Találatok a következő kifejezésre: Miért élnek életet (136 db)

Megkaptatok e a valaszokat, velemenyem szerint az elet legfontosabb kerdeseire? 1.2. Miert elunk? Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?

Kerdeseimre, megkernelek, hogy emberi szavakal valaszoljatok ! Nincs szuksegem " predikaciok " lemasolasara es ide beirasara, mert a " predikaciokat " en is el tudom olvasni az internetrol ! Sajat gondolatok erdekelnek ! Nem masoknak a " megragot " es azutan atvett es " lenyelt " gondolatokra vagyok kivancsi ! Szeretnem tudni, hogy tik, sajat eszmetek / sajat gondolkozasotok alapjan, hogy valaszoltok a fent feltett kerdesekre ? Elore kosszonom szepen valaszotokat !

Legjobb válasz: AZért élünk mert még nem haltunk meg és mert szüleink védekezés nélkül szexeltek. Az élet célja maga az élet. HA örökké élnénk nem tudnánk értékelni van aki kap 2 nap szabit és már azt se tudja mihez kezdjen magával. MEg különben is ha örökké élnénk a legjobb dolgokat mint evés, szex ,alvás nem csinálnánk. Mert ezeket csak az élet fenntartása miatt csináljuk. Azért halunk meg nehogy itt nyomorogjunk 20 milliárdan.

