Találatok a következő kifejezésre: Mik a jelei A kutyák (37 db)

Mik a jelei a kutyai vemhességnek?

Van egy Máltai kis kutyám 8 hónapos .. Most volt meg az elsõ tüzelése és vártam vele míg ki ivartalaníttatom de van egy Kan kutyánk is (yorkshire) nem gondoltam hogy meg történik a "baj" de hát láttam õket összeragadva gondolom hogy viselõs.. HELP !

Legjobb válasz: Irány a doki és ivartalanítsd! Még nem késõ! A szuka bele is halhat a szülésbe. Iszonyat fiatal nincs más megoldás csak az ivartalanítás!!

Irány a doki és ivartalanítsd! Még nem késõ! A szuka bele is halhat a szülésbe. Iszonyat fiatal nincs más megoldás csak az ivartalanítás!!
Akkor hívd ismét a dokit, és foglalj idõpontot sterilizálásra.
akkor bõven belefér az ivartalanítás a jövöhéten
A kérdező hozzászólása: összeragadva õket csütörtökön láttam
igen utolsó, akkor is ivartalanítanak.
Akkor is ivartalanítják amikor vemhes?
egy szuka kb 63-64 napig vemhes, ez alatt az idõ alatt bármikor lehet ivartalanítani, persze jobb minél hamarabb, de ha tényleg nem tudod másikhoz vinni akkor kibir egy hetet
Pontosan mikor láttad õket összeragadva?
A kérdező hozzászólása: Csak most az a baj hogy a doki nem rendel egész héten .. (épp most beszéltem vele telefonon)csak jövõhéten lesz itt ... várhatok eddig vele ??? .. vagy már nagyon sürgõs? itt a körzetben nincs más állatdoki .. meg hát nem is ismerek mást ... mit tegyek ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat holnap dokihoz viszem és kiivartalaníttatom ... nem is szeretnék kis kutyákat
Ilyenkor ki kell ivartalanítani... Ismerõsöm kapott fogamzásgátló szurit a kutyához, de nem használt, vemhes lett a kutya. Kapott szurit, amitõl majd elpusztulnak a kicsik, de az sem történt meg, ráadásul 14 kiskutya született volna belõle, de amint megtudták, hogy vemhes a kutya, kiivartalanították.
Van egy tüzelõ szukád...és van egy kanod is. Mégis miért nem gondoltad, hogy ebbõl "baj lesz"? Megbeszélted velük, mint felnõtt a felnõttel, és önmegtartóztatást fogadtak??? Irány az orvos, és ivartalaníts, most.
vemhesség alatt is lehet ivartalanítani, a szukád még túl fiatal, belefog pusztulni vagy a vemhességbe vagy az ellésbe
Ivartalanítsd még most, vemhesség alatt is lehet, nagyon fiatal nem biztos hogy kibirni, és a kölykök is halva születhetnek, ne kockáztass!!
Van lehetõség egy injekcióra ami elhajtja a kicsiket. Semmivel nem durvább, mintha megszülné õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat el van intézve Hétfõn viszem ivartalanítani (már megbeszéltem)

Mik a jelei annak, hogy a kutya akar a falkavezér, a dominánsabb lenni?

Itt most nem csak az alapvet? dolgokra gondolok, hogy például a füle botját se mozdítja ha szólsz neki, vagy hogy meg akarja d.gni az embert.

Legjobb válasz: Ha bevédi a kaját, játékát, a fekhelyét, megmorog idõnkét mikor a közelébe mész, nem enged téged szabadon mozogni, nem enged ki a lakásból/kertbõl, nyílt agressziót mutat, szökik, akkor ezek már ennek a jelei. Külön-külön ezek a viselkedések nem feltétlenül jelentik azt, hogy õ a fõnök, a leírtakból többnek is teljesülnie kell. Hihetetlen ritka, hogy a kutya valóban vezér legyen, általában csak szemtelenkedik a gazdival, nincs meg a kellõ tekintély, de többségiben elfogadja fõnöknek az embert. Az, hogy bevág az ember elé, ráül, rááll a lábára, fedezõ mozdulatokat mutat akár rajta, akár másik kutyán, ideiglenesen süket, nem jön be hívásra, nem hajtja végre a kért és ismert feladatokat csak szemtelenkedés, viszont némelyik igen komoly szemtelenség (a behívás megtagadás és a fedezõ szándék a legkomolyabb). Ilyenkor lehet azt mondani, hogy gondok vannak a kutya-gazda viszonyban, a kutya próbálgatja a határait, de amíg nem õ akar mindent irányítani, nem õ akar mindenben dönteni (evés, közös programok, "falkatagok" viselkedése), addig nem beszélhetünk a szerepek felcserélõdésérõl. Az, hogy a kutya lenéz rád, mert nagyobb, közel sem jelenti azt, hogy õ lenne a dominánsabb.

