Találatok a következő kifejezésre: Merjünk-e vállalni (14 db)

Nem vállalnam be ilyen rövid kapcsolatból....
Nem vállalnám be. Nem csak azért, mert rövid a kapcsolatod. Azt sem tudhatod, hogy tartós lesz-e? Ha nem, akkor már nem egy, hanem két gyerekrõl kell gondoskodnod egyedül. Nem az ostoba abortusz ellenzõkre kellene hallgatnod! Egyikük sem fog neked segíteni a gyerek felnevelésében.
Ostoba abortusz ellenzõk ? A lelkiismeretfurdalást , veszteségérzést pedig te sem fogod tudni soha feldolgozhatóvá tenni a kérdezõ számára ...
Szerintem ezen elõre és nem utólag kell gondolkodni. Én megtartanám, mert már itt van.
Szia! Elõször is védekezni kellett volna. Másodszor, szerintem nem függ attól, hogy az elsõ baba koraszülött lett, a 2. attól még születhet idõben, egészségesen. Végül: mindenképpen ülj le a pároddal komolyan beszélgetni, és meglesz a döntésed. Bár én nem vetetném el, nem ölnék meg egyetlen embriót sem, de ez csak az én véleményem.
2. vagyok. Ha a párod is így áll hozzá, hogy természetesnek veszi, hogy babátok lesz, akkor miért nem tartod meg? Ez azt jelenti, hogy esze ágában sincs elhagyni téged. Vagyis szeretné a kicsit. Más férfinek már a hûlt helyét sem találnád meg. Az orvosoddal meg mindenképp beszélj, nagyobb odafigyeléssel lehet nem alakul ki a toxémia. Ha van rá lehetõséged, párod is melléd áll, tartsd meg a kicsit.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, köszönöm nagyon kedves tõled :) Igazad van már más pasi rég lelépett volna egy ilyen helyzetben. Végül is szerencsés vagyok, hiszen most bebizonyosodik hogy tényleg hosszútávon tervez velünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Jó hogy itt vagytok velem és tanácsot adtatok! Aranyosak vagytok! Köszönöm :)
Szerintem ne félj, minden terhesség más! A párod nyilván szeretné. A fél év semmit nem jelent, attól még lehet hogy már "beért" rá a kapcsolatotok. Egyébként meg egy 10 éves házasság sem garancia arra, hogy nem maradsz egyedül! Szerintem akármit is csinálsz, az csak a Te döntésed legyen. Úgy lesz jó, ahogy azt Te jónak látod. Sok sikert :)
Én megtartanam, ha már így alakult. Tuti minden rendben lesz és gondolj csak bele hogy szereted a babadat, a másikat is imadnad és higyj nekem ahogy nõnek egyre jobban lehet szeretni õket. ;-) udv egy 16 hónapos tunderke anyukája. ;-)
A kérdező hozzászólása: Jaj de aranyos vagy, hogy leírtad ezt a történetet. Ez most adott némi erõt nekem, mert ilyen bizonytalan még soha sem voltam. Én is a legjobb döntést szeretném meghozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenki válaszát. Most kb. 4-5 hetes lehetek számításaim szerint. Holnap keresek fel egy nõgyógyászt, szóval vele is konzultálok, ez csak természetes. A párommal persze ismét leülök beszélni, bár õ igen csak természetesnek vette mint ha magától érthetõ lenne hogy babánk lesz, még ilyen rövid idõ után is. Õ még annyit mondott tegnap, hogy mire várnánk amikor õ 40 éves én meg 35-be lépek a jövõhónapban. Szerinte vagy most bevállaljuk vagy soha. Én azért félek! Kavarognak bennem az érzések! Döntenem kellene :(
Szia. Nem tudom hol tartasz a terhesség heteiben, de szerintem az orvosoddal minél elõbb konzultálj, mert az elsõ terhesség miatt nem biztos, hogy a második is ilyen lesz. A párod örül neki? Szeretné a babát? Mert az hogy fél éves kapcsolat, semmit nem számít. Én 3 hónap alatt férjhez mentem, 21. éves házasok vagyunk, és nagyon boldogok, és van 5 lányunk. Szóval mindketten üljetek le, és beszéljétek át. És fõleg az orvossal mielõbb beszélj! ( azt látom vki szépen lepontozott mindenkit...unatkozik vajon???)
Ha már így alakult, megtartanám. Viszont a toxémiára ismét van esélyed. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Éppen ez az hogy én mindig úgy vigyáztam, soha sem voltam meggondolatlan. Hát most sikerült :( Pedig nem vagyok már tini! Szóval a párom nem akadt ki, inkább én!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az õszinte választ. Igaz hogy elõre kellett volna gondolkodni!
Szia.Mi lett veletek vegul?

