Találatok a következő kifejezésre: Miért császármetszés császármetszés (23 db)

ezt találtam: "Honnan ered a császármetszés elnevezés? A császármetszés (sectio caesarea) neve a caedo, -ere (metszeni) latin szóból származik. Numa Pompilius (i.e. 715-673) volt az elsõ, aki törvénybe iktatta, hogy a halott anyából a magzatot el kell távolítani. Julius Caesar az általa hozott törvény (Lex Caesarea) révén került kapcsolatba a mûtéttel, bár tévesen sokan azt hiszik, hogy õ is ily módon született. Kötelezõvé tette ugyanis, hogy a halott vagy haldokló anyából a magzatot metsszék ki annak megmentése érdekében, vagy azért, hogy külön temessék el õket."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Én is ezt az oldalt akartam belinkelni:DA 6. bekezdésben írja végül is le, hogy miért császármetszés.

Miért mondják császármetszés előtt pár órával, hogy várjunk még, mert a fájások jót tesznek a babának? Tényleg seígti az alkalmazkodóképességét?

Legjobb válasz: Neked nem sokk, ha a legmélyebb, legbékésebb álmodból, békés ringatózásból hirtelen berántanak egy hideg és reflektorokkal megvilágított terembe? Nekem sokk lenne. Vajon miért gondolod, hogy egy babának mindegy? De hülye vagy:D

Neked nem sokk, ha a legmélyebb, legbékésebb álmodból, békés ringatózásból hirtelen berántanak egy hideg és reflektorokkal megvilágított terembe? Nekem sokk lenne. Vajon miért gondolod, hogy egy babának mindegy? De hülye vagy:D
Inkább szerintem hogy felébredjen. A baj hogy a császárnál szó szerint egy sokk éri a gyereket, mert hírtelen kikapják a méhböl, még akkor is ha éppen alszik. gondolom a fájások ugye méhösszehúzódások és azok felébresztik, készítitk a kijövetelre.
igen, mert az a stressz, ami a fájások közben éri a babát, felkészíti a kinti világra. Ha a csendes, békés lubickolásból, a sötétbõl, langyos vízbõl hirtelen kikapják a fénybe, zajba, hidegbe, az sokkal nagyobb sokk neki.
Amúgy osztom a sok hülyeséget irókkal a véleményem.
Igen, Mondta!:) ))))) Neked nem?
Akkor írd csak le szépen az igazságot, hadd tanuljunk!
Egyébként tényleg nem feltétlen a sokk miatt van ez, hanem sok anyai hormon épp a szülés közben kezd el termelõdni vagyos vajúdás alatt. Pl. oxitocin is, ami meg ugye a méhösszehúzódást illetve a tejtermelést is segíti. Vagyis van tudományos magarázata is illetve lelki is, amit ti írtatok. Direkt kérdeztem az orvosm errõl szülés elõtt.
Mondta nektek , hogy mekkora sokk érte ezért ?
Csak olvasom mekkora hülyeségeket írnak itt egyesek !
Hát nem tudom a császárom elõtt kértem a dokit hogy ne szenvedjünk. A mostaninál se lesz másképp.
A kérdező hozzászólása: Én is kértem a dokimat, hogy ne szenvedjünk, mégis vártak addig amíg nem jöttek 1 perces fájások. És abból is volt 2 órányi részem. Végig ezt mondták, hogy jót tesz a babának. Nekem nem tett jót, ez vitathatatlan.
Ez magyar szokás. Nem tudom tényleg jót tesz-e a babának! A húgom Angliában szült, s programozott császárja volt farfekvés miatt. Reggel bement, délelõtt megcsászározták, nem vártak fájásokat, ott nem szokás.
Ja, azt elfelejtettem, hogy 1, 5 évig szoptatott, tehát rögtön volt teje is!

Miért lett császármetszésed?

Legjobb válasz: 36 hetes terhes voltam és görcsökkel mentem be. Megállították a szülést. 2 napja feküdtem bent és NST-n nem akart mozogni a lányom de akkor a szívhangja még jó volt. Ez volt reggel. Délután fél2körül nagyon leromlott a szívhangja a szülés is újra indult már 2 ujjnyira nyitva is voltam de nem volt idõ várni. Azonnal toltak a mûtõbe. Mikor megszületett kiderült h a nyakán volt a zsinór és a mellkasán. De hála az égnek nem lett semmi baja. Már 4,5 hónapos. Soha nem gondoltam volna h császárom lesz de nem érdekel a lényeg h a lányom egészséges és életben van. Az h hogyan jött a világra? Magas ívben nem érdekel már most. Hálás vagyok h nem lett baja. Úgy toltak be h nincs fél órája már.

36 hetes terhes voltam és görcsökkel mentem be. Megállították a szülést. 2 napja feküdtem bent és NST-n nem akart mozogni a lányom de akkor a szívhangja még jó volt. Ez volt reggel. Délután fél2körül nagyon leromlott a szívhangja a szülés is újra indult már 2 ujjnyira nyitva is voltam de nem volt idõ várni. Azonnal toltak a mûtõbe. Mikor megszületett kiderült h a nyakán volt a zsinór és a mellkasán. De hála az égnek nem lett semmi baja. Már 4, 5 hónapos. Soha nem gondoltam volna h császárom lesz de nem érdekel a lényeg h a lányom egészséges és életben van. Az h hogyan jött a világra? Magas ívben nem érdekel már most. Hálás vagyok h nem lett baja. Úgy toltak be h nincs fél órája már.
Farfekvés...
A Haematológus tök fölöslegesen (ez utóbb derült ki) felírt véralvadásgátló inyekciót ezért program császárral kellett kivenni a fiam nem szülhettem, mert véralvadásgátló mellett nagyon veszélyes, ha nincs az az idióta simán szülhettem volna.
Nálam is rosszul fordult be a szülõcsatornába. Hiába nyomtam, nem jutott semerre, szegény. De nekem akkor már mindegy volt, órák óta nyomó fájásaim voltak, túl akartam lenni rajta. Szerencsére egyikünk sem lett baja :)
Faros volt a fiam, elsõ baba, programozott császár volt (39+5). Most remélem a tesója majd befordul! ;)
Nagyon magas dioptriás a szemem, nem engedték. Tudom, sokan írták már hogy ez nem akadály, nekem kicsi korom óta mondták, hogy nem szülhetek rendesen. Nem is engedték volna pedig nekem ez nagy törés volt ( még úgy is, hogy tényleg a kezdetektõl fogva tisztában voltam vele).
2 nappal a kiírt idõpont után reggel 6 kor szivárogni kezdett a magzatvíz bementem a kórházba nem voltak fájásaim nem tágultam, oxitocin infuziót kaptam, attól indult meg a fájás, tágulás, de sajnos 6. tolásra se jött a baba, meg se mozdult, este fél 7 kor született a lányom sürgõsségi császármetszéssel, rosszul illeszkedett be a szülõcsatornába
12 óra vajúdás után nem vártak, nem tágultam.És minden összehúzódással rosszabb volt a szívhang.Így mûtéttel fejezték be, igaz gyorsan ment hisz már gerincbe kaptam elõtte érzéstelenítõt. Kiderült, hogy a derekát körbetekerte és nem tudott lejönni.
2 hét túlhordásban voltam, nagynak saccolt faros babával, amikor egy NST-n (napi 2x mentem) rossz volt a szívhang, azonnal vittek a mûtõbe. A második szülésem a kis korkülönbség és a baba lábtartásos fekvése miatt programozott császár lett. Ezek után a novemberre kiírt 3. babám is programozott lesz októberben, 38 hetesen.
2 héttel túlhordtam, teljesen zárt voltam, 40cm-es fejkörfogatú volt a babám, 180/120-as vérnyomásom volt vérnyomáscsökkentõvel, fehérjét találtak a vizeletemben és terhességi diabéteszem is volt. Így 1 hét kórházban történõ bennfekvés után császár mellett döntöttek.Bár nem tudom miért kellett 1 hétig várni ha már úgyis túlhordtam...
de cuki, aki lepontozott, mert ikrekkel és a méhlepényeimmel császáros leszek :D
40+2 hajnal 1-kor kezdõdtek a fájások egybõl 5 percesek.3 körül ébresztettem a párom induljunk a kórházba, onnan majdnem hazaküldtek mert 2000 volt az értékem.Majd az amnioscopia alkalmával kiderült, hogy a magzatvíz már rég elfolyt (nem vettem észre).5-re teljesen kitágultam, jöttek a tolófájások.A babám még 9 órakor sem bújt ki így toltak a mûtõbe.Az ok relatív téraránytalanság és beilleszkedési rendellenesség.
Elõreesett a köldökzsinór és drasztikusan esett a szívhang. Életmentõ volt, és hosszában vágtak, mert így 2 percet nyertünk. Rá 9 és 13 évre természetes úton szültem.
Indított szülés volt, nem tágultam, így lett császár. 19 órán keresztül vajúdtam, szenvedtem, csak ez után döntöttek a mûtét mellett.
Zavaros volt a magzatvíz, vér volt a vizeletembe lázas voltam és nagyra becsülték a babát.
csak lesz, és mert ikrek, elsõsorban, de azóta már a méhlepények elhelyezkedése miatt is azt mondták, az lenne
Tökéletlen lábtartás miatt!A lábát a szülõcsatornából harmadjára tudták csak kivenni.
Mert azt szerettem volna.

Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?

Kiveri nálam a biztosítékot, hogy mostanság sok n? azt mondja, hogy "császárral szeretne szülni", vagy "császárral szült". Itt óriási fogalom zavar van némely anyukákban, vagy írjátok le, mi a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...

Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...
Szerintem fogalmazd át szépen, amit írtál, mert azok, akik pl a baba életveszélybe-kerülése miatt SZÜLTEK CSÁSZÁRRAL, nem biztos, hogy örülni fognak.
ugy látom te még nem szültél vagy nagyon büszke vagy magadra mert spontán sikerült én császárral SZÜLTEM mert igy sikerült de igy is nagyon szép volt és legalább a hüvelyem nem maradt tág!!!!!!
Találós: - Két gyerekem van a vérembõl, de nem szültem, mi az? :D
"Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?" Te idióta! Azért mondja, mert gyermeke született, és boldog...És itt a pont! Te is tudod, õ is tudja, mindenki tudja, hogy itt mirõl van szó. Kétféle módon szülnek a nõk: "simán" és "császárral". Csak az orvosi nyelv tesz különbséget a kettõ közt. A köznyelvben szülés a gyermek világrahozatala. És te is tudod, a nõk is tudják, mirõl van szó. Arról van itt szó, hogy egyesek lekicsinyeljék a "császárosok" teljesítményét, - ó, te csak császárral tudtál szülni. Tudjuk, hogy itt szándékos, durva, primitív beszólásról van szó! Hogy bántsad! Különben nem szólnál érte, mikor boldogan mesél a szülésérõl. Nekem ilyen eszembe se jutna és eddig a kérdésig soha nem is gondoltam rá, hogy egyesek mikbe kötnek bele! Körülbelül, mintha utólag különbséget tennél a mesterséges megtermékenyítés és a természetes fogamzás között. Arra mit mondasz? Szóval nálad nem nyelvõrködésrõl van szó, hanem egészen másról. És ha nekem mondanád, hogy nem is "szültem", akkor én magasról tennék rá úgy, hogy nálad felmenjen a pumpa jó magasra és ott kicsapja a biztosítékot! Mert megérdemlem.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9:24 -es válaszoló! Köszönöm a hozzászólásod, és ha az elejétõl végig olvastad volna, akkor azt is láthattad volna, hogy leírtam egyik kommentemben, hogy nem a veszélyeztette császármetszésrõl szól, hanem arról, akik divatból kérik ezt. Ezúton kérek minden válaszolót, hogy olvassa végig ezt a 3 oldalt, értse meg a kérdést, és csak akkor válaszoljon. ISMÉTLEM! ITT MOST EBBEN A KÉRDÉSBEN NEM A SZÜLÉSRÕL VAN SZÓ!!!
akkor te hogy mondanád?
Hát, igen... Ez nem a humor kategória. Mert aki ilyen és hasonló kérdéseken rágódik, az feltehetné az Önismereti kérdések kategóriába, hogy miért izgat engem annyira, ki mit mond? Nagyon nõgyûlölõnek kell lennie az illetõnek. A szülés, születés az egyik legkomolyabb dolog a világon, sorsok fordulnak meg ilyenkor. Nagyon érzéketlennek kell lennie, akit nem hatnak meg az elmúlt idõk nehéz szülései, a világirodalomban lehet találkozni megrendítõ, drámai, iszonytató történésekkel e témában. Az együtt érzõ emberek mindig is segíteni igyekeztek a fájdalmak enyhítésében egymásnak. Aki nem szül éppen és nem érintett a dologban, semmilyen körülmények között nem szólhat ezekbe bele. Nincs hozzá joga. Irigykedhet csupán. A kérdezõnek üzenem, ha valaha is az élet próbára tenné, méltósággal küzdjön meg a fájdalommal! :(
Cinikusak vagytok! A kérdezõ csak azt akarja mondani, hogy nem pontos kifejezés a "szültem" ilyen esetben, hiszen nem õ szült, hanem az orvosok operálták ki belõle a gyereket. Igen, az tény, hogy ugyanolyan gyerekek õk is, de arról senki nem ejtett egy hangot sem, hogy nem így van. Nálam viszont ez az emberi primitív gondolkodásmód az, ami kib*ssza a biztosítékot! Hogy lehettek ilyen nehéz felfogásúak?! Senki nem mondta, hogy rosszabb ember az, akibõl császármetszés segítségével vették ki a gyereket, úgyhogy nem kéne félreverni a harangot! Na jó, befejeztem, mert az ilyen emberek véleményén mindig felhúzom magam! Nyugodtan nyomkodjátok a piros kezecskét ezerrel, hidegen hagy! (21:10 vagyok.)
Ha ennyire zavar a dolog, ennyire felháborítónak tartod, akkor vidd a nyilvánosság elé a problémádat. Alapíts mozgalmat "Császárral szült nõk ne használhassák a Gyereket szültem kifejezést!" Plakátozd ki, hívd fel a médiát, terjeszd a Parlament elé. Biztos sokan fognak csatlakozni, amilyen hülyék az emberek. Elképzelem, amikor táblákkal felvonultok, összetalálkoztok egy másik hülye párttal, amelyiknek a szlogenje "Börtönnel büntessük a zoknit szandállal viselõket!" Szép kis kavarodás lenne ott... Országunknak már csak ezek hiányoznak! :D:D
A kérdésed azt sugallja, hogy a császármetszéssel való szülés érvénytelen, vagyis csalás... :D Szenvedjen csak az a nõ, megérdemli... :D Ám az eredmény a lényeg, ezek a gyerekek is ugyanúgy lesznek anyakönyvezve, mint bárki más. Értékesek a társadalomnak... :D
- Rendben van, anyuka, megcsináljuk a császárt, de alá kell írnia egy papírt, hogy soha ki nem ejti a száján, hogy Ön szült... :D
Bocsánatot kellene kérned ezért a kérdésért, mert nem választottad külön a fogalmakat! Másrészt, nem értem, miért fáj az neked, hogy más anyukák megválasztják, mi módon szeretnének szülni? Te sem tudhatod, majdan hogyan fog megszületni esetlegesen az unokád. Lehet, hogy a lányod vagy a menyed császárt fog kérni. És ennek ezer oka lehet, ebbe már nem lesz beleszólásod / bocs, beszólásod /. Az Univerzumnak van ám humora, például a legelvakultabb rasszistáknak is születhetik félvér unokájuk... Láss már messzebbre az orrodnál! Sok boldogságot amúgy! / Ez nem vicc akar lenni! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket
A kérdező hozzászólása: amúgy nem fogok bocsánatot kérni a kérdésemért, demokrácia van, azt írok kérdésnek, amit akarok
Mi meg azt válaszolunk, amit akarunk! :D
Segítek neked megfogalmazni a kérdést: - Mégis micsoda disznóság az, hogy egészséges fiatal nõk, akik simán szülhetnének, a császármetszést választják? És még azt merik mondani ezek után, hogy õk szültek! Felháborító, nemde? Így jó?
Kedves Kérdezõ! Te itt megsértettél számos nõt az anyai mivoltában az ostoba, rosszul megfogalmazott, nagyképû kérdéseddel és még ezért bocsánatot sem kérsz? Pedig illene!
Igazad van! Én is felháborítónak tartom, amikor egészséges fiatal nõ szülésrõl beszél. Márpedig nem az, mert az orvos császármetszéssel hozta világra a gyerekét. Felháborító, hogy az ilyen nõk még anyának merik nevezni magukat. Nagyon sokan indokolatlanul kérik a császármetszést. Szigorítani kellene ezt a dolgot. Én bizony bevezetném minden nõnek a kötelezõ hüvelyi szülést. Csak indokolt esetben lehetne igénybe venni a császármetszést. E célra felállítanék egy 7 tagú bizottságot, amelyik szigorúan mérlegel. Figyelembe vennék az egészségi állapotot, az életkort, a szociális helyzetet, a jó magaviseletet, a teherbeesés körülményeit, valamint, mennyi összeget szán az érintett a mûtétre. Ezek után sokkal kevesebb okunk lenne az idegeskedésre, egykettõre rend lenne az összes szülészeten. Na, jól megmondtam a magamét! Üdv, Egyetértõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat!
A kérdező hozzászólása: hát igen
Na igen, én sem értem, hogy egyesek miért felháborodottan, magukból kikelve reagálnak... Valakinek más a véleménye, és ezt nem tudják elfogadni - szerintem.
A kérdező hozzászólása: úgy, hogy császármetszéssel jött a világra
Ennél hülyébb kérdést még nem nagyon olvastam. Mit kéne mondania, hogy császármetszéssel szeretnék gyereket világra hozni?
A kérdező hozzászólása: miért, nem? az meg amúgy is elég szégyenletes, hogy a mai anyák többsége lusta szülni és kérésre kioperáltatja magából a babát.....micsoda meghitt pillanat
A kérdező hozzászólása: nem érted a kérdésem. Semmi bajom a szüléssel és a császármetszéssel! Itt a "szó" - használattal kapcsolatban volt kérdésem. Ennyi! Aki nem érti a kérdést, az ne válaszoljon!
A kérdező hozzászólása: amúgy meg érdekes, amit írtál, hogy a "hüvelyed nem maradt tág". ezek szerint te meg erre vagy büszke, meg arra, hogy fele annyit se kellett szenvedned, mint egy szülõ nõnek.
A kérdező hozzászólása: A "császárral szeretne szülni" -re pedig nem az anyuka vagy a baba életveszélyes állapotára utaltam, hanem azokra a helyzetekre, amikor nem indokolt a császármetszés.
*fordítva *akkor=abban
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat, Te értetted a kérdésemet. én is azért írtam ki ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások véleményére, gondolatára, hogy ezeket a szavak miért használják így, ahogy......
"szeretném, ha széjjelvagdalnának, mikor megszületik a gyerekem." így jó?
Nincs mit.:) Hát... Sajnos csak magamat tudom ismételni... Én sem igazán értem, hogy miért "szültem"-et mondanak, mert gyakorlatilag az nem szülés volt, hanem a gyereket kivették az anyuka hasából. A "megszületett" már érthetõbb, mondjuk ott is furcsa, hogy "született", mert hát nem szüléssel jött a világra. Le lehet pontozni, ez a véleményem!
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztalak le, pozitív válasznak értékeltem. és még egyszer köszi a gondolatodat. ahogy olvasom, itt egyedül Te érted a kérdést.
Te is megszülted ezt a hülye kérdést. A gyerek világrajövetele az születés / aznap van a születésnapja! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a Te válaszodat is
Nem rád céloztam, hanem az ellenoldalra, mert ahogy elnézem, itt a legtöbben máshogy vélekednek.:)
A kérdező hozzászólása: igen, sajnos páran nem értették a kérdést, és indulatos, felháborodott véleményeket írtak valamirõl, amirõl szó sincs de lehet, jobban jártam volna azzal a kérdéssel, hogy: Miért mondják, hogy "nincsen rózsa tövis nélkül", mikor a rózsának nincs is tövise, hanem tüskéje van.... azt talán megértették volna :D
A kérdező hozzászólása: amúgy meg a vak is látja, hogy nem a "gyerekvállalás és nevelés" menüben tettem fel a kérdést, hanem az "egyéb kérdések" menübe azt hittem, ez segít elvonatkoztatni a válasz adókat a kérdéstõl, de hát nem......
A kérdező hozzászólása: Ezt a cikket egy Szülész-nõgyógyász szakorvos írta. http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20100902-ten.. Akkor ezek szerint õ Neki is bocsánatot kellene kérnie? Mert szerintem teljesen igaza van....

Miért tartott 3 óra hosszat Rubint Réka császármetszése?

Legjobb válasz: Nem inkább 3 órán át vajúdott??? A császármetszés nem tart 3 órán át...

Nem inkább 3 órán át vajúdott??? A császármetszés nem tart 3 órán át...
hu hat ez nagyon vicces volt...erdekes a humorod! Valoszinuleg azert irtak hogy 3 ora mert a mutet utan 2 orat meg intenziv megfigyeles alatt vannak a csaszarosok
Volt a Rékának egy olyan betegsége is, amikor a fél tüdeje összeesett, már ez is egy kizárja a természetes szülést!
Azért császároztak, mert a többi is császár volt... A császár maga tuti nem tartott 3 órán át. Ha minden jól megy (már pedig azt írták), akkor max. fél óra.
Valoszinuleg egybe volt kotve egy jo kis plasztikai mutettel is, hogy masnap mar ugy nezzen ki mintha misem totent volna... :)
Egyáltalán egy akkora babát miért kellett császárral szülni? Fõleg h 3. baba???
2. jó voltál, tetszett
Én császáros voltam, több mint 2 órát voltunk az õrzõben, legalább 6 órát megfigyelésen, és csak másnap kerültünk az osztályra. Szóval szerintem a 3 órát a sajtónak szánták. A császár is kb. fél óra.
Nekem is volt 2császárom már.Nyáron lesz a 3. Valószínû vártak 2óra fájás tevékenységet és így jött ki a 3óra. Nekem a 2.császárom alatt 1, 5órát voltam a mûtõbe a max. fél óra helyett....
Nem tudtam h légmell miatt nem szlhetett term.uton:)

Miert itelik el sokan azokat az anyakat, akik valasztjak a csaszarmetszest?