Ha bevédi a kaját, játékát, a fekhelyét, megmorog idõnkét mikor a közelébe mész, nem enged téged szabadon mozogni, nem enged ki a lakásból/kertbõl, nyílt agressziót mutat, szökik, akkor ezek már ennek a jelei. Külön-külön ezek a viselkedések nem feltétlenül jelentik azt, hogy õ a fõnök, a leírtakból többnek is teljesülnie kell. Hihetetlen ritka, hogy a kutya valóban vezér legyen, általában csak szemtelenkedik a gazdival, nincs meg a kellõ tekintély, de többségiben elfogadja fõnöknek az embert. Az, hogy bevág az ember elé, ráül, rááll a lábára, fedezõ mozdulatokat mutat akár rajta, akár másik kutyán, ideiglenesen süket, nem jön be hívásra, nem hajtja végre a kért és ismert feladatokat csak szemtelenkedés, viszont némelyik igen komoly szemtelenség (a behívás megtagadás és a fedezõ szándék a legkomolyabb). Ilyenkor lehet azt mondani, hogy gondok vannak a kutya-gazda viszonyban, a kutya próbálgatja a határait, de amíg nem õ akar mindent irányítani, nem õ akar mindenben dönteni (evés, közös programok, "falkatagok" viselkedése), addig nem beszélhetünk a szerepek felcserélõdésérõl. Az, hogy a kutya lenéz rád, mert nagyobb, közel sem jelenti azt, hogy õ lenne a dominánsabb.
Ha a lábadra ül az egyértelmûen ennek a jele, az is ha a két mellsõ lábával "ráfog" a rábszáradra, erõszakosan közeledik, ugrál. Idegen/ ismerõs kutyáknál amelyik domináns az rögtön a seggembe mászik, bocs a kifejezésért, jobb szót nem tudok, nyomul a hátsó felem irányába .. eprsze ezeket nem szabad engedni. Szerintem attól , hogy magasabb ha ülsz még nem feltétlen hiszi magát dominánsnak, gondolj bele mennyi kis vakarcs van aki fõnöknek képzeli magát, a nevelésen és a kutya természetén múlik nem a méretén.
Most mi nem tetszett a válaszomban? ragozhatju többféle képpen is, hogy szemtelenség, vagy domináns viselkedés , a lényeg az, hogy nem szabad engedni sõt büntetés is jár érte . Vagy tényleg nem érte, mi rosszat írtam, válaszoltam a kérdésre, leírtam a véleményem, ennyi.
Hát szerintem az nem hízelgés, hogyha egy kutya a lábadra ül. Ha odajön megadó testtartással, nyalogat, kedveskedik az igen, vagy lefekszik a közeledbe, lábad mellé/közé/alá , de az , hogy egyenesen a lábadra ül , kisajátít az szerintem cseppet sem hízelgés.. Most egy abszolút omega természetû kutyám van, rögtön puncsol ahogy meglát, vagy hanyatt dobja magát, és soha nem ült rá a lábamra, ellenben a barátom kutyája aki egyértelmûen domináns tipus, folyamatosan a rést keresi a pajzson és "szemtelenkedik" ahogy te fogalmaztál elõszeretettel dobja a maga szerény 50 kilóját a lábamra, hiába zavarom el . Mondjuk az elõzõ gazdája nem is nagyon nevelte.
Ennek nagyon egyszerû oka van, némelyik kutya nem csinál ügyet belõle, hogy a gazdája nem tökéletes falkavezér, elfogadja úgy is, neki mindegy, csak nagyjából vezesse valaki, tolerálja a furcsaságokat, hibákat. De próbáld meg ugyanezt eljátszani egy dominánsabb kutyával, nagyon gyorsan problémáid lesznek.
Ez már teljes mértékig egyed függõ. Van kutya, amelyik a dominancia legkisebb jeleit sem mutatja, egyszerûen csak szüksége van az állandó testi kontaktussal a gazdival, itt egyértelmûen a követelõzés, bökdösés, lábra ülés nem jelent szemtelenséget. Egy domináns kutyánál már igen, bár ott sem feltétlenül. Az egy megint más kérdés, hogy ha az ember enged a kunyerálásnak és rendszeresen jutalmazza azt, akkor a kutyának az természetes lesz, hogy minél inkább zaklassa a gazdit simiért, játékért, kajáért. Nem dominanciai okokból, csupán csak azért, mert neki ebbõl haszna van. Ha nincs szabály, hogy ezt nem csinálhatja, akkor nem is számít szemtelenkedésnek. Ez az elkényeztetés tökéletes példája.
Engem még mindig nem gyõztetek meg a lábra üléssel és simogatásért böködéssel kapcsolatban. Az egyik barátomnak befogadott kutyája van, ivartalanított teljesen omega típus soha nem volt kétséges náluk az, hogy a kutya van a falka legalján rangilag. Ez a kutya nagyon sokszor hízeleg nekik is, és idegeneknek is (megböki a kezüket az orrával hogy simogassák) és még sem lesz ettõl õ a falkavezér. Valamint az egyik kutyám is hízelgõs, dugja a fejét a kezemhez hogy simogassam meg (van amikor meg is simogatom) de ha épp nem akarok vele foglalkozni, akkor annyit mondok neki hogy "nem" és abbahagyja. Attól hogy éppen megsimogatom még nem érzi magát vezérnek, csupán próbálkozik hiszen van hogy bejön neki és megsimogatom ami neki jó dolog, ha meg nem jön be akkor csak rászólok de büntetést nem kap, így próba szerencse alapon csinálja ezt nem pedig azért mert ezzel mutatja ki hogy most õ döntött tehát õ a vezér. Egyébként ha már ilyeneken kell gondolkozni az embernek hogy "húú most a kutyám akarta hogy megsimogassam, most õ lett a vezér" akkor ott már komoly gondok lehetnek a sorrenddel kapcsolatban, és ezt nem azzal kell megoldani hogy akkor mostantól nem jöhet hozzám hízelegni a kutyám.