Mit gondoltok azokról akik itt idegenektől kérnek tanácsot, hogy megtartsák-e illetve be merjék-e vállalni az x-edik babát?

Legjobb válasz: Azt, hogy kétségbe esettek, és egyedül vannak, senki nem segít nekik a döntésben.

Azt, hogy kétségbe esettek, és egyedül vannak, senki nem segít nekik a döntésben.
Egyrészt azt, hogy ezeknek a kérdéseknek nagy része kamu. Hiszen ez egy hatásvadász téma, garantált a sok válasz, a provokáció, hiszen egy erõs téma két ellentábora feszül egymásnak. Másrészt ha igaz a kérdés, akkor pedig már az eleve utal a kérdezõ alkalmatlanságára a szülõséget illetõen, aki ennyit nem tud eldönteni maga/a párjával, az ne szüljön gyereket. Nem mi fogjuk etetni, nem mi fogjuk befizetni a számlákat, nem mi fogunk vigyázni rá, ha nincs kire bízni. Nem szeretek ilyen kérdésre válaszolni, mert bár nem hiszem, hogy a kérdezõt valóban a mi válaszaink gyõzik meg (bármelyik irányba), viszont más farkával verni a csalánt még mindig nagyon veszélyes.
Akik ilyet kérdeznek , azoknak nem való gyerek...., max aranyhal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Én sem provokálás céljából tettem fel ezt, hanem azért, mert egyre több ilyen feltett kérdéssel találkozok. Még azokat megértem akik elsõ baba elõtt érdeklõdnek, hogy mégis mi mennyibe kerül, kinek mennyibõl jön ki csak a gyerek ellátása. Na de azok akik a 2. , 3. vagy többedik babát vállalnák be azok már tudják, hogy mit mennyiért adnak , mi az ami az elsõ babáról megmaradt...
Szerintem egyszerüen nem biztosak magukban és minél több vélményt akarnak hallani. valoszínü sokat sámit nekik a külvilág véleménye akik annélkül alkotnak vélmeényt hogy ismernék öket. ök is emberek, és lehet egyszer neked is szükséged lesz olyan véleményére akit nem ismersz. pl nézzük meg hogy egy fodrázsnál mit el nem mondanak az emberek, egy olyan embernek aki ezer sztorit hall naponta és szinte egyikfüén be ásikon ki. még is megosztjátok élteteket (én is sokszor) ezzel az emberrel.

Szoptatós anyucik! Ha egy egésznapos szabadtéri rendezvényre mennétek (Visegrádi palotajátékok) Rengeteg ember, + nagy meleg, hogy oldanátok meg az etetést? Vagy egyáltalán elmennétek? 3, 5 hós lesz akkor a kisfiam! Nem tudom be merjem e vállalni!

Legjobb válasz: Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.

Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.
Szivargyújtós autós hûtõ, abba lefejt tej.autós cumisüveg melegitõ. Kocsi ablakára van ilyen takarónk, így nem látnak be.Be tudok ülni szoptatni vagy ott a lefejt ha kevés. Peluscsere szintén kocsiban.
Egész napra biztos nem vállalnám be. Számomra a pelenkacsere is kérdéses lenne, nemcsak a szoptatás. Ha nem vagy szívbajos, akkor simán leülsz egy padra, pelenkával eltakarod a melled. És kényelmes, de jól kivágott felsõt vegyél fel, hogy könnyen elõ tudd venni a cicit, ha kell. Emellett én még biztos fejnék is le tejet cumisüvegbe a biztonság kedvéért. De mondom, én nem vállalnék csak max pár órát, mert szerintem nagyon körülményes egy egész nap így.
Nagy melegben semmiképp nem mennék el, nem hogy egész napra! Meg még meg se tudjam etetni, pelenkáztatni, altatni! Semmi értelme!
leülök a padra megszoptatok vagy wc ben de inkább pad bab fejére egy pelus és ennyi
Egész napra én sem vállalnám be, szerintem sok az egy ilyen pici babának. Ráadásul mikor mi voltunk ilyen várjátékokon, ott volt zaj rendesen. Lõttek, ágyúztak, durrogattak, stb. Pár órára kimennék, ha nincs túl meleg, a szopit megoldanám valami eldugott kis zugban, vagy kocsiban, csak én attól tartok, hogy a baba nem élvezné annyira, aztán meg lehet, hogy ti sem, ha például sír, ki kell venni, cipelni, stb. De ahogy látod, és ismered a babádat, az enyémmel tuti nem tudtam volna megoldani, mert õ mindenhol ordított és cicit akart, de lehet a tiéd nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: Rendben lányok, most már nincs kétségem afelõl hogy megyünk-e vagy sem! Itthon maradunk! pici lenne még ilyen , , túrához". Amúgy nyugodt, nézegetõs kisbaba, de kitudja mit hozna ki belõle a tömeg? Nem kisérletezek!
te ismered a babádat, h bírja-e a tömeget?!a szoptatás nem ügy, textilpelussal eltakarod magatokat, pelenkázni a babakocsiban is lehet, meg aludni is...szerintem egy próbát megér, nem hiszem, h nagy gond lenne..én a szopiból soha nem csináltam ügyet, tömegben is meg lehet oldani diszkrét formában, teljesen természetes dolog, nincs benne semmi megbotránkoztató...
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó! :D


Megpróbálnád? Három helyen dolgozom, és kevés a jövedelmem! Most akadt egy újabb - negyedik! - lehetőség, nem tudom, be merjem-e vállalni?

Van egy kis boltom, ami csak a járulékaimat termeli ki, kényszervállalkozó vagyok, mert jobb nincs. Szabadnapomon egy szépségszalonban masszírozok, de csak havi 4-5 páciens akad. Otthon esténként szintén vállalok masszázst, sajnos egyre kevesebb az érdekl?d?.

Legjobb válasz: Nem vágnék bele.Ha két helyen is látom,hogy erre a vállalkozásra itt nincs kereslet,akkor nem veszek a nyakamba egy harmadikat,ahol teljesen láttatlanban biztos jövedelem nélkül,garantáltan fizetnem kell bérletet,akkor is,ha nincs egy lélek sem.Ez csak plusz költség,ami valószínûleg most nem jönne jól.Inkább megpróbálnék más irányba elindulni,ha tudom,hogy a masszázsból két helyen sem tudok megélni.

Nem vágnék bele.Ha két helyen is látom, hogy erre a vállalkozásra itt nincs kereslet, akkor nem veszek a nyakamba egy harmadikat, ahol teljesen láttatlanban biztos jövedelem nélkül, garantáltan fizetnem kell bérletet, akkor is, ha nincs egy lélek sem.Ez csak plusz költség, ami valószínûleg most nem jönne jól.Inkább megpróbálnék más irányba elindulni, ha tudom, hogy a masszázsból két helyen sem tudok megélni.
Ne vágj bele szerintem. Az emberek egyre kevesebbet költenek erre, dolgozz ott ahol már ismernek, nagyon lassan alakul ki egy vendégkör.
Ha csak ilyen keveset tudsz vele foglalkozni, akkor szerintem se vágj bele! Inkább azt próbáld meg, hogy otthon tudj több embert szerezni! Kérd meg ismerõseidet, hogy ajánljanak be, vagy készíts kis prospektudokat (A5-ös méretû bõven elég) és szétszórni akár jobbmódú környéken, vagy autók szélvédõjére kitenni, stb.... én ezzel próbálkoznék 1. Sok sikert! ;)
Én nem mernék...de ez én vagyok. Tesóm fodrász, mûkörmös...õ is próbálkozott, de nem éri meg vállalkozóként + üzletet bérelni. Egyszerûen nincs annyi vendég...erre költenek a legkevesebbet az emberek a mai világban. Úgy még kijön, hogy otthon fodrászkodik meg körmözik, mert nem kell járulékot fizetni. Szerintem várj vele...jövõre állítólag változni fognak a szabályok és egységes fizetést is választhatsz és akkor nem kell még + könyvelõre is költened. Én ilyen terhek mellett nem mernék belevágni...havi 70 körüli járulék + bérleti díj...mondjuk függ attól is, hogy vidék, vagy Bp.
Basszus, mitõl félsz? Sz.rabb már úgysem lehet! Ha jó helyen van az a szalon, és jól hirdeted, hirdetik, csak beesik valaki, és majd visszajár. Mennyi a kaució? Két-három hónapot megcsinálhatsz, a legrosszabb esetben kicsit mínuszolsz, de legalább MEGPRÓBÁLTAD! Olyan nincs, hogy nem jön senki. Viszont, ha itt sem sikerül, akkor ideje páylát módosítanod :-)
Látod, hogy nem megy, felesleges még egy erõlködés. Nem azért nem megy, mert nincs rá igény, hanem nincs rá pénze az embereknek. Nekem is sokszor jólesne egy masszázs, de tudod mikor fizetnék érte ennyit...Majd ha 3x ennyi lesz a fizetésem, nem sajnálok fél óra kényeztetésért ennyit kiadni. És tudom, hogy nem te vagy a drága, meg biztos jól dolgozol, de hidd el, sajnos nem ezen múlik. Csak olyan helyre mennék, ahol van rendszeres ügyfélkör.
Kéne tudni, a mostani helyen miért nem megy? Ott is bérleti díjat fizetsz? Ha nincs páciens, minek?
Én a helyedben a meglévõ szalonba próbálnék több klienst szervezni. Mindenfelé kellene hirdetned (gondolok itt fórumokra-ingyenes), esetleg kuponos oldal(ak)on megpróbálhatnád, ott általában nagy sikere van ezeknek, és ha tényleg jó vagy, akkor vissza fognak járni. És majd akkor vágd a fejszéd nagyobb fába, ha eddig nincs nagy számú vendégköröd, akkor ne vállalj be plusz pénzkiadást, nem túl logikus. Esetleg priviben meg tudnád írni az elérhetõségeidet, mert engem érdekelne, ezer éve szeretnék masszõrhöz menni, de nincsenek millióim. Köszi elõre is :)