AZért élünk mert még nem haltunk meg és mert szüleink védekezés nélkül szexeltek. Az élet célja maga az élet. HA örökké élnénk nem tudnánk értékelni van aki kap 2 nap szabit és már azt se tudja mihez kezdjen magával. MEg különben is ha örökké élnénk a legjobb dolgokat mint evés, szex , alvás nem csinálnánk. Mert ezeket csak az élet fenntartása miatt csináljuk. Azért halunk meg nehogy itt nyomorogjunk 20 milliárdan.
1. Mert megszülettünk. 2. ?????? 3. Mert megszülettünk.
"Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is ! Meg a filmek altalaban fikciok / elkepzelesek !" Nagyon sok filmnek valós alapja van, ha nem is a történet az, hanem a téma ötlete. Az, hogy sokszor - eladhatósági szempontok miatt - hülyeséget hoznak ki belõle, hogy jobban eladható legyen, már egy másik kérdés. Üdv! Leftlegged Player :)
A kérdező hozzászólása: # 22/25 - nek, "Semmi bizonyitek nincs hogy atvaltoznank !" Az nincs (nem is lehet, hogyan lehetne?), de beszámoló az van, többszázezer. " Akkor, miert hinnek benne ? mert masok mondjak ? "Hol van az a masik letforma ?" Szintén nem tudjuk, valószínûleg egy másik dimenzióban vagy hullámon. Ezt valószínûleg nem is tudnánk megérteni a mai, materiális alapú koncepcióinkkal. " Vagyis, meg egy ismeretlen ! Hogy is hihetnek el akkor ilyesmiket. Mind teoremak / temak, erdekesek, ennyi . "Vagyis, egy masik elet ? amibben itelkezni foggnak rajtunk ? ez a pokol - vallasi magyarazata !" Nem, nem a pokol. (Szerintem olyan nincs is.) Ítélkezni a saját felettes éned ítélkezik állítólag, a másik életben pedig szeretet és elfogadás van, nem büntetés. Saját magad ítéled el a hibáidat, és még õk vígasztalnak meg! A bûnök egyébként eltûnnek végül, bár az valószínû, hogy átmenetileg lelki szenvedéssel járnak, mert át kell élni lelki síkon, ami jót vagy rosszat okoztál másoknak a Földön. Üdv! Leftlegged Player :) " Ezt, most is megcsinalom, sajat magamat sokszor elitelem .....emiatt , nem kell mas dimenzioban elnem ! Mi a bûn ? hogy tunhet el ? udv . !
"12/16 nak, emberi gondolat / magyarazatott kernek ! nem Biblia verset ! Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt" Elõször is sorozatban téveszted el a hozzászólások számát, nem tudni sokszor, hogy kinek kommentálsz. A 13-ashoz szóltál hozzá, és nem a 12-eshez. Mit nem értesz az alatt, hogy szabadító? Az Isten tud megszabadítani. A kígyó azt mondta, hogy olyanok lesztek, mint az Isten, ez a humanizmus. Ez Isten teremtõ és fenntartó eszmélyének ellensége. Ha megalázkodva elfogadod a teremtõ és szabadító Istent, minden a javaddá válik. Bármit, amit kérsz, megteszi, mert Atyád lesz õ, és fia leszel néki. Ezt én mondom, mert én tudom. Én magam teszek errõl bizonyságot. Ne idézzek a Bibliából? Akkor idézek Malakiástól, hogy megtudd, hogy miért idézek a Bibliából: "Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelõi, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték õ elõtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az õ nevét."
Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyûlködjünk. A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!
Én tudom ám a helyes válaszokat! 1. Miért élünk? Azért, mert Jehova megteremtett minket. 2. Van-e az életnek célja? Igen, hogy imádjuk Jehovát! 3. Miért halunk meg?, Hû ha! Azt hiszem tévedtem. Errõl mit tanít az õrtorony? A Jézusba vetett hit reményt ad.
A kérdező hozzászólása: # 26/31 tegnap 13:18 "Nem elég? Vagy mindenki más alapból hazudik szerinted? Ráadásul meglehetõsen egybecsengõen? " Nem szeretem alltalaban a tobbseg - teoria elfogadasat, vagyis, ha a tobbseg mongya, igaznak is kell legyen ! sokszor a nagy tobbseg tevedet es teved a mai nap is. Vagyis, e tobbseg, nem egy skala nekem, hogy elfoggadjak valamit ! Nem okvetlenul hazudik ! de nincs jol informalva vagy el volt amitva, becsapva, stb "Halálodig ismeretlen is marad a teljes valójában. " ez is igy van, az ember egy eleten keresztul tanul es csak butan hall meg !..... "Nem érted... most nem tudod 100%-ig megítélni a valós hibáidat, mert nem mérheted fel, kinek mit okoztál vele. A jótetteiddel ugyanez a helyzet. Ott ráadásul át is éled majd, mind a jót, mind a rosszat, meglehetõsen intenzíven. Ha sok rosszat tettél, az az idõ neked egy szubjektív pokol lesz számodra, amíg azokat átéled. " Hallotam en mar errol a teoremarol tema rol, tobb valtozata is van ! Most, hogy megirtad a te valtozatodat, biztosra mondom ujra, hogy 100 % nem kerek belole ! Miert is elnem at ujra eletemet ? csak idovesztes lenne, velemenyem szerint legalabbis, es nem latok semmi logikat sem benne ! Egyeseknek tetszik mindez ! elfogadnak szivesen gondolom teoremadat / tema dat, mert sokat megvaltoztatnanak eletukben, ha ujra fiatalok lennenek ....mongyak , de, nem en is, en nem akkarok semmit megvaltoztatni eletembol ! hibaztam sokszor, a jovobben, remelem nem ismetlem meg hibamat es akkor jo lesz .... "Aranyszabály: ne tedd mással, amit nem szeretnéd, ha veled tennének. Egyébként nem könnyû felmérni (állítólag földi létben nem is lehet teljesen), ezért mindig lesznek hibáid, legjobb szándékaid ellenére. A legnagyobb bûnök (szándékos gonoszság) természetesen nem relatív. Minden bûn el fog tûnni, ha átélted, és megértetted, miért volt negatív a tetted. A legfontosabb, amiért az egészet átéled, hogy teljes képet kapj arról, hogy használtad ki az életedet, mit tanultál belõle. " Igy is tanultam sokkat masok es sajat hibaimbol ! Mindezert mindahogy mar irtam , nem kell ujra eljem oket ! A szimpla ateles, nem hiszem, hogy megalitana, hogy ne meg vetkezek ! vagyis, gondolom, ha el is tunenek buneim, csinalnak majd mas bunoket / hibakat, amitt eddig nem csinaltam ! nem igy igaz ? udv . Eliza
A kérdező hozzászólása: A kerdes nem jelent meg jol ! Javitok : 1.Miert elunk? 2.Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?
A kérdező hozzászólása: 28/33 tegnap 15:07 Privát üzenet Hasznos számodra ez a válasz? Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyûlködjünk. A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!" ****** nem erdemelte ki, hogy valaszoljak ! Akkarhogy, ezt mar megmagyaraztam masnak is, nyilvanosan !aki joindulatbol kerdezet ! ha epp oly kivancsi, kerese meg valaszomat ! legyen boldog ! ha tudd ...
Teljesen összezavartál. Tényleg annyira igyekeztem, hogy ötöst kapjak, és tessék, még ezek sem a jó válaszok. Meg írnád te, mi a kérdéseidre a helyes válasz? És igazán nem szoktam foglalkozni azzal, Jehova tanúi mit tanítanak. Egyszer kérdezek meg valamit, és arra se válaszolsz. Ez már csak azért sem tisztességes tõled, mert állandóan kérdéseket írsz ki, hogy mi keresztyének mit vallunk errõl vagy arról. És mi nem azt válaszoljuk, hogy olvasd el a kiadványainkat. Nagyon-nagyon morcos vagyok! A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves Eliza***! (ha valóságos hölgy vagy, ha nem akkor csak simán Eliza***) Ha a valláskritikában tetted fel a kérdést, akkor gondolom, hogy a Bibliai idézetekkel alátámasztott "okfejtést" el tudod fogadni: 1. Miért élünk: Isten megalkotta a Föld nevû bolygót (esetleg a naprendszert), elkészítette rajta az embert és környezetét. Az emberbe a saját leheletét - lelkét táplálta be ("kölcsön kaptuk"). Adott egy meghatározott idejû életet, amely amikor kevesen éltünk elérte a 700 - 969 évet is. Amikor többen lettünk ez lecsökkent maximum 120 évre - ma is így van. Többször szövetséget kötött az emberrel és mindig azt parancsolta, hogy sokasodjon és szaporodjon, lásd Mózes I. 1.28, 8.17, 17.2, 22.17 és Mózes II.1.20. 2. Életünk célja: Saját elképzelésem, hogy a sokasodás és szaporodás a célhoz vezetõ út kiindulási pontja. Az isteni leheletet - lelket szaporítjuk azzal, hogy gyermekeket nemzünk (ha elfogadom akkor két emberbõl ma közel hét milliárd lett). Ezt a leheletet -lelket saját testünkben az életünk folyamán finomítjuk, desztilláljuk és amikor "beérik", mint a gyümölcs, akkor a... végsõ cél: a halál! (ebben a küzdelemben az gyõz, aki a leglassabb és az válik a leghosszabb életûvé) Emellett Isten ad egy korlátozott Földi életet, akaratot (a Paradicsomi bûnbeesés miatt) és a végén felcsillantja a Mennyországot. 3. Miért halunk meg: Amikor testünkben "lefinomodik" az isteni lehelet - lélek, akkor megöregszünk, elfogy a földi élethez szükséges energiánk és végünk lesz. Ugyanis az Isten a kölcsön adott leheletét - lelkét csak úgy tudja a testünkbõl vissza "kérni", ha a test porrá lesz, azaz meghalunk. (ha megnézed Mózes I. 3.22. akkor tudnod kell, hogy Isten nem is akart örök életet adni az embernek!) A pap is úgy búcsúztatja temetéskor a halottat, hogy "lelkét visszaadta teremtõjének". Konklúzió: Isten a Föld nevû bolygón létrehozta lélek termelõ és finomító "kolóniáját". Ha a lelked finomítás után megfelel az isteni követelményeknek, akkor tovább tudja hasznosítani és ez lehet a Mennyország. Ha nem felel meg, akkor marad két lehetõség: vagy újból leszületsz és akkor ez a reinkarnáció, a másik, hogy megtisztítják és ez a Pokolban történik. Tudom, hogy fantasztikusnak tûnik, de a túlvilágról még senki nem jött vissza és akkor ez lehet, valóság is (Jézus is csak feltámadt, de a Földre még nem tért vissza). (Tudom, hogy nem itt éltél, van ékezetes billentyûzeted és elhihetnéd, hogy ha azzal írnál, sokkal könnyebben lehetne értelmezni kérdéseidet és válaszaidat - ez csak tanács.)
Az életnek nincs konkrét célja, csak az amit te adsz neki! Azért élünk mert az élet kialakult és azért halunk meg mert semmi sem tart örökké! =)
Kedves Eliza***! "..mivel tobben is itten, ugylatszik, hogy csak akkor akarnak elfoggadni magyarnak, ha asszimilalnak, hasonlo akkarnak, hogy legyek hozzajuk ! ...hat, megmakacsoltam magam ! ..." Az erdélyi magyarság tudatod nagyon szép dolog és tartsd is meg otthon sokáig - szülõföldön élni magyarnak, mikor sokszor "megaláztatásban" is volt részetek, az az igazi kiállás. Aki ez elõl szülõföldjét feladta és más országba költözött, az megfutamodott. Azonban a szép magyar beszéd megõrzése és itt ezeken az oldalakon a "leírása" szorosan összefügg. Ezért tanácsoltam neked az írásaidhoz az ékezetes billentyûzeted használatát. Te tudod a legjobban, hogy vannak szavaink, amelyrõl ha lemarad az ékezet teljesen mást jelentenek. (Csak zárójelben jegyzem meg, mikor az ismerõsömet meghívták "Csíkszeredába" én lepõdtem meg legjobban a feledésbe merült ragozáson.) Ne makacsold meg magad, nem érdemes, mert sokat veszítesz a szép magyar írás gyakorlásának elhagyásával. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Kosszonom ! Nem ertet meg ! Sok sikert es boldogsagot !
A kérdező hozzászólása: 18/21 ma 09:08.... Van, aki ezután is visszavágyik, és úgy várja a halált, mint megváltást, de tudja, hogy nem õ dönt arról, az mikor következik be. ...." Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is ! Meg a filmek altalaban fikciok / elkebzelesek ! Nem talaltam korulotem EGY embert sem, aki BOLDOGAN ! varna a hallalt ! udv en is
"EGYET semm talaltam eddig ! aki igyekezet volna a tulvilagra !" Aki mély halálközeli élményt él át, általában csalódott, mikor újraélesztik, és megérti, hogy még éveket itt kell töltenie! Megdöbbentõ, de így van! Azok az emberek hihetetlenül visszavágynak oda, ugyanakkor olyan mélyen megértik életük lényegét, hogy teljesen megváltoznak, más értékek válnak számukra fontossá (statisztikailag igazolt "személyiségváltozás" következik be). Van, aki ezután is visszavágyik, és úgy várja a halált, mint megváltást, de tudja, hogy nem õ dönt arról, az mikor következik be. Üdv! Leftlegged Player :)
A kérdező hozzászólása: 12/16 nak, emberi gondolat / magyarazatott kernek ! nem Biblia verset ! Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt
A kérdező hozzászólása: KOsszzzzzz ha ha ha
A válaszomat NEM viccnek gondoltam!!!!
A kérdező hozzászólása: BOCS ! ebben az esetben, akkor nem ertem ! mi van avval, hogy megszuletunk ? az allatok is megszuletnek ! ez lenne az elet CEL ja, hogy megszuletunk es ezert kell eljunk ? hat ez, egy eleg " szomoru " CEL, ha, nevezhetem e cel nek ! ? ennyi lenne minden ? megszuletunk ! kell elnunk ! ? nekem, ez nem eleg ! nem szeretem e vilagot es nem akkarom elfoggadni, hogy ennyi lenne csak, az elet celja ! remelem, tobb ennyinel !
z emberek semmiben sme különböznek az állatoktól, ugyanúgy megszületnek és meghalnak, közben meg élnek, szaporodnak. Ha igy érted, akkor semmi célja sincs az életnek, az esetleges cél az egyén számára lehet csak cél, egyetemesen értve semmi célja sem lehet az emberiségnek.
1, Mert a világ teremtõje és ura életet ad nekem. Minden tõle van és csodálatos ez nekem! 2, Az élet célja Isten akarata szerint élve örök élet elfogadása által az örökkön örökké élõvel örökké élni, amit ajándékba ad az Úr. 3, Éppúgy, ahogy a halál is, mint az özönvíz vagy Sodoma esetében Istenben egybe van az általunk felfoghatatlan szeretet és az igazság egyben. Õ ítél is, még ha ez az embernek sok esetben elfogadhatatlan. Õ a világ tulajdonosa, ura, ki teremtett mindent. Joga van ítéletét végrehajtani, legfõképpen miután meg is ígérte ezt. A halállal látom ígéretének beteljesülését, mert a bûn zsoldja a halál. De aki hisz az õ egyszülött fiának nevében, ha meg is hal, él.
A kérdező hozzászólása: 6 / 8 nak, Megertetetm, Isten adja az eletet. Mi a csoda e eletben ? a nyomorgas ? es a nyomorgas utan a hallal ? Mindenkinek Orok eletett ad az Ur ? Vagy, mit kell tennie egy embernek , hogy Orok elettet kapjon ? Nem ertem az elet cel jat vizsgalva, mi koze van mindehez, az Isten iteletenek ? A hallal, Isten beteljesedes lenne e ? Azert teremtett a SZERETETT / Teremto , hogy majd meghaljak ? ez lenne e az Isten akkarata ? Mit jelent hinni a Fia neveben ? en, hiszek Istenben, Atyamban, Teremtomben, de mit jelent, hinni Jezus neveben ?
Figyelj a Kereszténység meg néhány másik vallás szerint az élet célja, hogy a túlvilágba kerüljünk. És mi van ha a túlvilágon is kialakult egy vallás ami az örök pátyolgatás értelmét fitogtatja, mert annak sincs túl sok értelme, hogy ott vagyunk mind a mennyországba és nem csinálunk semmit mert ugye ott nincs testünk(egyes magyarázatok szerint) csak egy lélekgolyó. Nincs olyan, hogy egyetemes cél van aki, 1. emberiség jobbá tétele a cél 2. van aki tönkre akarja tenni, hogy az 1.-nek legyen mit csinálnia 3. van aki csak szeret (túl)élni és a saját dolgaival foglalkozni 4. és vannak a vallásos hülyék akik már szinte várják a halált, hogy jobb legyen nekik a túlvilágon
A kérdező hozzászólása: Nemvagyok válasza nak, Ha, igy nezuk az eletett, valojaban, semmi ertelme az eletnek ! Ebben az esetben, inkabb holnap meghalnak ! Legalabb tobb elelem marad a tobbi embereknek ! Nekem, az elelem, nem csak az elet fentartasahoz jo, hannem finom izu es kellemes a szemre is ! A sexeles is, nekem nem csak szaporodas ! hannem egy csodalatos " titok", mikkor 2 igazi szereto " EGY TESTE " / egy egyene valik, kellemes erzesek, a szeretet kifejezese, ket ember gyumolcse is : gyermek Igaza van, sokkan, mar ugy latszik, nem tudnak elni, nem tudnak EMBEREKE lenni ! 2 napi szabacsagal, lehet nincs mitt tenni DE, nekem eddigi eletem, majdnem egyenlo a SEMMIVEL ! oly sokk dolgokat szeretnek megtudni, tanulmanyozni az alalatok eletet peldaul , stb et, szeretnem az URT vizsgalni, megmindezekhez, a mostani 70 - 80 elet, biztos, hogy nem elegg ! en, igazabol, nem unatkoznak egy Orok eleten keresztul !Mikkor befejeznem a fold eleolenyeinek a tanulmanyozasat ( ami gondolom ezer eveket venne fel ) , csak azutan, KEZDENEM az Universzum vizsgalasat ! Meg a tej - galaxis nagy, de meg vannakkkkkk Ugyhogy , ezer meg ezer evre van szuksegem ! hogy mindent megismerjek, ami korulvesz !
Hinni Jézus nevében: Mt 1, 21 Szûl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert õ szabadítja meg az õ népét annak bûneibõl. Jehósua jelentése "az Úr a szabadulás, a menekülés, az üdvösség".
"Miert hallunk meg?" Mert van fülünk. :D Bocsi, nem tudtam kihagyni, tudom, csak melléütés volt. A kérdésre: én nem kaptam meg, pedig sokat gondolkodom rajta. Néha úgy érzem, elõrébb visz ez a gondolkodás, néha meg úgy, hogy teljesen fölösleges. Szóval nem tudom.
Te mondod ezer év kéne neked. Megismered az univerzumot. Mi lesz utána? Van akinek már akkor szép az élet, ha van sok barátja akikkel hülyül, barátnõ/barát, esetleg gyerek, van aki már ennyitõl teljesnek érzi az életét, vagy legalábbis ennek elérését is tekintheted célnak. Egyébként a sex csak azért élvezetes, hogy ösztönözzön a szaporodásra. Ha kézfogással szaporodnánk akkor az lenne élvezetes és a szép kézre izgulnánk fel és közszemérem sértés lenne ha nem takarnánk el.
A kérdező hozzászólása: Nemvagyok válasza ra, Valojaban, remenyseguk a tulvilag, DE, ISMERIK E A TULVILAGOT, hogy a tulvilag a remenyseguk ? senki nem ismeri a tulvilagot, akkor, miert vajon vagyodnak egy olyan helyre, amit nem ismernek ! ? Mit is keresen az ember a mennyeknek orszagaban ? Mit is csinalnak vajon ottan ? Gondolom, ottan igazabol nem ereznem otthon magam ! Mert ugy erzem, hogy nem egy mennyei eletre voltam Teremtve ! Nem egyetemes cel rol kerdeztem ! hannem szemelyes emberi ELET - CEL erdekel 1. Hogy is tudnak jobba tenni valamit, ha sajat magamnak sokszor nem tudom mi is a jo ! ? 2. es az ilyenek, erdemesek, hogy eljenek ? masok nyomorusagan dolgozniuk ? 3. mi lehet az, ami sajat dolgunk lehetne ? 4. EGYET semm talaltam eddig ! aki igyekezet volna a tulvilagra ! alatalaban, orvoshoz szaladnak es mindent elkovetnek ! hogy minnel tobbet eljenek itten a foldon ! erdekes mindez, mert az ok " szep " remenyseguk a tulvilag, akkor, vajon miert nem igyekeznek a tulvilagra jutni ! ?
"1.Miert elunk?" Mert megszülettünk. Távolabbról: mert a szüleink megszülettek, és találkoztak, stb. "2.Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az?" Nincs. "3. Miert hallunk meg?" Mert megöregszünk, egyre gyengül a szervezetünk és egy idõ után elkapunk valami betegséget, amibe belehalunk. Ha az ember nem tudna megbetegedni, akkor is meghalna, legkésõbb akkor, amikor a Nap 3 mrd. év múlva felfúvódik és megsüti a Földet.

