Találatok a következő kifejezésre: Mert van h az tol ki (2 db)

Mert van az h az tol ki velem akiben a legjobban megbiztam es akit a legjobban szeretem?

Legjobb válasz: tanulság ebbõl: nem bízunk meg alaptalanul minden jött-mentben, a naívság baromi veszélyes méreg a mai világban

tanulság ebbõl: nem bízunk meg alaptalanul minden jött-mentben, a naívság baromi veszélyes méreg a mai világban
Mert talán õ nemszeretett téged ugy, mint te õt. vagy számára lehet valami rosszat csináltál.
manapsag nem eleg a bizalom...legalabb is egy kapcsolat elejen plane nem...nagy az Isten alltakertje...s ez igy van!!!!!!

Van 1 2éves yorki szukám és most került hozám 1 2, 5hós westi kan kutyus. Sajnos az a gond, h nem jönnek ki, mert a nőstény kutyusom menekűl tőle és morog rá ha a közelébe megy a kicsi játszana vele szagolná de hiába! Mit tegyünk, h öszeszokjanak?

Legjobb válasz: Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.

Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.
A kérdező hozzászólása: az a gond még, h a kicsi harapdossa a yorkit és félek, h még jobban eldúrvúlhat a helyzet!!!!mit csináljak???
ivartalanítás!!
A kérdező hozzászólása: ha úgyanazok a kérdések elénzést a barátom is teszi fel a kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: a kislány ha rajtunk is megérzi a a kicsi szagát , tányéron, akármin kerüli nem eszik inkább a tányérjából elfordítja a fejét is a kicsitõl!nem túlzás ez?
Nem elköttetni kell, hanem teljesen kipakoltatni, bár ivartalanítás címszó alatt néha csinál egyik-másik orvos elkötést is, sajnos. Amivel a probléma nincs megoldva, mert a kutya továbbra is tüzel, viszont nem biztonságos az esetleges vemhesség megakadályozása szempontjából, de könnyen ciszta lehet a vége. Mindenképpen érdemes a mûtétet megcsináltatni, mert a kanok elég rendesen meg tudnak a tüzelõ szukától bolondulni. Hidd el, hogy azt az üvöltéses, vinnyogásos, nem evéses õrületet, amit az alatt az idõ alatt tudnak produkálni, nem könnyû elviselni, ráadásul évente kétszer. Mindemellett a szukával is jót teszel, mert nem kell évente 6 hetet bezárva tölteni, tutira nem fog méhgyulladást kapni és sokkal kisebb az emlõdaganat veszélye is. Persze, 1 éves kora körül majd a kant is érdemes kiheréltetni, sokkal könnyebben kezelhetõek leszek és akkor nem fog egy tüzelõ szuka után sem elmenni.
Tudod, ezért fontos a kutyák szocializációja, hogy az alomból kikerülve, ahol tanulták a kutyák egymás közti kommunikációját, ez a folyamat folytatódjon. Hogy ha kutyák egymás között találkoznak, akkor be tudjanak, mutatkozni, besorolják magukat a másik alá vagy fölé, rendre tudják utasítani a másikat, kifejezni játékvágyukat...stb. Ha ezt egy kutya nem tanulja meg, akkor, ha találkozik egy másik kutyával nem tudja mihez viszonyuljon, csak a félelem marad, ami vagy agresszivitásban, vagy elrohanásban, bepisilésben nyilvánul meg. A te kutyád nem tud "kutyául" beszélni. Mert a nevelésénél nem vetted figyelembe, hogy õ kutya és kutyákra van szüksége, hogy ezt megtanulja. Tehát most sok türelem. Én a helyedbe vinném mindkettõt kutyaoviba (az oltások után) ott mindkettõ megtanulhatja, hogy hogyan viselkedjenek egymással és a többi kutyával.
Semmi pánik, ez elég gyakran elõ szokott fordulni. Az én kutyám 4 éves volt, mikor egy másik mellé került. Hát mit mondjak, hetekig nem volt hajlandó vele szóba állni, úgy megsértõdött. Piszok féltékeny volt a kicsire, biztos úgy érezte, hogy akkor õ már nem is elég nekünk. Most nagyon oda kell figyelned a nagyra, fontos, hogy ne szoruljon háttérbe a kicsi mellett. Ugyanúgy foglalkozzatok vele, ha hazaértek elsõnek õt simogassátok meg, este õ kapjon elsõnek vacsorát stb. Tudatosítsátok benne, hogy ettõl õt még nem fogjátok kevésbé szeretni, akkor egy idõ után meg fog enyhülni. És idõben ivartalanítsátok a szukát, mielõtt ivarérett lesz a kan, különben bajok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon muszály elköttetni? ám köszi mindenkinek nagyon rendesek vagytok! amihez a kicsi hozáér nem is megy oda kerül mindent! nemeszik vele egy tányérból... és a kaját nehezen tudjuk megoldani h különlegyen mert, a yorkynak kevesebet kell enie mint teónak... a yorky 1 szer míg a westi 3 szor kap 1 nap.
A kérdező hozzászólása: más kutyákkal is találkozott a reakciója , h félénk és menekûlt!!mellett nem volt még más kutyánk!!!félek, h nem fognak összeszokni!!!
rákiabálás, vagy egy fél literes mûanyga üvegbe tegyél max. 3 db apró kavicsot és dobd a yorki mellé a földre, ha durván harapja a picit és kiabálj rá, hogy nem szabad, nem lesz semmi baja, csak megijed a hangjától és rájön, hogy ezt nem kéne..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!