Találatok a következő kifejezésre: Miért él 2 hónapos (18 db)

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért nem marad el a 2 hónapos kislányunk a babakocsiban?

Most kint lehetne a friss leveg?n de pár percet marad el benne. Fekv? helyzete zavarná nem tudom, de menet közben is csak ideig óráig alszik, akkor is cumival. Pedig vinnénk sokat dehát így nem merünk elindulni. Vannak esetleg praktikák erre?

Legjobb válasz: Nálunk se szerette a babakocsit, mert nem látott ki belõle. Azóta van el benne, amióta félig ülõ helyzetbe került és így tud szabadon nézelõdni. Ha nem szereti, nem nagyon tudsz mit tenni...

Nálunk se szerette a babakocsit, mert nem látott ki belõle. Azóta van el benne, amióta félig ülõ helyzetbe került és így tud szabadon nézelõdni. Ha nem szereti, nem nagyon tudsz mit tenni...
esetleg próbáld meg mei taiba vinni :) ha a babakocsit nem szereti, vannak ilyen babák
én is így voltam vele. 3 hónapig csak kendõben vagy kenguruban vittem, aztán egyszer megint beletettem a kocsiba, és semmi kifogása nem volt. mondjuk ilyen melegben jól összeizzadtok, úgyhogy inkább estefelé vagy kora reggel indulj útnak, ha ezt a megoldást választod!
pont 2 hós volt, amikor nálunk is egyszer csak hipp-hopp nem akart benne megmaradni. akkor 2 hónapig macerásan sétáltunk, inkább csak negyed-esetleg fél órákat, s a hordozóban. rácsatoltam a vázra és mentünk. akkor voltak a dög melegek, próbáltam hordozókendõben és kenguruban is vinni, de üvöltött. nekünk nem jött be. könnyebbséget jelent, hogy 4 hósan elõvettem a sport részét a kocsinak, eldöntöttem 160 fokig és abban imád sétálni!!
Nekünk sem szerette a babakocsit :( Van baba, aki hason van el, esetleg azt próbáld meg, vagy autós hordozó, mert abból kilát, és nem egyenesen kell feküdni (ha hasfájós, nem szeret egyenesen lenni), vagy kenguru/kendõk, ilyesmik. Mi 3.5 hónaposan ültettük át 170 fokig döntött sport babakocsiba, abban már jól elvolt.
az enyém is utálta a babakocsit ennyi idõsen. most 4 hónapos és egész jól megbarátkozott vele, de még mindig nem az igazi.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor idõvel megpróbáljuk a sportkocsit
Ritka az a baba amelyik szuper jól elvan ilyen pici korban. Õk hiába "már" kettõ hónaposak még mindig nagyon védtelenek! Az a normális ha még nem szeretik a babakocsit :) Félnek, Anya közelségére vágynak, nem pedig egy "nagy, üres, babakocsira" ahol se melegség, se Anyaillat, se ölelés stb. Most még talán az segíthet ha úgy tolod a babakocsit, hogy Téged "lásson" közben, beszélj hozzá, hogy megnyugodjon, hogy Anya itt van. Ne add fel, szokasd csak! Ahogy nõ és nyiladozk a kis értelme és jobban érdekli a Világ, imádni fog babakocsizni:)

Miért él a 2 hónapos törpenyuszim éjszakai életmódot? Ha éjszakára kiteszem a ketrecét a másik szobába az megoldás lehet?

Az a helyzet hogy nyuszikám képes végigaludni egy egész napot, és éjjel rákezdi a randalírozást a ketrecben, hiába veszem ki egy kicsit szaladgálni.Mivel a szüleim csak úgy engedték meg hogy az én szobámban legyen ezért éjjel nem tudok t?le aludni.Remélem nem zavarom meg vele szegényt ha éjszakára kiteszem a nappaliba.

Legjobb válasz: Nem sokat tudok a torpe nyulakrol viszont az apro ragcsalokrol annal tobbet. Miutan kulonbozo fajtajuak de az alaptulajdonsagok ugyanazok el kell szomoritsalak, hogy a kis ragcsalok jo nagy resze (pl. horcsog, tengerimalac stb) ejszakai allat. Nappal edesdeden szenderegnek es ejszaka van a buli. Nem hiszem, hogy megzavarod ha kiteszed a szuret. Ez ot ugysem erdekli csak az, hogy meglegyen az amivel "ledolgozhatja" a mozgasigenyet.