Miért élik az életüket a facebookon a 18-25 körüli fiatalok?

Mi van a facebookban ami arra készteti az embereket hogy mindent kiírjanak az üzen?falra? Olyan dolgokat is amik nem igazán érdemesek büszkélkedésre. Pl: karamboloztam és elvették a jogosítványom, hétvégén úgy berúgtam hogy nem találtam haza, stb...

Legjobb válasz: Jó kérdés, mert magam is 20 éves vagyok (lassan 21) és hiába vagyok regizve fészbúkra, se 5353434 "ismerõsõm" nincs, se nem ott élem az életem. A lényeg az, hogy Mi tudjuk, ez egy nagy baromság amit Õk csinálnak. A többi nem számít. :)

Jó kérdés, mert magam is 20 éves vagyok (lassan 21) és hiába vagyok regizve fészbúkra, se 5353434 "ismerõsõm" nincs, se nem ott élem az életem. A lényeg az, hogy Mi tudjuk, ez egy nagy baromság amit Õk csinálnak. A többi nem számít. :)
A kérdező hozzászólása: Én januárban leszek 21. ezért nem értem hogy miért csinálják ezt. most vagy az én életem nagyon király vagy az övéké nagyon unalmas.
És mind olyan, hogy énikeevagyokjelölj, meg Imii. Az ilyeneket nemszeretem. Nameg a mangarajongó száj csücsörítõsök.
21 vagyok, Facebookozom, egyre kevesebbet, mert sok idióta értelmetlen dologgal van teli, ami már szánalmas. Nem tudom, miért unatkoznak ennyire az emberek. És ha már unatkoznak, kitehetnének valami közérdekû dolgot, valami értelmesebb dolgot, nem megosztani kb azt is, hogy éppen WC-re mentem, meg ide költözök ennyi hónapra (tudom, mi az, de ilyen baromságot). Jah, hogy miért büszkék arra, amiket te is felsoroltál? Mert vagány dolognak, kalandnak gondolják szerintem. Pedig inkább szégyellniük kellene ezeket. A Facebookkal alapjában semmi gond nincs, azokkal van, akik használják. Mert amúgy marha jó kis közösségi oldal lenne, dehát...
@ 21:08 A 15:38-as vagyok és manga rajongó, még sem égetem magam ilyen baromságokkal a neten. Szóval nem tudom, hogy hoztad a mangát (=japán képregény) összefüggésbe a Facebook-al. A Facebook odalam szolid, egyszerû, nincs telerakva mindenfélével, nem jelölök be 23233 embert és nem írom ki az üzenõfalra, ha épp trónolni megyek. Sajnos azt kell mondanom, hogy a jelenlegi generációban túl sok a degenerált ösztönlény. Ennyi. Az emberekkel van a baj. A FB, iWiW, MyVIP is a hasonló oldalak tökéletes talaj azoknak, akik ki akarják mutatni, mennyire gyökerek. A leg gázabb az egészben az, hogy õk közben nagy arcnak hiszik magukat. Szomorú, de ez van.
nekem a sok szerelmes üzenetbõl van elegem amit az üzenõfalra raknak ki páran.az ilyen miért nem üzenetet küld miért irja hogy½ hiányzol½(cimzett nélkül) meg ½nem sokára megyek½
persze tudom kinek szánták de mi közöm nekem ehez

Az állatok miért élnek ilyen rövid életet, az ember meg nem? Nem igazságtalanság?

A kutyák is jó esetben megélnek 14-15 évet. A macska se sokáig él, a tengerimalac is 8-9 évig, a hörcsög is hamar elpusztul. Olyan igazságtalanságnak érzem, hogy az ember megél 80-90 évet is, de a kutya, meg minden más állat hamar elpusztul, és itt hagy. Miért van ez?

Legjobb válasz: A sellõkagylók miért érnek meg több mint 400 évet? A grönlandi bálnák miért élnek akkor 100, vagy akár 200 évet? És teknõsök? A pulykakeselyûrõl se feledkezzünk meg... Csak, hogy néhányról beszéljünk. Én teljesen igazságtalanságnak tartom, hogy túlélnek engem a még a madarak és a bálnák is !!! :'(((

A sellõkagylók miért érnek meg több mint 400 évet? A grönlandi bálnák miért élnek akkor 100, vagy akár 200 évet? És teknõsök? A pulykakeselyûrõl se feledkezzünk meg... Csak, hogy néhányról beszéljünk. Én teljesen igazságtalanságnak tartom, hogy túlélnek engem a még a madarak és a bálnák is !!! :'(((

Miért él szexuális életet a sok KISGYEREK, amikor fogalmuk sincs semmiről? Se az erotikáról, se a védekezésről, se a felelősségtudatról. Miért verik a mellüket, hogy ők bizony megértek rá?

Akkor miért jönnek olyan kérdésekkel, hogy gyógyszert szedek, belém élvezett, lehetek terhes? Hogyan mondjam el, hogy le akarok vele feküdni? Szerintetek korai lefeküdnünk? Unalmas a szex, mit csináljak? Hogy mondjam el anyuka, hogy már nem vagyok sz?z? Teherbe estem, de anyukám nem tudja, hogy már nem vagyok sz?z, hogyan vetethetném el a gyereket? És ehhez hasonlóak...

Legjobb válasz: Érdekes amit mondasz,és engem is nagyon zavar. Nem azt mondom,h én a házasságomig õrizgettem a szüzességemet,és nem is voltam valami egyszerû kamasz,de amiket látok és hallok...A hajam égnek áll.A húgom 15 éves,így édesanyáméktól egyenesbe kapom az infókat.Van olyan osztálytársa,akinek élettársa van,15évesen.Ez volt a legmegdöbbentõbb.De az sem volt semmi,h a 15 éves tanítványom összejött a 34 éves angol tanárjával,és bizony bõ fél évig kamatyoltak.Itt persze a tanár is hibás. Szerintem nagy hiba van ezeknek a fiataloknak a nevelésében.Nem azt mondom,h lakat alatt kell õket tartani,mert azzal csak ellenkezõ hatást érünk el,de a szülõknek le kellene velük ülni,és el kellene magyarázni a nemi mûködést,a fogamzásgátlást stb,h ne legyenek fehér foltok.De sokan azért is csinálnak hülyeségeket,mert nem mernek leülni legalább a velük azonos nemû szülõjükkel,h errõl beszélgessenek,mert 1, a szülõk érzik cikinek,és kicsinek a gyereküket,ami jogos is,mert bizony,ha az én 14-15 éves lányom állna elém ezzel,akkor bizony megnyúlna az arcom. 2, a gyerekek sem mernek ilyen õszintén közeledni,mert korábban nem alakult ki ez a bizalmi kapcsolat. 3, nincs idõ rá.Mindenki rohan,és nem akarnak a kényesebb témákra idõt fordítani,hiszen az úgy kényelmes.Meg ugye sokan úgy gondolják,h a szexuális felvilágosítás az iskola dolga... Szóval szerintem ezért.