Legjobb válasz: A kisbabanak az az elettanilag jo, ha huvelyi uton szuletik meg. Furanak tunik, de igy van :) Eloszor is a szules, vajudas alatt termelodo hormonok segitik, h elobb legyen tejci. Valamint a kisbaba kulvilaghoz valo alkalmazkodasat is segitik ezek. Masodszor a szulocsatornan valo atjovetelkor sok nyak, magzatviz kipreselodik a kicsi tudejebol. A csaszarmetszes tul.keppen eletmento mutet kellene, h legyen, amit akkor alkalmaznak, ha a baba vagy a mama "bajba kerul" szules kozben, hiszen ez egy nyilt nagy hasi mutet, amelybol a regeneralodas hosszabb, mint a szules utani.

Szia! Én nagyon szerettem volna simán szülni. Sajnos 22 óra vajúdás után (ebbe beletartozik, hogy 1 órán keresztül tolófájásaim voltak, és toltunk, nyomtunk minden volt......) hátsó koponyatartás és relatív téraránytalanság miatt (ami csak tolásközben derült ki) császár lett. Én nagyon akartam simán szülni, de akkor egyikünk sem maradt volna meg az biztos! Így 10/10-es apgarral jött a világra! Sajnos ez nem rajtam múlt......
A kisbabanak az az elettanilag jo, ha huvelyi uton szuletik meg. Furanak tunik, de igy van :) Eloszor is a szules, vajudas alatt termelodo hormonok segitik, h elobb legyen tejci. Valamint a kisbaba kulvilaghoz valo alkalmazkodasat is segitik ezek. Masodszor a szulocsatornan valo atjovetelkor sok nyak, magzatviz kipreselodik a kicsi tudejebol. A csaszarmetszes tul.keppen eletmento mutet kellene, h legyen, amit akkor alkalmaznak, ha a baba vagy a mama "bajba kerul" szules kozben, hiszen ez egy nyilt nagy hasi mutet, amelybol a regeneralodas hosszabb, mint a szules utani.
A császármetszés azért lett kitalálva, hogy problémás esetben elkerülhetõ legyen az anya, vagy a baba halála. Régen ilyen nem volt ezért néhányan elitélik, de tényleg mindenki saját maga dönt és kész. A világon mindig lesznek eltérõ vélemények, ezért különbözünk, de szerintem mindenki úgy dönt ahogy akar, amúgy sem a szülés menete a fontos, hanem az utána következõ gyermek szülõ-kapcsolat, mert az már egy életre szól!
Szia! Én nem értem meg azokat akik elítélik a császármetszést. Valaki írta, hogy aki babát az meg is tudja szülni. Én is meg tudtam volna szülni a kisfiamat, de akkor már egy halott csecsemõt nyomtam volna ki magamból. Errõl ennyit!!! Az hogy nem ki mikor kapja meg a babát pedig kórházfüggõ. 15.18-kor vágták ki belõlem a kicsit, és a 16 órás szoptatásra már hozták is oda nekem. 4 nap múlva volt tejem is, azóta is csak szopik a drága. Szerintem a lényeg: mindegy milyen úton-módon zajlik a szülés, csak egészséges legyen a baba és az anya is.
3-as vagyok. En panikbeteg vagyok, ezert alapbol csaszart akart az orvosom. En is rettegtem a szulestol, alapbol a betegsegem miatt is, de megegyeztunk, rabeszeltem, megprobalom, mert a gyereknek az a jobb, ha huvelyi uton szuletik. Nem bantam meg, semmi komplikacio nem volt a betegsegem miatt, igaz, fajt, mint addig semmi, de a kisbabam 5 ora alatt megszuletett, 8 perc volt a kitolas, tiz per tizes apgarral. Muszaj felulkerekedni a felelmeinken a baba miatt, es a szules csak a kezdet.
szia én nem ítélem el....épp egy kicsivel lejjebb nézd meg miket írtak errõl(én is)Mondjuk választani.....nem értem inkább hogyha minden rendben miért válsztja vki, nem az a természet rendje...de mindenkinek saját dolga
En nem itelem el, ugyanis nekem is csaszar lett, bar igaz, nem annak indult, de 20 ora vajudas utan is csak 9 cm-re tagultam, (es meg ehhez tarsult magas vernyomas, barna magzatviz, rossz helyen volt a baba feje...)ugyhogy az orvosok dontottek es csaszar lett. De a masodik gyerekemnel mar en fogom kerni a csaszarmetszest. Nem konnyu idoszak a regeneralodas utana, de nekem valoszinuleg a masodik gyereknel is a korabbihoz hasonlo gondok lesznek, ugyhogy ezt elkerulendo fogom kerni en is a csaszart.
1.Én sima szülést szerettem volna, de nem az lett.Sokszor mondom a páromnak, hogy úgy érzem nem szeret a gyerekem, mert ritkán hagyja megpuszilni, megszeretgetni magát.Sztem ebben az is közrejátszhat, hogy a császár utáni nap kaptam csak meg és az elsõ pár hét a folytonos egyedüllétrõl, tanácstalanságról és fájdalomról szólt+ a szülés után mi nem ismerkedhettünk egymással, nem tehettem mellre....Aki pedig a fájdalomtól való fájdalom miatt akar császárt az nem tudja milyen, amikor még 6 hét múlva sem bírsz járni stb... , pedig sima szülésnél akár EDA-t is kérhet!
Azért mert a természet nem véletlenül alkotta meg úgy a nõt és a szülést, ahogy tette.Azért mert én önzõnek és gyávának tartom azt a nõt, aki azt sem tudja mennyire is fáj és milyen, mégis indokolatlanul a császárt választja. Én szültem már.Tudom milyen.A világ legcsodálatosabb élménye.Fáj, persze, elképzelhetetlen fájdalom van ott és akkor, de néhány perc-óra-nap múlva nem is emlékszel rá, csak a kis csodádat figyeled. Egy császárnál sokkal több a komplikáció veszély, hiszen az egy mûtét!Ráadásul szerintem a gyermeknek sem tesz jót.Nem egy cikk foglalkozik a szülési sokkal, vagyis, hogy a gyermek nem maga döntött, hogy mikor akar megszületni, hanem kivágták az anyjából. Szerintem ha valaki tényleg akarja a gyermekét, akkor simán meg tudja szülni, és meg is fogja.Csak bíznia kell magában, és akarnia kell.
Mert teljesen feleslegesen veszélynek teszik ki magukat és a babájukat is.A császár NAGY hasi mûtétnek számít, az ezzel járó kockázattal, szövõdményekkel.A császáros babák nehezebben alkalmazkodnak, általában az Apgar értékeik is alacsonyabbak, a hüvelyi úton született babákénál.Késõbb magatartás és tanulásbeli problémák is elõfordulhatnak(hiperaktivitás, diszlexia)stb.De egy szakember errõl sokkal többet tudna mondani.2 gyerekes anyuka
Mert nem ez a természetes.A szülés nem 1 mûtét, de a császár igen.Ilyen alapon a fogunkat is kihúzathatnánk, hogy ne legyen vele gond, fájdalom és jöhet a protkó.