Például amit nem szoktak komolyan venni emberek, az a mindenféle követelõzés, mert nagyon cuki pofival szokták véghezvinni a kutyák. Mikor odamegy hozzád, és bököd, hogy simogasd, vagy csak nagyon szépen néz rád, és te megsimogatod, akkor gyakorlatilag hagytad magad manipulálni, az történt, amit õ akart, tehát megkapta a visszajelzést, hogy õ a falkavezér. Ha melléd ül, és magasabb nálad, az önmagában nem baj, csak akkor, ha ezt úgy és azért csinálja, hogy megmutassa, hogy õ a nagyobb, tehát kihúzza magát, látványosan nem foglalkozik veled, vagy épp ellenkezõleg, rámászik a fejedre, rád teszi a lábát, fejét, bármijét, vagy úgy neked dõl, mintha oda akarná rakni a valagát, ahol amúgy a tiéd van, mert akkor meg ki akar túrni. Ami meg még nagyon általánosan "benézett" dolog, az az éjjel-nappal égnek álló farok. Sokan azt hiszik, hogy a kutyájuknál fajtajelleg, hogy meredezik a farka, de ez egyetlen kutyára sem igaz, mindegyiknél komoly kommunikációs szerepet tölt be a farok, tehát az aktuális állásának mindig üzenete van. Ezt szoktam is prezentálni anyós kutyáján, meg nevelt kutyákon, hogy mikor a gazda hívja, felálló farokkal, égnek álló fejjel megy oda hozzá az eb, visszahívom, és farok le, fej le, tisztelettudó testtartással jön. Ezektõl amúgy még nem feltétlenül lesz a kutya a falkavezér otthon, de minimum összezavarodik, hogy akkor most ha te vagy a fõnök, akkor miért nem viselkedsz úgy, miért tûröd el, hogy õ arcoskodjon, mikor máskor meg kinyilatkoztatod, hogy neki engedelmeskednie kell.
A labra ules mar lehet a dominancia jele, mint ahogy az is ha rendszeresen a labadra teszi a tappancsat. Erdemes megfigyelni ahogy a kutyak egymassal kommunikalnak. Az is dominans viselkedes, ha egyik kutya a masikat feszulten nezi, mielott ramorog peldaul, vagy ha a fejet a masik nyaka fole tartja, neki tetszoleges iranyba tereli, stb.
De az nem nevezhetõ domináns viselkedésnek amit te írtál, hogy "Ha a lábadra ül az egyértelmûen ennek a jele" ugyan is fakadhat abból is a dolog hogy szeretne veled kontaktusba kerülni (nevezhetjük hízelgésnek is, még mindig közelebb áll ehhez a viselkedéshez mint a dominanciához).
Ja és a kérdés az volt, hogy a kutya AKAR a falkavezér a domináns lenni, és ennek mik a jelei!! és az , hogy megdugja a lábadat az bizony kõkeményen ennek a jele.
Szerintem csak nagyságrendileg van közte különbség, ugyanúgy domináns viselkedés, nem tisztel téged ezért ráül a lábadra , vagy hágó mozdulatokat imitál rajta! Ha te vagy a vezér és a kutya tisztel téged NEM szemtelenkedik.. kamaszkorában esetleg , de ez nagyon pofáûtlan viselkedés, és szemtelenkedni csak azzal lehet akinél többnek képzeled magad. Attól még képzelheti õ magát falkavezérnek, hogy az összes erre utaló magatartásformát nem gyakorolja, de ha igen ott már gondok vannak a rangsorral. Vagy feléd képzeli magát, vagy úgy gondolja, lehet hogy felette állsz de annyira kevés választ el titeket megteheti, hátha átveszi az irányitást. tehát az én szememben szemtelenkedés= domináns viselkedés, ami szigorúan tilos és büntetendõ. Nem csak úgy lehet domináns egy kutya, ha a bevédi a családtagokat ..
1# bocsánat, én lepontoztalak, mert abszurd azt mondani arra, hogy a kutya ráül a lábadra, hogy akkor máris õ a vezér. Látszólag a kérdezõ még nem ismeri jól a kutyák kommunikációját, nincs tisztában bizonyos jelzések értékeivel, jelentésével és félre vezetni ilyen kijelentésekkel nem épp helyén való. És igenis, hatalmas különbség van aközött, hogy most a kutya-e a fõnök, vagy csak szemtelenkedik. Ha a kutya lenne a fõnök, a család tagjai meg sem mozdulhatnának az engedélye nélkül. Erre is van példa, nem is egy, de a kutya tenyésztését, emberhez való kötõdését tekintve ez nagyon szélsõséges eset.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le, én sem értem mi volt vele a gond.
Én egyet értek a 12.-es válaszoló és Akumi 14-es véleményével is. Argos is alapból elismer falkavezérnek. Ennek ellenére néha odajön simire, ekkor néha rálép a lábamra, néha nekem háttal betolat mellém, hogy a fenekét simizzem. Ha ilyenkor elküldöm, akkor elmegy, nem próbálkozik többet. Ma tréningen jutalmul ösztönöztem, hogy ugorjon rám két lábbal, ezért ezt este sima szituban is megpróbálta, de akkor letiltottam és simán tudomásul vette. Argos-nál nem ezeken múlik a dolog...sokkal inkább azon, hogy ráhagyom-e, hogy ha egyszer a helyére küldöm, akkor eljön engedély nélkül. Hogy sétán ha magam mellé hívom kutya miatt, akkor a "mehetsz" engedély elõtt magától elmegy és nem korrigálom...tehát a következetességen múlik az engedelmesség-engedetlenség kapcsán, hogy aztán Argos mennyire próbálkozik be nálam :D De az igaz, hogy vannak olyan kemény, domináns kutyák, akiknél minden egyes pillanatban tudatosan úgy kell viselkedni, hogy a kutya ne kaphassa meg azt, amit "követel"

