Találatok a következő kifejezésre: Mercilon tablettát el (7 db)

Mercilon tabletta szedésénél az utolsó bevett tabletta és az azt követő 1 hét alatt is véd a tabletta amíg el nem kezdem szedni újra a menses végén?

Legjobb válasz: általában úgy van a gyógyszereknél ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, akkor egybõl véd..ha a 2-5. napon akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.olvasd el mit ír a betegtájékoztató:)

általában úgy van a gyógyszereknél ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, akkor egybõl véd..ha a 2-5. napon akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.olvasd el mit ír a betegtájékoztató:)
Igen, a hét napos szünetben is véd a tabletta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mercilon tablettát kezdtem el szedni. A gyógyszer szünetben is véd a tabletta vagy használjunk óvszert?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlónak az a funkciója, hogy nem kell mellete mást használni, ha rendesen szeded és mondjuk nem hánysz és nem megy a hasad. Tehát a szünetben is véd. De olvasd el a tájékoztatót, mert szerintem mindez benne van és az is, hogy mikortól véd teljesen, mert ugye ez nem az elsõ gyógyszer bevételével kezdõdik.

A fogamzásgátlónak az a funkciója, hogy nem kell mellete mást használni, ha rendesen szeded és mondjuk nem hánysz és nem megy a hasad. Tehát a szünetben is véd. De olvasd el a tájékoztatót, mert szerintem mindez benne van és az is, hogy mikortól véd teljesen, mert ugye ez nem az elsõ gyógyszer bevételével kezdõdik.
A gyógyszermentes napokon is véd, hisz ez a lényege!
Igen véd.
Ha hamarabb kezdted el, akkor nem kell. Akkor kell, ha késõbb kezded el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod.

A Mercilon tabletta mennyi idő után kezdi el kifejteni a fogamzásgátló hatását?

pár napja kezdtem meg az els? levelet.

Legjobb válasz: Az elsõ hónapot szeritem várjátok meg mindenképp, biztos, ami biztos....

Az elsõ hónapot szeritem várjátok meg mindenképp, biztos, ami biztos....
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a segítséget :)

Most kezdtem el szedni Mercilon tablettát. 5. bogyónál tartok. Viszont ma egy betegség miatt a doki fölírt nekem egy antibiotikumot (ceclor) amit szednem kell 5 napig. Most akkor védett leszek vagy nem?

Azt hallottam h az antibiotikum csökkenti a tabletta védését. Igaz ez? Amúgy a tabletta amit szedek az 1 hétt?l véd. Most akkor védett leszek/vagyok?

Legjobb válasz: Antibiotikum csökkenti a fogamzásgátlók hatását. De itt egy cikk, ami bõvebben foglalkozik ezzel: http://www.webbeteg.hu/?page=news_full&cim=Antibiotikum-es-f..

Antibiotikum csökkenti a fogamzásgátlók hatását. De itt egy cikk, ami bõvebben foglalkozik ezzel: http://www.webbeteg.hu/?page=news_full&cim=Antibiotikum-es-f..
Szóval kell egyéb védekezés is.
Hát biztos ami biztos az elsõ cilusban védekezzetek máshogy is! Az elsõ hónapban úgyis még szokja a szervezet a gyógyszert, bizonytalanabb a védelem és erre még az antibiotikum nem használ!
Szerintem is használjatok kiegészítõ védekezést. Az antibiotikum csökkenti a tabi hatását és mivel még csak most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, így még kockázatosabb.
A kérdező hozzászólása: értem. az a link tetszett, köszike. Amúgy szoktunk használni ez mellé még gumit.. sõt van amikor még hüvelykúpot is mert iszonyatosan félek a terhességtõl xD

A Mercilon tablettát mikor kezdjem el szedni, a menzesz 1. vagy 3. napjától? És mikor kell 7 nap szünetet hagyni?

Legjobb válasz: Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.

Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.
én is Mercilont szedek. Én rögtön a menzeszem elsõ napján bevettem az elsõt és egy hónapig azért használtunk mellette óvszert is, bár ugye azt írja a tájékoztató, hogy ebben az esetben már egy hét után védettséget élvezünk. Mi inkább a biztosra mentünk etéren.:) egyébként megvagyok vele elégedve. 21 nap után tartsál 7 nap szünetet és a 8. napon kezd el a kövi levéllel. Így mindig ugyanazon a napon fog megjönni mad minden hónapban és mindig ugyanazon a napon kell kezdened ill. befejezned a gyógyszer szedését. Én keddenként veszem be az utolsó szemet minden hónapban és szombaton betegszem meg, majd szerdán kezdem a következõ levelet. Nekem már elsõ hónap után beállt rendesen. Nincs vele semmi problémám. Ja mikor elkezdem az következõ levelet még mindig an minimális vérzésem, ill. szerintem az már az ürülés, ami még bennem maradt. Szóval ne ilyedj meg ha el kell kezdened a következõ levelet és még azon a napon vérzel, mert másnapra már semmi nem lesz!

Mikor válik a fogamzásgátló tabletta teljesen biztonságossá (Mercilon)? Jan.26-31 ig szedtem antibiotikumot és 30-án kedztem el a fog. Gátlót. Nem múltak a tünetek és február 2. -tól újra szedek antibiotikumot. Következő hónaptól már megvéd?

Az els? adag antibiotikumnál( Roxithromycin-rathioparm 150 mg filmtabletta) nem tudtam az 5-6 órás szabályról így nem biztos,hogy pont annyi id?t hagytam ki a 2 tabletta között,de a 2. adagnál már figyeltem (Fromid 250 mg filmtabletta).

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátlónál a kúra után (és alatt is) általában még egy hétig minimum várni kell. Azaz addig egyéb módon is védekezni kell. "Egyes gyógyszerek csökkenthetik a fogamzásgátlók hatékonyságát. Ezek közé tartoznak például az epilepszia gyógyszerei (primidon, fenitoin, és a barbiturátok), a tuberkulózis kezelésére használatos szerek (pl. rifampicin); és egyes antibiotikumok (pl. ampicillin, tetraciklinek, és grizeofulvin). Feltétlenül tájékoztassa az Önnek fogamzásgátlót rendelõ orvost, hogy milyen más gyógyszereket szed. Hasonlóképpen figyelmeztesse az Önnek betegsége kezelése érdekében gyógyszert rendelõ orvost, a fogorvost, sõt a gyógyszerészt is, hogy Ön Mercilon-t szed. Ily módon az egészségügyi szakemberek felhívhatják a figyelmét, ha kiegészítõ fogamzásgátló módszereket kell alkalmaznia, és azt is megmondhatják, mennyi ideig szükséges ezt megtennie."

A legtöbb fogamzásgátlónál a kúra után (és alatt is) általában még egy hétig minimum várni kell. Azaz addig egyéb módon is védekezni kell. "Egyes gyógyszerek csökkenthetik a fogamzásgátlók hatékonyságát. Ezek közé tartoznak például az epilepszia gyógyszerei (primidon, fenitoin, és a barbiturátok), a tuberkulózis kezelésére használatos szerek (pl. rifampicin); és egyes antibiotikumok (pl. ampicillin, tetraciklinek, és grizeofulvin). Feltétlenül tájékoztassa az Önnek fogamzásgátlót rendelõ orvost, hogy milyen más gyógyszereket szed. Hasonlóképpen figyelmeztesse az Önnek betegsége kezelése érdekében gyógyszert rendelõ orvost, a fogorvost, sõt a gyógyszerészt is, hogy Ön Mercilon-t szed. Ily módon az egészségügyi szakemberek felhívhatják a figyelmét, ha kiegészítõ fogamzásgátló módszereket kell alkalmaznia, és azt is megmondhatják, mennyi ideig szükséges ezt megtennie."
A kérdező hozzászólása: De akkor is ez a helyzet ha elsõ hónapban majdnem hogy folyamatosan antibiotikumot kellett szednem? ( 3 félét) mert azóta volt petefészekgyulladásom is..Mert ezt én is olvastam , de félek hogy nem tudta a gyógyszer rendesen kifejteni a hatását és ugye még csak most kezdtem el szedni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!