Szia! Én is jól megszenvedtem a terhességem alatt.Legelösször majdnem m.a.lett, aztán 28-dik hétben 9 napot a korházban feküdtem-vesegyulladás, magasabb vérnyomás és a cukrom sem állt valami jól.Nos mindezek útán én a császárra szavaztam.De utánna mégis meggondoltam magam és természetesen szerettem volna szülni.Ami PERSZE nem jött össze és ugy 10 óra vajudás után megcsászároztak.De nekem az már megváltás volt.Künyörögtem nekik h mütsönek mert nem birom tovább.Kitágultam 10 újjnyit csak épp a baba nem ereszkedett le.Jól megszenvedtem..... Most 6.5 hós a kicsilányom de azért a következõ babával várunk 2-3 évet, mert én megszertném probálni megszülni természetesen.... De hobbiból szerintem senki sem kérjen császárt mert nem annyira jó az.
Én magam 25 éve császárral (sürgõsségiben-utolsó pillanatban megfordultam)születtem az öcsém simán.Édesanyucim azt mondta jobb a sima.Én a kisfiammal 1hét ráhúzással és indíttással 15órát vajúdtam semmi fájdalomcsillapító.De megérte mikor a mellkasomra tették és már mikor felvíttek fent várt.Csodállatos a sima szülés és aki ezt elmúlasztja a saját akaratából az borzalmasan gyáva.Egyszerû a könnyû út-ha már ugye megcsinálni nem nehéz.
Nem azokról van szó, akiknél úgy alakul, hogy császár kell. Az egyértelmû, hogy senkinek ne legyen baja. ! De én is rühellem, mikor anyuka kérdezi, hogy császár legyen, vagy sima, mert el kell döntenem... Milyen dolog ez? Induljon meg a szülés és szülje meg, és ha bármi van, akkor legyen császár. Én is gyávaságnak gondolom, hogy kapásból császárt választ valaki. Én normál úton szültem, este 7-kor kezdõdtek a fájások, másnap este fél 6-kor szültem, minden fájdalomcsillapítás nélkül. De amint kibujt a babám, azt mondtam, jöhet a következõ.-)Semmi fájdalmat nem éreztem, feszült, igen, állatira kellett nyomni, de én ezt nem a fájdalom szóval írnám le. Egy csoda volt, és ebbõl nem kéne önhatalmulag kimaradni.
Azért mert, nem az a természetes. Viszont a következõ szülésemnél tõlem meg fogják kérdezni, hogy belevágok-e mégegyszer a hüvelyi szülésbe, és azt kell majd válaszolnom józan ésszel, hogy nem. Az elsõ babám könnyen jött, gyorsan, de annyira szétszakadtam a végén, hogy záróizmot is varrt a doki. Akkor elmondta, hogy õszintén szólva, nem biztos, hogy a másodiknál ezt ugyanígy össze lehet rakni. Azt hiszem, hogy ép ésszel nem vállalhatom a természetes szülést még egyszer, ha nem akarok harmincévesen pelenkát hordani...
Én is császárral szültem, nem várt császárral 3 héttel a kiírt idõpont elõtt. Muszáj volt, mert az én és a baba életérõl volt szó. 9/10 lett az Apgar-tesztje, az úgy gondolom, hogy nem olyan rossz. Viszont! Nem tudom megérteni, hogy miért választják sokan a császármetszést, holott ez egy tényleg veszélyes mûtét, rengeteg utána járó komplikációval, és még hónapokig tartó fájdalommal. Nem feltétlenül jó érzés, amikor ott van tõled 2 méterre a babád, és neked fél órádba telik, hogy felkászálódj az ágyból és odaszenvedd magad hozzá. Elítélendõ igenis!!!
én 3 hete szültem, császárral...27 óra vajúdás után csak 1 ujjnyira tágultam ki, és annyira alacsony lett a fiam pulzusa, hogy muszáj volt azonnal mûteni...hát nem vállaltam volna magamtól!! napok múlva is borzalmasan rossz volt mozogni, nem tudtam szoptatni, és bûntudatom volt, magamat hibáztattam amiért nem tudtam megszülni a gyerekemet...aztán az 5. napon lett tejem hál istenek...de még nem felejtettem el a mûtéti fájdalmat...úgy mint a hüvelyi szülésnél el lehet felejteni..szóval én nem ítélek el senkit aki ezt magától vállalja, sok sikert hozzá...
Helló! Eleve nem értem a kétdést mi az hogy választani?Ez egy mûtét és gondolom azért mert bfáj valakinek a hasa nem mûteti meg inkább magát rögtön csak hoogy ne fájjon! más ha valakinek nem megy természetes úton anyai vagy magzati ok miatt! Lehet hogy nem értetek velem egyet de Én így gondolom!
Egy "ismerõsömnek", lepény leválás miatt a 36.héten
Beszûkült ctg miatt, a fiamat nem lehetett felébreszteni. Meconiumos volt már a magzatvíz. Az utolsó pillanatban vették ki. 40+1 hetesen.
41+3on 43ora vajúdás után miután leesett a szivhang és kislányom élettelen jött a világra!
33 hetesen volt azonnali császárom lepényleválás miatt. Elmentem wc-re és ömlött belõlem a vér. Berohantunk a kórházba, és egybõl kivették a babámat. Éretlen volt a tüdeje és tüdõgyulladása is volt. 2, 5 hetet töltöttünk a koraszülött intenzíven, 5 napig volt szüksége légzéstámogatásra, 10 napig kapott vénásan antibiotikumot.
38 hetesen, extrasystolék, bradycardia és arrythmia volt a kezdet, aztán mozgásoknál decelerált az NST, úgyhogy mûtöttek. Egészségesen született a lányunk, a zsinórba volt gabalyodva, hála Istennek semmi baja. Már 2 éves.
41 hetesen, elfolyt a magzatvíz. Mire beértünk a kórházba belekakilt a vízbe (itthon még tiszta volt). Gépre raktak, de mivel egy darab fájásom nem volt, így mûtöttek nehogy valami baja legyen a kislányomnak.
A kérdező hozzászólása: Koszonom az oszinte es nehany esetben szomoru valaszokat. 4es valaszolo megkerdezhetem mitol valt le a lepeny? Nehezet emeltel vagy neked is lent volt? Mennyi ido alatt jutottatok be a korhazba es mennyi ido alatt vettek ki?
Szia, természetes szülésre készültünk, úgy is indultunk a kórházba. Nagyon gyorsan és simán ment minden a kitolásig, csak sajnos a babám elakadt a szülõcsatornában, ketten nyomták a hasamat, mindent megtettek az orvosok, hogy meg tudjon születni a babám, de sajnos nem sikerült. Méret összeférhetetlen volt a medencém és a kicsi feje. Két órán keresztül voltak toló fájásaim, majd megpróbálták vákuummal kivenni, ám ez sem sikerült, és rohantak velünk a mûtõbe. Altattak, és röpke 10 perc alatt ki is vették a kicsikémet, utána viszont két napig intenzíven volt, mert lett egy vérömleny a kis fején, és féltek, hogy a vákuum miatt sérült a kis agya, úgyhogy ultrahangozták a koponyáját, de hál istennek egészséges kislány :-) Szerintem ne félj, inkább ti legyetek teljes biztonságban. Én ilyen elõzmények után azt mondom, inkább ezer császár, mint egy természetes szülés. További boldog babavárást.
4-es vagyok Nekem is mélyen volt a lepény, rá is lógott a méhszájra. Sokat feküdtem, gyógyszereket szedtem, nem emeltem semmit. Teljesen hirtelen kezdtem vérezni, semmi elõjele nem volt, semmit nem csináltam akkor. A cuccom már össze volt pakolva, csak beleszórtam ami kimaradt és rohantunk a kórházba. Kb 1 óra múlva már kint is volt a kislányom.

