Találatok a következő kifejezésre: Miért ébrednek a (99 db)

Miért ébred a 3, 5hónapos babám az elmúlt éjszakákon többször?

1hónapos kora óta vacsi után(rögtön alvás olyan 7körül)csak hajnali 1-2 és 4-5körül ébredt enni.Mostanában viszont kel 12kor 2kor 4kor és 6kor végleg fölkel.

Legjobb válasz: Amikor 2 óránként cicizik úgy látod,hogy eszik is rendesen vagy csak nyugtató cicizik??Ha igen akkor nappal eszik eleget???Elég a tejcsid? Egyébként nállunk is pont olyan 3,5 hónaposan ezt csinálta és én akkor utánna olvastam,hogy lehet a fogzás miatt,hogy gyakrabban ébred!Azt gondoltam ez még egy kicsit korai,hogy fogzás miatt de attól,hogy még nincs annyira beduzzadva az ínye attól még lehet mert állítólag éjszaka "mozognak"a csontok!Úgyhogy adok neki éjszakára chamomilla homeo bogyót é azóta jobb!Ha mégsem fogzás akkor sem ártasz a homeos bogyóval(bár nállunk már más jelei is vannak a fogzásnak:nyálfolyás,mindent töm a szájába)Ja és nekem is körbevándorolta a kiságyat éjszaka,beleraktam hálózsákba és azóta jobb a helyzet!arra szerintem vigyázz,hogy ne mindenre reagálj cicivel mert akkor nagyon hozzászokik és késõbb is majd csak arra tud visszaaludni!Remélem tudtam segíteni! 4 hós kisfiú anyukája

Amikor 2 óránként cicizik úgy látod, hogy eszik is rendesen vagy csak nyugtató cicizik??Ha igen akkor nappal eszik eleget???Elég a tejcsid? Egyébként nállunk is pont olyan 3, 5 hónaposan ezt csinálta és én akkor utánna olvastam, hogy lehet a fogzás miatt, hogy gyakrabban ébred!Azt gondoltam ez még egy kicsit korai, hogy fogzás miatt de attól, hogy még nincs annyira beduzzadva az ínye attól még lehet mert állítólag éjszaka "mozognak"a csontok!Úgyhogy adok neki éjszakára chamomilla homeo bogyót é azóta jobb!Ha mégsem fogzás akkor sem ártasz a homeos bogyóval(bár nállunk már más jelei is vannak a fogzásnak:nyálfolyás, mindent töm a szájába)Ja és nekem is körbevándorolta a kiságyat éjszaka, beleraktam hálózsákba és azóta jobb a helyzet!arra szerintem vigyázz, hogy ne mindenre reagálj cicivel mert akkor nagyon hozzászokik és késõbb is majd csak arra tud visszaaludni!Remélem tudtam segíteni! 4 hós kisfiú anyukája

Miért ébred a majd 4hós babám éjjel?

A napokban 4-5 éjszakát átaludt, ha meg felébredt, csak félálomban volt, és kajcsi után azonnal visszaaludt. Az utóbbi 3 éjjel felébred, megetetem, és kb. 2órát fennvan, teljesen éber, vigyorog, nyüszög, mikor mi. Aztán belefárad, és elalszik, reggel pedig korábban ébred, mint eddig. Napközben odafigyelek pedig, hogy ne sokat aludjon, nehogy felcserélje a napszakokat. Azt sem gondolom, h este nem lakik jól, tápis, "bever" 180-200ml-t. Bánt, h a környezetemben vhogy minden vele egykorú baba átalussza az éjszakát. :( Mi lehet a gond? Ja, és eddig hasra fektettem az emésztése miatt is, és így hamarabb vissza tudott aludni, most nem tetszik neki. Mióta rájött, h a fejét tudja emelgetni, azótra álmában is ezt teszi, és fel is ébreszti magát. KÉnytelen vok oldalt fektetni, de hanyatt fordul, így hajnalra meg fáj a pocak, pedig rég fájt már.

