Találatok a következő kifejezésre: Miért áll a DVD-íróm az (2 db)

Miért áll le a DVD-íróm az írás elkezdése után 2 perccel?

Néhány napja a DVD-íróm (HL-DT-ST DVDRAM GMA-4020B) nem írja meg a lemezeket. Elkezdi írni az adatokat, majd egy hibaüzenettel leáll az írás úgy kb. 2 perc múlva. Többféle íróprogrammal próbálkoztam, de mindegyiknél jelentkezett a probléma; egy magyar nyelv? íróprogramnál azt írta ki, hogy a hardver nem tud pozícionálni. Valaki mintha futólag azt említette volna, hogy a DVD író pufferjét kell kiüríteni. Ha ez lenne a megoldás hol keressem ezt a puffert, mi az elérési útvonala és hogyan kell azt kiüríteni?

Legjobb válasz: Heló! Az én gépemmel ugyanez a nyavaja volt... ha garis vidd vissza, ha már nem a szervizbe! Bizony puffer hiba!

Heló! Az én gépemmel ugyanez a nyavaja volt... ha garis vidd vissza, ha már nem a szervizbe! Bizony puffer hiba!
A kérdező hozzászólása: Idõközben már megoldódott a probléma. Nem az íróval volt gond, hanem az egyidõben vásárolt Fuji DVD-kel. Az íróm egyiket sem volt hajlanó megírni, míg a másik márkájú lemezeket, vagy a régebben vásárolt Fuji-kat gond nélkül írta.

Van egy nagy problémám. A dvdírómon az áll, hogy dvd+r, de a dvd, amire írnék az dvd-r. Eddog próbálkoztam, de nem sikerült. Miért nem? Hogy tehetnék ellene? (Azt írja a dvd író program, hogy nem kompatibilis a dvd cd)

Legjobb válasz: Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.

Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.
A kérdező hozzászólása: a dvd író progi meg ezt írja ki: http://img819.imageshack.us/img819/9114/hhutt.jpg
A kérdező hozzászólása: talán ez a gond: http://img202.imageshack.us/img202/5018/huuuh.jpg a dvd író programom ez írja ki a cdrõl--- talán ez a gond? it jelent a bootolás?
A kérdező hozzászólása: nem, nem.... a cd sima dvd-r... jaj... má' nagyon elegem van... a bátyám vette a maxellt kb. 1000 forintért, de több mint 500 db-ot, de most meg apám vette a tdk-t 4200-ért, és kb. 25 db-ot... nah ennyi az árról :) de azért tényleg köszi... legalább megpróbáltad/tuk :)
Az általad linkelt kép alapján DVD-R-t ír. Ha a lemez DVD-R DL, az már más tészta, de eddig ilyesmirõl nem volt szó.
A kérdező hozzászólása: oh.. a fenébe, most nézem az infókat, hogy elvileg dvd-r -t nem ír, de olvas... de akkor hogy írtam ki kb. 30 filmet dvd-r-ra(maxell dvdk voltak) ?????
Tényleg fura. Ezek alapján mûködnie kellene. Noname lemeznél láttam már ilyesmit, de pont TDK-val... Próbáld meg eladni vagy elcserélni valakivel a megmaradt lemezeket és szerezz olyat, amilyet szoktál. Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: tessék, itt van egy kép a meghajtó információjáról: http://img232.imageshack.us/img232/6329/jjaajjj.jpg
A kérdező hozzászólása: nah és most jön a nagy kérdõjel: - eddig a maxell dvd-r-re simán kitudtam írni filmeket, de most meg nem írja ki a tdk dvd-r-ra.... ezt hogyan magyarázod meg?
A bootolható tulajdonság kész lemezeknél létezik, azt jelenti, hogy rendszerindító, azaz el lehet vele indítani a gépet. A windows telepítõtõl a különbözõ linux live CD-kig rengeteg féle van. A lényeg, hogy üres lemez sohasem az, a megírt lemez is csak speciális esetekben. Az utolsó képed megerõsíti a korábbiakat, úgy tûnik, hogy az íród nem szereti ezt a fajta lemezt. Én is jártam már így egy régebbi Pioneer íróval és egy noname fajta lemezzel. Mivel azon kívül van még pár íróm, ezért az én esetemben nem vesztek kárba a lemezek, megírtam õket egy másikkal. Talán te is megtehetnéd, hogy kölcsönkérsz egy másik írót, vagy kiíratod a cuccot valaki mással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!