Találatok a következő kifejezésre: Miért állt a tojás (5 db)

Miért büdös a tojás? Auchanos és frissen vesszük, nem áll hetekig itthon, de folyton szaguk van a tojásoknak, 30 db-os. általában nem szokott ilyen lenni a házi tojás, ezért nem értem ez miért ilyen. Vagy csak ez alapból ilyen? Más is észrevette már?

á akarnak beszélni,hogy nyugodtan készítsek belõle kaját,mert múltkor már kidobtunk ugyan ezért 30 db-ot,majd vettünk újat,az is "büdös" volt,most pedig ismét vettünk és ez is az! :( tegnap már ettek belõle rántottát,mert szerintük ha romlott lenne,akkor az nagyon büdös lenne. és ez "csak" akkor olyan,amikor már felkeverem. most mi van??? :/ nem értem... a szavatossága még legalább 1-2 hétig nem jár le!

Legjobb válasz: nem friss már a tojás 1-2 hete már állhat boltban . nem enném meg. ezért nem szabad a multikban tojást venni. Piacon frisset ,és házit.

nem friss már a tojás 1-2 hete már állhat boltban . nem enném meg. ezért nem szabad a multikban tojást venni. Piacon frisset , és házit.
A kérdező hozzászólása: ja, és ránézésre nincs baja, egyben van a sárgája és nem folyik, de most a sütibe kéne 6db..és elég bosszantó, hogy ennyi tojást ki kell dobni!
Nem akarlak rémisztgetni de 3 hete Az auchanban akciósan vettem 60db tojást, és egyik nap délután azon kaptam magam hogy levert a víz, rázott a hideg, éjszaka lázam lett, utána jött egy hetes olyan borzasztó gyomorfájdalom hogy már azt hittem kórház lesz belõle, nem tudtam megenni semmit mert hánytam kifelé, hasmenésnél már csak víz jött a s*ggembõl Mivel volt itthon szalmonellája 2 embernek is régebben, így tudtuk hogy ez a baj, ugyanis az nap semmi olyat nem ettem tojáson kívül amitõl ilyen rosszul lettem volna 21F
Nem lehet, hogy esetleg a hûtõben van valami romló, penészes dolog? A tojások néha hajlamosak "magukba szívni" a szagokat, és az amúgy nem romlott tojás is penetráns szagot kapni a hûtõben bomló valamitõl.
A kérdező hozzászólása: köszi, meggyõztetek, hogy rossz! és még engem néznek hülyének...
Ha megvan a blokk vidd vissza!!!
Ha romlott a tojás, akkor nem válik szét a fehérje a sárgájától! Ha szét válik, akkor nincs semmi baja a tojásnak!
én réges rég nem veszek tojást multiból csak piacon
A Tyúk miatt büdös a tojás.

Miért állt össze a tojás levesem?

mindent úgy csináltam, ahogy anyukám mondta, mégis pépes, darabos lett, és egy óra múlva szétvált, és a tetején volt a legtöbb víz, és a darabos pép lesüllyedt.anyum se tudja,mit csinálhattam rosszul.valaki járt már hasonlóan?a tojás biztos nem volt romlott.

Legjobb válasz: Ez akkor rántott leves lett volna csurgatott tojással? Csinálsz egy rántást, apróra vágott hagymát bele, pirospaprikát, felötöd vízzel, sózod, fûszerzed, 4-5 percig forralod, és belecsurgatsz felvert tojást? A rántást nem könnyû eltalálni, leginkább tapasztalat kell hozzá: Mennyi kell? Meddig kell pirítani? Ehhez a leveshez kb. annyi kell, mint egy bableveshez. Nekem akkor lett ilyen amikor elõször csináltam, és a forró vizet rántottam be, de valami nagyon sok rántással! Akkor lett olyan, mint egy fõzelék!