Én 15 éves lány vagyok... fél éve élek szexuális életet és nem bántam meg hogy lefeküdtem életem elsõ szerelmével 4 hónap után. nagyon szeretjük egymást és már 1 éve együtt vagyunk. mielõtt lefeküdtünk volna mindketten még utánanéztünk mindennek ami ehez kapcsolódó. védekeztünk minden alkalommal. nagyon idegesít hogy így általánosítanak. sokan tényleg azért csinálják mert "menõ" meg dicsekedni vele haveroknak, de vannak olyanok akik tényleg tudják hogy mit csinálnak. nem neveltetéstõl függ. anyummal mindent meg tudok beszélni és idõben elmondott nekem mindent de mindig mondta hogy várjam meg mikor úgy érzem hogy tényleg õ az aki kell nekem és tényleg szeretem. nem is közösségfüggõ. 1-7. osztályig mindig tele volt az iskola ien hülye p*csákkal akiken végigment a fél iskola. és 8. ban új suliba kellett mennem mert a régi bezárt és ott az összes lány osztálytársam ien volt. és mégse mentem ebbe az irányba, én mindig is elítéltem õket. ha tényleg, szívbõl szeretünk akkor miért ne? byebye
1, ezt nyomja a média, ezt látják mindenhol. 2, menõzni kell a haverok elött, hogy nekik már megvolt 3, olyan, mint a cigizés, ettöl nagynak érzik magukat. és a legfontosabb persze hogy a szülõk nem világosítják fel kellö képpen a csemetéket vagy egyáltalán nem, ugy vannak vele hogy majd biologia orán, ennek persze megvan a következménye...
nem vagyok benne biztos, hogy a neveltetéstõl függ. szerintem sokkal inkább a közösségtõl. ezt csak magamon látom, mert engem úgy neveltek, hogy házasságig nincs szex. mégis 15 évesen lefeküdtem az akkori barátommal, és benne voltam abban az 5-6 lányban, akik a suli ribancai voltak. tévedés ne essék, nem vagyok rá büszke, de ez van. viszont bekerültem középiskolába, teljesen megváltoztam, egyáltalán nem úgy viselkedtem, mint elõtte, mégpedig azért, mert körülöttem senki nem viselkedett úgy. teljesen közösség függõ.
Érdekes amit mondasz, és engem is nagyon zavar. Nem azt mondom, h én a házasságomig õrizgettem a szüzességemet, és nem is voltam valami egyszerû kamasz, de amiket látok és hallok...A hajam égnek áll.A húgom 15 éves, így édesanyáméktól egyenesbe kapom az infókat.Van olyan osztálytársa, akinek élettársa van, 15évesen.Ez volt a legmegdöbbentõbb.De az sem volt semmi, h a 15 éves tanítványom összejött a 34 éves angol tanárjával, és bizony bõ fél évig kamatyoltak.Itt persze a tanár is hibás. Szerintem nagy hiba van ezeknek a fiataloknak a nevelésében.Nem azt mondom, h lakat alatt kell õket tartani, mert azzal csak ellenkezõ hatást érünk el, de a szülõknek le kellene velük ülni, és el kellene magyarázni a nemi mûködést, a fogamzásgátlást stb, h ne legyenek fehér foltok.De sokan azért is csinálnak hülyeségeket, mert nem mernek leülni legalább a velük azonos nemû szülõjükkel, h errõl beszélgessenek, mert 1, a szülõk érzik cikinek, és kicsinek a gyereküket, ami jogos is, mert bizony, ha az én 14-15 éves lányom állna elém ezzel, akkor bizony megnyúlna az arcom. 2, a gyerekek sem mernek ilyen õszintén közeledni, mert korábban nem alakult ki ez a bizalmi kapcsolat. 3, nincs idõ rá.Mindenki rohan, és nem akarnak a kényesebb témákra idõt fordítani, hiszen az úgy kényelmes.Meg ugye sokan úgy gondolják, h a szexuális felvilágosítás az iskola dolga... Szóval szerintem ezért.
üdv mindenkinek! nem fogtok velem egyet érteni, de szeretném egyszer, és utoljára leírni a véleményemet a témáról. a szüleim engem nem neveltek nagyvilági dolgokra sehogy. amikor eljutottak odáig, hogy felvilágosítsanak, elolvastam mindent biológiakönyvekbõl, könyvtárban, nem pedig interneten. a szüleim nagyon erõsen korlátoztak. nagyon sokáig nem mehettem iskola után sehova, még gimnáziumban sem. anyám az összes barátnõmet/haveromat szidta, és neki csak az volt a fontos, hogy jól tanuljak. folyamatosan szidva voltam, az önbizalmamat a porba tiporták, és lek*rváztak már akkor is, amikor még nem volt senkim, csak 1-2 jó fiú barátom. ezek mondjuk inkább anyámra voltak jellemzõek. eredményképp: szexuális és lélektani téren semmilyen nevelést nem kaptam. anyám sokat dolgozott, alig voltunk együtt, apám éjszakás volt. délelõtt-délután bölcsõdében, óvodában voltam, majd napközik. kezdettõl fogva arra voltam utalva, hogy a környezetem milyen, csak bennük bízhattam. na most. épp az én csodás neveltetésem miatt, ha annyira minden a neveltetésen múlna, akkor én is a r*bancosodó osztálytársaim közé álltam volt, hogy mint oly sok más dologban ne legyek egy leigázott idegroncs, amilyenné anyám nevelt. amikor általános iskola felsõs lettem, addigra megszûnt az a "fúúúúj fiú" hozzáállás az osztályban. és igen, lettek páran, akiken végigment a fél iskola olyan 14 éves kor körül. rajtam nem. hogy miért? nem a neveltetésem miatt. egyszerûen elítéltem õket. nekem fontosabb volt, hogy tanuljak, és utána egy jó gimnáziumba mehessek, meg egyébként sem engedtek a szüleim sehova, még barátnõimmel lenni is alig tudtam. aztán átkerültem gimnáziumba, ahol ugyanilyen közeggel találkoztam, ehhez sem csatlakoztam. neten ismerkedtem, úgy gondoltam, jobb szeretném, ha valaki a belsõm alapján akarna összeismerkedni velem élõben is. és teltek az évek. leírom, most hogy vagyok: 14 évesen összeismerkedtem egy sráccal. nagyon jó barátok voltunk egy évig, csak ritkán találkoztunk, de rengeteget beszéltünk. 15 és fél évesen beleszerettem. senki nem ismerte õt az ismerõseim vagy osztálytársaim közül, ugyanis egy akkor 20 éves srácról van szó. összejöttünk. a kapcsolat azóta is tart, 1-2 hónap múlva lesz két éve. most 17 vagyok, õ 22. a 16. születésnapom után egy héttel lefeküdtem vele. akkor már fél éve együtt voltunk. nem bántam meg, és még most is vele vagyok, és nem gy tûnik, hogy egyhamar vége lenne. szeretem. és õ is engem. szüleimnek én sem mertem elmondani, hogy lefeküdtünk. egy idõ után rájöttem. védekeztünk mindig. most kezdtem fogamzásgátlót szedni. tettem fel itt én is kérdést, volt, amivel nem voltam egészen tisztában. a 15 évi gátlást egy év után sem sikerült teljesen levetnem, még mindig rajtam van anyám nevelésének és ócsárlásának a nyoma. ezekután kérdem én. a nevelés számít, vagy a környezet? esetleg egyik sem? ne ítélkezzünk addig mások felett, amíg nem tudjuk a hátteret. én ribanc lennék mert 16 évesen elvesztettem a szûzességem a szerelmemmel? ne legyen már ekkora arcunk... a kérdés kiírója is hallhat még újdonságot, mint ahogy mindenki. nem a környezet, és nem a nevelés számít, és nem gyenge jellemû, aki beolvad, vagy menõzik. mindenkinek a saját jelleme, akarata, és erkölcsei számítanak. ami nem is nevelés kérdése, legalábbis nálam nem az volt, és nem hinném, hogy én lennék az egyetlen. van, aki az egyetlen vélt szeretetet kapja meg a fiúktól, és észre sem veszi, mi lett belõle, mert annyira igényli a figyelmet, amit sehol máshol nem kap meg. ismertem ilyet. köszöntem annak, aki elolvasta, no meg a lehetõséget is.
Elég nagy általánosítás. Mert nem minden 16 éves ilyen. Sõt idõsebbek közül is van néhány annyira tudatlan, hogy nem igaz. És mégis szexel. Valószínû az élvezetért, teszik, de biztos van olyan is akit a környezet befolyásol. 12 évesen egyenesen tiltanám, de pl. 15-16 évesen , ha komolyabb kapcsolatban van, akkor szerintem semmi baj vele. A "hogyan mondjam el, hogy le akarok vele feküdni?" idõsebb korosztályúaknál is lehet probléma. Mint az is, hogy unalmas a szex."Hogyan mondjam el anyunak, hogy már nem vagyok szûz" Ezt megértem. Van akinek a szülei még akkor is kiakadnak, ha gyerekük már 18-19 éves. A többi kérdéssel egyetértek, de ezekkel nemigazán. Persze van igazság abban amit írtál, csak ezzel a nagy általánosítással nem értek egyet.
:D van ilyen kerdes boven, azonban azt hiszem igazan valaszt nem kaunp ra. LEhet azt mondani, hogy nem a szulo a hibas, meg lehet struccosat jatszani, es dughatjuk fejunket a homokba, a lenyeg a lenyeg: neveltetes kerdese az egesz! jo, hogy a csapbol is az erotika folyik manapsag, de erdekes, hogy akiket ugy nevelnek az nem kurvul el ido nap elott! csoda! egyszeruen nem ertem, hogy egy gyerek miert erzi szukseget annak, hogy megtegye, amikor a szex az egy kulonleges dolog kene legyen, tele szenvedellyel, lelki dolgokkal, szeretettel (sajnos ez meg sokszor az idosebbekbol is hianyzik, nemhogy ekkoraknal!) Engem nagyon fogtak a szuleim, 17 evesen volt eloszor baratom, komolyabb (amit igy utolag nagyon is koszonok nekik). A baratomat is hasonloan neveltek, es kepzeljetek nem jutottunk az agyig 2-3 honap utan! es megis elek! mostmar 19 eves vagyok, es mindig ezzel a sraccal vagyok, es tokeletes a kapcsolatunk (persze teli vitakkal, meg mindennel, de egyetertesben, osszhangban es szenvedellyel teli)... Aki azt mondja, hogy 12-16 eves is hu de erett a dolgokra, tanuljon egy kis lelektant, lapozzon at par szexualpszicho konyvet, vagy egyszeruen csak nezzen kicsit oszinten magaba! Nem is tudom mit irhatnek meg. Hogy miert verik a melluket, hogy mennyire felnottek? igazabol nemtudom, mert ma az a meno, vagy Isten tudja...fogalmam nincs. En a 19 evem alatt meg egyetlen egy embertol sem hallottam, hogy hu de meno vagyok, mert elveszitettem, vagy hu de meno vagyok mert...persze lattam mas dolgokat is, de erdekes modon, a barataim is hasonlo modon voltak nevelve mint en, es megis elunk, pedig 12-e6 evesen meg tavol alltunk a szextol!
szerintem meg nem kozossegfuggo, ha korulottem mindenki rib.kodott volna 13 evesen en akkor sem tettem volna meg. egy elozo valaszado voltam aki a neveltetesre szavazott!
Most komolyan ki a faszt érdekel ez, hogy miért él szexuális életet. Talán mert jó, és ha bármi betegsége problémája adódik ebbõl az az õ baja. Ha annyira a szívén viseled a sorsukat, akkor tegyél, hogy idõben legyenek felvilágosítva, ha meg nem akkor hagyd a francba és olvass. könyvet.
26 évesen is lehet valaki hülye. De nem filozofálni akartam, csak nyelvtanilag kötöttem bele. kisgyerek az aki 5-6 éves. :D
Utolsó elõtti vagyok:) Attól szerinted, hogy 2 év múlva nagykorú agyilag még nem gyerek?DE, mert ne mond nekem hogy minden 16 éves felnõttként viselkedik.És az, hogy az állam szerint már felnõtt, nem azt jelenti, hogy agyban is az...ezen is gondolkodj el...
A 16 éves az hol kisgyerek? Lassan már nagykorú.
A Kék Lagúnában is szexeltek, mégsem tudták mi az, vagy mi merre hány méter:D Ösztön, kíváncsiság, vágy fene tudja mi hajtja õket, de, hogy az aki már 11-12 évesen kezdi sem komplett az biztos.Lehet akkor érettnek hiszi magát, de nemhiszem, hogy az, mert egy 12 éves még csak gyerek.A hivatalos kamaszkor sem kezdõdik el szinte még akkor basszusXD
A kérdező hozzászólása: Épp ezt mondtam...Azért lettél olyan, mert bár másképp neveltek, hagytad, hogy magukkal vigyenek a többiek. Pont az ilyen gyenge személyiségek befolyásolhatók.
A kérdező hozzászólása: Szerintem csak a nevelésrõl van szó. Én is lehettem volna az osztály [email protected], mint a többi lány. De nem lettem, mivel olyan nevelést kaptam. Hiába cikiztek, hogy nem iszok, nem dohányzom, nem volt még 2 tucat pasim és még szûz vagyok. Tojtam az egészre. Azért mert a többség olyen volt, nekem még nem kellett olyannak lennem. Megõriztem magamat olyannak, amilyenné neveltek, bármennyire is nagy volt a kényszerítõ erõ, hogy úgy viselkedjek, mint a többiek. Az tény, hogy ezért kiközösítettek világ életemben, de túléltem és akkor is büszke vagyok rá, hogy megõriztem az énem és nem engedtem a divatnak, kényszernek. Hiába kerültem rossz közegbe, mégsem lettem olyan "züllött", mint a többiek, mert nem hagytam magam elcsábítani. Ennyi. Csak akarat és bátorság kell, hogy az ember felvállalja önmagát, még ha emiatt ki is közösítik, mert "más" mint a többi. A probléma az, hogy a kicsit fejet hajtanak és elkezdik majmolni társaikat, mer az a menõ, úgy lehetnek csak a menõkkel jó viszonyban.

