Találatok a következő kifejezésre: Mik a a prolaktin (32 db)

Szoptatás után mikor normalizálódik a prolaktin szint?

A 2. gyermekem születése el?tt hiperprolaktinémiám volt.A kisfiamat 1 éves koráig szoptattam. Most 13 hónapos.Lecsökkenhetett-e már a hormon szintem? Vagy még várjak a kontroll vizsgálattal?

Legjobb válasz: Szerintem már megnézetheted. Ha elapadt a tejed, akkor már van esély, hogy szépen visszament. De ha csak kicsit magas, már az is tudja akadályozni a peteérést,úgyhogy érdemes rá gyógyszert íratni, még ha csak 1 hónapig szeded is, aztán újra kontroll...

Szerintem már megnézetheted. Ha elapadt a tejed, akkor már van esély, hogy szépen visszament. De ha csak kicsit magas, már az is tudja akadályozni a peteérést, úgyhogy érdemes rá gyógyszert íratni, még ha csak 1 hónapig szeded is, aztán újra kontroll...

Aki magas prolaktin miatt vetélt el, annak mit mondott az orvos, mit tegyen a későbbiekben? Jól gondolom, hogy terhesség alatt nem szabad szedni se Mastodynont, se barátcserjét?

Hogyan tartható meg a terhesség enyhén magas prolaktin mellett?

Legjobb válasz: Szia!Nekem ugyan még határértékek között van a prolaktin szintem de elég magas így Bromocriptint írt fel az orvos ami csökkenti a prolaktin szintet és terhesség esetén sincs káros hatása sõt kell is szedni az elsõ idõben!

Szia!Nekem ugyan még határértékek között van a prolaktin szintem de elég magas így Bromocriptint írt fel az orvos ami csökkenti a prolaktin szintet és terhesség esetén sincs káros hatása sõt kell is szedni az elsõ idõben!
Én úgy tudtam, hogy magas prolaktin mellett nem is lehet teherbe esni! Neked sikerült?
A kérdező hozzászólása: Nem, de olvastam, hogy magas prolaktin miatt elvetél, aki teherbe esett. Gondolom, ha abbahagyja a gyógyszert, újra magas lesz a prolaktin, s elõfordulhat, hogy addigra már terhes, így sajnos elvetél. Mit lehet ilyenkor tenni? Anyukám 4x vetélt el, nekem még nem sikerült teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a vetélés oka 90 százalékban valami genetikai, vagy megtermékenyítési rendellenesség.Ez egy un.természetes szelektáció.Nem engedi, hogy a sérült magzatok tovább fejlõdjenek.A terhesség megtartásáért azonban a progeszteron hormon felelõs.Ha kevés van, akkor nem tud megtapadni a baby.Ezért is adnak a diagnosztizált terhességnél valami progi pótlót.Biztos ami biztos.Nem árt a babának.3 hónapig kell szedni asszem

Mire utal ha a prolaktin szintem magasabb a normálnál? Mi az a prolaktin? Miért felelős?

Legjobb válasz: Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.

Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.
a tüszõrepedést gátolja. azt olvastam, hogy a barátcserje kapszula jó erre, mert csökkenti a prolaktin szintet. netrõl a barátcserjérõl: Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetõen a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok mûködését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet. Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk. Kapszula: serkenti a nõi szervezetet a több progeszteron termelésére. Elsõ alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, késõbb 10 -15 napos kúrák is elegendõek a kedvezõ hatáshoz.
A prolaktin nevû hormon termelõdik nagy mennyiségben szoptatáskor pl. , gátolja a peteérést. Ha valaki meddõ, ennek a hormonnak a vizsgálata az elsõk közé tartozik, amit a doki megnéz. Túltermelõdésének több oka lehet. Lehet hipofízisben lévõ kis tumor is, amit el kell távolítani. Lehet, hogy ezért MRi-re is beutalnak. Legtöbb esetben azonban gyógyszeresen kezelhetõ. A gyógynövények jók, de erre a problémára nem megfelelõek. Ha babát szeretnétek, akkor kövesd az orvosod utasításait! Különben csak a drága idõ megy..

Ha a prolaktin szintem nem jo és terhes lettem akkor könnyen elvetélhetek? Vagy ez mit befolyásol?

Legjobb válasz: Szia! Én gyógyszert szedtem rá,mert magas volt. Én több mint fél évvig nem estem teherbe.Aztán gyógyszer mellett sikerült.Szerintem a teherbeesés százalékát csökkenti a prolaktin. Ha sikerült így teherbe esned,nem kell tartani vetéléstõl.Legalábbis a prolaktin szinted nem befolyásol. Könnyû babavárást kívánok!