Ez akkor rántott leves lett volna csurgatott tojással? Csinálsz egy rántást, apróra vágott hagymát bele, pirospaprikát, felötöd vízzel, sózod, fûszerzed, 4-5 percig forralod, és belecsurgatsz felvert tojást? A rántást nem könnyû eltalálni, leginkább tapasztalat kell hozzá: Mennyi kell? Meddig kell pirítani? Ehhez a leveshez kb. annyi kell, mint egy bableveshez. Nekem akkor lett ilyen amikor elõször csináltam, és a forró vizet rántottam be, de valami nagyon sok rántással! Akkor lett olyan, mint egy fõzelék!
Szerintem is a rántással volt a probléma. Én úgy szoktam a rántást csinálni, hogy teszek olajat, kb annyit amennyit a hagyma alá tennék és amikor picit megmelegedett akkor abba pár (1-2 kanál) lisztet belerakok elkeverem, megpiritom, de nem égetem le (erre nagyon figyelj) és utána pici hideg vizzel folyamatosan keverve higitom a rántást. Kevered, kevered, megint pici hideg viz közben kevered....amég hig nem lesz, és akkor öntheted fel vizzel a leveshez és utána forralod tovább.
lehet kevés neki a nedves alapanyag önts hozzá egy kis tejet
Én is éppen most csináltam, tegyél bele egy, vagy két evõkanál tejfölt, akkor összeáll.
Elõzõ vagyok: kis sütõport nem teszel bele?
A sütõportól szerinted jobban összeállna? -.- A linzertészta anyaghányada: -cukor 1 -vaj 2 -liszt 3 Járulékos anyagok: tejföl, tejszín, kakaó, olajos magvak, tojás, citromhéjreszelék, fûszerek.
A tejföl finom adagolása a jó megoldás, legalábbis és ezt tapasztaltam. és közben lisztezni is, hogy ne ragadjon. amikor a kezünk már tiszta, nem ragad rá a süti akkor kezd jó lenni. utána hideg helyen legalább fél órát pihentetni kell. utána is folymatosan lisztezett legyen a deszka, és a nyújtófa is. A másik, de hangsúlyozom, hogy ez csak az én privát véleményem, illetve tapasztalatom, hogy ekkora adagban minden másképp mûködik, mint az eredeti recet. én max duplázni szoktam, és ha még ennél is több kell, akkor újra kezdem az elejétõl egy másik dupla adaggal a begyúrást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A tejföl volt a megoldás...a tejtõl csak ragadt..két felé szedtem a tésztát és úgy próbálkoztam. Tényleg köszönöm mindenkinek!


A kérdés főként a vegetáriánusoknak szól: azt értem, hogy azért nem esztek húst, mert egy állat halála árán kerül az asztalra, de pl. tojást és tejet miért nem fogyasztotok? Elvégre azokhoz nem kell állatokat megölni.

Legjobb válasz: Van olyan vega, aki fogyaszt olyan ételt, ami állati eredetû, de nem kell hozzá állatot ölni. Sõt olyan is van, aki a halat megeszi, no ezt meg én nem értem.