A fogorvosom azt mondta, hogy a fogkő leszedése után polírozni fog. Mennyire károsítja ez az eljárás a zománcot? Nem lesz utána gyengébb? Nagyon tanácstalan vagyok most, nem tudom, hogy be merjem-e vállalni.

Mit tanácsoltok, mit tehetek még a fogaim védelme érdekében? Igyekszem sok tejet inni, nem dohányzom, soha nem iszom kávét, kólát, cukros üdít?ket, sok zöldséget eszem. Mit tehetek még ezen kívül? Milyen élelmiszereket kerüljek?

Legjobb válasz: Károsítja sajnos, elgyengül tõle. Javaslom a reggel-esti fogmosást, de gondolom te is így csinálod. A szénsavas innivalók sem tesznek jót neki, legalábbis az én orvosom ezt mondta.

Károsítja sajnos, elgyengül tõle. Javaslom a reggel-esti fogmosást, de gondolom te is így csinálod. A szénsavas innivalók sem tesznek jót neki, legalábbis az én orvosom ezt mondta.
Én nem vettem észre, hogy a polírozás bármi rosszat tett volna a fogaimmal.
Párom édesanyja fogászaton dolgozott, nagyon sokáig, szóval biztos nem mond hülyeséget, hogy roncsolja:)

Be merjem-e vállalni a haspólót 15 évesen?

Májusig remélhetõleg sikerül lefogynom 55 kg-ra, 170 cm vagyok. Miután már szép vékony leszek, szeretnék végre olyan cuccokat hordani, amik tetszenek: színes, vidám, élénk ruhák, a fekete ruháimtól szépen lassan szeretnék elbúcsúzni. Mivel szeretem a különleges ruhákat, arra gondoltam, hordhatnék haspólót is, viszont egy kicsit tartok tõle, mert manapság már elég ritkán hordanak, inkább a 90-es években volt menõ. Szerintetek bevállaljam. Három ilyen pólóm van, a has közepéig érnek vagy kicsivel hosszabbak, mindháromnak szép mintája van, nem testre tapadósak, olyanok, mint egy bõ póló, csak rövidek. Szerintetek? 15/L

Legjobb válasz: Most megint divatba jött,fõleg Amerikában. Amúgy én is csak strandra tudom elképzelni,de ha annyira tökéletes az alakod,akkor talán még az utcára is bevállalhatod.