Miért él sok csaj hedonista életet?

Legjobb válasz: Mert a csapból is az folyik, a média nyomatja. Élvezd ki az életet, élj a mának stb, felelõsségrõl és annak vállalásáról, kötelességekrõl már nem szól a fáma.

Mert a csapból is az folyik, a média nyomatja. Élvezd ki az életet, élj a mának stb, felelõsségrõl és annak vállalásáról, kötelességekrõl már nem szól a fáma.

Miért élnek sokan 14-15 évesen aktív nemi életet?

Elég durvának találom, hogy manapság a 14-15 éves kamaszok aktív nemi életet élnek, fogamzásgátlót szednek és el sem tudnak képzelni egy párkapcsolatot szex nélkül. Ha pár hét után mindenkivel ágyba bújnak, és a kapcsolatok általában 2-3 hónapig tartanak (ami alapból nem baj ebben a korban), akkor mire megházasodnak vagy legalább megállapodnak, hány szexpartnert tudnak majd összeszámolni? Miért annyira fontos a szex ebben a korban? Mert men?? Vagy más oka van?

Legjobb válasz: Hm...nem mondhatnam azt hogy a közvetlen környezetemben ez igy van, de a magyarországi nagy átlag biza ezt mutatja. Lemaradottnak és konzervativnak veszik azt ha valaki 18 éves kora elõtt (vagy házasság elõtt, ha még van ilyen) még szûz. Én is a "kulcsosgyerek" szindrómára:P vezetném vissza. Akinek elmegy az anyja és 14 évesen fogamzásgátlót irat az azért már durva... És készüljetek, lesznek akik most leszólnak hogy nincs életkorhoz kötve. Nincs, ez igaz, de egy 14 éves mit akar kezdeni magával? Max szexel, de szeretkezésrõl szó sincs. 14 évesen én babáztam és ilyensmin nem járt a fejem...egyszer szellemileg kellene rá fekészülni mielõtt elkezdik mint a nyulak... a szülõ a hibás, akárki akármit mond. Üdv