Nem sokat tudok a torpe nyulakrol viszont az apro ragcsalokrol annal tobbet. Miutan kulonbozo fajtajuak de az alaptulajdonsagok ugyanazok el kell szomoritsalak, hogy a kis ragcsalok jo nagy resze (pl. horcsog, tengerimalac stb) ejszakai allat. Nappal edesdeden szenderegnek es ejszaka van a buli. Nem hiszem, hogy megzavarod ha kiteszed a szuret. Ez ot ugysem erdekli csak az, hogy meglegyen az amivel "ledolgozhatja" a mozgasigenyet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül kiteszem éjszakára:) Csak az a baj hogy ha kiteszem sem engedhetem ki a ketrecbõl, mert felügyelet nélkül nem merem kinnt hagyni. Pedig úgy volna neki a legjobb...


Miért lehet az, hogy 2 hónapos babám a délutáni szopi után a fürdésig nem alszik el és szinte végig sír?

Anyukám szerint a hasa fáj, de csak ilyenkor? Egyébként éjszaka jól alszik, 4-5 órára eszik és a déli szopi után is kint a babkocsiba, ilyenkor nem fáj a hasa, csak mindig ugyanakkor? Vagy mi lehet, volt így más is?

Legjobb válasz: Az én 1 hósom egész nap sír!!! És éjjel sem hagy aludni, hajnalban már csak a mellkasomon jó neki. Én cserélnék veled.

Az én 1 hósom egész nap sír!!! És éjjel sem hagy aludni, hajnalban már csak a mellkasomon jó neki. Én cserélnék veled.
Szia az En kisfiam 3 hòs és ugyan ez van a vèdõnõ szerint érik az idegrendszere és ezt tùl kell élni:(( 4-6 hètig is eltarthat szerinte elkeserìtö 3 hònap kemèny hasfàjàs utàn!:(
Ez nálunk is mindkét gyereknél így volt 1-2 hétig. Az egész napos ingerek elfárasztjak.
Ugyanez volt nálunk is. dél körül aludt egyet aztán fent volt egész estig... persze fáradt volt és nyûgös, mostanság (3 és fél hónapos) kezdett el késõ délután is aludni.. ami persze teljesen felborította a napirendet :D... de azóta sokkal kiegyensúlyozottabb.
igen, egyfajta idegrendszeri fáradtság, pár hét és túljut rajta :) Nálunk 6 hónapos lesz, de megoldotta azzal, hogy alszik még egy rövidet a délutáni alvása után, a fürcsi elõtt, ettõl tündérbogár lett most már a fürdetés, elõtte az is végigsírós volt, mert már holtfáradt volt szegénykém. Próbáld ki esetleg hogy akkor viszed sétálni, hátha elszunnyad a kocsiban (bár jön a tél és a korán sötétedés..), vagy szobahinta
már elég idös általában ilyen korban elég sok göri mar nem jár alomra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!

Vajon miért nem fogadja el a cicit a 2 hónapos kislányom?

Ma este nem fogadta el az egyiket. Csak iszonyúan sírt. Csak a másikat fogadta el. Miért lehetett ez? Ugye tudom még tovább szoptatni?

Legjobb válasz: Nem volt nagyon tele a melled?Lehet,hogy nem tudta rendesen bekapni.Ha a tejed lenne kevés,akkor a másikból sem tudna szopizni.