Téged miért császároztak? Kizárólag császármetszésen átesett anyukáktól kérdezem.

Nekem levállt a méhlepény a 37. héten. Elöntött a vér, azonnal mûtõ.

Legjobb válasz: 37. héten elfolyt a magzatvíz és még 19 órával késõbb sem tágultam semmit, hiába kaptam az oxitocint. Toltak a mûtõbe, majd kb. 8 perc múlva mutatták is a babámat.

37. héten elfolyt a magzatvíz és még 19 órával késõbb sem tágultam semmit, hiába kaptam az oxitocint. Toltak a mûtõbe, majd kb. 8 perc múlva mutatták is a babámat.
12-ére voltam kiírva, 19-én császároztak, magas egyenes állás, téraránytalanság, fájásgyengeség végett. Majd valamiféle fertõzést kapott a fiam 8 nap neonatológia antibiotikum, stb..
téraránytalanság és nem tágultam.24h vahudas utan mondtak h teraranytalansag miatt csaszaroznak
41. héten indították, és végül téraránytalanság miatt pár órányi vajúdás után lett császár.
Farfekvés miatt programcsászár a 40. héten. Bár fordult volna meg addig :(
Mert a méhlepény a méhszájat teljesen fedte. 39. heten programozott volt
30 órás vajúdás után burokrepesztés, mert nem tágultam, ott kiderült, h meconiumos a víz, uh: a fiam nyakán volt a zsinór. kb. 10 perc alatt kivették. Teljesen egészséges, már 10 hónapos.
Farfekvés miatt, 38+0 napon. 39.héten lett volna a programozott császár, de elfolyt a magzatvíz.
Meconiumos víz, magas vérnyomás, téraránytalanság, a kisfiam arccal elõre beszorult és nem indultak meg a tolófájások. 37+4 napra született.
Téraránytalanság, fájásgyengeség, merconiumos magzatvíz...utána a kislányomnak 5 napos antibiotikum kúra.
Elhalt a méhlepény, nagyon magas volt a vérnyomásom, és kisfiamnak nagyon lelassult a szíverése!
Terhességi epepangás miatt a 38. héten.
Bocsánat elirtam, 15-èn voltam kiirva 13-àn csàszàroztak
15-én csàszároztak, de 13-án megindult a szülés csàszàroztak mert a baba farfekvèses volt
Mert csípõizületi gyulladásom volt, nem tudtam járni. Ketten emelték a lábamat, ha fel kellett ülni a vizsgálószékbe. Mivel iszonyatos fájdalmaim voltak, jobbnak látták 37+2-n a császárt. Után szedhettem gyógyszereket, amellyel egészen tûrhetõen rendbe jöttem. Sosem fog kiderülni mi okozta ezt a rohadt betegséget. De hál istennek jól vagyunk azóta is!
Kiírt napon a fiam farfekvését tetõzte lábtartással és közben belekakilt a vízbe.
1.: sürgõsségi császár a 41. héten, rossz volt a kisfiam szívhangja 2.: programozott császár a 38. héten, elõzõ mûtét miatt 3.: lepényleválás miatt megint sürgõsségi a 33. héten
Mert az elsõ uh-n kiderült, hogy petefészekdaganatom van. Császárral egyidõben operáltak is :(
37 hetesen elkezdtem vérezni és egybõl 3 perces fájásaim voltak. Bementünk a kórházba már 2 ujjnyira kivoltam tágulva. Farfekvéses volt és a mûtét közben derült ki, h négyszer a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór.

Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy miért kell KÉRNI császármetszést, ha van lehetõség a természetes szülésre is?

Ez az élet rendje, így szülnek a nõk évmilliók óta. Miért kell kérni egy mûtétet, ami veszélyesebb, mint a természetes szülés???

Legjobb válasz: Félnek a fájdalomtól, meg félnek hogy kitágulnak és aztán fuccs a jó szexuális életnek. Sok indokot olvastam már itt de ezek a legfõbbek.