Szia! Én gyógyszert szedtem rá, mert magas volt. Én több mint fél évvig nem estem teherbe.Aztán gyógyszer mellett sikerült.Szerintem a teherbeesés százalékát csökkenti a prolaktin. Ha sikerült így teherbe esned, nem kell tartani vetéléstõl.Legalábbis a prolaktin szinted nem befolyásol. Könnyû babavárást kívánok!
Nekem is nagyon magas volt a prolaktin szintem, de szedtem rá gyógyszert, s hamar teherbe is estem. Orvos szerint csak a teherbeesést neheziti meg, de nem befolyásolja a terhességet. Ettõl nem lehet elvetélni! A progeszteron hormon hiánya okozza nagyon sok esetben a vetélést! Arra meg van szintén gyógyszer, szóval csak nyugodj meg, hidd el minden rendben lesz! 17 hetes kismama
Mennyire volt magas a szintetek? Mennyi gyógyszert (bromot) szedtek?
meddig kell bromocriptint szedni a terhesség alatt? 8hetes kismama
Mennyire magas a prolaktin?
A kérdező hozzászólása: Pontos számot nem tudok, de annyit mondtak, hogy határérték felett van. Miért ez baj?
Ha sokkal felette, akkor okozhatja az agyalapi mirigy jóindulatú daganata. De ha nem sokkal felette, akkor okozhatta a stressz is, vagy az, hogy pl. siettél a vérvételre, stb.
Amúgy miért történt a vérvétel?
A kérdező hozzászólása: Gynecomastia mûtétem lenne ápr. 2.-án. Ezért történt az elõzetes vérvizsgálat
Akkor tényleg valamilyen hormonális gond van. A hormonok mûködését az agyalapi mirigy szabályozza, ezért ahogy már írták ott kell keresni az okokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.
Akkor valószínûleg a magasabb ösztradioltól nõtt meg a melled, viszont a prolaktinnak ahhoz semmi köze.

Mi a véleményetek a lentebb leírt Prolaktin szintrõl, Tsh, és Fsh szintrõl?

3. napi véreredményem alapján a prolaktinom 322mU/l (ref tart.100-500)FSH 12,4 (3,5-12,5) TSH 2,35 mU/l (0,270-4,690) VVéleményeket,tapasztalatokat várok.Köszönöm

Legjobb válasz: A tsh-nak 1 és 2 között kellene lennie, inkább közelebb az 1-hez. A prolaktin jónak tûnik, az FSH-t nem tudom

A tsh-nak 1 és 2 között kellene lennie, inkább közelebb az 1-hez. A prolaktin jónak tûnik, az FSH-t nem tudom
Az FSH az ovárium stimulálhatóságát mutatja. Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelõ, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. (Ref. tartomány: 3-20 mIU/ml) A TSH jobb lenne, ha 2 alatt lenne, közelebb az 1-hez. Más eredményed nincs?
A kérdező hozzászólása: De van más eredményem is, csak ezekre voltam kíváncsi, egy-két tapasztalatra.A TSH-val kapcsolatban ezeket én is olvasom sok fórumon, de nekem egy elismert endokrinológus-szülész, nõgyógyász professzor az orvosom és õ azt mondta 2, 5-ig rendben van, nem ír rá gyógyszert.Attól függetlenül bennem van a kisördög hogy mi van ha mégis kellene...köszönöm az eddigi válaszokat

A prolaktin szintjéből nem lehet következtetni terhességre? A tej csorgását a mellemből mi okozhatja, ha nem a prolaktin szint magassága?

Már nagyon szeretnénk babát, de nem jön össze...gondoltam a prolaktin miatt, voltam vizsgálaton,de semmi...197,60 mLU/L lett. Nem értem, de tej szer? folyadék jön a melleimb?l :( tapasztalat?

Normál prolaktin szint mellett tejcsorgás? Volt már valaki így? Kiderült, hogy mi a probléma?

Legjobb válasz: ismerek olyat akiinél nem derült ki, simán teherbe esett amikor nem is akart.

ismerek olyat akiinél nem derült ki, simán teherbe esett amikor nem is akart.
Csorogni azért nem csorgott, de jött némi tej a mellembõl egy pici nyomásra, így a nõdoki elküldött laborra. Tök normális volt a prolaktinom, nemsokára teherbe is estem.

580-as prolaktin színt mennyire számít magasnak? Mi lesz a következő lépés?

prolaktin

Legjobb válasz: Nem magas, simán lehet vérvétel elõtti stressztõl is.

Nem magas, simán lehet vérvétel elõtti stressztõl is.
Mármint határértékhez kepést magas, de szinte elhanyagolható. Ilyenkor meg szokták még 2x ismételni a vérvételt, és ha bármelyik határérték alatt van, akkor jónak tekintik.
nekem is ennyi volt eleinte, nem kezeltek és most a sokszorosa.nekem is azt mondták, hoyg ez olyan semmiség majd helyrejön. minden ember más, figyelted magad szerintem 1-2 havonta
A kérdező hozzászólása: és neked már kezelik? nekem 5 hónappal késõbbre kért most a doki vérvételt, amiben ezt is nézik... :s

Magas a prolaktin szintem. Ki mit szedett rá, és mennyi idő után ment le normálisra? Mennyi az az érték, aminél már teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Szia, én 2 hete szedek most már napi 3x1 bromocriptint. Eredményt még nem tudok, mert 1 hónap gyógyszerszedés után lesz ismételt vérvétel. Neked mennyire magas?

Szia, én 2 hete szedek most már napi 3x1 bromocriptint. Eredményt még nem tudok, mert 1 hónap gyógyszerszedés után lesz ismételt vérvétel. Neked mennyire magas?
És peteérésed, tejed van?
A kérdező hozzászólása: Én 3hete szedem, kb 1hete nincs tejem.65 volt, 28-án megyek ismét vérvételre.Neked mennyi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!