Nem volt nagyon tele a melled?Lehet, hogy nem tudta rendesen bekapni.Ha a tejed lenne kevés, akkor a másikból sem tudna szopizni.
Szia! Kb.a fiam is ennyi idõs volt amikor neki az a szokása lett, ha kiszívta az egyik cicit és a másikra át akartam rakni ordított és nem volt hajlandó enni. Azt a cselt csináltam, hogy nem átfordítottam, hanem áttoltam vagy egy párnát tettem alá vagy párom fogta. 1 hét alatt elmúlt ez a hóbortja, a gyerekorvosnak amikor mondtam azt válaszolta ki fogja nõni, így is lett.Próbáld te is kicsit becsapni!
Szia! Nálunk is ez a helyez. Az én fiam most 12 hetes és a bal mellembõl nem igazán akar enni. Ha azt adom neki mindig átfordul a másik oldalra. Nem sír, csak mindig átfordul, elég akaratos, nem tudom megetetni normálisan ebbõl a mellembõl. Én azt csinálom, hogy ha nem fogadja el akkor lefejem abból a tejet és beteszem a többi közé a fagyasztóba. A másik cicibõl rendesen eszik.
Csinált néhányszor ilyet az én fiam is, most 5 és fél hónapos, vígan szopizik:) )) Próbálhatod azt is, hogy lába hónalj felõl van, és akkor ugyanabban a testhelyzetben van, mintha a másikból szopna. Nekem mensi elõtt volt küzdelmes a dolog, de akkor értelem szerûen mindkét mellnél...
Mert valamiért nem izlik neki, túl nagy/kicsi/rossz formájú stb.
Én úgy vettem cumit, hogy melyiknek a formája/vastagsága hasonlit leginkább az én mellbimbómra. Próbáltam azóta két másik fajtát is, illetve az eggyel nagyobb méretet, mert már átlépte a hónaphatárt, de azok nem kellenek neki...
Több variáció is van: - Érdekesebb a keze, hiszen nem rég talált rá, és azért eszi, rágni is fogja még egy ideig, ami teljesen normális. - Nem teszik neki, mert a játszócumiból nem jön semmi. - Nem tetszik neki a cumi, amit próbáltál, itt lehet több "gondja" is. Lehet, hogy puha neki, vagy kemény, vagy jó az alakja, vagy nagy az a része a cuminak, ami a szájába kerülne. Szerintem próbálj meg másfajtát is, még vagy kettõt hármat. Ha azok sem kellenek, akkor rakd el a cumikat, és próbálkozz egy pár hét múlva újra.
Vagy nem jó az alakja a nem kimaradt, bocs
Az elején (most 3 hós) én is adtam neki cumit, de mindig kiköpte. Nem eröltettem. Most megtalálta a kis kezét és azt eszi, lehet hogy még jobb is mint a cumi.
Jobb lenne amennyiben igényli inkább a cumira szoktatni, a késõbbiek folyamán könnyebben le lehetne róla beszélni, a keze mindig "kéznél lesz". Nagyobb korban nehezen tudod majd leszoktatni róla, nem beszélve a higiéniáról, amikor már mindent megfog, mászik, ha bajban lesz, akkor is az ujjacskáját fogja bekapni.
Én is megvettem a fél DMes készletet, amikor megszületett, hiába. Kb fél éves korában abbahagyta az ujjrágást, mert sok minden érdekes dolgot fedezett fel, kinyílt a világ. Azóta se cumi, se ujj. A legjobb. Nehogy rászoktasd, ha nem kéri. Mondjuk akkor nem is fogod tudni. Gondolom szoptatod, õk kevésbé szeretik a cumit.
Ne eröltesd a cumit, ha nem kéri. Örülj neki! A lányom sem cumizott, a szomszéd kisfia pedig még 5 évesen is. Alig bir beszélni, mert a cumi állandóan a szájában van és a fogait is elnyomta, elgörbitette.
Unokatesóm nem cumizott, viszont az ujjával teljesen kifelé nyomta az elsõ fogait. Inkább a cumi.

2 hónapos kisfiam miért utasítja el az egyik cicit?

eddig nem volt gond, pár napja viszont a "jobban tejel?" cici nem kell neki.

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy a tejbelövellés ereje kellemetlen neki. Szerintem próbáld meg, hogy mielõtt odaadod neki ezt a "jobban tejelõ" cicid fejsz belõle egy kicsit, hogy ne olyan nagy sugárban kapjon belõle az elején. Sok türelmet és szép babázést kívánok!

Szia! Lehet, hogy a tejbelövellés ereje kellemetlen neki. Szerintem próbáld meg, hogy mielõtt odaadod neki ezt a "jobban tejelõ" cicid fejsz belõle egy kicsit, hogy ne olyan nagy sugárban kapjon belõle az elején. Sok türelmet és szép babázést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Szia! köszönöm a segítséget. megpróbálom, hátha bejön.

Miért lustulhatott el egyik napról a másikra a 2 hónapos, eddig nagyon szépen szopizó kisfiam?

Eddig 20-30 perc alatt szopizott 160-180 grammot, most meg egy óra alatt 100-at is alig, azt is nagyon lassan, szenvedve. Félek, hogy nem fog gyarapodni megfelel?en.

