Találatok a következő kifejezésre: Mercilont szedek az (9 db)

Mercilont szedek 3. éve. Kimaradt a 3. héten az utolsó elötti szem, másnap vettem észre az utolsó szem bevételekor (ezt be is vettem) 6nap szünetet tartottam az 5. napon meg is jött a megvonásos vérzés, védett vagyok e? többi lennt.

Megjött, a vérzés normális, tegnap vettem be a 4. szemet az új levéb?l, még picit megvan, tegnap már nem védekeztünk semmivel, elvileg a kimaradt szemt?l kell 7 napot számolni. Meg ugye már 4szemet beszedtem az új levélb?l.

Mercilont szedek és azt irja hogy első naptól véd meg más is mondta. Én a 10. -ik szemnél tartok és lefeküdtem a pasimmal. Lehet így baj? Teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Szerinted ha a gyártó vállalja, hogy az elsõ naptól véd akkor nem úgy van? Önként szeretné bepereltetni magát a gyártó szerinted? Vagy csak szórakozásból írkál rá ilyesmit? Naugye...

Szerinted ha a gyártó vállalja, hogy az elsõ naptól véd akkor nem úgy van? Önként szeretné bepereltetni magát a gyártó szerinted? Vagy csak szórakozásból írkál rá ilyesmit? Naugye...
"azt irja hogy elsõ naptól véd " mi a kérdés?

Mercilont szedek de nagyon drágállom 8110ft. A doki azt mondja a többi is ilyen drága. Van olyan ami azért jó minőségű és olcsóbb?

Legjobb válasz: vannak jóval olcsóbbak de azok régebbiek és több mellékhatásuk lehet.

vannak jóval olcsóbbak de azok régebbiek és több mellékhatásuk lehet.
Én is Mercilont szedek és nálam nemigen van mellékhatása. Tudom hogy gázul fog hangzani, de ha egy tabletta tényleg jó, nem érdemes azért váltani mert a másik 500 forinttal olcsóbb:S Amúgy tényleg drága, én is 8000-ért veszem. De még akkor is jó, ha nem a legkorszerûbbek közé tartozik:)
Én is Belarát szedek, pont ma vettem és 6000 helyett már 7700 forintot kértek érte:S
Egyébként a Mercilon szabadáras. Itt nálunk mindössze 7588 Ft, lehet valahol olcsóbb, azért nézz szét. A fogitabiknál elég nagy a különbség. Egyébként Yadine és Yasminelle a két 4. generációs, ami árban picit ez alatt van és korszerûbbek.
énis Mercilont szedek. Igaz hogy tényleg drága De nekem ez az elsõ fogamzásgátlóm és semmi mellékhatása sem volt... Ezért nem váltanék.. Kitudja lehet ott az olcsóbb de mellékhatást pedig kivált.. Nemjó a szervezetnek ha váltogastz... Szerintem maradj ennél ha ez bevállt.
énmeg triregolt és az 3ezer :D
nekem 6000 Ft és Belarát szedek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi
figy, a doki ajanlhat, nem én. én yaz-t szedek, az 10 euro 1 doboz. de nem biztos, h te azt szedheted. ha bejött a mercilon, akkor ne valtogasd, csak azért mert draga. az ovszer hosszu tavon dragabb, hidd el.
sajnos ez nemígy mûködik h mi mit ajánlunk. elõszöris azt jobb ha doki dönti el, h 1 v 3 fázisú legyen az a tavbletta. én inkább azt tanácsolom, h menj el másik orvoshiz, és mond meg neki, h szeretnél másikat szedni, olcsóbbat, de nem a legrégebbit. ennyi. az orvosok nagytöbbsége szokott írni másikat.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a dokit azt mondta a többi is ennyi.Te milyet tudnál ajánlani mert akkor lehet kipróbálnám mással felíratnám?!Köszi
a mercilon régebbi, és ettõl már csak régebbiek vannak. ne szedj magasabb hormontartalmut. de ne ezen spórolj. :S
2. vagyok. igaza van a 3.-nak, a mercilon télleg nem a legkorszerûbb, de a legdrágábbak egyike.
Annyit mondok, hogy a lehetõ legdrágábbat és nem a legkorszerûbbet szeded. Van korszerûbb és olcsóbb is ennél, de ha neked ennyit megér a te döntésed.
persze h vannak jóval olcsóbbak is. és az nemigaz h több mellékhatásuk van. a régi gyógyszerekben általában picivel több a hormon, vagy más fajta a hormon, vagy más az elosztása. de attólmég ugyanolyan jók lehetnek, ez csupán attól függ h a te szervezeted hogyan reagál rájuk. nekem pl csak az új tablettáktól voltak mellékhatásaim, amióta egy régebbit szedek, azóta egyszerûen semmi, már az elsõ hónaptól minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ akkor maradok ennél.
az ár fordítottam arányos a hormontartalommal. minél drágább annál kevesebb hormon kevesebb veszély.
sztem visszafog jönni az hamarosan
Szerintem örülj neki, hogy ennyvel megúsztad, van aki 2 hétig menstruál majd másfél hónapig barnázik utána. Sajnos kb csak ez a két véglet van. Én 3 hétig barnáztam :(
a fdogamzásgátló úgy hat, hogy "elhiteti" a szervezeteddel, hogy terhes vagy (mert amíg terhes vagy, nem eshetsz még egyszer teherbe).
Szia! Már nyugodtan lefeküdhetsz vele má védekezés nélkül.
*s
Igen, már biztosra védett vagy !!!!!!
Már az elsõ szemtõl védett voltál!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI a válaszokat gondoltam megkérdem mert a barátnõm anyja nõgyógyász és mondta h várjak még egy hónapot Furcsáltam kicsit mert egy barátnõm se várt annyit

