Találatok a következő kifejezésre: Miért hiperaktív kiskutyám (1 db)

Miért "hiperaktív" a kiskutyám?

A kiskutyám (3-4 hónapos) tiszta "bolond", mert állandóan harapdál (mindenkit) ha rászólok megugat, felugrál, nem nyugszik le soha ha rászólok meg minden, mindig hosszan sétáltatom naponta tehát nem hiszem hogy tele van energiával..

Legjobb válasz: Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni

Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni
Szeresd õt olyannak amilyen, legyél hozzá tûrelmes amig megtanulja, hogyan feleljen meg az elvárásaidnak. A viselkedési normák megtanulása idõigényes, sok szeretettel kõvetkezetességgel sikerûlni fog. Õ feltétel nélkûl szeret téged ne add fel te sem!
jajistenem! hát nehogy már ilyen könnyen lemondj egy csöppségrõl! :( hát nagyon elszomorodtam, mikor láttam, mit írtál. ha tényleg ilyen könnyen feladod, vegyél macskát... az semmi ilyet nem fog csinálni, de örömöd sem lesz benne az biztos, és egy társat is elveszítesz! (elnézést a macskásoktól, én kutyapárti vagyok) A sétáltatás nem elég, foglalkozni is kell vele, játszani kell vele. biztos vagyok, hogy az én kutyám még a tiednél is lököttebb volt, sõt, még mindig az, pedig már másfél éves. :) Fogadd el Õt! :) de azért határozottan neveld!! Igazi egyéniség már most is. :)
Ha ilyen könnyen lemondasz a kutyáról, akkor nem is való neked kutya! A kiskutya hidd el ilyen, nekem is volt, csak rá kell szólni, de sokszor mire megtanulja. Amit nem szeretnél, hogy késõbb csináljon, most kell leszoktatni, nevelni, de fontos hogy legyen gyerekkora. tanítsad ülni, feküdni, mondjuk kis parizerrel rászedni dolgokra. hidd el ez így természetes. Volex
Az én kutyám is ilyen, én tûrök, mert szeretem. Ki fogja nõni, semmi se tart örökké. De ha ennyire idegesít és nem viseled el akkor lehet hogy tényleg jobb a kutyusnak, ha keresel neki egy szeretõ gazdit!
A
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen egy kiskutya, ez százszor rosszabb, állandóan harapdál, egyre erõsebben és felugrál összekoszol, meg minden, nem bírom hogy alig lehet vele játszani, sõt sehogy, elajándékozni akarom ha nem változik meg valahogy, ez biztos nem csak azért van "mert még kiskutya", mitõl lehet? Segítsetek!
Már három éves aki nincs ivartalanítva mégsem szökik...nem azt mondom, hogy adott esetben nem szalad el (macska, lánykutya...stb), de nem szökik!!!!!
"Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik." Majd fog, csak érezzen egy közelben lévõ tüzelõ szukát... Persze ha bombabiztos zárása van a teleknek, akkor megakadályozható. Viszont pl sétáltatás közben még az engedelmességi vizsgás kutyákat is szinte lehetetlen visszahívni ha tüzelõ szukát éreznek, hiszen a szaporodási ösztön mindennél erõsebb.
Hát tényleg nem sok mindent tudsz vele még csinálni ez ügyben, így a normális, hogy hiperaktív. Próbáld meg egyszerre jól kifárasztani játékkal, akkor egy-két órára megnyugszik. A harapdálás is normális, az is javulni fog idõvel. Arra figyelj, ha túl nagyot harap, vagy olyan helyre ahová nem szabad akkor szólj rá.(én megengedtem neki, hogy a kezemet vagy a lámabat rágcsálja finoman). Így ki fog alakulni egy gátlás és nem fog késõbb nagyokat harapni, max. szeretetbõl rágcsálni. Én vettem neki labdát azzal jó sokáig elvan, de az üres mûanyag flakon a mai napig verhetetlen játék... Az én kutyám már 3 éves, de még mindig "kottyant", igaz õ idõs koráig ilyen játékos marad, mert olyan fajta. Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik.
Még kölyök, ezért hiperaktív. Majd lenyugszik. Játékokkal addig is el lehet foglalni. Ebben az esetben nem számít, hogy milyen fajta (kiskorában minden fajta ilyen), vagy ivartalanított-e (késõbb a szökések megakadályozása érdekében szükséges lehet az ivartalanítás), de azért végre egy normális kérdezõ, aki leír minden információt. Ha tutira el akarod foglalni, akkor vigyél neki egy társat:)
Szerintem ne ajándékozd el, mert neki is neked is rosszat fog tenni.hogy elveszítitek egymást.Foglalkozz vele többet és tanítsd sokat, vagy keress kutyaiskolát, ha pedig olyan 10-12 hónapos lesz ivartalanítsd, szerintem nem lesz vele gond.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen időközönként kell tápot adni kölyökkutyának?