Félnek a fájdalomtól, meg félnek hogy kitágulnak és aztán fuccs a jó szexuális életnek. Sok indokot olvastam már itt de ezek a legfõbbek.
Most miért teszel fel ilyen vitaindító kérdést? Ha tényleg érdekel a téma, olvass utána korábbi kérdéseknek. Ott jó páran leírják a császár melletti vonzalmukat!
Én két ilyen nöt ismerek. az egyik halálosan félt a szüléstöl ezért döntött igy. de szó szerint pánik rohama lett ha rágondolt. A másik ismerösömék azért döntöttek igy mert 8 évet vártak arra a babára és mint tudjuk a baba szempontjából eza alegbiztonságosabb. NAgaoyn nagy volt a baba és a feje is igy az orvos azt mondta nagy lenne az esély az oxigén hiányos állapotra ha elalkad. ök ezt nem akarták kockáztatni ennyi év várakozás után. Egyébként ez külföldön volt szóval még az sem igaz rá hogy mert itthon mennnyi császsár van.... Mi is sok éve várjuk hogy megfoganjon a babánk de én azért mindenképp meg fogom próbálni megszülni ha tudom, de azt sem bánom ha császár csak ott tartanánk már. Én azt sokkal nehezebben értem meg aki amiatt depresszios mert nem tudta megszülni és császár kellett mint az aki a programzott császsár mellett dönt. egyébként ez nem olyan gyakri egyáltalán.
Abban semmi meglepõ nincs szerintem, hogy egyesek a császárt biztonságosabbnak vagy könnyebbnek gondolják leendõ anyukaként. (Holott nincs így, hiszen a császár nagy hasi mûtét) Én inkább azt nem értem, hogy a sok orvos hogyan mehet bele ezekbe az "indokolatlan császár kérésekbe". Sajnos sok esetben a pénz diktál, és ez nagyon szomorú az orvosokra nézve, mert egy kismamától nem elvárható, hogy átlássa azt, hogy a császárnak mennyivel nagyobb veszélyei vannak, mint a természetes szülésnek, de egy orvostól igen. Az orvosnak mindig mérlegelnie kellene az elõny-kockázat kettõst, és az alapján döntenie. Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor tényleg mondjuk nem fizikai, hanem pszichés okai vannak egy császárnak, nem ezekre gondolok, hanem amikor tényleg semmi oka nincs...
Számtalan oka lehet, testi is, lelki is. Az indokolt császár életmentõ, akár program akár sürgõsségi. A laikus által kért császárral nem értek egyet. Az orvosok pontosan tudják, mekkora mûtét ez, a laikus meg annyit tud róla, hogy aktuálisan nem fáj. Ez pedig nagy hiba. Én a tájékoztatás hiányát látom ezek mögött. A szüléstörténetek nagyon nagy része hüvelyi szülés, a császárról nem hallani mást, mint hogy nem éreztek semmit és szép lett a baba és pont. Nem tudom, hány császárt kért anyuka nézte meg mondjuk videón, mi is fog vele történni, mennyire drasztikus és van tisztában egy nagy nyílt hasi mûtét lehetséges szövõdményeivel. Én úgy érzem, hiányos a tájékoztatás, ezért érzik biztonságosabbnak a mûtétet. Úgy gondolják, hogy az orvos irányítása garancia az eredményre.
Ez tényleg egy provokáló kérdés. Annyian és annyiszor összevesztek már rajta, hogy megszámolni nem lehet. Lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni azokkal, akik császárt kérnek, de közünk semmi nincs hozzá. Õ testük, õ gyerekük, ö döntésük. Ennyi.
miért kell provokáló kérdést feltenni?? én jobban biztonságban érzem magunkat a császárral. Ennyi. Pont. Neked meg semmi közöd más szüléséhez, törõdj a sajátoddal.
Én is ezen vagyok mindig kiakadva, hogy miért kell, de csak magamban vagyok kiakadva, ha valaki császárral akar szülni, akkor tegye. Nem az én dolgom.
Az okok nem titkosan, ezt szerintem mindenki maga érzi odabent... viszont császár ELVILEG csak orvosilag indokolt esetben alkalmazható, nem pedig kívánság kérdése. Hangsúlyozom ELVILEG. Aztán, ha olyan a doki, meg olyan a boríték...
"fogót ma már nem alkalmaznak, vákuumot sem nagyon" Jó nagy tévhit, hogy már nem alkalmaznak fogót, vákuumot pedig mindig alkalmaznak, ha kell, több ismerõsöm szült vele még idén is. És a fogónak is rendesen utánajártam, hidd el, alkalmazzák. Sajnos.
"fogót ma már nem alkalmaznak..." De. A fiam is fogóval született tavaly. Semmi baja nincsen, szakértõ kezekben a fogóval sincs gond.
Nem a császárt kell kérni, meg a mellett kardoskodni, jó az ha életet kell menteni vagy komoly indoka van. A mellett kell lenni, hogy a hüvelyi szülés ne úgy nézzen ki, ahogy ma a legtöbb helyen- indítás, hasbakönyöklés, értelmetlen protokollok értelmetlen hajhászása... A hüvelyi szülés nemegyenlõ ezekkel, elvileg. Ha a gyakorlat más, akkor azon kéne változtatni, és a nõknek ezt szorgalmazni minden lehetséges "fórumon".
Na hát errõl van szó. Eleve nevetséges természetesnek hívni a rögtön oxytocinnal indított szülést. Bármennyire császárpárti vagyok, ha elcserélhetném a hasfelmetszést egy szép, max 10 órás, nyugiban vajúdásos, mindenféle szer és eszköz nélküli, szakadás, repedés, vágás nélküli hüvelyi szülésre, akkor megtenném. De lássuk be, ilyen ma már nincs, annyira ritka.
Sziasztok! Én a 22 órás vajúdásom után a második szülésnél, ha lenne rá lehetõségem, biztosan császárt kérnék. Persze, nem ez a természetes módja, de még egyszer 22 órát nem bírnék ki. Utána 3 napig szinte csak aludtam.
Ez is érdekes lehet (annak akit még érdekel a téma), ma olvastam: http://www.minimumplusz.hu/2013/09/18/sok-baba-kozt-a-hazai-..
35-ös, ez is attól függ, hogyan bántak Veled abban a 22 órában! Nekem is 26 órás volt az elsõ szülésem, mégsem jutott volna eszembe császárt kérni másod vagy harmadjára, sõt...
A kérdező hozzászólása: http://csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/mi-jo-csaszarban
Neked ez miért nem mindegy? Neked ettõl jobb vagy rosszabb lesz valami? Szerintem nem. EZ mindenkinek a LEGBENSÕBB MAGÁNÜGYE.
Én azt nemértem miért nem epidurált kérnek? Nagyon sok komplikáció megelõzhetõ....hosszú vajudás, magas vérnyomás, szemproblémák esetén és még sok egyéb ok miatt nagyon hasznos lehet és legalább nem vagdalnak szét. A gátmetszés pedig csak otthon divat szerintem...lehet rá edzeni, gátolajat használni...stb de mindenesetre a legtöbb idokolatlan császáros esetén én nem ertem miert nem jut eszukbe az epidural...amelett szövõdményes is lehet egy császár, ami volt a családban és azért négy hétig fetrengeni egy alhasi nagy vágással...
