Találatok a következő kifejezésre: Mezőgazdasági őstermelő az (4 db)

Jogosult-e kompenzációs áfá-ra az a mezőgazdasági őstermelő ( ÁFA mentes ), aki 2012-ben napraforgót ültet?

Legjobb válasz: A kompenzációs felárás rendszerre gondolsz? Mert az tudtommal nem attól függ, hogy mit ültetsz, hanem egyéb tényezõktõl, amit az áfa törvény nevesít. Kicsit konkretizáld a kérdést?

A kompenzációs felárás rendszerre gondolsz? Mert az tudtommal nem attól függ, hogy mit ültetsz, hanem egyéb tényezõktõl, amit az áfa törvény nevesít. Kicsit konkretizáld a kérdést?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál, kicsit módosítanám a kérdésemet. Mezõgazdasági õstermelõ 2012-ben olajos napraforgó termelése esetén jogosult-e kompenzációs felárra ( napraforgó eladása ), amennyiben az APEH-nál bejelentette kompenzációs felár igényét?


Mezőgazdasági őstermelő vagyok, az éves bevételem bruttó 300000 forint, mellettefőállásban dolgozom. Vonatkozik e rám 600000 forintig az adómentesség a bevételemre? Kell e adóbevállást készítenem róla

Legjobb válasz: Igen vonatkozik rád a mentesség, tehát a 300000 ft-ot nem kell bevallanod de a többi jövedelmed igen, amivel kicsit meg is késtél, mert május 20 a határidõ, szóval gyorsan add be.

Igen vonatkozik rád a mentesség, tehát a 300000 ft-ot nem kell bevallanod de a többi jövedelmed igen, amivel kicsit meg is késtél, mert május 20 a határidõ, szóval gyorsan add be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!