Most megint divatba jött, fõleg Amerikában. Amúgy én is csak strandra tudom elképzelni, de ha annyira tökéletes az alakod, akkor talán még az utcára is bevállalhatod.
attol függ, milyenek a pólok. nem raknál fel róluk képeket?
szerintem egy szep, lapos hason csodasan mutat!:) tavaly nyaron en is hordtam. Suliban alaveszek egy trikot, de nyari napokon nem kell
Hát szvsz nem kéne újra divatba hozni soha a 90-es éveket, elég ízléstelen egy idõszak volt minden téren. :D:D Ha aláveszel valamit, úgy oké, bár nekem még úgy se tetszik, de ez már az én dolgom. Magában inkább csak otthon szerintem. :D Ha túl sokat mutatsz, az közönséges, és azért valamit szerintem hagyni kell a kiválasztottnak is, nem? De hát te tudod, ha akarod felveszed, majd legfeljebb két év múlva fogod a fejed, hogy hogy lehettél ilyen béna. :D
Én így hordom az ilyet, hogy felveszek alá egy egyszínû atlétát, ami hosszú, így szerintem nagyon jól néz ki. Nemrég a H&M-be vettem egy olyan pólót, és most az a kedvenc ruhadarabom. Simán max. a strandra, vagy nyáron az utcán vállalnám be.
Most itt az a lényeg hogy 15 éves vagy, vagy hogy divat-e? Mert a koroddal nincs baj, ugyanis én max 18 éves korig tudom elképzelni, afölött már nem igazán, szóval bevállalhatod. Divatnak nem divat, és nekem soha nem is tetszett.
ne!!
Nekem hiányzik a 90-es évek divatja, bö csípönaci, top, Buffaloval... De ilyenkor lehúzzák, máskor meg nyüglödnek, hogy miért követi mindenki az aktuális divatot, miért nem öltözik úgy, ahogy neki tetszik... Hát mert akkor még az utcáról is kinéznek, semmi se jó... Szerintem vedd fel, ha lenne hozzá szép hasam, én is felvenném, így viszont csak alá passzos fekete felsövel hordok ilyet...

39 éves vagyok.2 éves lesz a kisfiam ismét terhes vagyok. Nagyon sok problémám volt az elöző terhességgel, magasvérnyomás ödéma sok korházi kezelés nem tudom merjem-e vállalni ezt a babát!? A vérnyomásom azóta is magas gyógyszert szedek rá.

Legjobb válasz: Ha a fizikailag vagy kíváncsi, inkább az orvost kérdezd, mire számíthatsz. Ha lelkiekre... Ha szeretnéd, akkor rajta... Biztos a pici örülni fog neki.

Ha a fizikailag vagy kíváncsi, inkább az orvost kérdezd, mire számíthatsz. Ha lelkiekre... Ha szeretnéd, akkor rajta... Biztos a pici örülni fog neki.
A kérdező hozzászólása: A legnagyobb probléma lelki eredetû. Nagyon szeretném megtartani, de viszon szeretném felnevelni a kisfiam. A férjem is attól retteg, h elveszít, de amúgy meg nagyon szeretné.Sajnos nem jött be védekezésnek a naptári módszer.
A vérnyomásodra kaphatsz olyan gyógyszert amit lehet várandóság alatt szedni.Én is kaptam.Könnyû nem lesz a korod miatt.Biztos, hogy több vizsgálat lesz mint egy fiatalabb nõnél.Viszont késõbb már nem biztos hogy tudsz majd gyereket vállalni, pont a korod miatt.szóval lehet, hogy bánnád, ha nem tartanád meg a babát.Lehet, hogy a kilenc hónap nem lesz kellemes, meg lehet, hogy a szülésed is császár lesz, de utána ott lesz még egy kisbaba, aki rengeteg örömet fog szerezni neked.De neked kell érezned, hogy lelkileg rá tudsz e hangolódni a várandóságra.És be tudod e vállalni a lehetséges kockázatokat kellemetlenségeket.Persze fontos a te egészséged is.viszont gondold át jól nehogy késõbb azon gondolkodj mi lett volna ha.
Orvossal, védõnõvel konzultálj errõl. Bár nem mondhatják, hogy tartsd meg, sem azt, hogy vetesd el, de segítenek dönteni.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ terhességemnél is szedtem 2 féle gyógyszert is, de a vége felé már nem segített ezért kelett megszülnöm 3 héttel korábban! Köszönöm a biztatást, kedves tõled. 180/120 volt a vérnyomásom úgy vittek szülõszobára, és még azóta is szenvedek ezzel. Bár már nem ilyen magas szerencsére!!!
Kedves Kérdezõ! Megértem, hogy félsz..de én a helyedben biztosan nagyon várnám, bár az én helyzetem teljesen más..örökbefogadásra várok.. Remélem jól döntesz és úgy, ahogy Nektek és a babának is jó lesz. Minden jót kívánok!