Ha reggel 7 kor kapott először, és 3x kell ennie. Én a 14 órára gondolok, de nem vagyok biztos benne.

5

Jó kennel? Van a közelben?

Amstaff kutyát szeretnék jó helyről.Gyula-Békéscsaba

4

Miért szeretem jobban a kutyámat, és miért hiányzik jobban, mint mondjuk egy családtag, vagy egy rokon ill. "barát"?

Nagyon szeretem a kutyákat, minden kutyát, kivétel amelyik esetleg megakar támadni de akkor sem rá vagyok mérges hanem a gazdájára.
Jó pár éve érzem hogy másabb kapcsolat fűz egy kutyához, mint egy emberhez.
Voltak/ vannak barátaim, de a kapcsolatom nem éppen kimagasló.
Sokszor csalódtam az emberekben, és nem bízok bennük.
Pár napja az egyik kiskutyám elment, minden este sírok miatta. Egy szobában aludtunk, de nem hiszem el hogy elment tőlem.A másik kutyám van már csak meg.
Úgy érzem jobban szeretem/ hiányzik mint egy családtag. Miért van ez?

2

Amstaff kutyát szeretnék venni. Hogy lehet leellenőrizni, hogy biztos az e az apa akit mondanak?

Hallottam olyat,hogy nem is az az apa akit mondanak.Tk-s kutyát szeretnék.És az egészségügyi szűréseknél kell figyelni valamire?

7

Szerettem volna venni egy TK-s kutyát, de az egyik szülőnek csak egy tenyészszemléje van nincs egyetlen egy kiállítása sem az baj?

Szóval anya kutya nincs kiállítási eredmény. Apának van 1 CAC meg egy tenyész szemle. Megéri megvenni? Vagy probléma ha nincs eredménye?

14

A kutyáim hetek óta vakaróznak, csomóba hullik a szőrük, mi a teendő?

4

Szuka Husky húzhat szánt?

Kaptunk egy egy éves fajtiszta szuka husky-t. Érdeklődnék hogy őket is belehet e fogni szánhúzásra? Ezt nem szemétségből kérdezem, csak szimplán ha tél lesz jó lenne mókázni egyet, ezzel pedig jobban lefárasztani.. Nem tudom hogy ők is olyanok e mint a kanok..sok futás, séta, szánhúzás, blabla.

4

A kutya az erőlködéstől húzza össze magát nagydolog közben?

1

Mi lehet a baj?

Coton de Tulear kutyám fejénél megjelent egy pattanás szerű valami, de nem az. Hétfőn visszük az orvoshoz, mert kicsit levert, de ettől függetlenül ugyanolyan játékos, mint mindig. Mi lehet a baj?
13 éves

5

Csak az én kutyámnak száraz az orra alvás közben?

Amikor ébren van akkor rendesen nedves és hideg, de ha alszik akkor száraz és meleg.1 éves kan kutya és kiskora óta így van, gondolom akkor nem beteg?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!