Mi a jele annak, ha egy kutyának fáj a foga?

Kutyám sajnos az elmúlt időkben sok édességet evett, kicsit el is hízott, de már fogyóban van, viszont remélem a fogai egészségesek. honnan lehet tudni hogy nem-e fáj neki? és ha lyukas vagy valami mit csinálnak vele? kihúzzák? persze nem olyan fontos, csak kiváncsiságból :D

Legjobb válasz: Ha fáj a foga akkor nem szívesen rág kemény dolgokat a tápot sem nagyon akarja megenni. Olyankor jobban ragaszkodik a puhább ételekhez. Ha lyukas a foga akkor azt meg kell mutatni a dokinak és általában a kutyáknak is betömik ha fáj az a foguk. Az én kutyámnak is van lyukas foga de nincsen vele semmi panasza. A doki azt mondta, hogy nem kell vele semmit se csinálni még egyenlõre......

Ha fáj a foga akkor nem szívesen rág kemény dolgokat a tápot sem nagyon akarja megenni. Olyankor jobban ragaszkodik a puhább ételekhez. Ha lyukas a foga akkor azt meg kell mutatni a dokinak és általában a kutyáknak is betömik ha fáj az a foguk. Az én kutyámnak is van lyukas foga de nincsen vele semmi panasza. A doki azt mondta, hogy nem kell vele semmit se csinálni még egyenlõre......
Vannak kimondottan kutya fogorvosok is. Természetesen betömik a fogát, ha kell, kihúzzák. Már fogszabályozást is végeznek kutyáknál. Ha fáj a foga, lehangolt, nem eszik, és nem rág.
Sokat piszkálná a mancsával a száját például, ez egy elég jellemzõ megnyilvánulás fog problémáknál.
Ha fáj a foga, akkor nem nagyon eszik, szomorú, szóval látszik rajta, hogy valami nem stimmel vele. Vannak már kutyafog orvosok, õk szakszerûen ellátják a beteg fogat. Ha kell, akkor betömik, ha nem, akkor meg lekezelik. Te is megnézheted a száját belülrõl, és ha látsz valami gyanúsat a fogon, akkor menj vele dokihoz.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat :) ment a zöld kéz

Mik a jelei ha egy kutya lazas?

A 10 eves kutyam kb 1-2 oraja oltast kapott.Attol felek hogy nehogy megint belazasodna,ahogy ezelott is volt.Most a doki nem adott gyogyszert neki.... Mik a jelei ha lazas?

Legjobb válasz: Nem szúrkálni kell a hõmérõt a fenekébe, hanem dugni, némi síkosítás után. Az az egyetlen biztos jele a láznak, ha megméred, hogy van-e neki.

Nem szúrkálni kell a hõmérõt a fenekébe, hanem dugni, némi síkosítás után. Az az egyetlen biztos jele a láznak, ha megméred, hogy van-e neki.
Mérd meg a hõjét és egybõl kiderül hogy lázas-e a kutya... És akkor nem kell a jeleit figyelgetned. Ez a legegyszerûbb.
A kérdező hozzászólása: de jo rendes(vagyis embereknek valo) lazmero is?
Akkor ne tedd, ott vannak a szüleid.
és akkor mi van ha 13 éves vagy??? A lázmérés nem korhatásros. ha aggódsz a kutya miatt, akkor ez nem lehet akadály. megfogod, bedugod a hõmérõt, és 1 perc alatt kész van. és akkor tudni fogod mi a helyzet.
Ez nem fáj a kutyának! Kb 1cm-re kell neki bedugni, és ott már méri is. Így nem fogod biztosra tudni, hogy lázas-e... Egyedül vagy otthon? Nem tud segíteni valaki?
Pedig tényleg az a legbiztosabb. De a hastájékán, ahol nincs szõr, ott lehet leginkább tapintásra is érezni, hogy melegebb, mint kénee, meg a fülei is melegek. Illetve egy lázas kutya nagyon sokat iszik, hogy hûtse magát.
A kérdező hozzászólása: en 13 evesem nem fogok a kutyusom fenekebe homerot dugni...
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat :) a homersekletet nem tudom hogy kell megmerni(nem akarom a seggebe szurkalni a homerot).... Azt olvastam, hogy az csak tevhit hogy az orra szaraz es meleg kell legyen
ha jól tudom a nózija forró és száraz!
Magas testhõmérséklet, például. Megméred, és azonnal kiderül minden.
Nekem remegett a kutyusom amikor lázas volt.
Hogyne. Persze minél gyorsabban mér, annál jobb, általában digitálisat használnak kutyákhoz, hogy ne kelljen 10 percig egy helyben tartani, de bármilyennel meg lehet mérni a lázát. Arra meg figyelj, ha méritek, hogy a kutyáknak magasabb a normál testhõmérsékletük, 38, 5 körül van, szóval ha akörül méritek, akkor nem lázas, csak olyan 39 fölött.

Mi(k) a rühesség jelei? A kutyák melyik testrészén a leggyakoribb a rüh? Hogyan lehet kezelni?