Merjünk-e vállalni?

A párommal 6 éve vagyunk együtt!Nagyon-nagyon szeretjük egymást....töretlenül!23 éves a párom én 22!Nagyon szeretnénk kisbabát, de megpróbáljuk átgondolni józan ésszel a dolgot!Van mindkett?nknek állása, de még a szüleimnél lakunk! A párom február végén valószín? megy külföldre a munkája miatt (6 hónap), de csak a pénz miatt!Merjünk gyermeket vállalni, vagy várjunk még?Szokásos félelem van bennünk....fel tudjuk e nevelni,meg tudjuk e teremteni az anyagiakat, a házat, ....de mégis annyira szeretnénk!!!Mit tegyünk? Csak egy kis segítséget kérnénk?Köszönjük!!!

Legjobb válasz: Szerintem belevághattok nyugodtan! A pénz miatt ne aggódj, annyi mindig lesz, hogy a babának elég legyen, a saját igényeid pedig úgyis háttérbe fognak szorulni. De én a helyetekben megvárnám, amíg a párod hazajön külföldrõl, hiszen hat hónap elég sok idõ, és neked is angyon rossz lenne a terhességed nagy részét egyedül tölteni, egyedül menni a vizsgálatokra. Anyu vagy barátnõ nem pótolhatja az apukát! Ha hazajött, akkor mindent bele! Sok sikert!

Szerintem belevághattok nyugodtan! A pénz miatt ne aggódj, annyi mindig lesz, hogy a babának elég legyen, a saját igényeid pedig úgyis háttérbe fognak szorulni. De én a helyetekben megvárnám, amíg a párod hazajön külföldrõl, hiszen hat hónap elég sok idõ, és neked is angyon rossz lenne a terhességed nagy részét egyedül tölteni, egyedül menni a vizsgálatokra. Anyu vagy barátnõ nem pótolhatja az apukát! Ha hazajött, akkor mindent bele! Sok sikert!
Egyetértek az elõttem szólóval! Várjátok meg, míg a párod hazajön, aztán váhjatok bele! Ne aggódj, mi lesz késõbb, mert azt gyakorlatilag senki nem tudja. Ha mindenki ezen morfondírozna, szinte senki nem vállalna gyereket. A gyereketekért minden problémát meg fogtok oldani, hidd el!
Az idõ nekünk dolgozik, és ha vártok még pár évet sem maradtok le semmirõl.Amíg a párod odavan ne vállaljatok gyereket, megbánod.A terhességet is jo eggyütt végigcsinálni, a gyerek elsõ hónapjaiban is szükség van az apára, és a külön lakás sem hátrány ha már ti is 1 család vagytok.Nem vagytok még elkésve, és ha a szerelemtek 6 éve töretlen valószínüleg a külföldi munka csak erõsíti.Mondjuk 1 gyereken nem illik gondolkodni, hogy fel tudom e nevelni, nem anyagiba kell elhalmozni hanem szeretettel.

Be merjek e úgy vállalni egy sziámi kölyköt, hogy napi 6-7 órát én nem vagyok otthon, de nem lenne egyedül, mert édesanyám ilyenkor általában otthon lenne?

Mert nem hiszem, hogy csak a munkanélküli, egész napot otthon tölt? embereknek lehet macskája, ráadásul ilyenkor úgyis aludhatna. Vagy nen? :D

Legjobb válasz: Teljesen nyugodtan :D A macskák ennyit simán elvannak egyedül is de mégcsak egyedül sem lesz.:)

Teljesen nyugodtan :D A macskák ennyit simán elvannak egyedül is de mégcsak egyedül sem lesz.:)
Úgy tudom a sziámik egygazdás állatok. Lehetséges, hogy anyukádat választaná gazdának.
A kérdező hozzászólása: Hát, anya otthon lenne, de nem igazán foglalkozna vele annál többet, hogy egyszer egyszer megsimogatja. Én viszont etetném, velem aludna, sétálni vinném.
Persze. Nekem is sziámim van, ha hosszabb ideig nem vagyok itthon akkor átviszem anyukámhoz, ahol szintén remekül elvan.