Legjobb válasz: szia nekem kisfiam 4,5 hósan aludta át éjszakákat amikor külön szobája lett s elkezdem neki szilárd kaját(tejpépet)adni....sztem ne hidd el h mindenki környezetedben végig alussza....s ne is foglalkozz vele..lehet front foga v bármi felébreszti...

szia nekem kisfiam 4, 5 hósan aludta át éjszakákat amikor külön szobája lett s elkezdem neki szilárd kaját(tejpépet)adni....sztem ne hidd el h mindenki környezetedben végig alussza....s ne is foglalkozz vele..lehet front foga v bármi felébreszti...
Az én babám 9 hónapos és most is felébred éjszaka. Kb 4 hónapos kora óta nem eszik éjjel, de felébre, kicsit nyöszög, sokszor elül és fel is áll az ágyában, ekkor oda adom neki a cumit, lefektetem és alszik tovább. De 1-2 alkalommal mindig felkel. Nekem is van olyan barátnõm, aki azt állítja, hogy õ nem tudja, hogy milyen fent lenni éjszaka egy babával, mert neki azonnal átaludta az éjszkát a most 11 hónapos babája. De az a helyzet, hogy én ezt nem igazán hiszem el. Szerintem csak nagyzolni akar. Nem gondolom, hogy ciki lenne, ha egy baba felkel éjjel.
Nálunk is ez volt egy hétig, de aztán simán elmaradt. Nem tudtam mitõl volt, telehold, front, vagy csak sokat aludt e nappal, de 5-6 nap után megint rendesen aludt. Az pedig ne érdekeljen, hogy más babája hogy alszik, ez nem lóverseny. Ha kell, hónapokig éjjszakáznak az anyukák. Minden gyerek másképp egyforma! :) Édes teher ez! :) Az elõttem író, kétkedõ anyukának üzenem, hogy akár hiszi, akár nem, a mi babánk is az elsõ estétõl átaludja az éjszakát, csak néha fordulnak elõ ilyen éjjelek. Neki sem kell senkivel, és senki más gyerekével foglalkozni.
A második hozzászóló vagyok. S csak azt szeretném mondani, hogy az általam írt "kedves barátnõmrõl" csak annyit, hogy azért kételkedem nála ebben, mert ha öt percre megállok vele beszélgetni, tuti, hogy egy mondat után "kiderül", hogy az õ gyeereke mennyivel ügyesebb nemcsak az enyémnél, hanem mindenkinél. Az övé már három hónaposan 350 ml-t evett, ha az enyém egy doboz krémtúrót evett meg akkor az övé mindjárt kettõt... és még sorolhatnám, de szerintem nincs értelme. Illetve sokszor veszem észre, hogy belebukik néhány mondat után saját elmondásába. Na ezért nem nagyon hiszem el neki a dolgot. Neked viszont gratulálok, szerencsés vagy. De én se panaszkodhatok, mert az én lurkóm viszon rettentõen nyugodt természet, könnyen mozgok vele bárhova. Kinek ez kinek az könnyebb. Sok boldogságot minden babázónak!

Miért ébred a babám fél óránként egész éjszaka?

Este fél 10-kor aludt el, azóta...már teljesen kivagyok. Megpróbáltam itatni, 1 kortynál többet nem kért. Meleg van sajnos az ? szobájában is, ezért csak egy pelenka és egy napozó van rajta és semmi több. Tehát nincs túlöltöztetve. Éhes nem lehet. Amikor felébred, akkor pár másodpercig sírdogál, aztán inkább nyöszörög. hallom (bébi?rön keresztül), ahogy forgolódik,hánykolódik. Most is megint átrendezte a kiságyat, keresztbe fordult, úgy persze nem fér el és lábaival dobolt a kiságy rácsán.