Legjobb válasz: A ruhosseg barhol kijohet de alltalaban leggyakoribb a hajlatokban, ahol melegebb van. Elkezd kihullani a szore, piros heges "kiutesek" jelennek meg, ami viszket es elobb utobb a kutyus vagy macsek veresre vakarja. Lehet venni furdetot - sajnos mar nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban kerdezd meg arra emlekszem, hogy en ott vettem. Nekem nagyon jol mukodott. Kutyamat, macskamat lefurdettem vele. Amiert napokig utaltak, de megerte. Allandoaan kenegettek egymasra a betegsegeket, parazitakat...

A ruhosseg barhol kijohet de alltalaban leggyakoribb a hajlatokban, ahol melegebb van. Elkezd kihullani a szore, piros heges "kiutesek" jelennek meg, ami viszket es elobb utobb a kutyus vagy macsek veresre vakarja. Lehet venni furdetot - sajnos mar nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban kerdezd meg arra emlekszem, hogy en ott vettem. Nekem nagyon jol mukodott. Kutyamat, macskamat lefurdettem vele. Amiert napokig utaltak, de megerte. Allandoaan kenegettek egymasra a betegsegeket, parazitakat...
namost van rá kis ampullában anyag, amit a fürdetõvízbe be kell keverni, és avval kell fürdetni a kutyust.Mi 3ezerért vettük.Kicsit borsos, de megéri.Bolhárkra is jó.Az én kutyusom ráadásul ekcémás, és nagyon csúnya sebek lesznek rajta, +kihullik a szép szõre..sajna ezek a dögök nem játszanak!Hát ilyen kis járatszerûségek lesznek a kutyuson, és bármelyik testrészeén...állandóan vakaróznak, hullik a szõrük stb. Üdv.:Bea

Mik a jelei annak ha egy kutya vemhes?

Az 5éves szuka kutyám már egyszer fialt, de mi nemvoltunk otthon és a szomszédunk vigyázott rá.Elvitte állatorvoshoz, megkapott mindent de a kutyusok meghaltak.Szóval én nem láttam mik a jelei ha vemhes, csak amiatt aggódok, hogy egyre lustább.pl:fekszik a lépcs?el?tt rászólok rámnéz vissza és alszik tovább.Eddig ezt nem csinálta.Elég nagy a hasa is és sokat nyalogatja, de lehet hogy csak kövér?Nemtudok semmi konkrétat és szeretnék róla megbizonyosodni hogy vemhes e.

Legjobb válasz: Legjobb megoldás szvsz az lenne ha elvinnéd állatorvoshoz, és egy úttal le is zsírozhatnátok az ivartalanítás idõpontját.

Legjobb megoldás szvsz az lenne ha elvinnéd állatorvoshoz, és egy úttal le is zsírozhatnátok az ivartalanítás idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Elvinném állatorvoshoz, de azóta elköltöztünk egy csendes faluba ahol a legközelebbi állatorvos 30km.Bevinném szívesen de sajnos kocsink nincs buszra meg nem engedik fel :/
Ha van rajta prózá és szájkosár, illetve ott van nálad az oltási, akkor fel KELL engedni. De ha ennyire komplikáltnak érzed, akkor megeresztesz egy telefont és kihívod a dokit házhoz. A kutyust meg itt az ideje ivartalanítani.
Az én kutyámnak is ugyan ezek a tünetei csak mi majd esetleg jövõ hétvégén fogjuk tudni elvinni, mert a szüleim dolgoznak reggel hattól este hatig :/

Mikor lehet pároztatni a kutyát? Mik jelei?

Szuka kutyánk van,fajtiszta.Ma vittük el?ször a kan kutyához bemutatni,barátkozni.

Legjobb válasz: Ha ennyi ismeretanyaggal akarsz almot lehozni, akkor inkább ne tedd! Attól, h fajTAtiszta még nem jelenti azt, h muszáj h kölykei legyenek. Ezek szerint azt se lehet tudni róla, h milyen mértékben hordozza a fajta jellemzõit és van-e örökletes betegsége.

