evem alatt meg egyetlen egy embertol sem hallottam, hogy hu de meno vagyok, mert elveszitettem, vagy hu de meno vagyok mert...persze lattam mas dolgokat is, de erdekes modon, a barataim is hasonlo modon voltak nevelve mint en, es megis elunk, pedig 12-e6 evesen meg tavol alltunk a szextol!
szerintem meg nem kozossegfuggo, ha korulottem mindenki rib.kodott volna 13 evesen en akkor sem tettem volna meg. egy elozo valaszado voltam aki a neveltetesre szavazott!
Most komolyan ki a faszt érdekel ez, hogy miért él szexuális életet. Talán mert jó, és ha bármi betegsége problémája adódik ebbõl az az õ baja. Ha annyira a szívén viseled a sorsukat, akkor tegyél, hogy idõben legyenek felvilágosítva, ha meg nem akkor hagyd a francba és olvass. könyvet.
26 évesen is lehet valaki hülye. De nem filozofálni akartam, csak nyelvtanilag kötöttem bele. kisgyerek az aki 5-6 éves. :D
Utolsó elõtti vagyok:) Attól szerinted, hogy 2 év múlva nagykorú agyilag még nem gyerek?DE, mert ne mond nekem hogy minden 16 éves felnõttként viselkedik.És az, hogy az állam szerint már felnõtt, nem azt jelenti, hogy agyban is az...ezen is gondolkodj el...
A 16 éves az hol kisgyerek? Lassan már nagykorú.
A Kék Lagúnában is szexeltek, mégsem tudták mi az, vagy mi merre hány méter:D Ösztön, kíváncsiság, vágy fene tudja mi hajtja õket, de, hogy az aki már 11-12 évesen kezdi sem komplett az biztos.Lehet akkor érettnek hiszi magát, de nemhiszem, hogy az, mert egy 12 éves még csak gyerek.A hivatalos kamaszkor sem kezdõdik el szinte még akkor basszusXD
A kérdező hozzászólása: Épp ezt mondtam...Azért lettél olyan, mert bár másképp neveltek, hagytad, hogy magukkal vigyenek a többiek. Pont az ilyen gyenge személyiségek befolyásolhatók.
A kérdező hozzászólása: Szerintem csak a nevelésrõl van szó. Én is lehettem volna az osztály [email protected], mint a többi lány. De nem lettem, mivel olyan nevelést kaptam. Hiába cikiztek, hogy nem iszok, nem dohányzom, nem volt még 2 tucat pasim és még szûz vagyok. Tojtam az egészre. Azért mert a többség olyen volt, nekem még nem kellett olyannak lennem. Megõriztem magamat olyannak, amilyenné neveltek, bármennyire is nagy volt a kényszerítõ erõ, hogy úgy viselkedjek, mint a többiek. Az tény, hogy ezért kiközösítettek világ életemben, de túléltem és akkor is büszke vagyok rá, hogy megõriztem az énem és nem engedtem a divatnak, kényszernek. Hiába kerültem rossz közegbe, mégsem lettem olyan "züllött", mint a többiek, mert nem hagytam magam elcsábítani. Ennyi. Csak akarat és bátorság kell, hogy az ember felvállalja önmagát, még ha emiatt ki is közösítik, mert "más" mint a többi. A probléma az, hogy a kicsit fejet hajtanak és elkezdik majmolni társaikat, mer az a menõ, úgy lehetnek csak a menõkkel jó viszonyban.

Az állatok miért élnek ilyen rövid életet, az ember meg nem? Nem igazságtalanság?

A kutyák is jó esetben megélnek 14-15 évet. A macska se sokáig él, a tengerimalac is 8-9 évig, a hörcsög is hamar elpusztul. Olyan igazságtalanságnak érzem, hogy az ember megél 80-90 évet is, de a kutya, meg minden más állat hamar elpusztul, és itt hagy. Miért van ez?

Legjobb válasz: A sellõkagylók miért érnek meg több mint 400 évet? A grönlandi bálnák miért élnek akkor 100, vagy akár 200 évet? És teknõsök? A pulykakeselyûrõl se feledkezzünk meg... Csak, hogy néhányról beszéljünk. Én teljesen igazságtalanságnak tartom, hogy túlélnek engem a még a madarak és a bálnák is !!! :'(((

A sellõkagylók miért érnek meg több mint 400 évet? A grönlandi bálnák miért élnek akkor 100, vagy akár 200 évet? És teknõsök? A pulykakeselyûrõl se feledkezzünk meg... Csak, hogy néhányról beszéljünk. Én teljesen igazságtalanságnak tartom, hogy túlélnek engem a még a madarak és a bálnák is !!! :'(((

Mi értelme van az állatkertnek? Miért jó az hogy az állatok ketrecben élik le az életüket? Embereket miért nem zárnak be mutogatni?