Mennyire fog hasonlítani a második baba az elsőre (természetre)? Nagy dilemmám merjek e 2. gyereket vállalni? Ti mit tennétek? Aki hasonló cipőben van/volt mit tanácsol?

A lányommal rémes csecsemőkort éltünk át! Reggeltől estig sírás,nem alvás,egész nap ölben levés,hasfájás stb... Orvostól-orvosig jártunk,persze sehol nem találtak semmit! Segítségem soha nem volt,minden ismerősöm messze lakik,a család is. Később sem lett sokkal jobb a helyzet,mert most is nagyon rossz alvó,és nagyon eleven,1perc pihenő nincs mellette. Szóval pár hónap után zombiként éltem,és csak a "túlélésért harcoltam". Akkor azt mondtam soha többé gyerek! De mindig is arra vágytam hogy több gyerekem legyen. A lányom most 3éves,és pár hónapja "lenyugodott". Beszéltünk a párommal a testvérkéről,de nagyon tartok tőle! Nem tudnám még egyszer végigcsinálni azt amit a lányommal,fele annyi türelmem nem lenne mint akkor volt! Tuti a zárt osztályon kötnék ki!

Legjobb válasz: Tipiuks többemberes, mint az én lányom. Szerintem - remélem -semmi garancia nincs rá, hogy a következõ is ilyen természetû lesz :) Anyósomnak pl az elsõ gyereke volt többemberes, a férjem meg töknyugis második. ;) vágjatok bele, nem kell aggódni, a természet mindig az egyensúlyra törekszik!

Tipiuks többemberes, mint az én lányom. Szerintem - remélem -semmi garancia nincs rá, hogy a következõ is ilyen természetû lesz :) Anyósomnak pl az elsõ gyereke volt többemberes, a férjem meg töknyugis második. ;) vágjatok bele, nem kell aggódni, a természet mindig az egyensúlyra törekszik!
Sógoréknál az elsõ iszonyat volt, de komolyan, úgyhogy vártak a másodikkal 5, 5 évet, a kislány meg maga a tökély, az anyja mondja is sûrûn, hogy érthetetlen, miért van ekkora különbség, mert mindent ugyanigy próbált csinálni az elsõnél is, mint a másodiknál, mégis az elsõ, mint egy kis dilinyós (pedig ha értelmes gyereket látnál:) , a kisbaba, 9 hónapos már, maga a megtestesült nyugalom: vas gyomor, mindent eszik, alszik, egy nyikkanás még nem jött ki belõle, egyedül játszik, a mozgásfejlõdése elõrébb van, pedig semmit nem tesznek érte a szülõk, két foggal a töltöttkáposztát sem veti meg. A bátyus sosem evett, most sem, tiszta borzalom, amilyen vékony, állandóan ordított, mindig hurcolták, ha nem a hasától, akkor a fogától, sosem aludt, 8 hós kora óta nem aludt nappal egyetlen percet sem, reggel felkelt és este tizig nyomta már egy évesen is..... szóval a 2. Isten Áldása lett:)
A kérdező hozzászólása: A lányom szerencsére jó evõ, ezzel soha nem volt probléma. Nagy is, sokkal nagyobb mint a kortársai. Okos, ügyes, nagyon hamar tanul, mindent nagyon hamar kezdett csinálni. Alig 10hónaposan már önállóan járt. Csak azzal a rengeteg energiával ami benne van senki nem tud lépést tartani! Állandóan fel van pörögve, mint ha lemaradna valamirõl ha leül 1percre!
nekem eg es fold a ket gyerekem, bar egyik se aludt ejszaka, de a pici feleannyi figyelmet igenyel mint a nagy, sokkal nyugodtabb, mindent szeret amit csinalok vele, oltozkodes, pelenkazas, furdes, szoval egy alombaba, folyton vigyorog, es csak akkor sir, ha almos vagy ehes.
Lehet valami abban, hogy a természet egyensúlyra törekszik. Nekem a nagyobb fiam egy angyal. Csecsemõnek is az volt. Azt hittem minden gyerek ilyen, bátran vállaltuk a kistesót. Na, vele nem egyszerû. Hasfájós, zsörtölõdõ, állandóan foglakozni kell vele, kora délutántól estig ordít. De nem bántam meg egy percre sem, hogy vállaltuk, imádom!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!