hát attól h vemhes lesz és kölykei lesznek még ugyanúgy szökni fog....inkább normális keritésetek legyen!! Nem tom mért kell igy reagálnod, hiszen rosszat senki sem akar se neked, de legfõképp a kutyádnak...nem is lenne ez az érdekünk... Amúgy nem a mi válaszaink primitivek hanem pont a tiédek... , , Ti meg pukkadjatok meg" ...hát igen elég nevetséges hogy igy gondolkozol...hogy igy reagálsz xD
Ha ennyi ismeretanyaggal akarsz almot lehozni, akkor inkább ne tedd! Attól, h fajTAtiszta még nem jelenti azt, h muszáj h kölykei legyenek. Ezek szerint azt se lehet tudni róla, h milyen mértékben hordozza a fajta jellemzõit és van-e örökletes betegsége.
"hát szerintem egy ilyen kérdéstõl kíméld meg a tenyésztõt, mert szívrohamot fog kapni! talán még az is meg fog fordulni a fejében hogy vissza veszi tõled az állatot!" A tenyésztõket meg is kell kímélni...mert azaz elsõ gondolatuk, hogy úristen rontva lesz a saját bizniszük esélye! A tenyésztõk nem a kutyát nézik vagy a gazdik, hanem a saját üzletüket, amit szerencsétlen kutyáik termelnek ki nekik! Sõt, azok még csak nem is tenyésztõk, mert egy igazi tenyésztõ nem fogja azt mondani, h eszedbe se legyen pároztatni a kutyádat...csak egy szaporító! Itt is komolyan mondom, h mi zajlik, vmi hihetetlen!
Már persze, hogy fajtiszta, hisz kutya..Esetleg fajta tiszta? Pároztatni akkor a legideálisabb, amikor megszûnik a vérzés és a péra kifordul. A tapasztaltabbak ezt zsebkendõvel szokták nézegetni(a váladék színe a meghatározó)Aha, ötletes, hogy befedezteted, aztán majd nem megy sehova, mert anyuci lett. Csak, hogy ez a kutyáknál nem évekre szól, mint nálunk.Vagy minden évben befedezteted? Gondolom az ivartalanítás fújj de undi :( Fura, nekem is van szukám-5éves- még egyszer se történt baleset, mert vigyázunk rá
A szûrõvizsgálatokra nem azért van szükség. hogy versenygyõztes kutyákat nevelj, hanem azért, hogy ne legyenek örökletes betegségei a kölyköknek. Nem egészen értem ugyan, hogyha kanhoz viszed ismerkedni a fajtatiszta kutyád, akkor miért mondod, hogy szökdösik és maga választja ki a kant, de a te dolgod. Én csak a kölyköket sajnálom, akik közül páran betegen, páran a menhelyen fogja végezni. És én biztos nem dicsekednék azzal, hogy a kutyám senki nem tudja visszatartani, mert ez rólad, mind gazdáról ad bizonyítványt, hiszen a kutyának - ha másért nem, a saját biztonsága érdekében - azt kéne csinálnia amit te engedsz neki. Lehet azt mondani, hogy ez fröcsögés, de hidd el, hogy csak szomorúság azért, hogy nem gondosan tartod azt a szegény állatot.
Sõt...tovább megyek, mert kissé kiakasztott ez a téma. Nem az a bûn, ha természetes módon kiélhetik a szukák az ösztöneiket, és szülhetnek...sõt még az sem bûn ha az ivadékokat a gazdijuk eladja, az a bûn, és az a szaporitó, aki direktbe/üzletet csinálva belõle égbe-világba már-már kényszerítve pároztatja a kutyáját, h minél többször szüljön és minél többet!
A nagyon KEDVES válaszoloknak azt üzenem, hogy a kérdezõ akkor lenne egy felelõtlen, buta gazdi, ha nem kérdezné meg senkitõl, csak vinné a kutyáját a világba, mikor elkezdene vérezni, és fogalma se lenne róla h lehetnek e kölykök, biztos vagyok benne h jót akar a kutyusának, azért tette fel a kérdést. De azok akik csak lehurrogják, és az értelmes válasz helyett csak piszkálják, azok biztos úgy születtek, hogy mindent tudnak a tüzelésrõl, és biztosan félistenek. A kérdezõnek pedig üzenem, h sok sikert, és gyönyörû kiskutyákat kívánok!
Ebben igazad van. Ellenben árulj el valamit; megbíznál-e egy olyan autószerelõben, aki interneten érdeklõdik után hogy hol is kell olajat cserélni egy autóban. Én nem. (tudom ez sem tartozik ide, sõt még kérdés sem volt, de a hasonlóság felfedezhetõ.....természetesen bele is lehet kötni, mint minden hasonlatba) A kedves kérdezõ még az állatorvosukhoz sem ment el utánaérdeklõdni a dolgoknak, felvilágosítást kérni (arra nem is gondolok, h egy tapasztalt Tenyésztõvel beszélgessen elõtte a tudnivalókról), de már a nászon gondolkoznak. A sorrendet tarom alapvetõen hibásnak.
akkor lehet pároztatni egy kutyát ha a fajta standardjét megközelíti. Ennek mik a jelei?Ha tenyészszemlén sikeresen szerepelt és jó pár kiállitáson szép helyezért ért el.
Minimum a 3 tüzelésnél lehet fedeztetni de a 4 alkalmas a szuka a fedeztetésre, és ha elmúlt a vérzési idöszaka akkor a legtermékenyebb. De lécci még ne fedeztesd azt a szerencsétlen kutyát még nem alkalmas a 2 tüzelésnél egy alom lehozásához.
6-8 hónapra tüzel a szuka azt látod mert vércseppek jönnek belõle amikor színtelenné válik ez a váladék akkor kell vinni a kanhoz kb 9-15. napon
csakhogy nem ez volt a kérdés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én eddig azt hittem ez egy remek oldal ahol a kérdéseimre választ kapok.Ha ez nem fröcsögés, akkor mi? Valószínûleg azért kérdeztem meg h mindent megtudjak a témáról mielõtt belekezdek.Köszönöm több választ nem kérek. Felkeresem a tenyésztõt, akitõl a kutyát vettük. Ti meg pukkadjatok meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a meglehetõsen nyers és primitív hozzászólást! Nem versenygyõztes törzskönyvezett kiskutyákat szeretnénk. Majd ha úgy lesz elviszem genetikai vizsgálatra, ok? Szóval igazából azoknak köszönöm a választ akik tudtak értelmesen hozzászólni!Köszönöm!
9esnek: miért szaporító az, akinek tüzel a kutyája és engedi, hogy eleget tegyen az ösztöneinek és anyává váljon a szuka? Miért lennének betegek az ivadékok, hogyha elõzetesen orvos megvizsgálta és egészséges? Mióta szülhetnek csak olyan kutyák, akikkel tenyésztõk foglalkoznak? Szerinted, amíg nem volt divat szakma, addig nem szültek a szukák??? És megdöglöttek az ivadékai, vagy esetlegesen betegek voltak??? Amúgy meg épp a tenyésztõk a szaporítók...nem egy túltenyésztett kutyával találkoztam tenyészetekben! Épp a tenyésztõk nézik a saját hasznukat, hogy minél több kutyát tudjanak eladni, nem egy gazdi aki esetlegesen csak utódokat szeretne a kutyájától!
A kérdező hozzászólása: Jaj:Azonkívül arról megfeledkeztem említést tenni h a kutyámat nem lehet megfékezni a csavargásokat illetõen, tehát ha nem keresek neki párt majd talál õ magának!Most lehet megint köpködni!
hát én most személyesen is gratulálnák az elõttem lévõ válaszadónak, hogy õ besszél a "tenyésztésrõl" és még azt sem tudja, mit írt. 1. fajtiszta a golden retrievered? nem is tudtam hogy már olyan FAJ is létezik! 2. enyje diszpláziája van. na gratulálok! és ezt úgy mondod, mintha olyan jót cselekednél most hogy több almot nem is hozol le a diszpláziás kutyádtól! csak már vagy 5-6 dp-s kutyával van több a világon! miattad!
A tenyésztésre szánt kutyát tudtommal csak a 4. tuzelésekor vagyis kb 2 éves korában kellene eloszor pároztatni, abban az esetben, ha az állatorvos megállapítja, hogy nincs orokolt betegsége(pl.displasia). Ilyen kivizsgáláson az apaállatnak is átkellene esni. Ha elolvasod a hozzászolásokat akkor sok mindent megtudhasz a tenyészésrol, illetve a Googlen biztosan találsz a tenyésztéssel kapcsolatos eloírásokat és tanácsokat. Nekunk egy fajtiszta Golden retrieverunk van, csak , egyszer voltak kolykei, tobbet nem is akarunk mert van egy enyhe displásiája, és nem szeretnénk, hogy a kutya egészsége a vemhessége miatt romoljon. (Jokora túlsulyt kell hordoznia, ezt láttuk az elso vemhessége alkalmával.) Ami a kutyad "szokdosését", illeti mi ezt úgy oldottuk meg, hogy sétáltatáskor a kutya porázon van amíg tart a kutya tuzelése, vigyázunk rá, hogy még véletlenúl se kruljon kan kozelébe, én koromra tekintettel sétálo bottal járok ki, és azzal zavarom el az "udvarlokat". S igyekszem akkor sétáltatni(mint nyugdíjas választhatok idopontot)amikor a kutysétáltatok tobbsége már munkában van, és aránylag kevés kutya van kint.
kedves kérdezõ! talán ivartalanítani kéne az a szerncsétlent és nem befedeztetni minden tüzeléskor!!
eza a DVD tényleg megjelent, azt nem tudom, hogy honnan lehet megrendelni, de ezt találtam : "Copyright 1996, John A. McCormick, President and CEO, Nocturnal Aviation Videos." a google-ben nézz körül, hátha megtudod rendelni valahonnan..
Utolsó válaszoló ez a Születés Csodája címû videó csak ironikus vicc akart lenni vagy ez tényleg létezik és ha igen hol lehet megvenni?
Még a kérdésre magára elfelejtettem válaszolni! :) Szerintem, hogy mikor van itt az ideje, azt a természet úgy is eldönti, meg h tetszenek-e egymásnak! Ha szuka nem akar épp, akkor úgy gondolom, h elhajtja úgy is a kant!