Az eddig elhangzott okokon kívül szerintem még az is gond, hogy manapság a fiatalok már nagyon korán érettek lesznek testileg, de szellemileg még mindig gyerekek maradnak. Ennek a bizonyítéka például az, hogy tele van olyan kérdésekkel ez az oldal, hogy "Ciki az, hogy 14/15 évesen még szûz vagyok?". Tehát a kérdésedre a válasz az, hogy azért, mert ez nekik menõ. A dohányzásnál ugyanez figyelhetõ meg. Azt hiszik, hogy ettõl már felnõttek. Szerintem (tudom most jönnek majd az anyázások) ez szánalmas.
Hm...nem mondhatnam azt hogy a közvetlen környezetemben ez igy van, de a magyarországi nagy átlag biza ezt mutatja. Lemaradottnak és konzervativnak veszik azt ha valaki 18 éves kora elõtt (vagy házasság elõtt, ha még van ilyen) még szûz. Én is a "kulcsosgyerek" szindrómára:P vezetném vissza. Akinek elmegy az anyja és 14 évesen fogamzásgátlót irat az azért már durva... És készüljetek, lesznek akik most leszólnak hogy nincs életkorhoz kötve. Nincs, ez igaz, de egy 14 éves mit akar kezdeni magával? Max szexel, de szeretkezésrõl szó sincs. 14 évesen én babáztam és ilyensmin nem járt a fejem...egyszer szellemileg kellene rá fekészülni mielõtt elkezdik mint a nyulak... a szülõ a hibás, akárki akármit mond. Üdv
19 éves fiu vagyok, és azt tudom mondani hogy 14 alatt el se tudnám képzelni hogy élhet vki( gyerek!!!mert télleg az!!) szexuális életet.Még a 14-15 öt is korainak tartom, 16-17 inkább elfogadható kor szerintem a szüzesség elvesztésére, persze csak ha van ollyas valaki.én már 16-17 éves koromban, igényeltem a szexuális életet!!! ezt természetesnek tartom, csak megfelelõen elkéne látni a gyereket tanácsokkal hogy mi merre hány méter! Azzal tökéletesen eggyetértek hogy a szülõ hibája, mert nem világositja fel a gyereket!! És nagyon sokan járnak ide, hogy azokra a kérdéseikre választ kapjanak, amit a szülõtöl nem mer megkérdezni, vagy amiröl nincs felvilágositva.talán még mindig jobb ha itt kérdez, mintha sehol.
Én is eléggé rossz véleményen vagyok az ilyen fiatalokról pedig magam is csak 22 vagyok. Szerintem a kérdésedben jól leírtad az okait ennek. Ezt tartják menõnek, stb... én is ezt tudnám csak mondani :) Mondjuk a szülõk védelmében egy kicsit, ha választhatnék hogy nagyszülõ legyek-e vagy sem akkor inkább a másodikat választanám. Ha már úgy is csinálja a lány akkor legalább a teherbeesés miatt ne kelljen aggódnia. De egyébként tényleg szürnyû tendencia
Szerintem te le vagy maradva... Nem 14-15 évesen kezdik ma már, sajnos, hanem jóval korábban. Én a szülõket hibáztatom elsõsorban, mert nem figyelnek a gyerekükre. Ha figyelnének, akkor nem szexelnének ekkora gyerekek. Nincsenek megfelelõen felvilágosítva, csak azt látják, hogy mindenki szexel. Akkor õk miért ne? Meg különben is, szerintük égõ, ha már 12 évesen nincs partnerük. Egyébként szerintem városban sokkal több ilyen gyerek van, mint a falvakban. A sok kulcsos gyerek.
Nem azt írtam, hogy szokd meg ezt a világot.De akkor hogyan akarod megváltoztatni?!Tudod, ha ismernél, akkor nem azt mondtad volna amit, és én nem azért élek szexuális életet, mert menõ, hanem mert fél éve együtt vagyok a barátommal, és nem vagyok egy szexmániás ribanc, akin már átment a fél város.Lehet általánosítani, de tudod igazán vannak kivételek.A felvilágosításról pedig csak annyit, hogy azzal nem lehet megoldani, hogy elmondod neki mi a szex, és hogy védekezzen.Szülõi szigor kéne, ami miatt én sem járok bulizni, nem rugtam még be soha, nem cigizem, és nem vagyok szétbaszva-elnézést-.Ez kéne.Lehet pontozni.
Elõttem szóló 16 éves lányka!!! Akkor a TE véleményed szerint szokjam meg ezt a világot????És, mikor világosítsam fel a lányomat?9 évesen?Tele van a tini ambulancia 12-17 éves kislányokkal, akik abortuszra várnak. Igen is a szülõ hibája. Azért csináljátok, mert menõ, és égõ, ha valaki 16 évesen azt kell, hogy mondják, még szûzek.Csitrik, esztelenek, és mindenben a nagyokra akarnak hasonlítani. Tele van ez a téma hülyékkel, akik azt hiszik terhesek lehetnek az újjuktól, meg azzal foglalkozik 13 évesen, hogy hogy tágítsa ki magát...Hülyék!!!!
Elõször is egyik oldalról azt mondom, hogy hiába szóljátok le ezeket a fiatalokat, és hiába raktok fel ilyen kérdéseket, ettõl még egyáltalán nem fog megváltozni a helyzet... Másrészt pedig-mielõtt még belesorolnátok a "14-15 évesen szexelnek, mint a nyulak" kategóriába, azt kell mondanom, nem vagyok ilyen lány, és egyetértek.Fél éve van barátom, 16 éves vagyok.És igen, lehet korai, de élek én is szexuális életet.Nem azért, mert menõ, nem azért, mert ciki ha valaki szûz 14-15-16 évesen.Elsõ barátom, elsõ mindenben, szóval leszólhattok...mindegy :D Okolnám a társaságot legfõképpen.Okolnám a hétvégi berugásokat, a flörtölgetéseket mindenféle jött-menttel, és okolnám a szülõket, hogy ezt megengedik.Vagyis nem azért, mert megengedik, hanem azért, mert nem megfelelõ mértékben.Elmegy "szegény " fiatal bulizni, látja, hogy ott mindenki iszik, cigizik, kihívóan táncol...és mi lesz a vége?!Hát persze, hogy a szex. És ha elkezdik egyszer, akkor úgy sem haggyák abba, és nem fognak 18 éves korukig nemszexelni.Szóval...meg kell szokni, hogy változik a világ.Nem lehet mit tenni.Nem fog megváltozni, romlani fog.És ezen az sem segít, ha fel tesztek egy ilyen kérdést.Hisz magatok is tudjátok, miért csinálják ezt a fiatalok.Hát akkormeg?
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszoló: Persze, hogy játszottam papás-mamást, azt már óvodában is játszik az ember.. De námi különbséget vélek felfedezni a papás-mamás játék és a dugás között..
en 20 eves fiu vagyok es tudom mikor en 15-16 eves voltm mennyire cikinek tartotam es szegyeltem ugymond mikor kerdeztuk egy csoportban az osztalyba hogy meg ki szuz kozulunk.18evesen kezdem el a sexualis eletemet es olyan megkonnyebultnek ereztem magam alig vartam megtortenjen.szerintem nagy a kivancsissag de meg is jobb ha kesobb kezdik el a sexualis eletet az az 18 ev korul....foleg a lanyoknal mert 14-15 meg korai meg nem eleg eretek se psihikailag sem testileg.a szulok is hibasak hogy nem vigyaznak rajuk vagy tul sokat hagynak utanuk de sokan dolgoznak es amiat van ez...es ha a szulo jo is ha a gyereke meg akarja kezdeni a szxualis eletet ugy is megfogja kezdeni akar mennyire is tiltana...ilyenkor meg nagyobb a vagy.es tudok lanyokat akik 18 utan kezdtek el a sexuais eletuket sot meg kesobb is es nem haltak bele hogy kivartak, legalabb az igazi pasinak ajandekoztak szuzeseguket aki szereti oket.
nem kevetjétek a dugást és a szexuális életet. Az elöbbi az utobbinak csak egyik eleme. A petting, önkielégitás is szex.
Kérdezõnek mondom, h iszonyat makacs vagy! Csak azt a választ fogadod el amit te kigondoltál. Am az a 14 éves csaj vok. És képzeld nem csak azért feküdtem le a barátommal, h kimutassam, h szeretem... Mert akkor már a második hónapban lefeküdtem volna vele. Am meg szex nélkül is tisztában volt azzal, h szeretem! És nem tudom miért tartod annyira hihetetlennek, h egy 14 évesen hosszú távó kapcsja legyen valakinek. Báttyám haverja 13 éves kora óta jár egy csajjal, most 24 éves. Am meg ne írj ugy mintha ismernél. Képzeld hidd el, h meglesz a barátom 15 sõt 16 évesen is. Jah a felnõtteket nem majmoltam... Jah meg olyasmit írtál, h nekem 15 évesen már lehet, h a harmadik barátom lesz és mindegyikkel lefekszek?! Képzeld aki éppen most van az a harmadik barátom és érdekes az elõtte lévõkkel is 2/4 hónapig jártam és nem feküdtem le velük. Szóval nem fogok mindenkivel lefeküdni!
OFF: Már több mint egy éve (13 hónapja) vagyok a barátommal, és még nem feküdtem le vele, és nem azért mert "aberrált" vagyok... Ja és annélkül is holtbiztosak vagyunk abban, hogy szeretjük egymást...nem csak egyetlen mód van ennek kifejezésére... Amúgy 18 vagyok, a párom 19. És senki nem itélt még el, és még élek, kibirtam... Nem mondom, hogy éljen mindenki igy, de szerintem átgondolandó. Egy másr párszor válaszolt lány. Üdv Most keztünk beszélgetni a dologról ennyi idõ után...
Utolsónak: Ne haragudj, de még fel sem merült bennetek a lefekvés kérdése 13 hónap alatt?Jó, nem azt mondom, hogy aberrált vagy, de azért 18 évesen még egyáltalán nem gondoltatok rá, akkor kölcsönös vonzalom sincs?Ha 13 hónapja együttvagytok, akkor gondolom azért van, mert szeretitek egymást.Akkor meg mire vártok???Õszintén érdekel...
De igen, felmerült...már az elsõ hónapokban megbeszéltük az ezzel kapcsolatos dolgainkat...mindketten szüzek vagyunk még stb...a párom megértette azt h nem fogom elsietni, és maximálisan el is fogadta. persze történtek dolgok közöttünk, csak a konkrét dolog nem. És nem azért mert nem vonzódunk egymáshoz, mert igen, nagyon. sõt:) csak jobbnak láttuk nem sietni. mostmár legaláb biztos lehetek abban hogy nem használtuk ki egymást...mostmár maximális a bizalom, ismerjük egymás testét lelkét 100 százalékosan. szerintem ez kell egy jó kapcsolatban, a többi meg jön magától, ha adott az alkalom:D ja és nem kell elitélni emiatt... üdv:)
A kérdező hozzászólása: Jó olvasni, hogy vannak még ilyenek is, mint a "18 éves lány" :-) Valószínûleg egy olyan kapcsolat, ahol a felek ilyen idõsen ennyit vártak egymásra, nem fog hipp-hopp tönkremenni, mert nem a szexen, hanem a kölcsönös szereteten alapul..
:) koszi :)
Ez akkora baromság , már bocsi!! Én 15 vagyok és nem élek szexuális életet.Elég nagy a baráti köröm és mindenki szûz. Persze hogy vannak akik járnak egymással , de senki nem él még szexuális életet!!Sok h*lye szülõ egymásnak bebeszélik h : jujjuuuj a lányom / fiam , már él szexuális életet!!H*lyeség az egééééész!! Ha meg egy szülõ ennyire nem bízik meg a saját gyerekében , hogy azt feltételezi rolla h már szexel , akkor az elég nagy baj. Ha meg ennire érdekli akkor meg kérdezze meg tölle.
A kérdező hozzászólása: Ennek nincs köze a szülõkhöz, nem õket kérdeztem meg és én sem az vagyok. Elég, ha itt olvasgatsz az oldalon egy kicsit és rájössz, hogy a te társaságod a (jó) kivétel.
2008-10-18 16:34 ekkor irtam egy választ-a 16 éves lány. Jelentem, több, mint 2 éve együtt vagyok ugyanazzal a fiúval.:) Lassan 18 leszek, és ribanc sem vagyok.Szóval büszke vagyok magamra, akkor is, ha akkor kb. 27%-ra leértékeltek.:)
A kérdező hozzászólása: Akkor te vagy az a 10%, aki még évek múlva is ugyanazzal a seáccal van. De hidd el, a többség nem ide tartozik.
Nos én 14 évesen vesztettem el a szüzességet az akkori barátommal. Egyáltalán nem azért, mert "ez a menõ", hanem mert nagyon szerettük és kívántuk egymást, ennyi. Ezzel nem tudom mi a baj, én ma 19 évesen is úgy érzem hogy jól döntöttem akkor, nem voltam hozzá éretlen. Annyi idõsen is lehet valaki igazán õrülten szerelmes, és szeretkezni is lehet nem csak [email protected]
Kíváncsi vagyok, hogy együtt van e még a 14 éves lány a barátjával...
"Én csak a gyerekek közötti szexet ítélem el, " Ezt komolyan írod? Megdöbbentõ. Te nem játszottál gyerekkorodban papás-mamást? Mikor tanultad meg a nemedhez illõ viselkedést?
