Találatok a következő kifejezésre: Miért hiperaktív kiskutyám (1 db)

Miért "hiperaktív" a kiskutyám?

A kiskutyám (3-4 hónapos) tiszta "bolond", mert állandóan harapdál (mindenkit) ha rászólok megugat, felugrál, nem nyugszik le soha ha rászólok meg minden, mindig hosszan sétáltatom naponta tehát nem hiszem hogy tele van energiával..

Legjobb válasz: Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni

Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni
Szeresd õt olyannak amilyen, legyél hozzá tûrelmes amig megtanulja, hogyan feleljen meg az elvárásaidnak. A viselkedési normák megtanulása idõigényes, sok szeretettel kõvetkezetességgel sikerûlni fog. Õ feltétel nélkûl szeret téged ne add fel te sem!
jajistenem! hát nehogy már ilyen könnyen lemondj egy csöppségrõl! :( hát nagyon elszomorodtam, mikor láttam, mit írtál. ha tényleg ilyen könnyen feladod, vegyél macskát... az semmi ilyet nem fog csinálni, de örömöd sem lesz benne az biztos, és egy társat is elveszítesz! (elnézést a macskásoktól, én kutyapárti vagyok) A sétáltatás nem elég, foglalkozni is kell vele, játszani kell vele. biztos vagyok, hogy az én kutyám még a tiednél is lököttebb volt, sõt, még mindig az, pedig már másfél éves. :) Fogadd el Õt! :) de azért határozottan neveld!! Igazi egyéniség már most is. :)
Ha ilyen könnyen lemondasz a kutyáról, akkor nem is való neked kutya! A kiskutya hidd el ilyen, nekem is volt, csak rá kell szólni, de sokszor mire megtanulja. Amit nem szeretnél, hogy késõbb csináljon, most kell leszoktatni, nevelni, de fontos hogy legyen gyerekkora. tanítsad ülni, feküdni, mondjuk kis parizerrel rászedni dolgokra. hidd el ez így természetes. Volex
Az én kutyám is ilyen, én tûrök, mert szeretem. Ki fogja nõni, semmi se tart örökké. De ha ennyire idegesít és nem viseled el akkor lehet hogy tényleg jobb a kutyusnak, ha keresel neki egy szeretõ gazdit!
A
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen egy kiskutya, ez százszor rosszabb, állandóan harapdál, egyre erõsebben és felugrál összekoszol, meg minden, nem bírom hogy alig lehet vele játszani, sõt sehogy, elajándékozni akarom ha nem változik meg valahogy, ez biztos nem csak azért van "mert még kiskutya", mitõl lehet? Segítsetek!
Már három éves aki nincs ivartalanítva mégsem szökik...nem azt mondom, hogy adott esetben nem szalad el (macska, lánykutya...stb), de nem szökik!!!!!
"Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik." Majd fog, csak érezzen egy közelben lévõ tüzelõ szukát... Persze ha bombabiztos zárása van a teleknek, akkor megakadályozható. Viszont pl sétáltatás közben még az engedelmességi vizsgás kutyákat is szinte lehetetlen visszahívni ha tüzelõ szukát éreznek, hiszen a szaporodási ösztön mindennél erõsebb.
Hát tényleg nem sok mindent tudsz vele még csinálni ez ügyben, így a normális, hogy hiperaktív. Próbáld meg egyszerre jól kifárasztani játékkal, akkor egy-két órára megnyugszik. A harapdálás is normális, az is javulni fog idõvel. Arra figyelj, ha túl nagyot harap, vagy olyan helyre ahová nem szabad akkor szólj rá.(én megengedtem neki, hogy a kezemet vagy a lámabat rágcsálja finoman). Így ki fog alakulni egy gátlás és nem fog késõbb nagyokat harapni, max. szeretetbõl rágcsálni. Én vettem neki labdát azzal jó sokáig elvan, de az üres mûanyag flakon a mai napig verhetetlen játék... Az én kutyám már 3 éves, de még mindig "kottyant", igaz õ idõs koráig ilyen játékos marad, mert olyan fajta. Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik.
Még kölyök, ezért hiperaktív. Majd lenyugszik. Játékokkal addig is el lehet foglalni. Ebben az esetben nem számít, hogy milyen fajta (kiskorában minden fajta ilyen), vagy ivartalanított-e (késõbb a szökések megakadályozása érdekében szükséges lehet az ivartalanítás), de azért végre egy normális kérdezõ, aki leír minden információt. Ha tutira el akarod foglalni, akkor vigyél neki egy társat:)
Szerintem ne ajándékozd el, mert neki is neked is rosszat fog tenni.hogy elveszítitek egymást.Foglalkozz vele többet és tanítsd sokat, vagy keress kutyaiskolát, ha pedig olyan 10-12 hónapos lesz ivartalanítsd, szerintem nem lesz vele gond.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehetne betanítani a Staffy-met?

8 hetes Staffordshire Terrierem van, és próbálom az alapdolgokat (ül, marad, nem szabad) megtanítani, de nagyon nem megy. Ráadásul még kölyök, és sokszor harap is - ami még nem fáj, de szeretném leszoktatni róla. Előre is köszi:)

7

Ivartalanítás után vérzik a seb. Ez rossz jel?

Mikor elhoztuk, már nem vérzett, csak egy picit, most megint eleredt belőle a vér, de nagyon. Mit tegyek??