Kóbor kutya. Hogyan szelidítsem meg? Önzőség lenne? Ez minek a jele?

2 naponta jár az utcánkban egy iszonyú szocializálatlan kutya, ahogy néztem, több generációs keverék, de pitbull és németjuhász tuti van benne. A szemben lévő telekre szoktuk a maradékot önteni, ha a mi kutyáink nem ehetik meg, viszont ő azt megeszi. A múltkor, és utána még vagy kétszer, amikor jött leguggoltam, és vártam. Először félénken közelebb jött, majd elszaladt. Utána odajött, megszaglászott, de még nem szabadott megmozdulnom. Lement játszó pózba, majd elkezdett ugatni, és állva ugatott. Ez mit jelentett? A múltkor találkozott egy kutyával, azt sem tudta, mit kéne tennie, lefagyott, majd odaszaladt hozzá minden fenékszaglászás nélkül, és vele is ugyan azt csinálta amit velem. Szeretném, ha engedné, hogy megsimogassam. Viszont nem igazán tudnánk befogadni a kutyáink és a párom miatt. Így ne is próbáljam megszelidíteni, önzőség lenne? Mert ugye amit megszelidítettél, azért felelőséggel tartozol. Na?

Legjobb válasz: Nem bízik már az emberekben meg kell mutatnod hogy te vagy a falka vezér és akkor be hodol

Nem bízik már az emberekben meg kell mutatnod hogy te vagy a falka vezér és akkor be hodol
Ha nem harapos akkor befogadod, gondozod egy pár napig, vagy hétig aztán elajándékozod.Biztos talál majd egy új otthont szeretõ családdal
A kérdező hozzászólása: Na de hogyan szelidítsem meg? Nem adja magát olyan könnyen. Kb 1-2 éves.
hivd fel az egyik menhelyet ami a környéketeken van. ha van helyük tuti elviszik, ott szocializálák és gazdit is találnak neki
Be szeretnéd fogadni? Mert akkor megéri vele sokáig foglalkozni és elnyered majd a bizalmát. Ha nem akkor a menhellyel beszélj, mert ha így vágsz neki ragaszkodni fog hozzád és hatalmas csapás lesz ha hirtelen elviszik és nem lát téged többet..
Ha nem tudod befogadni, feleslegesen ne szoktasd magadhoz. Hívj fel egy menhelyet.