Legjobb válasz: biztos vagyok benne hogy a meleg miatt

biztos vagyok benne hogy a meleg miatt
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor is a meleg miatt lehet ez, ha elõtte átaludta az éjszakát? Hiszen nem csak tegnap volt meleg..?
Nekünk ugyanilyen volt az éjszakánk, azzal a különbséggel, hogy a babámmal alszom/aludtam volna. Õ már egy órája fel is kelt, pedig 8 körül szokott. Megnéztem az idõjárást, elvileg nincs front. Hulla vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: Akkor kitartást nekünk a mai napra és reménykedjünk, hogy a ma éjszaka már jobb lesz!
Hajnal 2 óta nem aludtam, 4-ig volt fent a fiam, pedig 2 hetes korától végigalussza az éjszakákat. Persze elaludt végül az én helyemen én meg nem fértem el az ágyban. :(
Nem írtad, hogy mennyi idõ. Ha túl van már a hasfájós korszakon, akkor lehet, hogy a fogacska a bûnös. Mi is 6 hetet kinlódtunk, mire kibújt az elsõ kettõ. Próbáld ki a a viburcol kúpot, az homeopátiás készítmény, fogzásra való.
2. vagyok. Hogy vagyok? nálunk egyfolytában megy a panaszkodás, sírás, nem alvás, hiszti. Annyira fáj már a fejem. Sehol sincs el, még az ölemben sem.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.-utolsó! Nálunk is nagyon kemény ez a mai nap. Ráadásul nem hajlandó enni, hiszti, sírás. Persze vannak jó pillanatai is, de csak ha mellette vagyok közvetlenül és vele foglalkozok. Még a délután is biztos téboly lesz. Egyébként holnap lesz 8 hós a babám.


Miért ébrednek a férfiak merev pénisszel?

Van különösebb oka?

Legjobb válasz: Férfiaknak általában éjszaka kb 7x állfel. 70-100 percenként.Ezt agy irányitja a közponzi idegrendszeren keresztül.Oka :a müködési renszer leellenõrzése . /biológia / Lehet utána olvasni .

Férfiaknak általában éjszaka kb 7x állfel. 70-100 percenként.Ezt agy irányitja a közponzi idegrendszeren keresztül.Oka :a müködési renszer leellenõrzése . /biológia / Lehet utána olvasni .
7-szer álmukban? Hûûûû! Na majd ha egyszer megtalálom életem párját, esküszöm utánajárok ennek! Majd néha virrasztok titokban! ;-) 34N
1. A férfiak ált. hajnaltáj álmodnak erotikus dolgokról (én mindig a legjobb résznél ébredek fel:() 2. Vizelési inger is kiválthatja.
A vizelettel teli húgyhólyag ingerli a prosztatát.

Mit adtok 9-10 hós babátoknak uzsira és vacsira? Miért ébred a kislányom már éjjel egykor farkas éhesen?

Nagyon lassan haladunk az étkezések kiváltásával, még csak az ebédet sikerült f?zire, az uzsit pedig tejpépre (gyümivel). Este 19.15-kor és 20.45-kor tápit eszik (összesen kb. 300 millit - se többet, se kevesebbet), majd elalszik. Próbáltam az els?t zöldségpéppel helyettesíteni, de nem fogadja el eddig. Éjjel pedig már egy órakor enni akar, 120-150-et lehúz, aztán néha még négy óra körül is. Nálatok hogy van ez?

Legjobb válasz: Persze, itatom is sokat. A jó éjszakát Beba nem túl sûrû? Van rendesen kaki?

A kérdező hozzászólása: Persze, itatom is sokat. A jó éjszakát Beba nem túl sûrû? Van rendesen kaki?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, minden jót nektek!
Szia! Az én babám, 7-én lesz 9 hónapos. Õ csak reggel és este eszik tápszert, tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsonna tejpép. Én nem rakok hozzá délután már gyümölcsöt. Este viszont BEBA jó éjszakát tápszert adok neki. Miután ezt adtam neki este, azóta alussza át az éjszakát. Ja, és uzsi 17 óra körül van, vacsora 19:30 körül.
szia! az én fiam is tápis volt, de 2hós korától nem kelt éjjel.. igen, valszeg nem elég neki a napi kaja, azért kel, de lehet szomjas is, teáztatod? az ebédben van husi is? a tejpép nekünk is ment, de a reggeli és a vacsi a mai napig kakaó-régen tápiból, most babatejjel- nálunk elõször az üveges kaják váltak be, 15hós koráig, amit fõztem nem ette.. próbáld meg hátha.. azok jó laktatóak.. uzsira gyümi, tejpép volt nálunk is...
2.vagyok: baba joghurtot és baba pudingot is kapott néha, az is bevállt uzsira
én uzsira zab vagy tönkölybúza kását adok neki néha gyümivel néha nem, este fõzelék amit ebédre is husival vagy sajttal. éjjel nem kel. 4-5 körül uzsi, 7 körül vacsi 8ra alszik kb reggel7ig.9, 5 hós
Az elsõ vagyok. Nem vészesen sûrû, sõt, és egyáltalán nem fogja a baba székletét. Próbáld ki, hátha segít!