Normális az, hogy, minden nap van van egy kis vérezgetés pedig a menstruációm már 2 hete elmúlt? Mercilont szedek!

Ebben a ciklusban kezdtem el szedni a Mercilont, a menstruáció els? napján, már csak egy heti adag van bel?le. Már azt hittem elmúlt amikor ma megint volt ( házasélet után). Nem lenne jó a gyógyszer? Írassak fel másikat???

Legjobb válasz: Szia Nekem pont ez a problémám volt és hasonló tanácsot kaptam mint az uccsó válaszoló adott...helyesen döntöttem mert elmúlott a következõ mensim után.. Sok sikert

Szia Nekem pont ez a problémám volt és hasonló tanácsot kaptam mint az uccsó válaszoló adott...helyesen döntöttem mert elmúlott a következõ mensim után.. Sok sikert
Az elsõ 3 hónapban ez teljesen normális! Még szokja a szervezeted a tablettát! Felesleges lenne már most lecserélni, mert nagy valószínûséggel a 2 hónapra el fog múlni!
Ha folyamatos vérzésed van, akkor menj el a dokihoz, õ megállapítja, hogy a tabi miatt van e, ha igen ír fel neked másikat, vagy azt mondja ne szedd. Menj el az orvosodhoz.
Nem, ez így már nem okés. A tabi miatt lehet, mindenféleképpen ki kell próbálni másikat!!

Mercilont szedek és az 1. héten kihagytam 1 tablettát, amit csak 18 óra után pótoltam. A gond az, hogy az előző 7 napban éltem nemi életet. Lehetek ettől terhes?

Legjobb válasz: Szerintem lehetsz terhes, már ha nem használtatok más védekezést is a tabin kívül. Viszont ha ez nem az elsõ leveled és nem úgy az elsõ heted akkor szerintem kicsi rá az esély.

Szerintem lehetsz terhes, már ha nem használtatok más védekezést is a tabin kívül. Viszont ha ez nem az elsõ leveled és nem úgy az elsõ heted akkor szerintem kicsi rá az esély.

Befolyásolja a gyógyszer hatását az idő, amióta szeded? Én már két éve szedem a Mercilont és most Ebben a hónapban az első héten elfelejtettem bevenni egymás után 2 tablettát (az 5. és 6. at).

Legjobb válasz: Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

3 évig Mercilont szedtem. Kihagytam egy hónapot, most újra szedem. Jelenthet ez bármilyen problémát? Az újrakezdéskor mennyire vagyok védett? Mert azért annyira sok idő nem telt el.

Legjobb válasz: Amennyire én tudom, abszolut nem vagy védett, uhogy az elején még kiegészítõ védekezést használjatok. Már 2 szem kihagyásával is megszûnik a védettség, ilyenkor pedig biztos.

Amennyire én tudom, abszolut nem vagy védett, uhogy az elején még kiegészítõ védekezést használjatok. Már 2 szem kihagyásával is megszûnik a védettség, ilyenkor pedig biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Amúgy nem vagyok túl jól, mert nagyon fáj a hasam. De ez lehet mondjuk attól hogy kihagytam egy hónapot és most újra szedem és ezáltal felborult a hormon háztartásom?
Kérdésedre a válasz:igen lehet, h. amiatt fáj a hasad, h. csak 1 hónapra hagytad abba a tabit és most nem tudja a szervezeted, h. mivan valójában.Nemtudom miért csináltad ezt, de legközelebb jól gondold meg, ha szüneteltetni akarod, mert 1 hónapra nem szabad!Remélem nem haragszol, nem kioktatni akartalak, csak tanácsot adni:) de nem lesz baj remélem, és mostmár szedd tovább.
Nem kellett volna kihagynod azt az 1 hónapot! Ha akkor kezdted el szedni, amikor írja a betegtájékoztató, talán védett vagy!Ha akár csak 1 szemet elfelejtesz bevenni, már akkor megszûnik a védettség, te meg 1 hónapot hagytál ki!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszi szépen. DE elviekben ha terhes lennék akkor nem görcsölne vagy igen? csak mert nekem alul görcsöl a hasam vagy szóval ahol szokott mikor megjön. deh igaz még terhes se voltam uh nem tudhatom olyankor hogy van... amúgy nem vettem kioktatásnak...inkább köszönöm hogy válaszoltok...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!