Találatok a következő kifejezésre: Miért ragadós ásítás (2 db)

Miért "ragadós" az ásítás?

Legjobb válasz: Nemtom, de én már a kérdéstõl elkezdtem ásítozni.. :DD

Nemtom, de én már a kérdéstõl elkezdtem ásítozni.. :DD
tükör-reflex :P és ásítottam XD
az agy egy bunyolult szerv nem érthetjük miért csinál ilyet
Asszem nem rég volt a discoveryn, hogy amikor az ember látja, hogy 1 másik ember ásít, akkor az agya azt hiszi, hogy itt az alvás ideje, illetve, hogy mások is fáradnak, nyilán neki is pihenni kell. Ez lehet az a tükrös vmi amit, az elöttem szóló mondott. Megvan a Brainiac-ben volt.
én is ásítottam :) szerintem ezt az agyunk csinálja, mert ugyebár mindent az irányít...
én is ásítottam:) ))
Szerintem nem is ragadós!én álmos vok elolvastam és nem ásítottam. +volt a mythbusters-ben(mítoszrombolók)egy kisérlet ahol megállapították hogy nem is ragadós.ez olyan hogy a vajas kenyér mindig pofára esik.nem mindig csak azt jegyezzük +! fogadok ha megszámolod akkor ugyanannyiszor esik pofára mint nem.de arra fogsz emlékezni mikor pofára esett! ha az ásításról van szó az már az emberekben megrögzött szokás hogy ha õ akkor én is!bebeszélik maguknak!Vágod? tehát nem tudom miért de én NEM ÁSÍTOTTAM!!! sõt mire végiggondoltam mit írok addig se!!!!!!
énis ásítottam mikor elolvastam :D:D
A kérdező hozzászólása: köszi. ^^ elsõ válaszoló: :D:D:D:D
Ja és azt is olvastam még, hogy ez valamiféle együttérzés...
Ezt már megállapították, hogy hülyeség, hogy az oxigénhiánytól van, mert a kisbaba az anya hasában is ásítozik, pedig õ nem szájon úgy lélegzik. Egyébként azt is olvastam, hogy ha valaki ásít, akkor fõleg a szeme hat ránk a legjobb és nem a szája.Érdekes, mi? Amúgy én is ásítozom.xD
én úgy tudom, hogy ez valamiféle együttérzést vagy szimpátiát fejez ki a másik ember iránt. (ami ösztönös, és onnan ered, hogy egy fajhoz tartozunk.)
mert az álmosság szimbóluma és az emberek nem törõdnek az álmosságukkal míg nem látják máson és ezt ásítással fejezik ki
A kérdező hozzászólása: ez ugyanolyan mint amikor kimondom, hogy citrom és rendesen összehúzom a számat..:D
egy érdekes kapcsolódó cikk: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/19161/1
Tényleg érdekes, már ha az ásitásról van szó az ember már ásit is, mint pl. én is. :DD A tükör tuti dolog. Csak képzeljétek el mondjuk a közgyûlésen valaki elkezdené, és nyomná mindenki tök muris lenne, csak a tévé is közvetítse, Gyurcsánnyal az élen. :DD
mert ásítani yoo:D
...valahol azt hallottam, h ez valamilyen tükör szindroma... ...vicces en is asitozom :o)
én is ásítottam de miért ragadós?:)
Asszem én lefekszem :)
régebben azt gondolták, hogy az ásítás a test reakciója az agyi oxigénhiányra (fáradtságra). Ma már tudják, hogy nem az. Azt viszont, hogy mi, azt nem tudja senki. Ezért aztán azt sem tudják mitõl ragadós.
Emlékeztek Pavlov kutyájára? Valami hasonló lehet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!