Miért ébrednek a babák egyre korábban?

Lányom régen elaludt akár fél 11-11-ig is, aztán állandó lett a 9-fél 10, majd a 8, és most már fél 7-7-kor fennt van , és nem alszik vissza...

Legjobb válasz: Hát az én lányom még soha nem aludt 11-ig, pedig tudtam volna értékelni. 8 hónapja 6-kor kel és ebbõl a jó szokásából nem hajlandó lejebb adni!:-) Hál' istennek 8-9 között visszaalszik / most is / és meg tudok fõzni. Szóval szerintem örülj neki, hogy a pici babád ilyen szépen aludt eddig és reménykedj, hogy ne akarjon még korábbi idõpontban kelni.:-)

Hát az én lányom még soha nem aludt 11-ig, pedig tudtam volna értékelni. 8 hónapja 6-kor kel és ebbõl a jó szokásából nem hajlandó lejebb adni!:-) Hál' istennek 8-9 között visszaalszik / most is / és meg tudok fõzni. Szóval szerintem örülj neki, hogy a pici babád ilyen szépen aludt eddig és reménykedj, hogy ne akarjon még korábbi idõpontban kelni.:-)
bocs...lejjebb
Ahogy nõ, egyre kevesebb az alvásigénye a babádnak és õ úgy látszik így oldja meg, hogy reggel kel korábban. Az én lányom eleinte 9-ig aludt, de éjjel, hajnalban is fenn volt, aztán egyre tolódott a hajnali felkelés, de már nem tudott sokáig visszaaludni. Ma pl. negyed 7-kor kelt (igaz hajnalban nem), de én örültem, mint majom a farkának. :)

Miért ébred sírva minden napközbeni alvás után a nyolc és fél hónapos kisfiam már kb másfél hónapja?

Ez valami életkori sajátosság? Úgy értem, pszichés oka lehet? Mostanában elkezdett félni az idegen babáktól, de csak t?lük, a feln?ttekt?l nem! Volt már ilyen "korszaka", hogy félt más babáktól, de elkezdtünk közösségbe járni (zenebölcsi, Ringató, úszás...) és megoldódott. És most nem tudom, megint mi lehet vele.

Legjobb válasz: Nem tudom sajnos a választ, de nálunk is ez van már egy hónapja, 8 hónapos a fiam. A napközbeni alvásból is sikítva ébred, van, hogy vissza lehet simogatni, de van, hogy nem, utána viszont pár perccel már mosolyog is. Reggel is, mikor hajnalban 5-6-kor ébred, akkor sírva, aztán mikor 8-9-kor ébred, meg sem hallom, mert csak kuksol ki a kiságyból. Nem tudom mi lehet velük. :o(

Nem tudom sajnos a választ, de nálunk is ez van már egy hónapja, 8 hónapos a fiam. A napközbeni alvásból is sikítva ébred, van, hogy vissza lehet simogatni, de van, hogy nem, utána viszont pár perccel már mosolyog is. Reggel is, mikor hajnalban 5-6-kor ébred, akkor sírva, aztán mikor 8-9-kor ébred, meg sem hallom, mert csak kuksol ki a kiságyból. Nem tudom mi lehet velük. :o(
Az én fiam akkor ébred sírva, amikor nem alussza ki magát és még fáradt. Nem biztos persze, hogy nálatok is ez a helyzet, de én ezt figyeltem meg.
A kérdező hozzászólása: Akkor Ti is sajnos hasonló helyzetben vagytok. :( Hátha lesz valaki, aki tudna rá magyarázatot adni! Nagyon várom már, hogy elmúljon ez az idõszak, olyan rossz nézni szegényt!
sajnos nem tudom megmagyarázni, de az enyém mindig sírva ébred, még ha ott állok mellette, akkor is, születése óta. 6 hónapos
az én fiam napközben mindig sírva kel.ott kell lennem mellette, simogatni, beszélgetni hozzá, ha nagyon sír, magamhoz ölelni.aztán lassan abbahagyja és mosolyog.