A kérdező hozzászólása: Kedves 14 éves lány! Nem akarlak leszúrni, de olyan magas lóról beszélsz, hogy igen, az a ribanc, aki 15 éves koráig már több fiúval is lefeküdt.. Szerintem könnyen lehet, hogy 15 éves korodra már a 3. barátod lesz neked is. (ne így legyen) Gondolj csak bele: statisztikailag hány 13 évesen összejött pár marad együtt véglegesen? Vagy akár csak mondjuk 5 évig? Az, hogy valakinek 14 évesen van barátja és tényleg szereti, nem jelenti azt, hogy le kell vele feküdni. Vagy máshogy nem lehet kimutatni a szeretetet ebben a korban?? Te is ugyan azt a szöveget mondod, mint sokan mások: mert szeretem. Egy gyerek 12 éves korától mondjuk 20 éves koráig, amíg megházasodik/megállapodik, mondjuk 10 fiúval/lánnyal jár. Persze van, aki 20-30-cal is. Most ha mindenki mindegyikkel lefekszik.. Szóval szerintem ebben a korban is jó szerelmesnek lenni (persze, én öreg csak 16 éves koromban voltam elõször szerelmes..), de nem kéne a felnõtteket majmolni, és azt hinni, hogy ez a szeretet kifejezésének egyetlen módja. Utolsó válaszoló: nem tudom, ki ítélte el itt a szexet, de te itt valamit nagyon benéztél! Én csak a gyerekek közötti szexet ítélem el, de azt hiszem, ezzel minden normális ember így van..
A kérdező hozzászólása: 2 megjegyzés: Az, hogy az ember még szûz, nem jelenti azt feltétlenül, hogy nincs hosszabb párkapcsolata. Nekem is voltak, mégsem feküdtem össze azokkal a srácokkal 15-16 éves koromban. Másik: a szülõ felelõssége nagyobbrészt nem ott van, hogy elengedi-e a gyereket buliba meg diszkóba 14 évesen, hanem a korábbi nevelésben. 13-14 évesen már nem sokat lehet változtatni egy gyereken, ha a nevelése korábban el lett cs*szve.. Ja, és persze vannak 12 évesen szexelõk is, de ez azért még nem túl gyakori, de annál durvább (!) és kicsit más kérdés.. Én kifejezetten a 14-16 évesekrõl beszélek, akiknél már "ciki", ha valaki szûz..
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy vannak, akik hozzám hasonló véleményen vannak :-) Érdekes, hogy a "másik oldalról" még senki nem írt semmit.. Ez is bizonyítja, hogy igazi magyarázatot nem tudnak adni rá, csak olyasmiket, hogy "mindenki ezt csinálja". Mondjuk tényleg: mit is várhatunk, ha a szülõ fog. gátlót irat fel minden további nélkül a 14 éves gyerekének!
(lehet off lesz) a miértekre nem írom le megint a választ, egyszer már megtettétek helyettem. csak annyit mondanék, hogy ezek a srácok és lányok koravének lesznek, nagyon hamar felnõnek, lerövidül a gyerekkoruk, és amikor majd észbe kapnak 20on évesen (az értelmesebbje) sajnálják, hogy ilyen hamar felnõttek, és visszamennének a gyerekkorba. (itt kezdõdik egy másik téma, a depresszió) kár hogy ilyen korban még a szülõkre van utalva félig meddig a gyerek, akik el sem magyarázzák azt, hogy mûködnek a dolgok valójában.
Mert mindegyik marha érettnek képzeli a magát, éshát a tapasztalat a fontos náluk.
Ja és hozzáteném én 16 éves létemre igen, cigizek , iszok, koncertekre járok, és még szûz. És nem egy ilyen barátnõm van.
Szerintem nem a szülõ tehet az egészrõl. Hiába világosítja föl a gyerekét, azt akkor is érdekelni fogja a szex, ha tisztában van majdnem mindennel vele kapcsolatban. ilyenek a gyekerekek, a tinik. érdekli õket, amit nem tapasztaltak. amúgy meg gondoljatok bele, hogy a nagyszüleitek gyerekkorával nem lehet összehasonlítani a tiéteket, a tiéteket meg nemlehet majd a ti unokáitokéval, gyerekeitekéval összehasonlítani.ahogy változnak az idõk, a szokások is változnak. nem tudtok ez ellen mit tenni.én sem tartom helyesnek, ha egy 12 éves lány elveszíti csak úgy "heccbõlmert jó poén" aszüzességét, mert nincs tisztába az értékekkel. De ha van egy 15-16 éves lány, aki egy-két éve együtt van a barátjával, szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, ha lefekszenek egymással. persze, 12 éves kislányok között még nincs oylan aki szellemileg is érett, de azért a 14 évesek között már van.
Már nem azért, de a szülõk igenis tehetnének ez ellen. Pl ahelyett, hogy falaznak a másik 12éves kislány szülei elõtt, és õk nyomják a gyerek kezébe az óvszert, hogy jólvan kislányom dugasd csak meg magad a diszkó wc-jében, nem engedik el ilyen helyekre.
Vki emlitette itt a depressziót, na igen! lassan itt vagyok 20 éves fejjel és még szüz vagyok és nem volt normális kapcsolatom.ami miatt már egy ideje depresszios vok. És miért?-mert olyan családban nõttem fel ahol nem beszéltek a szülõk szexröl, semmi hasonló, inkább nem néztek olyan filmet, nem engedtek csak ugy bulizni, mindig mindent számon kértek rajtam, és volt értelme?- vagyok mint egy begyepesedett fasz, mert egyszerüen még ismerkedni se tudok csajokkal, annyira zárkozott depresszios lettem az évek alatt!!!nem tudom mi lessz velem, és mit kezdjek magammal.Na akkor melyik jobb??????kicsit korábban elkezdeni a dolgokat és vmennyire tapasztaltabban kikerülni az életbe, vagy meg igy hogy egy elbaszott élet van a gyerek elõtt??????
Azért ott van az arany középút is. Lehet tizenkevés kortól beszélni a gyereknek a szexrõl, de nem kell 12-13éves elenegedni alkoholmámorban úszó bulikba, ahogy seggrészegen összefexik bárkivel... Tény, hogy az elõzõ válaszadó esetében pöttyet túlzásba estek, ez sem jó... :s
Az az igazság, hogy szerintem nem csak a szülõ tehet róla...16 éves vagyok és a baráti körömben rajtam kívül senki nem szûz...Mindegyiküknek ismerem a szüleit és ahogy tudják fogják õket... De ha a gyerek meg akar valamit csinálni, akkor úgyis meg fogja tenni...2 osztálytársam is a tavalyi osztálykiránduláson vesztette el a szüzességét és akkor nem hinném, hogy a szülõ akármit is tehetett vona...És az az igazság, hogy okosabbnak hiszik magukat és nem fogadják meg senki tanácsát, hogy így-meg úgy nem lesz jóü, stb...És 90%uk nem is élvezi és mégis csinálja, mert "akkor elhagy a barátom", ha nem csinálná...Egyébként meg szerintem nagyon rossz hozzáállás a szülõktõl, ha otthon úgy tekintenek a szexre, mint valami olyan dologra, amire még gondolni is csak a felnõtteknek lehet...Mert ilyen sok van sajnos...Én 9(!) éves korom óta érdeklõdöm a szex iránt, nem egy ilyen könyvet elolvastam, ahol nem csak pozitiv dolgok vannak és az is, hogy igaziu érzelmekkel kellene csinálni...Soha nem tiltották meg a szüleim, hogy ezeket olvassam és tessék...9 éves korom óta érdekel a szex és mégis szûz vagyok...Nem csak a szülõköm múlik, hanem az egyéni lelkivilágán és azon hogy mit tart fontosnak...Ezen meg a szülõk sem tudnak változtatni, mert valamilyen szinten szerintem a genetikához is köze van
9 évesen?????Te jó ég. Én 9 évesen azzal foglalkoztam, hogy melyik társassal játszam, nem sexrõl szóló könyveket bújtam....Atyavilág...A lányom 4 éves, világosítsam fel most???UNDORÍTÓ!!!!!!
"Érdekes, hogy a "másik oldalról" még senki nem írt semmit.. Ez is bizonyítja, hogy igazi magyarázatot nem tudnak adni rá, csak olyasmiket, hogy "mindenki ezt csinálja"." Na akkor én vagyok a "másik oldal"... 14 éves vagyok a szüleim felvilágosítottak rendesen nem is egyszer. Bulizni csak oda engedtek ahol ismereték valamennyire a társaságot. Aztán összejöttem a barátommal akivel fél év után lefeküdtem. És nem azért, mert mindenki ezt csinálja vagy mert menõ hanem mert szeretem és megbízok benne. Nem bántam meg. És most egy éve járunk, és tök boldogok vagyunk. Am szellemileg is érett vagyok higgyétek el. Bizonyíték erre az, hogy a gyógyíthatatlan beteg báttyámhoz majdnem minden nap bejárok a kórházba, ellátom a házimunkát amíg anyám dolgozik(mert egyedül nevel minket) és nem vagyok egy depressziós állat. Szóval nem minden 13-14 éves szexel azért csak mert menõ dolognak tartják. Sõt sztem igenis SOK 14 éves van aki azért fekszik le a barátjával, mert szereti és érett. Persze akin már vagy ketten hárman végigmentek és még 15 sincs és úgy mondják, h "Azért feküdtem le vele mert szeretem" na azok tényleg csak kíváncsiságból és menõségbõl szexelnek vagy, mert nagyon nincsenek tisztába az érzéseikkel. Tehát összességében sztem ne ítéljetek el minden fiatalt aki lefekszik a barátjával, mert igenis vannak akik érettek és felkészültek :-) Jha bocsi a regényért csak picit ideges lettem, h mindenki elítéli ezt a dolgot...
nem sok valaszal ertek egyet cska az elotem levovel...igenis vannak olyan tizenvesek akik szeretetbol vekszneek le a baratjukal igaz 14 eves korban meg koria de ha o eleg eretnek erzi magat ahoz akkor miert is szamit a kor?most ha en atz mondom hogy tessek itt vagyok 16 eves akkro mar sexelhetek mert mar 16 vagyok es apszolut nem eret akkor mit is szamit ez a kor?ezt az egyet nem ertem....ha e eleg erett vagy hozza tudod mit jelent az vedekezel rendesen es igen szereted azt a fiut es ugy erzed hogy o megerdemli hogy lefekudj vele akkor szerintem ez a kor nem igazna szmit mar ....jo nem mondom atz hogy 12 eves korban kezd el de a 14 szerintem nem anyira nagyon korai...es ennek szerintem semmi koze sincs a korhoz
Akkor megfordítom a kérdést: Én már rég nem a babáimmal szerettem volna foglalkozni 14 éves koromban, mert miután 13 éves koromban "ivarértem", azonnal és meglepve fedeztem fel magamban a szerelem mindent elsöprõ érzését egy kékszemû srác iránt, de lélekben még valóban nagyon gyermek is voltam, mert abszolút nem mertem jelezni sehogy a vonzalmamat. Ebben nem sok változás történt 18 éves koromig, pedig határozottan vágytam a szexre, és sajnálom is, hogy abban a félgyermeki hormonbombás idõszakomban nem akadtam rá olyan pasira, aki szépen bevezet a dologba, úgyhogy 18 évesen éppen olyan kapkodósan, és "de ciki" alapon mentem bele a szexbe egy bunkó alakkal, mint egy buta tini, úgyhogy nem is volt egy jó élmény. Szóval lehet ezt "idejében" is szarul csinálni. A felvilágosításról meg: az én anyám nem szégyellte a témát elmagyarázni 12 éves koromban, és megvette az akkor kapható felvilágosító irodalmat is, amiben le volt írva a biológiai lényeg, meg néhány - mostanában már nevetségesen elavult - tanács, amit a nemi életrõl tudni illik, de amitõl nem lettem sokkal bölcsebb. Node ez már elég régen volt...:-D
Olvasom a beirásokat és az az érzésem, hogy a középkorban élek az inkvizició alatt. Az én elsõ szexuális élményem hatéves koromban volt és nagyon jó volt, hiszen ma is emlékszem rá. Akkor az indíttatás természetesen nem az utódnemzés volt, hanem az ismeretlen felfedezése, majd pedig a jó élvezete. A ti hozzáállásotokkal nem szabad csokit adni a gyereknek, mert az árt a fogaknak. Ne kezeljétek ugy a szexet, mint egy tabut, a szex az élet szerves része, nélküle kihalna az emberiség. Nem véletlenül teremtette Isten vagy Darwin úgy az embert, hogy élvezze a szexet. Tiltom a gyerekemet a cigitõl, az alkoholtól, de nem tiltom a természetes viselkedéstõl. Akinek nem természetes a szex, az az aberrált.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy van, aki 12 évesen kezdi (ez már büntetõjogi kategória!), de én a nagy átlagot kérdezem, aki "csak" 14 évesen. Elég durva, és egyetértek veled abban, hogy legfõképpen a szülõ tehet róla..

