Találatok a következő kifejezésre: Miért ölik a hörcsögeim (1 db)

Miért "ölik" egymást a hörcsögeim?

három kis hörcsögöm volt két fiú két lány...egy alomból származik mind...egy hónaposak kb(máj23án születtek)...el?ször egy helyen tartottam mindhármat de mivel a kislányt elígértük külön szedtem a fiúktól h ne legyenek kis hörcsik...de a két fiú folyamatosan harapdálta egymást elég csúnya sebeik is vannak...és enge is megharapott az egyik mikor szétválaszottam ?ket :S a kezem nagyon csúnyán bedagadt...és ugyanez van az egyik kicsi hörcsi mels? mancsán is...az orvos most vizsgálja ?ket de biztosan nem veszettek...és hát emiatt h mindíg verekedtek a fiúk külön szedtem ?ket és úgy döntöttünk h inkább a kislány marad velünk és egy fiút ajándékozunk el...de sajnos a lánnyal is ugyanúgy megy a verekedés és a harapás...ezt nem értem miért van...úgy gondoltam h ?k ketten mivel különböz? nem?ek nem fogják egymást bántani de sajnos mégis külön kellett ?ket szednem...mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: A hörcsögök (ellentétben pl a degukkal) néhány fajtájukat kivéve nem társas lények. Õk magányosan szeretnek élni. Ritka az amikor két hörcsög verekedések nélkül megvan egymás mellett. A párzási idõszakon kívül az ellentétes nemûek is verekednek. Nekünk egy testvérpár volt akik viszonylag jól eltúrték egymást, de amikor az egyik elpusztult, a másik mellé nem lehetett rakni új hörcsögöt, mert azonnal támadta. Nem vicc, képesek egymást megölni a harcban, tehát ha a hörcsögöd ennyire ellenzi társaságot akkor ne erõltesd.

A hörcsögök (ellentétben pl a degukkal) néhány fajtájukat kivéve nem társas lények. Õk magányosan szeretnek élni. Ritka az amikor két hörcsög verekedések nélkül megvan egymás mellett. A párzási idõszakon kívül az ellentétes nemûek is verekednek. Nekünk egy testvérpár volt akik viszonylag jól eltúrték egymást, de amikor az egyik elpusztult, a másik mellé nem lehetett rakni új hörcsögöt, mert azonnal támadta. Nem vicc, képesek egymást megölni a harcban, tehát ha a hörcsögöd ennyire ellenzi társaságot akkor ne erõltesd.
a két pasi nem bírja egymást. vetélytársak. õket nem lehet együtt tartani. a pasi és a lány csak párzási idõszakban tartható együtt, különben õk sem kedvelik egymást. két lány általában ki szokott jönni egymással.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...hát én azért reménykedtem h jól meglesznek egymás mellett :S:(
három kis hörcsögöm volt két fiú két lány... Ez mióta három? :D
ha végigolvastad volna, feltünt volna, hogy félreírta. megesik. szerintem így is érthetõ a kérdés nem tudom miért kell ilyenbe belekötni. szóval...régen nagy nehezen sikerült kiharcolnom két hörcsögöt, mitadisten pont fiú-lány volt. :D lett 3 kicsi, és egybõl különvettük a fiút, nehogy bántsa a kicsiket. aztán késöbb nekem 3 ketrec volt, egyikben az apuka meg a fia, érdekes nekem õk sosem bántották egymást. :) anyukát viszont mindegyiktöl külön kellett tartani, mert nagyon harcolt mindenkivel...szóval nálam pont a fiúk voltak a békések...
ne tarts két azonos nemût egy ketrecben vagy terráriumban...nem bírják egymást, fõleg nem a hímek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Arany hörcsög problémák HELP!?

WC-papír gurigát akarok neki berakni de sajnos olyanom van hogy van rajta egy kék felirat, az nagy baj ha rajta van?
Fiú és egy lány van nekem, eleinte veszekednek? EZ NAGY BAJ?
Hogy szoktassam rá az autómata itatóra?
Mit tegyek hogy szeressen:)?

9

Van két dzsungáriai törpehörcsögöm az egyik fiú a másik lány. Összeraktam őket és egyszerre megtámadta a fiú a lányt. Ez normális? Vagy 10 percig veszekedtek a lány sírt és így kivettem a fiútól. Mit tanácsoltok? (6 hónapos mind a kettő)

7

Jó az eredetileg görényekre való hám a tengerimalacokra?

Segítséget kérnék hogy egy ilyesmi hámot: lehet-e adni tengerimalacnak, egyáltalán jó-e rá.Azért gondoltam ezt mert a görény és a tengerimalac kb. egy testalkatúak.De lehet hogy nem jó ötlet.Légyszíves segítsetek!

3

Van egy kamasz bak nyuszim és olyan furán viselkedik. Néha morog, hátracsapja a fülét és rohan a kezem, vagy a lábam, vagy egy rongy után. Miért csinálja ezt?

egyik nap egy ronggyal szórakoztam vele, egyszerűen fel le emeltem és rázogattam. ő utána eredt és rá akart harapni. aztán pár napja ugyanezt tettem a kezemmel, meg csettintgettem és paskoltam a földet, hogy odajöjjön hozzám.
hátracsapta a fülét és odarohant, én éppen a földön feküdtem és átugrott de olyan volt mintha morogna. mit tegyek? miért csinálja ezt?

4

Miből és hogyan csinálja a törpehörimnek létrát a ketrecébe?

Nincs a ketrecben létra és az emeletről le szokott ugrani és félek h egyszer vmi baja lesz.

4

Miért vizes még mindig a tengerimalacom?

Tegnap a hatalmas forróság miatt, megrüdtettem a tengerimalacaimt, picit eg töröltem, őket éds kicsit megszárítottam őket, (ez tegnap 10 órakor volt) most majdnem megint 10 óra és 24 óra alatt még mindig vizesek. Ilyen tüsis a szőrük, ez hogy lehet??? Mikor fognak megszáradni??

2

Az lehetséges hogy azért rágta a rácsot mert jó volt neki és akarta még hogy csináljam?

Megsimogattam a tengerimalacom pár napja van csak meg. Simogattam a ketrecben kb 2 percet hagyta majd utána abbahagytam és tv-ztem. Egyből odarohant a rácshoz és rágni kezdte. Majd odamentem simogattam tovább 10 percet utána eljöttem és nem rágta már. Szerintetek ez volt az oka hogy rágta? Amúgy még a 4 nap alatt nem rágta. Meg így ketrecből nem simogattam csak próbáltam kivenni de rájöttem hogy inkább egyenlőre ketrecen simogatom és mikor már megszokja hogy én vagyok az új gazdi kiveszem.
Ja és széna és kaja is van előtte és víz... :)

13

Egérürülék a 6. emeleti erkélyen?

Sziasztok. Valamilyen kakit találtam az erkélyemen. A múltkor a madarak (szerintem galambok) miatt voltam kibukva, mert össze-vissza piszkítottak nekem mindent. Most meg apró kis csokidara szerű dolgokat találtam nagyjából egy csomón az erkélypadlón. Egérre gondoltam. De hogy a fenébe mászott fel, ha az volt? Különben meg azok nem összevissza csinálnak, hanem egy kupacra 8-10 szemeket?

5

A Törpesünnek is szúrós a tüskéje?

3

Egy 80*45-ös tengerimalacketrecet hány naponta kell takarítani?

Hány naponta cseréljem a forgácsot? Két nőstény malac lakik benne.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!