Menhelyeseket kérdeznék. Mit, és mire kell figyelni a kutya viselkedésében ha menhelyre megyek? Azaz felfigyelhetek-e valami arra utaló jelet hogy esetleg nem bírja a gyerekeket, nem-e szökős, nem-e harap, esetleg egész éjjel ugat, stb.

Szerintetek rá lehet jönni valamire ha csak egy ketrecben látom? Van már egy kutyánk, amellé szeretnék örökbe fogadni egy hányatott sorsú kutyust.Köszönöm a segítséget el?re is. (zárójelben megjegyezném hogy minden menhely oldala frissül folyamatosan. Kivéve persze a Miskolcit. Ami engem érint. ) Jó lenne ha lenne chat ezeken az oldalakon. Lehetne kérdezni t?lük...

Legjobb válasz: nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.

nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.
elsõ vagyok még. egy sima menhelyen, ahol nem fajtatiszta kutyusok vannak nincs semmi megkötés, szeresd, gondoskodj róla. a keverék kutyák nagyon okosak, ragaszkodóak, de sima menhelyen is találni fajtatiszta kutyát.
MI sima menhelyrõl hoztuk el a kutyánkat, amikor megláttam egybõl beleszerettem, felvettem az ölembe és megsímogattam, amikor visszatettem a helyére, hogy megnézzem a többit akkor leült és nézett rám.Szerelem volt elsõ látásra és nem bántam meg, hogy engedtem ennek a szerelemnek.Ahonnan kihoztuk ott a nagy többség keverék kutya volt, de volt fajtatiszta is.Viszont a megkötések itt is voltak, pl nem lehet szaporítani, nem fogom bántani.Kérdésedre válaszolva.Inkább kiskutyát vigyél ki a menhelyrõl, azokat még lehet formálni.Ha mégis nagyot választasz, akkor olyat válassz amelyik nem ugat...a féllénk kutya, ha jó helyre kerül még felélénkülhet..de amelyik már ott is ugat mint a bolond..mit fog csinálni, ha felbátorodik..
A kérdező hozzászólása: rengeteg kutyus van a fajtamentõknél is, de azért túlzás amit követelnek...naná hogy rajtuk maradnak.-családellenõrzés ami nem lenne gond..-kötelezõ ivartalanítás...az sem gond..-de hogy 15 ezres táppal lehet csak etetni....nevetséges...sajnos oda jutottak hogy nem a kutya szeretete számít, hanem hogy mit tudsz megadni neki..azt éreztem lenéznek...így is beszéltek velem..
Szia! Én menhelyen dolgozom. Egy látogatás alkalmával semmi olyanra nem tudsz figyelmi, amibõl ezek kiderülnének. Beszélgetni kell az ott dolgozókkal, mert Õk napi szinten látják a kutyákat, de még az is csak egy tájékoztató dolog lehet, hiszen családba kerülve megváltoznak a körülmények, és a viselkedés is. 180 fokos fordulat azért nem gyakran nem szoktak lenni, de elõfordult már hogy egy nyugodt kutya családban hiperaktív lett és fordítva is. Ilyenkor segítséget kell kérni szakembertõl aki segíti a beilleszkedést. Erre jók. pl. az ingyenes rehabilitációs tanfolyamok (Budapest, Kecskemét, Miskolc)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat..szerintem ha már kikocsikázom lefotózom a többi kutyust is...mert a miskolciak nem csinálják az oldalt..még egyszer köszönöm..

Minek a jele, ha egy kutya valakinek az ölébe teszi a fejét, de nem fekvés alatt, hanem miközben áll?

Valahogy beugrott, hogy a mamámnak volt egy németjuhász kutyája, aki egyszer az ölembe hajtotta a fejét kb. 10-20 másodpercre -közben nagyon nyugodt volt-, de az okára nem sikerült rájönnöm, mert ez volt az egyedüli alkalom.

Legjobb válasz: Nem tudom, de a miénk folyton ezt csinálja. És nem uralkodni akar mielõtt bárki azt írja, hogy dominanciaprobléma. Kemény kézzel fogjuk, hiszen terrier.

Nem tudom, de a miénk folyton ezt csinálja. És nem uralkodni akar mielõtt bárki azt írja, hogy dominanciaprobléma. Kemény kézzel fogjuk, hiszen terrier.
Általában kér valamit! Ez bármi lehet amit valamiért valakitõl megszokott. Lehet hogy simogatást, lehet hogy kaját. Bármi lehet. A mi kutyán ilyenkor játszani akar. Exbarátnõm kutyája így kérte este a kajáját.(ha már "idõ" volt de még nem adtuk neki oda). Gondolom a kutya megszokta hogyha odateszi a fejét akkor meghatározott reakciót vált ki a gazdiból. De hogy a nagymamádnál ez mi volt azt csak õ tudja :)
Az én kutyám biztonság-érzetet kap ilyenkor és megnyugvást, semmi mást, néha még simit sem, de nem is bánja, csak szeret a közelemben lenni, érezni a közelségem. Vagy csak lusta tartani a fejét, nehéz, és a lábamra téve pihenteti a nyakát :) )))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!