Találatok a következő kifejezésre: Miért ég nyelőcsövem (3 db)

Miért ég a nyelőcsövem? Tényleg hajasbabám lesz?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Semmi alapja nincs ennek a hiedelemnek!Azért ég a gyomrod,mert minden izom meglazul és minden izület hajlékonyabb lesz a hormonális változások miatt.Tehát a gyomorzáró gyûrûs izom is ernyedtebb lesz,ezért a gyomorsav képes visszafolyni a nyelõcsõbe és ez az az égetõ érzés,amit érzel.Igazán nem is jó rá a savlekötõk semmilyen formája(rennie,stb),csak a szülés!:-D

Semmi alapja nincs ennek a hiedelemnek!Azért ég a gyomrod, mert minden izom meglazul és minden izület hajlékonyabb lesz a hormonális változások miatt.Tehát a gyomorzáró gyûrûs izom is ernyedtebb lesz, ezért a gyomorsav képes visszafolyni a nyelõcsõbe és ez az az égetõ érzés, amit érzel.Igazán nem is jó rá a savlekötõk semmilyen formája(rennie, stb), csak a szülés!:-D
Szerintem ez kicsit butaság! Nem szabad ilyen dolgokban hinni , mert csalódás éri az embert! Vannak olyan emberek is akik a pocid formája és nagysága alapján megmondják , hogy kisfiú vagy kislány! 25 hetes kismama
Persze, régen mindenre találtak "magyarázatot"...Talán nem kellenne ilyeneket elhinni, sokkal ésszerûbb lenne!!!
Igen., a sav okozza, minden más hiedelem.
A gyomorsav okozza. Végy Rennie-t, azt kismamák is szedhetik, és megköti a gyomorsavad mielõtt tönkremennne a nyelõcsöved. Nekem is be kell vennem szinte minden nap. De az van ráírva hogy napi max 10-et lehet bevenni, én 1-et vagy 2-õt szoktam max összességében, és egyszerre csak egy felet, mert már az is segít.
Ez a gyomorsav miatt van, a baba haja ebben nem játszik. Nekem is égett állandóan, oké, hajjal született a fiam, de most öt hónapos és majdnem kopasz :) Persze ezeknek a népi hiedelmeknek megfigyelés az alapjuk, de azért ez nem tudományos tény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Italozas után ég a nyelőcsövem. Miért? Nagy baj?

Italozas utan faj a nyelocsovem. Olyan egeto erzes, mint amikor nagyon sokat dohanyzik valaki. Torokfajas szeru, de nem az. Gondolom az alkohol kikezdi, de ugye nem veszelyes ez, vagy nem egyedi problema? Ma pl egy uveg bort, 3-4 palinkat es 2 vodkat ittam.

Legjobb válasz: ha sok piát keversz akkor elõferdül bizony hogy kellemetlen nyelõcsõ fájdalmak lesznek másnap. Ha pl csak sört iszol nem lesz túl sok bajod. De valaki alapvetõen kevésbé bírja az alkoholt ebbõl a szempontból. Valaki szanaszét issza magát és másnap csak a feje fáj, valakinek a hasa, valakinek a nyelõcsöve stb

ha sok piát keversz akkor elõferdül bizony hogy kellemetlen nyelõcsõ fájdalmak lesznek másnap. Ha pl csak sört iszol nem lesz túl sok bajod. De valaki alapvetõen kevésbé bírja az alkoholt ebbõl a szempontból. Valaki szanaszét issza magát és másnap csak a feje fáj, valakinek a hasa, valakinek a nyelõcsöve stb
Az alkohol(akárcsak a kávé, tea)fokozza a gyomorsav termelést.Ami Neked valószínûleg amúgy is több. Ha nem figyelsz oda rá gyomornyálkahártya, nyelõcsõ gyulladás, sõt fekély is lehet a következménye.
A kérdező hozzászólása: Jezus isten! De meg csak 25 vagyok! Az ilyen szelsoseges dolgokhoz hosszu evtizedes alkoholizalasok kellenek nem? Megelozeskeppen milyen orvoshoz lehet menni allapotfelmeresre?

Pár napja esténként ég a torkom és a mellkasomnál a nyelőcsövem.23 hetes vagyok. Ez gyomorégés lenne? De miért csak este?

Este semmi megterhel?t nem eszek, pl este egy tányér tejbegríz volt a vacsi.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek is a választ! Ki fogom próbálni a hideg tejet is! Remélem beválik valami és nem fog rosszabbodni :) Szép babavárást nektek is!
szia, nekem is inkább este jelentkezik. Lugos vizet iszom, ez úgy tûnik nagyon jó rá, mert nálam teljesen mindegy mit eszem.
Nekem is ilyen tüneteim voltak és nekem is este. Igaz, fekve. A kaja ilyenkor nem sokat számít (persze, ha nehéz, savas ételt eszel, az még rosszabb), a baba nyomja a belsõ szerveidet, asszem ezért van. Én végigkínlódtam vele, nem szedtem semmit rá, száraz kekszet ettem, meg feljebb emeltem a párnámat. Lehet szedni gyomorégést enyhitõ bogyókat terhesen is, beszéld meg a dokiddal. Én homeopátiát fogok szedni legközelebb, de fejbõl sajnos nem tudom, melyik szer jó ilyenkor. A patikákban általában lehet kapni egy könyvecskét, benne van az összes homeós bogyó javallata, még csak megvenni sem kell, csak kérd meg a gyógyszerészt, nézze meg a várandós részben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hát akkor ez már így marad, bár remélem rosszabbodni nem fog. Biztos a baba nyomja a szerveim, és a gyomrom is kisebb lehet már. Majd utánanézek ezeknek a homeós bogyóknak, használok én is pl megfázásra.
Szia Én salvus vizet ittam attól jobb volt
Olvass a reflux-ról. Ez annak a tünete. Nekem is volt, ha fekszel, a gyomorsav visszafolyik a nyelõcsövedbe, és az okoz égetõ érzést.
Anyum dietetikus szakácsnõ egy kórházban és ha ott gyomorégéses beteg van, akkor hideg tejet adnak neki. 22 hetes kismama vagyok és nekem is elõfordul ritkán, de nekem bevált a tej, csak minél hidegebb legyen, nekem az a lényeg. :) Ja és érdekességképp azt mondják, ha a kismamának ég a gyomra, akkor nõ a pici haja.:) Kellemes babavárást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!