Találatok a következő kifejezésre: Menyit kell egy (78 db)

Direkt írsz így vagy nem vagy magyar? 600 forintból nehezen jönne ki, és kéne írnod egy testsúlyt.
A kérdező hozzászólása: 54 kilo es romaniabol irok a gepemen nincs magyar bilentyu es tom menyi forint arat

Tudtommal a dio tartalmaz ciant, s menyit kell egy ember megegyen, ahhoz hogy meghaljon?

Legjobb válasz: A csonthéjasok tartalmaznak ciánt. Ha valaki képes feltörni a csonthéjat, egy utolsó védvonalként a magok ciánt halmoznak fel. A cián íze kesernyés (ugye a diót is egy keserû hártya veszi körül), így van rá esély hogy az élõlények nem fogyasztják el a rossz íz miatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy emberre halálos vagy veszélyes mennyiségû ciánt tartalmaznak a magok.

A csonthéjasok tartalmaznak ciánt. Ha valaki képes feltörni a csonthéjat, egy utolsó védvonalként a magok ciánt halmoznak fel. A cián íze kesernyés (ugye a diót is egy keserû hártya veszi körül), így van rá esély hogy az élõlények nem fogyasztják el a rossz íz miatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy emberre halálos vagy veszélyes mennyiségû ciánt tartalmaznak a magok.
és úgy tudok hogyha a mag hártyájából 2-300 g-ot megeszel akkor az már veszélyes/ kórház!!

Menyit kell egy nyúlnak adni enni?

Szijasztok! Nemrég kaptam meg a nyulam, pár hónapos még csak, és azt szeretném meg tudni, hogy menyi tápot adjak neki, és naponta hányszor? hány teáskanállal? kapna, zabot, árpát és préselt lucernát. köszi

Legjobb válasz: Elõször nem ártott volna utána olvasni :/ (bocs a trolllkodásért:D) Nah szóval a nyúl táplálékának 70%-át teszi ki a széna,lucerna, stb száritott zsálas takarmány, azt nem tudom hogy a préslt lucerna jó-e de én inkább rendeset adok nekik. Árpa is legyen mindig elõtte, na meg víz, almát, répát stb édesebb gyümölcsöket ne sokat mert megfososodik. A krumplinak csak a héját lehet, de azt is módjával, hagymaféléket egyáltalán ne adj neki. Szereti a csalánt is. (Egyébként én az árpába keverek egy kevés kukoricát meg és egy pár kanálnyi tápot) Táppal és kukorcával módjával, mert könnyen elhizhat tõle, ha olyan a tép :)

Elõször nem ártott volna utána olvasni :/ (bocs a trolllkodásért:D) Nah szóval a nyúl táplálékának 70%-át teszi ki a széna, lucerna, stb száritott zsálas takarmány, azt nem tudom hogy a préslt lucerna jó-e de én inkább rendeset adok nekik. Árpa is legyen mindig elõtte, na meg víz, almát, répát stb édesebb gyümölcsöket ne sokat mert megfososodik. A krumplinak csak a héját lehet, de azt is módjával, hagymaféléket egyáltalán ne adj neki. Szereti a csalánt is. (Egyébként én az árpába keverek egy kevés kukoricát meg és egy pár kanálnyi tápot) Táppal és kukorcával módjával, mert könnyen elhizhat tõle, ha olyan a tép :)
http://www.torpenyul.hu/cikkek itt csak hozzáértõ szintén nyuszitulajdonosok vannak, nyugodtan kérdezz bármit ha valami kérdés felmerül.
21:34-nek meg én üzenem, hogy hogy ha tönkre akarja vágni a máját, akkor nyugodtan adhat neki , , K" betûs takarmányt is. De ezt majd a kérdezõ eldönti, meddig akar a nyuszival foglalkozni....
Szegény kérdezõt megrémítitek rendesen. Aki azt írja h a K betûs zöldségeket nem ehetei annak üzenem, hogy a krumpli az B betûs és a kukorica pedig NEM zöldség, hanem takarmánynövény! Az igaz hogy szénát kell neki adni sokat és vizet, de hogy nem ehet krumplit+kukoricát ez azért nagy badarság! OK hogy nem eheti kiló számra csak valamennyit , de attól még kaphat! Kb 2x egy összemarékkal adj neki enni. Választhatsz hogy mit etetsz vele.A lehetõségek tárháza nagy pl:zab árpa búza kukorica táp tritikálé takarmányborsó stb. Arra vigyázz hogy amiben sok a kalória pl borsó, kukorica abból keveset kapjon kb 1 evõkanálnyit 1xre és ne minden nap. Zöldséget mindet ehet, sok(0, 5-1 levélnél több vagy 1 kis maroknál több) krumplit és K betûset ne adj neki pl:káposzta karaláb kelbimbó stb Ha van még kérdésed vagy csak beszélgetnél a témában írj bátran!=(nagyjából 3hónapos nyuszi adagját írtam le(nem törpe)ha neked törpe van akkor a takarmánynak csak felét add nagyjából) Amennyiben privátban adsz pontos adatokat közelebb tudlak vinni a célhoz. Szép estét!
Az enyém még a marékot is kevesli! Szerintem kaphat, mert késõ délutánra már nem marad belõle semmi nálunk, s este 9 körül már hisztizik a vacsoráért. Szerintem a káposztából kicsit kaphat. Csak semmit sem szabad nagy mennyiségben.
Nekem csak az öregek mondták, hogy , , K" betûs kajákat ne adjak neki. ( kukorica, karalábé, krumpli karfiol ) Én szénát adok neki, répát, almát, zöldséget. Meg kap tápot, zabot, búzát. De van mikor árpát is kavarok bele. Egy oldalon írták, hogy ezeket lehet adni neki. És víznek állandóan lenni kell elötte.
A kérdező hozzászólása: szóval 1 marék tápot kaphat ?? én teáskanálnyit adtam neki mindenböl csak..
Az enyém még csak 4, 5 hónapos, de reggel kap egy marék tápot, este pedig egy jó nagy adag zöldséget (általában 2 szál petrezselyemzöld, egy ujjnyi vastag szelet zellergumó, harmad levél káposzta, egy szál reteklevél, 1 nagy szál zellerlevél, fél levél saláta). De persze ezeket néha cserélgetem almára, répára, uborkára vagy ami van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!! Hát én a tápból csak kis kanállal adtam neki.
Rendben, nem fogok vitatkozni...:)
Akkor nyugodtan linkelhetsz oldalt is, ahol ezt leírják. Mondnai bármit lehet. Ha akarod belinkelek neked kapásból 10 oldalt, amin azokat írják, amiket én leírtam. De itt pl szakértõk válaszolgatnak, nyugodtan lehet olvasgatni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9050031 Fogadd el, hogy NINCS igazad.
2. Igen, te valószínûleg egy mezõgazdász iskolába jársz, és szakképzett oktatók tanították:) ) Szerinted miért mondtam, hogy a krumplinak csak a héját adja neki? Tápot Elég csak az etetõ tálba rakni, és akkor feltölteni megint, ha elfogy. (nem értem egyeseket, hogy ugy féltik a nyulaikat, mint a himestojást...) Egyébként még egy nyulam se döglött meg, Pedig van már egy jó ideje
Na az elsõnek egy szavát se hidd el. Krumpli minden részét TILOS anyuszinak. Tápból napi 2x kapjon szûk maréknyit. Árpára sincs szüksége a nyuszinak. Hozzá kell õket szoktatni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz: ezekben az idõkben adj neki kb ujjnyi nagyságút abból, amit még nem evett. Figyeld, hogy van-e valami tõle. Ha nincs, már mehet picivel nagyobb adag is. Ja és kukoricát is tilos a nyusziknak.
11:11 Igen, valószinûleg egy kislány ért is annyira a dolgokhoz...