Miért ébred éjszaka ennyiszer a babám?

Eddig éjszaka egyszer ébredt szopizni hajnalban. De két három hete van hogy háromszor is felkel enni. Ny?gösködik a foga miatt, lehet attól vagy nem elég már neki a tejcsi és lassan kezdjem a hozzátáplálást??

Legjobb válasz: Milyen mázlista vagy :) Az enyém egy éves koráig másfél-két óránként ébredt, már alvásambulanciát fontolgattuk, a védõnõ tanácsára, de nem vettem rá magam. Aztán 18 hónapos koráig már "csak" 3x ébredt fel éjjel. Másfél éves kora óta viszont alszik estétõl reggelig :) Mindjárt 2,5 éves. Bocsi, tanácsot nem tudok adni, csak azért írtam lásd, van nálatok rosszabb helyzet is :) Kitartás!

Milyen mázlista vagy :) Az enyém egy éves koráig másfél-két óránként ébredt, már alvásambulanciát fontolgattuk, a védõnõ tanácsára, de nem vettem rá magam. Aztán 18 hónapos koráig már "csak" 3x ébredt fel éjjel. Másfél éves kora óta viszont alszik estétõl reggelig :) Mindjárt 2, 5 éves. Bocsi, tanácsot nem tudok adni, csak azért írtam lásd, van nálatok rosszabb helyzet is :) Kitartás!
Az én fiamnak 4, 5 hónaposan jött ki az elsõ foga, addig egyszer kelt éjszaka. A foga miatt viszont elkezdett egyre többet kelni. Én is csak szoptattam, a cicivel megnyugodott és aludt tovább. Viszont ahogy egyre fájdalmasabbak lettek a fogak, úgy egyre többet is ébredt. 1 éves kora körül már volt, hogy akár óránként fent volt, akkor rájöttem, hogy alapjában véve nem is foga a felkelés oka már, hanem hogy rászokott az éjszakai cicire. Ha újrakezdhetném nem a cicit kapná egybõl, hanem inkább simogatás, ringatás és bekenném a fájó ínyét. Nagyon gyógyszerellenes vagyok és abszolút igény szerint szoptattam (27 hónapig), de úgy érzem, hogy ezt a dolgot akkor kicsit elrontottam. 2, 5 éves a gyerek és még mindig ébred éjszakánként, már csak 1-2 alkalommal, sõt az utóbbi hónapokban már volt, hogy átaludta... Mindenki úgy csinálja ahogy a szíve érzi, de talán te nem követed ugyanazt a hibát mint én... :)
Nekem ugyanez a problémám, nagyjából még a kor is stimmel. Csak nekem napközben is 2 óránként evett, és éjjelre is áttért erre. Azt javasolta a védõnõ, hogy este adjak neki tápszert is, mert valószínû kevés a tej már neki. És az elsõ éjjeli ébredésnél is adjak tápszert, hátha így többet alszik.
Nem lehet, hogy fejlödési ugrása van, akkor többet igényelnek, én is a hozzátáplálást probálnám meg. :)

A szülők miért ébrednek fel ilyen gyorsan?

Anyukám semmire nem kel fel de ha én vagy tesóm szólunk neki, hogy "anya" még végig se mondom de már kérdezi, hogy tessék. Ez mindig is így volt. Apukám is ilyen, valamelyik nap mondta, hogy keltsem majd fel és még végig se mondtam csak annyit, hogy ap, de már kinyitotta a szemét. Olyan vicces :D ha valaki egymásnak szólnak vagy valaki más kelti fel őket akkor nem reagálnak ilyen gyorsan. Ez miért van?

Legjobb válasz: Szülõi megérzés, ösztön. Anyukám azt is megérezte, ha kiskoromban nem oda mentem, ahova otthon mondtam. Rögtön felhívott és kérdezte, hogy hol vagyok. Meg azt is tudja, hogy mikor nemtudok aludni, pedig külön szobában alszom és ha csak fekszem ébren éjszaka, bekopog, hogy van e valami baj.