Legjobb válasz: Szia biztos hogy a fiucska lusta ? Nem lehetséges hogy már nem annyirra táplálo a tej és kevés is? Mert akkor potolni kell tápszerrel is

Szia biztos hogy a fiucska lusta ? Nem lehetséges hogy már nem annyirra táplálo a tej és kevés is? Mert akkor potolni kell tápszerrel is
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a gyors választ, de nem vagyok biztos abban, hogy a tejcsi kevés, mert amikor megkínálom a másik cicvel, nem fogadja el. :( Sõt, néha úgy tûnik, mintha elfelejtette volna, hogy hogyan kell bekapni a mellbimbóm. Pedig csak játszócumija van, cumisüvegbõl nem kap semmit.
Értelek a növérem volt igy és neki sajnos utána már nem is szopizott a kisfiam kigy lefejte és cumisüvegbõl etette de remélem veletek nem ez lesz
Szia.Mi is így voltunk, e´n vettem bimbóvédöt, (AVENT, ilyen ve´kony szilikon)e´s csodák csodájára beindult a szopizás.Annyi volt a gond, hogy lusta volt a lányom, és ezzel a szilikonnal könnyebben tudta szívni.Azóta rendesen szopizik, minden segédeszköz nélkül. Egy próbát megér. 16hetes kislány anyuka´ja.
Szia én egyelõre nem nyúlnék tápszerhez, mert ha kevesebb lenne a tejed, akkor éppen, hogy mohón szopna, és nem dudlizna órákat. Szerintem egyik napról a másikra pedig nem lesz kevésbé laktató a tejed, mi lenne az oka annak? Hány kilós a baba, mert a 160-180 gramm egy 2 hónaposnak szép teljesítmény!!! A helyedben az LLL-el felvenném a kapcsolatot, biztosan tudnak segíteni. Nálunk a 3. hónap környékén volt ilyen "szenvedés", amikor elkezdett nyálazni a foga miatt, és annyira összenyálazta a mellbimbómat, hogy állandóan kicsúszott a szájából, össze-vissza kapkodta a fejét, és a végére úgy elveszítette a türelmét, hogy ordítani kezdett. Egy pár nap eltelt mire erre rájöttem, és egyszerûen letöröltem egy zsepivel szopás közben. Azóta ez a probléma elmúlt. Létezik szopási sztrájk is, bár azt nem tudom, hogy milyen, mert nálunk nem volt... Azt is olvastam, hogy a füle is fájhat, és az intenzív szopástól még inkább érzékeny, ezért "lustult" el. Remélem megoldódik a probléma!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon szeretném minél tovább szoptatni a Babámat, de sokszor hallottam már, hogy "csak 2-3 hónapig vudtam szoptatni" kezdetõ történeteket. Remélem nálunk nem errõl van szó!
A bimbóvédõ tényleg jó. Az én kicsikém is csak azzal eszik, anélkül nem kell neki a cici, de pl a cumisüveg se. Próbáld ki sztem te is, lehet bejön. Ne add fel semmiképp. Nálunk is volt ilyen idõszak, de túljutottunk rajta. Azóta cicimániás 4 hós múlt. Sok sikert!
A játszócumi is bazavarhat, én megpróbálnám pár napig hanyagolni... egy próbát megér, nem? Ritka, hogy ilyen történik, de lehet, hogy pont ti vagytok abban a kis százalékban sajnos :( Sokat legyél vele összebújva, nagyon gyakran kínáld emg szopival. És felhívhatsz egy tanácsadót is: http://www.lll.hu/telefon

Miért sír a 3 hónapos kisfiam a fürdetésnél? Eddig annyira szeretett fürödni most meg 2 alkalommal nagyon sír, nem ejtettem el és víz se érte olyan helyen (arcán), ahol megijedhetett volna.

Más is járt már így? Remélem nem fog ez sokáig tartani, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.

Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.
nekem akkor sírt (1-2alkalom) amikor már nagyon fáradt, nyûgös és éhes volt egyszerre.De akkor semmit se tudtam kezdeni vele. Próbáltad valahogy elterelni a figyelmét...figurákkal.mi pl.halacskázunk, mikor ezt meghallja olyan nagyokat csapkod, hogy minden csupa víz. kitartás
A kérdező hozzászólása: Nem fáradt, és nem éhes elõtte nagyokat nevetett, ahogy víz érte a seggét rögtön ordítani kezdett semmivel nem lehetett a figyelmét elterelni az apja próbálta, de azért köszönöm :)
Szia. Mi is jártunk már így. Kiderült, hogy kicsit ki volt pirosodva a popsija, és valószínû csípte a víz neki. Ilyenkor picit hûvösebbre csináltam a vízét, és akkor nem sírt. Persze nem hidegre, csak egy-két fokkal langyosabbra.
Mi ugyanígy jártunk 3 hónapos kora körül, nem jöttünk rá, mi volt a gond. Egy hét hiszti után abbahagyta magától. Azóta (4 hónapos) nincs gond a fürdetésnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!