Ebből menyi kell egy 100 literes akihoz?

http://bolthely.hu/tungsram/id/01019_Kompakt_fenycso__230V_3.. ez mekkora fényerősségnek számít?

Legjobb válasz: Hygrophila corymbosa Hygrophila difformis Hygrophila polysperma

A kérdező hozzászólása: Hygrophila corymbosa Hygrophila difformis Hygrophila polysperma
A kérdező hozzászólása: bocsi véletlen elküldtem én ezekbõl szeretnék tenni amit az élõbb írtam +ezekbõl válogatnék Bacopa australis Bacopa caroliniana szal kb olyasmik amiket te is írtál
A bacopa nem annyira fényigényes, szerintem 23 Wattosból a két izzó elég lenne neki. Mert ha meg túl erõs, akkor algásodni fog a teteje.
Az egész attól függ, hogy milyen magas az akváriumod, hogy milyen mélyre kell lehatolnia a fénynek.
A kérdező hozzászólása: 40 cm magas am már megvettem õket 2 db 20 wattost és 1 db 15 wattost

Menyibe kerül egy segédmotorkerékpárra a Vizsga? És mi kell a Vizsgához? Menyire nehéz a vizsga?

Legjobb válasz: hello! hát mindenhol más, ezt ott kellene megkérdezned ahol vizsgázol! ;) Szerintem nem olyan nehéz, oktatást úgy is kapsz, pl. én 0 hibával átmentem az elméleti vizsgán, mert a cd-n átnéztem az összes kérdéscsoportot, könyvet nem is használtam. Ami olyan nehezebb az a rutin, mert ott meg kell jegyezni a bolyák kerülését /nem mindegy melyik irányból mész, stb. :(/ de összességébe tényleg nem nehéz

hello! hát mindenhol más, ezt ott kellene megkérdezned ahol vizsgázol! ;) Szerintem nem olyan nehéz, oktatást úgy is kapsz, pl. én 0 hibával átmentem az elméleti vizsgán, mert a cd-n átnéztem az összes kérdéscsoportot, könyvet nem is használtam. Ami olyan nehezebb az a rutin, mert ott meg kell jegyezni a bolyák kerülését /nem mindegy melyik irányból mész, stb. :(/ de összességébe tényleg nem nehéz
nem nehéz, és mindennel együtt 50 ezer kb
A kérdező hozzászólása: És a Cd hol lehet venni vagy adják vagy részletesebben mondjátok már el lécives!
"menyen"
Sehogy. Ha nem rgh-s akkor kel bele mindig a lemez is.

Valaki segitene aki jó matekos? Egy ajtot szeretnék szigetelni ami 140* 210 es amit vennék szigetelés 35*25 ös menyi kell belõle?

Legjobb válasz: Az ajtó 2,94 m^2, a szigetelõbõl egy db 0,0875m^2. Ha az egyik oldalra kell ragasztani és minden hulladékot felhasználsz akkor 34 db. De igazából nem láttam még ilyet, nem tudom elképzelni.

Az ajtó 2, 94 m^2, a szigetelõbõl egy db 0, 0875m^2. Ha az egyik oldalra kell ragasztani és minden hulladékot felhasználsz akkor 34 db. De igazából nem láttam még ilyet, nem tudom elképzelni.
210/35=6 sor 140/25=5, 6 --> 6 oszlop 36 db-ot, a szélén 10cm-t le kell vágni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!