Miért élnek az orvosok évekkel rövidebb életet mint a betegeik?

Legjobb válasz: Ha ez valóban így van, akkor azért, mert rohadt nagy stressznek vannak kiteve. Folyamatos készenlétben kell lenniük - ha komolyan veszi a munkáját és becsületes - mindig nyugodtnak és magabiztosnak kell látszaniuk, el kell viseljék a legnagyobb idiótákat is, fel kell ismerjenek nagyon sokmindent, tehát pszichésen nagyon megterhelõ a munkájuk. Én profi gyerekcsõsz vagyok. Nekem a hülye és ostoba szülõket kell elviselnem és miután gyakran kell orvosnál ezért v. azért megfordulnom, ezt a következtetést vontam le.

Ha ez valóban így van, akkor azért, mert rohadt nagy stressznek vannak kiteve. Folyamatos készenlétben kell lenniük - ha komolyan veszi a munkáját és becsületes - mindig nyugodtnak és magabiztosnak kell látszaniuk, el kell viseljék a legnagyobb idiótákat is, fel kell ismerjenek nagyon sokmindent, tehát pszichésen nagyon megterhelõ a munkájuk. Én profi gyerekcsõsz vagyok. Nekem a hülye és ostoba szülõket kell elviselnem és miután gyakran kell orvosnál ezért v. azért megfordulnom, ezt a következtetést vontam le.
Szerintem az is benne lehet, hogy (fõleg a háziorvosok) nagyon sok fertõzõ beteggel találkoznak, ami valószínûleg szintén hozzájárul ehhez.

Miért élnek nemi életet azok, akik azt se tudják, hogy hogyan lesz a gyerek?

"ujjtol,tárgyaktol, a sperma átmászik az egész ruházaton..." stb

Legjobb válasz: Ez jó kérdés!Szerintem azt hiszik hogy ha már testileg érettek rá akkor lelkileg is.Én is sokszor megdöbbenek a kérdéseiken,és ilyesztõ hogy már szexelnek.De sajnos ilyen világban élünk,és ahogy látom ez egyre rosszabb lesz.

Ez jó kérdés!Szerintem azt hiszik hogy ha már testileg érettek rá akkor lelkileg is.Én is sokszor megdöbbenek a kérdéseiken, és ilyesztõ hogy már szexelnek.De sajnos ilyen világban élünk, és ahogy látom ez egyre rosszabb lesz.
én még csak 20vagyok, de már sajnos mondhatom, h "ezek a mai fiatalok".itt is nagyon kemény dolgokat írnak.sztem csak vagánykodni akarnak, v nem tudom.az én gyerekem már 7évesen akarja majd kezdeni?azt tuti nem, mert szétverem.:-) sajnos ez tényleg egyre rosszabb, egyre korábban kezdik.
Mert szexelni jó. :-) Ahhoz, hogy erre rájöjjön az ember, nem kell tudnia, hogy hogyan lesz a gyerek. Amúgy a szülõk és iskolák dolga a felvilágosítás, márpedig tudjuk milyen ember szülõk vannak, gyerekük tudatlansága az õ hibájuk.
Olyan 150 évvel ezelõtt a testi és a társadalmi érettség közel egy idõbe esett. A lányok olyan 15-16 évesen kezdtek menstruálni, és olyan 16-17 évesen mentek férjhez. Közben tudták hogy a wszextõl van a gyerek és hogy a "megesett" lányokat lenézi a közösség. Sõt hozzátezsem, akkor még azokat a pasikat is lenézték, akik gyereket csináltak de cserben hagyták a lányt. Ezzel szemben most 10-13 évesen kezdenek menstruálni a lányok, de 20 alatt nem nagyon mennek férjhez. Inkább 25-30 évesen. Nézd meg, az akkori 1-2 évbõl lett vagy 15 év. Na emiatt van az, hogy egyre vacakabb az erkölcs. Közben ugye van fogamzásgátló, óvszer, 72 órás tabi. Tehát jó eséllyel védekezhetnek a gyermekáldás ellen is. Vagy végsõ esetben a gyereket örökbe is adhatják vagy elvetethetik. Vagyis a következmény is kevesebb.
oszinten szolva en sem ertem.de nagyon remelem hogy csak viccelnek!

Miért élik manapság ennyien a facebookon az életüket?

Rengeteg szép lány is van, aki egész nap a facebookon lóg, még akkor is, ha szép az idő, mi történt manapság az emberekkel, senki nem akar már normális kapcsolatokat, csak az említett oldalon lógni? Ez esetleg lehet válasz arra a jelenségre is, miért van annyi egyedülálló mostanában!

Legjobb válasz: Vagy esetleg beszélgetnek valakivel chaten? Én is mindig csak a chat miatt vagyok fent. Valamint, én normális kapcsolatot szeretnék. A facebooknak köszönhetõen elkezdett alakulni valami egy sráccal... Szóval tény, hogy vannak olyanok, akiknek nemvaló a facebook, de azért szerintem nagyon hasznos.

Vagy esetleg beszélgetnek valakivel chaten? Én is mindig csak a chat miatt vagyok fent. Valamint, én normális kapcsolatot szeretnék. A facebooknak köszönhetõen elkezdett alakulni valami egy sráccal... Szóval tény, hogy vannak olyanok, akiknek nemvaló a facebook, de azért szerintem nagyon hasznos.
Nekem nincs is facebook-om:D Ma is nagyon hideg volt de inkább haverokkal lógtam kint:D 15/L
Mert a kockaság a divat. Te ne legyél ilyen, és semmi gond nem lesz. Azt meg mibõl gondolod, hogy sok az egyedülálló?
Mert van. Régen nem volt.
Én a fészbukkon inkább a halálomat élem...
MERT HÜLYÉK. Mindenki az osztályomból facebokozik. ½Ezt láttam ezt osztottzam meg.½ Aki kitalálta helybe le kellett volna lõni.
Én itálom nics is nem szeretem ha belelátnak az életembe. Régen a fiatalok többet mozhogtak stb mos csak a gép

Miért él az a dogma az emberek fejében hogy aki kipróbál bármilyen illegális kábítószert, az valami emberi roncsként végzi és tönkre megy az élete?

Legjobb válasz: Sokszor tényleg így van, de sokszor nem. Szerintem egyfajta elriasztásnak használják, mert úgy gondolják, emiatt kevesebben próbálják ki.

Sokszor tényleg így van, de sokszor nem. Szerintem egyfajta elriasztásnak használják, mert úgy gondolják, emiatt kevesebben próbálják ki.
De miért kell kipróbálni? Normális ember nem próbál kábítószert ki.A hülyegyerek próbálja ki a vasúti vetéket, nem az épeszû!Ezen az alapon a szart is meg lehet kóstolni, de mi értelme? Megismétlem, nem rászokni kipróbálni sem kell!
kipróbál kábítószert ---> roncsként végzi. Ez egy olyan ok-okozati összefüggés, amely igen nagy százalékban következik be. Ennek sok oka van, egyik legfõbb az emberi akaratgyengeség. Másik oka a környezet, ahol kipróbálnak, többnyire már ez is "baráti ajánlásra" történik. Aztán az üzlet. A terjesztõnek is megvannak a módszerei, hogy az alkalmi kuncsaft hogyan legyen állandó. De mindig van egy nagyon kis százalék, aki nem végzi roncsként. Vagy csak tudatos kíváncsi, vagy erõs egyéniség, vagy volt komoly segítsége. Mindegy. A lényeg, hogy nem mindenki megy tönkre, csak nagyon sok. És nagyon kevés pedig nem. De ez már statisztika, tényadat.
Mert ez így igaz.
Nem tudom, jó kérdés, engem is foglalkoztat.Kipróbáltam a füves cigit jó pár évvel(kb 4) ezelõtt, és azóta se szívtam soha többet...
Azért, mert ugyan nem biztos, de igen nagy a valószínûsége. Öreg dohányos és öreg alkoholista van, öreg drogos nincs.
Mert úgy vannak vele, hogy aki egyszer kipróbálta(!), az valószínûleg másodjára is ki fogja próbálni és így elõbb-utóbb rászokik. Nem hiszi el senki sem, hogy kipróbálta, aztán soha többé nem nyúl hozzájuk.
Öreg drogos: A szart nincs. Konkrétan az összes régebbi rockbanda pl... Vegyük csak a ROlling Stonest, mindegyikük vagy 40-50 éve tolja az anyagot, és még igencsak fittek. És hidd el, õk nem a füvescigit szívogatják :) Van rengeteg öreg drogos, csak nem tudsz róla, mert honnan is hallanál ilyenrõl, hogy is ismernél ilyeneket? Ez nem egy társadalmilag elfogadott dolog, ehhez képest az, hogy a nagybácsi alkesz, teljesen publikus infó.
" Megismétlem, nem rászokni kipróbálni sem kell!" Azért szoktál néha tömény szeszt inni, ugye? A füvet meg ne tituláljuk drognak függetlenül attól, hogy az. A heroin, kokain, amfetamin származékok az kábítószerek a javából, a többi meg tiniknek a menõzéshez való dolog.
Ez az evezred vicce... A drogosok maximum 20%-a vegzi "roncskent", a maradek kinovi, elfelejti, vagy nyomja tovabbm de mar tudatosan. Azert, mert te latsz neha 1-et, miert kell azt gondolni, hogy mind egy roncs? Ember, van neked egyaltalan 1 halvany fogalmad is, hanyan drogoznak??? Sokkal tobben, mint gondolnad. Es kepzeld el, nem "roncsok". Azert, mert minden laikus, a bullshitet hallja, a mediaban, meg innen-onnan, ezert van ez a tevedes mindenkiben... Megsugom neked, hogy tobben lesznek "roncsak" a szamitogepes jatektol, mint a drogtol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!