Találatok a következő kifejezésre: Mercilon nevű lehet-e (2 db)

Lehet-e gond akkor, ha már hosszú ideje Mercilon nevű fogamzásgátló tablettát szedem, de a következő havi adagot nem tudom kiváltani?

Kerek 7 hónapja szedem a Mercilon nev? fogamzásgátló tablettát. Nem rég kellett volna elkezdenem a 8. havi adagot, csak anyagi okok miatt nem tudtam kiváltani azt. Ebben az esetben nem okoz az gondot, ha egy hónapra kihagyom a tabletta szedését ? Persze ez id? alatt más módon védekeznénk.

Legjobb válasz: egyébként nem biztos, h ezen kellene sporolni. :S

egyébként nem biztos, h ezen kellene sporolni. :S
írd ki kérdésbe hogy kinek lenne 1 levéllel és hátha odaadja neked ingyen vagy olcsóbba 1000ért :) Nekem pl. Samba tabim van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket :) Regisztráltam és már fel is tettem a kérdést az egyik nõgyógyásznak. De egyébként attól tartok amit az egyik hozzászóló is írt, félek , hogy bekavarok a szervezetemnek ! Eddig semilyen panaszom nem volt a Mercilon szedése mellett, így ezután sem hiányozna valami gond.
ha gondolod, kérdezd meg itt. http://www. orvostudakozo. hu de amugy tenyleg, mi bajod lenne, ha nem szednéd? védekezz maskepp, és kész. nem?
Hát szerintem a nõgyógyásznak kéne hinni:) feltéve, ha nem a piacon vette a diplomáját. Inkább hívd fel a sajátodat, mint online-t és kérdezd meg tõle
A kérdező hozzászólása: Feltettem ezt a kérdést egy online nõgyógyásznak. Azt írta, hogy ne aggódjak, semmi baj nem lesz ha nem szedem a fogamzásgátlót, csak ez ez idõ alatt gondoskodjak másképp a védekezésrõl. Én már végképp nem tudom hogy lenne jóó ezután :S
Ha abbahagyod, nem árt kihagyni 2-3 hónapot, mert a szervezeted rosszul reagálhatja le a rendszertelenül kapott hormonokat és olyan mellékhatásai lehetnek, amik nagyon nem kívánatosak! Inkább hagyd ki még legalább a következõt is azt javaslom...
nekem erre a nõgyógyászom azt mondta, h ilyet nem szabad csinalni, mert ez hatalmas löket a petefészkeknek.. akkor inkabb tarts 1 minimum 6 honapbol allo szünetet. aztan kezdd ujra.
én is Mercilont szedek, és nekem sincs rá pénzem. Megvegyük felesben? XD
Tavaly nekem is volt ilyen, h nem tudtam kiváltani, mert még nem volt saját keresetem. Én inkább kihagytam egy teljes fél évet, és most fogom elkezdeni újra szedni. egyébként szerintem nem lesz semmi különleges baj, csak a szervezeted egy kicsit rosszul fogja talán viselni, h hol kap hormont, hol nem.

Mercilon nevű fogamzásgátlótól, lehet-e kapni trombózist illetve egyéb betegségeket amelyek akkor jelentkeznek mikor gyereket akarnék?

Nagyon sok rosszat hallottam róla! Van mit?l félnem? Cseréljem le a tablettát?

Legjobb válasz: Ha ennyire tartassz ettõl a tablettától, akkor nem szedd! Midegyik tabletta betegtájékoztatójában benne van, hogy trombózist okozhat, stb.. de az Algopyrin-nek, meg más "mindennapi" tablettának is vannak mellékhatásai, mégis szedjük! Nem feltétlen fog jelentkezni rajtunk az összes mellékhatás!

Ha ennyire tartassz ettõl a tablettától, akkor nem szedd! Midegyik tabletta betegtájékoztatójában benne van, hogy trombózist okozhat, stb.. de az Algopyrin-nek, meg más "mindennapi" tablettának is vannak mellékhatásai, mégis szedjük! Nem feltétlen fog jelentkezni rajtunk az összes mellékhatás!
Mint tudjuk minden fogamzásgátlónak vannak mellékhatásai, de ez a Mercilon esetében nagyon csekély lehet, mivel ez a legalacsonyabb hormontartalmú készítmény!! De ettõl ugyanúgy biztonságot nyújt mint a többi tabletta!!! Trombózis az mindegyik készítménynél fenn áll a veszély, de errõl a nõgyógyászod pontosabb felvilágosítást tud neked adni!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!