Az én anyukám is tudta mindig, hogy mikor alszok vagy mikor nem! Mikor megszoktam viccelni, hogy alszok õ akkor is tudta, hogy nem! És én is, ha kimondtam a nevét:anya! Már ébren is volt, mindegy milyen álmos is volt!
Szülõi megérzés, ösztön. Anyukám azt is megérezte, ha kiskoromban nem oda mentem, ahova otthon mondtam. Rögtön felhívott és kérdezte, hogy hol vagyok. Meg azt is tudja, hogy mikor nemtudok aludni, pedig külön szobában alszom és ha csak fekszem ébren éjszaka, bekopog, hogy van e valami baj.
Ez már babakorban is így van, a gyerek fordul egyet a másik szobában, és anyának máris kipattan a szeme. Ez az õskorban a túlélést jelentette, gondold el, ha nem így lett volna, minden gyereket felfaltak volna a vadállatok. Szerintem innen ered, evolúciós berögzõdés.
Én csak magamról beszélhetek. A kamasz fiam minden rezdülését megérzem, pedig nem egyszobában vagyunk, hanem egymás mellettiben. Volt olyan, hogy csak álmában beszélt, nem hangosan, normál hangon, a legmélyebb álmomból meghallottam. Anyai ösztön, vagy nem is tudom mi, de ez van :)
Nálam is így van amióta anya vagyok.Az összes rezdülés, még be sem libben a szobába, már fel is vagyok. Amúgy én is jobban alszom, ha tudom, hogy a gyerek alszik már, lehet hogy anyud is így érzi.
Ez olyan érdekes de szerintem tök jó :) Hát nálunk én néha még 1-kor is ébren vagyok, anya meg már 9 körül alszik.
Nálunk apa ébred fel gyorsan. Anya többnyire 8-9 fele alszik és nem szokott felébredni, hogy mi éjfélig "lármázunk" :D értsd: tv, gép, pótvacsi, akármi
És a lélegzésébõl is tudtam, a amíg picike volt, hogy alszik-e vagy felvan.De ez most is így van a férjemnél is, a szuszogásából tudom, hogy alszik, vagy csak akar aludni :)
A kérdező hozzászólása: Apukám keveset van itthon munka miatt és néha anyával alszom egy ágyban és valahonnan tudja, hogy nem alszom. Egyszer háttal voltam neki, meg se mozdultam és megkérdezte, hogy miért nem alszok, én meg csak néztem, hogy honnan tudja. Aztán késõbb csak megfordultam és felkelt rá O.o
Az én anyum is ilyen. :) A vicc az, hogy rosszul hall, nappal hallókészüléke van (45 éves), de ha este elsuttogom, hogy "anya", azonnal kipattan a szeme, és felül, mintha bolha csípte volna meg.

Miért ébred hírtelen sírva a babám?

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Ha kicsi, akkor fájhat a pocija, ha nagyobb akkor fogzás(az én fiam ezért ébred sírva már 1-2 hónapja, most 1 éves) De lehet, hogy rosszat álmodik.

Mennyi idõs? Ha kicsi, akkor fájhat a pocija, ha nagyobb akkor fogzás(az én fiam ezért ébred sírva már 1-2 hónapja, most 1 éves) De lehet, hogy rosszat álmodik.
Nekem is sokszor ébred sírva. Én arra gondolok, hogy hirtelen felkell és az neki rossz. Tehát olyan, mint amikor te is alszol, hirtelen felállsz és megfájdul a fejed, vagy olyan nyomásod van. Mert az én babám, még fel sem ébred, de már áll fel és ekkor szokott sírni.
három hónapos a kisfiam és õ is szokta csinálni néha, fõleg ha olyan helyen alszik el (babakocsi, nagyágy) ahol ritkán alszik egyébként. és én úgy vettem észre ilyenkor nem tudja hirtelen hol van és megijed. plussz szerintem õk még nem tudnak különbséget tenni az álom és az ébrenlét között, ezért a hirtelen váltástól is megijedhet. de szerencsére hamar meg szokott nyugodni, elég hogy meglássa az arcom már mosolyog :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!