Találatok a következő kifejezésre: Miért ölik a hörcsögeim (1 db)

Miért "ölik" egymást a hörcsögeim?

három kis hörcsögöm volt két fiú két lány...egy alomból származik mind...egy hónaposak kb(máj23án születtek)...el?ször egy helyen tartottam mindhármat de mivel a kislányt elígértük külön szedtem a fiúktól h ne legyenek kis hörcsik...de a két fiú folyamatosan harapdálta egymást elég csúnya sebeik is vannak...és enge is megharapott az egyik mikor szétválaszottam ?ket :S a kezem nagyon csúnyán bedagadt...és ugyanez van az egyik kicsi hörcsi mels? mancsán is...az orvos most vizsgálja ?ket de biztosan nem veszettek...és hát emiatt h mindíg verekedtek a fiúk külön szedtem ?ket és úgy döntöttünk h inkább a kislány marad velünk és egy fiút ajándékozunk el...de sajnos a lánnyal is ugyanúgy megy a verekedés és a harapás...ezt nem értem miért van...úgy gondoltam h ?k ketten mivel különböz? nem?ek nem fogják egymást bántani de sajnos mégis külön kellett ?ket szednem...mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: A hörcsögök (ellentétben pl a degukkal) néhány fajtájukat kivéve nem társas lények. Õk magányosan szeretnek élni. Ritka az amikor két hörcsög verekedések nélkül megvan egymás mellett. A párzási idõszakon kívül az ellentétes nemûek is verekednek. Nekünk egy testvérpár volt akik viszonylag jól eltúrték egymást, de amikor az egyik elpusztult, a másik mellé nem lehetett rakni új hörcsögöt, mert azonnal támadta. Nem vicc, képesek egymást megölni a harcban, tehát ha a hörcsögöd ennyire ellenzi társaságot akkor ne erõltesd.

A hörcsögök (ellentétben pl a degukkal) néhány fajtájukat kivéve nem társas lények. Õk magányosan szeretnek élni. Ritka az amikor két hörcsög verekedések nélkül megvan egymás mellett. A párzási idõszakon kívül az ellentétes nemûek is verekednek. Nekünk egy testvérpár volt akik viszonylag jól eltúrték egymást, de amikor az egyik elpusztult, a másik mellé nem lehetett rakni új hörcsögöt, mert azonnal támadta. Nem vicc, képesek egymást megölni a harcban, tehát ha a hörcsögöd ennyire ellenzi társaságot akkor ne erõltesd.
a két pasi nem bírja egymást. vetélytársak. õket nem lehet együtt tartani. a pasi és a lány csak párzási idõszakban tartható együtt, különben õk sem kedvelik egymást. két lány általában ki szokott jönni egymással.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...hát én azért reménykedtem h jól meglesznek egymás mellett :S:(
három kis hörcsögöm volt két fiú két lány... Ez mióta három? :D
ha végigolvastad volna, feltünt volna, hogy félreírta. megesik. szerintem így is érthetõ a kérdés nem tudom miért kell ilyenbe belekötni. szóval...régen nagy nehezen sikerült kiharcolnom két hörcsögöt, mitadisten pont fiú-lány volt. :D lett 3 kicsi, és egybõl különvettük a fiút, nehogy bántsa a kicsiket. aztán késöbb nekem 3 ketrec volt, egyikben az apuka meg a fia, érdekes nekem õk sosem bántották egymást. :) anyukát viszont mindegyiktöl külön kellett tartani, mert nagyon harcolt mindenkivel...szóval nálam pont a fiúk voltak a békések...
ne tarts két azonos nemût egy ketrecben vagy terráriumban...nem bírják egymást, fõleg nem a hímek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Törpenyuszit szeretnék. Csongrád megyében eseteleg Szegeden van e jó tenyésztő? Nem szeretnék állatkereskedésből vásárolni, tenyésztőt meg csak pesten találtam (persze ott rengeteget). Szegeden, vagy vonzáskörzetében tud esetleg valaki jó tenyésztőt?

2

Ha szombaton hozzuk el a 6 hetes törpenyuszinkat, mikor mossam ki a ketrecét, szállítóját és a többi berendezést?

Illetve mivel érdemes kifertőtleníteni? Újonnan lettek rendelve az acanashopból, tehát nem használta még más. Aggódom kicsit, mert csak hétfőn kapja meg a kombinált oltását, nem szeretném, ha baja lenne :)

2

Valakii! Ugye a törpehörcsög nem hal meg akkor, ha kiesik az egyik foga? mert neten olvastam olyat, h, állítólag elpusztul ilyenkor- de nemtudom ebből mennyi igaz . Tapasztalatok?

11

Nézegettem ketrecet a tengerimalacomnak és találtam 1 et és attól h nyúl ketrec attól még jó a malacnak nem? Ferplast rabbit 100 as

http://www.acanashop.hu/index.php?page=shop.product_details&..

7

Egy kölyök nyuszit hogyan lehet betanítani arra, hogy ne bogyózzon össze-vissza?

1

Tengerimalacot tarthatok hörcsögketrecben? (Ideiglenesen)

Sziasztok.Tarthatok tengerimalacot (3hetes) hörcsögketrecben? Kb 1 hétig amig kész lessz a terrárium?

7

Mit csináljak most vele és mi lehet a baja?

Van egy kis fehér oroszlánfejű törpenyulam bak. Eddig tök nyugodt nyuszika volt most meg a mamámat kezenkarmolta ömlött belőle a vér aztán anyukámat is csak őt még vastagabban.... Most meg kinyitottam a ketrece tetejét kicseréltm a vizét adtam neki ,,reggelit" és szénát,azután pedig megszerettem volna simogatni, és a kezemnek esett, karmolt harapott,hihetetlen volt...-pedig akkor még kezet is mostam a simizés előtt így nem érezhetett semmit a kezemen max a szappant. Szóval létszi segítsetek ha tudtok,egy ideje szeretném már visszakapni a régi kedves kis aranyos nyuszimat és nem ezt az agresszív vadállatot.

5

Mi legyen a neve?

Most lett egy uj torpehorcsogom.max 10centi.szurke.a hasa feher.nagyon aranyos.de nemtudom myen nevet adjak neki.:/ segitetek?:)kislany amugy

18

Hörcsög szaporítás, vemhesség?

Sziasztok! Van 2 aranyhörcsögöm, 1fiú és 1lány. Tenyésztőtől vettem őket,természetesen külön ketrecbe vannak. Már egy ideje gondolkodtam azon,hogy egy alomnyi hörcsögre összeteszem őket. Gondoskodtam ketrecekről,vettem 6ketrecet. Tegnap összetettem őket és megtörtént a dolog. Kb 30percig volt bent a fiúnál a lány. Elég volt ahoz ez az egy alkalom,hogy a lány vemhes legyen?? Mást ezzel kapcsolatban mindent tudok, meg köszönném ha valaki adna egy értelmes választ. Üdv. 15/L

3

Mi baja lehet a törpenyuszimnak?

Tegnap óta nem olyan eleven,alig eszik,meg kb akkorákat bogyózik mint kiskorában.a hangokra reagál,de nem olyan élénken.szaladgálni szaladgál.arra is gondoltam,hogy nem fázott-e meg,mert a nagy melegbe a ketrece mellé szoktunk rakni egy fagyos palackot.semmi olyan ételt nem kapott amit azelőtt ne adtunk volna neki.nagyon aggódom érte,mert sokkal elevenebb szokott lenni.most még a ketrecét sem rágja.egyébként egy hím nyuszirol van szó.lehet szerelmes?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!