Indított szülésem volt, elõzõ nap 3700 grammra saccolták a fiamat, totál be voltam tojva, bíztam a császárban, de nem kértem, bár megnyugtatott, hogy a dokim azt mondta, nem jól van a feje, mert nem jött lejjebb a méhszáj és 3 szülésznõ ismerõsöm is tapogatás után tutira mondta a császárt. Bejött. Szegény dokim félve mondta, 6 óra és 2 oxi után, hogy semmi változás és valószínû császár. Én ilyen boldog még nem voltam, mint akkor (azóta igen :) )Álom volt, a vajúdás alatt nem volt fájásom, végig nevettük a napot, 1 ágyas szobában a felkeléstõl elláttam a fiamat, nagyon hamar felépültem, egyáltalán nem fájt. A bátyám fogós szülésbe halt bele. Már nem lennék nyuszi és a 2. babánál, ha lesz, kérni fogom a császárt.
A 21-es válaszolónak tökéletesen igaza van. Nem arról van szó, hogy indokolt esetben ne császározzanak, hanem arról, hogy nyakra-fõre nem érdemes, mert ha nincs komplikáció, mindenkinek a hagyományos út a legjobb. Ha engem is napokig hagytak volna szenvedni, nyilván császárpárti lennék én is minden körülmények között. Így meg volt egy 2 órás normál szülésem, másnap ültem, harmadnap itthon takarítottam. És nem vagyok mártíranyu, hanem egyszerûen nem esett nehezemre megcsinálni bármit.
Kedves utolsó, megértem az aggodalmaidat, nem tudom mennyire tájékozódtál szülés elõtt, fogót ma már nem alkalmaznak, vákuumot sem nagyon, a szexel lehet problémád császár után is, aranyered ugyanúgy kijöhet stb. Itt minden annak a kérdése, hogy ki mire hajlamos, mert a hüvelyi szülés legrosszabb esetét vázoltad fel, és azt hasonlítottad össze a császár legjobb verziójával. Ha a császár legrosszabbul elsült verzióján kellett volna átmenned (nem kívánom senkinek, félre ne értsd!), akkor az a hüvelyi szülésnél adódó komplikációkat mind túlszárnyalja.
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam volna, hogy ennyire zavarna bárkit is ez a kérdés. nem volt szándékomban senkit sem megsérteni, de úgy látom, ezzel nem mindenki van így. egyszerûen tényleg érdekel, hogy valaki miért dönt a császár mellett. nem ítélkezni akarok, nem provokálok senkit, csak az okok érdekelnek. tényleg ekkora probléma ez??
A kérdező hozzászólása: és az okok titkosak ezek szerint? mint pl. valaki írta, hogy biztonságban érezte magát. ezt megértem, ez egy indok.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy én is császármetszést fogok majd választani természetes szülés helyett. Nem akartam "részt venni" a szülésben, csak vegyék ki a gyereket belõlem, az mindenkinek egyszerûbb és kevésbé fájdalmas (azóta láttam, hogy ez így nem állja meg a helyét). Aztán most évekkel késõbb mégis természetes úton szültem. Eszemben sem volt császármetszést kérni, mert azóta helyreállt a testembe vetett bizalmam és biztos voltam benne, hogy tök normális természetes szülésem lesz. Így is volt. Mára már inkább a mûtétektõl félek, mert sosem jó, ha feleslegesen szétvagdossák az embert. Elég akkor, ha tényleg muszáj.
Elõfordulhat, hogy valakinek nagyon rossz élmény volt az elõzõ szülése, és nem akarja ugyanazt még egyszer átélni.
5. vagyok. Mégis mi rosszat írtam, amiért így le kellett pontozni?
én válaszoltam, hogy ÉN jobban biztonságban érzem magam, miért lettem lepontozva?? Nem ti gyereketeket kötelezem császáros születésre! de hogy "igazságos legyen" én is nyomtam mindenkinek piros pacsit ;)
Ha Te ettöl jobban érzed magad utolsó akkor örülök hogy örömet szerzett neked. Nem igazán értem mit kell törödni ezzel aa pontozgatással.... Ha te tudod hogy hasznos volt a váladsz a válaszolónak és igaz dolgot irtál akkor ez a lányeg nem az hogy ki mit pontoz. Mint tudjuk sok olyan van aki nem is szól hozzá csak belép egy topic-ba és mindenkit lepontoz olvasás nélkül csak ugy heccböl. De nem birom felfogni ezzel miért kell foglalkozni? Engem egyáltalán nem érdekel mivel tudom hogy olyan választ adtam amit bárhol bármikor felvállalnék és legjobb tudásom szerint adtam, ennyi a lényeg szerintem.
Pontozással foglalkozni tényleg gyerekes. Sokszor azt pontozzák le aki igazat ír egy válaszhoz nem a mézes madzagot.
24 hetes kismama vagyok. A lányomat 4 éve császárral hozták világra, miután 3 napot voltam a szülõszobán. Most nagy dilemmában vagyok. Nagyon szeretném, ha gyorsan és könnyen megszületne a babám, de bennem van a félelem is, hogy mi lesz , ha ismét napokig elhúzódik. Persze elõre meg kell mondanom ha császárt választok, de elõre nem tudhatom mi lesz a folyamat menete. Valahogy biztonságosabbnak érezném a császárt, de a remény is bennem van, hogy minden simán menne a szüléssel. Várom az Isteni sugallatot...
Én undorodtam a gondolattól is, hogy hüvelyi szülésem legyen. Nekem valahogy nem természetes az, hogy az ember reped, szakad, vágják, hasba könyöklik, a babát vákuumozzák, fogóval szedik ki, ha kell csontját törik, aztán vagy egészséges lesz, vagy nem. És akkor a két amivel érvelnek, hogy "de a fontos baktériumokat nem kapja meg", "nem jó neki, ha csak úgy kiveszik". Miért is? Származik belõle akárkinek orvosilag bizonyított kára, hogy császárral születik? NEM. Szóval én elsõsorban a baba miatt szerettem volna császárt, de õszintén szólva magam miatt is. Rengetegszer hallottam a hüvelyi szülés utóhatásairól, csúnya vagina, fájdalmas szex, vizelet és széklettartási gondok, vadhús nõtt a metszésen, stb. Hát köszönöm, ebbõl nem kérek. Végül nem kértem császárt, mert azért annyira nem vagyok fanatikus, de napokig tartó vajúdás után megcsászároztak, és azt kell mondjam nagyon is jó volt. Egyáltalán nem voltak fájdalmaim utána, pár nap alatt olyan voltam, mintha mi sem történt volna. Persze nem mindenki jár ilyen jól, de én úgy gondoltam, hogy inkább legyen egy egészséges gyerekem, és a hasamon egy seb, mint esetleg egy fogó használata által károsodott beteg gyerekem, hüvelyi gondokkal.
10 órát "fetrengtem" nagy hasi vágással, utána csináltam mindent. Nem törvényszerû, hogy hetekig fetrengjen valaki. 12 óra után 1 ágyasban voltam a fiammal és mindent megcsináltam, 1 percre nem adtam le. Gyermekágyi vérzésem alig volt, a dokim teljesen rendbe tett, 1 hét után csak rózsaszín csík volt a vágásom helyén, 18 hónap után már nem is látszik, hajszálvékony fehér csík. Tesó is császárral szeretném szülni. Nálunk a családban a természetes szülés komplikációiba halt bele (vagy utána néhány héttel több baba). Köszönöm, nem szeretném átélni amit anyukám és unokatesóm.....