Van olyan vega, aki fogyaszt olyan ételt, ami állati eredetû, de nem kell hozzá állatot ölni. Sõt olyan is van, aki a halat megeszi, no ezt meg én nem értem.
Ez nem így van. Közvetlenül az ellés után a legtöbb a tej mennyisége, azután folyamatosan csökken valamelyest, és a minõsége sem annyira jó. Ezért minden évben újra megtermékenyítik õket. Lehet, hogy Józsi bácsi falun nem, de nagyüzemi körülmények között csak a profit számít. Ha valamelyik tehén gyakran beteg, vagy nem ad elég sok tejet, már megy is a vágóhídra, és beállítanak helyette egy másikat.
Nem kell minden évben megtermékenyíteni a tehenet, elég csak egyszer. Amíg fejik, addig lesz teje.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "..de pl. tojást és tejet miért nem fogyasztotok? Elvégre azokhoz nem kell állatokat megölni..." De igen. TOJÁS: A tojást ugye tyúkok tojják, így a kakasok haszontalannak számítanak. Tojást nem tojnak, és lassabban is nõnek, mint a hibrid fajták. Tehát a keltetõben a napos csibéket nemük szerint szétválogatják egy futószalag mellett, és a hímeket legtöbbször megsemmisítik (elgázosítják vagy nagy darálókba dobják). A nõstény naposcsibéket beoltják, forró pengével leégetik a csõrük végét, hogy ne tudják csipkedni egymást, aztán többnyire ketreces vagy mélyalmos tartásba kerülnek. A mélyalmos sem sokkal jobb, ott sincs több helyük. TEJ: Ahhoz, hogy a tehenek tejet adjanak, minden évben megtermékenyítik õket, hogy borjuk legyen. A tej csak akkor lesz, mint minden emlõs állatnál, ha kicsinye születik egy állatnak. De a tejiparban nem kellenek a hímek, így nagy részük azonnal, mások pár hónap hizlalás múlva kerülnek vágóhídra. Azok a borjak, akiket tejelõ tehénként akarnak késõbb használni, nem élnek sokáig. Legtöbbjük 4 év alatt tönkremegy a megerõltetéstõl. Mivel a természetben soha nem adnának ennyi tejet, hanem csak kb. 10 litert, mert a borjú nem inna meg többet. Ma már akár 50 litert is adhat egy nap, de szenvednek tõle, egyáltalán nem természetes. Az összes borjat azonnal elveszik az anyjától, még a bio telepeken is. Soha nem ihatnak tejet az anyjuk tõgyébõl. Ezért nem eszem tejet és tojást sem. Vegán vagyok.
Mert egyik állat sem arra születik, h az ember kihasználja õket.A tej a bociba való, a tojás pedig egyébként is a tyúk petesejtje.
4-es, nem tudom ö szeritne a csirke buta és nincs értelem a szemében mig egy disznónak tehénnek van, egyéb állatról meg ne is beszéljünk. Egyébként két ilyen embert is ismerek akik igy gondolják és nem is ismerik egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak! Az utolsó hozzászóló válaszát nem tudom értelmezni; -egyrészt csak akkor tudom meglopni, ha neki arra egyébként szüksége lenne, már pedig a tehénnek nincs szüksége a tejre (hacsak nincs borja), a csirkének sincs szüksége a tojásra (ha az nincs megtermékenyítve), -másrészt azért etetem/itatom/gondozom az állatokat, hogy (maradva a tehénnél) tejet adjon, így egy amolyan "cserekereskedelem" jön létre köztem és az állat között. Szóval ha lehet, kifejtenéd bõvebben? :)
A vegánok nem akarják meglopni az állatokat.
#2-nek: "De én ismerek olyat aki csak azt az állatot nem eszi meg amelyiknek van ugymond lelke. Ö csak csirkét eszik." Na ilyet még nem hallottam. A disznonak van ugymond lelke, a szerencsétlen csirke miért van ettöl megfosztva?
A vegetáriánus életmódnak is van többféle fajtája. Van, aki minden állati eredetû dolgot elutasít. Van, aki a tejet, sajtot, tojást azért megeszi (ez a legáltalánosabb), és olyan is akad, aki a még halat is elfogadja. Én sem eszek húst, meg halat se, de tojást és tejterméket igen. Én a szakirodalom szerint lakto-ovo vegetáriánus vagyok.
Sokan nem ezek miatt nem esznek hust hanem mert egyszerûen nem szeretik. Én is rtikán eszek de azért mert nem szeretem és nem kivánom. De vega nem vagyok, de elöfordul hogy hetekig nem eszek hust. De én ismerek olyat aki csak azt az állatot nem eszi meg amelyiknek van ugymond lelke. Ö csak csirkét eszik.
Én egészségügyi okokból vagyok vega, tojást a koleszterinem miatt nem fogyaszthatok, tejet igyekszem inkább szójából készültet venni, de annak aranyára van.

Miért lett kemény a túrógombóc, ha mindent recept szerint csináltam? 25 dkg túróhoz 2 tojást és 10 dkg b. darát használtam, meg egy kevés cukrot. Egy éjjel állt hideg helyen.

Legjobb válasz: Túl sok a dara! Nekem is volt a gondom! amikor gombócokat csinálsz nem baj ha nagyon "folyós"-nak érzed, a meleg vízben úgyis összeáll, szóval kevesebb darát tegyél bele, mondjuk csak 6-7 dekát!

Túl sok a dara! Nekem is volt a gondom! amikor gombócokat csinálsz nem baj ha nagyon "folyós"-nak érzed, a meleg vízben úgyis összeáll, szóval kevesebb darát tegyél bele, mondjuk csak 6-7 dekát!
Szerintem mindkettõ igaz lehet, de nekem olyan receptem van amikor 25 dkg túróhoz 3 dkg dara, 3dkg liszt 2 tojás kell az pont jó, ez bevált recept.Én ma almát tettem túró helyett és nem nyomkodtam ki olyan puha lett hogy csak kanállal lehetett szaggatni.Hogy ne csak neked legyen rossz azért meséltem el.
nekem van egy jó receptem amire sokan azt mondják, hogy gríz gombóc, , , de túróval meg egy csipet citromhéllyal fincsi. Na szóval:fõzni kell egy nagyon sûrû tejbegrízt, (amiben megáll a kanál)és amikor kihûlt bele kell nyomni a túrót, reszelni a citrom hélyat izlés szerint, és beforgatni piritott zsemlemorzsába, és talaláskor tejföllel elkevert fahéjas porcukor .próbáld ki.az én gyerekein imádják.most hogy erõl van szó, lehet én is ezt csinálok.jó étvágyat!
Sokat állt szerintem és megszívta magát a dara. Elég fél-egy órát pihentetni.
Én inkább a pihentetési idõt író válaszoló pártján állok! Anyukám olyan isteni túrógombócot csinál adjuramistendemáris alapon.... szóval nem kell azt egész éjjen át pihentetni....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!