Találatok a következő kifejezésre: Miért hiperaktív kiskutyám (1 db)

Miért "hiperaktív" a kiskutyám?

A kiskutyám (3-4 hónapos) tiszta "bolond", mert állandóan harapdál (mindenkit) ha rászólok megugat, felugrál, nem nyugszik le soha ha rászólok meg minden, mindig hosszan sétáltatom naponta tehát nem hiszem hogy tele van energiával..

Legjobb válasz: Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni

Minden kutya ilyen.Nincs semmi baj ez teljesen normális.Akkor lenne baj ha teljesen nyugodt lenne és nem csinálna semmit. Még kölyökkutya.Amikor te gyerek voltál te is körberohangáltál a házban.Még õ gyerek. Vegyél neki játékokat hogy azzal lefoglalja magát.kb.2 éves korában már nyugodtabb lesz talán. De azis lehet hogy akkor is játékos lesz. Nekem 4 éves keverék nagykutyám van és kiskora óta hiperaktív.Csak akor nyugszik le ha körbesétáljuk a fél várost.Vettem neki játékokat hogy azzal foglalkozzon és mindig a gumicsirkéjével a szájában mászkál mindenhova. Vegyél a kutyádnak ilyen csipogós játékokat.Az én kutyám egésznap ezekkel szokott szórakozni
Szeresd õt olyannak amilyen, legyél hozzá tûrelmes amig megtanulja, hogyan feleljen meg az elvárásaidnak. A viselkedési normák megtanulása idõigényes, sok szeretettel kõvetkezetességgel sikerûlni fog. Õ feltétel nélkûl szeret téged ne add fel te sem!
jajistenem! hát nehogy már ilyen könnyen lemondj egy csöppségrõl! :( hát nagyon elszomorodtam, mikor láttam, mit írtál. ha tényleg ilyen könnyen feladod, vegyél macskát... az semmi ilyet nem fog csinálni, de örömöd sem lesz benne az biztos, és egy társat is elveszítesz! (elnézést a macskásoktól, én kutyapárti vagyok) A sétáltatás nem elég, foglalkozni is kell vele, játszani kell vele. biztos vagyok, hogy az én kutyám még a tiednél is lököttebb volt, sõt, még mindig az, pedig már másfél éves. :) Fogadd el Õt! :) de azért határozottan neveld!! Igazi egyéniség már most is. :)
Ha ilyen könnyen lemondasz a kutyáról, akkor nem is való neked kutya! A kiskutya hidd el ilyen, nekem is volt, csak rá kell szólni, de sokszor mire megtanulja. Amit nem szeretnél, hogy késõbb csináljon, most kell leszoktatni, nevelni, de fontos hogy legyen gyerekkora. tanítsad ülni, feküdni, mondjuk kis parizerrel rászedni dolgokra. hidd el ez így természetes. Volex
Az én kutyám is ilyen, én tûrök, mert szeretem. Ki fogja nõni, semmi se tart örökké. De ha ennyire idegesít és nem viseled el akkor lehet hogy tényleg jobb a kutyusnak, ha keresel neki egy szeretõ gazdit!
A
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen egy kiskutya, ez százszor rosszabb, állandóan harapdál, egyre erõsebben és felugrál összekoszol, meg minden, nem bírom hogy alig lehet vele játszani, sõt sehogy, elajándékozni akarom ha nem változik meg valahogy, ez biztos nem csak azért van "mert még kiskutya", mitõl lehet? Segítsetek!
Már három éves aki nincs ivartalanítva mégsem szökik...nem azt mondom, hogy adott esetben nem szalad el (macska, lánykutya...stb), de nem szökik!!!!!
"Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik." Majd fog, csak érezzen egy közelben lévõ tüzelõ szukát... Persze ha bombabiztos zárása van a teleknek, akkor megakadályozható. Viszont pl sétáltatás közben még az engedelmességi vizsgás kutyákat is szinte lehetetlen visszahívni ha tüzelõ szukát éreznek, hiszen a szaporodási ösztön mindennél erõsebb.
Hát tényleg nem sok mindent tudsz vele még csinálni ez ügyben, így a normális, hogy hiperaktív. Próbáld meg egyszerre jól kifárasztani játékkal, akkor egy-két órára megnyugszik. A harapdálás is normális, az is javulni fog idõvel. Arra figyelj, ha túl nagyot harap, vagy olyan helyre ahová nem szabad akkor szólj rá.(én megengedtem neki, hogy a kezemet vagy a lámabat rágcsálja finoman). Így ki fog alakulni egy gátlás és nem fog késõbb nagyokat harapni, max. szeretetbõl rágcsálni. Én vettem neki labdát azzal jó sokáig elvan, de az üres mûanyag flakon a mai napig verhetetlen játék... Az én kutyám már 3 éves, de még mindig "kottyant", igaz õ idõs koráig ilyen játékos marad, mert olyan fajta. Ja..és nincs ivartalanítva mégsem szökik.
Még kölyök, ezért hiperaktív. Majd lenyugszik. Játékokkal addig is el lehet foglalni. Ebben az esetben nem számít, hogy milyen fajta (kiskorában minden fajta ilyen), vagy ivartalanított-e (késõbb a szökések megakadályozása érdekében szükséges lehet az ivartalanítás), de azért végre egy normális kérdezõ, aki leír minden információt. Ha tutira el akarod foglalni, akkor vigyél neki egy társat:)
Szerintem ne ajándékozd el, mert neki is neked is rosszat fog tenni.hogy elveszítitek egymást.Foglalkozz vele többet és tanítsd sokat, vagy keress kutyaiskolát, ha pedig olyan 10-12 hónapos lesz ivartalanítsd, szerintem nem lesz vele gond.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tenyésztő miért ellenzi az ivartalanítást?