Legjobb válasz: Az állatkert már jó ideje sokkaltöbb annál, hogy "állatok bezárva". Nem velük van a baj, te nem vagy elég tájékozott. Az állatkertek fontos szerepet játszanak a természet védelmében, oktatásban, a veszélyeztetett állatok tenyésztésében, megóvásában és! visszatelepítésében. Az állatok az állatkertben tovább élnek mint a szabadban, ez bizonyított tény.

Az állatkert már jó ideje sokkaltöbb annál, hogy "állatok bezárva". Nem velük van a baj, te nem vagy elég tájékozott. Az állatkertek fontos szerepet játszanak a természet védelmében, oktatásban, a veszélyeztetett állatok tenyésztésében, megóvásában és! visszatelepítésében. Az állatok az állatkertben tovább élnek mint a szabadban, ez bizonyított tény.
Egy: az állatkertet arra találták ki, hogy pl. mi magyarok lássunk élõ oroszlánt. Kettõ: a legtöbb állatkerti állat ma már fogságban születik, tehát ha nem lenne állatkert, õk nem is léteznének. És végül három: ha majd nem lesznek cirkuszok, akkor majd beszélgethetünk arról, hogy kínzás-e az állatoknak az állatkert. De amíg vannak cirkuszok, addig inkább ott kellene körülnézned, hogyan tartják az állatokat.
Ez az "állatok a vastag (de díszes) rácsok mögött, alig néhány négyzetméterre bezárva" évtizedekkel ezelõtt még a Fõvárosi Állatkertben is igaz volt. Ma már a természeteshez hasonló viszonyok között él sok állat, pl. a majmok is villanypásztorral bekerített szigeten, szabadon nyáron, vagy a gorillák, a hegyi kecskék stb. Régen nem jártál állatkertben, ha ezt nem tudod.
A budapesti állatkertben nagyon sok minden pozitív irányban változott. Olvasd el egyébként, amit Gerald Durrell írt egyik könyvében.A vadonban voltak állatokat befogni állatkertek számára valahol Afrikában.A befogott állatokat viszonylag kicsi ketrecekben, nem túl kényelmes körülmények között helyezték el.Pár hét múlva kiderült, hogy valami politikai okok miatt nem vihetik magukkal az állományt, így szépen visszaengedték õket a vadonba.És az állatok nem akartak elmenni, sok még a ketrecébe is visszament. Itt írja az író, hogy az állatoknak sok szempontból jobb egy szakszerûen vezetett állatkertben, mint a vadonban.Ott is csak egy meghatározott területen élnek, nem az egész õserdõben, minden állatnak megvan a maga területe.Fogságban nem fenyegetik ragadozók, betegségnél ott az állatorvos, nincs éhezés.Megmutatott néhány szépléleknek frissen befogott állatokat, hogy azokat mennyi élõsködõ kínozza.

Miért nem tudom el felejteni az ex csajomat? Rég beszéltünk 1 és 7 hónapja neki barátja van (1és 5 hónapja van pasija ) szakított velem mondván nem szeret már de elõtte én voltam élete nagy szerelme na mind1 :D

Szóval mit tegyek hogy el tudjam felejteni vagy valami mert már idegesít mindig csak rá gondolok -.- (Jelenleg barátnõm van )Tudom nem ide tartozik de gondoltam le írom hallottam olyat is hogy hiányzok neki :D de szerintem ha hiányoznék neki már kereset volna szerintem . Válaszokat elõre is köszönöm !!!

Legjobb válasz: Eddig olvastam: ,,el felejteni". Viszont ezt nézd mit találtam!!! :O :)) [link] Akár 500Ft-ért megvásárolhatod!

Eddig olvastam: , , el felejteni". Viszont ezt nézd mit találtam!!! :O :) ) [link] Akár 500Ft-ért megvásárolhatod!
felesleges már ezen rágódni, koncentrálj a jelenlegi kapcsolatodra!
addig nem tudsz tovább lépni, míg fejben el nem jutsz oda hogy nincs értelme ezen rágódni. én évegig tudtam szenvedni valaki miatt, de egy idõ után Rájöttem, hogy minek.. Kellek neki?? nem. hát akkor mit aggódjak. Mindenkitõl van jobb. Ha mégis megkeres, akkor meg el kell zavarni. hiába hiányzik, rossz Nélküle, ha egyszer már eljátszott valamit, azt újra elfogja. 22L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!