11

Melyik a legjobb minőségű táp?

Hamarosan lesz egy bolognese-em és szeretnék tájékozódni a tápok között.(Légyszives a barfot/preyt ne ajánljátok,nem fogom nyerssel etetni!!!)
Az ár nem akadály,nem egy nagy fogyasztású fajta.:) Sok helyen dicsérik az Acanát,Orijent,de sokan szidják is.A Canine Caviarral,Fish4dogsal van vkinek tapasztalata?Előre is köszi!:))

4

Yorkshire terrier kutyusomat mivel etessem? Tapasztalatokat kérek, és tanácsokat.

Sziasztok ! Yorkshire terrier kutyusom van, és közvélemény kutatást szeretnék végezni, hogy ki milyen kaját ad neki? Én most egy 6 ezer ft,os tápot adtam neki, amit ajánlottak neki, 2 kg volt és 1 hónapig volt elég. Sajnos nekem erre nincs pénzem, most vettem egy ismételten neki való tápot ami 2 ft volt 1 kg , de most úgy csinálom, adok neki rizset meg a rizs tetejére száraz táp, valamit répát szoktam még. Azt mondtam a Dr. nő , hogy nem fontos a változatos étrend, elég ha mindig tápot eszik viszont, anyagilag nem tudom támogatni ennyire, ezért adok hozzá most egy kicsi rizset.
Nektek mi a tapasztalatotok ? Tudom a Royal Canin a legjobb, de az is nagyon drága . Mit tudtok ajánlani? Jó neki a rizs ?

5

Ödémás a kutyám feje, belehalhat? Nagyon aggódom!

Ma délután a 2 órás szabadban szaladgálás után vettem észre hogy megdagadt a szeme felett, aztán már a fél feje olyan kemény lett, mint a kő. Azonnal rohantam vele az állatorvoshoz, adott neki két szurit egy vízhajtót, meg egy gyulladáscsökkentőt. Shar pei a kutyus, így nagyon félek hogy nem kap levegőt, bár már nem dagad tovább a feje de folyik a nyála. Egész éjjel mellette fogok virrasztani mert rettenetesen aggódom. A kérdésem az, hogy ugye nem fog belehalni? Reggelre jobb lesz? Mit tehetnék érte, hogy jobb legyen neki? Holnap reggel viszem kontrollra, a doki szerint addigra jobban kell lennie, de még nem látok változást... 1 órája kapta a szurikat.

5

Egy felnőtt németjuhásznak kb hány cm-es a pénisze?

8

Néhány kiállításos miért nézi le a nem kiállításra járókat?

Sziasztok!
Egyszer olvastam, hogy nem tudom milyen kutyás szövetség, nem foglalkozik szórakoztató dolgokkal. Ez alatt van az agility, a frisbee, DD, stb. Na most szerintem abban, hogy az ember megtanítsa a kutyáját agilityzni, vagy trükkökre, agy ilyenekre, sokkal több munka van, minthogy egy eleve kiállításra tenyésztett kutyát, végigvezet egy pórázon, aztán beéllítja. Nem a kiállítással van bajom, hanem hogy sok kiállításra járó, nem tudja értékelni máok munkáját. Most a kiállításba mi a munka? legfeljebb megtanítod beállni a kutyát. Míg pl az agilitybn évek munkája, hogy versenyre juss, fejlődj A3 legyél pl. Több kiállításos ismerősöm van, ésmindig az van, hogy rivalizálak, egymással. Mindig az megy, hogy fuu nem nyertem, fuu xy olyan szemét, mert ő nyert stb. Egy ismerősön 10 évig járt kiállításra, eleinte évekig nem nyert, akármit csinált. Aztán vett egy kutyát az egyik bírótól, nagyon drágán, és hoppá, zsinórban nyertek. Szóval ott a bunda is elég nagy eddigi megfigyelésem alapján. Míg pl egy agility versenyen, új ismerettségeket lehet kötni, beszélgetni, ilyenek. Én is szívesen elmegyek kiállításra, szeretem nézni, hisz szépek a kutyák. Csak nem értem néhányn ezek tudatában, miért verik úgy a mellüket, hogy hjajj, Õk kiállításosak, mások meg szar sporkutyások. Nektek erről mi a véleményetek?

11

Hogyan tudnék kedvet csinálni neki a labdázáshoz?

1 éves yorki kan kutyusom van.Sokat játszunk de nem érdekli őt szinte egyáltalán a labdázás.Szeretnék néha úgy lemenni sétálni vele hogy elengedem és labdázunk egy kicsit.:)
Hogyan csinálhatnék kedvet hozzá neki?Ötletek? :)
Csak értelmes válaszokat szeretnék!

7

A kutyám folyton szart eszik. Mit csináljak?

Nagyon nagy udvarunk van és minden szomszédnál van tömérdek macska és folyton hozzánk járnak szarni amit a kutyám meg is eszi. Nincs éheztetve yorki bichon mix. Mit tegyek hogy ne egye meg??

7

Fehér németjuhász?

Ma már soha nem születik fehér kölyök egy alomban, vagy csak nem verik nagydobra?
Németjuhász alomról beszélek, tudom, hogy a svájci fehér néven fut hivatalosan. De arra lennék kíváncsi, hogy valóban nem fordul-e ma már elő normál nj alomban.... mint pl a fehér boxerek... nem kívánatosak és mégis mindig előjön ez a szín...

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!