Biztos, hogy megvan mindkettőnek az előnye és a hátránya is... de kicsit ledöbbentem, mikor egy tenyésztő azt mondta, hogy ha ivartalaníttatni szeretné valaki a kölyköt, amit venni szeretne, akkor nem adja el! Én ezt annyira nem értem....

15

Milyen kutyasportot ajánlatok, egy bullterrier-nek?

2

Õstermelőivel lehet kutyát árulni?

5

Egy vizslának mekkora méretű (liter/ átmérő) tálat érdemes venni?

Tehát lesz egy pici magyar vizslám, és szeretnék neki akkora tálat venni, ami majd felnőtt korára is jó lesz. Mekkorát lenne érdemes venni?

2

Barf, a nyers húsok fagyasztási idejét letudná valaki írni?

Egyszer találtam egy jó leírást, de már 2 napja keresem hiába!
Köszi

1

Zoofastnél hogyan történik a banki átutalásos fizetés?

Sajnos most nincs lehetőségem utánvéttel fizetni ezért kénytelen vagyok átutalással, de nem tudom hogyan működik

1

8hetes német dog kiskutya oltása mennyibe kerül? Havonta kell majd vinni.

9

Kiskutyám tegnap kötekedett a macskával és az sajnos megmarta. Van valakinek tapasztalata?

Biztosan a szemébe kaphatott bele, mert fáj neki és egy ponton a szaruhártyája el van színeződve.
Mi történhet vele? Van valakinek tapasztalata?
Az állatorvosunk nem rendel hétfőn.
Féltem nagyon.

7

Jó állatorvos Budapesten?

Most költöztünk a 9. kerületbe és lassan el kéne vinni a kutyánkat oltásra, meg van valami baj a lábával (izületi gyulladásra gyanakszunk), ismertek valami ténylegesen jó állatorvost a környéken, aki "jól" foglalkozik az állatokkal?:)

3

A kutyámnál ez epilepsziás roham volt vagy valami más?

négy éves keverék kutyám van (labrador). kb két éve volt az első rohama, kb öt percig tartott, eldőlt, kifeszültek a lábai, maga alá pisilt, de nem habzott a szája és nem rángatózott.. azóta volt kb 3x neki és most is, viszont most mintha tovább tartott volna, kb 10 percig, és közben nyüszített is és utána vagy előtte hányt is.
az első rohamnál délután volt a többinél máskor, reggel, este, ez pedig reggel korán volt. és nem törént egyiknél sem semmi hirtelen dolog, max ha épp mélyen aludt és álmodott akkor esetleg megijedhetett a hangomra vagy ilyesmi. nem tudom.
voltunk orvosnál is, azt mondta hogy ha sűrűn jelentezik tehát havonta kb akkor kell gyógyszer.. majd most vissza akarok menni vele, hogy nem e lehetne jobban kivizsgálni, vérvétel, stb, hogy nincs e valami más gond.
lehet hogy valami más okozza? és nem epilepszia?
tapasztalatok? vélemények? rossz így látni őt, és utána is egész nap rossz kedvű volt, bent aludt a helyén. és nagyon aggódom érte hogy nem e tumor vagy valami kórokozó okozza esetleg ezt vagy bármi ilyesmi... köszönöm előre is a véleményeket tapasztalatokat segítséget.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!