Miért van az hogy vágyom császármetszésre?

Legjobb válasz: Mert nem tudod mennyire fáj.

Mert nem tudod mennyire fáj.
Akkor meg is válaszoltad - a korábbi rossz élmények miatt szeretnéd elkerülni a szülést.
mert nem tudod mennyire szar utána hetekig .... sima szülés után 1 órával már jöhetsz mehetsz szaladhatsz emelhetsz (ha minden rendben ment) császár után hetekig fáj a seb gyenge vagy nem tudsz hajolni emelni akár a frontra is érzékeny lehet utána a heg macerás a köv terhesség is
Mert úgy gondolod, hogy az a kánaán, és nem fáj, mint a természetes szülés. Nem azt érzed, hogy lábad az égben, és ott vagy "kitárulkozva". Meg mostanság egy csomó úri dáma ezt a megoldást választja anélkül, hogy komolyan szükség lenne rá.
Miért vágysz? Kifejtenéd?
Mert buta vagy. :) )
Nekem 2 sima és egy császárom volt...hát ha választhattam volna akkor a sima szülés mint a császár, hetekig fájdalmaim voltak utána. A sima szülést ahhoz képest pillanatok alatt el lehet felejteni :) Pedig a második szülésem egy "rémálom" volt....:/
Igazuk van a többieknek. A szülés addig igazán fájdalmas, amíg meg lesz a baba, de utána túl is vagy a nehezén, viszonylag gyorsan túlesel az egészen. A császár után viszont sokkal tovább szenvedsz. Ráadásul akkor már ott a baba, és hidd el, nagyon rossz érzés, hogy nem tudod õt ellátni a seb miatt, hogy nem tudsz vele úgy foglalkozni, ahogyan szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Most nem tudnék dönteni, tudom egyik sem könnyü.Azért is félek mert igy hallotam a 3-ik babát is nehéz megszülni akárcsak az elsõt...
Nekem a szülés elõtt két nagy hasi mûtétem is volt. Amikor az orvos a császárt javasolta, nagyon megörültem. Nem tudom kibírtam volna-e egy szülést. Világ életemben rettegtem tõle. Még filmen sem bírom megnézni. Nagyon nagyra tartom azokat, akik természetes úton szültek. Szerencsére a császár problémamentesen sikerült és az utána levõ felgyógyulás is. Szerintem ha így érzed érdemes lenni beszélni róla az orvosoddal.
Most is azt mondom, buta vagy. :) Pontozhattok le, nem érdekel... Császár után sikítottam a fájdalomtól, pedig általában jól viselem. BORZALMAS VOLT!!!Na még mindig akarod?
A 9-es válaszoló tökéletesen leírt mindent, csak annyiban javítanám ki, hogy nem kisebb mûtét, hanem nagy hasi mûtét. Nekem 3 volt, ne akard megtudni milyen érzés azután, ahogy kimegy az érzéstelenítõ hatása.
Nem jár akkora fájdalommal? Hát ezt nagyon rosszul gondolod! Engem több mint két éve császároztak, de a vágás helye mind a mai napig érzékeny. Nem beszélve arról, milyen volt közvetlenül, illetve még 1-2 héttel utána. Az elsõ válaszoló mindent leírt!
A kérdező hozzászólása: 2szer szültem természetesen és most várom a 3-ok babámat...magyon nehéz volt mindkétszer és félek még egyszer azt átélni.szerint a császár sem könyü de mem jár akkora fájdalommal.
Persze, riogatásnak tényleg jó ilyet mondani... de közlöm, kamu!!!!!! A 3. gyerkõc és a 2. ugyan olyan idõintervallum alatt lett meg, de a 3. könnyebb volt, jobban viseltem. Amúgy minél többedik, annál gyorsabb, könnyebb... mivel a szervezeted már tudja mi van, hamarabb tágulsz...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!